Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Tartottak maguknak egy drogmegelőző konferenciát

2018. június 28. - Reformer

Forrás:

Dr. Lenkei Gábor is elmondta véleményét a drogmegelőzési konferencián

Figyelmesen végigolvastam a tudósítást a jeles eseményről, amiből csak a legfontosabb konkrétumok hiányoztak (mikor volt, hol volt, hányan voltak stb).

Ezt szűrtem le belőle:

- volt egy meg nem hirdetett konferenciaszerűség ismeretlen számú résztvevővel (nagyon kevesen lehettek, ha le sem merik írni), valószínűleg az orgban, ahol 5 szcientológus v. erős szimpatizáns előadta Hubbard és az egyház 30 éve változatlan téziseit a drogproblémáról

- voltak ott szülők is, akik hálásak voltak, az egyik még nyereségjelentést is írt (a közönség összetételével kapcsolatban ne legyenek illúzióink, az ideális orgba akárkit nem engednek be, hátha a pszichiáterek kémje)

- Lenkei Gábornak állandó eposzi jelzője már az, hogy az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával. Dőlt betűvel írták a cikkben valamiért. Mint a a leleményes Ödüsszeusz, vagy a fellegtorlaszoló Zeusz, csak modern változatban.

 

A kontraszt

Az utóbbi pár hónapban csak egyetlen alkalommal említették a sajtóban a szcientológusok drogprevenciós tevékenységeit - az Index.hu véleménycikkében a balatonfüredi tanulók tömeges kirúgása kapcsán:

Ráadásul miközben a kormány az egészségfejlesztési programok számára bonyolult, bürokratikus szakmai ajánlási rendszert tett kötelezővé, szemet hunyt afelett, hogy rendőrök tartsanak drogmegelőzést az iskolákban mindenféle szakmai ajánlás nélkül. Nem csoda, hogy az iskolák az elmúlt években azt tanulhatták meg, hogy a drogügy  rendőrségi ügy. Ráadásul a zavarosban halászó kóklerek − így a Szcientológia Egyház is − megjelennek az iskolákban, hogy drogprevenció címén beszervező munkát folytassanak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2914078923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyaloghuszár 2018.06.28. 14:27:28

Ahogy Lenkei áll hetykén a pódiumon egy öncélú előadás keretében...
Hol láttam már ezt ugyanígy?
www.youtube.com/watch?v=xknz4C0ngT0

PTS level III. 2018.07.01. 17:51:35

Nyitott kapukat döngetnek: a drogfogyasztás nem a helyes út - ezzel még egy drogfogyasztó is tisztában van a lelke mélyén.
Na de hogy miért jobb alternatíva jelzáloghitelt felvenni, családot és barátokat elhagyni, milliókat kiperkálni egy sci-fi történetnek is pocsék "teremtésmítoszért", végkimerülésig gürizni sea org tagként a szabadság reményében... ?
süti beállítások módosítása