Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Napi Ász átlát a szitán

2010. június 03. - Reformer

Médiamegjelenése volt az CCHR-nak! A Napi Ász Online-on.

A CCHR (Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért) egy érdekes képződmény.

Nem állampolgári, mert a Szcientológia Egyház és dr. Thomas Szász alapította 1969-ben.

Nem bizottság, mert 1) semmiféle hivatalos felhatalmazással nem rendelkeznek, 2) a hubbardi típusú szervezési mintát használják, egyszemélyi vezetésű a szervezet. 

Végü pedig nem az emberi jogokért harcolnak, mert a pszichiátria "eltörlése" a céljuk.

Magamtól idézve:

Hubbard a következőket vallja a pszichiátriáról általában:

- nincs biológiai bizonyíték az elmebajjal kapcsolatos pszichiátriai elméletekre

- a pszichiáterek MIND bűnözők - "Egyetlen olyan élő pszichiáter sincs, akit ne tudnánk köztörvényes bűnökért (zsarolás, testi erőszak, gyilkosság) elítéltetni. Rengeteg bizonyítékunk van ezekre az aktáinkban." - L. Ron Hubbard, 1969. június 23., Crime and Psychiatry (A bűnözés és a pszichiátria)

- a pszichók felelősek a bűnözésért "Egy megoldás van a bűnözésre - szabaduljunk meg a pszichóktól! Ugyanis ők okozzák!" - L. Ron Hubbard, 1982. május 6., The Cause of Crime(A bűnözés oka).

- "A brutalitásukról és a szívtelenségükről hírhedtek." - L. Ron Hubbard, 1982. május 6., The Cause of Crime (A bűnözés oka).

És akkor még nem is beszéltünk a szintén 1982-es írásáról (Fájdalom és szex), amiben a "pszichók" már mint reinkarnálódó intergalaktikus bűnözőkként jelennek meg. Erről már írtam, itt elolvasható: fájdalom és szex blogbejegyzés.

A Napi Ász nem a tényfeltáró újságírás fellegváraként ismert elsősorban, de a gyenge fedősztori még ott sem vált be. Itt a teljes cikk, Dobos János természetesen mellébeszélt a CCHR valódi célját illetően.

 

Szcientológus bizottság vádolja a pszichiátriát

NapiászOnline / Vörös Viktória

2010. június 02., szerda 16:37

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért levele után kezdtünk el utánajárni a pszichiátria elleni vádaknak. Érdekes dolgok kerültek napvilágra

Szerkesztőségünk levelet kapott az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért nevű szervezettől, amelyben azt állítják, a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona két pszichiátere nem rendelkezik érvényes működési engedéllyel. Levelükben azt is megemlítik, a kórház már korábban is tudott az ápoló agresszivitásáról.

„Ahogy a közelmúltban napvilágra került, az egyik letartóztatott ápolóról már korábban is kiderült, hogy az egyik ápoltat súlyosan bántalmazta: a tanúvallomások szerint rugdosta a földön fekvő, magatehetetlen ápolt oldalát, majd a nyakára taposott. Az ápoltat mentővel kellett kórházba szállítani, az ápoló pedig azt mondta a jelen lévő többi lakónak, mondják azt, hogy az ápolt elcsúszott és beverte a fejét az ajtófélfába” – írják a levélben.

A NapiászOnline megkereste a szervezetet, ahol Dobos János, a bizottság elnöke készséggel válaszolt kérdéseinkre.

-Az, hogy két pszichiáternek nincs érvényes működési engedélye, szinte bizonyos, hiszen az interneten könnyen utánanézhet ennek bárki, ezen kívül az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalnál szintén megerősítették ezt az információt . Az említett két pszichiáternek március 31-én lejárt az engedélye – tájékoztatta a NapiászOnline.hu-t Dobos János.

Az elnöktől azt is megtudtuk, a kiskunhalasi pszichiátriának igenis tudomása lehetett az ott folyó kegyetlenkedésekről. Az elnök elmondása szerint a jegyzőkönyvből kiderül, hogy több ápolt is tanúja volt, amint egy ápoló bántalmazza az egyik ápoltat. Az ápoló később azt mondta, a beteg elcsúszott. Természetesen az ügyben megkerestük a kiskunhalasi pszichiátriát is, ahol az intézmény vezetője, Simon Ilona válaszolt kérdéseinkre.

- Az orvosoknak nincs működési engedélyük, ez csak saját üzlethez, vagy magánpraxishoz kell – nyilatkozta az intézményvezető a NapiászOnline.hu-nak. – Az orvosok esetében egy úgynevezett működési nyilvántartás van, amely a továbbképzési kötelezettségre vonatkozik. Ezt a szóban forgó orvos teljesítette és a törvényi változások miatt június 31-ig kaptak hosszabbítást. Nem igaz tehát, hogy szabálytalanul dolgoznának nálunk az orvosok.

A NapiászOnline.hu utánanézett az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért szervezetének és meglepetten láttuk, hogy a szervezet a Szcientológiai Egyház égisze alatt működik. A kórházban egy neve elhallgatását kérő illetékestől azt az információt kaptuk, hogy ez az eset egy lejárató kampány része: a Szcientológiai Egyház az ország még működő pszichiátriai intézeteinek felszámolására törekszik. Informátorunk közölte: a szcientológus szervezet az összes létező hatóságnál feljelentette az intézményt, a vizsgálatok előreláthatólag júliusban zárulnak le. Informátorunk szerint a Szcientológiai Egyház a pszichiátria intézménye ellen kampányol. Új információink birtokában ismét megkerestük a Szcientológia égisze alatt működő bizottságot. Arra voltunk kíváncsiak, valóban a pszichiátria egyetemes intézménye ellen folytatnak-e hadjáratot, vagy egyedi esetről van-e szó.

-Valóban vannak problémák a pszichiátria intézményével, mi azonban egyedi eseteket vizsgálunk meg. Tapasztalataink szerint a pszichiátriai kezelések nem alkalmasak arra, hogy végleg meggyógyítsák a betegeket, csupán olyan gyógyszereket adnak nekik, amelyek a tüneteiket enyhítik, vagy elkábítják őket – informálta a NapiászOnline.hu-t Dobos.

A CCHR (Citizens Commission on Human Rights – vagyis a bizottság angol elnevezése) honlapján mindenesetre csupán pszichiátriai témával foglalkozó rovatokat találtunk, valamint olyan tőlük rendelhető DVD-t, melynek címe: Pszichiátria: a halálipar

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr592053772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyós 2010.06.03. 16:54:18

A CCHR ajánlata viszont az, hogy a pszichiátriai betegek és a depressziósok szedjék Lenkei doktor vitaminjait. Garantáltan többe kerül, mint bármilyen gyógyszer. Ja, hogy nem gyógyulnak meg? Az már az egyéni problémájuk.

Warlimont 2010.06.03. 17:26:25

Alakítsunk egy ilyen bizottságot a FOGORVOSOK ellen is! Nem tudnak semmit, csak szétfúrják a jó fogat, meg beletömnek valami ismeretlen anyagot, amit meg sem mondanak, hogy micsoda. Az is lehet, hogy csippet is építenek a fogamba és távbefojásolnak! Máskor meg kihúzás címén leinjekcióznak és kitépik a jó fogat a számból!!!! Szörnyűség, és mindezért hatalmas pénzeket szednek el. Lehet, hogy éppen a tömőanyaguk teszi tönkre a többi fogamat, hogy még többet tömjenek meg. És a gyerekfogászat.... Ezek a mocskok a kis ártatlan gyermekeket is letámadják a fúrójukkal és a többi rémes kínzóeszközükkel. Sőt ehhez az iskolát is behálózták, mert a pedagógusok viszik oda a mit sem sejtő gyermekeket! FOGORVOS-TANÁR MAFFIA!!
Szeretném kérni, hogy a CCHR terjessze ki őszinte, és anyagi érdekektől nyilván mentes harcát a FOGORVOS MAFFIA ellen is!

Jó lenne egy DVD-t is készíteni, ami leleplez mindent és elmondja végre az igazságot, és jó lenne, ha egy DVD-t legalább 50ezer forintért lehetne eladni, hogy sok pénz gyűljön össze az igazságos harchoz. Ideje, hogy valaki végre beszéljen a fogorvosokról is!!!!

anyós 2010.06.03. 20:08:07

@Warlimont: Catlakozom a fogorvos maffia elleni harcodhoz. Sőt! a Maffia - maffia elleni minden harcot szellemileg és anyagilag is támogatok! A szcientológia ellen is felléphetnénk!!!!

exscn · http://exscn.net 2010.06.03. 22:38:32

@Warlimont: LOL :)

@Többiek: A Reformer által korábban írt szexszel kapcsolatos összefoglalót különösen ajánlom mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy milyen "bizonyítható elektronikus tény" húzódik meg a pszichiátria elleni harc mögött :)

objektivszcn.blog.hu/2008/03/17/szcientologia_es_szex

Szcientológusként sajnos nem olvastam ezt a Fájdalom és szex c. anyagot, talán hamarabb kijöttem volna. Kedvencem: "A hullámok csak szintetikusak." ;)

'82-re az öreg úgy tűnik, már totálisan becsavarodott. Kezdem érteni miért kellett Vistaril injekció a hátsójába, mielőtt meghalt.

Elathes 2010.06.04. 10:38:12

@exscn: A "fájdalom és szex"-ben van olyan rész is, ahol azt írja, hogy lehet, hogy van ennek hasznos felhasználása is, csak nem tud még róla. Mondott ő ilyet a Genetikus Entitással (GE) kapcsolatban is (itt belemegy pl. abba is, hogy a GE lehet, hogy önállósodott, meg ismeretlen a mechanizmusa, stb.) Sőt a MEST-tel kapcsolatban is megemlít ilyeneket. Szóval ezeket mind fehér, ismeretlen foltoknak mondja. (Max. a nagy "átírásokkor" ezeket mind "átírták", vagy egyszerűen csak eltüntették.)

exscn · http://exscn.net 2010.06.04. 20:43:25

@Elathes: Szerintem teljesen gáz ez az egész. Teljesen mindegy, hogy hányszor és kik írták át.

Elathes 2010.06.05. 16:54:43

@exscn: Persze, mindegy. De az nem mindegy, hogy jelezte, lehet, hogy van hasznos felhasználása is a szexnek, illetve hogy (többnyire) mindig jelezte, ha valami fehér terület, vagy nem tud róla eleget.

És azért arra figyelj, hogy ha szarral dobálózol, akkor, ha győzöl is, szaros maradsz. Amit csinálsz, az rosszabb, mintha auditálásban törölnél egy rossz emléket. Nézz vele szembe, fogadd el, merj róla beszélni, tudd szeretni, ha kell, használd. Na ekkor leszel az, aminek most nagyon kívánkozol!

exscn · http://exscn.net 2010.06.07. 00:05:19

@Elathes: Csak annyit szeretnék, ha a tények alapján egyre több ember ismerné fel az objektív valóságot a szcientológiával kapcsolatban.

Mellesleg persze tudom, ez szcientológus szemmel rendkívül elnyomó tevékenység, hiszen Hubbard szerint: "Az igaz, ami számodra igaz."

Azaz eszedbe ne jusson arra gondolni, hogy létezik tényleges valóság. A hallucinációk, képzelgések és mindenféle Hubbard által kinyilatkoztatott "elektronikus tények" elfogadása a helyes tevékenység.

Elathes 2010.06.07. 11:27:41

@exscn: Folyamatosan változó aktuális valóságok lehetnek, aminek semmi köze Hubbardhoz, vagyis annyi van, hogy amíg aktuális a téma (Hubbard), akárhogyis, addig aktuálisan az aktuális valóságod része :)) Mellesleg Hubbard, meg a szcientológia ezt (is) lovagolja meg, nem engedi, hogy ne emlékezz Hubbardra, ha ellene vagy, ha mellette. Egy jó kis 22-es csapdát nyom le a torkodon, ha tetszik, ha nem. Ezért a szardobálós cucc... Ez a trükk régi, nagyon régi, Hubbard csak felelvenítette és a saját hasznára fordította (mindenáron, lásd pl. HCOPL-ek, HCOB-k, stb.) Nem is olyan régen volt egy film, ahol a haldokló csak annyit akart, hogy emlékezzenek rá... mindegy, hogy rossz emlékként, vagy jó emlékként. Furcsa, de azok, akik ellenzik, támadják, stb. a szcientológiát, Hubbardot, legalább annyira (ha nem sokkalta inkább) tartják fenn az egész hóbelebancos egyházat, mint azok, akik az effektív (egyébként az ellenzői pólustól sokkal kevesebben lévő) tagok, hívők, vezetők.

exscn · http://exscn.net 2010.06.07. 12:02:08

@Elathes: Ezzel azt akarod mondani, hogy ha nem hívná fel senki a figyelmet a szcientológia visszásságaira és átverés voltára, akkor kevésbé terjedne vagy akár el is tűnne?

Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem ez hülyeség.

Elathes 2010.06.07. 12:26:42

@exscn: Ilyet nem mondtam, azt viszont igen, hogy a ló egyik oldala ugyanolyan, mint a másik oldala. (Mindkettő - antiszcientológusok, szcientológusok - át vannak esve a túloldalra, az egyik ebbe az irányba, a másik meg abba. Mindkettő radikális, egyik sem vonzó a széles tömegeknek, egyikre sem bíznák egy lelket sem, sőt még egy vasat sem.) Szerintem ismered ezt a dolgot.

exscn · http://exscn.net 2010.06.07. 17:04:31

@Elathes: Ezt értem.

Amiket írok, azokat általában szcientológusoknak írom. Tudom mennyire beton agymosottságban ültem én is és ebben az állapotban. Szcientológusként nagyon nehéz befogadni bármilyen üzenetet.

Ezért általában elég erőszakosnak, radikálisnak ható módon fogalmazok. Szeretném elérni, hogy a szcientológus olvasóban keletkezzenek erősen disszonáns gondolatok, amik legalább elgondolkodásra késztetik.

Elathes 2010.06.07. 19:58:16

@exscn: Ahhoz, hogy elgondolkodjon egy szcientológus, ahhoz minimum középszerű állapotban kellene lennie, ami viszont a szcientológusok 99,9%-ának egész egyszerűen az ismeretlen fogalom (vagy csak fogalom). Szellemi, testi, anyagi (!) leépültek köréről beszélünk szerintem, ami a minimumtól (középszerű állapot) fényévekre van. Ha létezik a fénysebességgel történő utazás (időutazás), akkor lehet, hogy nyerő a húzásod, de az is lehet, hogy az agymosottakkal (sárgaházas esetek) nem is lehet másképpen, mint ahogyan "csinálod". Nem tudom.

Elathes 2010.06.11. 10:50:35

Egy kérdés: Hogyan magyarázzák a szcientológusok azt, amikor a pubertáskorban az első magömlés nem éjszaka, alvás közben, öntudatlanul történik, hanem nappal, és/vagy ébrenlétben? (Nincs semmilyen szexuális akarat, vagy tevékenység és mégis gyakorlatilag fizikai orgazmust él át a tinédzser ilyenkor.) Egyáltalán van erre magyarázatuk? Degradálásra kifejlesztett eszközként magyarázzák ezt is? (Ekkor mindenki súlyosan degradált, még maga Miscavige is, sőt az egész emberi biológium és valószínűleg minden emlős, illetve a komplett Genetikus Entitás :)) Nemde? :D

leanyzó 2010.06.30. 12:53:34

A szitán keresztül nem látszódott a naptár? Június nem 31 napos.

Dr. Kix 2010.06.30. 14:01:31

@leanyzó: 0 blogbejegyzés, 1 hozzászólás. Ezért érdemes volt regisztrálni.

leanyzó 2010.07.02. 14:18:07

@Kix: :) 2. hozzászólás
gondolom a regisztrálás időpontja elkerülte a figyelmedet

bakandroid (törölt) 2010.11.10. 01:10:04

körlevél:

"Kedves Barátom!

A Budapest Org ügyvezetőjének, Nagy Tamásnak az üzenetét továbbítom az alábbiakban.
Üdv:
Gyula

Kedves Szcientológus!

A Budapesti Org hamarosan új helyre költözik a Paulay Ede utcába. Ez nagyobb és szebb hely lesz a mostaninál. Az épületet át kell kicsit alakítani és ez a következő munkákat jelenti:
Falbontás (ezzel már megvagyunk), 35 köbméter törmelék lehordása és konténerbe pakolása, ez ma kezdődik, és ma nagy szükség van segítségre ebben, hogy minél előbb elkezdhessük a festést , takarítást és végül a költözést stb.

Az elkövetkező hetekben folyamatoson szükségünk lesz segítségre. Reggel 7-től 22 óráig bármikor jöhetsz (hétvégén is).

HA MA TUDNÁL JÖNNI SITTET (falbontási törmelék) LEHORDANI ÉS KONTÉNERBE PAKOLNI AZ NAGYON JÓ LENNE, mert akkor gyorsan el tudjuk kezdeni a festést stb.

Egyeztetni Király Lacival (70/3604987) tudsz, de ha egyszerűen odamész a Paulay Ede u. 52-be és Pártos Robit vagy Király Lacit keresed fognak tudni adni munkát adni reggel 7-22 között bármikor.

Ha bármiben is tudsz segíteni azt előre is nagyon köszönöm!

Szeretettel: Nagy Tamás
ügyvezető ig. (ED)"

Ammonia73 2010.11.10. 01:55:29

@bakandroid: erről már volt szó itt...:)

...a Paulay Ede utca 52 az ez:

epiteszforum.hu/node/11761

"megpróbálták belakni az épületet, de ez nem lehetséges, a ház sötét és rossz hangulatú."
süti beállítások módosítása