Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Visszajelzés egy szcientológus kötődésű üzleti tanácsadó cégről

2019. február 06. - Reformer

Nagyon jó meglátást tett közzé az egyik legnagyobb WISE-os (World Institute of Scientology Enterprises, Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége) üzleti tanácsadó cégről (és úgy önmagában az egész módszertanról) az egyik volt ügyfelük.

Megosztottam az alapítvány Facebook-oldalán, de kirakom ide is:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8614608048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moria 2019.02.06. 11:59:02

Mindjart SP-nek nyilvanitja szegenyt az egyhaz!

Gyaloghuszár 2019.02.06. 12:15:43

IGEN, IGEN, IGEN - megint egy igazi, hamisítatlan egyesületi történet (már utálom leírni, hogy szcientológia, mert az úgy hat, mintha tényleg valami tudomány lenne, egyháznak meg ugye nem egyház... mi volna a megfelelő szinonima szerintetek?).

A szokásos egymástól ellesett recept:
Csinálj egy céget. Válassz angol nevet, két tökéletesen ismeretlen, de kellően nagyképű család név megteszi. (vigyázat, a Smith and Wesson már foglalt). Lehetőleg legyél group, mert az olyan, mintha nem egyedül lennél.
Legyen minden csillivilli és csicsamicsa, de ezt is szigorúan angolszász modorossággal - a paraszt így majd beveszi, hogy mindezt nem Csepelen találtad ki, hanem mondjuk nújorkban vagy sikágóban.
Legyél kócs. Vagy specialista. Esetleg tréner. Tanácsadó ne legyél - az olyan alföldi.
Hirdesd, hogy te megoldasz BÁRMIT. Nem fontos, hogy megteszed-e - ha azt a lehúzást jól megtanultad, amivel téged felültettek, hogy "majd átmész a falon" meg "okozó leszel" stb., akkor más már nem is kell majd.
Ront imádd, de ne hirdesd. Tudod, még félreértik meg minden. Ha már befizettek, úgysem fognak felállni emiatt.

Megnéztem egyébként a többi véleményt is - a következő legfrissebb 2017 decemberi. Akkor viszont hálás és boldog ügyfelek napokon át csak éltették ezt a csodás grúppot (vagy az egyesületben volt egy kis lelkesítés? Esetleg WISE konferencia?).
Pár negatív vélemény is, ahol a véleményt megfogalmazókat személyeskedve mobbingolja egy zenész és egy vendéglátós (oldalán a "hogyan javítsuk kommunikációnkat másokkal" tanfolyamot hirdetve közben). Az ilyen akció mindig a később jövőknek szól, és tipisch sci mozzanat: vigyázat, ezt várhatod, ha leírod amit gondolsz.

Szuper anyag, 100% tiszta egyesületi cucc, kösz érte!

Bgisi 2019.02.06. 14:19:11

@Gyaloghuszár: Pontosan megfogalmaztad. Néha, ha látok 1-1 hirdetést, pár szóból vagy kifejezésből megállapítható hogy van-e kötődése az adott dolognak a szcihez. Pl a teljesen semleges oktató helyett "tréner" használata, vagy "tanulmányozza" ezt meg azt, vagy K. Feri "akadémiája", "konferenciája", stb stb stb. Csetrobot 432 is a búcsúzásakor az "elme", "marketing", "entitás" szavakat használta, ami úgy emlékszem teljesen használatosak a szciben. Csak hozta amit tanítottak neki, ezért is volt csetrobot. :-)

Orbánviktor 2019.02.06. 15:24:40

Lawrence & Bennet Company Management Group
Utolsó pénzügyi beszámoló dátuma 2017.12.31
Nettó árbevétel 112 073 000 HUF
Utolsó létszám adat 5 fő

LeilaX 2019.02.06. 21:52:42

Szuper! Minel tobb ilyen kell! Az emberek ne feljenek, hanem merjenek velemenyt nyilvanitani, hiszen ezaltal tudunk megvedeni meg tobb embert! Nagyon jo!!!

norbert79 2019.02.07. 07:47:46

Ha megnézitek a véleményeket nem ez a vélemény az első, ami kifogásolja azt, hogy Szcientológiával kapcsolatos a cég. Volt olyan, aki 2014-ben is jelezte, de a viccesebb ez:
facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEwMDAwODg5NDYyOTIwNzoxNzA4NTA0MzI5NDU2MDM4OjA%3D

Röviden: Valaki szóvá tette, hogy szcientológia kötődés van, s hogy rendszeresen kapnak azóta is hírleveleket (GDPR előtti időszak). Ami ezután jön, az a vicces: önjelölt hívő elereszt egy olyan süket dumát kommunizmusról, összeesküvésről a cég védelmének érdekében aminek se füle, se farka, de profiljáról ordít, hogy igazi elkötelezett szci. Köszönjük Emese a megerősítést...

norbert79 2019.02.07. 07:50:52

@norbert79: Hoppáá!! Most látom hirtelen eltűntek azok a bejegyzések, amikről meséltem, tegnap pedig még ott voltak! Milyen véletlen, hogy pont eltűnnek, mikor a cikk megjelenik...

Bgisi 2019.02.07. 08:23:46

@norbert79: Ez a bevált formula, megszoktuk már: "Ami nem látszik az nincs". Ez az "etika" legmagasabb foka: nem normálisan működtetek egy céget, neeeem... nehogy rossz PR jelenjen meg inkább eltüntetem a nekem nem tetsző hozzászólásokat. És gyakorlatilag pont ezekkel az eszközökkel válik a rendszerük néputálattá. Csupa 5 csillagos értékelés, ami szépen becsalogatja a delikvenst, de amikor meg utánanéz és meglátja egy mezei normális ember hogy hogyan dolgoznak, és mi is folyik ott valójában, elfordul az egésztől. Én ezért mindenről képernyőfotót vagy komplett mentést csinálok, először, és csak azután jelzem itt. Na viszlát, a nap legyen veletek! :-)))

Reformer 2019.02.07. 08:34:54

@norbert79: megvan az még, sőt ki is raktam :)

Orbánviktor 2019.02.08. 13:39:38

El tudom képzelni, hogyha valaki dolgozott egy WISE cégnél, aztán otthagyta a céget kétházas-túl, hidastul, akkor ő is kap visszajelzést arról, hogy jó munkásember, megbízható stb.
Ilyen esetekben a cég elfogulatlanul csak a szakértelmére koncentrálva ad ajánlást.

Ha tévednék javítsatok ki.

PTS level III. 2019.02.09. 19:52:16

@Bgisi:

"... nehogy rossz PR jelenjen meg inkább eltüntetem a nekem nem tetsző hozzászólásokat."

Ezek után próbáld meg elképzelni, hogy mit érezhetnek a Ron Fan Club lelkes tagjai! A megsemmisítési kísérletekbe beleölt töménytelen mennyiségű idő és energia dacára Reformer blogja még mindig itt van! :D

free spirit 2019.02.10. 11:34:17

@PTS level III.:

S nagyon jó, hogy van ez a blog. :) Eddig mindig visszavonulót fújtak a "mester" tanítványai, bár azt állítják, hogy ők minden kérdésre tudják a választ. Ezek szerint mégsem. :D

PTS level III. 2019.02.10. 16:55:38

@free spirit:

Inkább mégsem. :D Én már évek óta ugyanazt kérdést teszem fel ezeknek az Isten-szindrómában szenvedő bazári mutatványosoknak... a kérdésem tök egyszerű, választ viszont sose kaptam rá.
süti beállítások módosítása