Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Narconon szakértői és az Európa Tanács a metadonról

2009. április 15. - Reformer

A Narconon a szcientológia egyik kirakatszervezete, a drogellenes küzdelem egyik elméletileg aktív harcosa. Az ő égiszük alá tartozik a (legalábbis ezen a blogon) sokat emlegetett Drogmentes Maraton. 

 

A Narconon magyar honlapján nemrég megjelent egy új elem, amely elvileg az Európa Tanács elítélő állásfoglalása a methadonról. 

A Drogriporter utána is nézett ennek, és kiderült, hogy ez is hazugság:

Idézem:

A főcím - “Európa Tanács – A metadonról” – azt sugallja, hogy az Európa Tanács határozatáról van szó (ez egyébként nem összetévesztendő az Európai Unió Tanácsával!). Ezt csak némileg árnyalja az alcím: “Egy indítvány, amelyet az Európai Tanácshoz nyújtottak be a methadon nevű szer használatáról.” Maga a dokumentum is megtalálható az oldalon, bár elég gyenge magyar fordításban. Az indítvány “szigorú intézkedéseket  javasol  a methadon legális alkalmazása (széleskörű Methadonos Fenntartási Programként ismert) ellen”, és “felfigyel azokra a drogrehabilitációs módszerekre (akupunktúra, a Hubbard technológia (Narconon), stb.), amelyek drogok használata nélkül mutatnak fel eredményeket.”

És a végkövetkeztetés:

A valóságban nem volt szó az Európa Tanács határozatáról, még csak az Európa Tanács által megtárgyalt javaslatról sem – csupán arról, hogy az Európa Tanács 47 nemzeti parlament delegáltjaiból álló Parlamenti Közgyűlésének néhány tagja aláírt egy indítványt, amely sosem került a plenáris ülés napirendjére. Ez a dokumentum tehát senkit nem kötelez és senki véleményét nem tükrözi az aláírókon kívül.

Valamint érdekes módszerekkel akarnak új pácienseket fogni - apróhirdetésben!

A hirdetést feladó, egyébként igen jószándékú és szorgalmas úriember drogszakértői kvalifikációhoz kétség sem férhet - a Pécsi Hőerőmű kocsirendezőjéből avanzsált a Szcientológia Egyház közép-európai központi irodájának (OTL Közép-Európa) szakácsává, most pedig ablakmosással és takarítással foglalkozik.

Az Anonymous ismét aktív volt szerencsére és elhelyezte a megfelelő figyelmeztető jelzéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr131067553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valerijov 2009.04.18. 14:01:31

csak most került a kezembe a heti pesti est, sajna abban is van egy egész oldalas drogmentes maraton nyomatás (x) jelzés nélkül

silversurfer 2009.04.19. 11:27:07

@Valerijov: Megelőztél:)
Tényleg ott van sajna, ha nálam lenne a scannerem, már feltoltam volna valahova:s
Ennél más csak az lenne viccesebb, ha a Vidám Vasárnap kapna egy oldalt.

Valerijov 2009.04.19. 12:32:26

@SilverSurfer: jahh, egy új fajta ökumené. bár múltkorjában írta itt valaki, hogy a hitgyüli vezér német sanyi valamelyik illusztris szci mellé költözött, tán épp lenkei. vagy fordítva, sanyi mellé ment valaki lakni, nem emlékszem pontosan. zsák a foltját.
süti beállítások módosítása