Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új e-mail a lázadóktól

2011. október 26. - Reformer

Előzmény: Újabb lázadó elem...

A múltkor már volt szó róla, hogy a jelek szerint van pár elégedetlenkedő elem az egyházban. 

Újabb e-mail ment tőlük a tagságnak:

Szcientológus barátaim!

Köszönöm a sok bíztatást, az építő jellegű észrevételeket!

Látszik, hogy nem csak nekem nyílt fel a szemem, vagytok még egy páran, akik Ron tiszta útmutatását szeretnétek követni, ami nem mindig egyezik azzal, amit hazai vezetőink próbálnak velünk elhitetni.

Azért tűntem el eddig, mert tartottam attól, hogy megállítanak az egyház érdekében való ténykedésemben. Tudom, ha rám találnak, keményen fellépnek ellenem, mert veszélyben érzik pozícióikat. Félnek, hogy a külföldi vezetés tudomást szerez az itt folyó belső hatalmi harcokról. Én még mindig bízom abban, hogy egyszer Clear Ország leszünk, de hiszem, nem a jelenlegi vezetés juttat minket oda. Kudarcot kudarcra halmozunk. A drogmentes futás sikertelensége után röviddel jött a FEJ eredménytelensége. A Sziget Fesztiválon és a Béke Napján sem tudtuk a tömegek figyelmét igazán megragadni. Ezeken a rendezvényeken is csak lézengtek az emberek, nem tudtuk őket megszólítani.

Fogjunk össze! Az 1%-ot felajánló több mint ezer ember támogatásával mihamarabb adjuk be regisztrálási kérelmünket! Ne hagyjuk elveszni Ron eszméi alapján itt, Európa szívében elért eredményeinket, biztosítsuk egyházi státuszunkat. Nincs mitől félni, rendelkezünk kellő társadalmi támogatottsággal. Nem nézhetjük tétlenül, hogy vezetőink gyáván megfutamodnak. Hiszem, a társadalom velünk van!

Közösen fellépve haladjunk a valódi cél felé, ahogy azt Ron is tenné! Írjatok!

Ha jól értettem, akkor az illető szerint a magyar szcientológia egyház meg sem kísérli a regisztrációt. Hm.

Mellesleg a társadalom nem hiszem, hogy velük van.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr823330879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

triarius 2011.10.26. 15:46:42

Ron tiszta útmutatása? Clear ország? Ajjaj.

triarius 2011.10.26. 16:18:07

A mai Magyar Demokratában egyébként van egy elég hosszú cikk a magyar szcientológiáról.

Dr. A. Nordenholz 2011.10.26. 18:08:17

És ez a mail vajon milyen vonalakon ment? Lev.listán? Mert akkor kiszűrik az illetőt. Vagy megvan neki a tagság mail címe? Ha egy Szci ilyeneket írogat, akkor a tagok el sem olvassák.
A levél pedig ellentmondásos és logikátlan. Ha a társadalom támogatásával rendelkeznek, akkor hogyan lehetne sikertelen a drogmentes futás, a FEJ, a Sziget Feszt és a Béke Napja?
Mi az, hogy vezetőink gyáván megfutamodnak???:D
Ez az ember indexet sem olvas? Ők világosan leírták, hogy amíg ez a rendszer van, addig a szkientologizmust nem ismerik el vallásként. Akkor meg milyen regisztációról beszél?
Számomra az is hihetetlen, hogy úgy beszél, mintha nem létezne nemzetközi vezetés. Vagy tudatlan vagy a levél hamisítvány.
Különben meg felvilágosítom, hogy Ron tiszta útmutatása alapján bármelyik szkientologista kutya kötelessége tudomásjelentést írni róla, amit meg művel az lázadás és az egyház belső törvényei szerint elnyomó cselekedet:)
Szóval csak ne hivatkozzon Ronra.

TellVilmos 2011.10.26. 22:54:05

@Dr. A. Nordenholz: Nem lev- listán ment ki a levél, hanem megvan a tagság e-mail listája. Gondoltam rá, hogy lehet, hogy csak egy beetetés pl. az OSA részéről, hogy kiugrassza az SP-ket, de az ilyen kétirányú fegyvernek tűnik. Mivel esetleg így bogarat lehet ültetni egyes elkötelezett hívek fülébe.

Ha tényleg igaz, amit itt leír, akkor még elég naiv a hozzáállása a témához.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2011.10.26. 23:43:28

Off:
Nahát, úgy látszik a "szakik" is lassan elkezdik felfedezni a spanyolviaszt.
www.tir.org
On:

keng 2011.10.27. 22:08:44

Szcientológus thetánok!
Köszönöm a sok bíztatást, az építő jellegű észrevételeket, valójában azt sem tudom miről beszélek!
Látszik, hogy nem csak nekem nem nyílt fel a szemem, vagytok még egy páran, akik David Miszkevics tiszta útmutatását szeretnétek követni, ami mindig egyezik azzal, amit hazai vezetőink próbálnak velünk elhitetni.
Azért nem tűntem el eddig, mert nem tartottam attól, hogy megállítanak az egyház érdekében való ténykedésemben. Tudom, ha nem találnak rám, nem lépnek fel ellenem keményen, mert nem érzik pozícióikat veszélyben. Félnek, hogy David Miszkevics tudomást szerez az itt nem folyó belső hatalmi harcokról. Én már nem mindig bízom abban, hogy egyszer Clear Ország leszünk, de hiszem, nem a jelenlegi vezetés juttat minket oda hanem Én. Kudarcot kudarcra halmoztok. A drog futás sikeressége után röviddel jött a NYAK eredménytelensége. A Sziget Fesztiválon és a Béke Napján sem tudtuk a tömegek figyelmét igazán megragadni, csak a drog sátor volt tele. Ezen a rendezvényen nem csak lézengtek az emberek, hanem teljesen kifogytunk a készletből! Teljesen kivagyok! Az 1%-ot felajánló két ember támogatásával mihamarabb adjuk be regisztrálási kérelmünket, csak nem tudom hova! Hagyjuk elveszni David eszméi alapján itt, Európa szívében elért eredményeinket, ne biztosítsuk egyházi státuszunkat. Van mitől félni, nem rendelkezünk kellő társadalmi támogatottsággal. Nézhetjük tétlenül, hogy vezetőink gyáván megfutamodnak. Hiszem, a társadalom nem bír minket!
Hárman fellépve haladjunk a valódi cél (le)felé, ahogy azt David is tenné! Írjatok!

keng 2011.10.27. 22:18:58

@mazsi6000:
basszus, kis hazánkban is meg kellene alapítani, mekkora üzlet!

a logójuk se gyenge...

TIR – Traumatic Incident Reduction
Traumás Esemény Redukálása

Ammonia73 2011.10.28. 10:36:46

@keng: mi a fenéért kellen még egy ilyent alapítani, amikor a pszichoterápia is
foglalkozik ilyenekkel? És eredményesen.
Még illatokat is felhasználnak arra, hogy traumatikus élmények újra a felszínre törjenek és kezelődjenek. PL. a háborús övezetekben szolgált katonáknál puskapor, füst, égett haj szagmintákkal sikerült előhozni dolgokat.
Attól, hogy a pszichológia és pszichoterápia területe nem jelentet meg állandóan hirdetéseket, hogy nézzetek, ezeket tudjuk ilyen meg ilyen klassz módszerrel kezelni, az nem jelenti azt, hogy csak az tudja, aki állandóan reklámozza ezeket a "különleges" dolgokat.

triarius 2011.10.28. 11:56:31

@Ammónia73: Amúgy rengeteg ilyen technika van. EFT, kineziológia, agykontroll, Sedona method, Release Technique, reconnective healing, PMA, és most csak néhányat soroltam fel azok közül a technikák közül, amelyek kisebb-nagyobb részben a traumás emlékek felidézésén és semlegesítésén alapulnak. Na és persze ott van a "hivatalos" pszichológia és pszichterápia is.

Dr. A. Nordenholz 2011.10.29. 15:29:36

Köszönjük Ammóniának és triariusnak a pszichiátriai és pszichológiai ingyenreklámot. Hipp Hipp Hurrá!

Épp most olvastam az ausztrál Quantasról. Ez az a légitársaság, aminek Travolta a nagykövete:
index.hu/gazdasag/vilag/2011/10/29/leallitotta_osszes_gepet_a_quantas/
Travolta így hírdeti:
www.youtube.com/watch?v=rKwavvE1ZEc

Dr. A. Nordenholz 2011.10.29. 15:32:22

Ugyanezen címlapon kellékgyártás
eredményes(?) pszichológiai módszerekhez:
velvet.hu/blogok/futoszalag/2011/10/29/mupinciszor-ragasztas_egy_izraeli_kibucban/

triarius 2011.10.30. 20:40:09

@Dr. A. Nordenholz: Hát, Nordenholz, gondolom, valamikor lelkes szcientológus voltál, és ez igencsak mély nyomokat hagyott benned.

Ami viszont nem mentség a tudatlanságra.

Amiket fent felsoroltam (EFT, kineziológia, Sedona, Release, stb.), azoknak kb. semmi közük nincs sem a pszichológiához, sem a pszichiátriához.

Az általad idézett cikknek megint csak nem sok köze van a pszichológiához. Sokkal inkább az igazságügyi orvostanhoz. Arról van szó ugyanis, hogy ha egy gyereket szexuálisan bántalmaznak, akkor utólag valahogyan rekonstruálni kell, hogy mi történt. Ráadásul gyerekeknél sok esetben nehéz elkülöníteni, hogy mi az, ami valóban megtörtént, és mi az, amit a gyermek hozzáképzel (konfabulál). Ezért aztán bábokat szoktak használni, mégpedig olyan bábokat, amelyeknek jól látható genitáliái vannak, hogy ezeknek a segítségével rekonstruálják a történteket. Mint ahogyan "felnőtt" bűnügyeknél is használnak ember formájú és méretű bábokat a bűntény rekonstruálásakor. Fogalmam sincs, hogy ezen mit kell poénkodni.

Dr. A. Nordenholz 2011.10.31. 15:36:26

@triarius:

1.)
"Hát, Nordenholz, gondolom, valamikor lelkes szcientológus voltál, és ez igencsak mély nyomokat hagyott benned. "
Ne gúnyolódj, ha szépen kérhetlek rá. A szcientológiában van egy csomó jó dolog, különösen az alapoknál. Ha te ezeket a jó dolgokat elutasítod, akkor beteg vagy.

2.)
Ha nem emlékszel arra, amit írsz, akkor olvasd el mégegyszer: "
"Na és persze ott van a "hivatalos" pszichológia és pszichterápia is."

3.)
"Az általad idézett cikknek megint csak nem sok köze van a pszichológiához. Sokkal inkább az igazságügyi orvostanhoz. "
A cikkben ez olvasható: "textilbabákra kellett, amiket gyerekpszichológusok használnak szexuális bántalmazások felderítésére..."
Ha valami nem tetszik, akkor ne engem vegyél elő, hanem a cikkírót.

4.)
"Fogalmam sincs, hogy ezen mit kell poénkodni."
Nekem sincs, minthogy nem poénkodtam.

Megbeszéltük? Akkor jóreggelt!

triarius 2011.10.31. 15:52:46

@Dr. A. Nordenholz: Ahogy annakidején a kabaréban mondta Hacsek: hát Sajókám, én se vagyok normális, hogy magával szóba álltam. Úgy látszik, a szcientológia kitörölhetetlen nyomokat hagy az emberben. Megbeszéltük! Jó napot!

Dr. A. Nordenholz 2011.10.31. 23:40:54

@triarius: Tényleg Hacsek és Sajó szinten vagy.

bIasius 2011.11.14. 18:39:25

@TellVilmos:
Igaz, nagyon naiv a levél.
Kiugrasztásnak sem jó mert kétélű lehet.
Jó kis DSA- nézőpont ahonnan nézel. :) Nem véletlen.
Vili!
Szerinted tényleg maga a szcientológia mint alkalmazott filozófia a jó célpont a támadásokra?
Azzal van baj?
süti beállítások módosítása