Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hírmorzsák

2018. május 16. - Reformer

A Kúria fog dönteni a tavaly októberi razzia jogszerűségéről

Forrás: Házkutatás a szcientológusoknál: hibázott a bíróság?

Mint ismeretes, idén februárban a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot.

A Legfőbb Ügyészség a törvényesség érdekében jogorvoslati indítványt nyújtott be a Kúriához, és kezdeményezte, hogy a legfőbb bírói fórum állapítsa meg, a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája törvénysértést követett el, amikor hatályon kívül helyezte a Szcientológia Egyháznál tartott házkutatást elrendelő rendőrségi határozatot.

Várjuk.

 

"Ostoba szélhámosság"

Vágó István médiahazugsága romboló és országnyomorító - mondja Puzsér Róbert, és eközben a szcientológiának is odavág egyet:

Vágó István, a Szkeptikusok[!] Társaságának elnöke[!] egy olyan ostoba szélhámossághoz adja az arcát, mint a szcientológia, a lapos Föld vagy a gyíkemberek titkos világuralma. 

 

Kialvatlanság ellen kiváló lehet

... a legújabb interjú a szcientológia egyik vezéralakjával; most éppen Tóth Imre, a szcientológus vállalkozókat tömörítő WISE Közép-Európa Egyesület elnöke van soron:

Beszélgetés Tóth Imrével

Én borzasztó unalmasnak és vontatottnak találtam ezt a "beszélgetés". Végig általánosságban beszél, nagyon kevés konkrétumot mond és semmi olyan nem hangzik el tőle, ami arra utalni, hogy tisztában van a modern trendekkel.

Pár dolog azért szemet szúrt:

Például a Katolikus Munkás Klub megközelítően 400 ezer taggal rendelkezik a világon

Erre a kifejezésre ezt az interjút adja egyetlen találatnak a Google. Olyan van, hogy Catholic Worker Movement, de azok csak annyit közölnek a tagságukról, hogy 245 közösségük van világszerte.

Az egyesületnek jelenleg 451 aktív tagja van ... Jelenleg 12 ország az én felelősségi területem: Lengyelországtól egészen Törökországig, mintegy 180 millió embert érintve.

451 tag egy 180 milliós területen...

Az egyesülethez tartozó tanácsadók hetente 300-600 embert képeznek a saját szolgáltatásaik során. Ez az idők során, azaz az elmúlt 21 évben elérte a 300.000 embert.

Ezek a számok szerintem nem valósak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr10013964642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2018.05.16. 22:16:40

"Az egyesülethez tartozó tanácsadók hetente 300-600 embert képeznek a saját szolgáltatásaik során. Ez az idők során, azaz az elmúlt 21 évben elérte a 300.000 embert."
Hmmm... mondhatjuk, hogy ez csak egy túlzó PR, azonban a netto hazugság jobban jellemzi. A legsikeresebb konzultáns cégek fénykorukban havi egy esetleg két fizetős tréninget tudtak összehozni 15-25 fizető nézővel és ezekre is jellemző volt, hogy a hallgatók 99%-a nem tudta, hogy tulajdonképp e szci technológia interpretációját hallja.
De ez is csak egy csepp a szci hazugságtengerében....

büdös zokni 2018.05.17. 09:23:09

@Damiel: Szerintem igaz is lehet, amennyiben mindent beleszámolnak: ha eladnak egy Munka problémái könyvet, küldenek egy kéretlen köremailt vagy valaki véletlenül WISE-os zsebkendőbe fújja az orrát.
Egyébként épp a minap gondolkoztam azon, hogy a Szci igazi problémája a statisztikai irányitás és a statok nyomása. Akár még emberi arca is lehetne ennek a bagázsnak, ha a statok helyett az embert helyeznék a középpontba. De mivel csak a statok számitanak és a cél szentesiti az eszközt, az őrültségüknek semmi nem szab határt.
süti beállítások módosítása