Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A magyar szcientológusok exelnöke politikai mozgalmat indított

2017. január 27. - Reformer

A Magunkért Mozgalom vezetőjeként politikai pályára lép Weith Katalin, a hazai szcientológusok egykori vezetője - írja a Heti Válasz, és interjú is készült vele, mely itt olvasható el:

Pártot alapít és a parlamentbe készül a magyar szcientológusok exelnöke

Pár gondolat:

1. Az egyesület weboldalának megtekintése után egyértelmű, hogy Weith Katalin az egyetlen ismertebb név, ő pedig szinte csak arról van benn valamennyire a köztudatban, hogy a Magyarországi Szcientológia Egyház elnöke volt (és nem felállt, hanem tudtommal leváltották). Innen szép nyerni.

2. Akárhogy kérdezte tőle Szőnyi Szilárd, egyszerűen nem válaszolt arra a kérdésre, hogy szcientológus-e még vagy sem, továbbá végig mellébeszélt, amikor a szcientológiával kapcsolatos kérdést kapott. Vajon miért? 

3. Azt mondta, hogy a szcientológiát "merevsége és zártsága" miatt támadják a leginkább. Én azért fel tudnék sorolni ennél sokkal nagyobb problémákat is ...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9412159623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.27. 12:44:58

A pár gondolathoz:

4) 2011-ben csak nem valami etikai kezelésen, óóó pardon, kurzuson vett részt LA-ben, pl: "sikerrel a Hubbardi alapfokú filmkészítő tanfolyam" fedőnéven?

2017.01.31. 21:18:36

Valami elképesztő, hogy néhány "szcientológiamentes" hét után is ugyanazzal az abszurditással és utópiával találom szembe magam.

Pusztán elméleti síkon megfogalmazódott bennem két kósza kérdés (a válasz igénye nélkül):

1. Hány szcientológus szavazatára volna szükség, hogy ezek egyáltalán bejussanak a parlamentbe?
2. A "clear ország" megvalósításához legalább kétharmados többségre van szükség, ugye?

Válaszra igazából szükség sincs... ilyenkor elég megkönnyebbülten hátradőlni a székben és megnyugodni. :)
süti beállítások módosítása