Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A CCHR felfedezte a tényői tragédiát

2010. március 18. - Reformer

 Ezt írták az MTI-hez eljutatott közleményben:

2010. március 17., 17:24
TÉNYŐI GYILKOSSÁG - MEGINT PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS ELŐZTE MEG A TRAGÉDIÁT

    Budapest, 2010. március 17., szerda (OS) -

A PSZICHIÁTEREK FELELŐSSÉGÉT MOST SEM VIZSGÁLJÁK?

Brutális körülmények között irtotta ki családját egy férfi a Győr-Sopron megyei Tényőn. A híradások szerint a családapa 1,5-2 hónapja pszichiátriai kezelés alatt állt, így valószínűsíthető, hogy pszichiátriai szereket kapott. Az utóbbi években számos pszichiátriai szerrel kapcsolatban jelent meg olyan hatósági figyelmeztetés, amelyek szerint ilyen szerek erőszakos viselkedést válthatnak ki. Kérdés, hogy a mostani esetben megvizsgálják-e, okozhatták-e ezek a szerek a tragédiát.


    A médiában megjelent hírek szerint a család rendezett körülmények között élt, az apát példás családapának ismerték, így a tragédia érthetetlen és megdöbbentő. A rendőrség szerint az apa az utóbbi időben pszichiátriai kezelés alatt állt, depresszió miatt, így nem meglepő, ha kiderül, hogy pszichiátriai szereket, antidepresszánst szedett.

Az, hogy valaki az életében problémákkal küzd, depressziós , nyomott a hangulata, még nem logikus magyarázat arra, hogy az illető lemészárolja szeretett családját. A pszichiátriai ellátórendszer állapota, a pszichiáterek alacsony száma, a pénzhiány sem tűnik logikus magyarázatnak egy ilyen tragédiára. Úgy tűnik, az egyetlen dolog, ami a tényői család életében az utóbbi időben megváltozott, az volt, hogy az apa pszichiátriai kezelést kapott. Azt a tényt pedig, hogy egyes pszichiátriai szerek szedése kiszámíthatatlanná vagy erőszakossá teheti az emberi viselkedést, számos egészségügyi szakhatóság vizsgálata igazolta már. Az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA ezt olyan súlyos problémának látta, hogy néhány évvel ezelőtt elrendelte: az újabb típusú antidepresszánsok dobozán fekete keretben kell feltüntetni, hogy a szerek erőszakos viselkedést vagy öngyilkossági késztetést okozhatnak. Pszichiátriai szerekről hasonló figyelmeztetéseket adtak ki kanadai, brit, új-zélandi, ausztrál, japán és európai hatóságok is. Ugyanezeket a szereket Magyarországon is széles körben használják.

Az utóbbi időben több olyan vérengzés is történt Magyarországon, ahol az elkövető előzőleg pszichiátriai kezelés alatt állt és pszichiátriai szereket szedett - vagy éppen azok megvonási tüneteitől szenvedhetett, amely szintén kiszámíthatatlanná teheti a viselkedést. Csupán néhány hónap telt el a pécsi lövöldözés, illetve a salgótarjáni mészárlás óta; az első esetben egy egyetemista kezdett lövöldözésbe az iskolában, az utóbbi esetben egy férfi bozótvágó késsel kaszabolt szét két embert.

Az ilyen értelmetlenül erőszakos cselekmények kivizsgálásakor ezért a hatóságoknak fokozott figyelmet kellene fordítani arra, okozhatták-e a kapott pszichiátriai szerek a kiszámíthatatlan magatartást, és meg kellene vizsgálni azt is, milyen felelősség terheli ezért a kezelő pszichiátereket.



További információ:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tóth Gergely
Tel.: 06 1 342 6355
Mobil: 06 70 330 5384
E-mail: info@cchr.hu
Web: www.emberijogok.hu 
    Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

Nagyobb nyilvánosságot szerencsére nem kapott. 

Továbbra sem esik le nekik, hogy az őrült tetteket (többé-kevésbé) őrült emberek követték el. A tévedhetetlen Hubbard mást mondott, így ragaszkodnak az elméleteikhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr431849081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.18. 11:19:14

:: Továbbra sem esik le nekik, hogy az őrült tetteket (többé-kevésbé) őrült emberek követték el.

Ellenben ha ugyanezt pár hónap szci kapcsolat után teszi, a szci a hibás.

Tényleg ennyire bonyolult?

glezmen 2010.03.18. 11:58:39

itt van egy eset, amikor piszichiatriai kezeles alatt allt valaki, aki ilyen szornyuseget csinalt. tehat a pszichiatria a hibas

az meg veletlenul sem jut eszukbe a kevesse tisztel agymosott csolatoknak, hogy felcsereltek az okot es az okozatot: nem azert orult meg az illeto, mert pszichiaterhez jart, hanem azert kezdett pszichiaterhez jarni mert elment az esze??

anonViktor 2010.03.18. 12:04:19

Sziasztok!

Nem olyan bonyolult ez, és nem is annyira demagóg a magyarázat, mint hogy ami éppen akkor megváltozott az életében, az váltotta ki belőle a megdöbbentő tettet.

Ha egy olyan kiterjedt kezelési rendszerről kell véleményt alkotni, mint a pszichiátria, akkor csak a teljes esetállományukat szabad vizsgálni. Ha tehát valaki felteszi a kérdést, hogy hány esetben váltott ki a kezelés valamilyen negatív hatást, akkor előtte kérdezze azt is, hogy hány esetben segített.

Olyan ez, mint a repülés. A primitív logika szerint évről-évre néhány százalékkal többen veszítik életüket repülő-szerencsétlenségben, tehát a repülés egyre veszélyesebb. De ha figyelembe vesszük, hogy évről-évre több tízszer annyian utaznak így, mint azelőtt, akkor nem egyszerűen az ellenkezőjét kapjuk, hanem arányában nagyságrendekkel eltolódva jön ki pozitív eredmény.

V.

glezmen 2010.03.18. 16:37:12

anonV: a szambol vetted ki a szot, bar a repulos pelda nem jutott volna eszembe, thx :)

Dr. A. Nordenholz 2010.03.18. 17:01:43

@Translator +X+:

Szia Translator +X+
Előszöris, ezt ajánlom figyelmedbe:
markrathbun.wordpress.com/2010/03/18/osas-war-against-independence/
A másik idevágó dolog, hogy van akinek bonyolult, van akinek nem...
Aki tisztán lát, annak nem az...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.18. 18:38:19

:: anonViktor 2010.03.18. 12:04:19

Na ez már jó megközelítés, de nem az igazi. Statisztikát gyártani nem olyan egyszerű...

:: hány esetben váltott ki a kezelés valamilyen negatív hatást

Na de hogyan határozod meg, hogy valaki milyen állapotban van? Itt jött a kutyára az úthenger. Ugyanis a DSM meg társai nem éppen az egzakt tudományos meghatározások iskolapéldái...

A repülésnél kicsit egyszerűbbek a szabályok, ha a saját lábadon el tudsz sétálni, az jó landolás volt. XD

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.18. 18:42:00

@Dr. A. Nordenholz:

besztof:

Let them know that the Church won’t stand by and tolerate them ruining other people’s spiritual future and taking down people with them but if they stop their SP activities, the Church sees no reason to keep investigating them.

ReplacementChiller 2010.03.18. 21:46:08

@Translator +X+: és ezzel most mihez kezdjek? :) hogy jön ez ide? :)
azok az emberek, akik drogokon vannak, erőszakosabbak azoknál, akik nincsenek. ez tény, ezen kár vitatkozni. egyetlen szerrel sem lehet az utcán mászkálni.
különben aki alkoholt iszik az is agresszívabb.
a pszichiátriai drogokra meg különbözőképpen reagálnak az emberek. nem mindenki lesz zombi. van, aki agresszívvá válik. a mellékhatások ott vannak a dobozon is.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.19. 01:17:10

@ReplacementChiller:

:: hogy jön ez ide? :)

Kicsit piszkált Reformer lekezelő megjegyzése, gondoltam beszólok.

:: nem mindenki lesz zombi

Bevallom, zombival többet találkoztam (amúgy tudom).

:: a mellékhatások ott vannak a dobozon is.

Izé, ezután rajta lesz a dobozon, hogy "bekattan és lehenteli a családját", mint mellékhatás???

örge1 2010.03.19. 09:40:16

Csak egy-két pontosítás:
1. a tényői családírtó nem kapott pszichiátriai kezelést, nem szedett "pszichodrogokat". Egy klinikai szakpszichológus magánrendelésére járt (ha jól tudom, ott is csak egy alkalommal volt), és mellékesen, mint tudjuk, ők nem írhatnak fel gyógyszert.
2. A pécsi lövöldöző bár gyerekkorában valóban kapott pszichiátriai kezelést, de tette elkövetésének idejében, illetve lőtte nem. Nem állt gyógyszerek hatása alatt.

Ezekből én inkápp azt szűröm ki, hogy az egyik probléma épp az volt, hogy nem kaptak megfegfelelő kezelést. Az pedig, hogy nem jutottak el a megfelelő szakemberekhez, nem a pszichiáterek hibája.

norbert79 2010.03.19. 10:09:04

@örge1: Van akit semmiről se lehet meggyőzni, de ennek fényében kicsit más színe van a történetnek.

Dr. Kix 2010.03.19. 10:38:18

Egyrészt csodálom, hogy ennyi ideig tartott lecsapni a történetre. Lehet gyengülnek?

Másrészt meg, ha ez az ember kap megfelelő pszichológiai-pszichiátriai kezelést, nagy valószínűséggel nem követi el azt, amit elkövetett. Míg, ha szci módszerekkel kezelték volna, csak rosszabbodott volna. Már előttem is mondták: itt nem a kezelés, hanem a kezelés hiánya (volt) a gond.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.19. 10:38:36

Asszem elkövettem a klasszikus hibát és hittem a csörcsnek: "Úgy tűnik, az egyetlen dolog, ami a tényői család életében az utóbbi időben megváltozott, az volt, hogy az apa pszichiátriai kezelést kapott"

Refi ecsém, ezeket szűrd ki, mielőtt a híreket véleményeznéd ;)

Reformer 2010.03.19. 10:49:56

@Translator +X+: index.hu/belfold/2010/03/19/gyogyultnak_erezte_magat_a_tenyoi_gyilkos/

Ez mai cikk, ebből derült ki igazából a pontos háttér.

Igazad van kendnek Transzi bátyám, a CCCR-csörcs (megint) hazudott.

De hát tudod, mi a képlet arrafelé (A=A=A): a "pszichók" kategória lefedi az összes pszichológust, pszichiátert és terapeutát.

Bár lefogadom, hogy a pszichóirtók univerzumában ezt úgy élik meg, hogy a gyógyszermaffia nyomására meghamisítják a tényeket...

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 11:11:56

@Reformer: Szerintem nem hazudtak, először így ment a médiában. Lehet hogy nem voltak naprakészek. Kicsit elfogult vagy Reformer. Hol az objektivitás? :)

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 11:20:09

@Translator +X+:
Nem azért írtam, hogy beléd kössek. Valamikor járt pszichiáternél ez tény.

Plejádok 2010.03.19. 13:40:47

Bocs az OFF-ért.

Dr. Nordenholcz!

Szeretném megköszönni emberi jóságod. Ha Te az index-es könyvárust nem irányítod a zónára, nekem nincsenek könyveim. Hálás vagyok. Köszönöm.:)
Hitetlenek, látjátok, ha valaminek meg kell történnie, az meg is fog!
Nem szoktam az indexre járni, és mégis megtaláltak a könyvek.:))

anonViktor 2010.03.19. 15:14:00

Sziasztok!

A magam részéről pontosan ugyanazon a véleményen vagyok továbbra is, mint az első hozzászólásomban, elismételnem felesleges.

Annyit tennék csak hozzá az eddigiekhez, hogy aki kellően megégeti az agyát egy olyan eszetlenséggel, mint a szcientológia, abban mélyebb nyomok maradnak, mint amit maga kezelhetne. Ennek ékes bizonyítéka szorgalmas-szabadzónás hozzászólónk is, akinek tudatosan nem reagálok semmilyen felvetésére sem. Nemcsak azért, mert igazi, konkrét nincs is neki, hanem azért, mert az értelmes beszélgetés onnantól kezdve hanyatlik, ha hozzájárulunk a tereléshez.

V.

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 20:19:03

@Plejádok: Klassz, hogy megtaláltak a könyvek, de kifejtenéd, mi közöm van ehhez? Nem értem :) Ezt biztos nekem címezted?

Dr. A. Nordenholz 2010.03.19. 20:24:33

@anonViktor: Szerintem lehetnél toleránsabb. Én speciel nem kedvelem a freezone-t, van olyan ismerősöm, akit zátonyra futtattak. De attól még mondhat értelmes dolgot az, aki valamilyen szinten "hisz" benne.
Nem az a lényeg, hogy egymás ellenségei legyünk hanem hogy egy jobb világot teremtsünk. Akár az által, hogy egy ilyen blogon keresztül felhívjuk az emberek figyelmét azokra a veszélyekre, amiket a szcientológia is magában hordoz. Folyamatosan gyűlölködve és acsarkodva, ironizálva nem lehet értékes dolgokat teremteni. Neked anon nem célod az, hogy konstruktív legyél?

anonViktor 2010.03.20. 17:16:46

Sziasztok!

Felesleges nyújtani a témát, de tévedés bárkit abból megítélni, és a konstruktivitás hiányával vádolni, ahogyan egy nyilvánvalóan megtévedt és terelést erőltető személyhez viszonyul, lett légyen az szcientológus, vagy csak szimplán idióta.

A legfontosabb az, hogy mindenki meg tudja különböztetni a témához kapcsolódó érvelést a tereléstől.

Ami pedig a gyűlöletet illeti, mindenkinek szíve joga érezni azt olyanok iránt, akik mások életét tönkreteszik, vagy akár tudatosan, akár közvetetten hozzájárulnak egy olyan eszmerendszer működéséhez, ami mások kihasználására irányul.

Mindaz, amit írtam egyértelműen a terelésnek szól, és annak, aki teszi. Nem a szabadzónának.

V.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.03.21. 07:51:25

@Translator +X+: Már olvasható a neten más ok is a gyilkosságra...

Plejádok 2010.03.22. 09:23:36

@Dr. A. Nordenholz:

Az első számú alany valóban „hizlalda” lenne, de ő nem jár erre a blogra, de ha mégis olvas bennünket, akkor vonatkoztassa magára is a köszönetemet.
Az Index Fórum: Sc. – vallás? –biznisz?....
03. 04. 10. 51-es Nordenholz kommentelő nem Te vagy?
„A szabadzónán többen lehetnek vevők”..

??

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.22. 10:44:03

@anonymoushun: Pontosabban hol? Nem tudok olvasok elég bulvárt...

Dr. A. Nordenholz 2010.03.22. 23:50:17

@Plejádok: Nem vagyok azon a fórumon. Nincs kedvem kikeresni, szóval így nem nagyon vagyok képben. Mindegy.

nevem_senkii 2010.03.23. 08:19:56

Nagy tévedésben vannak a médiák nagy része. Nem járt a tényői gyilkosság elkövetője pszichiáterhez. Kizárólag pszichologusnál volt 1-1,5 hónapja. A különbség nagy: a pszichiáter egyben orvos, és írhat gyógyszert (ami adott esetben segíthetett volna) míg a pszichológus az ELTE-n végez, és terápiát folytat. Nem tudom, hogy miért kell akár hazugságok árán is bántani az orvosokat. Mi az ami jelen pillanatban alternatíve lehetne mint kezelés, ha nem az orvostudomány? Xenu?

Plejádok 2010.03.23. 15:07:26

@Dr. A. Nordenholz:
Valóban mindegy.
A köszönetemet, meg tedd el. Tekintsd előlegnek.
Majd egyszer, ha jót cselekszel és nem köszöni meg senki, akkor vedd elő.

exscn · http://exscn.net 2010.03.23. 15:35:30

@nevem_senkii: "Nem tudom, hogy miért kell akár hazugságok árán is bántani az orvosokat."

A tökéletes agymosáshoz szükség van stabil ellenségképre.

Nem tudom, egyébként érdekel-e valakit, de nekem érdekes, hogy egykori szcientológusként nálam ez a pszichó-fóbia csak mostanában szűnt meg. Csak azután, hogy teljesen hiteltelenné vált számomra az egyház, Hubbard és a teljes szcientológia.

Csak mostanában lettem képes pszichológiával kapcsolatos írásokat előítéletek nélkül olvasni.

Döbbenetes, hogy Hubbard milyen profin összerakta ezt a szellemi börtönt.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2010.03.23. 17:18:36

:: nevem_senkii 2010.03.23. 08:19:56
:: a pszichológus az ELTE-n végez

bölcsészkaron, tedd hozzá :D (azaz most már nem, politikai okokból kellett valami új kar valakinek, oszt csináltak ilyet nekik...)

:: Mi az ami jelen pillanatban alternatíve lehetne mint kezelés, ha nem az orvostudomány? Xenu?

Pölö Xenu is. De ha neked szci=xenu, akkor te sem tudsz semmit a szciről.

Amúgy a pszichoterápia valahol sehol nincs, az orvosi kutatást "kissé" jobban támogatják anyagilag...

:: exscn 2010.03.23. 15:35:30
:: Csak mostanában lettem képes pszichológiával kapcsolatos írásokat előítéletek nélkül olvasni.

Na a következő szint eljutni ugyanide a szci anyagokkal XD

exscn · http://exscn.net 2010.03.23. 17:50:50

@Translator +X+: Ha az ember végre kimászott a pöcegödörből, nem nagyon akar visszamászni, hogy hátha az alján talál még használható budipapírt :)

nevem_senkii 2010.03.23. 19:24:19

@Translator +X+: Az orvosi kutatást jobban támogatják. Bocsánat, mit és hogy? Jelenleg a mi kis globalizált világunkban is és előtte is az egy TUDOMÁNY volt és most is az. ALTERNATÍVA nincs. Érted? Jártál orvos egyetemre? Máskép megközelítve: Jelenleg Einstein elméleteit ismerjük. Addig, amíg nincs más alternatíva - kvázi más bizonyító erejű helyettesítő jószág - addig marad: Einstein. A Szcit- szerintem ugyanolyan szépen támogatják, annak ellenére, hogy tudományosan bizonyított alapok nincsenek. Miről beszélünk? Hova mennél leginkább: Németország - onkológiai intézet(természetesen rákos megbetegedés esetén) vagy egy szektába, ahol majd "a nagy testvérrel" megoldják ezt a problémát. Igen, a gyógyszeripar nagy üzlet. Igen, vannak túlkapások. (mint mindenhol) DE, egy KLACID 500 mg elmúlasztja akár az arcüreg gyulladásod három nap alatt. Próbáld meg Lenkei "Dr." "gyógyszereivel" ugyanezt. Még egyszer miről beszélünk?

Ronni 2010.03.23. 19:48:47

@exscn: Jó ég ember, ezen nevetek már fél órája:)akár az egész blog mottója is lehetne!

Plejádok 2010.03.25. 08:02:11

Én itt szívesen olvastam volna Varlimont hozzászólását.
Szakmai berkekben mik az álláspontok e szörnyű tragédia kapcsán?

Doktor Úr, Öné a szó!

PKD 2010.03.26. 09:01:41

Az alábbi cikk nem közvetlenül kapcsolódik a témához, azonban a CCHR pszichiátria-ellenes tevékenységéhez igen. Ha az agykutatás és pszichiátria valóban ebbe az irányba fog fejlődni és a gyógyszergyártók rámozdulnak a lehetőségre, az elég sötét jövőt vetít előre és pszichiátria szó első összetevője (psziché - lélek) már tényleg semmit nem fog jelenteni a szóban. Remélem, hogy ez a cikk csak mellékvágány, mindenesetre úgy vélem, jó, ha mindenki tud róla, hogy van ilyen is.

origo.hu/tudomany/20100323-neurojog-neuroetika-es-agykutatas-mar-az-agy-hibas-aramkorei-is.html

exscn · http://exscn.net 2010.03.26. 13:25:34

@PKD: Ez egy jó cikk annak demonstrálására, hogy egyesek mennyire nem látják, amit néznek.
Aki a kutatási eredményekből annyi következtetést vont le, hogy az agyban szikével kell kotorászni, az csak az az ember, aki szikével kotorászott benne és igazolni próbálja a tevékenységét.

A kutatási eredményekkel kapcsolatban a kulcsmondat ez:

"A pácienseket gyógyszeres és pszichoterápiás kezeléseket követően is megvizsgálták, és azt találták, hogy a tünetek javulását a 25-ös agyterület aktivitáscsökkenése kíséri."

Fura, hogy maga a cikkíró sem veszi észre, az általa is leírt paradoxont.

baka 2010.03.28. 12:10:29

@exscn:
Miért lenne ez paradoxon szerinted? Én, bár nem vagyok egyik pszi sem (pszichológus, pszichiáter), de én úgy értelmezem ezt a mondatot, hogy úgy vették észre sz orvosok, hogy a kezelések következtében a tünetek javultak, vagyis javult a betegek állapota. Ezzel egyidőben pedig az agy egyik területében aktivitáscsökkenést figyeltek meg.

Nekem ez ajt jelentette, hogy az orvosok így rájöttek arra, hogy a vizsgált tüneteket az agy egyik területének túlzott működése okozta, amin a kezelés javított.

exscn · http://exscn.net 2010.03.28. 16:39:55

@baka: Ha belegondolsz, a pszichoterápia nem gyógyszeres illetve fizikai kezelést jelent. Ennek hatására megszűnt az adott agyterület kiugró aktivitása.Sokszor egyébként a gyógyszeres kezelése is hasonló, az ember a gyógyszer hatására olyan állapotba kerül, hogy maga is fel tudja dolgozni a lelki problémáit.

A felfedezések éppen azt mutatják, hogy a szokatlan agyi aktivitást a lelki probléma okozza, nem a szokatlan agyi aktivitás a lelki problémát. Különben nem létezhetne sikeres pszichoterápia.

exscn · http://exscn.net 2010.03.28. 16:50:01

@baka: Persze most nem arról az esetről beszélek, amikor fizikailag sérül valakinek az agya.

Amúgy szerintem semmi baj az ilyen kutatásokkal. Az nem baj ha az ember többet tud egy adott területről. Maximum az lehet gond, ha egységesen helytelen következtetéseket vonnak le. Szerencsére ez viszont a tudományos életben elképzelhetetlen. A tudósok általában nem agymosott emberek.

Talán előbb-utóbb előállnak majd egy olyan módszerrel, amivel objektíven lehet mérni, hogy egy pszichoterápia hasznos volt-e vagy sem. Nincs ezzel semmi probléma.

Plejádok 2010.04.01. 09:48:22

Nahát!
Tudnék én ajánlani egy "terápiát" az ilyen "betegek" számára.
Asszem megtanulna éberebben aludni!

2010.11.14. 16:17:32

Sziasztok!
Hát itt jól elmentetek az eredeti témától. Azt is látom, hogy rengeteg infó hiányotok van ebben a témában. Ezeket nem tudom, és nem is akarom kijavítani, majd jó lesz nektek arra, hogy később tudjatok a marhaságokon nevetni.
Azt ne felejtsétek el, hogy bármit is tesz az ember, akár jó, akár rossz a megítélés, azt szabad akaratból teszi. Ha ezzel kárt okoz, annak viseli a következményét addig, míg helyre nem teszi dolgokat.
Megmagyarázhatjuk, hogy azért tettünk meg valamit, mert drogokat szedettek velünk, vagy bemeséltek nekünk valami marhaságot, de,ezek csak megmagyarázása a dolgoknak, s elhitetjük magunkkal, hogy mások hibájából tettük meg a rosszat. Ezzel jól át is verjük magunkat.
Aki segít abban másoknak, hogy droghoz jusson, az visszakapja ezt az illetőtől, és egyszer ő fog drogokat kapni. Sok kultúra volt már ezen a világon, és hát az emberek egymást segítették abban, hogy drogokhoz jussanak. Ebben nincs is semmi baj, csak hát ez egy kör, amiből nehéz kiszállni. Azt, hogy most ebben a kultúrában pszihológusnak, vagy gyógyszergyártónak, vagy drílernek, vagy akárminek hívják a drog adót, az mindegy.
Egy a lényeg, hogy aki a testemhez akármilyen formában hozzá akar nyúlni, az biztosan árt nekem. Ha ezt késsel csinálja, és kimetsz a testemből egy darabot, főleg ha ezt az agyamban teszi, az biztos uralkodni akar felettem, és a kimetszett darabot nehéz pótolni, de nem lehetetlen. Ha drogot ad be valaki, akkor is a másikon való uralkodás a cél, még akkor is, ha ez az illetőben nem is tudatosul.
Mint tudjátok egy lényen senki sem tud uralkodni, teljesen feleslegesek ezek a cselekedetek, de arra jó, hogy annyira tönkretegyék a testet, hogy ebben az életében azzal a testtel már nem tud mit kezdeni. A test romlott állapot miatt azt gondolják, az emberek, hogy az életük hiába valóvá vált. (A testet fizikailag, szellemileg is tönkre lehet tenni. A szellemi tönkretételről sokan még nem is hallottak, bár a külső jeleket elég jól ismerik.) Szóval nem egy jó dolog, ha kimetszenek valamidet, vagy stimulálnak valamivel. Ebben csak az a legrosszabb, hogy aki kimetsz a másikból valamit, egyszer biztosan belőle is kimetszettek, vagy ki fognak metszeni valamit. Ez is egy kör, sajnos. Az emberi szervezet úgy van megcsinálva, hogy ezen a földön mindent át tudjon vészelni, ami csak történik, persze, ha nem teszik tönkre. Ezt nehezen értik meg az emberek, mert hát sokszor más a tapasztalatuk.
A szientológiáról meg csak annyit, hogy elmentem, megnéztem mi ez, kipróbáltam, és bizton állíthatom, hogy olyan állapotba lehet kerülni vele, mint a katolikusoknál az üdvözült, vagy a buddhistáknál a megvilágosodott állapot. Ezt tapasztalatból tudom mondani. Ezt nem kell, sőt ne is fogadjátok el, mert tudom azt, hogy erről akkor lesz teljes elfogadásotok, ha egyszer végigcsináltátok.
Megint sikerült sok marhaságot összeírnom. Bocs mindenkitől, de most így szórakoztattam magam.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

Ammonia73 2010.11.14. 23:19:35

@Hú: csak egy kérdés:
Szcientológus vagy? :)

"Megint sikerült sok marhaságot összeírnom."
Jó dolog, hogy ezt így belátod, mert így most nem kell kiemelgetni a legdurvább részeket és mélyebben foglalkozni velük...:)

Ammonia73 2010.11.14. 23:26:11

Mégiscsak kiemelek...:D
"tudom azt, hogy erről akkor lesz teljes elfogadásotok, ha egyszer végigcsináltátok."
...és azt tudod-e, hogy a blog írója is a tapasztalatairól beszél itt...és az a sok OT is aki mostanában kilépett...nos, ők mind végigcsinálták, "teljes elfogadással"...és a végén egy gödörben találták magukat, amiből évekig másznak kifelé...és igyekeznek egy új, igazi életet összehozni maguknak.
Szóval...örülök, hogy itt vagy...talán Te is (mint már sokan mások) elkezdesz informálódni és keresni...
...már az is jó eredmény lenne, ha a szabadzónán kötnél ki:)

Egyébként:
"Egy a lényeg, hogy aki a testemhez akármilyen formában hozzá akar nyúlni, az biztosan árt nekem."
Soha senki, semmilyen formában nem nyúl a testedhez? :O Ezt hogy csinálod?
Feleség, gyerekek, senki?

Ammonia73 2010.11.15. 13:09:51

@Hú: Szcientológus vagy? :)

Plejádok 2010.11.15. 16:31:04

Hú,
Jó lenne, ha nyilatkoznál, itt már annyi minden elhangzott az OT képességekről, de a szex valahogy mindig kimaradt.
Most nagyon kíváncsivá tettél, hogy csinálod, hogy egy finom ölelés ne ártson?:))

Ammonia73 2010.11.15. 19:53:01

Szerintem Hú már rég elhúzott...jött, látott, mondott és eltűnt...:)
...egyébként van annak értelme, hogy az ember a becsületes nevén kommentel...
Láthatod pl. hogy Hú családi állapota "egyedülálló". Így már kicsit könnyebb megoldani, hogy senki, semmilyen formában ne nyúljon a testéhez.
Valamit valamiért. :)

exscn · http://exscn.net 2010.11.16. 12:10:43

@Hú: "A szientológiáról meg csak annyit, hogy elmentem, megnéztem mi ez, kipróbáltam, és bizton állíthatom, hogy olyan állapotba lehet kerülni vele, mint a katolikusoknál az üdvözült, vagy a buddhistáknál a megvilágosodott állapot. Ezt tapasztalatból tudom mondani."

Tehát katolikus üdvözült élő szentként és megvilágosult buddhaként próbáltad ki a szcientológiát? Hú...

2010.11.19. 14:52:36

exscn-nek:
Szia!
Elég nagy hülyeséget írtál, bár első olvasatra szerintem sokan elfogadják, és mivel hülyeség, sokakat megmosolyogtattál. Ezt egy jó dolog, ha az emberekből mosolyt tudsz kihozni.
Mint írtam már, hülyeséggel nem foglalkozom. Találd ki, miért is hülyeség, amit írtál. Egyszer biztos tudni fogod, legalábbis amikor írtad, akkor tudtad.
Ez is egy példa arra, mekkora hülyeségeket tudnak kitalálni az emberek.
Milyen szerencse, hogy én sem vagyok kivétel.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

2010.11.19. 23:31:35

Sziasztok!
Van igazság abban, hogy nem leszek itt sokáig, de még néhányszor be fogok erre az oldalra nézni.
A szexről nem szeretnék én sem beszélni, mert az 2D-s dolog, és hát sokan még az ént sem rakták helyre. Szex, meg a párkapcsolat eléggé bezavarhat az én helyrerakásába. Nem akarok olyan infókat mondani, ami megzavarhat, vagy árthat embereknek. Minden egyház annyit tud, ezekről, amennyi kell az én helyrerakásához. Amilyen vallást csinálsz, a központokban bármilyen kérdésre kapsz választ, erről is. A központokon kívül amit hallasz, az csak találgatás, vagy ahogy az egyes ember megélte. Mindenki másként éli meg a szexet, meg a párkapcsolatokat, s csak a saját tapasztalatát, nézetét tudja elmondani, és te nem úgy fogod megélni.
Sejtettem, hogy a blog írója is szientológus. Olyan az írásainak a stílusa, mint egy szientológusé.
Ami a lényeg ebben, hogy mindenkinek magának kell rájönni, hogy melyik vallást csinálja. Erről sem szoktam beszélni, hogy ne befolyásoljak senkit a választásban, meg nekem teljesen mindegy, ki melyik vallást csinálja.
Azon nem csodálkozom, hogy vannak olyanok, akik otthagynak egy egyházat. Minden vallásban jelen van ez a folyamat is. Ennek is sok oka van, hadd ne találgassak, kit mi vezetett egy egyház elhagyásához. Mondhatok egy példát is hogy ne vádoljatok meg azzal, hogy semmit nem mondok. Bizonyos ugrásokat, az ember sokszor úgy él meg, hogy azt érzi lefelé zuhan. Valójában egy magasabb szintre lép, csak hát a lent és a fent miatt más az érzékelés, és a megélés. A gödörből kijövés az elég jó példa erre, de azért nem pontos. Ráadásul nem is egy ilyen megélés történik majd az életed, vagy életeid során. Sokan kétségbe is esnek ilyenkor, sőt átmennek támadásba.
Azért vagyok egyedül, mert nem jöhetett össze, hogy valakit elvegyek. Amúgy nem gond ez, és ha valakit érdekel, akkor lesz feleségem is.
Persze, szientológus is vagyok, sőt aláírtam a Sea Org belépést is, de buddhista, meg keresztény, sőt a fény vallását is csináltam, de a zsidó vallást is ismerem, meg az iszlámot, a krisna vallást, stb. Szerintem, ezt nem nagyon értik sokan, mert hát úgy tudják, és jól, hogy nem lehet a vallásokat keverni. Én sem keverem össze. Ha valamelyiket csinálom, akkor a többit nem, és ha otthagyok egy egyházat, annak ára is van, de vissza tudok menni bármelyikhez, ha ott van dolgom.
Engem nem érdekelnek az OT, vagy bármilyen képesség. Ha kell egy feladathoz valamilyen képesség, akkor az úgy is előjön akkor, és ha szerencsém van, utána nem is marad meg. Most buddhizmust csinálom még egy darabig, amíg kell.
Minden jó...
Csicseri Oroz Imre

exscn · http://exscn.net 2010.11.20. 09:46:33

@Hú: Szerintem járj el valami közösségbe, hogy emberek között legyél. Valamelyik kedvenc időtöltésed alapján keress egyet!

2010.11.20. 10:44:50

Sziasztok!
Úgy látszik most olyan kedvem van, hogy sokat beszélek. szerencsém van, mert megtehetem.
Az emberek problémákba ütköznek, amikor egy dolgot meg akarnak oldani. Erre mindig keresik a megoldást. Ha egy vallással van problémád, akkor arra is keresed a megoldást, és nem tudod máshol megtalálni a válasz, mint annál a vallásnál. Ehhez el kell menned, és ha egy kicsit ott csinálod, el jutsz egy olyan állapotig, amikor nem fog tetszeni ott valami. Utána egyre több dolog nem fog tetszeni abban a vallásban, és végül ott fogod hagyni. Azt elfelejted, hogy mi minden jó is van egy vallásban. Legalább annyi jó van benne, mint amennyi rossz. Ezek mind a te megítéléseid. Ha ezt elkezded hangoztatni, akkor azt szeretnéd, hogy mások is azon a véleményen legyenek, amin te. Egy darabig, ha nincs az embernek megfelelő infója, tapasztalata, addig el is fogadja a te nézeted, de mihelyt más tapasztalata lesz, és biztosan más tapasztalata lesz, akkor a te nézeted hamissá fog számára válni. Nem leszel többé számára hiteles. Ha megfigyeltétek, egy vallásról mindig úgy beszélek, hogy megmondom, hogy nekem ez a tapasztalatom, és hozzáteszem valamilyen formában, hogy nem biztos, hogy neked is az lesz a tapasztalatod a vallással kapcsolatban. Tudok sok hülyeséget mondani, mint most is, láthatjátok.
Csak akkor tudsz teljesen hitelesen beszélni egy vallásról, ha végigcsináltad, addig nem.
Ha elkezdtél egy vallást csinálni, és ott előjöttek a problémáid, akkor mindig vissza fogsz térni ahhoz a valláshoz, nem tudsz mást csinálni. Csak ott fogsz segítséget kapni hogy megold a problémádat. Elmehetsz más valláshoz, de ott nem kapod meg a válaszokat, vagyis mindig azt a választ kapod, hogy menj vissza ahhoz a valláshoz, ahol a problémáid vannak. Ha szientológiát csináltad, akkor egy szientológus tud csak segíteni neked, ha védikus vallást csinálod, akkor egy védikus vallást gyakorlótól kapod meg azt amire szükséged van, stb... Ez a folyamat addig tart, amíg végig nem csináltál egy vallást, mert akkor van lehetőséged kilépni. Hogy ezt a folyamatot meddig húzod, az rád van bízva. Van aki több ezer életen keresztül csinál egy vallást, és van aki néhány hónap alatt megcsinálja, de mint mondtam, ezt te döntöd el. - Ez a vallás felőli megközelítés.
Az egyén felől egyszerűbb, de a folyamat hasonló.
Addig nem fogsz egy vallást sem megkeresni, amíg bele nem ütközöl egy problémába. Ha elértél addig, hogy akkorának látod már a problémát, hogy azt nem tudod egyedül már megoldani, és a hatása a problémának, hogy egyre lejjebb kezdesz süllyedni mint fizikailag, mint szellemileg, akkor keres az ember egy vallást. Arra is rá fogsz jönni a keresés folyamán, hogy csak egy vallás fog tudni neked segíteni, sőt arra is, hogy melyik vallás lesz az, ahol segítenek. A problémát mindig te csinálod, sőt rengeteg problémát csináltál eddig is, és csinálni fogsz ezután is, amíg el nem éred azt, az állapotot, hogy kezd sok lenni, és elkezdesz segíteni magadon.
Ugyan ez zajlik le, ha otthagysz egy vallást. Ez látszólag egy kör. A különbség, az, hogy ennek az útnak van vége, és akkor ki lehet lépni. A fizikai világgal az a gond, hogy ott a kör az tényleg kör. Nem lehet belőle kilépni, csak egy vallás végigcsinálásával. Ott kapod meg azokat az infókat, meg a többi segítséget, amik a kilépéshez kellenek. Ez szintén egy tapasztalatomból jött le. De itt is hangoztatom, hogy ez az én tapasztalatom, s nem kell semmit elfogadni, amit itt leírtam.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

2010.11.20. 10:59:51

@exscn:
Szia!
Hiszen azt csinálom, most is. Itt is van egy közösség. Amúgy ne vegyél komolyan. Csak játék ez is. Elég komolynak tűnik amit írok, de közben jót nevetek a helyzeten. Kösz, hogy féltesz, mert hisz azért adsz tanácsot. Nincs semmi gondom, még ha úgy látszik is, ami lejön neked az írásaimból. Itt is okos emberek vannak, akiknek meg van a saját tapasztalatuk a világról, ami nem az én tapasztalatom. Nem tudom őket átverni, mert a végén úgy is rájönnek, hogy csak játszom. Talán ennek is lesz haszna, ha másnak nem, hát nekem, de közben jól érzem magam.
Még egyszer kösz a tanácsot.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

béla 23 2010.11.20. 21:29:31

Cs.O.Imre
Hát nem tudom voltál e valaha mélyen vallásos, vagy megkockáztatom csak bölcselkedsz, de amikor valakinek személyes érintettsége van házastársa, gyermeke, szülője révén, hát nem sokra megy az okoskodásoddal.

Warlimont 2010.11.21. 13:04:34

Egyetértek Bélával, elég meddő bölcselkedés lett ez, sok általánossággal.
És Exscn-nel is egyetértek, mert valahogy nekem is úgy tűnik, Cs.O.Imrében túl sok a lekötetlen energia, és pótcselekvésként elméleteket gyárt, de valójában sok a kérdés és a zavar is a fejében.

2010.11.24. 00:21:31

Szia Béla!
Nem tudom mi a mélyen vallásosság. Vagy vallásos valaki, vagy nem. Kicsit vallásos nem lehet valaki, meg nagyon vallásos sem. Ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy van kis bűn meg nagy bűn. A kicsi, meg a nagy bűn is bűn. (Katolikus vallásnál használjuk a bűn szót.) Ugye így már elég nevetségesen hangzik. Amúgy nem bölcselkedek, csak szórakozok.
Hiába van valakinek személyes érintettsége, és lehet is őt sajnálni, de én nem fogom. A sajnálat, amúgy is egy negatív érzelem, persze, egy adott helyzetben jó is lehet, de ha valakit sajnálsz, akkor elhiteted a másikkal, hogy jól csinálja a dolgait, pedig bajba került, amit ő hozott össze.
Az aki nem engedi a feleségét, férjét, szülőjét, gyerekét bármilyen egyházba, és itt nem csak a szientológiai egyházról van szó, mert példa van elég a többi vallásnál is, az eleve meg akarja mondani a másiknak, mi a jó és mi a helyes. Nem fogadja el, hogy a másik embernek szabad akarata van. Rosszabb esetben uralkodni akar felette.
Mindenfélét kitalál, hogy az ő akarata érvényesüljön. Sajnáltatja magát, másokat bírál, elmondja mindennek a másikat, vagy éppen az illető egyházat. Ezek kemény szavak, de végül is ez történik.
A másik megoldás, ha elfogadja a másik döntését, és ha ez a döntés benne rossz érzéseket, cselekvéseket, sajnálkozást vált ki, akkor magában keresse a hibát.
Senki nem mondja, hogy ne mond el a tapasztalataidat, vagy azt, mit hallottál más emberektől, de hagyd had égesse meg magát, vagy had nyerjen örömet abban, ha megcsinálja a másik azt, amit akar.
Hiába mondod a gyereknek, hogy a gyertya lángja megéget, a gyerek akkor is belenyúl a lángba.
Nincs a gyereknek tapasztalata, ezért nyúl a lángba. Utána már többször nem fog a lángba nyúlni.
Akármilyen példát hozol fel, akármilyen szépen beszélsz, akinek nincs tapasztalata, az akkor is megcsinálja, azt amit akar, maximum, ha túl nagy az ellenállás, akkor később csinálja meg. Ha később csinálja meg, akkor késlelteted a másikat, és ezzel gátolod őt.
Nem tudsz megóvni senkit attól, ami szerinted rossz. Rengeteg ködösítés, és félremagyarázás van ebben a világban.
Akkor okoskodás helyett, vagy mellette mondom, akik érintettek. Jobban járnak ha elfogadják a másik döntését, mert sok gondtól és problémától megkímélik magukat. Előnye, hogy nem romlik meg a viszony. Még sorolhatnék sok előnyt, ha az elfogadás megtörténik - buddhista kifejezés. A szientológusok ezt konfrontálásnak hívják, ha jól emlékszem.
Ahogy észrevettem, a legtöbb probléma abból adódik, hogy megakarják a másikat változtatni, holott mindenki saját magát tudja megváltoztatni. Nem tudsz senki helyett megcsinálni semmit.
Mindenki saját sorsának a kovácsa.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
ui.: Most megint lehet ezeken a hülyeségeken csámcsogni, sőt lehet engem is elemezgetni, és ezzel jó kedvre deríteni.

exscn · http://exscn.net 2010.11.24. 00:44:24

@Hú: "konfrontálásnak hívják, ha jól emlékszem"

Nagyon is jól emlékszel, nem kell vetítened :)

exscn · http://exscn.net 2010.11.24. 00:45:49

@Hú: Azt hittem, felhagytál ezzel a baromsággal, de szerintem, ha lenne pénzed biztos befizetnéd a Hídra.

2010.11.24. 01:26:44

Szia Exscn!
Ne izgulj, ez volt az utolsó kis szövegelésem. Nem neked szólt ez az egész. Néhány nap múlva, akár törölhetik is ezeket az irományokat, mert akinek szólt, az olvasni fogja.
Ha vetítek, akkor azt miért ne tehetném meg? Ha meg nem az történt, akkor? Te még nem tudod, miért írnak, beszélnek az emberek néha ilyen marhaságokat, mondjuk elment az eszük.
Ha érdekel, pénz nélkül is csinálhatnám a hidat. Ezt biztos nem hiszed el és szörnyülködve hallod.
Nincs semmi gond, csak neked egy kicsit furcsa, és próbálsz rájönni, mit is csináltam itt. Hát nem azt, amire gondolsz, de ezzel már nem foglalkozom. Többet nem írok ide, tehát se te se más ne kérdezzen. Búcsúzom tőled is.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre

béla 23 2010.11.26. 09:10:57

Viszlát HU!

Nem akartunk bölcselkedésed miatt elzavarni a blogról, és valóban írtál megszívlelendőt is és lehet, hogy erős akaratomból adódóan kicsit rátelepedtem a gyermekeimre. Nem vagyok vallásos, bár gyerekoromban katolikus voltam, aztán láttam milyen emberek járnak templomba, tisztelet a kivételnek és láttam milyen a papjaink emiatt, már csak abban hiszek amiről saját magam meggyőződöm, de abban se mindig. Hiszek a család összetartó erejében az igaz barátságokban/ ami egyre kevesebb van sajnos/, hiszek egy emberibb világban. Ennyi!!
süti beállítások módosítása