Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"Vallásközi párbeszéd találkozó" volt az orgban

2018. július 27. - Reformer

Forrás:

a szcientológusokhoz közel álló civilhetes.hu - Vallásközi párbeszéd találkozó a barátság világnapja alkalmából

Ez történt:

A Vallásközi párbeszéd az erkölcsökről című eseményen a zsidó, az iszlám, az egyesítő egyház, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus vitatta meg társadalmunk főbb erkölcsi problémáit.

Jellemző azért, hogy ezek a "képviselők" egyike se vállalta névvel ezt a beszélgetést (azt meg hagyjuk is, hogy zsidó és iszlám "egyház" mint olyan, nem is igazán létezik).

A rendezvény komolyságát jól jelzi a témaválasztás:

A beszélgetés alapját Az út a boldogsághoz nem-vallásos erkölcsi szabálygyűjtemény néhány pontjáról készült kisfilmek bemutatása adta.

Ezeket a csodálatos remekműveket eddig is meg lehetett nézni az egyház Youtube-csatornáján, szóval erre beszélgetést szervezni kissé feleslegesnek tűnik.

A lényeg az, hogy lesz mit lobogtatni a NAV-nak a vallási jelleg "bizonyítékaként".

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9214146227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2018.07.28. 00:23:18

A vallásokkal, illetve a köré szőtt mítoszokkal nincs semmi baj egészen addig a pontig, amíg a négy fal között zajlanak, és magánügyek maradnak.
A vallásszabadság akár egy új értelmet is nyerhetne végre a XXI. században: nem vagyok hülye, csak mert nem a ráerőszakolt vallásos demagógiáknak alárendelve élem az életem.
A szcientológusok is beláthatnák végre, hogy az ot-szintekért kiperkált súlyos pénzösszegek nem feltétlenül megtérülő befektetések.

Enturbulated SP 2018.07.29. 10:24:08

"zsidó és iszlám "egyház" mint olyan, nem is igazán létezik"
Így igaz, sőt ha már itt tartunk bátran jelentsük ki, olyan sem létezik, hogy zsidó és iszlám vallás. Az iszlám eleve nem vallás hanem egy erőszakos politikai doktrína. A talmudista zsidó hitet nem kommentálnám, aki ismeri úgyis tudja miről van szó de szerény magánvéleményem szerint egy szakácskönyvben több spiritualitás van mint az említett két "vallásban" együttvéve.
"Az egyesítő egyház" nevű társaságról nem sokat tudok de a neve alapján ez is inkább valami gittegyletnek tűnik, már csak azért is mert egy ilyen szintű fórumon egyáltalán hajlandóak voltak részt venni.
Szóval ezek így együtt a szcientológus kamuegyházzal színvonalas egy gyülekezet az biztos. Kb. az "összefújta szemetet a szél" kategória.

PTS level III. 2018.07.29. 16:53:33

@Enturbulated SP:

Voltaire szerint "A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával".

Te is megfigyelted már, hogy a különféle vallásos intézmények önelégült követői a létezés minden kérdésére tudják választ, viszont a pénzből sose elég nekik?
Erkölcstelen üzlet ez, és a vallások alatt már csak a temetkezési vállalkozók profitálnak az emberi kétségbeesésből... ;)

Enturbulated SP 2018.07.30. 08:49:18

@PTS level III.: Azért az öszes vallást nem venném így egy kalap alá és nem is utasítanám el helyből a vallásosságot mint olyat sem, bár kétségkívül létező jelenség amit említettél és sokan sok szemétséget követtek már el a vallás nevében.
Amit írtam csak a fentiekre vonatkozott.

PTS level III. 2018.07.30. 17:27:29

@Enturbulated SP:

Attól tartok, hogy a vallásosság nevében szemétséget elkövetni a legfeloldhatatlanabb paradoxon. :) A vallás volt az egyetlen olyan ideológiai irányzat az emberiség történelmében, amely az ember legősibb félelméből (halál és elmúlás) is profitot termelt a válaszok hazug ígéretével - tehát ebből nem az következik, hogy a vallás maga a szemétség?

A szcientológiában már addig inflálódott a megváltás dogmája, hogy végső elkeseredésükben puccos ideális orgokkal, sárga sátrakkal meg randitanácsokat osztogató mlm-jedikkel próbálják igazolni a létjogosultságukat. Az már csak hab a képmutatás tortáján, hogy ráérő idejükben a vallásszabadságért vonulnak az utcára... ;) A vallásközi párbeszéd pedig a leghitványabb húzásuk volt, hiszen ők egymás között magasból lesajnálnak minden out-techet, amit Hubbard nem szignózott, ugyebár... ;)
süti beállítások módosítása