Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb lázadó elem...

2011. augusztus 01. - Reformer

Ezt az e-mailt kapta egyik, még hivatalosan az egyházhoz tartozó ismerősöm:

Dátum:

2011. július 29., péntek, 09:49:37

Feladó:

 

Tárgy:

Bizalmas!

Címzett:

undisclosed-recipients@ismeretlen

 

Szcientológus barátaim!

 

Eljött az idő, amikor hallatnunk kell a hangunk, mert egyházunk veszélyben van.

 

Mindig feltétel nélkül megbíztunk vezetőinkben, és azt hittük, hogy jó úton járunk. De most mit látunk? Nagyon távolinak látom azt az időt, amikor végre Clear Ország leszünk. Egyházunkon belül rengeteg a viszály. Vezetőink sarat dobálnak egymásra, miközben küldetésünk folyamatosan háttérbe szorul, sőt, talán meg is hiúsul. A külföldi irányítók „példáját” követve egyre többet hazudnak nekünk, meghamisítják az adatokat. Elég csak megnézni, hányan vettek részt a híres-neves drogmentes futáson? Szinte csak lézengtek az emberek a programokon, már ha egyáltalán megtartották őket, és a maratonisták mégis olyan csatlakozói számokról beszélnek, amelyeknek a fele sem igaz.

 

Mit tettek vezetőink azért, hogy egyház maradhassunk? Bármivel is próbálkoztak, nem sikerült, hiszen már tudjuk: eddigi fáradozásaink a világ jobbításáért feleslegesnek bizonyultak. Már nem vagyunk egyház többé. Nem ismeri el a világ jobbító szándékunkat. A bennünket képviselők nem állnak ki értünk, nem védik meg érdekeinket, miközben mi nap mint nap, fáradtságot nem ismerve dolgozunk, tesszük, amit vállaltunk. A társadalom is ferde szemmel néz ránk, kirekeszt.

 

Nézzétek meg, mióta ígérgetik nekünk, hogy Magyarország lesz az első európai Clear ország! Mióta hallgatjuk, hogy a Puskin utcában létrejön az Ideális Org? Az egész egy romhalmaz, ami csak nyeli a milliókat! Vegyünk példát F. Zsoltról, aki felismerve a túlkapásokat felvállalta véleményét, és meglépte azt, amitől mindannyian féltünk.

 

Itt az ideje, hogy felébredjünk, és kérdőre vonjuk azokat, akik a romlásba vezettek bennünket! Akikben eddig megbíztunk, cserben hagynak minket! Emlékeztek például elnök asszonyunk Hír TV-s szereplésére? Új vezetőkre van szükség, akik még tisztán látnak, akiket nem vakítanak el saját önző érdekeik.

 

Lépjünk fel közös erővel egyházunk megreformálásáért, hogy újra valódi céljaink felé haladhassunk, és reménykedhessünk abban, hogy van értelme a létünknek és kemény munkánknak!

 

Fogjunk össze a Szcientológia nevében, ahogy azt Ron is tenné! Írjatok! ” 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr663116134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2011.08.01. 12:01:19

Ki volt a feladó vajon?

Plejádok 2011.08.01. 13:16:51

"Emlékeztek például elnök asszonyunk Hír TV-s szereplésére? "

Mi volt ebben az interjúban, ami nem a tagság (egyház) érdekeit képviselte?
Akkor most mi is van az "álomnővel"?

Reformer 2011.08.01. 16:04:52

@Kix: szerintem álnév volt, de jobbnak láttam nem kitenni ide...

Kerek 2011.08.01. 18:16:47

Tudjátok, ha komoly etikátlanság van az egyházban, akkor a vezető etikai tisztnek megvan erre a megfelelő intézkedési jogköre, amit LRH írt le. Nyugodtan alkalmazhatná, a 90-es években még működött a dolog.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2011.08.02. 09:04:29

Elkezdődött a lázadás? :))) Nem csodálom... :)

Dr. A. Nordenholz 2011.08.02. 11:12:27

Őszintén, nem tűnik hitelesnek ez a mail. Bár örülnék, ha az lenne.

béla 23 2011.08.02. 15:02:30

Nekem is hosszú idők óta ez lenne a legjobb hír amit hallottam. Bárcsak!!!!!!!!

keng 2011.08.03. 09:03:17

áááh, túl erős a program ahhoz hogy hatása legyen a ROM read only memory -ra... meghát ugye ott van a hallhatatlanság is... :D

anonim én 2011.08.06. 18:52:38

Ez inkább egy csalódott tag, aki most jött rá, hogy a legalsó sorban sikerült helyet kapni egy pilótajátékban. Az új bepalizhatók elfogytak, (vagy számuk a mérhető szint alá csökkent) így aztán neki nincs más lehetősége, mint megpróbálni létrehozni a saját piramisát a többi már bent lévő balekból.

TellVilmos 2011.08.09. 02:08:44

@anonim én: Voltál már Szcientológus? Ez a betérő embernek nem egy piramis játék, ahol a többiektől pénzt lehet szerezni, hanem a személyes lelki fejlődés egy útja. Miközben haladsz a képzéseden és az auditálásodon a teljes szellemi szabadság felé, reméled, hogy jobbá tudod tenni az életed. Valami magasztos célért tudsz harcolni. S közben észre sem veszed, hogy kiforgatják a zsebeidet olyan emberek, akiknek a nagy része szintén nem tud arról, hogy milyen játékban is vesztek részt közösen valójában. Mivel ők is kontroll alatt vannak és a munkatársak még jobban ki vannak szolgáltatva ebben a játékban. Pénzt szinte semmit nem látnak munkájukért. Megélhetésnek nem elég.

Olvasd el Jeff Hawkings blogját. Nagyon szépen látható, hogy az elvileg magas posztokon levő emberek sem látnak túl sokat az egészből, amíg ki nem keverednek az egyház kötelékéből.

anonim én 2011.08.12. 16:39:21

@TellVilmos: Azon tűnődöm, hányadik szint lehet az, ahol rájönnek, „miféle játékban vesznek részt”.

TellVilmos 2011.08.14. 17:15:13

@anonim én: Ez nem szint kérdés, hogy ki mikor jön rá.
A Szcientológia Egyházban is majdnem mindenki a hazugságok hálójában vergődik. Amikor észre is vesz valamit az ember, akkor is gyors ignorálás jön az első lépésben, mert "az nem lehet, hogy a világ legetikusabb csoportjában ez direkt előfordulhat".

A legtöbb szcientológus a közönség tagjaiból és a munkatársak közül is a saját örökkévalóságának a megváltása miatt van az egyházban. Kitörni az újjászületés ciklusából. OT-vá válni. S tudni kell, hogy a kritikus hozzáállás büntetve van az egyházon belül.

Ökölszabályként lehet használni, hogy akinek pénze van, az közönség tagként fizet és gyorsan OT-vá lesz. Akinek nincs pénze, annak azt ajánlják, hogy legyen munkatárs, mivel munkatársként a legértékesebb fizetést kapja. Processzinget és képzést.

Főleg a Sea Org tagoknál látszik, hogy mi mindent bevállalnak a "lelki üdvükért". 1 milliárd éves szándéknyilatkozat aláírása a Sea Org céljaiért. Szinte alig kapnak fizetést. Napi 14-16-18-24 órát dolgoznak. Lehetetlen, alig teljesíthető szabályok a szabadság kivételének engedélyezéséhez. Na és persze annyi a munka, hogy háttérbe szorul a képzés és a Hídon való haladás. Ja és még valami. Az RPF-et is bevállalják, hogy bentmaradhassanak, nehogy elnyomóvá nyilvánítva kihajítsák őket az egyházból.

Ahogy írtam, nézd meg Jeff Hawkings történetét. A nemzetközi menedzsmentnél dolgozott. De annak ellenére, hogy David Miscavige többször is megverte, nem akarta elhinni, hogy ez a Szcientológia és hogy palira vették. Csak miután meglépett, futott bele azokba az információkba, ami alapján rájött, hogy nem kell visszamennie. Az örökkévalóságát ebben a szervezetben nem tudja megváltani.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.31. 11:22:19

@Reformer: ki az elnök a hír tévében? miről beszélt ott? megvan ez a műsor?

Reformer 2011.11.01. 09:34:08

@tesz-vesz: Weith Katalin, a Hír TV Célpont műsorában volt, a Hír TV archívumban biztos megvan
süti beállítások módosítása