Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kampánynyitó rendezvényt tartott a szcientológia ex-elnökasszonyának pártja

2017. november 10. - Reformer

Előzmények:

A magyar szcientológusok exelnöke politikai mozgalmat indított

Tudósítás innen:

Magyarország egy legénylakás, hiányzik az anyaoroszlán

Kampánynyitó rendezvényt tartott a Magunkért Demokrata Párt, melynek miniszterelnök-jelöltje egykor a szcientológiai egyház elnöke volt (vagy nem). Weith Katalin hiányolja a női kompromisszumkészséget a politikából, és úgy véli, fantasztikusan együtt tudnának dolgozni a Momentummal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8513229701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

znagy6666 2017.11.10. 13:22:38

A draga Weith Katalin

büdös zokni 2017.11.10. 13:55:37

Ez Petőfinek képzeli magát! Dekorativ, mosolyog, artikulál,de semmi tartalom vagy akció. Tipikusan az a személyiség, aki LRH szerint csak odalibben és helyreragyogja a dolgokat.... LOL

znagy6666 2017.11.10. 18:32:06

De erdekes szinte az osszes prominens szcientologus ott szerepel a FaceBook baratai kozott.
Nagy Tamas, Miklovicz Attila, Tóth Imre, stb....

www.facebook.com/katalin.weith/friends?pnref=lhc

Bögreőr 2017.11.10. 21:24:29

Nekem ez a nő szimpi. Reméljük, már kezd óvatosan elhatárolódni a tévtanoktól.

tripleflows 2017.11.11. 11:14:10

Érdekes - de inkább amatőr - hogy ez a blog egy olyan ex-szcientológust fikázik éppen, aki

1. már nem vallja magát szcientológusnak, sőt úgy tűnik hogy kifejezetten elhatárolja magát tőlük valasz.hu/itthon/partot-alapit-es-a-parlamentbe-keszul-a-magyar-szcientologusok-exelnoke-122280

2. ha megnézitek a részletes életútját, ő egy rendkívül tehetséges ember, aki mer nagyot gondolni. Messze nem egy átlagos valaki, ez abból is látszik hogy OT V-ként túl tudott lépni a kognitív disszonancián... ami ugye elég ritka.

tripleflows 2017.11.11. 11:59:48

@Bögreőr
A kommentekben, az ironizálás.

Ezen kívül pont őt felesleges már a szci-vel összefüggésben emlegetni, hiszen az interjúban is elmondja, hogy nincs már velük kapcsolata. Felesleges egy anti-szci blogban ezért róla cikkezni... lehetne sok más mindenkiről is, akikről valahogy mégsem hallunk... vagy csak névtelenül sejtetés megy...

Ráadásul ő a saját eszközeivel próbál javítani ezen a szerencsétlen agyhalott országon, igyekszik valamit tenni, így vagy úgy. Még mielőtt felmerülne, a megnyilatkozásai alapján mindenki döntese el, hogy őszinte-e a szándéka vagy csak a pénzügyi támogatásra hajt...

Bögreőr 2017.11.11. 12:46:06

@tripleflows: ja, amúgy "mint ember" szimpibb az összes ellenzéki jelöltnél.

znagy6666 2017.11.11. 15:58:50

@tripleflows: Valoban igaz, ez nem egy politikai blog, hanem a Szientologiarol szol.

Talan a Szcientologia ossze volna fonodva a politikaval? Ezt dontse el mindenki maga.

Viszont, minden jel arra mutat, hogy Katalin nagy nepszerusegnek orvend a Szcientologus baratai taboraban. Ha utana nezel, a legismertebb hithu szcientologusok kovetik, es megosztjak POLITIKAI eloadasait.
Katalint ismerem, nem valtozott meg 2010 ota...elobb volt politikus aztan az is maradt, Egyhaz Elnoke lett, most tovabbra is politikus. Sosem volt Szcientologus csak eljatszotta azt...baromi tehetseges!

Ezert nem tapasztalhato rajta a "kognitív disszonancia".

Ha jovore bekerulnenek a parlamentbe mint ellenzek, az nem volna egy rossz pozicio nekik, hogy lobbizzanak a Magyarorszagon allomasozo civilszervezetuk a Szcientológia Vallási Egyesület erdekeben.

Es csendesitsek a felejuk iranyitott intezmenyes tamadasokat.

Ez nem biztos, bar egy riziko faktor.

A Szcientológia Vallási Egyesület egy simlis uzleti vallakozas. Szolgaltatast kinal, elore elveszi a penzt, reszben szolgaltat, a bevetele utan nem adozik. Es a serult kuncsaftoknak nincs fogyasztovedelmi felugyeleti segitseguk a jelenlegi formaban.

Es ez a lenyeg, ezt kell kezelni!

Reformeress 2017.11.12. 14:37:09

@znagy6666 "De erdekes szinte az osszes prominens szcientologus ott szerepel a FaceBook baratai kozott." (Az egyház szóvivője, korábbi és jelenlegi vezetők, Sea Org-os vezetők is...)

Ha az illető valóban volt szcientológus és felment a magasabb szintekig (@tripleflows említette hogy OT5?), akkor lehetetlen, hogy nyíltan kilépett ÉS jó kapcsolatban maradt prominens vezető tagokkal, mert nyilvánosan kilépni a szcientológiából a kódexük szerint elnyomó cselekedet. (Lásd: Bevezetés a szcientológia etikába c. könyv, elnyomó cselekedetek, főbűnök, ilyesmik...) Aki így tesz, azt elnyomónak nyilvánítják és minden kapcsolatot megszakítanak vele. A mai közösségi médiás gyakorlatban az az első, hogy törlik mint barátot, ismerőst a Facebook-on.

Az, hogy valaki a sajtóban azt mondja, hogy "voltam szcientológus de már nincs hozzá közöm" ha magas szintű szolgáltatásokat vett már igénybe, beleesik a szci nyilvános megtagadása kategóriába.
(Ha valaki kijelenti, hogy otthagyja őket, elmehet, de minimum bajkeverőnek bélyegzik, viszont a nyilvános, médiában is hangoztatott elhatárolódás már főbűnnek számít.)

Tehát, két lehetőség van. Vagy soha nem is volt szcientológus (akkor viszont több, mint fura, hogy vezető szóvivőjükként jelent meg, ilyenre még nem láttam példát. Ha soha nem volt tag, akkor nem is lépett ki, és így kapcsolatban maradhat.
A másik lehetőség, hogy valóban szcientológus volt, ami azt jelenti, hogy aláírta a belépési nyilatkozatot, elfogadta az irányelveket, alávetette magát a szabályoknak és vett szolgáltatásokat. Akkor viszont nem léphetett ki, mert mint írtam a nyilvános kilépés mint oylan nem opció ha jó viszonyban szeretne maradni szci vezetőkkel - akkor nem lehetnének ilyen magasrangú szci ismerősei a FB-on.
Így valószínűsíthető, hogy itt valami megegyezés van a hátérben.

A másik ami feltűnt, az az "ingyen WiFi mindenkinek kampány pontja, az egész országot lefedve. Kinek az érdeke, hogy nem mehetsz el sehová, mindenhol ott a wifi, és ami ugye ezzel jár. Sőt lépjen be mindenki az online rendszerbe, maradjon is ott, és éljen a szingularitás...

@znagy "A Szcientológia Vallási Egyesület egy simlis uzleti vallakozas. Szolgaltatast kinal, elore elveszi a penzt, reszben szolgaltat, a bevetele utan nem adozik. Es a serult kuncsaftoknak nincs fogyasztovedelmi felugyeleti segitseguk a jelenlegi formaban.
Es ez a lenyeg, ezt kell kezelni!"

Igen, ez az, ami a legnagyobb gond, és ez adja a jogos támadási felületet. Ha szolgáltatnának tisztességesen, eredményesen, elérhető áron, és nem az "adomány"gyűjtés lenne a legfontosabb minden héten ahogy közeleg a heti statisztikák zárása, és nem küldenék ki a bevétel nagyrészét hanem helyi jótékony célokra fordítanák, akkor nem gyűlt volna fel annyi sérelem hogy egyre többen és egyre hangosabban felszólaljanak az igazságtalanságok és kárt okozó gyakorlatuk ellen.

A létezés állapotai szerint a szci mint szervezet itt és most milyen állapotban van? Szerintük talán bőség, fellendülés, vagy akár hatalom - kívülről nézve veszély. Ha rádöbbennének a veszélyre és kezelni akarnák, akkor a veszély kezelési képlete szerint, az első lépés az lenne, hogy azonnal hagyják abba az eddigi gyakorlatot, és a megszokott, rutinszerű működést. Legyen az adatkezelés, vagy pént beszedés úgy, hogy nem adnak érte semmit. Utána jönne a neheze, kezelni ezt a súlyos helyzetet ami kialakult és levonni a tanulságokat. De szerintük láthatóan nincs általános veszély, legfeljebb itt-ott némi kezelendő támadás, mert "jönnek az elnyomók", de általánosságban minden halad előre, növekedési pálya, szivárvány és unikornisok. Hát, majd elválik, melyik az igazság, abból, hogyan alakulnak a dolgok.

sciclubtag 2017.11.15. 00:54:45

@Reformeress:
"A létezés állapotai szerint a szci mint szervezet itt és most milyen állapotban van? Szerintük talán bőség, fellendülés, vagy akár hatalom - kívülről nézve veszély. "
Erről ez jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

"Tehát, két lehetőség van. Vagy soha nem is volt szcientológus (akkor viszont több, mint fura, hogy vezető szóvivőjükként jelent meg, ilyenre még nem láttam példát. Ha soha nem volt tag, akkor nem is lépett ki, és így kapcsolatban maradhat. "
Furcsa lenne azt feltételezni, hogy minden rendben van, hiszen éppen ez a baj velük, hogy nincs. Bármilyen egyéb variáció is szóba jöhet, hiszen annyira szar az adminjuk, hogy észre se veszik az ilyen ellentmondásos helyzeteket.

Reformeress 2017.11.15. 11:51:46

@sciclubtag: XD

Köszi az illusztrációt www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
"Atlantisz soha nem fog elsüllyedni!" XD

...és a kórus:
"Éljen a gondolatszabadság!!
Mindenki szabadon gondolhatja ugyanazt!"
süti beállítások módosítása