Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

108 évvel ezelőtt született L. Ron Hubbard

2019. március 13. - Reformer

L. Ron Hubbard, a szcientológia alapítója ma lenne 108 éves, ha a világegyetem összes titkának ismerője és az egyetlen működőképes szellemi technológiaTM felfedezője 75 éves korában nem halt volna meg agyvérzésben.

Ez a két dokumentumfilm igen jó áttekintést ad az életéről:

Titkos életek - L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard hanyatló világa

 

Tevékenységének összefoglalására most az 1994-ben elnyert irodalmi Ignobel-díj indoklásából idéznék:

A díjat L. Ron Hubbard, lelkes science-fiction író és a szcientológia alapító atyja kapja a "Dianetika" című remek jó könyvéért, amely rendkívül jövedelmezőnek bizonyult az emberiség (vagy legalábbis annak egy része) számára.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8214686544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aleister Crowley 2019.03.14. 13:34:16

@Reformer:

Péter,

2017 novemberében, volt egy bejegyzés Ron második (letagadott) feleségéről, Sara (Betty) Northrup-ról. Egy fotó volt a bejegyzéshez, amin Rom és Sara együtt voltak láthatóak egy hajón.

Érdekes cikk volt a Reformeress írta, számtalan jó hozzászólással. Kerestem, nincs az archívban.
Mi történt? Levetették veled? Mivel indokolták?

Reformer 2019.03.14. 16:28:16

@Aleister Crowley: igen, letiltotta az egyház az Index.hu Zrt-nél ügyvédi levéllel, mint a fotó jogtulajdonosa.

Aleister Crowley 2019.03.14. 18:03:24

@Reformer:

Ők az editált fotó tulajdonosai, melyről kiretusálták a Sara-t.

Az említett fotó, az eredeti, nyilvános - public domain. A szerző: Miami Daily News. Mivel 1924 és 1963 közt jelent meg, nem jogdíj köteles. Az alábbi linken található meg a wikipedia-n a copyright infóval együtt.

commons.wikimedia.org/wiki/File:L_Ron_and_Sara_Hubbard_June_1946.jpg

Bárki is az az ügyvéd aki azt a levelet írta, jól blöffölt ugyan, de jogilag sajnos ez így nem áll meg.

Ha esetleg megvan még a cikk, és el akarod kerülni a további vitát, a kép helyére írd ki " EZT A FOtÓT TÖRÖLTETTÉK, és az üres kép alatt hivatkozz a linkre. És agyaljon az ügyvédjük rajta, hogy hogyan köt majd bele.

Moria 2019.03.15. 09:54:52

Reformer, Reformeress hova lett? Jó lenne ismét cikkeket olvasni tőle.

Aleister Crowley 2019.03.15. 10:36:05

@Orbánviktor: @Reformer:

Köszi,:-)

E szerint Reformeress 2017 és cikke egy 2015 ben íródott, Ortega bejegyzés egyik hozzászólásból lett lefordítva? Ill. a fotómontázs fölhasználva? Jól értem?

De mi csípte vajon a itt szemüket? A copywrite probléma vélhetően csak egy elterelés.

Viszont ami még izgalmasabb, az a #6 hozzászólás a Veda nicktől.

A nő eredeti neve Sara Komkovadamanov.
Ukrán családnév?

A Northrup csupán a művészneve volt. És a nő komcsi ügynök volt.

És nálunk Magyarországon ez a cikk pont az szcientológiai adatvédelmi razziák idején jelenik meg, és lesz később töröltette. Mi csípte a szemüket?
Ez, újabb kérdéseket vet föl.

És itt van még valami:
suppressiveperson.org/1969/12/02/write-up-confidential-intelligence-actions-covert-intelligence-data-collection/

Reformer 2019.03.15. 15:26:36

@Aleister Crowley: megpróbáljuk, meglátjuk, most mi lesz belőle :)

Reformeress 2019.03.15. 15:45:14

@Aleister Crowley: Köszi az érdeklődést és az infókat!

A cikket valóban a Tony Ortega blogon publikált cikk ihlette,illetve az a szándék, hogy végre fény derüljön az igazságra Hubbard életrajzával kapcsolatban, és arra, hogy a szci szervezet történelmet hamisít a PR miatt. Jobb színben akarja a Nagy Vezért feltüntetni. Ami mindig visszaüt.

Bizonyos fotók miatt tudták megtámadni a linket, de szerintem sem támadhatják meg azt az eredetit:
"Az említett fotó, az eredeti, nyilvános - public domain. A szerző: Miami Daily News. Mivel 1924 és 1963 közt jelent meg, nem jogdíj köteles. Az alábbi linken található meg a wikipedia-n a copyright infóval együtt.
commons.wikimedia.org/wiki/File:L_Ron_and_Sara_Hubbard_June_1946.jpg"
- Köszi a forrást!

A nagy kérdés: miért kell elhallgatni Hubbard igazi életrajzát, a Jack Parsons - Crowley vonalat, az okkult sátánista gyökereket, a Luciferi/hedonista életmódot? Hubard egy lázadó volt. Nem értett egyet a háttérhatalommal, az akadémistákkal, és még sok mindennel, pláne nem értett egyet a korlátokkal. Tudott élni és élt is minden lehetőséggel, nagyban játszott. És ezt az 50-es évek elején még nem titkolta az előadásaiban. Azt hirdette: tégy amit akarsz, teremts amit akarsz. Ne érts egyet a fizikai univerzummal. Stb. És azt tette amit hirdetett - megtette amit akart. Nem tartotta vissza magát. Nem értékelem, hogy ez jó vagy rossz. Mindent úy kell látni ahogy van -és mindennek van valamilyen következménye. Azt kell nézni mi sült ki belőle, mennyiben járult hozzá a tudatossághoz, és mekkora a collateral damage, a járulékos rombolás. Mi az egyenleg, pozitív, vagy negatív. És hogy hova vezetne ha MINDENKI teljesen úgy élne ahogy ő. :D

Ne feledjük: a követők mind maguk döntöttek, hogy követik. Érzelmi manipuláció ide vagy oda, mindeki a saját vágyait, álmait akarja beteljesíteni, és emiatt kapott egy lehetőségen, és könnyen szemet hunyt józan észlelései és megérzései felett.

Szerintem ami fontos, az a tisztánlátás, az igazság megismerése. Szembe kell nézni azzal ami van.
Ez a szellemi szabadság fontos része. Mint ahogy az is, hogy mindenki felelős a saját tetteiért és életéért.

Az biztos, hogy Hubbard nagy célokat tűzött ki és sokat el is ért, nagy hatást gyakorolt másokra. A karma törvényei rá is vonatkoznak. Le kell vonni a tanulságokat és úgy élni, amilyen világot szeretnénk teremteni magunk körül.

Örülök, hogy megismertem Hubbardot és műveit, még akkor is ha sok év kellett hozzá, hogy kiássam magam és átlássam mi igaz és mi nem, mi működik és mi nem. És hogy belássam, mi volt bennem ami rezonált ezzel az egésszel. Az dobja rá az első követ aki... szóval van hova fejlődni ;)

Reformeress 2019.03.15. 16:02:30

@Moria: Üdv és köszi az érdeklődést! :)
Új írások készülőben. Ehhez el kellett vonulnom. Teljes szci elvonókúrán voltam :) Jelentem jót tett.

Csak a nevemen is változtatni kéne. Nem akarom megreformálni a szcit, szerintem nem lehet, ez egy zárt rendszer, mint egy vionat ami nagyon nagy tehetetlenséggel halad egy bizonyos irányba. Aki rájön erre, az dönt és kész. Aki pedig marad a vonaton, az marad.

Szerintem a TUdatosság növelése a cél.
Aki tudatps és képes tisztán érzékelni, torzítás nélkül, az meglátja mi az igaz, mi nem, és mit lehet használni az életben.

Kutatom a helyes utat és gyakorlom ami működik szellemileg.
És egyre jobban látom, mik voltak a buktatók, a hamis adatok a szciben.
Erről tartom érdemesnek írni, ha van akit érdekel.

@Reformer, Te hogy vagy ezzel, mármint a megreformálással?

@Moria, neked erről mi a véleményed? Mit kéne vagy lehetne tenni?

Többiek? Érdekel ki mit gondol erről? Lehetséges valamit is megreformálni?

Aleister Crowley 2019.03.15. 17:12:34

@Reformer: Ok, meglátjuk, hogy mit lépnek rá.

Moria 2019.03.15. 21:42:16

@Reformeress: Örülök, hogy életjelet adtál magadról. Kíváncsian várom a további írásaidat. Azt is elolvasnám, hogy te hogyan "kerültél a vonalakra" és mi volt a dolog, ami felnyitotta a szemed.

Én soha nem voltam az egyház tagja, azért olvasok el mindent, amit találok róla, mert érdekel ennek a szektának a működése, az, hogy milyen lelki folyamatok azok, amik a szci karjaiba hajtják az egyébként értelmes embereket, és a szci hogyan képes manipulálni ezeket a férfiakat/nőket/gyerekeket, hogy azok önként mondanak le a szabadságukról, mindenről, ami számít.

Két évtizeddel ezelőtt adta a Spektrum TV a Gyilkos szekták című dokumentumfilmet, ez volt rám akkora hatással, hogy elkezdtem ezekkel a dolgokkal alaposabban foglalkozni. Jehova tanúi/őrtorony, szci., és így tovább. Évekkel ezelőtt próbáltak megtéríteni, próbáltak meggyőzni, mondtam, hogy nem, megvan a magam hite. Szerencsére eltakarodtak.

Hogy mit lehetne tenni? Nehéz kérdés. A fejemben vannak ötletek/lehetőségek, ezek tárháza sajnos nem túl nagy, és ezek közül egyik sem fog megtörténni a közeljövőben.

Nederland 2019.03.16. 12:23:14

@Reformeress: Gratulálok. Olvastam korábbi bejegyzéseid és kommentjeid is és a mostanit is. így külső szemmel nézve tényleg jót tett a sci elvonó neked. Logikusabb és tárgyilagosabb az érvelésed a témával kapcsolatban. Egyetértek veled. Egy ekkora szervezetet megreformálni nem lehet, de legalábbis nem kintről - estleg bentről vezetői szintről. Mindenki saját magát kell megreformálja ahhoz, hogy ne lehessen megvezetni szépen hangzó igéretek-, jól hangzó tanok által. Ha valaki több időt tölt a természetben ill. sportol, akkor nagyobb esélye van megfigyelni, hogy mi hogy működik valójában.

TellVilmos 2019.03.18. 12:31:21

@Reformeress: Engem érdekelnek az írásaid. Ami szellemi utat bejárhattál a a kijöveteled óta és itt sejteted az tetszik, hogy megtörtént és folyamatban van. Nem hagytál fel a szellem csiszolásával, hanem a tapasztalataidat felhasználva továbbléptél.

Sandor Zsolt 2019.03.18. 23:10:42

Reformeress:
irtad:
Többiek? Érdekel ki mit gondol erről? Lehetséges valamit is megreformálni?
Válasz:
Nem tudom de valamit kéne csinálni ezekkel az arrogáns pimasz bünözökkel, de valami nagyon szörnyüt hogy belássák hogy a bün biza ehhez vezet.

Norbert69 2019.03.19. 10:37:14

@Reformeress: @Reformer: @Moria: @Sandor Zsolt:

" Többiek? Érdekel ki mit gondol erről? Lehetséges valamit is megreformálni? "

Igen, van itt mit megreformálni. Mert nem a Szcientológiát kell életben tartani, hanem a TECHNOLÓGIÁT.

Ez az amit félreértettek a Miscavigék! De nagyon!

Itt van például a Védikus Alkímia azzal meg lehet reformálni a dolgokat. A Ron is főleg a Védákból
merített. Saját bevallása szerint ö volt Gautama Sziddhártha egyik földi reinkarnációja. Én is erre tettem föl az életem.

DaDPool 2019.03.19. 19:35:11

Áááá sokat gondolkoztam írjak-e még ide? De úgy döntöttem írok pár dolgot.
Először is engem kiakasztott (vagy fenntartásaim lettek) Reformeress-el kapcsolatban. Persze megjegyezném alig ismerek itt valakit írások alapján, de nekem rögtön szöget ütött valami a fejembe és ezt nem támadásként írnám le (ezért nem is írtam eddig, mert át kellett gondoljam)
Van ez a blog, ami Reformer (Bonyai) tulajdona szellemi terméke. Erre jön egy Reformeress nevű alak. Én elsőre biztos valami Troll-ra gondolnék, hogy direkt választotta ezt a nevet, esetleg összezavarni akarta az itt lévő olvasókat. Engem megzavart. De mivel láttam, hogy többen pozitívan állnak hozzá, rájöttem nem erről van szó. De a kérdés még mindig ott motoszkál bennem, hogy vajon mi ötlet cél vezérelte eme nick name kiválasztásánál, pont ebben a blog-ban? Az is nagyon zavaró, hogy tudom időnként idejönnek Sci-k osztani a kéretlen észt, és Trollkodnak. Így eléggé zavarossá vált számomra ez az egész.
Na jó lapozzunk, ez az én becsípődésem, bár más olvasó is el gondokodhatott ezen már. Nem tartom szerencsésnek. (hacsaknem társszerző, de az nincs feltüntetve sehol)

DaDPool 2019.03.19. 19:40:06

@Norbert69: nekem a tech-el kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Egy másik bejegyzésben már kérdeztem, hogy mik a pozitívumai? Azon kívül , hogy az egyén egóját növeli (ami nem közösség építő), és egyéni sikerélményeket érhet el vele az ember.
Én úgy tudom, az ember társas lény, és ebből fakad, hogy a társairól is gondoskodik, az ő jólétük is érdekli az egyént. Így egy önirányító malmot hoz létre a társadalom, ami mindenkinek hasznos lehet, nem csak az egyénnek.
A tech-ről eddig nem olvastam pozitívumot, bár lehet nem mélyedtem elég mélyre még. Viszont ennek az ellenkezőjéről bőségesen áll irodalom. Anyagi, erkölcsi, családi romba döntés....az van.
Tehát hol van itt az előny, illetve a társadalmi pozitívum amiből mindenki kap?

Norbert69 2019.03.19. 20:32:58

@DaDPool: "nekem a tech-el kapcsolatban is vannak fenntartásaim"

Ez teljesen érthető is. Én kb. 5 évet töltöttem el a Szcientológiában, melyet 11 év "megtisztulás" követett. Ezután találtam rá arra az útra, melyet a Védikus Alkímia Iskola képvisel. Magam is azt állítom, hogy az a tech melyet a Szcientológia használ egoista célokat szolgál, és azt kell mondanom, hogy többé-kevésbé egyet is értek a hozzászólásodban azzal, hogy egy mindenkinek hasznos "tech" kívánatosabb volna.

Nem állítom, hogy Védikus Alkímia Iskola nem használ a Szcientológiában is fellelhető működőképes alapelveket, de azt igen, hogy az át lett írva, méghozzá olyan módon, hogy az a közjót szolgálja.

TellVilmos 2019.03.21. 00:39:06

@DaDPool: Ha visszakeresel az írások közt, akkor láthatod, hogy Reformeressnek vannak cikkei ezen a blogon. Ha jól emlékszem amikor Péter beharangozta, akkor említette, hogy ismeri is őt személyesen. Szóval nem egy ismeretlen itt lézengő troll.

DaDPool 2019.03.21. 10:14:16

@TellVilmos: Igen, már láttam. De akkor sem értem ezt a félreérthető nick nevet? Miért van erre szükség? Miért pont erre a névre van szükség? És miért pont ezen az oldalon?
Értem én, hogy reformálni akar, meg Bonyai is, de ez egy azonosító, ami megkülönbözteti másoktól, és főleg a Scientolgus trollok miatt nem szerencsés. Épp elég van belőlük, amúgy csodálkozom, hogy ők még nem kezdtek hasonló nevekkel trollkodni. Mondjuk : ReformS, Rformers, ReformerSS, Ráformer, Rímformer, Rémformer, Lázadó1, Etikuslázadó, Reformációs, Reformeressek, REF-ormer....stb.
Ez kb. olyan mintha a nagy sikerű Asimov mellett el kezdene könyveket írogatni ugyanabban a témában Asimovov néven valaki. Cseppet sem lenne feltűnő, nem ám! És a Scifi-t olvasó társadalom sem díjazná.
Én biztos nem választanék ilyen nevet , egy ilyen oldalon, egy ilyen blogvezető oldalán.
De lehet ez csak az én becsípődésem, és már rám ragadt egy jó adag "minden gyanús" ami a Sci-vel kapcsolatos.

Reformer 2019.03.21. 15:54:31

@DaDPool: eleinte reformálni akartam, onnan a nicknév. Aztán így maradt. De majd változtatok rajta :)
süti beállítások módosítása