Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hamis álmok - I. fejezet: Hazafelé

2008. július 30. - Reformer

Hamis álmok - I. fejezet: Hazafelé

(További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felébredtem a sötétben, életem zord valósága méregként áradt szét öntudatomban. Hallottam az ócska, hevenyészett emeletes ágyakon heverő emberforma kupacokból jövő halk szuszogást. Orromba mosdatlan testek szaga tolult, a sötétben halványan ki tudtam venni a testekhez tartozó ruhák és törülközők függönyét, ahogy lógtak az ágyakon.

Felülni nem tudtam, mert az ágy nagyon alacsony volt, úgyhogy inkább halkan kicsusszantam fekhelyemből. A többiek más munkabeosztás szerint dolgoztak; utánam egy órával keltek és feküdtek. Nekem ez megfelelt – az utóbbi időben megszerettem a magányt.

Hatan aludtunk ebben az apró szobában. Szekrény nem volt, csak egy szék, egy asztal és egy lepusztult komód. A farmeromat és egy tiszta pólómat már előző éjjel szépen összehajtogatva kikészítettem a komód tetejére. Vastag zoknit húztam, arra pedig nagy munkáscipőmet; nehéz, kapucnis kabátomat az ágyam alatt találtam meg, ahol hagytam. Jól kiráztam, hogy elűzzem belőle a pókokat – kevés életterünk volt, viszont az hemzsegett a bogaraktól. Csendben felöltöztem a sötétben, majd kisurrantam a szobából, le a nyikorgó lépcsőn. A lépcsőfokokon állt a víz; esett az éjjel. Az általam odakészített vödrök és edények már mind megteltek, és a plafonról itt-ott még mindig csöpögött az esővíz.

Március volt, a sivatagban ilyenkor még fogcsikorgatóan hidegek az éjszakák. Odakint halvány fénysugár kezdett átszűrődni a szürke felhőtakarón. Lassacskán előtűntek a ház előtti fák fekete sziluettjei és a házat körülvevő kiégett, kócos fű fakó tömege. Valahol néhány ébredező madár csicsergett.

Az épületet Old Gilman House-nak, avagy „OGH”-nak hívták – ezt a düledező, kétszintes épületet valamikor a ’20-as években építették. Miután állaga a javíthatatlanságig leromlott, fogházként szolgált a magamfajta menthetetlen „nem-személyek” számára, akik a Szcientológiai Egyház Sea Org szervezetéből való „kirakásukat” várták. A kb. 2 hektár területű fogolytábort szögesdrót-kerítés vette körül, néhány méterenként megtűzdelve reflektorokkal és mozgásérzékelőkkel. A birtokon öt épület és néhány tárolókonténer állt. Számos biztonsági kamera és 24 órás őrség biztosította, hogy ne próbálkozzunk a szökéssel.

Az OGH-tábor egy, a kaliforniai San Jacinto-nál levő 80 hektáros birtok északkeleti sarkán helyezkedett el. A helyi lakosok a birtokot Golden Era Productions-ként ismerték, ám az ott dolgozók „Int Base”-nek hívták – ez a Szcientológiai Egyház nemzetközi főhadiszállása, itt dolgoztam az elmúlt 15 évben. Most pedig ez a börtönöm.

Karsten, az éjszakás biztonsági őr a verandán ácsorgott, és aprót biccentett, amikor meglátott kijönni a házból. Ez a karvalyképű, szőke, tüskehajú német őrködött éjszaka, és ő adta ki a munkabeosztást reggel.

- Ezeket a szobádban találtam tegnap. – mondta vaskos német akcentussal, majd benyúlt egy dobozba, és előhúzott két újságot, egy Newsweek-et és egy Entertainment Weekly-t; mindkettő jópár hónapos volt. – Minek olvasol ilyen szemetet? Hogy tudj egyet maszturbálni a képeket nézegetve? – ezzel az egyik újság borítóján szereplő csinos színésznőre célzott.

- Szeretném tudni, mi történik a világban. – feleltem. A kinti világban, aminek hamarosan része leszek.

- Nekem nem kell tudni, hogy mi történik. – válaszolt. – Annyit kell tudnom, hogy a wogok világa rossz, és a szcientológia a megoldás. L. Ron Hubbard ezt mondta, és ennyi nekem épp elég. Vannak, akik röhögnek rajtam, mert nem tudom, ki az Egyesült Államok elnöke. – folytatta. – de nincs is rá szükségem, hogy tudjam. Neked meg erre a szemétre nincs szükséged. – és ezzel visszadobta a magazinokat a dobozba.

Karsten sok szempontból ideális munkaerőnek számított a Sea Org-ban. Egy kis kunyhóban lakott az OGH-birtokon, láthatóan minden vagyontárgy nélkül. Ugyanazt a kifakult, barna egyenruhát hordta minden nap, amit gondosan mosott a Gilman-Ház hátsó szobájában levő ócska mosógéppel. Mikor a masina centrifugálni kezdett, úgy rázkódott tőle a ház, mintha egy tehervonat ment volna át az udvaron. Karsten nőtlen volt, és úgy tűnt, nem is érdeklik a nők. Soha nem láttam őt mást olvasni, mint a Szcientológiai Axiómák-at, amit egy összehajtogatott papírlapra nyomtatva mindig a farzsebében hordott. Órákon át bújta az irományt, ajkai némán mozogtak, miközben küszködve próbálta memorizálni a szöveget.

Karsten kiosztotta az aznapi munkát, és otthagytam a verandán. A kerítés alját kellett kigazolnom. Az Old Gilman House körül volt néhány lepukkant, egyszintes épület, itt lakott a személyzet. A Bázis legtöbb munkatársa Hemetben lakott egy apartmankomplexumban, amit az Egyház bérelt, de néhány magasabb rangú munkatársnak nem engedték meg, hogy a városban lakjon, ők éltek ezekben a házakban. Az egyik mögött állt egy melléképület, tömve a munkatársak holmijaival. Ennek a hátuljában volt egy vén hűtőszekrény, amiben találtam egy kis joghurtot és müzlit, amit gyorsan befaltam egy styrofoam bögréből. Miután végeztem, elmostam a bögrét, és visszatettem a hűtő tetejére, későbbi használatra.

Kihalásztam egy ásót és egy gereblyét a szerszámtárolóból, és a kerítés felé vettem az irányt. Szerettem még azelőtt kimenni dolgozni, mielőtt a „rendes személyzet” felébred. Végtére is én egy bűnöző voltam, „érinthetetlen”. Néhány hete, bebörtönzésem elején elkövettem azt a hibát, hogy reggel az egyik személyzeti szállásra mentem zuhanyozni (az egyetlen helyre, ahol fürödni lehet), és kifele jövet összefutottam egy nővel, aki elkezdett kiabálni velem, és megparancsolta, hogy azonnal takarítsam ki alkohollal a fürdőszoba legkisebb zugát is („Mocskos vagy!” – ordította az arcomba).

Hihetetlenül megalázó volt. Ezek az emberek szemében én nem voltam egyéb, mint egy alantas bűnöző. Hubbard szerint csak azért akarja valaki elhagyni a Sea Org-ot, mert valami bűne van, úgyhogy nagyon fontos volt rám bizonyítani valamit, hogy igazolni lehessen az alapító szavait. Minden nap biztonsági ellenőrzés (=e-méteres gyóntatás), órákon át csak ültem, fogtam az e-méter „dobozait”, miközben egy auditor egyre csak azt kérdezte, milyen bűneim vannak, miket követtem el. Újra és újra. Végül már mindent bevallottam, csak legyen vége: áruló gondolatokat, rejtett bűnöket, titkos gyűlöletet. Mindezeket nyilvánosan kihirdették a személyzeti mustrákon – mind több és több bizonyítékát bűnözői jellememnek és annak, hogy mennyire nem vagyok méltó arra, hogy az „elit” Sea Org tagja legyek.

Valaha még lángolt volna bennem az igazságérzet. Cáfoltam volna a vádakat, meghallgatást, igazságot követeltem volna. De az az idő elmúlt. Vége, befejeztem. Tompának, üresnek éreztem magam. Eljutottam az út végére. 35 évig dolgoztam a Szcientológiai Egyháznak, és most egy érinthetetlen, egy nem-személy, egy elnyomó személy lett belőlem, akit hamarosan „kiraknak”. Mocskos vagy.

Így hát kerültem a személyzetet; a saját kis világomban éltem, olyanformán, mintha egy hurrikán szemében lettem volna: egy kis csendes zug a körülöttem tomboló káosz közepén. Vacsoraidőben zuhanyoztam, amikor senki nem ólálkodott a fürdőszoba körül. Reggel azonnal belevetettem magam a munkába. Bozótot irtottam, fákat vágtam ki, szemetet gereblyéztem; mindig egyedül, így nyugodtan gondolkozhattam.

Noha fogalmam sem volt, hova megyek és mit csinálok majd odakint, mégsem attól féltem a legjobban, hogy kitagadnak a szcientológiából. Legnagyobb rémálmom az volt, hogy hirtelen megint visszahívnak. Már háromszor megtörtént. Mindörökre száműztek, ki akartak rakni, ezért ideiglenesen átirányítottak egy távoli munkatáborba, aztán valami rejtélyes és megmagyarázhatatlan okból visszahoztak; látszólag azért, mert senkit nem találtak arra a munkára, amihez én értettem. Háromszor. Vissza a száműzetésből a földi pokolba – vissza az álmatlan éjszakákhoz, a fenyegetésekhez, az erőszakoskodáshoz, a verésekhez, a megaláztatásokhoz. Vissza egy rémálomba.

Vége. Nem megyek vissza. Soha többé.

Egyik éjjel, hajnali három körül az egyik biztonsági őr, Matt, aki a javítótisztemként viselkedett, kiparancsolt az ágyból. Átmentünk az egyik szobába, meghallgatásra. A helyiséget egy csupasz izzó világította meg, a padlón átázott, penészes szőnyeg bűzölgött. Székek nem voltak, úgyhogy álltunk.

- Nos, hogy állsz? – kérdezte nyájasan, álcázni próbálva valódi szándékát. – Haladtál valamit a kondícióiddal?

A „kondíciók” Hubbard előregyártott, lépésre lépésre végzendő formuláit takarják, amikkel bizonyos élethelyzeteket kellett kezelni. Esténként „dolgoznom kellett a kondícióimon”, alkalmazni az „Árulás” és az „Ellenség” formulákat, hogy visszailleszkedhessek a csoportba. Tisztában voltam vele, hogy nem azért ébresztett föl az éjszaka közepén, hogy csevegjünk. Megesett már ez velem - a „haladásomról” való érdeklődés egy dolgot jelent: valamelyik vezető elküldte őt kideríteni, hogy „készen állok-e a posztomra való visszatérésre”. Azt hiszem, arra számított, hogy lehajtott fejjel, bűnbánó hangon kérem, hogy visszatérhessek, és tovább szolgálhassam a nagy célt.

- Nem csinálok semmiféle kondíciót – feleltem.

Mintha arcul csaptam volna. Egy pillanatig döbbenten hallgatott, amíg feldolgozta áruló kinyilatkoztatásomat. – Én a te helyedben - figyelmeztetett - térden állva könyörögnék, hogy RPF-re mehessek.

Sohasem küldtek RPF-re (Rehabilitation Project Force, Rehabilitációs Project Csapat), de egyik száműzetésemkor naponta együtt dolgoztam az RPF-esekkel. Ez egy 150-200 főt számláló csoport volt, és a Los Angeles-i „Nagy Kék Épület” alsó szintjein dolgoztak, mindegyikük egyforma szürke pólóban és fekete farmernadrágban. Az alagsor folyosóin éltek és dolgoztak, gondosan elrejtve őket a publik szcientológusok elől. Nyomorúságos hálótermekben aludtak, 20-30 embert zsúfoltak egy szobába. Minden nap a bútorüzemben robotoltak, bútort gyártottak az „orgok”, a Szcientológia szervezetek számára. Heti pár dollár költőpénzt kaptak, ha egyáltalán kaptak, és a csoporton kívül senkivel sem beszélhettek. Se telefon, se rádió, se újság, se internet, egyáltalán semmiféle kapcsolat a külvilággal. Sohasem hagyták el az épületet. Néhányuk, mint például a barátom, Caroline már több, mint három éve ott volt. Gyakorlatilag egy virtuális rabszolgakolónia volt.

- Nem megyek RPF-re – mondtam Matt-nek. – És vissza sem megyek.

- Akkor kirakunk a Sea Org-ból. A szcientológiából is kikerülsz. Elnyomónak leszel nyilvánítva.

- Rendben – mondtam. – Csak tessék.

Ahogy módszeresen pucolgattam a kerítés tövét, rengeteg időm volt a jövőn gondolkozni. A bozót sűrű volt; kivágtam egy adagot, fölfogtam egy ölnyit, és a közeli komposztálóhoz vittem. Egy jó széles sávot kellett kitisztítanom, hogy a motoros biztonsági őrök – a „roverek” jól rálássanak a kerítés környékére, és be- vagy kitörés esetén gyorsan odaérhessenek. Ügyelnem kellett, nehogy beindítsam a mozgásdetektort. Egyszer véletlenül hozzáértem a kerítéshez egy faággal, és hamarosan már hallottam is a „rover” motorjának bőgését.

A monoton munka volt az én menedékem. Imádtam a magányt. A sok hónapnyi álmatlan éjszaka és a folyamatos zaklatás után nagyszerű volt egyedül lenni a természettel. Rengeteg apró részletet megfigyeltem a körülöttem levő világból. Egyszer kidöntöttem egy kis fát, ami túl közel nőtt a kerítéshez, és észrevettem, milyen gyönyörű az évgyűrűk mintázata. Fogtam a fűrészemet, levágtam egy vékony szeletet a törzsből, és eltettem. Még ma is megvan.

Egy másik nap az egyik virágágyást gyomláltam, és felfedeztem egy fészket, benne kisnyulakkal. Olyan aprók, olyan csodálatosak voltak. Aznap éjjel megszegtem a magamra kirótt csendben maradási fogadalmat, és megemlítettem a kisnyulakat a lakótársaimnak. Egyikük, Darius nagyon bedühödött.

- Itt vagyunk, épp ki akarnak rakni minket a Sea Org-ból, és te kisnyulakról beszélsz? – siránkozott. Darius mindent megadott volna, hogy maradhasson – az apja, Greg Wilhere volt az egyik felsővezető. Minden estéjét kérelmek írogatásával töltötte. De én máshol voltam. Gondolatban én már kiléptem. És egész más dolgok voltak már nekem fontosak – egy fa évgyűrűi, kisnyulak egy fészekben, a csillagok égi útja, a napfelkelte meleg színeivel körülölelt hegyek.

Egyfolytában egy Janis Joplin-dal, az „Én és Bobby McGee” egyik sora járt a fejemben. A szabadság csak egy újabb szó arra, hogy nincs vesztenivalód. Ez igaz. Nem volt vesztenivalóm. Már mindenemet elvették. Már semmi nem maradt, amivel fenyegethettek vagy zsarolhattak volna. Már nem volt hatalmuk fölöttem, és így, bizarr módon megszabadultam tőlük.

Végignéztem a völgyön. Az OGH-tábor egy kis lankán feküdt, a Bázistól északra emelkedő előhegyek lábánál. Tisztán látszott a Lamb’s Canyonból előkígyózó országút. A gyenge hajnali fényben fényszórók pászmáit láttam, és elképzeltem, milyen lehet ott lenni, menni azon az úton valahová, bárhová, csak innen el. Egy gondolat formálódott meg bennem: haza akarok menni.

De merre van az otthon? 35 éve, 1968 óta dolgoztam a Szcientológiai Egyháznak. Mindenfelé megfordultam a világon: Edinburgh, Koppenhága, Észak-Afrika, Karib-tenger, Florida. Anyám, aki Santa Barbarában élt, 1999-ben meghalt. A lányommal elveszítettem a kapcsolatot, nem tudtam, merre lehet. Egyetlen élő rokonom a bátyám volt, vele pedig nem beszélhettem, mert ő még szcientológus volt, egy „publik”, és még mindig kapott szolgáltatásokat az Egyháztól. A szcientológia kapcsolatmegszakítási irányelve szerint nekem, mint „elnyomó személynek” tilos volt beszélnem vele.

És a feleségem, Cathy? Ő számomra örökre elveszett. Ő ott marad a Sea Org-ban. Kiállt mellettem a korábbi három száműzetésemkor, noha folyamatosan győzködték, hogy hagyjon el. De ezúttal nem így történt. Kiraknak a szcientológiából, elnyomó személy lesz belőlem. Végül engedett a nyomásnak, és beadta a válópert. Legalábbis nekem ezt mondták. Egy napon biztonsági őrök jelentek meg a válási papírokkal, és aláíratták velem. Talán őt is erőszakkal vették rá. De mi mást tehetett volna? Az OGH-táborba való költözésem előtti éjjelt együtt töltöttük. Csak ültünk a sötétben, fogtuk egymás kezét; mindketten tudtuk, mi vár ránk. Üresség és magány. Azóta nem beszéltem vele.

Vagdalni kezdtem a gazt, és kipislogtam a könnyeket.

Haza akarok menni.

 


- folytatása következik -

Angol eredeti:

http://counterfeitdreams.blogspot.com/2008/04/chapter-one-going-home.html

(hálás köszönet Wiggin-nek a kiváló fordításért)

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr77593166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CConstantine 2008.08.01. 13:07:10

Transzi, Veled legalább lehet vhogy kommunikálni.
visszatérve amit írtál:
szerintem lehet uralkodni az érzelmeken, de nem kell kigyomlálni.
Szerintem az az igazi OT állapot, ahol meg is éled, de nem hülyít meg, illetve figyelembe is tudod venni és az "érzelem vs ész" harcból win-win alapon jössz ki, ami tehát nem feltétlen az ész győzelmét jelenti.
szóval én nem automata-érzelem vagyok, kiismertem magam valamennyire.
és senkinek nem ajánlom, hogy érzelmileg kigyomláltan éljen, csak mert van ahol visszaélnek az érzelmekkel.

A dolgokban pont az a szép, hogy kiismered, abból is merítesz, nem "lekapcsolod" mert ha még is létezik, akkor manipulálni lehet.
Ez a könnyebb utat választók stratégiája.

AnoMália 2008.08.01. 13:23:42

Translator:
":: az élet 99.99999999999%-ban ilyen. a különbözetet max SCN tagok adják ki.

Izé, azt kaptam, hogy összesen 0.0006 darab szci van a Földön :DDD"

Nemnemnem. A kellega egyreszt eletet irt, es nem embert. Masreszt meg ha a Xenu-s irast tekinted alapul, (Hisz HubbaBubba bacsi megaszonta) akkor abbol kiderul hogy hany kvinttrilliard lelek kavar itt korulottunk, a legyalult soksok bolygorol...
Szoval, lehet, hogy a 99.99999999999% megallja a helyet. Szamold ki legyszi.

PKD 2008.08.01. 13:56:35

CConstantine:
„Az a bajod a szöveggel,hogy túl mesterkélt, sajnáltatja magát, meg plasztikus, anti-sci toborzó,stb.”
A szöveggel semmi bajom nincs, ezt le is írtam. Nem kérdőjelezem meg Hawkins szubjektív valóságát, vagyis hogy ő pontosan így élte meg a helyzetet vagy ezt érezte, amikor az íráskor felidézte a történteket. De kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az élményei mennyire esnek egybe a valós történésekkel. Én csak azt mondom, hogy kezeljük a helyén az írást: ez egy szubjektív beszámoló, mely irodalmi eszközöket felhasználva probálja minél teljesebben átadni azt az érzést az olvasónak, hogy Hawkins hogyan élte meg ezt a periódust és nem arra tett kísérlet, hogy objektívan közreadja , hogy valójában mi is történt.
Nagyon sok asszociációs eszközt látok az írásban, mellyel máshonnan húz be érzéseket, gondolatokat, hogy előidézze az olvasóban a sajátjait. Ez szépirodalmi eszköz, semmi gondom nincs vele, csak az olvasó legyen tudatában, hogy amit érez, azok a saját asszociációi, melyeket az írásmű kifejezései előidéznek benne, azzal a céllal, hogy ugyanazt érezze, mint az író ott és akkor.
Nem csupán az érzéseit írja le – hogy magányos volt, elkeseredett stb. – hanem a külső világot is a saját szemén keresztül láttatja. Azt pedig szerintem mindenki tudja – eltérő tapasztalat esetén jelezzétek -, hogy a lelkiállapot mennnyire befolyásolja azt, hogy milyennek látjuk a környezetünket.

Egy egyszerű kis példával szemléltetném, amit leírtam: az első verzió egy tárgyilagos leírásmód, majd két szubjektív verzió jön, szépen feldíszítve jelzőkkel és metaforákkal. Attól függően, hogy valaki milyen lelkiállapotban van és mekkora képzelőerővel rendelkezik, éli meg az egyik vagy másik verziót.







Szóval... Hawkins beszámolóját nagyon jó írásnak tartom a saját belső világáról, de nem érzem referenciaértékűnek abból a szempontból, hogy valójában mi történt. És attól tartok, hogy a fent leírtakkal nem minden olvasó van tisztában. Esetleg valaki azt hiheti, hogy amit olvasás közben érez, azok az objektív tények. Itt látom a csúsztatás lehetőségét.


„Kérlek, nézz a sorok mögé, és tetszik-nem tetszik, foglalkozz azzal amit kiváltott egy emberben.”
Sajnálom a fickót, hogy olyan helyzetbe került, hogy ezt kellett átélnie.

„szóval ne a külcsínyen ragadj már le könyörgöm.
és ha verset írt volna erről? akkor meg az a baj?”
Mint már írtam, ez nem baj. Csak mindenki legyen tudatában, hogy nem a tényeket kapja, hanem egy elkeseredett, megalázott ember szemén át látja a történteket.

„SCN állapot fontos része, hogy a tónus skálátok hátterében egy érzelmileg kiüresedet lelki állapot lesz és ha megcsapja az orcátokat egy halvány érzelmi szellő, akkor elfordultok, vége az agyi inputnak.”
Kb. egy éve olvastam újra a Vörös és Fekete c. Stendhal könyvet, és nagyon bejön Kafka... Szeretem az Tökéletes Világ, Emma, Betty Blue és Fekete Amerika, c. filmeket. És egyébként sem érzem, hogy híján lennék az érzelmeknek.
Viszont kíváncsi lennék valamire... szerinted mi a tónusskála, hogyan határoznád meg?

„akármi is volt leírva, elmondva, lehet az a tuti e heti ötös lottó telitalálatos számok, akkor se fogjátok elolvasni, komolyan venni.”
Elolvastam, levontam a következtetéseimet, ezek közül egynéhányat megosztottam a blog közönségével.

„Hol is van ez a tónusskálán édeseim?
mert higgyjétek el ez is egy szint.”
Én nem tudom, te igen? Most akkor elfogadod a tónusskálát referenciaként vagy sem?

„akkor talán más is működhet, nem csak SCN?”
Sohasem állítottam, hogy más nem működik.

PKD 2008.08.01. 14:07:10

Ooopsz... a 3 verzió kimarad, vszleg rossz jeleket használtam az elkülönítésre, de pótolom:

--Egy fekete színű macska átszaladt az utcán este fél 9-kor, mert meglátott valamit a túloldalon, talán egy egeret vagy madarat, esetleg gyíkot.--

--A baljósan fekete macska az est sötét árnyékai közül hirtelen kiugorva, vérszomjas ösztöneinek engedelmeskedve az Isteni harag villámaként cikázott át az úton.--

--A fekete macsek észrevett egy liszteszsák-szaggató, szemtelen egeret a túloldalon – bár lehet, hogy egy madár volt vagy egy gyík, elég későre járt már – és gyorsan átszaladva tett egy kísérletet arra, hogy megszabadítsa a gazdit a kártékony rágcsálótól, ami egy macska számárára mókának sem utolsó dolog.--

Sonica 2008.08.01. 15:31:09

PKD:

Átment a csirke az úton...

TV-műsorok változatai

FÓKUSZ: Három évig minden nap szemezgetett a magokkal, jó körülmények között élt. Aztán egyik nap minden megváltozott. Onnantól kezdve nem volt egy perc nyugta sem. Nem gondolta még, hogy e végzetes hibáért élete végéig fizetnie kell. Kakasai elhagyták, tojásokat nem tojhat többet. Mindezt azért, mert átment az úton. Egy csirke kálváriája most, itt, a Fókuszban!
HELYSZÍNI SZEMLE: Rejtett kameráink a helyszínen voltak, amikor egy mit sem sejtő csirke átment az utcán. A kommandósok azonnal lecsaptak. Soha nem látott képek egy csirke átkeléséről és elfogásáról itt, a Helyszíni szemlében!
FORRÓ NYOMON: Csirke, út, vér! A 17-es út néhány napja szörnyű emléket őriz. Az önök segítségével fantomképünk alapján a rendőrség elfogta azt a csirkét, aki már hónapok óta átmegy az úton. Szörnyű tragédia, csirke, csirkevér!!!
FÁBRY-SHOW: Csütörtök este egy vadonatúj showder -ben, egy vadonatúj Fábry Sándorral, és a vadonatúj csirkével, aki átment a vadonatúj úton! Ne menjenek sehova, azonnal folytatjuk a vadonatúj csirkével, egy vadonatúj show-ban! Itt lesz a feledhetetlen csirke, egy vadonatúj átmenéssel!
TÉNYEK (Pálffy István): Csirkeátmenés. Tegnap a hajnali órákban egy csirke átment az úton, a rendőrség nem nyilatkozik stábunknak. Világméretű titkolózás, sajtófogadások, csirkepaprikás....a tények tükrében.
AKTÁK (Bárdos András): A napokban kaptuk a hírt a Statisztikai Hivataltól, miszerint évente 47 csirke megy át az úton, miközben a kormány út- és csirkeátalakításokat tervez. Van-e ma Magyarországon létjogosultsága a csirkeátkeléseknek, és hihetünk-e a kormány igéreteinek?!
NAPLÓ (Sváby András): Ma este ismét jelentkezik a Napló, benne Sváby Andrissal. Szavazzanak, a vonalak már élnek: Önök szerint ma Magyarországon átmehet-e egy csirke az úton? Tehát ma este a Naplóban: mérlegen a valóság és a csirke.
FREI-DOSSZIÉ: Ma este ellátogatunk abba a titkos bázisra a Közel-Keleten, ahol évekig őriztek egy csirkét, aki átkelt az úton. Forgatási engedélyt nem kaptunk az épületen belül, de kollégánk egy titkos kamera és egy csirkejelmez segítségével rögzítette az eseményeket. Kérem a gyengébb idegzetű nézőinket, hogy erre a pár percre kapcsolják ki a készülékeiket, ugyanis a felvételeken jól látható a titkos katonai bázis vágóhídja, és az évek óta ott száradó csirkevér! Tehát ma este a csirkekínzó bázis, és ami mögötte van. A riporter: Frei "csirke" Tamás.
ABLAK (+ Déri János +): Jó délutánt kívánunk, itt az Ablak stídiójában. Hát...ugye, vannak csirkék. Nem tart semeddig, hogy kinyissuk az ablakot, és megmutassuk önöknek a csirkéket, elvégre szolgáltató-műsor vagyunk... Elnézést, most mondják, hogy a gombot megint elfelejtettem megnyomni...
HÁROM KÍVÁNSÁG (Dévényi Tibor lemezlovas): Itt állunk a 13 éves Pistikével a Fóti gyermekotthon kertjében, ahol mindenfele vidám csirkék szaladnak át az úton. A Túrórudi-cég jóvoltából most Pistike is átszaladhat az úton, és megkértük a magyar rally-bajnokot, hogy közben autójával próbálja Pistikét is elütni, ahogy azt a csirkékkel tette. Közben pontos labdákkal dobálom majd Pistikét - hátul a kisebbségi lakók drukkolnak -, és ha eltalálom, akkor bejátszunk nektek egy magyar sztártól egy videóklippet.
RÓZSA GYURI: Jónapot, jónapot, tapsoljuk meg Bélát, akit otthon csak Misinek szólítanak. Kedves Béla, adok önnek 1000 Ft-ot, ha eltalálja, hogy hol rejtettük el az ominózus csirkét, aki átment az úton. Adok önnek 2000 Ft-ot, ha nem az 1-es színpadra tippel! Jól meggondolta?! Akkor: PARASZTHAZ FEL!!! És ott a csirke, kedves Misi, nyert egy tyúkhúslevest! Tapsoljunk, csak úgy betyáros jókedvünkbe!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.08.01. 15:48:24

:: CConstantine 2008.08.01. 13:07:10
:: szerintem lehet uralkodni az érzelmeken, de nem kell kigyomlálni.

Csak olvasd el a Ruth Minshull könyvet, pont ezt mondja ;)
www.szabadzona.hu/index.php?doc=technology/minshull/htcyp#HTCYP-1.3

:: AnoMália 2008.08.01. 13:23:42
:: A kellega egyreszt eletet irt, es nem embert.

Igaz, meggyõztél. Akkor viszont egy ember fél hónapig így viselkedik, és õ szci :D

:: Masreszt meg ha a Xenu-s irast tekinted alapul

Óhh, máris egy emberévnél tartunk :D

Anonym Mouse 2008.08.01. 16:03:30

Nos, akkor mi a helyzet azzal ha valaki a kamera előtt mesélve el a vele megesett dolgokat, elsírja magát? Hiteltelenné válik a számotokra?
Oké, abban a világban ahol a szci nyert, és az érzelmek nem számítanak már, ott nem kell emberismerőnek lenni hogy boldogulj, és lásd ha valaki át akar vágni és jól sír direkt.
Talán Hubi apó ettől is darázott? Hogy nem ismeri ki az embereket? Tudommal a pszichotikusok egyik jellemzője is ez. Persze, ebben lehet hogy nincs igazam. Majd tranyó eldönti.
Még valami. Most a magam nevében kérem az ide látogató szciket, hogy hanyagolják a hülye szlengjük használatát. Kiborít ez a tónusskála, semmi közöm hozzá, nem akarom tudni.
Nem az én blogom természetesen, csak kérhetem. De ha tranyó a legtöbb jót akarja a legtöbb dinamikán, akkor erre odafigyel. Ugye, hugi? Köszi.

:

Warlimont 2008.08.01. 16:58:09

Anonym Mouse!

Abba ne hagyasd már velük ezt a jópofa szlenget! Attól az egész íze elmenne a blognak. :)Hülyeségeket beszélő embereket nap, mint nap látni és hallani bárhol a városban, de ennyire VICCES NYELVEZETTEL HÜLYESÉGEKET BESZÉLŐ embereket csak itt találni. A szci szlenget kollégákkal is szoktuk néha nevetve idézgetni, kedvencünk a Ne mókuskodj! és a Ne enturbulálj! :) :)

Buscadora 2008.08.01. 17:01:12

Szvsz viszonylag jól látszik, hogy vki azért sírja el magát, mert még mindig az események hatása alatt áll, vagy mert rendezői utasításra vöröshagyma szeletek vannak a zsepijében. Nos, tán nem meglepő, ez az írás nekem is inkább az utóbbi.
Holott kisnyulak nélkül is egyértelmű, hogy egy magánbörtönt fenntartó egyház, amely kakiba se veszi a világi törvényeket nem maradhat fenn ebben a formában. És ez meglehetősen független attól, hogy valaki a Nagy Kutykuruttyban vagy Lord Xenuban hisz.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.08.01. 17:23:11

:: Anonym Mouse 2008.08.01. 16:03:30
:: Nos, akkor mi a helyzet azzal ha valaki a kamera elott mesélve el a vele megesett dolgokat, elsírja magát? Hiteltelenné válik a számotokra?

Még 1x: nem azzal van a baj, ha vki alacsony tónuson van. Ezt be lehet mutatni.
A baj az van, hogy manipulatívan ki vannak válogatva ezek az elemek.
De egyrészt a tömegmédia nem pont arról híres, hogy konstruktív megoldásokat mutat be, másrészt amikor ez kezd elharapózni, akkor nekem kezd bebillenni a "vki engem át akar verni" kapcsoló, és gyanakodni kezdek.

:: Oké, abban a világban ahol a szci nyert, és az érzelmek nem számítanak már...

Esetleg elolvashatnád az elõbb említett könyvet, hogy megtudd a szci és az érzelmek kapcsolatát, és akkor nem írnál ennyi hülyeséget.

:: De ha tranyó a legtöbb jót akarja a legtöbb dinamikán, akkor erre odafigyel.

Ha ez én akarok lenni, akkor én a "több tudás" és nem a "jaj te szegény" mellett vagyok, de én egy érzéketlen szektás vagyok, aki lefordított egy könyvet, hogy a tónusskála fogalmát mindenki meg tudja érteni, szóval olvass. ;)

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.08.01. 17:25:22

PKD, ezt írtad:

"Mint már írtam, ez nem baj. Csak mindenki legyen tudatában, hogy nem a tényeket kapja, hanem egy elkeseredett, megalázott ember szemén át látja a történteket."

Szóval ha engem valaki mondjuk tökön rúgna, de izomból. Elmesélném, hogy ez nekem mennyire rossz, közben persze fognám a golyóim, mert fájnak. Ebben az esetben azt mondnád, hogy nem a tényeket mondom, és eltorzult a nézetem, mert fájnak a tökeim?

Szerintem te egyszerűen megpróbálsz egy pajzsot vonni magad elé, megpróbálod megmagyarázni, hogy miért ne hidd ezt az egészet, mert ha elhinnéd, az erősen ütközne a jelenlegi képeddel a csörcsről.

PKD 2008.08.01. 18:01:42

Sonica:
:)))))))
Hát ez fergeteges volt, jól esett :))

PKD 2008.08.01. 18:24:26

Anonym Mouse:
„Nos, akkor mi a helyzet azzal ha valaki a kamera előtt mesélve el a vele megesett dolgokat, elsírja magát? Hiteltelenné válik a számotokra?”
A magam részéről csak annyit mondok, hogy tudni kell a helyén a kezelni. Tegyük fel, hogy valakit elhagy a kedvese és azt mondja, hogy szar az egész világ és meg akar halni. Ha ő ezt mondja, az tényleg azt jelenti, hogy szar a világ? Akkor ezt most el kell hinnünk? Lehet, hogy két napja még gyönyörű volt a világ számára. Sokban függ az ember érzékelése attól, hogy a milyen a lelkiállapota. Ha valaki nagyon maga alatt van, vagy éppen nagyon dühös, akkor én fenntartással kezelem a kijelentéseit.

„Oké, abban a világban ahol a szci nyert, és az érzelmek nem számítanak már,”
Honnan jött az, hogy a szcientológiában nem számítanak az érzelmek?

„De ha tranyó a legtöbb jót akarja a legtöbb dinamikán, akkor erre odafigyel.”
Látom, azért van, ami megragad. Nagyon helyes :)

Anonym Mouse 2008.08.01. 20:02:17

Transz: .....

PKD: Válaszomat véletlenül se vedd kötekedésnek, Veled úgy látszik vannak közös nevezők, és nem hülyítesz minket, csak véleményt formálsz. Tehát:
"Ha valaki nagyon maga alatt van, vagy éppen nagyon dühös, akkor én fenntartással kezelem a kijelentéseit." Oké. Tehetem ezt visszafelé fordítva? Egy olyan ember véleményével kapcsolatban, aki éppen csomó sikert ért el a sci segítségével, és durván boldog? Akkor a sci ettől jó, és nincs RPF, nincs gyerekmunka, nincs ŰLisa McPherson, nincs OSA, nincs AKTÁM a scinél, nincs megfigyelés, nincs 1 centiről arcba ordító scidióta, nincs Nemzet Biztonsági Hivatal vélemény, nincs titkos megfigyelés, és NINCS FAIR PLAY?
Most pedig az jön, amit transzi ki nem állhat, de maga műveli. Manipulatíve kiragad majd részleteket, és fájni fog a tököm.

Anonym Mouse 2008.08.01. 20:05:19

A megragadásról még annyit, a túloldalon ezek szerint vannak emberek akik képesek felfogni Hubi hülyeségeit, de el is tudjuk dönteni hogy nem kell. Sőt.
Mekkora így a tónusom?
:D
Ennyit a hülye szlengről. Én se beszélek nektek hülye IP-kről meg dhcp-kről folyton...

Buscadora 2008.08.01. 20:52:20

Anonym Mouse: fordítva. Amiket felsoroltál, azok tények. Nem szorulnak hagymakarikákra. Rosszat tesz nekik a túlpancsolt bulvárstílus.
Az az érzésem, túloz a fickó, holott tudom - más beszámolókból - hogy nem. De aki nem olvas utána a dolgoknak mániásan, annak csak a kétség marad.

PKD 2008.08.01. 20:58:41

Lovag, aki azt mondja: Ni!:
„Szóval ha engem valaki mondjuk tökön rúgna, de izomból. Elmesélném, hogy ez nekem mennyire rossz, közben persze fognám a golyóim, mert fájnak. Ebben az esetben azt mondnád, hogy nem a tényeket mondom, és eltorzult a nézetem, mert fájnak a tökeim?”
Nem, viszont ha focista vagy, mindez egy meccsen történik, és azt is mondod, hogy „Az a rohadt szemét állat – hogy a rák egye ki a belét és a gestapó vigye el a családját – biztos, hogy direkt célzott oda egy méterről...” nos e kijelentésed igazságát nem venném készpénznek. Azt hogy a tökeid fájnak, nem kérdőjelezném meg, viszont kihúználak a hátamon, hogy enyhítsek a kínodon, asszem így csinálják a futballisták :)

„Szerintem te egyszerűen megpróbálsz egy pajzsot vonni magad elé, megpróbálod megmagyarázni, hogy miért ne hidd ezt az egészet, mert ha elhinnéd, az erősen ütközne a jelenlegi képeddel a csörcsről.”
Ha figyelmesen végigolvasod a hozzászólásaimat, láthatod, hogy nem állítottam, hogy a leírtaknak nem lehet valóságalapja. Csak azt a véleményemet szerettem volna közzétenni, hogy a lehangolt lelkiállapot nem kedvez az objektív érzékelésnek és a hangulat átálését segítő irodalmi eszközök úgy vélem, hogy nem segítenek a tényleges történések rekonstruálásában. Egyébként ha hiszed, ha nem, megfontolom a dolgokat, melyeket a blogon olvasok és igyekszem beilleszteni a világképembe, vagy éppen a világképemet módosítani - vagy ha biztosan hamisnak találom, akkor elvetem -, de természetesen nem adom fel az eddigi tapasztalataimat és tudásomat a szcientológiáról azért, mert vannak emberek, akik igencsak rosszul jártak.

fSPr 2008.08.01. 23:03:16

Kissé parrtalanná vált a vita arról, hogy mennyire érzelmes vagy nem a fenti írás.

Szvsz a csomagolás tök mindegy, benne a sz@r attól még ugyanolyan büdös.

A tónusskála 20-30-40-es értékei roppant manipulatívan vannak megválasztva: Gondolom az a kampányszöveg, hogy aki sok pénzt költött tanfolyamokra az mindig ezeken a szinteken van. És mivel ezek 10-15 ször nagyobbak az átlagnál azt sugallja, hogy ennyivel "jobb" az adott ember az átlagnál és ennyivel boldogabb. Ügyes.

Manipuláció #2:

Azt írja a szci honlap: " L. Ron Hubbard teljességében feltárta az emberi viselkedést, és ezen a területen végzett munkájának egésze igen pontos leírást ad a viselkedésről és magatartásról. "

Teljes egészében feltárta? - Na ne már. Az, hogy mások évezredek óta próbálkoznak úgy látom őt nem zavarta meg.

Egész pontos leírást adott? - Persze. Mihez képest. Ptolemaiosz is így volt a világegyetmmel. Magához képest egész pontos leírást adott róla. Csak aztán kiderült, hogy hülyeség az egész. Ciki.

csipinymous 2008.08.02. 01:04:06

Nekem az egészben, ezek a bizonyos tónusok tetszenek. Szakadjunk már el ettől a tónusos szcientológus skálától mert, a fejem erre hajaz legjobban.
Hagyjuk ezeket az átdefiniált, áltudományos kifejezéseket! Magyarországon, nincs szükség nyelvreformra s, fölég nem egy ilyen hiteltelen forrástól mint, a szcientológiai zagyház.
Kazinczy Ferenc és csapata kiváló munkát végzett és ennek az átírásához Hubbardibácsi és kedves szcientológiai zagyháza, nagyon kevés.
Szerintem a magyar nyelvhez, nem kell magyar-magyar szótár, fölég nem szci kiadásban.
Tudom, hogy a róka milyen állat :-DDDDD

csipinymous 2008.08.02. 01:19:53

Viszont!
Egy valami nagyon érdekelne! Tudtommal Budapesten és egy-két nagyobb városunkban, vannak hasonló jellegű lakások, amiket a szcientológiai zagyház ilyenekre tart fent. Ahonnan minden hajnalban tiszti kísérettel, távoznak a napi munkájukra a szcientológusok. Majd késő éjjel, szintén felügyelettel térnek vissza. Majd a felvigyázat, reggelig éberen őrzi álmukat.
Anno az Oktogon környékén volt egy ilyen kényszerszállásuk. De, tudomásom szerint ezeket a lakásokat gyakran cserélgetik.
Jó lenne egy friss cím, mert akkor a következő demonstrációt egy sétával is megtoldhatnánk. A médiát is nagyon izgatná egy ilyen kis kényszer bentlakás!

Dr. Kix 2008.08.02. 08:58:00

Reformer!

Mikorra várható a fordítás folytatása?

Reformer 2008.08.02. 10:21:50

csipinymous:
nincsenek ilyen lakások. A jelenség létezik, de csak a Sea Orgban és a Sea Org által bérelt szálláshelyeken történik az, amit leírtál. A mezei szci-k nem részesülnek ilyesmiben.

Kix:
nem tudom, gondolom, amint tud rá időt szakítani az (önkéntes) fordító. :) Biztos ismered azt, hogy cégünk jól, olcsón és gyorsan képes dolgozni. Ebből Ön kettőt választhat...

PKD 2008.08.02. 16:41:55

„"Ha valaki nagyon maga alatt van, vagy éppen nagyon dühös, akkor én fenntartással kezelem a kijelentéseit." Oké. Tehetem ezt visszafelé fordítva? Egy olyan ember véleményével kapcsolatban, aki éppen csomó sikert ért el a sci segítségével, és durván boldog? Akkor a sci ettől jó, és nincs RPF...”
Megfordítva a következőképp hangzik: --Ha valaki sokkal lelkesebb egy témával kapcsolatban, akkor fenntartással kezelem a kijelentéseit.-- Igen, ezt is így csinálom.
Ha valaki „durván boldog” a szcientológiától – vagyis sikerei vannak és úgy érzi, hogy ezáltal a céljai elérhetővé válnak -, akkor szerintem számára teljesen irreálisak azok a beszámolók, melyek szerint a szcientológia egy gonosz szekta, mely rabszolgasorba dönti az embereket, agymosást végez stb. Ez olyan, mintha a legjobb gyermekkori barátodról egy ismeretlen ember azt mondaná, hogy éjszakánként csecsemőket darál le a pincében és abból csinál pástétomot a szendvicsébe és pedofil oldalt üzemeltet a weben. Persze, ha több ember mondja, akkor utána lehet nézni, pláne ha időnként te is érzel furcsa szagokat a pincéből... Az, hogy esetleg valaki nem mer utánanézni, mert mi van, ha mégis, az már egy másik dolog.

PKD 2008.08.02. 16:51:19

Anonym Mouse:
"Ennyit a hülye szlengről. Én se beszélek nektek hülye IP-kről meg dhcp-kről folyton... "
Ha számítógépes hálózatokról folyna az eszmecsere, akkor nyugodtan beszélhetnél... :)

PKD 2008.08.02. 17:02:35

fSPr:

"Szvsz a csomagolás tök mindegy, benne a sz@r attól még ugyanolyan büdös."
De ha a csomagolás három hétig ázott a pisában, akkor ne csodálkozz, ha valakinek megmutatod benne a szart, és az illető azt mondja, hogy a csomagolás olyan irtózatosan büdös, hogy középen a szar akár rózsaillatú is lehet.

PKD 2008.08.02. 17:11:41

csipinymous 2008.08.02. 01:04:06
„Nekem az egészben, ezek a bizonyos tónusok tetszenek. Szakadjunk már el ettől a tónusos szcientológus skálától mert, a fejem erre hajaz legjobban.”
Most akkor tetszik, vagy szakadjunk el? :)

„Kazinczy Ferenc és csapata kiváló munkát végzett és ennek az átírásához Hubbardibácsi és kedves szcientológiai zagyháza, nagyon kevés.”
Én nem tapasztaltam, hogy a szcientológiának nyelvújítási céljai lennének. Miből jutottál erre a következtetésre?

anonim én 2008.08.02. 18:26:53

"a szar akár rózsaillatú is lehet"
Na, ez a ti valóságotok.

PKD 2008.08.02. 19:03:13

anonim én:
"Na, ez a ti valóságotok. "
Remélem, van, aki érti a párhuzamot.

ubi 2008.08.02. 19:15:40

35 év után kikerülni...hmmm.
Mert ha leszámítjuk a körítést, ez a tény.

És megint csak a nagy kérdés: ilyen nagy tapasztalattal, tudással, hogy a fenébe esik ki valaki a paradicsomból???

Remélem hamarosan jön a folytatás.

ubi 2008.08.02. 19:20:43

Most jut eszembe, pár héttel ezelőtt olvastam egy 20 év után kilépett OTIII-as Sea Org tag elbeszélését.

A sok egyében kívül volt egy érdekes sztori: az egyik munkatársat, aki tizenakárhány évet eltöltött, de már nagyon idős volt és hibázott, meg nem volt "termelékeny", simán kirakták az utcára és kész.

Persze lehet, hogy ez is csak "fel lett fújva".

Miért van ennyi történet, ami egyszerűen nem illik bele a "technológiába"?

anonim én 2008.08.02. 19:50:06

"Remélem, van, aki érti"
Persze hogy van, először félretereled a témát a kínos részekről valami másodrendű dologra, aztán azt tekergeted addig, amíg végül látszólag neked lesz igazad. Még ha ezért a szarról be is kell bizonyítani, hogy virágillatú. Csakhogy írásban hiába terelsz, mert ott, fent, továbbra is ott van az a kínos téma.
Bizony, rohadt egy dolog az internet. a nagy lrh pedig még csak meg sem sejtette.

horvátágikamilla 2008.08.02. 20:01:16

ennél a nyálas szarnál még az index londonihajléktalanzenbuddhistáscíjmlaperisztése is emelkedettebb. épp terepmunkán vagyok, gondoltam felolvasom három disznószarszagú buckalakónak - fél órán belül nyomták, hogy néha bizony még ma is lírizálnak, csak úgy, holdfényes éjjeken a mézédes illatú anyatermészet lágy ölén. mindezt nyóc átalánossal vazze! na, tik se aggyátok mán alább e.
amúgy meg nemrég mörönben (baszki, el se hiszem, hogy épp mörönben...tiszta egy lőrinclászló cuccos - bár több egzotikumra találni ám itt, honi buckáink desznyói közt) egy csávó emlékezett ronra ÉS valakire aki akár bill kap'tány lehetett. olyan király MINDENHOL magunk közt lenni...

horvátágikamilla 2008.08.02. 20:28:57

közben mondják itt, hogy ez egy szójáték - nem, EZ mörön upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Moron_airport_Mongolia.jpg/800px-Moron_airport_Mongolia.jpg nem tom kinek a képe, de ez itt tutkóra nonkámersöl.
a MORON csakugyan jefferson, de erről az árnyalatról már kötelezően geszty (ld. lúdsmatyi endtitles) elvtárs jotja a művelt nyugati ember eszébe.
a mormon pedig valami, ami szintén van PÉLDÁUL debrecenybe (e), és szintén sokkal kevésbé egzotikus, mint egyéb (pl.) itteni látnivalók.
helló debrecen! holnap tűzök haza, mintha itt se lettem vón!

anonim én 2008.08.02. 23:07:02

tényleg, hák, disznószarszagot éreztél? Legközelebb próbálkozz meg a fogmosással, mielőtt emberek közé mész. Az segít az ilyesmin.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.08.02. 23:16:57

horvát:
Kérlek tanulj már meg fogalmazni. Hülyét csinálsz magadból ezzel a "hú de művészlélek vagyok" image-el, amit itt próbálsz előadni.

PKD 2008.08.02. 23:21:14

anonim én:
„Persze hogy van, először félretereled a témát a kínos részekről valami másodrendű dologra, aztán azt tekergeted addig, amíg végül látszólag neked lesz igazad.”
Leírtam a véleményem bizonyos dolgokról, mindenki eldöntheti, hogy egyetért-e vele vagy sem. Nem tereltem félre, bárki írhat arról, amit szeretne. Az én kommentjeimre sem muszáj reagálni.

„Még ha ezért a szarról be is kell bizonyítani, hogy virágillatú.”
Még mindig nem érted a korábbi párhuzamom. Én nem szeretnék semmi ilyet bebizonyítani.

„Csakhogy írásban hiába terelsz, mert ott, fent, továbbra is ott van az a kínos téma.”
Így van, lehet róla kommentezni ezerrel. Hajrá!!!

„Bizony, rohadt egy dolog az internet. a nagy lrh pedig még csak meg sem sejtette.”
Nekem semmi bajom az internettel, a felhasználóival időnként akad. (És a félreértések elkerülése végett nem rád gondolok.)

Kovács Géza 2008.08.03. 11:44:18

Keresztkérdés:
- Boldog vagyok. Olyanok vesznek körül, akik szeretnek, és minden olyan ember a közelemben van, akit szeretek. Szeretem a munkámat, amihez értek, nem túl nehéz és fárasztó, de jól fizet. Nem vagyok beteg.
Legyek scientológus?

Dr. Kix 2008.08.03. 12:57:24

Warlimont!

Nem akarnál összedobni egy kórképet ágikumilláról? Oly' szívesen olvasnám.

anon 2008.08.03. 18:07:19

Hoppá, ezt láttátok? Az Indexen leltem, jobboldalt a linkek közt:

index.hu/politika/bulvar/k2uj7821/

Ingyenes önismereti teszt. "Természetesen" az Oxford-teszt, szcientológus oldal, ide vezet a link:

www.lelekelemzo.hu/

Már az Index is a szciót reklámozza?

stancili1 2008.08.03. 18:10:43

Jó lenne, ha valaki gyorsan nyitna egy témát erről az Index-fórumokban, kivesézendő a dolgot. OK, a reklámbevétel fontos, de nem kellene egy bizonyítottan közveszélyes szektát reklámozni. Én is megtenném, de nincs nickem ott, friss regisztrációval meg nem lehet azonnal új topikot nyitni. Esetleg itt is lehetne egy bejegyzés a dologról, az Index valamilyen szinten kényes a hírnevére tudtommal, lehet, hogy a reakció láttán leveszik a hirdetést maguktól.

ubi 2008.08.03. 20:06:35

stancili1:
Feleseleges. Azok a linkek az Etarget reklámcégen keresztül jelennek meg, nem a zindex rakja ki, ők csak a programkódot, ott meg mindig más jelenik meg.

sprenczl 2008.08.03. 20:39:28

A szcik korlátolt idióták.

fSPr 2008.08.03. 21:32:20

PKD:

Én értem mit akarsz mondani, de ez a relativizálása a sz@rszagnak. Nem hiszem, hogy a sz@r rózsaillatú lehetne, maximum nehezen tudod elválasztni el más büdös dolgoktól. nem tudod, vagy nem akarod.

A fenti írás kapcsán mindenről szó esett, csak a lényegről, illetve a felmerült tónusskála és hasonló témáról nem. nem hiszem, hogy stílus parttalan vesézésével közelebb jutunk ahhoz, hogy a szcientólógia kapitális baromságaira rámutassunk. ez nem a stilusgyakorlatok.blog.hu még ha van is véleményed az írás stílusáról.

csipinymous 2008.08.03. 22:41:13

Roformer!
Pár évvel ezelőtt, beszélgettem erről két volt szcientológussal. Mind ketten, egymástól függetlenül állították ezt. Az egyik még járt is fent az egyiken de, az ajtónál beljebb nem engedte a felvigyázó.
Szerintük a teljesen eladósodottak élnek ott.
Mi okuk lett volna a félrebeszélni?

PKD!
Bocsánat de, nem tettem zárójelbe a tetszik szót. :-))
Abból gondoltam, hogy ilyen nyelvújítási próbálkozásaik vannak, hogy a szavak valós értelmét átdefiniálják, valamint új szavakat hoznak létre.

Xtroo 2008.08.04. 02:55:15

Remélem hamarosan vége lesz ennek a balek cirkusznak, mikor majd nem jön el a nagy Xenu: ) Páran már bukert építenek... De gondolom, majd akkor is lesz valami, hogy ezért meg azért nem jött el a nagy Xenu: ) Amugy lehet azért ilyen a mai politika (itthon) mert mind tagok vannak ott?!: D

Szórakozásnak tényleg jó, vagy ha belül vagy haszonszerzésnek, jah itt egy link egész jó: )

index.hu/tech/biztonsag/xenu210108/

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.08.04. 13:11:31

"Rácsodálkozás a környezet szépségére, együtttérzés keltése céljából (0,8)"


translator! az, hogy az együttérzés keltésének szándékát véled kilolvasni mindebből, az legfeljebb a te realitásod ;) nem lehet, hogy egész egyszerűen tényleg sokkal jobban érzékelte a körülötte lévő világot azzal, hogy végre felszabadult a szci béklyói alól?

a természet csodálatos, ráadásul az ember szerves része neki. a szcientológusoknak sem ártana, ha néha rácsodálkoznának erre. már ha van idejük rá egy könyvárusítás és egy auditálás között :)

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.04. 13:20:30

Igen... ez a szci.
én is voltam sajnos a Sea ORgban. be kéne tiltani, olyan mint egy munkatábor.
remalom.blog.hu/2008/05/25/magyar_sea_orgos_tortenet
Ezt én írtam, avgy egy éve. én amíg kicsi (14) voltam, akk vittek el.
Kül az emberkének, aki írta ezt a levelet, megvan az e-mailje? nem baj ha angol.
kalman12345@citromail.hu ra elküldenétek?
nem egyértelmű már, hog mekkora csalás is is ez?
mi kell még?
www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=289261
ez már pofátlanság.
Transz legalább azzal egyetérthetnél, h a sea org szar.. de persze az org is.. ugyan ez megy ott is, csak kicsibe, és ha elég képzettnek "hülyének" "agymososttnak" látnak, akk tovább mehetsz. de had tegyem fel a kérdést, ha valaki 35 éve él bent a Sea ORg ban akk hogy derülhet ki róla utólag, h alkalmatlan? :)
Elvileg pont arra LENNE az EPF (ami elvileg 3 hét) és nem fél év, hogy ezt kiszűrje.. de oda minden hülyét felvesznek...
különben is, minek kéne szuper, hiper embernek lenned, hogy seígts az emberiségen? nem kell ilyen minősítés, meg olyan minősítés..
szégeny

A szerelő 2008.08.04. 14:46:52

sprenczl 2008.08.03. 20:39:28
"A szcik korlátolt idióták. "

Szerintem meg te vagy az.

phreeq 2008.08.04. 16:28:16

"A szcik korlátolt idióták."

"Szerintem meg te vagy az."


de az én farkam a legvastagabb!

freemason 2008.08.04. 16:48:53

Szégyellje magát bárki aki, akár csak részben is, hitelt ad LRH szörnyszüleményének.

Translator, te, már bocs, hogy így ezt mondom, de hátha a rideg valóság használ, de te egész egyszerűen egy faszkalap vagy.

Nem csak akkor voltál megvezetve, amikor fizettél ezért ( mellékesen megjegyzem, hogy kb az összes, LRH által írkált szemét, ingyé' letölthető torrenten ) hanem most is, az agymosás programjuk működik, szemmel láthatólag igen komoly hatásfokkal.

Ne a szart fordítsd, hanem próbáld meg valami ÉRTELMES dologba fektetni az energiáidat.

landov · http://landov.blog.hu 2008.08.04. 17:42:33

Basszus mekkora következtetéseket bír levonni néhány scidióta, csupán egy történet bevezetőjéből :)))
Tessék végigolvasni az eredetit, vagy várjátok meg a teljes fodítást.
Az itt feltett miértekre meglesznek a válaszok.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.04. 18:14:58

Egyébként lehet, hogy korlátolt fafej vagyok, de nekem már maga ez az "én realitásom"/"te realitásod" duma sem tetszik. Sőt, otrombaságnak tartom. Realitás csak egy van, nyilván senkinek nincs róla egészen pontos térképe, de nem az én realitásom van meg a Pista bácsié. Neki és nekem külön véleményünk van, nem külön realitásunk. És lehet, hogy csak szerencsétlen szóhasználat ez az "ő realitása" duma, csakhogy szerintem ez a szerencsétlen szóhasználat - amihez amúgy ragaszkodnak - önmagában is elmond valamit a használóiról.

Anonym Mouse 2008.08.04. 19:48:46

Szerintem, ez nem szerencsétlen szóhasználat, hanem a tudatos tudatmódosítás része. A "másik realitás" sokkal jobban elősegíti hogy ne érezz lelkiismeretfurdalást ha valakit meg kell figyelned, "el kell pusztítanod bármilyen eszközzel", vagy csak szimplán ignorálnod kell ahhoz, hogy "továbbléphess" egy magasabb "szintre", ahol "mégjobb ember" lehetsz.
Mellesleg. Ha már annyi mindent hajlandóak vagytok kedves scik párhuzamosítani pl a kereszténységgel. Vagy más vallásokhoz hasonlítani a ti "vallásotokat". Vagy csupán a más vallásokkal kapcsolatban tanusított bánásmód mögé bújni. Akkor kérdem meg.
HOL van leírva nálatok hogy ha valaki bűnt ("bűnt") követ el, annak meg is lehet bocsájtani? Vagy SZERETNI. Azt hiszem, a széles körben elterjedt vallások azért annyira elfogadottak, mert nem nevelnek vérgecivé, amellett hogy még idióta, gondolkodni képtelen, a világot kulcslyukon keresztül néző bábokat sem akarnak csinálni az emberekből.
Kérem, ne hozzuk elő a középkori kereszténységet, mert akkor bizony azzal felhatalmazzátok az embereket egy jó kis vallásüldözésre. De tényleg.
Ja, kíváncsi lennék egy sci udvarlásra. "Szia Kata (van ilyen név egyáltalán nálatok, vagy csak "11555162" vagy "OT2 SDF GEW AXC MNT"?), elég magas a tónusom feléd, tehetünk valamit ezzel kapcsolatban?". Netán, ha a héten megcsókolta az adott alanyt, jövő héten meg is kell döngetni, nehogy essen a stat?
Előre is köszi a rettentő részletes választ.
Ja, egy kis játék magamnak. Más is játszhatja. Írjatok kommentet, aztán átolvasás után szemezgessetek mondatokat belőle, és tegyétek félre. Ha 60%-nál több esetben ugyanazokat a mondatokat idézik és forgatják ki, nyerők vagytok, és semmi veszély. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.04. 20:18:32

>a széles körben elterjedt vallások azért annyira elfogadottak, mert nem nevelnek vérgecivé, amellett hogy még idióta, gondolkodni képtelen, a világot kulcslyukon keresztül néző bábokat sem akarnak csinálni az emberekből.

Inkább úgy fogalmaznék, hogy a széles körben elfogadott vallások azért széles körben elfogadottak és nem 10 ezer szerencsétlen megtévesztett körében, mert az emberi természetnek általában jobban megfelelni látszanak.

>Kérem, ne hozzuk elő a középkori kereszténységet, mert akkor bizony azzal felhatalmazzátok az embereket egy jó kis vallásüldözésre.

Miért ne? Mindenki odavan a középkortól, hogy az milyen szörnyű volt stb., pedig a rabszolgatartó ókorhoz képest a középkor még egy mai liberális szemszögéből is előrelépés volt a társadalmi és etikai fejlődésben.

>kíváncsi lennék egy sci udvarlásra

Pfuj, szexualitás, MEST-tevékenység.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.08.04. 20:40:12

drucseharcos: "Realitás csak egy van, nyilván senkinek nincs róla egészen pontos térképe, de nem az én realitásom van meg a Pista bácsié."

bocs, de ebben azért mellétrafáltál. legfeljebb a szóhasználat hangzik hülyén, de az akkor is tény, hogy különbözőképp észleljük, fogadjuk be, és értelmezzük a minket körülvevő világot. pista bácsinak igenis lehet más "realitása": szereti például a szalontüdőt, míg én rá sem bírok nézni, télen még egy szál ingben is vacog, míg én majd megfagyok, pálinka hatása alatt agresszívvé válik, míg nekem meg táncolhatnékom lesz. a világ különböző megragadása tesz minket individuumokká. vagy ne feledjük a tudatmódosítókat, azok is egészen más megközelítést tesznek lehetővé....

(tehát sajna a szciknek is van olykor igazuk, még ha nem is szeretnénk, de ne feledjük, hogy el-er-há működő dolgokból is összeollózott nem kevés anyagot. ez a realitásduma valószínűleg szintén egy, első blikkre a pszichológia területéről lopott gondolatmenet.)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.04. 21:05:05

>tény, hogy különbözőképp észleljük, fogadjuk be, és értelmezzük a minket körülvevő világot.

Erre mondja az amcsi, hogy thank you, Captain Obvious :))

>pista bácsinak igenis lehet más "realitása"

Idézőjelben, de nem idézőjelek nélkül. Márpedig a scn-k idézőjelek nélkül mondják ezt. Fentebb pont azt mondtam, hogy oké, legyen ez az "én realitásom" egy hülye megfogalmazása annak a trivialitásnak, hogy mindenki kicsit másként észleli a valóságot. De a ragaszkodás ahhoz a megfogalmazáshoz, hogy "az én realitásom" meg "az ő realitása", nos, azért mégiscsak furcsa, és azt a benyomást kelti, hogy ezek tényleg azt hiszik, hogy különböző realitások vannak.

Ha Pista bá' szereti a szalontüdőt, az nem azért van, mert ő egy alternatív világban él, ahol a szalontüdő jó, hanem azért, mert ebben a világban él, és az evilági szalontüdőt evilági érzékszerveivel és agyával finomnak érzi. Máshogy érzékelni ugyanazt a valóságot nem ugyanaz, mint hogy nincs valóság, hanem csak képzelet és vélekedés.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.04. 21:18:18

Hozzáteszem, hogy egészen világos legyen:

Ha a szcn azt mondja, hogy "valóságom", meg "valóságod", azzal leértékeli a "valóság" fogalmát azáltal, hogy az általam, általad stb. szubjektíve megélt élményanyagot nevezi el "valóságod"-nak, és nem egy valóságról és annak különféle nézeteiről, hanem különféle valóságokról beszél. Ennek megfelelően azt mondja, hogy az igaz, amit "kipróbáltál és működik neked". Ez nem mást jelent, mint annak letiltását, hogy a szubjektív élményeidtől valamilyen szilárdabb, objektív valósághoz "fellebbezhessen" a szektatag. Közben ezt úgy lehet beállítani, mintha éppen hogy megszabadítanák a hívőt minden külső kényszertől, mert hiszen teljesen autonómmá teszik ("csak azt kell elfogadnod és hinned, ami neked működik"), valójában azonban a szubjektív megélésektől független, objektív valóság és az objektív valóságra irányuló megismerési módok (pl. tudomány: pl. biológia, pszichológia, pszichiátria, természettudomány) leértékelésével, sőt letiltásával a hívőt megfosztják azoktól az eszközöktől, amikkel felülbírálhatná a belévert "tanítást". Nos, a "valóságom"/"valóságod" fogalompárral fémjelzett szubjektivizmus kiválóan megfelel erre a relativizálásra és arra, hogy ilyen módon kihúzza a talajt a befolyásolandók lába alól.

satan panonski 2008.08.04. 22:19:23

Rengeteg ilyen kis "hallucinogén csoport” nyomult a már a történelem folyamán. Az, amit a szcidroidok véresen komolyan vesznek, csak egy kultúrtörténeti adat lesz a történelemben.
A XIV. század elején komolyan vitatkoztak arról, hogy Krisztus vére akkor is szakrális-e, amikor a keresztrefeszítéskor a földre csorgott, és egyesült a föld mocskával; ma már egy edzettebb katolikus teológus is csak elröhinti magát erre a témára. A droidviták a "mindenható" techről és egyebekről ezt idézik. És sorolhatnám még a példákat, de ettől inkább eltekintek. Szóval ez a "nagy hűhó semmiért" 200 év múlva legfeljebb az elvetemültebb kultúrtörténészeket fogja érdekelni. De legalább fasza szakdolgozatok fognak születni erről a deviáns agymenésről. Mert ez lesz. Egyébként nem a maffiát idéző módszereik és a teljesen jogos népharag fogja őket térdre kényszeríteni. Félre ne értsetek, nagyon jó, amit Anonymous csinál! Amit csinálnak, azt nevezzük a történelem tudatos alakításának. (hadd ne kezdjek most erről filózni).
Ami őket, a kedves, korlátolt szcidroidokat ki fogja nyírni, az a DOGMATIZMUS. Mert önjelölt prófétájuk, LRH nem egy Mester, Guru, Próféta, Megváltó volt, hanem egy intelligens bizniszmen, aki lefektetett bizonyos, mindenhonnan összeollózott dolgokat (MIT GONDOLTOK, MIÉRT SÁTÁNFATTYA AZ ÖSSZES PSZICHOLÓGUS/PSZICHIÁTER?!), és természetesen, ezeken nem lehet változtatni! Egyébként ezt idézi a hülyébbnél is idiótább freezone-kultusz (amikor egy béna pszeudospirituális mozgalom még bénább eretnekségeket fiadzik).
De egyszer minden bizniszmennek bealkonyul, mivel nem Jézus, Buddha, Muhhamad volt, hanem egy szarházi, aki arra élvezett, hogy hajóskapitánynak öltözik.
Nem kell engem komolyan venni, és lehet felsőbbrendűen mosolyogni, valamint beilleszteni a megfelelő fiókba, bocsánat tónusba: hiszen ez csak az én valóságom...
Mennyi ilyen szerencsétlen csoportosulást taposott el az idő...
A megváltó próféta, aztán a csoportja, aztán a küzdelem, aztán a bukás... Mert a megváltó prófétáról kiderül, hogy alkoholista pedofil, a technikáról, hogy lebutított PR-cucc, a hívőkről meg, hogy csak kurvára boldogtalanok vagy személyiségproblémás nyomorultak.
Hadd ne legyen már egy kis dagi a videjókamerájával meg a rózsaszín ingével BEAVATOTT!
„Kutyául kopott a karma, na, ki az, aki hinni akar ma?”
(Quimby)

Anonym Mouse 2008.08.04. 22:19:46

Kedves Dzsucseharcos ismételten jól fogalmazol, valami ilyesmi járt a fejemben, csak nem így jött ki.
Vagy nekem más a realitásom, érted...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.04. 22:42:54

>Rengeteg ilyen kis "hallucinogén csoport” nyomult a már a történelem folyamán. Az, amit a szcidroidok véresen komolyan vesznek, csak egy kultúrtörténeti adat lesz a történelemben.

A 2.-4. század környékén az ún. gnoszticizmus kb. olyan volt, mint ma a szcientológia. Titkos tanaik voltak, tanfolyamaik, különféle beavatási szintek, diéták és más önsanyargatások; nagy összegeket kellett befizetni, amúgy meg a kor filozófiáiból és vallásaiból összeszedett elegy volt az egész.

Úgy látszik, minden korban van némi igény az ilyen típusú vallásokra - ezen nem lehet radikálisan változtatni, bár felvilágosítással csökkenthetők az általuk okozott károk.

>Ami őket, a kedves, korlátolt szcidroidokat ki fogja nyírni, az a DOGMATIZMUS.

Szerintem meg az, hogy az ilyen divatok elmúlnak. Ma sokkal kevesebb teozófus és spiritiszta van, mint a 19. században, amikor a spiritizmus és a teozófia a legnépszerűbb volt. És ma egyáltalán nincsenek valentiniánusok, pedig belőlük aztán rengeteg volt a 2. században. A szcn majd szépen kimegy a divatból és kész.

>a hülyébbnél is idiótább freezone-kultusz

A freezone érdekes kérdés. A freezonerek nem támadhatók azokkal a mindenféle szaftos botrányokkal, amikkel az orgbeliek. Így hát logikailag a freezone által hirdetett vallást nem lehet támadni azon az alapon, hogy az egyház ilyen és ilyen bűnöket követett el stb. A freezone szcientológia kritikája sokkal bonyolultabb feladat, mert aprólékos munkát igényel, nem elég néhány akciófilmbe illő botrányt felidézni. persze a hollywoodi fantáziák, mint Xenu stb. náluk is megvannak. De majd biztosan lesz olyan irányzat, ami tovább finomodik és már ezzel sem lehet majd könnyen megfogni.

A freezonerek maguk is érdekesebbek, mint az egyszerű org-droidok. Ugyanis önállóan gondolkodnak és viselkednek, nemcsak bemagolt mintareakcióik vannak, és téveszméik sem írhatók annak számlájára, hogy egy zárt szervezetben folyamatos ellenőrzés és agymosás alatt állnak. Mégsem kevésbé fanatikusak, mint az org-droidok, sőt: hiszen ők önállóan és belülről fakadóan állítják mindazt a nonsense-t, amit az egyháziak. Néha egészen intelligensen is elő tudják adni magukat, ami persze nem jelent semmit (Sztálin, Mao, Hitler is intelligensek voltak, nem az unintelligencia volt velük a fő probléma). A freezone meggyőzőbb, okosabb, veszélyesebb, és ki tud bújni sok vád alól, ami alól az egyház nem. Ugyanakkor a freezone szerencsére szervezetlenebb is.

A szerelő 2008.08.05. 00:17:10

Engem az zavar, ahogy a freezoneosokról beszélsz. Írod, hogy őket mivel nem lehet támadni, de hogy miért kéne egyáltalán támadni őket, azt nem. Ha neked vagy másnak nem ártanak, akkor mi bajod velük? Csak mert másként gondolkoznak a világról, mint te?
Hozzáteszem, én nem ismerem őket, itt hallottam először róluk. Csak számomra buta az, aki úgy alkot bármiről véleményt, hogy azt nem is ismeri. A scientológusokra is rögtön rásütik, hogy idióták, hülyék, kemencébe velük ... és máshol pedig ugyanez megy másokkal kapcsolatban. Ez nem elgondolkoztató kicsit? Ha valaki agyomosással vádol valakit és pont ő viselkedik agymosottként, akkor annak mekkora hitele van?
Ha már az objektív szó itt szerepel, akkor talán ezt mindenkinek meg kéne fontolni. Odabüffenteni bárki tud valami szart, de tényekre támaszkodva vitatkozni már túllép sokaknál a saját agyi korlátain, ezért képtelen rá.

satan panonski 2008.08.05. 01:20:43

Dzsucseharcos, igazad van. Ezek igazából "kulturális divatok", ahogy a jó öreg Mircea Eliade írja. A freezone-nal meg igazából nem érdemes foglalkozni, mivel - és innentől neked is szól, kedves "a szerelő" - mindenki abban hisz, amiben akar, és amig nem tesz tönkre másokat, és nem tart (kényszer)munkatáborokat, addig semmi baj. Majd elmossa őket az idő, és egyesek mindig találnak maguknak valami követendő "hisztit".
Az egy probléma, hogy nem léteznek igazi közösségek, pedig az - úgymond - embernek erre szüksége van. Ezt lovagolja meg az a rengeteg sehonnai szekta, melyeknek vezetői pontosan ismerik a "társadalmi lapjárást" (ha pedig tényleg hisznek a tébolyodott "tanításaikban", akkor még rosszabb).
Jó tetszelegni a meg nem értett kisebbség szerepében, kedves "a szerelő", csak ma már nem erről szól a dolog, példa erre az Anonymous dühe.
Hadd fejezzem be egy számomra igen kedves történettel: egy "jehovással" beszélgettem a minap, aki azt nyilatkozta, hogy "az intellektusod ellenére el fogsz kárhozni...". "Ezek szerint" - feleltem - "az elhülyülés kötelező érvényű az üdvözüléshez..."

Anonym Mouse 2008.08.05. 01:20:52

Hoppá, egy értelmes kommentre ez a válasz? Vissza a kályhához? Azaz hogy nem objektív? khmm.

Dr. Kix 2008.08.05. 07:53:25

Azt a logikai bukfencet azért érdemes észrevenni, hogy:
- a szerelő beismeri, hogy nem ismeri a freezone-t
- a szerelő nem tudja, csak feltételezni, hogy dzsucseharcos nem ismeri a freezone-t

Ugyanakkor a szerelő megvádolja dzsucseharcost azzal, hogy úgy alkot véleményt, hogy nem ismeri a freezone-t.

Továbbá leírja, hogy buta dolog véleményt alkotni olyanról, amit nem ismerünk, DE bár a freezone-t nem ismeri, azért védi.

Hát... Erre szokták mondani, hogy "Ülj le, fiam, egyes"?

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.08.05. 09:39:07

szerelő: "A scientológusokra is rögtön rásütik, hogy idióták, hülyék, kemencébe velük..."

senki nem akart itt embert égetni, arra viszont számtalan bizonyítékot találhatsz, hogy a többi valamennyire tényleg állja a helyét - bár tény, hogy a hülyeség nem velük született, inkább a hülyítettség a mérvadó. de mégegyszer mondom, keress csak rá akár youtube videókra, nézd meg, hogy viselkedik egy átlag szci, és aztán gondold át újra, hogy ki is az agymosott.

A szerelő 2008.08.05. 09:45:42

Kix · www.vasrud.com 2008.08.05. 07:53:25
hogy te milyen sötét állat vagy
mi az hogy beismerem? nem állítottam semmi hasonlót
Bazmeg, hát, olvasss és értelmezz. ha pedig nem tudod 3 agysejtedet egyszerre használni, akkor ne ugass bele mindenbe. Semmi konkrétumot nem írt róla, ami alátámasztja a kijelentéseit. Forrás nuku. Addig pedig feltételezés.
Te csököttagyú parazita, hát miből derül ki, hogy én védem a freezonosokat? A tököm tele van az ilyen és hasonló megmondóembrekkel, akik csak úgy odaröffentenek valamit minden alap nélkül.
Ja, és én okos voltam, csak alkalmazkodtam hozzád, ezért lettem ennyire debil. Ez a stílus talán a szellemi szintednek megfelelő, de ha mégsem, akkor ignore, mert ennél lejjeb nem tudok menni.

Dr. Kix 2008.08.05. 10:15:15

Erre pedig azt szokták mondani, hogy "a stílus maga az ember." Gratulálok, szerelő.

Anonym Mouse 2008.08.05. 12:11:42

Ú, szerelő, ebbe beleszaladtál...

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.08.05. 12:18:42

Szerelő

Ezt buktad. A stílusod olyan amilyen Te vagy!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.05. 12:54:35

A szerelő 2008.08.05. 00:17:10

Khm, hát igen. Mások már részben leírták, amit reagálok.

>Írod, hogy őket mivel nem lehet támadni, de hogy miért kéne egyáltalán támadni őket, azt nem.

Szerintem azért érdemes velük szemben propagandát kifejteni, hogy minél kevesebben álljanak közéjük. Ez gyakorlatilag mindenkinek jó: a össztársadalmni szinten azért, mert kevesebb holdkóros neognosztikus lenne, az egyének szintjén pedig azért, mert kevesebb embernek okozna szenvedést az, hogy időt, energiát stb. pazarol a szektára.

>Ha neked vagy másnak nem ártanak, akkor mi bajod velük? Csak mert másként gondolkoznak a világról, mint te?

Egyrészt alapvetően veszélyesnek tartom a tanításaikat. A legtriviálisabb példa erre a pszichiátria- és gyógyszerellenességük, meg a tudományellenességük. (Ugyanolyan problémás dolgok ezek, mint ahogy a fentebb már satan panonski által is említett jehovisták vérátömlesztés-ellenessége.) De életellenességük, a világtól elforduló magatartásuk (ld. a MEST és a wogok megvetését) szintén nem különösebben rokonszenves. És élve a véleménynyilvánítás jogával ezért jelen pillanatban propagandát fejtek ki a szc.-val szemben.

Szerintem minden szcientológus a szcientológia áldozata: röhejessé és ügyetlenné, világidegenné teszi őket, hogy tónusskálában és saját realitásban gondolkodnak, meg stopokban, ciklusokban, áramkörökben és más hasonló ötvenes-években-nagyon-modern gépészeti metaforákban, félretéve a többiekkel közös hétköznapi vagy irodalmi nyelvet. A hubbardi vezetéselmélet és tanulási technika alkalmazása is rengeteg kudarc forrása. Lehet mondani, hogy mindezek apróságok, viszont csak azért nem fogok szimpatizálni egy szektával, mert csak kevés kárt okoz.

Egyébként nem igazán az a helyzet, hogy bajom van azokkal, akik freezonerek. Sőt: ők olyan kevesen vannak, hogy még akkor sem lennének nagyon veszélyesek, ha pl. valami fegyvermániás neonácik lennének. Azzal lenne igazán bajom, ha sok freezoner lenne.

>számomra buta az, aki úgy alkot bármiről véleményt, hogy azt nem is ismeri.

Számomra is: ebben egyetértünk.

>A scientológusokra is rögtön rásütik, hogy idióták, hülyék, kemencébe velük ...

Először is nem idióták. Nagyjából átlagos intellektusú emberek (mert az azért valószínű, hogy különösebben művelt és intelligens emberek nem állnak be közéjük, hiszen aki valamelyest kiismeri magát a tudományban, valami műszaki szakterületen stb., az nem dől be az áltudományos hókuszpókusznak), biztosan van köztük 1-2 okosabb is. És nem hülyék, bár végül hülyeségeket fogadnak el és szajkóznak. Ez arra figyelmeztet, hogy milyen könnyen érhetik még az átlagos, egészséges emberi intellektust is "balesetek", csak a megfelelő dezinformációra, befolyásolásra és némi lustaságra van hozzá szükség. Valamint persze kétségbeesettségre.

>Ez nem elgondolkoztató kicsit? Ha valaki agyomosással vádol valakit és pont ő viselkedik agymosottként, akkor annak mekkora hitele van?

Hogyan viselkedik egy agymosott?

Egyébként a szcn-k nem egészen agymosottak. Kicsit másról van szó. Manipulálva vannak, de ez az agymosásnál jóval összetettebb.

AnoMália 2008.08.05. 12:55:03

Apropo, milyen szerelo? Klima? :D

PKD 2008.08.05. 14:56:29

Anonym Mouse:
"HOL van leírva nálatok hogy ha valaki bűnt ("bűnt") követ el, annak meg is lehet bocsájtani? Vagy SZERETNI."
Olvasd el a "What is Greatness?" c. írást L. Ron Hubbardtól.
www.realhubbard.org

an0234 2008.08.05. 17:04:00

PKD, szerintem sokkal atlathatobb, es a gugli altal is keresheto megoldas lenne, ha idezned a konkret reszletet, egy URL-lel, es hogy azonbelul hol kell keresni az adott szoveget.

Anonym Mouse 2008.08.05. 18:45:30

an0234 Szerintem is. Ugyan is, nem fogom pazarolni az időmet arra, hogy hubbardot olvassak, AMI rossz. Mint írás. Olvasok Addamsot, Terry Pratchettet, Neil Gaimant, esetleg Koontzot, mert ezek JÓK, legalábbis nekem. De hubbikámtól, elkezdtem egy "scifijét" még régen, nem is emlékszem már a címére, mert az agyam törölte, olyan borzalmas volt.
A hanganyagként hozzáférhető írásai alapján pedig úgy döntök, hogy nem fogok könyvet elolvasni tőle, mert kínszenvedés, még hallgatni is.
Ja, hogy ezek után ne merjek véleményt mondani? De merek. Nem kell szétplaccsannom egy szikláról való leesés után ahhoz, hogy elmondhassam, nem jó dolog. Valaki itt úgy is szereti az ilyen és hasonló öööö helyzetrajzokat...

PKD 2008.08.05. 19:41:51

Anonym Mouse:
"Ugyan is, nem fogom pazarolni az időmet arra, hogy hubbardot olvassak, AMI rossz. Mint írás."
Te kérdezted...

an0234:
A klikk pont odavezet. Next gombot kell mennyomni utána még kétszer... :)
www.realhubbard.org

De aki nem szeretné elhagyni a blogot, íme:

LRH: What is Greatness?

The hardest task one can have is to continue to love his fellows despite all reasons he should not.
And the true sign of sanity and greatness is to so continue.

For the one who can achieve this, there is abundant hope.

For those who cannot, there is only sorrow, hatred and despair. And these are not the things of which greatness or sanity or happiness are made.

A primary trap is to succumb to invitations to hate.

There are those who appoint one their executioners. Sometimes for the sake of safety of others it is necessary to act. But it is not necessary also to hate them.
To do one’s task without becoming furious at others who seek to prevent one is a mark of greatness - and sanity. And only then can one be happy.

Seeking to achieve any single desirable quality in life is a noble thing. The one most difficult – and most necessary to achieve – is to love one’s fellows despite all invitations to do otherwise.

If there is any saintly quality, it is not to forgive. “Forgiveness” accepts the badness of the act. There is no reason to accept it. Further, one has to label the act as bad to forgive it. “Forgiveness” is a much lower level action and is rather censorious.

True greatness merely refuses to change in the face of bad actions against one – and a truly great person loves his fellows because he understands them.
After all, they are all in the same trap. Some are oblivious of it, some have gone mad because of it, some act like those who betrayed them. But all, all are in the same trap – the generals, the street sweepers, the presidents, the insane. They act the way they do because they are all subject to the same cruel pressures of this universe.

Some of us are subject to those pressures and still go on doing our jobs. Others have long since succumbed and rave and torture and strut like the demented souls they are.

To resave some of them is a dangerous undertaking.

A szerelő 2008.08.05. 20:21:22

dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.08.05. 12:54:35
Most írtál néhány dolgot, hogy miért nem szabad szerinted teret engedni a freezonosoknak. De megint nincs semmivel alátámasztva és én ezt hiányoltam/om. De ha utólag alá is támasztod tényekkel, az ok-okozati összefüggést akkor sem lehet felcserélni. Ismétlem magam, írod, hogy támadni kell őket, de azt is, hogy miért nem tudod, aztán jól lehúzod mindneféle alá nem támasztott állítással. Erről mit gondoljak? Lehet hogy igazad van, de lehet hogy pusztán alávaló érdekek vezérelnek, nem tudhatom. Mint pl. itt ez a topic, ami a sea org egyik történését írja le. Ilyen és hasonló dolgokról több helyről hallani, de a freezoneról nem. Még mielőtt megint rámsüti valaki, hogy bárki védek vagy toborzok, akkor ezt megelőzendően, nincs szándékomban. Annak viszont feltétlenül hangot kell adnom, hogy amikor a szcientológusokról beszélnek (és itt a többségről van szó), akkor kivétel nélkül mindegyiket károsnak tartjátok. Akkor azokat is annak tartottátok, akik azok voltak ezt megelőzően, most mégis olvassátok a hozzászólásaikat, véleményüket, ... stb. Pedig hát ugye azok mennyire károsak. Ezzel csak arra szeretnék rávilágítani, hogy nem egy elnyomó szervezet tagsága a hibás, hanem akik különböző módokon manipulálják a beszervezetteket. Mint kiderült már eddig is, a többség áldozat, még akkor is, ha ez még nem tudatosul bennük, de itt is nagyon sokan elitélően beszéltek róluk, olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, hogy ezek a szerencsétlenek hogyan kerültek kapcsolatba a szcivel.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.08.05. 21:43:05

A szerelő 2008.08.05. 20:21:22

>nincs semmivel alátámasztva és én ezt hiányoltam/om.

Nem adtam bizonyítékokat arra, hogy a freezone-os szcientológusok hisznek a szcientológiában? Hát ez bizony nagy baj, tényleg...

>írod, hogy támadni kell őket, de azt is, hogy miért nem tudod, aztán jól lehúzod mindneféle alá nem támasztott állítással.

Leírtam, hogy szemben az egyházzal, mi az, ami a freezone-ra nem igaz és így nem használható fel a freezone elleni kampányban. Utána arról beszéltem, mi az, ami a freezone-ra azzal együtt igaz, hogy nem igaz rá mindaz, ami az egyházra igaz. Könyörgök, mit lehet mindezen nem érteni?

>jól lehúzod mindneféle alá nem támasztott állítással.

Olvass utána a témának. Hisznek a szcientológusok abban, hogy auditálás során több ezer vagy millió éves történeteket idéznek fel? Igen. Hisznek Xenuban, a tónusskálában, a thetánokban, az e-méterben, az engramokban, a hubbardi vezetési elvekben stb. stb. stb.? Igen. Szcientológusok a freezonerek? Igen. Írt Hubbard az "elnyomó személyek" ellen uszító irományokat? Igen. Nem értem, miről beszélsz.

>lehet hogy pusztán alávaló érdekek vezérelnek

"alávaló érdekek vezérelnek" - ez a nyelvezet... mintha emlékeztetne valakik stílusára... de rendben, nem prejudikálok.

>ilyen és hasonló dolgokról több helyről hallani, de a freezoneról nem.

Igen. Ezért írtam, hogy ami elmondható az egyházról (hollywoodi jellegű nagyszabású botrányok, rémsztorik), az nem mondható el a freezone-ról. Ez azt is jelenti, hogy a freezone nem jelent olyan közvetlen veszélyt, mint az egyház. Viszont nem kisebb ökörség az, amiben a freezone hisz, mint amiben az egyház. Mindketten szcientológusok ugyanis.

>amikor a szcientológusokról beszélnek ... akkor kivétel nélkül mindegyiket károsnak tartjátok.

Nem őket, hanem az eszméiket. Lehetnek ők egyenként jó emberek is akár, de amennyiben tudományellenes, társadalomellenes nézeteiknek megfelelően cselekednek, kifejthetnek a közérdekre káros viselkedést is.

>Akkor azokat is annak tartottátok, akik azok voltak ezt megelőzően, most mégis olvassátok a hozzászólásaikat, véleményüket, ... stb.

Nem a személyekkel van baj, hanem ezekkel a tévtanokkal. Ezt nem érteni vagy szándékos értetlenkedés és manipuláció, vagy nagyon buta félreértés.

Itt van pl. Translator. A szövegei alapján egész okos ember. Amellett udvariasan, nyíltan vitatkozik. Nem hiszem, hogy komoly jellemhibái lennének, vagy hogy buta lenne. A baj nem vele van mint személlyel, hanem a tanokkal, amiket hirdet.

>nem egy elnyomó szervezet tagsága a hibás, hanem akik különböző módokon manipulálják a beszervezetteket.

Nem is a tagság, hanem a szcientológia ellen folynak a kampányok. Ugyanakkor nem lehet a tagságot kettéosztani beszervezőkre és beszervezettekre. Mindannyian "beszervezettek", követlenül vagy közvetetten Hubbard scifi-író szervezte be őket.

>a többség áldozat, még akkor is, ha ez még nem tudatosul bennük

Konkrétan bizonyos mértékig mindannyian áldozatok. Még a freezonerek is.

>de itt is nagyon sokan elitélően beszéltek róluk

Ami részben pongyola megfogalmazás, részben viszont tévedés a részükről.

Fönt már elmondtam, hogy sokakkal ellentétben a szcientológusokat se hülyéknek, se idiótáknak, se gonoszoknak nem tartom. Erről már írtam eleget, nem ismétlem magam.

Anonym Mouse 2008.08.05. 21:51:05

PKD, oké, ilyet én is összeollózok, aztán ráküldöm pár emberkére (kritikusomra) a saját titkosszolgálatomat, majd klafán szét-"Fair Play"-ozom őket és kis családjukat, majd amikor már tönkretettem merő adta szeretetből az életüket, majd ájtatosan mosolygok kicsit.

Szerelő. Itt azért elég sokszor elmondják az emberek a kommentjeikben, hogy AMIBEN hisz valaki, az az ő dolga, még ha marhaság is, nekünk. Ok. Azt is szokták emlegetni emberek, hogy nem a mezei scientológusokkal van a baj, ők nem is kommentelnek itt, hiszen a gépeiken (ha van egyáltalán) futkározó tartalomszűrő alkalmazások meg is gátolják őket abban, hogy ide tévedjenek, és jól kiturbulálják az agyukat.
Akikkel itt általában baja van az embereknek, azok az ide küldött provokátorok, és "nem átlagos" scik. Akik keverik a lecsót, félremagyaráznak, direkt ferdítenek. És most mindegy hogy freezonernek vagy nem annak mondják magukat. A lényeg, hogy zülleszteni próbálnak. Nyilvánvaló dolgokat tagadnak, vagy ignorálnak, miközben szajkózzák az ezzel ellentétes propaganda szövegüket.

PKD 2008.08.05. 22:04:25

Anonym Mouse:
"HOL van leírva nálatok hogy ha valaki bűnt ("bűnt") követ el, annak meg is lehet bocsájtani? Vagy SZERETNI."
Ez volt a kérdésed. Válaszoltam rá.

Anonym Mouse 2008.08.05. 22:54:08

Hmmm. Oké. Akkor megyek RPF-re.
Ingoványos a talaj, ugye? :)

satan panonski 2008.08.06. 01:29:14

Elnézést, hogy a kurva Ctrl+c és Ctrl+v-vel élek, de hadd értekezzen Lugosi Győző:
"- A térítés (a hívõk toborzásának) offenzív-agresszív jellege (leszólítással, lakásról-lakásra járással, esetleg célzottan más egyházak, vallási csoportosulások rendezvényeinek rendszeres látogatásával), illetve föltûnõ (utcai és média-) nyilvánosság keresése (monstre istentiszteletek, nagygyûlések, “kulturális” demonstrációk stb. útján).
- Kettõs nyelvezet megléte, vagyis más-más (rész)tan, diskurzus, érvkészlet alkalmazása a szektán kívüliek és a megtértek, sõt gyakorta a szektatagok között a beavatottak szûkebb rétege számára.
- Csalhatatlannak tekintett (dicsõített, sõt istenített) vezetõ, guru jelenléte.
- Fundamentalizmus: ideológiai zártság, kizárólagosság, a “mi” és “õk” szélsõséges dichotómiája, az egyedüli üdvözülés tana, illetve más hitek, a külsõ világ diabolizálása.
- Totális(ba hajló) hierarchikus szervezet és a normaszegés fizikai vagy lelki szankcionálása.
- A kilépés megnehezítése: lelki, fizikai kényszer alkalmazásával vagy egzisztenciális függésbe hozás (a személyes vagyon kötelezõ beszolgáltatása, a tag adósságba kényszerítése stb.) útján.
- Az erõszakra való potenciális hajlam (esetleg kifejezett militarista vonzalom).
- Nõ-, gyermek- és családellenesség.
- Extrém szexuális attitûd: a teljes tiltástól a promiszkuitásig.
- Hatalmi-politikai aspirációk, elhivatottság, törekvés a politikai elitbe, az állami szférába való beépülésre.
- Széleskörû nemzetközi szervezettség, multinacionális jelleg.
- Pénzközpontúság, profitelvûség, avagy ennek ellenkezõje: szélsõséges aszketizmus, világellenesség."

Ezek a gonosz tudósok... Mindig belepöknek a világmegváltásba... Biztos az a rohadt tónus!

Lehet húzni a pipákat.
Megjegyzéseket, kritikákat, életveszélyes fenyegetéseket a "Megváltunk Tégedet, ha kell, akkor puskatussal" címre kérjük postázni.

PKD 2008.08.06. 10:08:31

Anonym Mouse:
"Hmmm. Oké. Akkor megyek RPF-re."
Ha úgy érzed...

"Ingoványos a talaj, ugye? :) "
Mire is kellene reagálnom?
Leírtad, hogy te mit csinálnál: "PKD, oké, ilyet én is összeollózok, aztán ráküldöm pár emberkére (kritikusomra) a saját titkosszolgálatomat, majd klafán szét-"Fair Play"-ozom őket és kis családjukat, majd amikor már tönkretettem merő adta szeretetből az életüket, majd ájtatosan mosolygok kicsit."
Ha lesz konkrét kérdés, melyre tudok válaszolni, esetleg olyan bejegyzés, melyhez szeretnék valmit hozzáfűzni, akkor írok.

Anonym Mouse 2008.08.06. 13:03:06

Hát persze.

PKD 2008.08.06. 13:10:41

Van ezzel valami problémád?

Anonym Mouse 2008.08.06. 16:37:39

Némi azért akad.
Írhat ő a szeretetről (igen, elolvastam), ha a körítésen kívül olyan elemei vannak az általa felépített egyháznak, ahol a megbocsátás, és a szeretet ismeretlen fogalmak. Ehelyett a bosszú, a harc, az üldözés annál inkább szerepet játszik.
A kérdésem tehát: Komolyan tudod venni egy olyan ember tollából ezt a begbocsátás maszlagot, aki életre hívott egy olyan szervezeti egységet, mint az OSA (Office of Special Affairs, a Scientológiai egyház titkosszolgálata), vagy mint a poszt eredeti témája, az RPF-t (Rehabilitation Project Force, azaz büntetőtelep)? Vagy aki arra buzdítja a "híveit, hogy igenis üldözzék a kritikusokat, akármilyen eszközzel, ahogy Mr. Dzsucseharcos is említette, sőt, akiu SP (Suppressive Person - elnyomó személy) titulust kap, az bármilyen eszközzel (titkosszolgálati, valódi erőszak, anyagi, erkölcsi) elpusztítható?
Ez a kérdésem.
Egyet értesz-e a negatív dolgokkal is, vagy azokat én találtam ki?

Anonym Mouse 2008.08.06. 16:39:23

Ja, és válaszolnék egy linkkel, ha nem veszed tolakodásnak, és hajlandó vagy elolvasni.
www.lermanet.com/scientology/gulags/BrainwashinginScientology%27sRehabilitationProjectForce.htm

PKD 2008.08.06. 18:22:14

Anonym Mouse:
"A kérdésem tehát: Komolyan tudod venni egy olyan ember tollából ezt a begbocsátás maszlagot, aki ..."
Én nem azért olvasok LRH-tól, hogy eldöntsem jó ember volt-e vagy sem, vagy hogy megítéljem őt. Azért olvasok tőle, mert úgy találtam, hogy sok olyan gondolata van, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy jobban megértsem a körülvevő világ és az emberi lélek természetét. Egyetértek az írás a mondanivalójával és jó érzés ennek figyelembevételével bánni másokkal. Igazából az se fontos, hogy LRH ezt viccből írta vagy komolyan gondolta. Kit érdekelne - a bulvárlapokon kívül -, ha esetleg kiderülne, hogy Einstein benarkózva dolgozta ki a relativitáselméletet. Vagy Irinyi részegen fetrengve találta fel a gyufát? Attól kevésbé lenne igaz vagy működőképes?
Szóval ez a komolyan tudom-e venni dolog számomra teljesen irreleváns, lényegtelen mellékvágány. Számomra a fontos az, hogy igaz-e? Működik-e? Ez a vízválasztó.

"Vagy aki arra buzdítja a "híveit, hogy igenis üldözzék a kritikusokat, akármilyen eszközzel,"
Ez honnan van?

"Egyet értesz-e a negatív dolgokkal is, vagy azokat én találtam ki?"
Az, hogy egyetértek-e vele vagy elhiszem-e őket, nem ugyanaz. Biztos van alapja a negatív dolgoknak, de túl sok torzításban volt már részem, hogy fenntartás nélkül igaznak fogadjam el őket. Egyet nem értek velük.

Anonym Mouse 2008.08.06. 18:38:29

""Vagy aki arra buzdítja a "híveit, hogy igenis üldözzék a kritikusokat, akármilyen eszközzel,"
Ez honnan van?"

Fair Play

Anonym Mouse 2008.08.06. 18:40:32

Bocsánat, az előbb is félre írtam.
Szóval Fair Game

en.wikipedia.org/wiki/Fair_Game_(Scientology)

Anonym Mouse 2008.08.06. 18:44:30

" "The practice of declaring people FAIR GAME will cease. FAIR GAME may not appear on any Ethics Order. It causes bad public relations. This P/L does not cancel any policy on the treatment or handling of an SP."

This letter states that it cancels only the use of the term "fair game" for its "bad PR" effect, and not the policy on the treatment of "suppressive persons" in question.

In 1976, Hubbard said in an affidavit that "Fair Game" was never intended to authorize harassment:

There was never any attempt or intent on my part by the writing of these policies (or any others for that fact), to authorise illegal or harassment type acts against anyone. As soon as it became apparent to me that the concept of 'Fair Game' as described above was being misinterpreted by the uninformed, to mean the granting of a license to Scientologists for acts in violation of the law and/or other standards of decency, these policies were cancelled.[11]
"

Az egy dolog hogy visszaszívta, mert sajna túl sok vad dolog történt, amivel lehetett kapcsolni a sci-t. Csakhogy, hogy-hogy nem, a mai napig megy a megfigyelés, a fenyegetés. Baráth Árpádot lehetne erről megkérdezni, például.

PKD 2008.08.06. 19:11:26

Anonym Mouse:
" Ja, és válaszolnék egy linkkel, ha nem veszed tolakodásnak, és hajlandó vagy elolvasni."
Bocs, ez összesen 32 oldal, de azért beleolvasgattam. A nagy kérdéshez (LRH jó vagy gonosz?) a szándékot kellene ismerni, szerintem a válasz ettől függ. Mert ugye az is borzasztó, ha valakibe belevágnak egy késsel és az illető meghal. De ez a leírás egy sikertelen vakbélműtétre vonatkoztatva is megállja a helyét.

Anonym Mouse 2008.08.06. 19:20:27

Oké, hogy ettől függ a válasz. De mi is az akkor? A szándék nem ismert, mert lrh már meghalt? Szóval, a múlt majd elrendezi a dolgokat, fátylat rá? Nemtom, van jópár ember akinél ez nem jön be.

Ja, igen, a szellő jó dolog, a szél is hasznos, csak akkor zavaró ha zuhansz a 10. emeletről, és a menetszellőt érzed.
A sikertelen vakbélműtétnél pedig ne mondd, hogy az orvos széttárja a karját, sajnálkozik, és mindenki megy a dolgára. :)
Azért, ha már késsel vagdalkoznak az emberek, akármilyen célból vagy indokkal, annak következményei vannak. Még ha az illető igyekszik is eltussolni azokat. Arra pedig nincs mentség.

PKD 2008.08.06. 19:31:01

Anonym Mouse:
Fair Game... elolvastam a wikit. Még mindig nem láttam mást, csak annyit, hogy az egyház leveszi védőszárnyait az ellenségeiről. Buzdítást nem láttam sehol, de ha megmutatod...

De most olvasom a következő bejegyzésedben, hogy LRH is arról ír, hogy félreértelmezték a szavait, ami szerintem teljesen jogos észrevétel, ha valaki egyszerűen elolvassa és megérti, hogy mit írt le a Fair Game-ben. De egyébként is: ha valaki törvényt sért, az felel a törvény előtt, tök mindegy hogy mire hivatkozik, Fair Game-ra vagy bármire. Az ilyen jellegű jogi ügynek semmi köze az egyházhoz.
Ha mondjuk leírom azt, hogy a mikróban szoktam szárítani a zoknimat, majd valaki ezen felbuzdulva berakja a macskáját fürdetés után és az szétdurran... valószínűleg sajnálnám szegény állatot, de bűntudatom nem lenne a dolog miatt.

PKD 2008.08.06. 19:38:48

Anonym Mouse:
" A szándék nem ismert, mert lrh már meghalt? Szóval, a múlt majd elrendezi a dolgokat, fátylat rá?"
A szándék nem ismert, de talán rekonstruálható. LRH gondolom leírta, hogy miért hozta az intézkedéseit. Ezek lehetnek hamis okok és hamis elméletek. De ha valaki venné a fáradságot és megvizsgálná őket, akkor kiderülhetne, hogy van-e mögöttük ráció, még akkor is, ha voltak emberek, akikkel kudarcot vallott. Ha ésszerűnek tűnnek, akkor feltételezhető, hogy LRH jó szándékkal tette, amit tett. Ha nyilvánvalóan hamisnak bizonyulnak, akkor viszont megtéveszésről van szó. Ehhez persze szcientológiát kellene olvasni.

" Azért, ha már késsel vagdalkoznak az emberek, akármilyen célból vagy indokkal, annak következményei vannak."
Persze, de mi most a szándékról beszélünk.

Anonym Mouse 2008.08.12. 21:13:29

OMG kiszálltam ebből a kommentből...

zutya 2008.09.22. 00:57:50

dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.08.05. 12:54:35

"röhejessé és ügyetlenné, világidegenné teszi őket, hogy tónusskálában és saját realitásban gondolkodnak,"

ez az ügyetlenné teszi őket, ez honnan jött neked?
akkor az iskola és a pszichiátria is ügyetlenné teszi az embereket. a begyógyszerezés biztosan, az iskolai maszlagok is ennyi erővel. de most ezeket nemm akarom egy kalap alá vonni, csak egy párhuzam, hogy ennyi erővel mindennel való foglalkozás ügyetlenné teszi az embereket...
én elég sok ügyesen kommunikáló szci-vel találkoztam pl. Az objektív gyakorlatok pedig ha esetleg nem növelnék valakinél a fizikai dolgok kezelésének képességét, attól még hülyébb vagy ügyetlenebb biztos nem lesz. sőt! szóval csak nyomod a sztereotíp, előítéletes dumádat. nem minden szar a szci-ben.

saját realitásod meg neked van, meg neki, meg neki, szóval itt mindenkinek, beleértve engem is. világos, hogy nincs itt sem két olyan ember, aki mindenben közös nevezőn lenne az itt felhozott témákban. ez mind külön realitás. mi ezzel a gond? az objektív realitás persze más, mint a sok saját szubjektív realitás. és akik közös nevezőn vannak, azaz közös a realitásuk (a szubjektív) [R], azok bírják egymást [affinitás - A] és jobban kommunikálnak egymással [K], szóval Hubbardul jó ARK-ban vannak vagy ilyesmi. mit nem lehet ezen érteni? vagy te ezt nem tapasztaltad pélául? akár itt is, a fórumon, akár most is! akivel nem értesz egyet, azzal nem közös a realitásotok, és nem is szereted őt annyira (affinitás), és annak megfelelően kommunikálsz vele. alap! csak kicsit kódolva van. dehát el kell nevezni a jelenségeket, fogalmakat valahogy. mér, gondolod, hogy a pszichológiában nincsenek fogalmak? csak a pszichiátriában nincsenek mert ott minden objektum: agy, szerotonin-molekula stb. csakhogy az ember nem egy objektum!

"Egyébként nem igazán az a helyzet, hogy bajom van azokkal, akik freezonerek. Sőt: ők olyan kevesen vannak, hogy még akkor sem lennének nagyon veszélyesek, ha pl. valami fegyvermániás neonácik lennének. Azzal lenne igazán bajom, ha sok freezoner lenne."

hehe -érdekes gondolat. röhejes. tehát azokkal van bajod, akik sokan vannak, pl. homoszexuálisok, négerek, zsidók, katolikusok, republikánusok, demokraták, mszp-sek, fideszesek stb.
persze ezeknek mind saját realitásuk van (akár csoportjukon belül is az egyéneknek) ha belegondolsz. de a lényeg, hogy ők mind "veszélyesek" (?) talán, mert sokan vannak...

zutya 2008.09.22. 01:16:30

"Hisznek a szcientológusok abban, hogy auditálás során több ezer vagy millió éves történeteket idéznek fel? Igen. Hisznek Xenuban, a tónusskálában, a thetánokban, az e-méterben, az engramokban, a hubbardi vezetési elvekben stb. stb. stb.? Igen. Szcientológusok a freezonerek?"

xenuban? -nem
tónus skálában? - vannak (érzelmi) tónusok, skálára lehet helyezni őket, a sorrendjükkel kapcsolatban vannak kétségeim, 0-4-ig kb. oké, felette és alatta önkényesnek tűnik, de tónusok vannak, az megfigyelhető.
thetánokban? - van lélek, vannak lelkek, nem figyelhető meg objektíven.
e-méter? - egy finom ellenállásmérő, nem hinni kell benne, hanem megvizsgálni azt, vagy "vizsgálatot végezni" vele. ez nem hit kérdése, Hubbardtól függetlenül is létezik, használják.
engrammok? ezt hagyjuk. traumatikus élmények vannak és a pszichológia szerint is vannak utóhatásaik. erről ennyit.
hubbardi vezetési elvek? -erősen ellentmondásosak. nem tartom követendőnek őket, bár vannak használható dolgok benne, kb. annyi, mint egy katonai szervezet szabályrendszerében is. végül is szci szervezeteket tartanak vele működésben, ugyanakkor az üzleti vagy a vállalati életben nem tartom sikeresnek vagy kívánatosnak, inkább kissé diktatórikusnak, totalitáriánusnak, stb.

na ennyit arról, hogy ki miben "hisz"
mi a "realitása" :)

zutya 2008.09.22. 01:22:03

"Nem őket, hanem az eszméiket. Lehetnek ők egyenként jó emberek is akár, de amennyiben tudományellenes, társadalomellenes nézeteiknek megfelelően cselekednek, kifejthetnek a közérdekre káros viselkedést is."

itt most a kereszténységről beszélsz?
süti beállítások módosítása