Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A CCHR csúsztat és hazudik

2008. július 26. - Reformer

Ez jött az egyház pszichóvadászaitól:

 

Kedves Barátunk!

Bizonyára értesültél róla, hogy néhány nappal ezelőtt elfogták a hírhedt háborús bűnöst, az eredetileg pszichiáter Radovan Karadzsicsot. Mivel a téma nem kismértékben kapcsolódik a CCHR munkájához, kiadtunk egy sajtóközleményt a témában. A közleményt az alábbi linken találod:

http://ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=50903

Mivel a téma egy kis ideig még aktuális, és mivel a szokásos média ebből a szempontból ritkán közelíti meg ezt a kérdést, használd ezt a közleményt, hogy informáld az ismerőseidet a témáról!

Ha kérdésed van, vagy valami jó visszajelzés érkezik a közleményre, írj nekünk!

Üdvözlettel:
a CCHR munkatársai

 

 

A közlemény a linken elolvasható:

Nézzük, mennyire állnak hadilábon az igazsággal:

Kevéssé ismert történelmi tény, hogy a későbbi délszláv konfliktusoknak is alapját képező náci fajhigiénés elméletek alapjait elismert német pszichiáterek dolgozták ki. Az e munkában kiemelkedő pszichiáterek, Alfred Ploetz és Ernst Rüdin elismerést is kaptak ez irányú munkájukért, Rüdin 1934-ben elnyerte a náci párt Becsület Aranymedálját, 1943-ban pedig maga Hitler adományozta Rüdinnek a fajhigiénia úttörője címet. Rüdin így fogalmazott: "Csak a Führer által váltak valóra 30 éves álmaink, hogy bevezessük a fajhigiéniát a társadalomba."

Alfred Plötz a wikipedia szerint biológus és orvos volt, aki eugenikával foglalkozott, nem pedig pszichiáter. A neten fellelhető források egyike sem támasztja alá, hogy pszichiáter lett volna.

Sőt a State University of California egyik történészének tanulmánya ezt állítja (azt, hogy ellene volt a náciknak):

Probably neither Ploetz nor most other German eugenicists would have perpetrated the evil deeds we associate with Hitler, especially the Holocaust. Ploetz even opposed the Nazis before they came to power, according to his son, and based on what I know from other sources, this is credible.

Ernst Rüdin amúgy svájci állampolgár volt, nem német, de tény, hogy pszichiáter volt. Annyit találtam a neten, hogy kapott náci kitüntetéseket.

Később a Raskovics által alapított Szerb Demokrata Párt élére tanítványát és barátját, Radovan Karadzsicsot választották meg, aki a horvátok és bosnyákok ellen folytatott háború fő okozójává, majd annak vezetőjévé vált.

Ez nem így volt, a netes források (pld. ez) szerint Raskovics (aki amúgy tényleg pszichiáter volt) horvát területen született, és az ottani szerb kisebbséget képviselte a Szerb Demokrata Párt alapítójaként és elnökeként. Radovan Karadzsics nem volt a tanítványa, hanem csak a kollégája volt és nem ő lett az utódja, hanem Karadzsicsot bátorította arra, hogy hozzon létre egy hasonló pártot Boszniában, amit meg is tett.

Mellesleg Raskovics az első fegyveres incidens (Plitvice-i tavak) után lemondott és visszavonult a politikától, amit persze elegánsan elhallgat a közlemény.

A több tízezer emberéletet követelő délszláv konfliktus ugyanezekből a pszichiátriai elméletekből táplálkozott. 1986-ban Jovan Raskovics szerb pszichiáter társszerzőként megírta A Szerb Tudományos Akadémia jelentése című írást, mely a nagyobb Szerbia megteremtését követelte és azt hangoztatta, hogy a szerbek pszichológiai felsőbbrendűségüknél fogva a horvát és muzulmán kisebbségek fölé kell, hogy emelkedjenek.

Ez a "Memorandum of the Serbian Academy of Arts and Sciences", itt a wikipedia cikk, itt a teljes szövege, és itt a kritikája és elemzése.

Ezekből a következő derül ki:

1. egy bizottság állította össze

2. a szerzők közül három név szerepel: Kosta Mihajlovics, Mihajlo Markovics és Vaszilij Krestics.

3. Raskovics neve egyetlen független forrásban sem szerepel társszerzőként, csak szcientológia oldalakon.

Tehát nagy valószínűséggel ez is hazugság.

Szlobodan Milosevics, a későbbi szerb elnök, aki Raskovics halála után továbbra is fenntartotta az etnikai kisebbségek közötti ellentétet, 25 évig volt Karadzsics pszichiátriai páciense.

Ezt az állítást a neten csak szcientológia és CCHR oldalakon találtam meg, egyetlen független forrás és tanulmány sem említi.

Raskovics így nyilatkozott: "Felelősnek érzem magam, mert én tettem meg az előkészületeket erre a háborúra, még ha nem is a katonai előkészületeket. Ha nem szítottam volna érzelmileg a szerb népet, semmi nem történt volna."

Ezt nem nyilatkozta, hanem nem sokkal a halála előtt, 1992-ben mondta, amikor gyötörte a bűnbánat a kialakult háború miatt. Forrás itt.

Gratulálok! A pszichiátriai világösszeesküvés leleplezése során egyetlen oldalon 4 dokumentált hazugságot, 3 csúsztatást és 2 meg nem erősített állítást sikerült "elkövetni"!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr47586310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

to54oor 2008.07.26. 11:05:07

Ezen már nem is lehet csodálkozni... ezek a szerencsétlenek mindenből tőkét kovácsolnának maguknak, pl. a holokaustot már régóta kóstolgatják, és akármilyen érzékeny pontja van az emberiségnek, azt aljas és szemét módon "átírják", úgy, hogy az ostoba követőiket lehessen manipulálni. Szép munka!

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2008.07.26. 11:14:55

sajnos az összes szekta erről szól van amelyik kevésbé van amelyik durvábban manipulálja az embereket van amelyik kevésbé. de a cél azonos minnél több követő ezáltal bevétel vagy épp hatalom pozíció bármi áron.

n0b4d11 2008.07.26. 11:18:57

néha nem értem a szcit, mit gondolnak az internet korában titokban maradhatnak a hazugságaik, egszerűen szánalmas, amit csinálnak.

y 2008.07.26. 12:00:07

Szia Reformer,

majd ha időd engedi, nem akarnál egy magyar wikipédia bejegyzést tolni a CCHR-ről? Sztem hasznos lenne mindenki számára. Na jó, majdnem mindenki számára :)...

Manfréd 2008.07.26. 12:01:21

Fritzlauf úr full zsidó

Istvan 2008.07.26. 12:45:20

Manfréd:

És?

Vérnűsző Barom 2008.07.26. 13:44:25

Melyik párt, vallás, szervezet nem ferdít a saját érdekében?
Annyi más szart fel lehet hánytorgatni ennek a bagázsnak, ez talán a legkevésbé felháborító. Annyiban mondjuk érdekes, hogy a leírtakból és postból egyértelműen kiderül, hogy a leghalványabb elképzelése sincs a csapatnak a szerbekről, vagy a Balkánról.

sertésmájkrém 2008.07.26. 13:53:50

Barom, aha a akkor a sci helyesen járt el, mi?
Ezt aztán jól megindokoltad.
Az ő maguk képére torzított baromságaik alapján mi elképzelésük van a Balkánról? Vagy bármiről?
Ha neked tetszik ez állj be droidnak, ennyi.

Vérnűsző Barom 2008.07.26. 14:10:58

Setés: Védi őket a rosebb. Ostoba, lehúzós banda. Csak az eddigi róluk szóló posztok zöme rájuk, illetve rájuk kifejezetten jellemző állatságokat taglalt.
Ez a mostani gyakorlatilag bármilyen felülről irányított szervezetre stimmelhet, mindegyik alaposan csúsztat.
A minimális különbség csak a pszichiáterekre való kihegyezésben van.

örge 2008.07.26. 15:12:02


Népszabis cikkre válaszolva egy olvasói levél, Ki kicsoda? címen

www.nol.hu/cikk/500199/

Anonym Mouse 2008.07.26. 15:14:05

Csinálhatja a "manipulációt" egy szekta, leszarom. De ha a "civil szférába" tol be egy látványosan minden sci kötődést elhallgató szervezetet, majd aktuálpolitikai eseményeket ferdítve felhasználja hogy az egyház-szekta belső hit és elhivatottság rendszerét elfogadtassa hazugság árán is a közvéleménnyel, az nincs rendben. Ez már nem "szekta a szomszéd kertjében, néha elégetnek egy csirkét, de a véres ruhát reggelre beszedik a szárítókötélről, szóval alapjában nincs baj velük" típus. És emellett ha a szekta a berkein belül tartaná a tevékenységét, nem szúrná ennyi ember szemét. De ŐK abban hisznek hogy a pszichiáterek segítettek a thetánok tudatát kimosni, vagy mi. Amivel megint nem lenne baj, de a pszichiáterek ÉLŐ emberek. Tehát, ETIKUS?
Bocs, ezt a szót én biztos máshogy értelmezem... :D
Ja, és ma Gyöngyösön jártomban láttam, hogy exDR. Lenkei megnyitotta a kóceráját... Grat.

Warlimont 2008.07.26. 16:47:12

Még ha pszichiáter volt is, ki a f.szt érdekel. Nem ezért fogják elítélni. Miért kell ebből általánosítani??? :(:(

Heinrich Himmler 1919 és 1922 között agronómusnak tanult Münchenben, majd rövid ideig egy magángazdaságnál dolgozott. Akkor most minden mezőgazdasági munkást tekintsünk SS-bérencnek?

Göbbels német irodalom és dráma szakon végzett, 1922-ben, Heidelbergben avatták doktorrá. Ettől már minden irodalmár a náci propaganda embere?

Miután másodszor is megbukott a Művészeti Akadémia felvételijén, Hitler kezdett kifutni a pénzből. 1909-ben egy hajléktalanszállásra költözött be, majd 1910 elején egy szegény munkásotthon lett az állandó lakhelye. Építkezéseken dolgozott segédmunkásként, és képeslapokat festett, így jutott némi pénzhez. Ezek szerint minden festő és segédmunkás is BŰNÖS???

F.szfejek.

Warlimont 2008.07.26. 16:54:14

Vérnűsző Barom:

"Annyi más szart fel lehet hánytorgatni ennek a bagázsnak, ez talán a legkevésbé felháborító."

Tegnapi hír, szentesen szülészet-nőgyógyászaton meghalt egy nő műtét közben, műhiba miatt. A CCHR vagy valaki más főokos miért nem kiáltja ki őket gyilkosoknak? Mármint az összes orvost, általánosítva.

"Annyiban mondjuk érdekes, hogy a leírtakból és postból egyértelműen kiderül, hogy a leghalványabb elképzelése sincs a csapatnak a szerbekről, vagy a Balkánról."

A pszichiátriáról pedig a legkevésbé.

Warlimont 2008.07.26. 17:05:16

Reformer:

"Alfred Plötz a wikipedia szerint biológus és orvos volt, aki eugenikával foglalkozott, nem pedig pszichiáter. A neten fellelhető források egyike sem támasztja alá, hogy pszichiáter lett volna."

Tökmindegy, hogy ki/mi volt Plötz. 1933-45 között Hitlert szolgálta egész Németország, sőt az egész kontinentális Európa, segédmunkás, jogász, tanár, ablakmosó, rendőr, tűzoltó, sebész, fogász, urológus, pszichiáter, atomfizikus, mérnök, szállodaportás, kurva, mindenki. Az olimpiai ötkarikát is hitlerék találták ki, a VW Bogarat személyesen Hitler skiccelte le Porsche profnak.

A mai pszichiátriában a "kiemelkedő pszichiáterek, Alfred Ploetz és Ernst Rüdin" neve annyit jelent, mint Fritz Schmitt berlini segédmunkásé 1936-ból. Senki sem foglalkozik velük.

csipinymous 2008.07.26. 17:53:37

Engem az ilyen és ehhez hasonló hazugságok helyett, amit a szcientológiai egyház tálal elénk, inkább az érdekelne, hogy kik írogatják ezeket.
S, arra vagyok a legkíváncsibb, hogy erre ki utasítja Őket.
Minden hasonló szervezetnek van egy beavatott rétege akik, tisztában vagy inkább tisztábban vannak a valódi háttérrel.
Magyarországon is meg van ez a réteg. Nem lehet több pár embernél, de a neveikre kíváncsi lennék.
Talán ott kellene egy picit kapirgálni. Hát ha, kibújna a szög a zsákjából, s könnyebb lenne a tagokat is ráébreszteni a hazugsághalmazukra.
Ahogy itt olvasgatlak titeket, észrevettem, hogy van egy pár szakember közöttetek.
Egy projektet kellene kidolgozni, az ébresztésre, amiben a kilépett szcientológusoknak is nagy szerepet kellene adni, a szabad zóna mellett.
Érzésem szerint ez egy nagyon összetett munka lenne, és mindenki megizzadna benne.
A Claritas már működik Magyarországon, a hazai F. E. C. R. I. S.!
Csatlakoztunk a nemzetközi Anonymus mozgalomhoz, magunk is az utcára megyünk. A média felfigyelt ránk. Blog-k sokasága tájékoztatja az embereket.
Azért ez már nagy eredmény.
Ott van az e-méterük. A szakvélemény megállapította, hogy hazugság vizsgálóként funkcionál. A nyakukra kellene küldeni (összefogva) vámosokat. Ha megtiltják, Magyarországon a használatát akkor elvágtuk a főütőerüket. A készülék nélkül megbénulnak.
Lenkei, a törvénysértései miatt lassacskán becsukja kapuit, s vagy ülni fog vagy, a Fülöp szigetekre repül.
A szabad zónát kellene összefogni, és legalizálni a működését. Így van egy alternatíva a Hubbardhoz ragaszkodóknak. Törvényes lehetőség van rá. Nem értem Transzit, mitől fél?
A rehabilitációra (orvosi), a pereskedésekre (anyagi kártérítések) ott van a Claritas.
Már csak a módszer hiányzik az ébresztésre!
Az tény, hogy ordibálással és sárdobálással nem megyünk semmire, mert a szcientológiai egyház tagjai rögtön elzárkóznak. Meg sem hallgatnak minket.
Maguknak kell rájönniük, hogy mekkora pácban vannak. Nekünk erre kell rávezetnünk Őket, lehetőleg úgy, hogy ne szidjuk a hitüket (bezárkózás).
Saját maguknak jobban hisznek mint, nekünk.
Arra is gondolnunk kell, hogy ezek az emberek mindenüket feláldozták, így nehezen jönnek vissza az életbe. Az eleinte labilisok lesznek. S, akkor már várnia kell Őket egy működő programnak.
Gondolkodjatok egy cseppet. Ehhez én nem értek de, mindenben benne leszek.

Warlimont 2008.07.26. 18:02:11

"Arra is gondolnunk kell, hogy ezek az emberek mindenüket feláldozták, így nehezen jönnek vissza az életbe."

A probléma ott indul, hogy már azt roppant nehéz valakinek elismerni, hogy becsapták, kifosztották. Ettől hiheti magát ugyanis az egyén lúzernek, az pedig igen rossz érzés.
Szerintem sok szci talán tudja is, hogy bajban van, de önmagát is inkább becsapja, és nem meri felvállalni, hogy elfecsérelt x. százezret, milliót, családot, inkább struccpolitika, és foggal-körömmel ragaszkodik a hülyeségekhez.

komoly kérdés 2008.07.26. 18:52:47

"Már csak a módszer hiányzik az ébresztésre!"

csipinymous 2008.07.26. 17:53:37
"Már csak a módszer hiányzik az ébresztésre!"

Nagy lehetőséget látok a rengeteg angol nyelvű anyag fordításában, főleg a videók fordításában.
Temérdek hiteles anyag van a youtube-on, csak le kell szedni, és a fordítással feliratozni (ha jobb nincs, a szöveget lenyomni írásban)

Főleg azokra a videókra gondolok, amelyekben magas szinten kilépett szcik beszélnek.

Pl. a Jason Benghe - tényleg nem tudja valaki, hogy mikorra várható a magyar változat?

Sajnos én nem tudok angolul, csak az ötletet tudom adni.
Véleményem szerint nagyot ütne.

Tunguska 2008.07.26. 18:54:38

Ez így van, de itt már azokról van szó aki már eljutottak idáig.

Csipiny, az ötlet jó én is szivesen részt vennék benne, de ezt nem ezen fórumon belül kell megszervezni.

baker 2008.07.26. 19:02:03

Reformer, tudsz mondani egy email-címet ahol el lehet érni téged? Lehet, hogy én vagyok vak, de ezen az oldalon nem találtam sehol...

Egyébként ha feliratozáshoz vagy fordításhoz kell ember, azt szerintem mindenképp hirdessétek meg, például én is szívesen segítek.
Egyedül azt nem tudom, hogy ez nem sülhet-e el a visszájára - azaz nem lehet, hogy a megnövő "publicitás" többet árt, mint használ... Ne felejtsétek el, hogy sokakban él egyfajta zsigeri ellenérzés a pszichiáterekkel szemben (nem véletlenül, a szcientológusok is épp ezeket a toposzokat (agyongyógyszerezett gyerekek, elektrosokk stb.) aknázzák ki alattomosan). Tehát arra vigyázni kéne, hogy egy ilyen "kampány" nehogy úgy tűnhessen (vagy nehogy úgy legyen feltüntethető!) hogy a gyilkos pszichiáter-lobbi iszonyatos összegekkel embereket pénzel, hogy szegény CCHR-t, aki csak a szerencsétlen áldozatokat próbálja megvédeni, besározza. Erre szerintem kínosan ügyelni kéne, ha egyáltalán érdemes belekezdeni.

papryka 2008.07.26. 19:53:05

jaja... a Jason interjú már nagyon nagyon régen nincs meg, vki álljon már rá emberek... aki jól tud káromkodni...

örge 2008.07.26. 19:59:20

Warlimont: 2008.07.26. 18:02:11

A szcinek az a taktikája a totális behülyítésre, hogy már az elején a fejébe verik szerencsétlen kis szcitanoncoknak, hogy ha bármi kételye, rossz érzése, bizonytalansága támad a techet, vagy magát az egész "vallást" illetően, az csakis azért van, mert ő (azaz az a szerencsétlen) valamit rosszul csinált, vagy rossz hatások érték a "külvilágból". És ha ez valahogy kiderül, akkor gyorsan a mégdurvább lebutítás (agymosás) módszerével korrigálják a "hibát".
Ez egy undorító ördögi kör.

Warlimont 2008.07.26. 22:16:00

"épp ezeket a toposzokat (agyongyógyszerezett gyerekek, elektrosokk stb.) aknázzák ki alattomosan)"

Az "elektrosokk" mára kikopott a pszichiátriai gyakorlatból. Ezt a szcik is tudják, de nyilván az ő aljas érdekük úgy tenni, mintha még ma is kőbaltával menne a vadászat, és érzéstelenítés nélkül a foghúzás.
Az "elektrosokk" (ECT) egy kvázi vészhelyzeti, utolsó körös megoldás maradt mára, ha az összes gyógyszeres kombináció kudarcot vallott. De mivel szerencsére egyre több és egyre hatékonyabb gyógyszerek vannak, így "elektrosokkot" 15 év alatt kb ha 3-at láttam, és azok is altatás-érzéstelenítés, tehát full műtéti körülmények között történtek, anaethesiologussal, előtte műtéti kivizsgálással. Hatalmas hazugság tehát az "elektrosokkot" úgy beállítani, hogy gonosz pszichiáterek megáramoznak a fájdalomtól ordító beteget. Ennyi erővel a vakbélműtétet is lehet ostoba rosszindulattal úgy tálalni, hogy gonosz züldruhások felvágták egy szerencsétlen ember hasát és dőlt a vér.
Ja, hogy 50-80 éve az "elektrosokk" (ECT) még másképp ment? Azóta eltelt 50-80 év, már nem gőzmodonyok járnak, sugárhajtású a repülőgép, van internet, és az ECT is rengeteget fejlődött, plusz a fejlődés részeként idejétmúlttá is vált.

Egyébként ha már az elektromosság gyógyító szerepe fáj az orgosoknak... :) A szci-k miért nem támadják a mentőorvosokat, belgyógyászokat, intenzíveseket? Mert mi a defibrillátor?? Ott még érzéstelenítés sincs, csak natúrban, mint a Vészhelyzetben, "1-2-3-kiütjük!"
Őket miért nem támadják?

"Agyongyógyszerezett gyerek"
Látni kéne, hogy ezen ki-mit ért, értékelhető adatok és a beteg ismerete nélkül csak hangulatkeltés.
Amit én mondani szeretnék, hogy a pszichiáterek is hibázhatnak, mint minden más szakma. Ebben a szakmában sok a szubjektum, a pszichés problémák többségének a körülírását nem segíti a CT, MRI, UH, EEG, vérnyomásmérés és a vérvételek eredményei, így lehet tévedni. Más orvosi szakmában is bőven van tévedés, CT, MRI, UH és a többi segítsége ellenére is.
A probléma az, ha általános gonoszsággá akarják torzítani és ezzel megbélyegezni minket.

Nem tudom, hogy a faji, vallási, stb. diszkrimináció nyomdokán létezhet-e szakma szerinti diszkriminálás és gyűlöletkeltés, de pl. a zsidó vallásúak nagyon komoly és eredményes lobbierőt tudnak mozgósítani a diszkrimináció már legenyhébb jelére is, sőt mintha Gyurcsányék is hoztak volna mostanában valami törvényt a gyűlöletbeszéd kapcsán.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.27. 00:06:42

"Nem tudom, hogy a faji, vallási, stb. diszkrimináció nyomdokán létezhet-e szakma szerinti diszkriminálás és gyűlöletkeltés, de pl. a zsidó vallásúak nagyon komoly és eredményes lobbierőt tudnak mozgósítani a diszkrimináció már legenyhébb jelére is, sőt mintha Gyurcsányék is hoztak volna mostanában valami törvényt a gyűlöletbeszéd kapcsán."

Na, ez egy nagyon - nagy otlet........
A Pszihiatriai orvosi kamaranak ossze kellene fogni, es a torvenyre hivatkozva peperelni az egyhazat.
Ezzel - hatalmas eselyt adnanak az egyhaz betiltasara...........

csipinymous 2008.07.27. 10:23:03

Kedves Warlimont!
Szerintem keressétek meg a Claritast www.claritas.co.hu/
Telefon: 06-30-544-3134
FAX:06- 1-318-0151
Tudomásom szerint ott, komoly jogászok vannak készenlétben, akik ismerik a szcientológiai egyház dolgait. Lehet, hogy tényleg szükséges lenne egy példaértékű perre!
Bár a szcientológiai zagyház könnyebben pereskedik mert, az adófizetők pénzéből mennek a per költségeik, mivel egyház. A Claritas meg önkéntes alapon működik. Így ha, például egy szcientológus odatéved, hogy segítségre van szüksége (jogi, orvosi...stb.) az pénzébe sem kerül.
Vannak még önzetlen emberek!
A megkülönböztetés nagyon érdekes dolog a szcientológusok részéről.
Miközben már-már görcsösen bizonygatják saját maguk és a közvélemény előtt egyházi jogosságukat, másokat diszkriminálnak. Talán még élesebben is mint, más egyházi fanatikusok.
Szerintem nem szeretnének belemenni egy ilyen perbe, mert abból csak média visszhang lenne s, azt nem nagyon szeretnék.
Ám, van egy adu a kezükbe. Zagyházként van bejegyezve Magyarországon.
Ha valaki egyedül próbálná meg a pert, azt eltapossák. Mivel, szabad vallásgyakorlat van és az illető vallásüldöző lenne. Azzal meg telekürtölnék az egész világot, hogy Magyarországon vallásüldözés folyik.
Bár mostanában a többi országban (ahol még nincsenek betiltva) is kihúzták a gyufát s, talán más lenne a megítélés nemzetközileg.
A Claritas, viszont nem egy személy. Szakcsoport.
McCoy-k igaza van. Van egy kamarátok, vegyétek fel a kapcsolatot a Claritas-l (szektavadászokkal :-)). Persze ezt nem csak neked javaslom, ha nem mindenkinek akinek gondja lenne a szcientológusokkal. Szülök, gyermekek, szcientológusok akik nem tudnak kilépni, barátok, kollégák...stb.!
Egyébként annál a szcientológiai cégnél ahol dolgoztam, az is gondot jelentett, hogy a családomban van gyermekpszichológus, gyógypedagógus. Minden ilyen szakmát egy kalap alá vesznek és összegezve pszichóknak nevezik. Ahogy észrevettem, az ottani megjegyzéseken amiket a fejemhez vágtak, halvány fingjuk sincs, hogy melyik szakmai mit fed le. De, a családomba elég sok a médiában dolgozó is, és azokat is szidták mint a bokrot. Engem is diszkrimináltak, mert ilyen rokonaim vannak. Az érdekesség még az volt, hogy én ott bent egy szóval sem említettem a rokonaimat. Valahogy még is megtudták.
S, ez csak az én esetem.
Hány embert kényszerítenek bele (munkahelyeken) bizonyos dolgokba?
Mennyi munkatársat rúgnak ki, mert nemet mond egy ostoba tanfolyamnak, persze rögtön pestisterjesztőnek titulálva. Akikkel senki sem állhat szóba. Vagy ha még is, az több órás elbeszélgetésre, és megfigyelésre számíthat. Majd a tudomás jelentések (róla) eljutnak az egyházhoz is!
imgfrm.index.hu/imgfrm/2/7/4/7/THM_0000972747.jpg
imgfrm.index.hu/imgfrm/2/7/5/1/THM_0000972751.jpg

csipinymous 2008.07.27. 10:27:40

Anno volt egy nyílt levél! Érdemes átfutni bár, egy cseppet hosszúra sikerült.
Bemásolom és elnézést kérek mindenkitől, hogy nem csak a linket dobom fel. Kövezzetek meg :-) gonosz vagyok :-) de, így is terjed a neten.

Nyilvános levél az iskolaigazgatókhoz!
Baráth Árpád András | csütörtök, 2006. április 27.
Nyilvános levél az iskolaigazgatókhoz Magyarországon.
Tisztelt Igazgató úr/ igazgató nő!
Szeretném felhívni Ön és az iskolájában tanuló gyermekek szüleinek a
figyelmét, hogy a Drogmentes Magyararországért marathon futásnak a
Narconon nevű alapítvány a szervezője, mely a Szcientológia Egyház
egyik nem hivatalos alapítványa. Ezt a szektát már több nyugat-európai
országban betiltották kétes ügyek, zsarolás és személyi szabadság
korlátozásának vádjával, Magyarországon is több médiumban közöltek
róluk elmarasztaló cikket, többek között az adatvédelmi ombudsman is
elmarasztalta az Eghyházat. Mellékelten küldök két újságcikket, mely
igazolja állításomat és melyet az interneten illetve az adott lapnál
(Népszabadság) is igazolni fognak. Kérem, gondolja át, milyen
rendezvényre engedi el a diákjait és erről tájékoztassa a szüleiket
is.
www.nol.hu/cikk/368465/
„Elmondása szerint munkatársai lemásoltak és eljuttattak neki egy faxot, ebben Braun Mónika, a Narconon szervezet vezetője utasítja a Metall-Techno Kft. szcientológusait, hogy kezdjék el megfigyelni Baráth Árpádot, és szerezzenek be róla minél több információt. Gyűjtsenek össze minden olyan anyagot, ami Baráth szavahihetőségét megkérdőjelezi, illetve amivel a későbbiekben el lehet hallgattatni. (A Narconon Alapítvány az egyház egyik nem hivatalos alapítványa, és semmi köze nincs a Metall-Techno Kft.-hez.)
Felhívom Braun Mónikát a Narconon irodájában, de nincs bent. Meghagyom a mobilszámom, három nappal később hív vissza. Megkérdem, milyen kapcsolatban áll a Metall-Techno Kft.-vel. Semmilyenben. Miután megemlítem, hogy a kezemben van egy fax, amelyben utasításokat adott az említett cég egynémely dolgozójának arra, hogy információkat gyűjtsenek néhány emberről, hosszas hallgatás következik. Már azt hiszem, hogy megszakadt a vonal, amikor közli velem, hogy ő az Örs vezér terei dianetika-központ nevében vette fel a kapcsolatot a céggel, és csak "szokványos" kérdésekre volt kíváncsi a dolgozókkal kapcsolatban. „
forum.index.hu/Article/viewArticle?…31671&t=9126371
www.nol.hu/cikk/374504/
www.control-program.com/scn.htm
www.control-program.com
Most pedig egy listát idézek, amelyet e téren igen tapasztalt német szakemberek állítottak össze annak érdekében, hogy minél korábban ismerjük fel a veszélyt, tehát ebben az esetben a szektát:
„RELIGIO” - A Németországban működő szektákra, új vallási és ideológiai közösségekre és pszicho-csoportokra vonatkozó elektronikus információs rendszer. 1994-2005, Jéna
Miért szükséges a fenti csoportok ismertetőjegyeinek tanulmányozása? Állandóan újabb és újabb szekták és csoportosulások tűnnek fel, kezünkbe nyomva valamilyen „szörnyen fontos” szórólapot. Persze ez nem jelenti azt, hogy amit azon információként összeállítanak, - missziót teljesítenek, toboroznak – egyúttal jó is. Bár azt sem, hogy rossz.
Mégis: Egyes csoportok veszélyesek lehetnek a tagok szellemi, lelki és testi egészségére.
Ezért: Aki kíváncsiságból, vagy csak úgy szórakozásból belép egy ilyenbe, nagy kockázatot vállal. Vannak szituációk, amelyekre mindenki fogékony.
Emiatt állítottunk össze egy „Ismertetőjegy-listát” a vallási/világnézeti, ideológiai csoportok jellemzőiről. Ez segíthet Neked az első vélemény kialakításában/értékelés elvégzésében, vagy egy barát, rokon megóvásában egy „igazán jó csoport”-tól, amelyet szerencsémre éppen most ismertem meg.
Ajánljuk: még ma alaposan elolvasni – áttanulmányozni, mielőtt „belépnél” valahova – utána megőrizni!
Információkat és érveket kínálunk mi – dönteni Neked Magadnak kell!
EBI - Ismertőjegy-lista belépni szándékozók részére:
Egyszerűen húzd át azokat az állításokat, amelyek nem igazak a „Te” új csoportodra!. Amennyiben nem tudsz minden állítást kihúzni, már szükséges az „ELŐVIGYÁZATOSSÁG”!
1./ Már a csoporttal történt első találkozás egy új világszemléletet nyitott meg. /”Kulcsélmény”/
2./ A csoport által a világról alkotott kép elképesztően egyszerű, minden problémát tényleg megmagyaráz.
3./ Amit eddig sikertelenül kerestél, mindazt megtalálod náluk.
4./ Olyan Mestere/Vezetője/Atyja/Guruja/Előgondolkodója van a csoportnak, akit gyakran Istenként tisztelnek és aki – egyedüliként – az örök igazság birtokában van.
5./ A világ katasztrófa irányába sodródik és csak a közösség tudja, hogy hogyan lehet megmenteni.
6./ A csoport képezi az elitet/kiválasztottakat, az emberiség többi része beteg, és elveszett, ha nem csatlakozik hozzájuk és ezáltal hagyja magát megmenteni.
7./ Elutasítja a megalapozott tudományt, az egyedüli „igazi tudomány”-nak csak a csoport saját tanításait fogadja el.
8./ Nem fogadja el a „racionális gondolkodást”, a józan észt, a saját akaratot, véleményt, vagy az okoskodást. Mindezeket sátáninak, rossznak, a sötétségnek tekinti.
9./ A „kívülállók” kritikáját, elutasítását annak bizonyítékaként látja, hogy mégis igaza van a csoportnak.
10./. „Igazi” családként, vagy közösségként jellemzi magát.
11./ Azt akarja a csoport, hogy minden „régi” kapcsolataiddal /család, lakóközösség, barátok/ szakíts, nehogy akadályozzanak a „fejlődésedben”.
12./ A rajtuk kívüli világtól a következők által is elhatárolják magukat:
- ruházat
- táplálkozási előírások
- saját „csoportbeszéd”
- az emberek közötti kapcsolatok szabályozása
13./ A megmenekülés egyedüli módját a szabályok szigorú követésében, vagy az „abszolút fegyelmezettség”-ben látják.
14,/ Előírják a szexuális viselkedés szabályait is, pl.:
- a vezetés szervezi a kapcsolat felvételét, vagy
- a csoportos szexet, vagy
- az egyszerű tagok teljes önmegtartóztatását
15./ Egész nap, egy percre sem maradsz egyedül, mivel a csoport egyik tagja mindig veled van.
16./ A társaság teljes idejét feladatok elvégzésével tölti, pl.:
- könyvek és újságok eladásával
- új tagok toborzásával
- tanfolyamok végzésével
- meditációkkal
17./ Amennyiben kételkedsz, nem jelentkezik az ígért siker, vagy ha nem gyógyulsz meg, te magad vagy a hibás, mert nem adtál bele mindent, merthogy nem is hiszel benne eléggé.
18./ Lehetőség szerint azonnal/ma kell a csoport tagjává válnod!
19./ Alig van arra lehetőség, hogy nyugodtan képet alkothass magadnak a csoportról: nem szükséges átgondolni, elmélkedni, ellenőrizni, hanem tapasztalni kell: „ugyanis ezt nem lehet elmagyarázni, gyere azonnal a központunkba és csak csináld velünk!”
Most pedig egy olyan ismérv listát találsz, amelyet kifejezetten a szcientológiáról állítottam össze. Részben saját tapasztalatomból, részben igen sok újságcikk és néhány könyv elolvasása útján. Érdekes, hogy sok negatívumot a saját alapkönyveikből kellett csak kiemelni!!!:
6.1 Mely jellemzők segítenek eldönteni egy vallási jellegű csoportról, hogy
egyház- e, vagy szekta?
1./ A közzétett tanok alapját valóban a Felsőbb Lényhez, Mindenhatóhoz, fűződő kapcsolatunk képezi-e? Furcsának tűnik, ha ehhez tartozónak vélik például a tanulás tanítását, vagy egy cég adminisztrációs rendszere megszervezésének módját! Hogyan illeszkedik be ez a „vallásfilozófia” (?) a hittudomány rendszerébe?
2./ Rendkívül fontos, hogy már az első találkozásnál milyen a benyomásunk róla? Amennyiben az egész egyszerűnek, minden szempontból vonzónak, könnyűnek tűnik és még az is az érzésünk, hogy a gondolatainkat is kitalálták, minden problémára megoldást kínálnak – mosolyogva, - az már több mint gyanús. Ez inkább egy kereskedelmi árubemutatóra jellemző /persze ott sem minden igaz/, mint egy egyházra!
3./ Hozzáférhetőnek kell lennie a közösség kialakulása, története /kihagyások nélkül,/, tevékenysége részletes, dokumentált leírásának. Mi tudható a „vallásalapító”-ról? Makulátlan-e az elő élete? Van-e összefüggés a korábbi „polgári” foglalkozása és a „vallás” kialakulása között? Pl.: L. R. Hubbard a szci. megalapítója korábban sci-fi íróként vált ismertté, így rögtön felmerült az a gondolat, hogy talán „továbbfejlesztette” és átültette a transzcendenciába a tudományos-fantasztikus látomásait.
4./ Teológiai rendszere helyesli-, ösztönzi-, előírja-e az ember számára a klasszikus, örök emberi értékeket, jó tulajdonságokat, betartásukat. Részletezi-e azokat, így például: a becsület; az igazság, az emberek, (a család, a rokonok, munkatársak, szomszédok, más emberek, ember csoportok) iránti tisztelet. A haza irányában megnyilvánuló felelősség, a környezet óvása, a kultúra ápolása, a tanulás és a munka tisztelete, a rászorultak segítése, az alkalmazkodás, a jó szándék fontossága, stb. Többek között ezek is az egész hitrendszer alapjául szolgálnak-e?
A fentiek ellenkezőjét, tehát a rossz emberi tulajdonságokat egyértelműen és félreérthetetlenül – az egyénre és a közösségre nézve is – károsnak, elfogadhatatlannak tartja, ezért tiltja, esetleg bünteti ?
A büntetések súlya, formái nem lépik-e át az egyén, a közösség, az ország erkölcsi normáit, törvényeit? /pl. megcsonkítás!/
5./ Azonnal, korlátozás nélkül, mindenki számára és teljes terjedelemben hozzáférhető-e a vonatkozó hitrendszer filozófiája, összes tétele, elve, gondolatmenetének leírása? Az írásbeli anyagokhoz való hozzáférést (azok nyilvános, szabad, megvásárlását nem kötik-e bizonyos képzési/képzettségi (auditálás, stb.) fok eléréséhez? A szci.-nél csak lépcsőzetesen, - egymásra épülve – lehet a következő szintű írásbeli anyaghoz hozzájutni. Természetesen csak térítés ellenében, méghozzá igen jelentős, egyre emelkedő összegért.
6./ Milyen stílusúak, nyelvezetűek a közösség anyagai? Amennyiben túl egyszerűek (primitívek, szájbarágósak, túl sok képpel magyaráznak), vagy éppen az ellenkezőjét (bonyolult, gyakran érthetetlen, szakszavakkal zsúfolt) tapasztaljuk, ráadásul ugyanannál a társaságnál – ez figyelmeztető előjel! Nyugodtan kérdezzünk rá! Természetesen egy jól szervezett, felkészült társaságnál kapunk rá választ. De milyet?!
7./ A közösséghez történő csatlakozásnak vannak-e anyagi, vagy más feltételei? A Hit Gyülekezeténél és a Szcientológia Egyháznál a teljes bevétel10 %-át várják el a tagoktól!! Milyen jellegű, mélységű adatokat várnak el írásban a belépőtől?
Figyelem! Amennyiben túl sok, /több mint 15/, részletes, esetlegesen kompromittáló, /szexuális kilengésekkel, adózással kapcsolatos stb./, vagy másokra vonatkozó bármilyen (név, cím, tel. szám, fizetés, stb.) adatot kérnek, akkor semmiképpen se tegyünk eleget ennek. A jogszabályok egyébként tiltják mások személyi adatai, harmadik személynek történő kiadását, kivéve, ha ő erre bennünket írásban felhatalmaz. Bizonyos adatokat – rossz szándék esetén – akár még bűncselekmények elkövetésére (zsarolás) is felhasználhatnak. A közösség vezetése visszaélhet a személyes, bizalmas adatokkal, akár nyomást is gyakorolhat ezekkel az egyénre (többet dolgozzon a közösségnek, ennek érdekében lépjen ki a munkahelyéről, stb.).
Előzetesen arra is szükséges írásbeli garancia, hogy kívánságunkra biztosan semmisítsék meg az összes általunk adott, illetve a ránk vonatkozó adatokat, információkat!
Csak a példa kedvéért: van olyan „vallási közösség, sőt egyház”, (pl. a Szci. Egyház) amelyik már a belépésnél 200 adatot kér !!! Ezt vegyük intő jelnek! A közös elmélkedéshez, beszélgetéshez, tanuláshoz vajon miért szükséges ilyen mennyiségű információ?!
8./ Tisztában kell lennünk, hogy milyen a közösség hivatalos adatkezelési rendszere? Kik, milyen feltételek mellett juthatnak adatainkhoz? Ezek megfelelnek-e a vonatkozó jogszabályoknak?
9./ Elgondolkodtató, ha a belépést követően más jellegű étkezést, tisztító kúrát, „speciális”, esetleg bizonytalan eredetű, - (az OGYI által talán nem is engedélyezett) - tartalmú vitamin készítményeket ajánlanak. Ez utóbbit természetesen csak náluk lehet megvásárolni. De miért!? Magyarországon óriási választékban kaphatók a vitaminok, illetve ezek kombinációi.
10./ Olyan egyházi státusszal rendelkező közösség is működik, amelyben a férfiaknak szinte kötelező az öltöny, ill. a zakó/nyakkendő kombináció viselete (pl. a HIT Gyülekezetében). Mást jelent az, hogy valaki úgy gondolja, egy közösségi rendezvényen így illik megjelenni és mást az, ha ez elvárt. Különösen terhes lehet ez, amennyiben a személyre, illetve a családjára alig elviselhető anyagi terhet ró.
11./ Érdemes megfigyelni, hogy vannak-e a szokottól eltérő viselkedési szokások, normák? Ilyen lehet a gyakori, kívülálló számára sokszor indokolatlanul gyakori mosolygás.
12./ A hazánkban új, vagy új alapítású vallási (jellegű) közösségnél nem érdektelen azt megismerni, hogy a vezető(k) hogyan kerültek a posztjukra? Esetleg önjelöltként?! Előéletük tiszta-e – minden szempontból? Az egyszemélyi vezető iránti elvárt tisztelet nem veti-e fel annak gyanúját, hogy az irreális magas, - személyi kultusz – jellegű-e?
13./ Fontosnak tartják-e azt, hogy jogi védettség /copyright/ alá helyezzék anyagaikat, sőt azokat, a csak általuk „konstruált”, vagy abban az értelemben csak náluk használatos szavakat, kifejezéseket? (clean, auditálás, elnyomó, stb.).
Amennyiben létezik valamilyen korlátozás, ennek az lehet az oka, hogy:
• nem akarják, hogy bárki, bármikor, - az általuk tartott előzetes képzés-sorozat nélkül „nagyító” alá vehesse tanaikat. Megelőző lelki ráhatás hiányában nyilván olyan dolgokat venne észre az egyszerű érdeklődő, amelyeket a közösség vezetői nem szeretnének! MIÉRT NEM? Hiszen egy jó szándékú, építő, segítő, stb. hitrendszer, illetve az ezeket valló csoport érdeke lenne, hogy megismerjék őket, hitüket, tevékenységüket, idézzék tanaikat – akár írásban is. Egy becsületes, őszinte hitvilág esetében ez még jó reklám is.
• anyagi vonzata is lehet ennek az intézkedésnek. Több pénz folyik be így a közösség hazai, illetve a jogokkal bíró kasszájába. Ez természetesen külföldi központ is lehet. (több ilyen „copyright” pere is volt a szci.-nek)
14./ Mennyire harmonizálnak megnyilvánulásaikban, tevékenységeikben a helyi társadalmi, morális normákkal, szokásokkal?
Milyen kapcsolatban, viszonyban állnak a „külvilággal”, azaz a társadalom más részeivel? Vannak-e, mélyebb és visszatérő tartalmú viták, feszültségek, szélsőséges esetben perek más vallási közösségekkel, egyházakkal, magánszemélyekkel, netán hatóságokkal? A gyakori pereskedés többféle feltételezésre is okot adhat: így a nem megfelelő mértékű tolerancia, titkolózás a szervezet részéről, félretájékoztatás, a túl szigorú, - esetleg a törvényeket, morális szabályokat figyelembe nem vevő belső normák megelégelése a tag, illetve a hozzátartozók részéről.
Figyelmeztető jel lehet, ha a közösség alapítója ellenséges érzelmeket táplál egyes szakmákkal, hivatásokkal, illetve azok gyakorlóival szemben. L. R. Hubbard, a szci. megalapítója így viszonyul a pszichiáterek és a pszichológusok irányában.. Oldalak tucatjain taglalja e két szakma „emberiség ellenes” voltát! (lásd később). Ez jellemző az ún. pszichoszektákra. Miután a lélekgyógyászok gyorsan felismerik az emberek manipulálását, értékrendszerük átalakítását, azaz az „agymosást” – negatív irányba -, a szcientológusok – félve a leleplezéstől – ezért gyűlölik őket. .
15./ Szinte minden vallásnak, hitrendszernek vannak csak náluk használt „szakszavai”, jellegzetes kifejezései, kódolt közlései. Amennyiben feltűnően sok ilyennel találkozunk – akár több százzal –, érdemes elgondolkodni, mennyire van ennek értelme, - nem ködösítésre, hatásvadászatra használják-e ezeket? Ilyen lehet, amikor egy szót csak idegen nyelven szabad mondani, holott van annak értelmes, magyar megfelelője (pl. a szci.-ben igen gyakori ez).
16./ Észrevenni-e bizonyos pénz centrikusságot a tanokban, a közösség vezetőinél. Szintén lényeges tudni, hogy honnan, milyen tevékenységből származnak a bevételek és milyen célokra fordítják azokat (esetleg utalnak-e külföldi központjuknak) ?
A náluk igénybevett szolgáltatásról, tárgyakról (videofilm), könyvekről adnak-e számlát és arra mit írnak: a pontos megnevezést, vagy csak egyszerűen az „adomány” szót? Amennyiben a pénzügyi és adóügyi jogszabályokat nem tartják be – tehát, ha mindent adományként tüntetnek fel, - úgy ez büntetőjogi eljárást vonhat maga után!
17./ Milyen pénzügyi igényei vannak a szervezetnek? Tagsági, vagy más jellegű állandó díj, vagy költség (ld. 7. pont). Vannak-e eseti – tanfolyami, egyéb szolgáltatási – díjak? Reálisak-e ezek a hazai viszonyokat, fizetéseket figyelembe véve?
18./ Van-e és ha igen, milyen mértékű és irányú a közösség szociális érzékenysége? Mennyire érzik magukénak a társadalom gondjait, a valóságban is igyekeznek-e ezek megoldásában segédkezni, - akár munkájukkal, akár anyagiakkal.? (vannak csoportok, amelyek reklám-pólójukban csak járkálgatnak egyes katasztrófák helyszínén – ld. WTA – New York -, hogy reklámozzák magukat. Képzettség, eszközök és akarat híján azonban semmi hasznot sem hajtanak!)
19./ Milyen jelentőséget tulajdonítanak a tagok emberi kapcsolatainak? Támogatják-e a családi, rokoni, munkahelyi, sport és egyéb kapcsolatok ápolását, vagy igyekeznek rávenni a tagot e kötődések lazítására, korlátozására, vagy megszüntetésére. Gyakran előfordul, hogy a közösségi tagot arról igyekszik meggyőzni a hitközösség avatott embere: csak náluk érezheti jól magát, csak ott értik meg őt, a többiek – lásd családtagok, barátok stb. – nem tudják neki ugyanezt adni. Tehát azt javasolják, korlátozza, szakítsa meg velük a kapcsolatot, amennyiben nem tudja a tag őket is meggyőzni, vagy beszervezni. Annál kiszolgáltatottabbá válik a közösségnek a tag, minél több – gyülekezeten kívüli - emberi kapcsolatát szünteti meg. Ennek beláthatatlan következményei lehetnek később, amikor újra a régi környezetébe, szeretteihez akar visszatérni. Számos történet tanúskodik arról a sokkoló helyzetről, amikor egy – a hitben, vagy a közösségben csalódott – tag ki akar lépni. A szervezet különböző módon igyekszik ezt megakadályozni, vagy megnehezíteni, - akár még állandó kísérgetéssel is! A korábbi kapcsolatait – nem egyszer durva módon – tönkretett tag úgy érzi, hogy ezek után nincs kihez fordulnia, mivel mindent „felégetett” maga mögött. Valójában azonban minden bizonnyal fel lehet építeni azokat a régi kapcsolatokat.
20./ Az előző pontban írtakhoz kapcsolódik: kijelöltek-e a frissen belépett számára olyan tapasztaltabb tagot, aki „segítőként” szinte mindig kísérgeti., akár még haza is? Ez a szolgáltatás gyakran inkább ellenőrzést, folytonos befolyásolási lehetőséget jelent, mintsem ártatlan társaságot.
21./ Tapasztalható-e az a törekvés, hogy különösen fontos lenne számukra a politikai, gazdasági és a kulturális élet legmagasabb szintű vezetői szimpátiájának elnyerése, illetve beszervezése? Igen válasz esetén gyanítható, hogy náluk nem minden emberi lélek egyenlően fontos! /lásd a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004-es Évkönyvéből vett idézetet/
22./ Elvárnak-e a tagoktól olyan jellegű írásbeli jelentések készítését, amelyek mások esetleges hibáit tartalmazzák ? A szci.-nél előírás, hogy jelentsenek egymásról, amennyiben az érintett „etikai vétséget” követett el. Ilyen nyomtatvány még az általuk működtetett egyik WEB lapon is található!! /lásd: később/
Kedves Valaki154! Remélem idejében megkapod ezeket az információkat és talán segít is felismerni annak a társaságnak a mibenlétét! Azt javaslom, hogy nyugodtan kérdezd meg, hogy kik ők és melyek a céljaik?
Fontos: ne igérj semmit, ne írj alá semmit, ne fizess drága tanfolyamot, tisztító kúrát, szaunázást stb. Ne add ki magad, tehát ne töltsd ki a szcientológusoknál "Oxford teszt"-nek nevezett 200 kérdésből álló ívet! Feltétlenül mesélj el minden részletet családodnak, barátaidnak, tehát olyanoknak, akiknek a véleményére adsz.Legyenek ebben a kőrben felnőttek is!!!! A tapasztalat, az egészséges gyanakvás, a folyamatos odafigyelésük sokakat mentett már meg valamilyen ballépéstől! Szeretnék Neked segíteni, ezért mától minden nap megnézem ezt a helyet. Kérlek írj, hogy hol tart ez az ügy?
Üdvözlettel viaveritas
Végezetül még egy küldemény, nem csak Neked!
Azon hivatalok, hatóságok, médiumok, személyek, közösségek, amelyek felé célszerű bejelentést tenni a magukat vallási közösségnek hirdetőkkel kapcsolatos negatív tapasztalatokról:
Országos Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési osztály, Dr Csendes László r. alezredes, osztályvezető 1139 Budapest Teve utca 4-6. -
www.orfk.hu/állampolgári bejelentések
ORFK Telefontanú: tel.: 06-80-555-111
Nemzetbiztonsági Hivatal:
e-mail: nbh@nbh.hu
Lelkisegély szolgálatok (lásd: telefonkönyvek és egyéb kiadványok)
Minisztériumok
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Egyházi Kapcsolatok Államtitkársága; Dr Gulyás Kálmán címzetes államtitkár 1077 Budapest Wesselényi utca 20-22. – www.kultura.hu
Igazságügy Minisztérium Ügyfélszolgálat 1055. Budapest Kossuth tér 4.
e-mail: ugyfelszolgalat@im.hu
Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága Szászfalvi László elnök 1358 Budapest Széchenyi rkp. 19.
e-mail: emb@parlament.hu
Országgyűlési Biztosok Hivatala – Adatvédelmi biztos Dr. Péterfalvi Attila 1050 Budapest Nádor utca 22.
e-mail: adatved@obh.hu
az Országgyűlés Civil Irodája 1358 Budapest Széchenyi rkp. 19.
e-mail: civiliroda@parlament.hu
Továbbá: pártok szakirányú vezetői, újságok, tv- és rádiós társaságok, internetes újságok, társadalmi szervezetek, történelmi egyházak, felsőoktatási intézmények megfelelő tanszékei, oktatói, munka csoportjai, stb.
Ausztria:
Bundesministerium für Bildung, Wirssenschaft und Kultur
www.bmbwk.gv.at/ministerium/kultusamt/kultusamt1585.xml
Az Osztrák Kormány hivatalainak információs lapja /jogszabályok is/
www.help.gv.at
Szektákról objektíven
www.sekten.at
Gesellschaft gegen Sekten- und Kultgefahren
www.sektinfo.org
Franciaország:
www.antisectes.net
www.prevensectes.com
Igen gazdag és jól tagolt anyag, idézetek L.R. Hubbard műveiből – kritikával, sok cikk, tanuvallomás, rövid elemzés-blokkok, vélemények - csak kik számára nem veszélyes, stb.(fr., a., n.,)
www.anti-scientologie.ch
„Loi About-Picard” törvény a szektákról (n.)
griess.st1.at/gsk/frgesetz.htm
MIVILUDES - Mission Interministérielle de Vigilance et de Lutte Contre les Dévires Sectaires
www.miviludes.gouv.fr
Nagy-Britannia:
Apologatics Research Resources on religious movements, cults, sects, and world religions and related issues
www.apologeticsindex.org
Department Fellow for the Histirocal Theological Department of Trinity International University and Trinity Evangelica Divinity School
www.theologywebsite.com/internet/Religions/Cults and Sects
Fight Against Coercive Tactics Network
www.factnet.org/diskus/messages
Általános kereső, sok vallással/szektával foglalkozik; a témákhoz fórumok
dir.webring.com/scientology
A Hierarchy of Demons (származási ország: ?; a.) – a szcient. titkai, néhány pere, egy ellene folytatott vizsgálat eredményei, Karin Spaik peréről, stb.
www.mystae.com/streams
Német Szövetségi Köztársaság:
Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend – jogszabályok, segédanyagok küldése pl. a pszichoszekták – így a szcientológia témájában is.
www.bmfsfj.de
BRD – Bundesministerium für Innere (Belügyminisztérium), - jogszabályok
www.bmi.bund.de
inet/-? (?)
Das elektronische Informationsystem über Sekten, neue religiöse, ideologische Gemeinschaften und Psychogruppen in Deutschland /worldwide/. Igen gazdag tartalommal.
Az igen sok gyülekezettel külön-külön is foglalkozik. A témában „alap honlap”.
www.religio.de
Aktion für Geistige und Psychische Freiheit – Bundesverband Sekten- und Psychomarktberatung
www.agpf.de
Velünk nem vagy egyedül! Éjjel-nappali tanácsadó …-tól függők számára./drog, alkohol, játék, stb./
www.hilfe24.de
Scientology-Kritik – Rendkívül alapos, tartalmas, jól tagolt, észérveket, tényeket tartalmazó munka
www.ingo-heinemann.de
A témák elvi /definiciók is/ feldolgozása és a tanácsadó-hálózat ismertetése
www.sekten-info.de
Honlapgyüjtemény a háború-béke, a párbeszéd, a szekták és vallások, a globalizáció, a rasszizmus és a környezetvédelem témaköréből
www.inidia.de/sekten
Óriási mennyiségü információ a szcientológiáról német és angol nyelven /tk. a szekták ismérvei/
www.xenu.de
the Fishman Affidavit
www.spaink.net/fishman/home/index.2html - „Fishman vallomás” – szcientológia, (a.)
Freispruch für Sektenkritiker
www.intern.de/news/4727.html
EBI – Eltern- und Betroffenen-Initiative gegen psychische Abhaengigkeit Sachsen e. V. – a szekták legfőbb általános ismertetőjegyei – gyermekek részére is, rajzokkal, tanácsadás, átkapcsolás a religio.de-re (ld. Feljebb)
www.ebi-sachsen.de
TV keresőgép
www.tvfeed.de
Norvégia:
Operation Clambake – Undressing the Church of Scientology since 1996
A szcientológiáról rendkívül sok és jól rendszerezett - máshol nem található - adatokat is tartalmaz.
Ilyenek a $zcient. szolgáltatási díjait, bevétleit is tartalmazó listák is.
www.xenu.net/com (a./a.)
Olaszország:
GRIS - Gruppo di Ricerca e Infomazione Socio-Religiosa
www.gris.org
ARIS – Associazione Ricarce e Informacione sulle Sette :
xenu.com-it.net/
FECRIS – Fédération Européenne des Centres de Recherche et d’Information sur le Sectarisme (fr., a., n., sp., gr.,)
www.fekris.org
www.kelebekler.come
Svájc
Systematische Sammlung des Bundesrechts
www.admin.ch/ch/cd/sr/sr.htm
www.bj.admin.ch
Institute of Federalism University of Fribourg – Integrierter Zugriff auf die Schweizer Gesetzsammlungen
www.lexgo.ch - federalisem.unifr.ch/lexgo/
AGSD – AufklaerungsGemeinschaft für Scientology und Dianetik
www.agsd.ch
SADK – Schweizerische Arbeitgemeinschaft gegen Destruktive Kulte
www.sekten.ch/sadk
the Fishman affidavit – OT III (a.)
www.xs4all.nl
www.sekten.ch
www.sektenberatung.ch
www.relinfo.ch/sekten
www.anti-scientologie.ch
?
World Religions and 101Cults – átfogó, könnyen áttekinthető, gazdag tartalmú,(a.)
www.religion-cults.com
Megmaradtak az aggályok
MNO - Belföld (2005.11.28.)
„Lokalizált lélekgyötrelmek”
MN - Belföld (2005.11.19.)
Ombudsmani felszólítás a szcientológia egyháznak
MNO - Belföld (2005.11.19.)
Ombudsmanok vizsgálódnak a szcientológusoknál
MNO - Belföld (2005.11.18.)
Röviden
MN - Főoldali rövid (2005.11.18.)
Ombudsmani vizsgálat a Szcientológiai Egyháznál
MNO - Belföld (2005.11.17.)
Szcientológia egyház: nincs hazugságvizsgáló?
MN - Belföld (2005.9.19.)
Hazugságvizsgálót importált volna egy kisegyház
MNO - Belföld (2005.9.13
2./ Népszabadság: www.nol.hu
Rejtélyes öngyilkosságok és a Szcientológia Egyház
2005, augusztus 23.
… amely valamilyen módon a Szcientológia Egyh Tovább
Gyónás hazugságvizsgálóval
2005, december 29.
… nyomán vizsgálatot indított a Szcientológia Egyház adatgyűjtési szokásairól. A Tovább
Elhunyt Veér András
2006, január 10.
Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter. Temetéséről később intézkednek. Orvosként és közéleti szereplőként is kiemelkedő pályát futott be. Kezdeményezésére alakult meg 1988-ban a Magyar Orvosi Kamara, melynek három évig elnöke is volt. 1986 és Tovább
A Szcientológiai Egyházzal kapcsolatos panaszt vizsgált az ombudsman
2005, november 28.
Nem sikerült tisztázni a Magyarországi Szcientológiai Egyház adatkezelésével kapcsolatos aggályokat, mivel annak két testülete egymásnak ellentmondó adatokat közölt az adatvédelmi biztossal - áll a Péterfalvi Attila hivatala által az MTI-hez hétfőn eljutta Tovább
Ombudsmani vizsgálat a Szcientológiai Egyháznál
2005, november 17.
Ombudsmanok vizsgálják a Szcientológiai Egyház módszereit, elsősorban egy hazugságvizsgálónak tartott készülékre kíváncsiak, amit az egyház rendszeresen alkalmaz; az egyház szerint nem azt vizsgálják, ki mond igazat, hanem a hozzájuk fordulóknak segítenek Tovább
Önnek kötelezően áll jogában belépni
2005, július 2.
… bizalmas személyes információkat a Szcientológia Egyház? "Szeretném felhívni a Tovább
Nincs elmebaj? Kész elmebaj!
2005, július 14.
A szcientológusok áltudománynak, egyenesen „náci tudománynak” tartják a pszichiátriát. Tom Cruise is bekapcsolódott az elmegyógyászat elleni harcba. - Metazin A szcientológusok áltudománynak, egyenesen „náci tudománynak” tartják a p Tovább
Elhunyt Veér András pszichiáter
2006, január 9.
Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter - tudatta a család hétfőn. Temetéséről később intézkednek. Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter - tudatta a család hétfőn. Temetéséről később intézkednek. Veér András 1939. július 23-án szü Tovább
Őszinte tisztelettel Baráth Árpad András

Amydala 2008.07.28. 11:33:23

Most kaptam gondoltam érdekes lehet, főleg az eléső mondat!!!
Kedves Barátunk!

Az utóbbi hetekben a sajtóban egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg Dr. Lenkei Gábor kutató orvosról és az általa forgalmazott vitaminokról. Dr. Lenkei Gábornak azonban vagy nem adtak módot ezek megválaszolására, vagy szavait elferdítve, rossz indulatúan összevágva jelentették meg. Figyelmen kívül hagyva az Európai Unió ide vonatkozó egyértelmű ajánlásait is.

Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy hazánkban szinte bárkit rossz hírbe kevernek, aki feltalál, kitalál bármi hasznosat. Különösen igaz ez az emberek életét, egészségét jobbá tevő újdonságokra. Nem kivétel ez alól a tudományos megalapozottsággal alátámasztott kutatás sem.

Az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatja Dr. Lenkei Gábor cikkét "Mennyi az annyi?" avagy "A vitaminok engedélyezett, illetve szükséges mennyisége" címmel, mely írás a Fóti szemle 2008.07. havi számában jelent meg.

Tehát a hivatkozás: fotiszemle.hu/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=17&Itemid=36

A megnyíló oldalon, kb. középen levő piros színű FSz2008_07 szövegre kattintson!
Ekkor letöltődik az újság, majd lapozzon lefelé a 27. oldalra az Egészség rovathoz.
Ott találja Dr. Lenkei Gábor cikkét.
Jó olvasást kívánunk!
Tisztelettel:
Dr. Lenkei Vitamin

Lollipop 2008.07.28. 12:25:27

Warlimont 2008.07.26. 22:16:00

Szerintem a pszichiátria ellenesség és pl. a középkori boszorkányüldözés között határozott kapocs található. A szellem gyógyítása. A szellem megfoghatatlan. A szellem megismerhetetlen, mert nincs fizikai valója - akár transzcendens is. A hétköznapi ember számára a szellem transzcendens. Az ember szereti magát egyénként tekinteni, megismételhetetlennek, erre ráerősít a mostanság oly divatos individualizmus is. Ezért gondolják emberek azt talán, hogy bármi, ami a szellemtől való (viselkedés, gondolatok, félelmek, érzelmek, stb.), azt nem lehet "gyógyítani", hisz nem megismerhető. Csupán beavatkozni lehet, erőszakkal (ez mondjuk már erős PR szerintem), és az aztán nagyon káros az egyénre. Mert megzavarjuk a szabadságát. Csak csendben kérdezem, ha ez igaz lenne, akkor nem létezhetne tömegkereskedelem pl.

Nagyon érdekes mondása Woody Allen-nek, hogy nyáron a pszichiáterek szabadságon vannak, így egy csomó félőrült kóvályog New York-ban. Nálunk, ha valakit pszichiáterhez visznek - a tudatlanságunk folytán - tuti, hogy minimum kibelezik, agymossák, és jól megelektrosokkolják. FÉLNEK. Mert nem ismerik. Azt hiszik, hogy ez olyan, mint a vakbélműtét. Diagnosztizálnak, hát a szellemet meg hogy lehet? Nem tudják, hogy nem arról van szó, hogy bemegy a beteg aztán 10 perc múlva azt mondja a pszichiáter, hogy ez xy betegség. És javarészt épp hónapok, évek munkája, mire egy pszichiáter bármilyen diagnózishoz jut. Ha jut egyáltalán. De a delikvens már nem akarja megölni magát, lejön a drogról, nem bántja magát, nem tikkel. Mert a "pszichomókus" nem mechanikus, hanem intuitív.

És igenis, hogy mi is csak egy faj többszörösei vagyunk, ha tetszik, ha nem. Lehetnek a szellem betegségeinek fizikai okai - pl. AGY. De meg kellene ismertetni az emberekkel, hogy a pszichomókus nem agyban túrkál, hanem hallgatóként segédkezik az egyénnek abban, hogy vizsgálja a saját szellemét magának - az esetek zömében.

Az meg hogy szedálnak egy olyan embert, aki ön- vagy közveszélyes. Barátunk testvére szellemileg nem ép. Késsel rohangál az anyja után, az apját és húgát hülyére veri. Befektették, miután majdnem megölte a saját anyját. Kapott gyógyszert, amitől a csávó nyugodt lett. Bent kellett volna maradnia kviszgálásra még két hétig, de az anyja kihozta, mert szegény gyerek (35 éves), de rossz lehet neki a kórházban. Most állat a helyzet, mert az apjának 2 hete eltörte a vállát verés közben.

Ilyenek kerülnek újságcikkekbe, mert ez érdekes, szenzáció. Az, hogy naponta 568 olyan enyhe tünetű lelkileg terhelt ember, aki a beszéd - terápia által jobban érzi magát, teljes életet élhet - az szenzációnak igen kevés.

Ezek a szcik meg jönnek az USA-ból, utálják a pszcihiátereket (ugye egy kereskedelmi célcsoport ott), itt meg a "középkori" állapotok között táptalajra találnak.

Tunguska 2008.07.28. 12:41:23

Fóti Szemle :-)

Rendkívül objelktív, fizettet egyoldalas hirdetés.

A doki már igen kétségbeesetten kapálózik

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.28. 16:11:53

:: Lollipop 2008.07.28. 12:25:27

Úgy érzem, hogy a te most itt az alapvetõ szci megközelítést taglalod. ;)

:: A szellem gyógyítása. A szellem megfoghatatlan.

Errõl a pszichiáterek is tudnak? :D

:: A szellem megismerhetetlen, mert nincs fizikai valója

A kettõ között a logikai kapcsolat eléggé elnagyolt. A szellem miért ne ismerhetné meg a szellemet, a fizikai való nélküli a fizikai való nélkülit?

:: Nem tudják, hogy nem arról van szó, hogy bemegy a beteg aztán 10 perc múlva azt mondja a pszichiáter, hogy ez xy betegség.

Ugye nem itt élsz Magyarországon?

:: Mert a "pszichomókus" nem mechanikus, hanem intuitív.

Kérdés: ebbõl hogy lesz akkor az, hogy a pszichiátria "tudomány"? És a DSM-mel akkor ez hogy függ össze?

:: Lehetnek a szellem betegségeinek fizikai okai - pl. AGY.

Ezt állítja a szci is.
HCOB 1969. márc. 12. II. TESTILEG BETEG PC-K ÉS PRE-OT-K :

"Hasonlóan egy más kor szellemi gyógyítójához, aki azt mondta, hogy az elme minden, és megtiltotta a testi kezelést, az az orvos, aki azt mondja, hogy a test minden, és lenézi a mentális gyógyítást, a szélsoségek híve."

:: De meg kellene ismertetni az emberekkel, hogy a pszichomókus nem agyban túrkál, hanem hallgatóként segédkezik az egyénnek

Tudod, mit jelent az "auditor" szó? :DDD

:: Kapott gyógyszert, amitol a csávó nyugodt lett.

Ugye tudod, hogy a "leszedálták és nyugodt lett" nem egyenlõ a gyógulással?

:: Ilyenek kerülnek újságcikkekbe, mert ez érdekes, szenzáció.

És még csodálod, hogy LEH elítéli az újságírókat :D

:: Az, hogy naponta 568 olyan enyhe tünetu lelkileg terhelt ember, aki a beszéd - terápia által jobban érzi magát, teljes életet élhet - az szenzációnak igen kevés.

Ugyanezt a szcire le szoktad játszani? :D

Lollipop 2008.07.28. 16:35:02

Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.07.28. 16:11:53

Nem a szcientológusokról beszéltem, te pedig őrájuk vontál párhuzamokat. A barátomék példájából kiragadott részt meg sem értetted, mert különben nem ezt a kérdést tetted volna fel. Úgy vélem, nem értetted meg, amit írtam.

Másrészről stílusodat oktondinak, arrogánsnak találtam. A mondataid végén azok "kinevető" jelek, kérlek?

Ha ilyen stílusban szólítasz meg, akkor ne haragudj, de nem szeretnék veled beszélgetni.

Dr. Kix 2008.07.28. 16:46:02

Transzi itt most a saját szavaival elismerte tulajdonképpen, hogy a szci sok mindent lopott a pszichiátriától.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.28. 17:28:19

:: Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.07.28. 16:11:53

:: A barátomék példájából kiragadott részt meg sem értetted,

Lehet, bár amikor legutóbb látogattam el a pszichiátriára, akkor nem az tûnt fel, hogy élettelteli, mozgékony, lelkes, tetterõs és konstruktív beállítottságra gyógyszerezték az embereket, sokkal inkább a "kezelhetõ" és "nyugodt" állapot felé.

Aztán persze a rokonom belehalt a kezelés mellékhatásaiba, mert elteltek azok a "hónapok, évek ..., mire egy pszichiáter bármilyen diagnózishoz jut. Ha jut egyáltalán.", így több információm nincs.

Arról nem is beszélve, hogy a pszichoterápia inkább magánpraxis alatt igénybevehetõ pénzes elfoglaltság szokott lenni, mert ugye nem gondolod komolyan, hogy heti egy beszélgetés képes komoly változásokat okozni abban, aki ennyire szereti a szüleit. (És gondolom viszont...)

:: Másrészrol stílusodat oktondinak, arrogánsnak találtam.

Az a baj, hogy ez nem kicsit válik irrelevánssá, ha már a nézõpontomra ugyanezt megkapom, a stílusomra vonatkozó vélemény már kioltódott...

:: A mondataid végén azok "kineveto" jelek, kérlek?

Dehogy, az inkább ironikus, vagy az helyzet iróniájának felismerése.
A kinevetõ, nyelvnyújtó vhogy így néz ki ":P" (lásd lentebb)

:: Kix · www.vasrud.com 2008.07.28. 16:46:02
:: Transzi itt most a saját szavaival elismerte tulajdonképpen, hogy a szci sok mindent lopott a pszichiátriától.

Igen, ECT-t, katatónná gyógyszerezést, lobotómiát, pontosan, ahogy mondod. :P

örge 2008.07.28. 17:50:34

Transzi, légyszíves olvasd el Warlimont(aki, mint kiderült pszichiáter) hozzászólásait, és beszélgess el vele egy kicsit!

"Aztán persze a rokonom belehalt a kezelés mellékhatásaiba, mert elteltek azok a "hónapok, évek ..., mire egy pszichiáter bármilyen diagnózishoz jut. Ha jut egyáltalán.", így több információm nincs."

Jó lenne, ha egyszer elmesélnéd az elejétől a végéig a rokonod történetét, mert mindig hivatkozol erre, de még nem derült ki, mi is történt pontosan. Hátha Warlimontnak is van hozzáfűznivalója.

"Ugye tudod, hogy a "leszedálták és nyugodt lett" nem egyenlõ a gyógulással?"

Mondd csak, hány skizofrént sikerült eddig tünetmentessé tennetek?!

Lollipop 2008.07.28. 18:32:00

Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.07.28. 17:28:19

"Lehet, bár..."
Hát ez az. Félreértetted. Előfordul. Semmi gond. Emberek vagyunk.

"Az a baj, hogy ez nem kicsit válik irrelevánssá, ha már a nézõpontomra ugyanezt megkapom"
Hol kaptad meg tőlem? Az, hogy arrogánsnak találtam a stílusod és oktondinak, azt a részt látom. A tartalmáról annyit írtam, hogy nem értetted meg. Mindkettőt fenntartom.
A bántó stílus ettől még nem irreleváns.

Másrészt, kinek irreleváns? Te megszólítasz valakit - igazán nem szép stílusban - az normálisan válaszol és kéri, hogy ne ezt a hangot üsd meg - az neked irreleváns esetleg? Vagy kinek?

Kérlek, lehet, hogy itt van, aki ezt a kioktató stílust kedveli, én nem tartozom ezek közé. Van egy sejtésem, hogy nem vagyok ezzel egyedül, de én természetesen csak a magam nevében nyilatkozhatok.

Amennyiben kulturáltan tudunk beszélgetni, szívesen veszem a hozzám intézett gondolataidat, őszintén. Kérlek azonban, hogy ne forgasd ki a szavaimat a saját képedre csupán azért, mert nem értetted meg a mondanivalómat, amit még az is lehet, hogy én nem kommunikáltam jól.

Szeretnélek utoljára ismét szépen megkérni, hogy ha te gúnyos és kioktató stílusban tudsz csak nekem írni, akkor légyszíves, kerüljük el egymást tisztelettel. Köszönöm szépen.

Warlimont 2008.07.28. 19:20:01

"Igen, ECT-t, katatónná gyógyszerezést, lobotómiát, pontosan, ahogy mondod. :P "

Na, erre inkább én mondom neked, hogy :) :) :) :) Annyira hülyeséget írtál, hogy inkább nem is vitatkozok veled. Az ECT-ről már írtam fenn, próbáld lassan olvasni és szótisztázni, hátha...

A "katatonná gyógyszerezés" hülyeség, ez nem célja semmiféle terápiának.
A "szedálás" tényleg létezik, de megint kevered a szezont a fazonnal. Mondok én neked valamit. Akit tényleg le kell szedálni, mert tényleg van ilyen beteg, az olyan dühöngő ön-és közveszélyes őrült, hogy jobban jártok, ha nem kerül be egy ilyen az orgotokba. De szívesen átküldenék nektek pár ilyen pácienst, osztán próbáljátok vitaminnal, vagy szaunával megoldani a helyzetet gyógyszer nélkül. Mit fogtok tudni tenni vele:
ELSŐ LÉPÉS, HA NINCS GONOSZ GYÓGYSZER:
- valaki megpróbálja leütni hátulról egy leselejtezés előtt álló e-meterrel.
- Lenkei teletömi a száját megavitaminnal, így nem kap levegőt, és elájul.
- megdobáljátok az Alapok legfrissebb sorozatával. Ha jól céloztok, a beteg elájul, és nem veri szét az orgot.
EKKOR JÖHET A MÁSODIK KÖRÖS TECH:
- bezárjátok a szaunába 2-3 órára és felcsavarjátok a termosztátot ezerre. Ez igen humánus tech és büszkék lehettek rá, ha nem sül meg, akár ki is jöhet a pszichózisból. Ha nem bírja a szíve akkor meghal, de a csütörtöki stat még így sem olyan rossz, mert van ugyan egy halál, de párhuzamosan meggyógyítottatok egy pszichózist, és ez így 50% eredményesség.
- valaki közületek mentőt hívt, hogy hozza be hozzánk. Persze a mentő az utcán fogja találni a beteget, mert amikor már halljátok a szirénát, pár ütésállóbb burkolatú droid kituszkolja a dühöngő beteget.

Nade a LOBOTOMIA?? :) :) :) Jelentkezzen már be itt néhány kommentelő, aki vagy valamelyik ismerőse manapság, vagy az elmúlt kb 20 évben egy magyar pszichiátriáról agyműtét varrataival a fején ment haza. Bement, mert rosszul aludt, fel akart valami enyhe altatót íratni, erre szétvagdosták a fejét.
Én a szakmában töltött 18 évem alatt egyetlen (!) lobotomia-t SEM (!) láttam, nem szerveztem le, stb, tehát nyilván igen gyakori módszer, és napi szintű BŰN. :)

Warlimont 2008.07.28. 19:34:10

Bónusz tipp!! Ha ennyire az elektrosokk világában éltek még mindig, upgrade-elhetitek az E-metert ECT-meterré! Amikor a páciens megfogja azt a két böszme hazugságvizsgáló fémrudat, akkor egy nyomógombbal rákapcsolhatjátok az áramot, ahogy szerintetek a gonosz pszichiáterek is teszik. :) :)

Tanács: egy mentős barátom mesélte, mint mentősök körében terjedő sztorit. Kezdő csapat vonult ki és egy fürdőszobában rosszullett beteget ott helyben próbáltak újraéleszteni. Sajnos ez hiba volt, mert a vizes padlón a defibrillátorral nemcsak a beteget, hanem méginkább önmagukat ütötték ki! Szóval az ECT-metert NE kombináljátok a szaunával!

anonymoushun · http://anonhun.net 2008.07.28. 20:37:39

Köszi Warlimont a felvilágosítást! De hát látod a szcik még mindig a XIX-ik században élnek.
Sajna. :(

Anonym Mouse 2008.07.28. 21:49:59

Lollipop, le a kalappal, amiért ilyen szép stílusban próbálsz meg beszélgetni vele. Bár mondhatnám, hogy bármire is jutsz...
Warlimont a teched működik, Translator+ kommentjei után ugyanis rettenetes állapotban még utolsó erőmmel megmutattam a szomszédnak a módszered textfájlban, és szerencsére értesítették a scimbulanciát. Végigcsináltam mind a 2 kört, és sokkal jobban vagyok. Legalábbis, Alapos okom van feltételezni.
;)

örge 2008.07.28. 21:55:23

Warlimont, felvidítottál!:D
Az a szörnyű, hogy transzinál annyira bejött a tech, hogy a segítségével tényleg elhiszi magáról, hogy mindenhez ért, és mindent tud. Én már lejátszottam vele egy menetet az oktatásról egy előző poszton(lehet, hogy olvastad). Szidta a magyar oktatási rendszert, a tanítókat, tanárokat meg a módszereiket, de közben kiderült, hogy foggalma sincsen az egészről, arról, hogy mi a mai helyzet, milyen módszereket alkalmaznak stb. Példaként csupán a soktízévvel ezelőtti negatív tapasztalatait tudta felhozni.
Ugyanezt van a psziellenes megnyílvánulásainál is.
Neki lrh megmondta, hogy mit kell látnia, és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodik, tökmindegy, mik a tények.

satan panonski 2008.07.28. 23:19:02

Warlimont
Ott a pont!
(Még rímel is, persze, ha nem franciául van...:-)

Translator
"Tudod, mit jelent az "auditor" szó? :DDD"

Tudom mit jelent, baszod, viszont érdekes lehet, ahogy a kazánfűtőből vagy managerbÓl kiképzett "lélekmindenes" - aki, mellesleg önálló gondolatok nélkül böfögi a techdogmát - Lucifer Ron Hubbard szellemében "gyógyítani" kezd...
Az, hogy hisztek egy tehetségtelen sci-fi író hagymázas megalomániájának kivetüléseiben - nos, az a ti problémátok. Az, hogy én az egészet egy tébolyodott agyszüleményének tartom - az az én problémám.
De az, hogy még a többi destruktív szektát is megszégyenítitek a szemtelenségben, pénzéhségben, embertelenségben és a harácsolásban, na, az viszont mindannyiunkra tartozik.
És tetszik, nem tetszik, itt bizonyos emberek fölvették a kesztyűt.
Bocsánat az arroganciáért, biztos a 0.1 tónustól van...

Lafayett Ronald Hubbard 2008.07.29. 00:54:25

"- valaki megpróbálja leütni hátulról egy leselejtezés előtt álló e-meterrel.
- Lenkei teletömi a száját megavitaminnal, így nem kap levegőt, és elájul.
- megdobáljátok az Alapok legfrissebb sorozatával. Ha jól céloztok, a beteg elájul, és nem veri szét az orgot."

-))
Ez nagyon jo, mond megegyszer legyszi lassan - tagoltan, hagy jegyezzem le, felveszem a tech-be! -))

phreeq 2008.07.29. 07:09:10

translator soha nem fog beszélni a szci árnyoldalairól.

a szellemi felemelkedés és a mindenkori bankszámla viszonyáról,
a világ megmentése címszó alatt szétzúzott családokról,
az áltudományos hazugságokról drogmaratonon innen és túl,
a sea org rabszolgatartó-diktatórikus módszereiről,
hubbard bácsi mentális zavarairól,
a vurstlis kacatokra emlékeztető e-meterrel foganatosított lelki terrorról.


ezek nála becsúsztak a napellenző alá. nem beszél róluk, így nem is léteznek. nemszemélyekhez hasonlatos NEMLÉTEZŐK.

elszomorító....

Noname 2008.07.29. 12:13:23

Warlimont 2008.07.28. 19:34:10
Warlimont, képzeld, Translatornak halott ufók vannak a fejében, ő maga mondta.

"Transzatyor:
:: komper 2008.07.18. 16:31:18
:: Aha, tehat nagyobb hulyesegek annal, hogy az eleted rossz jelensegeit meghalt alienek szellemei okozzak

Tudod, miután találok pár meghalt alient a fejemben, hajlamos vagyok elhinni, hogy mások is találnak ilyesmit..."

Na. Ha befeküdne hozzátok egy időre, elvesztené alien barátait. Ezért fél tőletek. El akarjátok venni a játékát.

CConstantine 2008.07.29. 12:46:12

TransX:
te azt hiszed hogy pszichológus vagy pszichiáter nem hihet a szellem meggyógyításában? beszéltél mondjuk legalább hárommal erről?

azt bírom a legjobban, hogy akik támadják, kritizálják őket, azok nem is mernek beszélni velük, nem ismernek max egyet közülük.

Attól például, hogy volt orvossal rossz tapasztalatom (családtagom is kezük között halt meg, azaz pont azért mert nem foglalkoztak vele) nem fogom az összes orvost támadni.

Ideje kicsit nyitni (felőlem akár LRH tech-etekkel) feléjük is.
Mert ügye csak úgy támadni valakit, mert ezt XY mondta, az elég szűklátókörre vall.

és hogy a sok Scinoidnak fájjon is, van rokonom, akit többször gyógyítottak meg pszichiátrián.
Sőt, elektrosokkot is kapott minden bekerülésénél, és egészségesen jött ki.
Jujj, de csúnya-rosszak is ők, nem?
mert ügye azt a sok scidroid már nem tudja, hogy az elektrosokkolás nem ugyanúgy folyik mint 30 éve, de az akkori technikákkal lehet riogatni.

Kérem mutasson fel a statot vezető SCN, pl. hazai eredményeket, hány embert kezeltek ki pszichiátriai állapotból a saját tech-jükkel.
(vicces válasz lenne, ha van eredmény, de nincs stat, mert azt tuti vezetnétek róla)

iben 2008.07.29. 13:17:18

hogyan lehet, hogy az MTI egy-az-egyben átvesz egy szöveget ezektől a kutyaütőktől és még annyi sincs ott, hogy az egész a CCHR sajtóközleménye?? ehelyett az "MTI Tény és való" szöveg áll a fejlécben.

vicc verjem...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 13:35:24

:: örge 2008.07.28. 17:50:34
:: Jó lenne, ha egyszer elmesélnéd az elejétol a végéig a rokonod történetét

Nem fogom, most így jártatok (meg nem azért hoztam fel, hogy a pszi ellen példálózza vele, hanem hogy elmagyarázzam, mit kerestem a pszichiátrián, mielõtt vki félreértené).

:: Mondd csak, hány skizofrént sikerült eddig tünetmentessé tennetek?!

Téged miért a "tünetmentes" érdekel, miért nem a "gyógyult"?
Amúgy noha ritkán szoktak az auditorok velük foglalkozni, azért olvastam pozitív eredményeket (noha tényleg elég keveset), mint skizofrén, mint autista témakörben.
Csak éppen ezek nem "tudományosan bizonyított" és nem "klinikai vizsgálatok által igazolt", hanem bemondásra elfogadott eredmények, így nem hiszem, hogy nektek relevánsak lehetnének.

:: Lollipop 2008.07.28. 18:32:00

::Hát ez az. Félreértetted. Elofordul. Semmi gond. Emberek vagyunk.

Csak éppen azt találom furcsának a sztoriban, hogy a hónapokig meg évekig tart feltárni a tüneteket, két hét az nem sokat jelentene.
Továbbá ha a pszichológiai okokat megtalálták volna, akkor nem jellemzõ, hogy túl sok megfigyelés szükséges lett volna.

:: Hol kaptad meg tolem?

A "tõled"-et nem írtam.
Amúgy általában ez a kommunikációs szint szokott lenni a belépési pont az ilyen álszent fikafórumokon, ugyanis az észérvek közlése nem szokott kielégítõ eredményre (azaz kétirányú kommunikációra) jutni, így elõször a "ki pisil messzebbre" címû óvodás játékot szoktam lejátszani.

Sajnos ebbe a körbe néha értelmes emberek is bele szoktak esni, így most ezennel bocsánatot kérek, hogy veled is így indítottam.

:: Kérlek azonban, hogy ne forgasd ki a szavaimat a saját képedre

Nem igazán tettem azt.
Csupán ironikusnak találtam, hogy sok területen a tényleges szci alapelvekkel összhangban nyilatkozol.

:: Warlimont 2008.07.28. 19:20:01
:: Az ECT-rol már írtam fenn, próbáld lassan olvasni és szótisztázni, hátha...

Viszont, pont arról volt szó, hogy a szci mire épült, és ez bizony beleesik az általad írt "50-80" évbe. ;)

:: A "katatonná gyógyszerezés" hülyeség, ez nem célja semmiféle terápiának.

Nem is célrõl írtam...
Viszont eléggé belassult emberekkel találkoztam a pszichiátrián, és nem hiszem el, hogy mindenki ilyen állapotban megy be.
Addig értem, hogy egy ön v közveszélyes személyt rövid idõre kezelhetõvé kell tenni, a gond viszont az, hogy mennyi ideig kellene így tartani?

:: jobban jártok, ha nem kerül be egy ilyen az orgotokba

Nem az én orgom, köszönöm...

:: Mit fogtok tudni tenni vele:

Ha érdekel, benyesek pár HCOB-t arról, hogy hogyan kell kezelni a tényleg orvosi eseteket...

:: - valaki közületek mentot hívt, hogy hozza be hozzánk.

Van még olyan, hogy "hozzátok"? Azt hittem, szeretett kormányunk leépített mindent...

vakló 2008.07.29. 13:37:39

Egy scidroid inkább bement az orgba, és magára hagyta mentálisan beteg rokonát. Mikor megkérdeztem tőle ez miféle eljárás, semmit nem válaszolt, de sp lettem azonmód.. szal, bár ő ismerte a techeiket, nem fecsérelte a rokonra, valszeg tudhatta hogy nem tud segíteni. Nagyon meg vannak vezetve..

A sci helyett mennének inkább rövidgatyóba a Balcsira, fürdés, sült hal, lányok, vitorlázás, szabad élet. Ez való az embernek.

phreeq 2008.07.29. 13:49:36

látjátok, translator óvatosan kerülte a kényes témákat.
mindig, és már megint.

nincs több kérdésem, bíró úr

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 14:01:56

:: örge 2008.07.28. 21:55:23
:: Én már lejátszottam vele egy menetet az oktatásról

Azért van még egy csomó kérdésem, amit megválaszolhattál volna. ;)
De nem hiányzol, komperrel értelmesen el lehet beszélgetni mindenfélérõl...

:: satan panonski 2008.07.28. 23:19:02
:: Tudom mit jelent, baszod

:: Bocsánat az arroganciáért, biztos a 0.1 tónustól van...

Nem, megnyugtatlak, hogy a 0,1 az apátiás szint, a tiéd egy egészséges 1,4-1,5 körüli érték :D
Továbbá az arrogancia nem a "tónustól van", az maga a tónus :D

:: phreeq 2008.07.29. 07:09:10
:: translator soha nem fog beszélni a szci árnyoldalairól.

Nem, mert nem beszélni akarok róluk, hanem teszek ellene, ott ahol az az egyháznak a legjobban fáj (és amit úgy hívnak majd, hogy konkurrencia)...
A felsorolásodhoz viszont nincs sok közöm, köszönöm kérdésed...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 14:03:44

:: Noname 2008.07.29. 12:13:23
:: Na. Ha befeküdne hozzátok egy idore, elvesztené alien barátait. Ezért fél toletek. El akarjátok venni a játékát.

A szci is kiszedte, köszönöm kérdésed, sõt majd nézz utána a "Birtoklóság helyreállítása" címû szakasznak ahhoz, hogy ezt a helyreállítgatós dolgot megértsd. :D
A találós kérdés viszont az, hogy hogy kerültek oda?

:: CConstantine 2008.07.29. 12:46:12
:: te azt hiszed hogy pszichológus vagy pszichiáter nem hihet a szellem meggyógyításában?

A pszichológus sztem még hihet, ugyanis az agyhoz nyûlni nincs joga.
A pszichiátereknél viszont már sokkal kisebb az esély, túlzottan ott van az agy az orruk elõtt ahhoz, hogy egyáltalán a "szellem" fogalma hihetõ legyen (tisztelet a kivételnek).
De kérdezzük meg a szakembert: Mi a "psziché" meghatározása, aminek õ a "iatrós"-a (orvosa)?

:: nem is mernek beszélni velük, nem ismernek max egyet közülük.

Bevallom, túl sok pácienssel találkoztam és túl kevés orvossal, de merni merek beszélni;)

:: nem fogom az összes orvost támadni.

Én sem szoktam õket támadni...

:: és hogy a sok Scinoidnak fájjon is, van rokonom, akit többször gyógyítottak meg pszichiátrián.

"Többször"??? "Meggyógyították"???

:: phreeq 2008.07.29. 13:49:36

Milyen témát kerülök?

örge 2008.07.29. 14:38:00

Transzi,
"Nem fogom, most így jártatok (meg nem azért hoztam fel, hogy a pszi ellen példálózza vele, hanem hogy elmagyarázzam, mit kerestem a pszichiátrián, mielõtt vki félreértené)."

Az előző hozzászólásod pedig:
"Aztán persze a rokonom belehalt a kezelés mellékhatásaiba, mert elteltek azok a "hónapok, évek ..., mire egy pszichiáter bármilyen diagnózishoz jut. Ha jut egyáltalán.", így több információm nincs."

Nem azért hoztad fel, hogy a szci ellen példálózzál? Mindig ezért hozod fel, olvasd már vissza magadat, légyszi!

"Téged miért a "tünetmentes" érdekel, miért nem a "gyógyult"?
Amúgy noha ritkán szoktak az auditorok velük foglalkozni, azért olvastam pozitív eredményeket (noha tényleg elég keveset), mint skizofrén, mint autista témakörben.
Csak éppen ezek nem "tudományosan bizonyított" és nem "klinikai vizsgálatok által igazolt", hanem bemondásra elfogadott eredmények, így nem hiszem, hogy nektek relevánsak lehetnének."

Azért a "tünetmentes" szót használom, mert a súlyos pszichés problémákkal küzdő embereknél sosem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy teljesen gyógyult. Az alkoholistára, aki leszokott, sem mondhatod rá, hogy gyógyult, mert nem tudhatod, hogy milyen hatások érik majd, hogy az életének a különböző szakaszaiban, helyzeteiben hogyan fog reagálni.

"Azért van még egy csomó kérdésem, amit megválaszolhattál volna. ;)
De nem hiányzol, komperrel értelmesen el lehet beszélgetni mindenfélérõl..."

Elmondtam, amit röviden el lehetett, és azt is, hogy a kérdéseidnek hol nézhetsz utána, és nagyon örülök, hogy Komperrel ilyen jól megtaláltátok a hangot, annak meg aztán pláne, hogy nem hiányzom, mert nagyon szomorú lettem volna, ha kiderül, hogy mégis:)

Az előző hozzászólásomban pedig arról beszéltem, hogy egy olyan rendszert szídsz, amiről fogalmad sincs. Ez az ezzel kapcsolatos nagy mennyiségű kérdésedből is látszik. Ha előbb kérdeztél és néztél volna utána a dolgoknak, és azután jött volna a szapulás, akkor megértenélek, de így csak egy vagy a többi csőlátó közül.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 14:54:27

:: örge 2008.07.29. 14:38:00
:: Nem azért hoztad fel, hogy a szci ellen példálózzál?

A "pszi" ellen? Amúgy nem, hanem tényleg azért, hogy elmondjam, miért nem ismerem az utóbbi 5-6 év állapotait.

:: Az alkoholistára, aki leszokott, sem mondhatod rá, hogy gyógyult

Érteled, de akkor ez miben különbözik attól a nézõponttól, hogy mindenki "látens alkoholista", csak éppen van, akiben megnyilvánult?

:: és nagyon örülök, hogy Komperrel ilyen jól megtaláltátok a hangot, annak meg aztán pláne, hogy nem hiányzom

:DDD

:: Az elozo hozzászólásomban pedig arról beszéltem, hogy egy olyan rendszert szídsz, amirol fogalmad sincs.

Lehet, csak éppen negatívak a tapasztalataim. Ilyenkor lép ugye életbe az, hogy hátha a környezetemben qrt el vki vmit, és kérdezgetek mindenféle hülyeséget.

:: Ez az ezzel kapcsolatos nagy mennyiségu kérdésedbol is látszik.

Biztos, hogy éppen nem a kérdéseimre kellene válaszolni? Vagy már az is baj, ha kérdezek?

:: Ha elobb kérdeztél és néztél volna utána a dolgoknak, és azután jött volna a szapulás

Az a baj, hogy a tapasztalat hamarabb volt, mint a körülnézés.

:: akkor megértenélek, de így csak egy vagy a többi csolátó közül.

Nehéz kilátni a csõbõl, ha nem kapok választ a kérdésekre. ;)

örge 2008.07.29. 16:18:26

transzi,
"Biztos, hogy éppen nem a kérdéseimre kellene válaszolni? Vagy már az is baj, ha kérdezek?"

Jó gyerek voltam, és válaszoltam a kérdéseidre a másik poston:)

":: Ha elobb kérdeztél és néztél volna utána a dolgoknak, és azután jött volna a szapulás

Az a baj, hogy a tapasztalat hamarabb volt, mint a körülnézés."

Az a baj, hogy nálad a tapasztalat átalakul előítéletté:(

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.07.29. 16:34:53

"Birtoklóság helyreállítása"

ahahah, és ez mégis milyen nyelven van írva, vogonul? miért kéne olyat olvasnunk, ami még a magyar nyelv alapvető szabályainak sem felel meg? lehet így hiteles bármi is?

Warlimont 2008.07.29. 16:37:40

"A pszichológus sztem még hihet, ugyanis az agyhoz nyûlni nincs joga.
A pszichiátereknél viszont már sokkal kisebb az esély, túlzottan ott van az agy az orruk elõtt ahhoz, hogy egyáltalán a "szellem" fogalma hihetõ legyen (tisztelet a kivételnek)."

Ennek a bemondásnak annyira semmi értelme nem volt, hogy nem tudok annyi smiley-t ideírni, ami kifejezi, hogy mennyire röhejeset írtál. Őszintén mondom.
Mi az, hogy "joga az agyhoz nyúlni"?? Szerinted én kesztyűs kézben egész nap meglékelt koponyákba nyulkálok?? A gyógyszerekre gondolsz? Az a fő baj, hogy lövésed sincs a pszichiáter munkájáról és erről az egészről. Nem nyulkálunk az orrunk előtt lévő agyba. De mondd meg a kardiológusnak is, hogy ne fogdossa a szívedet a hülye Nitromint-tablettájával. Az agy egy szerv, a pszichiáter egy orvosi szakma művelője. A tudatlanságoddal simán túlmisztifikálod a dolgot.

"Viszont eléggé belassult emberekkel találkoztam a pszichiátrián, és nem hiszem el, hogy mindenki ilyen állapotban megy be."

Egyébként mit kerestél a pszichiátrián? Oda azért nem szokás csak úgy betévedni városnézés részeként a Halászbástya után.

Belassult ember, ez megint egy laikus sztereotipia. A betegek többsége nem belassult, mert ez nem cél, de vannak, akik tényleg jobb, ha lassabbak, lásd fentebbi írásom. A nem "belassultak", hogy idézzelek, nyilván nem tűntek fel, sőt a jól beállított betegről meg sem mondod, hogy beteg.
Egyébként azok is "belassultnak" (de hülye szó) tűnnek, akik öngyilkossági kísérlet után kerültek be, bevettek marék gyógyszert, de ők pl önmagukat "lassították be".

A másik tévedés, hogy a laikusok jószándékból, a szcik rosszindulatból, minden pszichiátriai beteget egy kalap alá vesznek, és gyógyszer címén is csak a "GYÓGYSZER" jut az eszükbe, mint a Bölcsek Köve, amiről egyébként maguk sem tudják, hogy mi, de "belassulást" okoz és borzalmak forrása. Nos a pszichiátriában IS (!!) rengeteg különféle gyógyszer van, rengeteg különféle problémára. Ezek kombinációs lehetősége pedig szinte végtelen, megfelelő, egyénreszabott terápiát összerakni nagyon komoly szellemi munka, és ez jelenti ennek a szakmának a szépségét.
Nagyon-nagyon becsapod önmagad, illetve saját butaságodat harsognád, ha azt hiszed, hogy a pszichiáter = a zelektrosokkoló, meg a legyógyszerezés.
A pszichiátria jól művelve egyfajta művészet, akárcsak az a plasztikai sebészet is, vagy egy nagyon ingadozó vérnyomás rendberakása a belgyógyászaton.
Egyébként tévedni bárki tévedhet, én is bántam már meg dolgokat. Pl. ma is előttem van annak a brókernek az arca, aki vagy 10 éve az orosz tőzsdekrach kapcsán öngyilkosságot kísérelt meg. Behozták. Sajnos jól disszimulált (tagadta el a tüneteit és mutatott jó arcot), így bár éreztem a baj lehetőségét, de saját kérésére és felelősségére, plusz a családja hosszas unszolására pár nap múlva hazabocsátottam. Másnap felakasztotta magát.
Tévedhetünk mi is, te is, bárki, pláne ha a jövőre vonatkozó jóslásokat is kell tennünk. Gonoszok, bűnözők azonban nem vagyunk, és tulajdonképpen ezért írok ide! Ha már egy-két emberrel sikerül megértetnem, hogy a pszichiáter nem gonosz tömeggyilkos BŰNöző, akkor már nem koptatom hiába a billentyűket.

"De kérdezzük meg a szakembert: Mi a "psziché" meghatározása, aminek õ a "iatrós"-a (orvosa)?"

Na, ebbe az utcába nincs kedvem bemenni, nincs kedvem veled filozófálgatni, mert ez az utca csak arra vezetne, hogy csavard a szót jobbra-balra.
A pszichiáter munkája kórházban-klinikán többnyire orvosi munka, mint más osztályokon. Laborvizsgálatok, CT, MR, gyógyszerek, vizit, beszélgetések betegekkel és hozzátartozókkal. Napi szintű döntések és sok-sok felelősség. A dühöngő beteg szerencsére ma már ritka, ECT csak elvétve van, lobotomiáról még hallani is alig hallottam, max régi könyvekben, mint elavult útkereső módszer legvégső szükségben.
Én nem filozófálni jöttem ide, hanem bemutatni a napi GYAKORLATOT. Az elméletet, a pszichét, az élet értelmét és a többit beszéld meg mással.

Lollipop 2008.07.29. 17:14:11

Warlimont 2008.07.29. 16:37:40

Translator:
"Viszont eléggé belassult emberekkel találkoztam a pszichiátrián, és nem hiszem el, hogy mindenki ilyen állapotban megy be."

Hát igen, Warlimont. Ha lenne tapasztalata, akkor ezt a mondatot nem írta volna így le. A barátnőmék testvére mondhatni "igen gyors" állapotban került be, a volt tanítványom apját a kocsma melletti autójából szedték ki eszméletlenségig ittasan, anyámék szomszédját a lakásuktól nem messze lévő egyik vízaknából, ahova félelmében bújt. Egyik távoli rokon önként ment be, kiderült hogy bipoláris depressziós.

Én mindenesetre az ő nevükben is köszönöm NEKTEK, hogy a volt tanítványom apja cégvezetőként nem ment teljesen tönkre, nem iszik már és tud a gyerekeinek örülni, sportol és örül az ÉLETnek. Szüleim szomszédja újra munkába állt - igen, gyógyszert szed - de eltartja a 2 gyerekét, tud dolgozni. Távoli rokonunk istenien érzi magát, tartom vele a kapcsolatot, szedi a gyógyszert és kertészkedik, unokázik, kutyázik és a legjobb fej nő a világon, bátran állítom.

És legyen ellenpélda az a barátom testvére, aki lehet, hogy azóta már nagyobb bajt is csinált, mert az anyja butasága folytán nem tudták kivizsgálni, hogy mi a baja. Pedig nem gondolom, hogy egy 35 éves embernek - mégha nem is volt sosem ép szellemileg teljesen - az a szép élet, hogy segítség nélkül, dolgozni, beilleszkedni képtelenül otthon ül és rohamszerűen szétveri a családját.

Lehet itt valóban filozófálgatni. De tök igazad van. Semmi értelme.

És tudjátok, azt furcsállom, hogy hogyan van az, hogy egy olyan szervezet utálkozik és dobálja a követ a pszichiáterekre, akik max. látták már a Lipótot kívülről. Borzasztó dolog, hogy az a szciknek az öröm, hogy bezárták a hegyen a pszichiátriát. Kérdezzétek meg azokat, akiket az utcára tettek betegeket, egyik napról a másikra, hogy ők mennyire örülnek... mintha a szcik a mások nyomorának örülnének. Beteg emberek nyomorának, mert a PR azt kívánja. Na, nem hergelem magam.

Süt a nap, mindenkinek egy nagy olyan fagyit kívánok, amit a legjobban szeret! Halihó!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.29. 17:57:48

:: örge 2008.07.29. 16:18:26
:: Jó gyerek voltam, és válaszoltam a kérdéseidre a másik poston:)

Nézem, thx.

:: Az a baj, hogy nálad a tapasztalat átalakul eloítéletté:(

Az a baj, hogy a világra vonatkozó elõzetes feltételezéseimet a leginkább a tapasztalataim és a hozzám hasonló tapsztalatokkal rendelkezõk véleménye alapján tudom felbecsülni. Ugyanis vmi valószínûséget a jövõbeli eseményekhez a gondolkodó embernek illik hozzárendelnie. Ha ezt te elõítéletnek hívod, vállalom, de majd azt is tedd hozzá, hogy ezeket a jövõre vonatkozó becsléseket milyen más alapon kellene meghoznom.

:: phreeq 2008.07.29. 16:34:53
:: ahahah, és ez mégis milyen nyelven van írva, vogonul?

Huhh, ez neked túl bonyolult volt. Menjünk vissza vmi egyszerûbbre, mint pölö mennyi 1x1?

:: Warlimont 2008.07.29. 16:37:40

Látod Lollipop, errõl a stílusról beszéltem. ;)
Viszont most kipróbálom, hogy milyen, ha nem válasozlok a kötözködésre.

:: Mi az, hogy "joga az agyhoz nyúlni"??

Fizikai és kémiai eszközökkel nem befolyásolhatja az mûködését.
Az ugyanis csak az orvosoknak szabad, ha pszichológus teszi, az "kuruzslás".

:: Szerinted én kesztyus kézben egész nap meglékelt koponyákba nyulkálok??

Nem, lásd fentebb.

:: Egyébként mit kerestél a pszichiátrián?

Beteget látogattam.

:: Belassult ember, ez megint egy laikus sztereotipia.

Ez szubjektív tapasztalat, szorri. A rokonom pont ebben az állapotban volt, fél percig nem bírt rám figyelni.

:: A nem "belassultak", hogy idézzelek, nyilván nem tuntek fel

Lehet, hogy õket a látogatókkal kevertem. Esetleg az orvosokkal. ;)

:: sot a jól beállított betegrol meg sem mondod, hogy beteg.

Lehet. De azért ugye aki jól van "beállítva", az nem tekinthetõ gyógyultnak, ugye?
Továbbá ezzel a "jól beállított" kifejezéssel az a bajom, hogy egyrészt vmi ipari méretû mellékhatáshegyet érzek feltornyosulni a háttérben, másrészt nagyon nem látom, hogy a kézivezérléssel létrehozott egyensúlyt mi tartaná meg. Nekem az agyi vegyi egyensúly felborulása TÜNET-nek tûnik, a test homeosztázisa felborulásának, nem pedig oknak.

:: ha azt hiszed, hogy a pszichiáter = a zelektrosokkoló, meg a legyógyszerezés.

Én azt hiszem, hogy gyógyszert adni gyors és könnyû és támogatja a TB, pszichoterápiára pedig nincs idõ és energia, vmint az ugye elég drága, és fõleg magánrendelésen jut rá energia. Persze lehet cáfolni.

:: Ha már egy-két emberrel sikerül megértetnem, hogy a pszichiáter nem gonosz tömeggyilkos BUNözo, akkor már nem koptatom hiába a billentyuket.

Nem engem kell meggyõznöd, köszönöm.

:: mert ez az utca csak arra vezetne, hogy csavard a szót jobbra-balra.

Nem biztos. Ha képes vagy adni egy egyenes választ, és meg tudod támogatni pár tapasztalati ténnyel, akkor azt elég nehéz lesz csavargatni.

:: A pszichiáter munkája kórházban-klinikán többnyire orvosi munka, mint más osztályokon...

Ez akkor miben különbözik a neurológiától és a belgyógyászattól?
További kérdés az, hogy vmi komolyabb, mélyreható pszichoterápiához akkor hogyan és mennyire juthat egy beteg?

:: Én nem filozófálni jöttem ide, hanem bemutatni a napi GYAKORLATOT.

Helyes. (Bár tudom, hogy nem az elismerésemre hajtasz. :D)

:: Az elméletet, a pszichét, az élet értelmét és a többit beszéld meg mással.

Ehh. Pont ez lett volna nekem a lényeg, hogy mire, milyen megközelítésre épül az egész pszichiátria.
Gondolom nincs kedved elmondani, hogy miért nem fejted ki...

Warlimont 2008.07.29. 19:13:45

"Beteget látogattam."

Mert a tech ereje és a megavitamin nem gyógyította meg? :) Egyébként nem leptél meg ezzel a válasszal, hogy "beteget látogattál", mindenki ezt mondaná. Egy ismerősöm ismerőse mesélte, hogy hallott egy emberről, aki... :)

"Belassult ember, ez megint egy laikus sztereotipia.
Ez szubjektív tapasztalat, szorri. A rokonom pont ebben az állapotban volt, fél percig nem bírt rám figyelni."

Ez nem szerencsés, remélhetőleg csak kezdeti probléma volt, és később finomhangolták a dózist. Az, hogy ő "be volt lassulva", nem jelenti azt, hogy "mindenki be van lassulva".

":: A nem "belassultak", hogy idézzelek, nyilván nem tuntek fel
Lehet, hogy õket a látogatókkal kevertem. Esetleg az orvosokkal. ;)"

Látod, pont ez az utolsó "poén" az a fajta tahó bunkóság, ami nélkül lenne kedvem veled elfilozófálgatni, de így nincs. Téged minősít a beszűkült fafejűséged, részemről no comment.
Amúgy a jó állapotú beteget össze lehet keverni bankigazgatóval, nagyvállalkozóval, mérnökkel is, olyannyira, hogy vannak is köztük. Sőt LRH is volt pszichiátriai beteg, mégis ő az istenetek, legalább rá tekintettel ne nézd le a betegeket.

":: sot a jól beállított betegrol meg sem mondod, hogy beteg.
Lehet. De azért ugye aki jól van "beállítva", az nem tekinthetõ gyógyultnak, ugye?"

Sajnos sokszor tényleg nem. De a cukorbetegséget sem gyógyítja meg az inzulin, a vérnyomásos betegek is tartósan szednek gyógyszert, és sajnos hosszan sorolható a sor. Az hogy valami nem gyógyítható meg, az nem jelenti azt, hogy a beteg állapota nem javítható nagyon sokat, tehát az életminősége akár a teljes tünetmentességig is javítható. Reggel beveszi a gyógyszerét, majd éli a napját, mint bárki más. Ez hatalmas eredmény, hidd el.
Sokszor egyébként azért nem lehet gyógyulást elérni, mert a beteg panaszait és tüneteit olyan családi-anyagi-munkahelyi-magánéleti problémák okozzák vagy tartják fenn, amit az orvos nem oldhat meg a beteg helyett.
De ebből azért ne az jöjjön le benned, hogy direkt nem gyógyítunk meg, és bűnözők vagyunk. Sajnos a tudomány itt tart, fejlődik, most is sokat tudunk tenni, jó lenne még többet. Azt talán holnap.

"Továbbá ezzel a "jól beállított" kifejezéssel az a bajom, hogy egyrészt vmi ipari méretû mellékhatáshegyet érzek feltornyosulni a háttérben"

Jó nagy hülyeséget mondtál ezzel.

", másrészt nagyon nem látom, hogy a kézivezérléssel létrehozott egyensúlyt mi tartaná meg. Nekem az agyi vegyi egyensúly felborulása TÜNET-nek tûnik, a test homeosztázisa felborulásának, nem pedig oknak."

Okosnak hangzó szavak, szakkifejezések dobálása, különösebb értelem nélkül.

"Én azt hiszem, hogy gyógyszert adni gyors és könnyû és támogatja a TB"

Ez igaz. De ettől a gyógyszerek még jól beállítva eredményesek.

"pszichoterápiára pedig nincs idõ és energia, vmint az ugye elég drága, és fõleg magánrendelésen jut rá energia."

Ez is igaz. Amúgy a pszichoterápia sem csodaszer, van akinek ez segít jobban, van, akinek a gyógyszerek. Sőt van, akinek a kettő ügyes kombinációja. Az, hogy a pszichoterápia időigényes (akár 1 óra), ez tény, plusz fárasztó is, mert a terapeuta számára is szellemi munka. Amikor a pszichiátria hiányszakma, és rengeteg az ellátandó beteg, akkor sajnos nem jut mindenkire 1 óra, mert odakint mondjuk 40 beteg várakozik. Szorozd össze, és lásd el őket 6-8 órás rendelési időben, ráadásul a pszichoterápia egy folyamat, rendszeres kezelésekkel ("ülésekkel"), így kétszer meg kell gondolni, hány beteg vállalható fel.
Az, hogy nincs több orvos, arról nem mi tehetünk, ez NEM A MI BŰNÜNK.
Az, hogy magánrendelésben van pszichoterápia? A munka értékét meg kell fizetni. Lásd. magánnőgyógyász, plasztikai sebész, stb. Akkor miért pont ne a pszichiátriában ne legyen fizetős az orvos ideje? Ez sem a mi bűnünk.


":: A pszichiáter munkája kórházban-klinikán többnyire orvosi munka, mint más osztályokon...
Ez akkor miben különbözik a neurológiától és a belgyógyászattól?"

Néha semmiben. Sajnos, hiszed vagy sem, a pszichiátriával szemben rengeteg az előítélet. Ennek egy fontos oka éppen ti vagytok, milyen meglepő. :)
Ennek azonban a betegekre nézve is komoly hátrányai vannak. Például akinek pszichiátriai diagnózisa van, azt néha leírják, nehezebben veszik fel vagy veszik át más osztályra. Aki alkoholista, annak minden baját ráfogják az italra. Egyre gyakrabban küldenek úgy gyógyszeresen öngyilkos beteget, hogy a sürgősségiken akár egy infúziót sem kötnek be neki, és zsupp, egyből irány a pszichiátria.
Ezeket a betegeket mi tartjuk néha szó szerint életben. Ma vérnyomást állítottam be, vércukorot rendeztem, infúziókat kötöttem be, mellkas RTG-ket kértem, stb. Orvosok vagyunk, és a beteg egészét gyógyítjuk, testet, lelket.
Komoly siker számomra, amikor behoznak egy beteget fekve, a laborjai szinte mindegyike rossz, azután rendberakjuk, és mondjuk 2-3 hét múlva rendben-elégedetten távozik.
Időskori leépülések, pl. Alzheimeres betegek esetében pedig kivizsgálás, CT, MR. Ez meg az, ami a neurológiából ránk is tartozik. De pl alkoholbetegeknél gyakori az epilepsziás roham, ezt is ellátjuk, rendezzük. Gyógyszerrel, mert ezen a vitamin nem segít, de pl a Tegretol, Convulex igen.

Orvosok vagyunk, kórházban, és pont ugyanazt az orvosi egyetemet végeztem el, mint a neurológus és a belgyógyász. Súlyosabb problémával konzilium és átvétel megfelelő szakma osztályra, de meglepően sokmindent megoldunk önerőből.


"További kérdés az, hogy vmi komolyabb, mélyreható pszichoterápiához akkor hogyan és mennyire juthat egy beteg?"

Magánrendelésben. Ez van, hiányszakma. Szerinted az OPNI megszüntetése például mennyit javított a pszichoterápia elérhetőségén?

"Én nem filozófálni jöttem ide, hanem bemutatni a napi GYAKORLATOT.
Helyes. (Bár tudom, hogy nem az elismerésemre hajtasz. :D)"

Köszönöm.

":: Az elméletet, a pszichét, az élet értelmét és a többit beszéld meg mással.
Ehh. Pont ez lett volna nekem a lényeg, hogy mire, milyen megközelítésre épül az egész pszichiátria."

Nem érted a lényeget. A napi pszichiátriai munka nem az élet értelmének kereséséről és magasztos filozófiáról szól, hanem gyakorlati problémák megoldásáról, emberek segítéséről, betegségek gyógyításáról. Mert pl a belgyógyászatnak mi a megközelítése? Az én mondanivalóm, hogy a pszichiátria nem egy misztikus-félnivaló-rejtélyes-BŰNÖS valami, hanem egy kórházi osztály a belgyógyászat, a sebészet, szülészet, stb. mellett.

"Gondolom nincs kedved elmondani, hogy miért nem fejted ki... "

Azért, mert úgysem értenéd meg. Ezt nem bántásból mondom. Én sem értek mindenhez, nem tudok kínaiul, nem is értem őket, DE nem is osztanám az észt valami kínais topikban, és pláne nem nevezném BŰNÖZŐNEK az összes kínait.

Gekkóla 2008.07.29. 19:58:44

látod Transzi, előítéletes vagy, de nagyon.
Kérdem: miért nem hiszed el Constantine-nak, hogy meggyógyult valaki a pszichiátrai kezeléstől?

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.07.29. 22:14:06

:: phreeq 2008.07.29. 16:34:53
:: ahahah, és ez mégis milyen nyelven van írva, vogonul?

Huhh, ez neked túl bonyolult volt. Menjünk vissza vmi egyszerûbbre, mint pölö mennyi 1x1?
______________________________________________________________

nem bonyolult ez, legeljebb bonyolított. de leginkább egy hülyegyerek fordításának tűnik, aki szótárral a kezében senyved hubbard erőltetett agymenései felett. azért, mert egyes szavakat a "-ness" képzővel alkotnak, attól még nem kéne azt tükörfordítással "-ság/-ség"-nek fordítani.

ezzel csak magatokból csináltok bohócot. ezt tényleg nem érzed?

Anonym Mouse 2008.07.29. 22:37:26

Azt hiszem, Mr. T. a szci "tanítások" egyik legnagyobb általános hibájába esett:
"Érteled, de akkor ez miben különbözik attól a nézõponttól, hogy mindenki "látens alkoholista", csak éppen van, akiben megnyilvánult?"
Minden hegy vulkán, csak nem mind tört ki?!
Tudod mi segít megcáfolni a Tiédre állított tételpéldámat? A FÖLDRAJZ ismerete, pl.
A TE tételedre pedig a BIOLÓGIA adhat választ. SOSEM ellenőrzitek le Hubi tételeit több száz (ezer) éves elméletekkel, teóriákkal, Tananyagokkal. (Valszeg Tesla bácsi is hazug volt, vagy sci. Attól függ hogy épp mi a cél...)
Oké, tudom, undorító, hazug, tudatlan tantárgyak ezek, a gonosz tudatlan íróikkal.
Meg a 3000 emberöltőnyi mélységben találhatsz zöld akármit. Ha akarsz.
:D

sarkanymese 2008.07.29. 22:52:08

a múltkori CCHR-es posthoz írtam az alábbi kommentet, sajnos csak 1 hónappal a bejegyzés után, ezért valszeg kevesen olvastátok, de mivel személyesen érintett vagyok pszichiátria ügyben, és KURVÁRA nem tetszik, amit a CCHR csinál, most leszek olyan pofátlan, és bemásolom ide, mit írtam, hogy mit gondolok róluk, mert ennél jobban nem tudom összefoglalni.

a konkrét esetről meg csak annyit, hogy ők sem gondolhatják komolyan, hogy attól, hogy egy pszichiáter őrült, minden pszichiáter automatikusan az.
vagy akkor számoljanak le az összes festővel is - lásd Hitler -, az összes diákkal - lásd Columbine, stb.- vagy az összes jogásszal - lásd Castro- is...

(íme amit múltkor írtam, bocsi az ismétlésért annak, aki már látta)
"na ez a téma engem személy szerint elég mélyen érint, ugyanis a testvéremet skizofrénként kezelik (az ő esetéről írom a www.sarkanymese.blog.hu blogot is), és akármerre fordulunk, egyre gyakrabban a CCHR-be ütközünk...

emlékszem, mikor kiderült a betegség, és beírtam a google-ba, hogy skizofrénia, két perc alatt eljutottam arra az oldalukra, ahol pszichiátriákat és pszichiátereket anyázó kiadványokat ajánlanak, telis-tele hátborzongató sztorikkal arról, mi minden történik egy-egy ilyen intézményben.
éreztem-e bármi segítséget ezáltal? egy frászt, semmi másra nem volt jó, minthogy halálra rémítsen minket.

de ez csak az első találkozás volt, azóta rendszeresen beszélgetek pszichiátriai betegekkel és családtagjaikkal a www.bura.hu portálon, és nemrégiben ott is megjelentek, mindenféle álnéven, és anyázták a gyógyszereket, mondván van "más megoldás", stb.
minden fórumozó próbált belőlük észérveket kiszedni, értelmes kérdéseket feltenni, amikre szinte soha nem válaszoltak egyenesen, hanem csak nyomták a saját szövegüket, bemásoltak irgalmatlan mennyiségű más által írt szöveget a saját álláspontjuk alátámasztására, de mikor egyenesen akartál velük beszélni, mindig csak a hárítás, és a homályos válaszok következtek.

valójában gőzük nincs mit beszélnek, és nem tudom, mit kezdenének a tesómmal, vagy más skizofrénnel, mikor rohama van...

sokan írjátok itt ezt, és ez az, amivel én is maximálisan egyetértek, hogy LEHET, SŐT KELL BÍRÁLNI, KRITIZÁLNI pszichiátriát, ugyanannyira mint bármely más emberek által létrehozott intézményrendszert, de JOBBÍTÓ SZÁNDÉKKAL, nem pedig valami megmagyarázhatatlan mítikus gyűlöletből...
igenis fel kell lépni a pszichiátriai intézményekben folytatott megalázó és embertelen bánásmódok ellen, de baszki, nem úgy, hogy eltüntetjük teljesen ezeket az intézményeket, hanem úgy, hogy fejlesztjük őket...

kétségbeejtő, hogy mennyire nincs 1 hely ebben az országban (1-2 rendkívüli kivétellel, aminek speciálisak az igénybevételi feltételei), ahová nyugodt szívvel engedném bemenni a testvéremet, mikor önveszélyes állapotba kerül.
inkább ebben kellene segíteniük - HA TÉNYLEG SEGÍTENI AKARNAK -, mert ennek TÉNYLEG LENNE ÉRTELME...

de amennyire én látom, semmi VALÓDI segítségnyújtási szándék nem tapasztalható a részükről, és ez a szörnyű, mert az érintettekkel pont az ellenkezőjét próbálják elhitetni, de VALÓDI, súlyos beteg embereknél is alkalmazható alternatív megoldást nem kínálnak...

ja, és még valami.
az általam legjobbnak tartott skizofréniáról szóló angol nyelvű kézikönyv (elég sok ilyet olvastam már sajnos) külön fejezetet szentel annak, hogy felkészítse a skizofréniával érintetteket a szcientológusok, és konkrétan a CCHR fellépésére.

ebben pl. ilyen fincsi példák találhatóak, idézem: "For example, in 1995, when a woman Scientologist in Clearwater, Florida developed acute mania, other Scientologists confined her and failed to seek psychiatric care, and she died 17 days later; a civil wrongful suit was filed against Scientology by the woman's estatem and was eventually settled out of court for an undisclosed amount."

Vagyis bezárták ugyanúgy, DE semmi mást nem tettek szegénnyel, hogy jobban legyen. Jól bele is halt... Ez a megoldásuk, ha gáz van...?!??!?!

Hát köszönöm, a mi családunk tuti nem kér az ilyen segítségből..."

Lollipop 2008.07.30. 11:52:09

":: Warlimont 2008.07.29. 16:37:40

Látod Lollipop, errõl a stílusról beszéltem. ;)
Viszont most kipróbálom, hogy milyen, ha nem válasozlok a kötözködésre."

Ezt a megjegyzésem most te se vedd kötözködésnek, kérlek. Lehet, hogy megbántódsz a kritikán, de ne tedd, inkább gondold meg kérlek, ha módodban áll.

Úgy gondolom, hogy az a baj, hogy a stílusod kissé agresszív és lenéző. Ha ezt te választottad magadnak és ez neked így jó (bár a kommented is bizonyítja, hogy nem - kinek jó, ha szúrkálják), akkor viseld el a következményeket, de figyelj arra, hogy csak azt szúrd újra, aki visszaszúr.

Ha pedig szeretnéd, hogy elfogadják a gondolataidat és értelmes stílusban tudjanak veled itt kommunikálni, akkor léci figyelj arra, hogy pl. ne nézz le egy praktizáló pszichiátert a munkájában, fogadd el hitelesnek a mondatait (ami nem egyenlő az egyetértéssel). Ugyanez vonatkozna arra az esetre, ha egy cipésszel társalognál a cipősarkalásról. Valszeg több tapasztalata van, tehát a hitelességét nem kérdőjelezzük (mindazonáltal lehet eltérő véleményünk, mert az szabad).

Én így gondolom. Nem tudom, neked mi a mesterséged, de képzeld el, ha én mondjuk elkezdenék a te mesterségedről neked kioktató és lenéző stílusban kotkodálni és közölném, hogy az egy szar és te azt szarul is csinálod, én ezt sokkal jobban tudom... mit szólnál?

Kávét valaki? Most főztem le.

Lollipop 2008.07.30. 11:57:04

Bocsánat, az előző üzenetem Translator-nak szólt. Csak Warlimont-t idézte.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.30. 13:56:11

:: Warlimont 2008.07.29. 19:13:45
:: Mert a tech ereje és a megavitamin nem gyógyította meg?

Mert akkor még messze nem tudtam annyira auditálni, mint most.
(Sõt nekem a mostani is kevés még hozzá, de nekem elérhetõ közelségben van az a szint, amivel segíteni lehetne egy ilyen eseten.)
Ahhoz viszont alapvetõen eleget auditáltam, hogy lássak alapvetõ irányvonalakat, amelyek alapján az elme mûködését fel lehet vázolni, csupán gyakorlati képzés terén vagyok lemaradva.

:: Egyébként nem leptél meg ezzel a válasszal, hogy "beteget látogattál"

Nyugodtan mondd azt, hogy hazudok, egyenesebb és õszintébb dolog. ;)

:: mindenki ezt mondaná.

Akkor ez a logikád szerint azt jelenti, hogy TE ezt mondanád? :D

:: Ez nem szerencsés, remélhetoleg csak kezdeti probléma volt, és késobb finomhangolták a dózist.

Nem, ez a tizeniksz éves kezelés végsõ fázisa volt. Utána már csak az következett, hogy nem volt tudatában a környezetnek, és emiatt életveszélyes balesete volt.

:: Az, hogy o "be volt lassulva", nem jelenti azt, hogy "mindenki be van lassulva".

A kórtermében is hasonló volt az állapot.

:: Amúgy a jó állapotú beteget össze lehet keverni bankigazgatóval, nagyvállalkozóval, mérnökkel is

Amúgy pszichiáterrel is? (Különösen, ha egynémely rosszindulatú szektás szarrá leértékeli az általad elért eredményeket...)
Tényleg, ti mit tesztek azért, hogy ne kerüljetek a másik oldalra?

:: Sot LRH is volt pszichiátriai beteg, mégis o az istenetek

Nem az istenem.

:: De ebbol azért ne az jöjjön le benned, hogy direkt nem gyógyítunk meg, és bunözok vagyunk.

Nekem nem ez jött le. Már írtam, hogy mi jött le.

:: Jó nagy hülyeséget mondtál ezzel.

Csak éppen pont a cukorbeteg, magas vérnyomás, stb. vonalon tapasztalható az, hogy egy marék gyógyszert kell szedni azért, hogy a jól beállított állapot úgy is maradjon.
Vagy a pszichiátriai gyógyszereknek nincs mellékhatása, nem okoznak függõséget, és még sorolhatnám?

:: Okosnak hangzó szavak, szakkifejezések dobálása, különösebb értelem nélkül.

Esetleg ilyenkor lehetne érdemi választ adni.
Pölö: "Nem, az agyban a szerotoninhiány nem vmi konkrét folyamat következménye, amelynek a legvégén megjelenik a depresszió, amit SSRI-vel gyógyítunk, hanem pölö ismerjük azt a folyamatot, aminek a segítségével leépül a szerotonintermelés (pölö hirtelen nem zabálnak az emberek vödörszám napraforgómagot), és annak a helyreállításával foglalkozunk."

:: Az, hogy a pszichoterápia idoigényes (akár 1 óra)

1 óra???
Izé, profi auditornak volt 200 óra egy skizofrénbõl normális (feletti) egyént varázsolnia. Átlag halandóból ez volt úgy 100 óra. Ez piszkosul nem sok.

:: ez tény, plusz fárasztó is, mert a terapeuta számára is szellemi munka.

Ez gyakorlás kérdése. A szci TR-ek pont azzal foglalkoznak, hogy képes legyél napi 8 órában auditálni vkit.

:: Az, hogy nincs több orvos, arról nem mi tehetünk, ez NEM A MI BUNÜNK.

Ezért is írtam a "szeretett kormányunk"-ról.

:: Az, hogy magánrendelésben van pszichoterápia? A munka értékét meg kell fizetni.

Pont ezt mondtam én is, nem? Nem ez az, amivel vádolgatlak ;)
(Sõt, eddig azt hittem, hogy csak a tényeket )

:: Orvosok vagyunk, kórházban, és pont ugyanazt az orvosi egyetemet végeztem el, mint a neurológus és a belgyógyász.

Ezzel már jobban. Pont ennek a következménye az, hogy túl sok idõt foglalkoztok a hardverrel, és túl keveset a szoftverrel.

:: Magánrendelésben.

Ezt is említettem.

:: Ez van, hiányszakma. Szerinted az OPNI megszüntetése például mennyit javított a pszichoterápia elérhetoségén?

Gondolom, erre nem az a helyes válasz, hogy egy csomó pszichiáter felszabadult, ezért nõtt a pszichoterápia elérhetõsége, ami csökkentette az árakat, és többen hozzájuthatnak...

:: A napi pszichiátriai munka nem az élet értelmének keresésérol és magasztos filozófiáról szól, hanem gyakorlati problémák megoldásáról

Ennek viszont van egy elméleti alapja.
Mi az ember? Darab hús? Agy? Szellem?
Erre alapul maga a gyógyítás megközelítési módja.
Gyógyszert adjunk, vagy tanítsuk meg az elméjét használni?
Magán a megközelítésen, az alapelveken múlik nagyon sok minden.

:: Mert pl a belgyógyászatnak mi a megközelítése?

Az, hogy az emberi test atomok összessége, amire a kémia, biokémia és a biológiai megközelítés épül.

:: Az én mondanivalóm, hogy a pszichiátria nem egy misztikus-félnivaló-rejtélyes-BUNÖS valami

Az én mondanivalóm az, hogy túl keveset foglalkozik a szellemmel, az elmével és túl sokat a testtel.
Kezelési szinten egyszerûen nincs rá idõ, energia, a kutatások iránya pedig a biokémiai (ami vhol ugye érthetõ, ha fõleg a gyógyszergyárak szponzorálják), és nem a szellemi (mert ebben ugye nincsenek hatalmas pénzek, úgymint dollármilliárdok).

:: hanem egy kórházi osztály a belgyógyászat, a sebészet, szülészet, stb. mellett.

Így igaz.

:: Azért, mert úgysem értenéd meg.

Azért 1x próbáld meg, plz. Majd legfeljebb elmondom, hogy nem értem, és mondhatod, hogy "ugye".

:: DE nem is osztanám az észt valami kínais topikban, és pláne nem nevezném BUNÖZONEK az összes kínait.

Én spec a szcihez értek, és a psziket nem nevezem bûnözõnek.
Csupán kihasználom a helyet és az alkalmat, hogy a másik oldalt meghallgassam.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.30. 14:28:24

:: Gekkóla 2008.07.29. 19:58:44
:: Kérdem: miért nem hiszed el Constantine-nak, hogy meggyógyult valaki a pszichiátrai kezeléstol?

Mert õ azt mondta, hogy hónapok meg évek munkája, míg egy pszi diagnózishoz jut.
És még jó eséllyel az sem biztos.

:: nem bonyolult ez, legeljebb bonyolított

Tudod, meg kell érteni a fogalmat. Most vagy új szót találunk ki egy új fogalomra (halandzsa) vagy régit használunk (újbeszél). Szerinted hol lehet kikerülni a "van sapka"/"nincs sapka" helyzetet?

:: azért, mert egyes szavakat a "-ness" képzovel alkotnak, attól még nem kéne azt tükörfordítással "-ság/-ség"-nek fordítani.

Hidd el, az angol eredeti sem angolos kifejezés, továbbá nem "birtoklás"-ról van szó, hanem inkább a birtoklás tudatosságának szintjérõl, arról, hogy mennyire vagy képes kapcsolatba kerülni egy adott dologgal, vagy éppen a környezeteddel.

:: Anonym Mouse 2008.07.29. 22:37:26
:: Minden hegy vulkán, csak nem mind tört ki?!

Azért van vmi szeizmográfia nevezetû elég objektív módszer, amivel ezt el lehet dönteni, nem?
Amúgy a vulkán meghatározása, hogy a történelem folyamán kitört, szóval ez sem egy túl egzakt fogalom...

:: SOSEM ellenorzitek le Hubi tételeit több száz (ezer) éves elméletekkel, teóriákkal, Tananyagokkal

Mission into Time, nézz utána.

:: Meg a 3000 emberöltonyi mélységben találhatsz zöld akármit. Ha akarsz.

Erre gondolsz? en.wikipedia.org/wiki/K%E2%80%93T_boundary

:: sarkanymese 2008.07.29. 22:52:08

:: Vagyis bezárták ugyanúgy, DE semmi mást nem tettek szegénnyel, hogy jobban legyen. Jól bele is halt... Ez a megoldásuk, ha gáz van...?!??!?!

Alapvetõen egyetértek az egész hozzászólásoddal, a Lisa McPherson ügyrõl viszont ha bõvebben érdekel a téma, itt van egy harmadik nézõpont is:
www.upperbridge.org/macp.html
Nem olyan fekete-fehér ez, mint amilyennek az általad olvasott anyagok lefestik.

:: Lollipop 2008.07.30. 11:52:09
:: Úgy gondolom, hogy az a baj, hogy a stílusod kissé agresszív és lenézo.

Tudok róla én is.
Rossz szokás, túl sokat forgolódtam antiszci körökben.

:: de figyelj arra, hogy csak azt szúrd újra, aki visszaszúr.

Igyexem.

:: ne nézz le egy praktizáló pszichiátert a munkájában, fogadd el hitelesnek a mondatait

Nem igazán az van, hogy lenézem a munkájában (bár a környezetem rossz tapasztalatai nem segítenek abban, hogy felnézzek rájuk, ezt elismerem, sõt), és pont ezért faggatom, hogy feltárja a téveszméimet.

:: és közölném, hogy az egy szar és te azt szarul is csinálod, én ezt sokkal jobban tudom... mit szólnál?

Kíváncsian várnám a terméket, ami ezt bizonyítja. ;)

Warlimont 2008.07.30. 16:31:17

":: Mert a tech ereje és a megavitamin nem gyógyította meg?
Mert akkor még messze nem tudtam annyira auditálni, mint most."

Akkor gyógyítsd meg most, tanult barátom, tiéd a pálya.

", hogy o "be volt lassulva", nem jelenti azt, hogy "mindenki be van lassulva".
A kórtermében is hasonló volt az állapot."

Ezen azért ne lepődj meg túlzottan, szcientológus, általánosítani meg pláne nem kell. A kórtermekbe betegségtípusonként, súlyosság szerint, stb direkt csoportosítva vannak a betegek.

"Gondolom, erre nem az a helyes válasz, hogy egy csomó pszichiáter felszabadult, ezért nõtt a pszichoterápia elérhetõsége, ami csökkentette az árakat, és többen hozzájuthatnak..."

Szcientológus, te észnél vagy? Neked fáj, hogy a pszichiáter pénzt kér a munkájáért, és az idejéért?? Mert ti ingyen dolgoztok? Mennyibe kerül valójában az Alapok néven 1.3 millióért adott (akciósan csak most csak önnek 800e) papírhalmaz? 50-60eFt? :) :)

"Ez gyakorlás kérdése. A szci TR-ek pont azzal foglalkoznak, hogy képes legyél napi 8 órában auditálni vkit."

Összezárnálak én téged egy-két valódi kezeletlen, schizofrénnel úgy 8 órára. Full gyógyszermentes lesz, mert ti így szeretitek, és agresszív tünetes lesz, mert úgy kerek a buli. Úgy 2-3 óra után megtennéd az első ajánlatodat, 5-6 óra után az Alapok sorozat akciós árát kifizetnéd, hogy hazamehess. És amikor az elmebeteg az e-meter egyik rúdját a szádon nyomja majd le, akkor az Alapok eredeti árat is kifizetnéd. :) :)

"Vagy a pszichiátriai gyógyszereknek nincs mellékhatása"

Mondj már gyógyszert csak egyet, bármilyet, aminek nincs mellékhatása. Mutass már egy olyan gyógyszert, amihez nincs kis cetli tűzve a kockázatokról és lehetséges mellékhatásokról. Egyébként Lenkeivel ellentétben szerintem a vitaminokat sem szabad ész nélkül kanálszámra szedni.

AZt kérdezed, hogy "csak 1 óra a pszichoterápia". Nem, a pszichoterápia sokszor egy óra, azaz akár évekig tartó folyamat, olvasd vissza a hozzászólásomat. Az egy óra egy alkalmat jelent.
Schizofréneket meg pszichoterápiázhatsz 10000 órán át is, a hallucinációk és téveszmék tankönyvi definíciója része, hogy ezek valótlanságáról a beteg nem győzhető meg. És sajnos tényleg ez van, egy hallucináló schizofrént tényleg képtelenség meggyőzni arról, hogy őt nem figyeli a CIA, a KGB és a Moszad a plafonról lelógatott közös műholdjukkal. Szerintem te még nem is láttál igazán beindult schizofrén, csak téped itt a szájad.

És ha olyan profi auditor vagy, akkor gyógyítsatok meg schizofréneket. De tényleg és véglegesen és ellenőrizhetően, nem csak úgy kamu bemondásra. Csináljatok tudományos statisztikákat, ne csak statokat. :) Az eredményeiteket publikáljátok tudományos, impact factoros szaklapban, ami nem az "LRH Hírmondó". Az eredményeitek legyenek megismételhetők, mert ez kell a hitelességhez.

Ha mindez megvan, akkor ti meg fogjátok kapni az orvosi Nobel-díjat. Nem fogom irigyelni tőletek, sőt tisztelni foglak titeket, és örülni hogy előrébb vittétek az orvostudományt.

De amíg csak szartkeverni tudtok, addig inkább húzzatok a picsába.

Warlimont 2008.07.30. 16:41:05

"Mert õ azt mondta, hogy hónapok meg évek munkája, míg egy pszi diagnózishoz jut.
És még jó eséllyel az sem biztos."

Na, ez is egy nagy hülyeség. :) Helyes diagnózishoz akár 1 perc alatt is lehet jutni, ha nyilvánvalók a tünetek és leletek (pl. alkoholos intoxikáció a detoxos részegeknél), de legrosszabb esetben is 1 hét elég. A hosszú idő ezután jöhet, hogy mit lehet ez ellen tenni. A diagnózisok változhatnak az élet során, mert az ember, az aktuális problémái is változik.

Ugyanez van a már említett cukorbetegnél is. A diagnózis gyorsan összeáll, azután jön a kezelés, sajnos hosszan. Később jönnek a diabetes szövődményei, máris új sorok vannak a zárójelentés diagnózis pontja alatt. Ott is ilyen nagy boci szemekkel meglepődsz, hogy a bácsik össze-vissza mondanak mindent? :) Gondolkozz már, a beteg és a betegsége is változik. :)

Noname 2008.07.30. 16:50:18

Nézzük csak...

Transzi... "auditál"...aki ismeri a pszichiátriát... járt már ott... halott alienek vannak a fejében... halucináció... schizofrenia...

Áhá, megvan! Jó Warliamont, internetes hozzáférése van-e a betegeknek nálatok???

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.30. 18:30:06

:: Warlimont 2008.07.30. 16:31:17
:: Akkor gyógyítsd meg most, tanult barátom, tiéd a pálya.

Említettem, hogy meghalt?

:: A kórtermekbe betegségtípusonként, súlyosság szerint, stb direkt csoportosítva vannak a betegek.

Ahh, köszönöm, ezt el lehet mondani, akkor megértem a tapasztalataimat.

:: Szcientológus, te észnél vagy?

Na, lesz itt sok félreértés.
Gondoltam bedobok egy tényleg helytelen megoldást, és majd megmondod, hogy mi a helyes.
Lazíts kicsit, hajlandó vagyok igazat adni, csak éppen ahhoz el kellene mondanod, hogy miben van igazad. ;)

:: Neked fáj, hogy a pszichiáter pénzt kér a munkájáért, és az idejéért?

Az nem, csak az, hogy ezért tõlem TB címén egy valag pénzt levonnak. Jó lenne, ha a kettõ közül (magánpraxis ill. TB) csak az egyik fordulna elõ.

:: Mert ti ingyen dolgoztok?

Ha már így rákérdezel, régen a csörcsben pölö alapból ingyen dolgoztam, és a honlapomat is ingyen csinálom.

:: Mennyibe kerül valójában az Alapok néven 1.3 millióért adott papírhalmaz? 50-60eFt? :) :)

Csak kíváncsi vagyok, arról tudsz-e, hogy semmi közöm nincs már jó ideje az egyházhoz, és így az áraikhoz sem?

:: Összezárnálak én téged egy-két valódi kezeletlen, schizofrénnel úgy 8 órára.

És te tudsz velük kommunikálni? Úgy értem, hogy odafigyelnek rád és válaszolnak a kérdéseidre?
Vagy velük hogyan végzed a pszichoterápiát, ha ez az alapvetõ feltétel hiányzik? (Mert mintha ez lett volna a kérdés lényege.)

:: Mondj már gyógyszert csak egyet, bármilyet, aminek nincs mellékhatása.

Most akkor miért is mondtam "jó nagy hülyeséget" azzal, hogy nekem a "kiegyensúlyozás" több gyógyszert jelent, halmozott mellékhatásokkal?

:: Egyébként Lenkeivel ellentétben szerintem a vitaminokat sem szabad ész nélkül kanálszámra szedni.

Mondjuk nekem voltak kitûnõ tapasztalataim a szci méregtelenítéssel, de ebben igazad van, ezért van az is, hogy törvényileg a méregtelenítést egy orvosnak kell(ene) felügyelnie.
Elég kemény volt, és nem mindenki bírja könnyedén a terhelést, nem is merem mindenkinek ajánlani. Viszont a nagyobb vitaminmennyiség tud hasznos is lenni.

:: Nem, a pszichoterápia sokszor egy óra, azaz akár évekig tartó folyamat, olvasd vissza a hozzászólásomat. Az egy óra egy alkalmat jelent.

És úgy heti egy-két óra alatt (mert tudtommal nem szokott gyakoribb lenni) bármit el lehet érni, amit a környezeti hatások nem tesznek tönkre?
Így nem csodálom az 10000+ órát...

:: Schizofréneket meg pszichoterápiázhatsz 10000 órán át is, a hallucinációk és téveszmék tankönyvi definíciója része, hogy ezek valótlanságáról a beteg nem gyozheto meg.

Na itt kezdõdik az egyik különbség a szci meg a pszi között, miért kellene meggyõzni bármirõl az illetõt?
Attól fog a páciens megbízni benned, és rendet rakni az elméjében, hogy hazugnak tartod?
Az auditorkódex vhol ott kezdõdik, hogy abban, amit mond, abban igaza van, és nem szabad kétségbe vonni. Egy idõ után úgyis kipottyan, hogy mi miatt tartja fent ezeket a "téveszméket".
Továbbá ugyancsak különbözõ tankönyveink vannak, mert az enyémek szerint a "hallucinációk és téveszmék" elég gyorsan, pár óra alatt feloldhatók.

:: Szerintem te még nem is láttál igazán beindult schizofrén, csak téped itt a szájad.

Tehát ha a rokon éjszaka felhív, hogy háború van, vigyázzak, akkor az nem "igazán beindult"? Azt hittem, hogy az ennél beindultabb már képtelen az önfenntartó kognitív funkcióra és infúzióra van kötve, de szólj ha tévedek.

:: És ha olyan profi auditor vagy, akkor gyógyítsatok meg schizofréneket.

Emléxel, az elején, hogy "még nem vagyok ezen a szinten"?
De ha vhogy meg tudod oldani, hogy a családfenntartásom színvonala megmaradjon, akkor folytathatjuk.
Addig viszont kell várnod pár évet, míg fõállású auditorba át tudok menni.

(Most jutottam el ugye "húzzatok a picsába" részig, szóval váltsunk kicsit hangnemet. Szakembernek lehet, hogy többet kellene bírnia, nemde?)

:: Warlimont 2008.07.30. 16:41:05
:: Helyes diagnózishoz akár 1 perc alatt is lehet jutni, ... de legrosszabb esetben is 1 hét elég.

Ez csak a tünetek leírása ugye?

:: A hosszú ido ezután jöhet, hogy mit lehet ez ellen tenni.

Ez meg az, hogy tényleg mi is a baja? Ez más néven a "kísérleti nyúl" fázis? :D

:: Gondolkozz már, a beteg és a betegsége is változik. :)

A végén úgyis meghal, kár erõlködni, nemde? :/

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.30. 18:32:43

Tényleg Warlimont, ha már így belelendültünk, úgy érzem, hogy nálad lassan érik a diagnózisom. :DDD

Megengedem, hogy nyilvánosságra hozd ebben a topikban, mi erröl a véleményed? (Persze kérem a pontos DSM-kategóriákat ;) )

eerdeklodoo 2008.07.30. 19:25:46

Csak azt nem értem, ha a szcientológia tényleg annyira mindenható, és órák alatt kikezelhető akár egy skizofrén is, miért nem látjuk a csodát? Nagyjából egyet sem? Itt volna a lehetőség a hókuszpókuszra, de valamiért a szcik nem szeretnek kérkedni a tudásukkal. Lehet vakokat gyógyítani, skizofréneket visszavarázsolni ebbe a realitásba. Amíg viszont ez nem történik meg az egész szci hókuszpókusz marad.

Mondom ezt úgy, hogy volt a rokonságban skizofrén. Ha nem kezelték, meg is volt az eredménye. Pszichiátriával teljes életet élt, anélkül nem volt egy leányálom az élet, sem neki, sem a környezetének.

Felháborító, hogy ismételten egy olyan ember téveszméire alapozza a szci a pszichiátriai problémák kezelését, akinek halvány gőze és köze sem volt sem az orvosláshoz, sem a pszichológiához. Merthogy atomfizikus volt, vagy mi. Ráadásul megveti a pzsichomókusokat, de az ő módszereikkel operál. Még mindig nem tudom elképzelni, hogyan lehet egyetlen pasas minden őrültségét tényként és tudományként elfogadni.

BTW, szakmai körökből (pszihóktól) hallottam olyasmit, hogy tényleg köthető az OPNI bezárása a szcihez, ill. hogy ők kaparintották meg az ingatlant. Tudtok erről valamit?

Warlimont 2008.07.30. 19:44:42

"Tényleg Warlimont, ha már így belelendültünk, úgy érzem, hogy nálad lassan érik a diagnózisom. :DDD"

Csak egy simán megvezetett ember vagy. Ez nem diagnózis.

"Ha már így rákérdezel, régen a csörcsben pölö alapból ingyen dolgoztam, és a honlapomat is ingyen csinálom."

Ha ingyen dolgoztál a csörcsben, az a te bajod, de ettől még a fizető ügyfeleknek nem lett olcsóbb semmi, az Alapok akciós 800e ára meg egy tragikomikus vicc, egy fordított IQ teszt, aki megveszi ennyiért, az egyben minősíti is magát. A te olcsóságodból max a fejesek több hasznot húztak.

És mihelyt meggyőzöl egy benzinkutast, hogy adja nekem is ingyér a dízelt, egyből lesz ingyen pszichoterápia is.

"Megengedem, hogy nyilvánosságra hozd ebben a topikban, mi erröl a véleményed? (Persze kérem a pontos DSM-kategóriákat ;) )"

Újabb tévedés, ill. a pszichiátria világának nem ismerése. A DSM-et nem használja a hazai kórházi gyakorlat, nálunk BNO (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) van, akárcsak a teljes magyar egészségügyben. Európában is ez a gyakoribb, a DSM amerikai eredetű, és ma is inkább ott működik, ill. az orvosi kutatások gondolkoznak DSM-ben.
A mindennapi gyakorlat a BNO, az OEP is ebben vár el minden lejelentést.

Warlimont 2008.07.30. 20:33:30

"Említettem, hogy meghalt?"

De ugye nem azt akarod mondani, hogy MI öltük meg? :) Basszus, véres a köpenyem. :)

"Ahh, köszönöm, ezt el lehet mondani, akkor megértem a tapasztalataimat."

Egészségedre.

"Na, lesz itt sok félreértés.
Gondoltam bedobok egy tényleg helytelen megoldást, és majd megmondod, hogy mi a helyes.
Lazíts kicsit, hajlandó vagyok igazat adni, csak éppen ahhoz el kellene mondanod, hogy miben van igazad. ;)"

34 fölösleges szó, tartalom nélkül.

"Az nem, csak az, hogy ezért tõlem TB címén egy valag pénzt levonnak. Jó lenne, ha a kettõ közül (magánpraxis ill. TB) csak az egyik fordulna elõ."

Igazságtalan a világ. Miért van az, hogy jó fogorvos csak magánban van? Miért van, hogy csípőprotézist gyorsan megkapni komoly művészet? Hogy plasztikai műtétet csak magánban csinálnak rendesen, az államiban baleset után csak úgy-ahogy összefoltoznak.

"Csak kíváncsi vagyok, arról tudsz-e, hogy semmi közöm nincs már jó ideje az egyházhoz, és így az áraikhoz sem?"

Ehhez képest nem kicsit véded őket, és a tech erejét, ez azért ad okot kétkedésre...

"(Dühöngő pszichotikus)
És te tudsz velük kommunikálni? Úgy értem, hogy odafigyelnek rád és válaszolnak a kérdéseidre?"

Nem. De egy dühönhgő elmbeteggel nincs is mit kommunikálni. 1-1 vagy 2-2amp Haloperidol-Seduxen injekció a komm tech első lépése. Ettől a beteg többnyire kialussza a pszichózisa jelentősebb részét, és másnap már lehet vele kommunikálni, ill a tablettás terápiára átállítani.

"Vagy velük hogyan végzed a pszichoterápiát, ha ez az alapvetõ feltétel hiányzik? (Mert mintha ez lett volna a kérdés lényege.)"

Sehogy. Pszichoterpiára először alkalmas állapotba kell kerülni. És hiszed, nem hiszed, nagyon sok beteg alkalmatlan erre. Pl. egy születetten szellemi fogyatékossal te sosem fogsz pszichoterápiára gondolni. Egy Alzheimer kóros leépült idős demenssel sem. Egy pszichotikussal sem.
Szerintem ott tévedsz, hogy a ti auditálásaitok mintájára akarod a pszichoterápiát elképzelni. De ennek szabályai és keretei vannak, és egyáltalán nem univerzális eszköz mindenki esetében! Kérlek, ezt hidd el.

":: Mondj már gyógyszert csak egyet, bármilyet, aminek nincs mellékhatása.
Most akkor miért is mondtam "jó nagy hülyeséget" azzal, hogy nekem a "kiegyensúlyozás" több gyógyszert jelent, halmozott mellékhatásokkal?"

Mert sunyi módon azt sugalltad, hogy csak a pszichiátriai gyógyszereknek van mellékhatása.

":: Egyébként Lenkeivel ellentétben szerintem a vitaminokat sem szabad ész nélkül kanálszámra szedni.
Mondjuk nekem voltak kitûnõ tapasztalataim a szci méregtelenítéssel, de ebben igazad van, ezért van az is, hogy törvényileg a méregtelenítést egy orvosnak kell(ene) felügyelnie."

Ebben egyetértünk. Amikor "méregtelenítésről" hallok, őszintén szólva mindig felmerül bennem, hogy visszakérdezzek: szerinted konkrétan mi az a MÉREG, amit kihajtotok ilyenkor?

":: Nem, a pszichoterápia sokszor...
És úgy heti egy-két óra alatt (mert tudtommal nem szokott gyakoribb lenni) bármit el lehet érni, amit a környezeti hatások nem tesznek tönkre?"

Sajnos a környezeti hatások adottak, és ahogy a mondás tartja: család ellen nincs orvosság. Ilyenkor max segítség tudunk lenni, mint törött láb esetén a mankó: segít, de nem megold.

"(Pszichotikus)
Na itt kezdõdik az egyik különbség a szci meg a pszi között, miért kellene meggyõzni bármirõl az illetõt?"

Félreérted. Nem kell meggyőzni. De ha elmondod neki, hogy nyugodjon meg, feküdjön le, nincs sehol kamera, és nem akarja a KGB lehallgatni, akkor két lehetőség van: vagy elhiszi neked, vagy nem. A schizophrent meggyőzni ilyesmiről nem lehet, nem is szoktunk ezzel próbálkozni. VIszont mivel feszült, nyugtalan, sőt félelmében akár öngyilkos is lehet, így gyógyszerekre van szükség, akár azonnal. Vagy megöl téged egy baltával, mint rokonát, mert félelmében azt hiszi, téged is a KBG küldött. Én magam láttam pszichotikus beteget, aki elharapta a csuklóját ott előttünk, dőlt a vér, de megmentettük. Volt dolgunk schizophren beteggel, aki pszichotikus állapotban otthon full levágta a farkát. Ezeket a betegeket gyógyszerrel kell kezelni, és hidd el, a mellékhatás kockázata messze eltörpül ezektől a tragédiáktól. Ha tehát azt mondjuk, a fő baj a betegség, akkor ezután még mindig a kezelésbevétel a kisebb rossz.

"Attól fog a páciens megbízni benned, és rendet rakni az elméjében, hogy hazugnak tartod?"

Nem, ez félreértés, nem erről beszélek. Amúgy senkit sem tartok hazugnak. A téveszme hangoztatása egy tünet, olyan mint pl a láz, az agy múködészavarának jele. A legvadabb téveszmével szemben is megértőnek kell ezért lenni. A betegség mondatja vele. Sosem érzek beteggel szemben haragot, nem minősítem hazugnak, stb. Ezt nem szabad!

"Az auditorkódex vhol ott kezdõdik, hogy abban, amit mond, abban igaza van, és nem szabad kétségbe vonni."

Szerintem sem.

"Továbbá ugyancsak különbözõ tankönyveink vannak, mert az enyémek szerint a "hallucinációk és téveszmék" elég gyorsan, pár óra alatt feloldhatók."

Ebben nem hiszek, te se tedd, vegyél másik könyvet. Amúgy hol olvastad ezt a nagy okosságot? Rendes téveszmék valódi megszűnése akár hónapokig is tart. De azt mondjuk el tudom képzelni, hogy bezárjátok a beteget a szaunába, és ezer fokon izzadva megtanulja gyorsan letagani a panaszait. :) Ez azonban nem eredmény, max olyan, mint az inkvizició nagy bevallásai. :)

De hogy ne csak én meséljek, kérlek, részletezd már a ti módszereteket a betegek kezelésére, ha lehet a lényegére törekedve.

":: Szerintem te még nem is láttál igazán beindult schizofrén, csak téped itt a szájad.
Tehát ha a rokon éjszaka felhív, hogy háború van, vigyázzak, akkor az nem "igazán beindult"?"

Mit mondjak erre? Attól hogy láttam már jégtáncot a TV-ben, és azt hiszem sört kortyolva a képernyő előtt, hogy ez semmi, nekem is menne, a jégen gyorsan kiderülne, hogy élőben milyen más a jég.
a családfenntartásom színvonala megmaradjon, akkor folytathatjuk.

"részig, szóval váltsunk kicsit hangnemet. Szakembernek lehet, hogy többet kellene bírnia, nemde?"

Az "egyház" elmond minket válogatás nélkül minden gengszter bűnözőnek, gyilkosnak, koncentrációs tábor kitalálónak, Hitlernek, bárminek. Ez borzasztóan sért, és nem tudom leírni, mennyire igazságtalannak érzem. Ehhez képest tehát azt mondani, hogy "menj a picsába" angol úriember mély meghajlásos köszönése.
Beteg bolondságain nem sértődök meg, de tudatos gyalázkodáson, már engedd meg, de nehéz szó nélkül túllépni.
Neked tetszene, ha végzed a munkád becsülettel, és minden gyilkosnak mond el egy őrült társaság általánosítva?

"Helyes diagnózishoz akár 1 perc alatt is lehet jutni, ... de legrosszabb esetben is 1 hét elég.
Ez csak a tünetek leírása ugye?"

Ez játék a szavakkal. A tünetek értékelése egyenlő a diagnózissal.

":: A hosszú ido ezután jöhet, hogy mit lehet ez ellen tenni.
Ez meg az, hogy tényleg mi is a baja? Ez más néven a "kísérleti nyúl" fázis? :D"

Látod, ezek miatt a faszságok miatt nehéz veled beszélgetni. Mi az, hogy kísérleti nyúl fázis? Eszednél vagy, szcientológus? Kivizsgálás, terápiás folyamat.

":: Gondolkozz már, a beteg és a betegsége is változik. :)
A végén úgyis meghal, kár erõlködni, nemde? :/"

Persze, ha fáj a fogad, te se menj fogorvoshoz, mert minek, úgyis meghalsz.

Anonym Mouse 2008.07.30. 22:30:12

Ugyan, az adatgyűjtő kérdőíveken szerepel a kérdés miszerint volt-e a tisztelt növényszinten vegetáló agy tulajdonosa pszichiátriai kezelés alanya, esetlek skizofrén (bocs a "magyaros leírásért", nem akartam kivágni-berakni). Valszeg pont azért, hogy ne később az auditálás monotonsága és stressze hozza ki a kedves jelentkezőből az idiótát. Mert akkor baj van, és bizony, csoda kellene hogy ne ragadjon a hír a szektán...

Warlimont 2008.07.31. 12:56:53

"Az auditorkódex vhol ott kezdõdik, hogy abban, amit mond, abban igaza van, és nem szabad kétségbe vonni."

Egyébként ha ez a nemes tényleg így van nálatok, akkor miért kell valakitől egymás után ezerszer is megkérdezni, hogy MI A BŰNÖD? :) :) Ez is a bizalom, meg a "kódex" része nálatok? :)

Anonym Mouse 2008.07.31. 13:17:10

Warlimont, Te most vagy nem ismered Transzit, vagy szándékosan akarsz itt látni egy 250.000 karakteres kommentet tőle
:D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.31. 16:13:35

:: Warlimont 2008.07.30. 19:44:42
:: Csak egy simán megvezetett ember vagy. Ez nem diagnózis.

Ez jó, akkor észérvekkel meggyõzhetõ lennék?
(Amúgy néztem ezt: psyweb.com/Testing/CHN-E/Q1.jsp csupa normál tartomány, és korrelálsz vele ;) )

:: Ha ingyen dolgoztál a csörcsben, az a te bajod

Akkor miért azt kérdezed?

:: Újabb tévedés, ill. a pszichiátria világának nem ismerése.

Ahh, akkor ezért nem találtam magyarul. Így érthetõ.

:: A DSM-et nem használja a hazai kórházi gyakorlat, nálunk BNO (Betegségek Nemzetközi Osztályozása) van, akárcsak a teljes magyar egészségügyben.

De gondolom, mivel a pszichiátria tudomány, a diagnózis szintén, ezért elég jó az átjárás a két rendszer között.
Fizikában mondjuk pölö mindegy lenne, hogy a címke az "hüvelyk" vagy "méter", dolgozni ugyanúgy lehet vele, max egy kicsit transzformálni kell a címkéket.

:: Warlimont 2008.07.30. 20:33:30
:: De ugye nem azt akarod mondani, hogy MI öltük meg? :) Basszus, véres a köpenyem. :)

Nem megyek bele, de egyértelmûen a jelen pszichiátriai gyakorlat volt a hibás, és erre objektív érveim vannak.
Viszont nem fogom fórumon megosztani.

:: 34 fölösleges szó, tartalom nélkül.

Ha már ilyen precíziós résznél tartunk, tettem fel kérdéseket, amikre nem kaptam választ:

Mi a "psziché" meghatározása, aminek a "iatrós"-a (orvosa) vagy?
Tényleg, ti mit tesztek azért, hogy ne kerüljetek a másik oldalra?
Arról tudsz-e, hogy semmi közöm nincs már jó ideje az egyházhoz, és így az áraikhoz sem?
Tehát ha a rokon éjszaka felhív, hogy háború van, vigyázzak, akkor az nem "igazán beindult"?

:: Igazságtalan a világ.

Ahh, szóval akkor az fáj nekem, hogy a világ igazságtalan. Így rendben volnánk.
Mondhatjuk, hogy megválaszoltad a kérdésed? ("Neked fáj, hogy a pszichiáter pénzt kér a munkájáért, és az idejéért?") :D
Meg lenne egy kérdésem: te fizetsz adót a magánrendelésen beszedett pénzbõl? (Erre nem kötelezõ válaszolni.)

:: Ehhez képest nem kicsit véded oket, és a tech erejét, ez azért ad okot kétkedésre...

A tech erejét megtapasztaltam.
A csörcsöt azért nem szoktam túlzásba vinni, max annyira, hogy az illetõ következetesen ítélje el õket.

:: Nem. De egy dühönhgo elmbeteggel nincs is mit kommunikálni.

A szci szerint ezen a szinten is orvosi kezelés, enyhe és gyorsan lebomló és függõséget nem okozó nyugtatók, valamint feltáplálás szükséges, megnyugtatlak.
(Bár a jelen kórházi viszonyok között a feltáplálás, hogyismondjam, sztem komoly nehézségekbe ütközik. :( És mielõtt belekötnél, nem téged hibáztatlak érte.)

:: másnap már lehet vele kommunikálni, ill a tablettás terápiára átállítani.

Tehát akkor ebben az állapotban viszont már ki lehet velük bírni a 8 órát?

"Vagy velük hogyan végzed a pszichoterápiát, ha ez az alapvetõ feltétel hiányzik? (Mert mintha ez lett volna a kérdés lényege.)"

:: Pl. egy születetten szellemi fogyatékossal te sosem fogsz pszichoterápiára gondolni. Egy Alzheimer kóros leépült idos demenssel sem.

Ezek mindketten neurológiai esetek, nem pszichiátriaiak, nemde?

:: Egy pszichotikussal sem.

Azért itt próbát tennék. Vmint a depresszió, bipolár és skizofrén kategóriában is. Ezeknél

:: Szerintem ott tévedsz, hogy a ti auditálásaitok mintájára akarod a pszichoterápiát elképzelni.

Izé, ezt támasztja alá az auditálás hatékonysága ;)

:: De ennek szabályai és keretei vannak, és egyáltalán nem univerzális eszköz mindenki esetében! Kérlek, ezt hidd el.

Én elhiszem.
Sõt pont ezt (hogy hajlandó vagyok neked elhinni dolgokat) fejtettem ki az általad lefikázott 34 szavas szakaszban. :P

:: Mert sunyi módon azt sugalltad, hogy csak a pszichiátriai gyógyszereknek van mellékhatása.

Akkor hadd nyugtassalak meg, a többi tünetelnyomó gyógyszerért sem szoktam lelkesedni, pölö az a magasvérnyomás vonal böki a szememet, amivel anyámat tömik.

:: Ebben egyetértünk. Amikor "méregtelenítésrol" hallok, oszintén szólva mindig felmerül bennem, hogy visszakérdezzek: szerinted konkrétan mi az a MÉREG, amit kihajtotok ilyenkor?

Nem tudom, de jelentõsen jobban éreztem utána magam, és ennek sem a 20 perc futáshoz, sem a szaunához nem volt köze.
A beszámolók közé szerves oldószerek, szúnyogcsípés, pókcsípés, leégés okozta fürdõruhacsíkok, extrémebb esetben a légköri atomrobbantás hatása szokott bekerülni (bizony, 1955-ben még ilyen is volt), de elég változatos a lista.
A fõ téma amúgy ezen a niacin szokott lenni, errõl pedig magad is eleget össze tudsz szedni, hogy vmi hatásmechanizmust kitalálj.

:: Sajnos a környezeti hatások adottak, és ahogy a mondás tartja: család ellen nincs orvosság.

Van, ezt hívják "Disconnection policy"-nak a szci zsargonban, továbbá ilyen "távoltartási végzés" is létezik a világ némelyik részén.
Persze ilyenkor mindig a szegény szektás családtagja sajnáltatja magát, az ellenkezõ irány soha senkiben nem szokott felmerülni...

:: Félreérted. Nem kell meggyozni.

Így értelek. Ez viszont azért alapvetõen a kommunikáció alatti szint, erre az útmutatást lásd fentebb.

:: Rendes téveszmék valódi megszunése akár hónapokig is tart.

Mondjuk a heti 1-2 órával lehet ;)
A szci gyakorlat a heti min 12,5 óra,

:: De azt mondjuk el tudom képzelni, hogy bezárjátok a beteget a szaunába, és ezer fokon izzadva megtanulja gyorsan letagani a panaszait. :)

Látod, én is egy csomó hülyeséget be tudok képzelni a pszichiátriáról. :DDD

:: De hogy ne csak én meséljek, kérlek, részletezd már a ti módszereteket a betegek kezelésére, ha lehet a lényegére törekedve.

A lényeg az, hogy a minimális kommunikációs szintig eljutva mindenképpen orvosi kezelést igényel, a fõ cél a szervezet anyagcseréjének helyreállítása.
Utána fõleg objektív eljárások (freezoneamerica.com/Clearbird/Clearbird2004/sub1/class1/objectives_proc.htm), alacsony szintû kommunikációs eljárások és felidézési eljárások (mint pl. freezoneamerica.com/Clearbird/Clearbird2004/sub1/class0/part3/61Recall_print.htm) segítségével lehet a személyt a jelenbe hozni és a környezetében orientálni. Természetesen ehhez megfelelõ viselkedésminta is kell (freezoneamerica.com/Clearbird/Clearbird2004/sub1/class0/part1/12trcourse.htm), így nem biztos, hogy ez számodra értelmezhetõ lesz.

:: Mit mondjak erre?

Az igazat? Egy eldöntendõ kérdés volt, lehet rá igent meg nemet mondani, esetleg példával alátámasztani.

:: Ez borzasztóan sért, és nem tudom leírni, mennyire igazságtalannak érzem.

Üdv a klubban. :D

:: Neked tetszene, ha végzed a munkád becsülettel, és minden gyilkosnak mond el egy orült társaság általánosítva?

Nem, de kezdek hozzászokni, sõt egy idõ után az ilyesmit hajlamos leszek dicséretnek venni ;)

:: Ez játék a szavakkal. A tünetek értékelése egyenlo a diagnózissal.

Az, hogy vki elmondja, mik a tünetek, nekem nem azonos azzal, hogy vki megmondja, mik az okok.
Gondolom nem kell részleteznem, hogy mi a különbség.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.31. 16:15:55

:: Anonym Mouse 2008.07.30. 22:30:12
:: Valszeg pont azért, hogy ne késobb az auditálás monotonsága és stressze hozza ki a kedves jelentkezobol az idiótát.

Te is kifestõs meséskönyvben találkoztál egyedül auditálással, ugye? :D

:: Warlimont 2008.07.31. 12:56:53
:: Egyébként ha ez a nemes tényleg így van nálatok, akkor miért kell valakitol egymás után ezerszer is megkérdezni, hogy MI A BUNÖD?

Bevallom, ezzel a részével még tényleg nem futottam össze, fõleg nem auditálás során.
Honnan van ez?

:: Anonym Mouse 2008.07.31. 13:17:10
:: vagy szándékosan akarsz itt látni egy 250.000 karakteres kommentet tole

Mindjárt végzünk, még 2-3 üzenetváltás max, és össze fogunk borulni ;)

Anonym Mouse 2008.07.31. 17:10:51

Nos, egyrészt hála istennek hogy "nem vagyok ülésben" :)
Másrészt, kifestős könyv lenne egy volt OT8 dokumentációja a dolgokról? Tényleg? Ha valaki lepattan a sciből, megtarthatja a rangját? PL használhatja mint "OT8 Lenkei Gábor vagyok" vagy hasonló?
a negyed milliós szám még nem indok a "buzulásra" pajtásom :D

Warlimont 2008.07.31. 21:19:13

"Te most vagy nem ismered Transzit, vagy szándékosan akarsz itt látni egy 250.000 karakteres kommentet tőle"

Anonym Mouse! Bevallom a BŰNÖM!! Igazad volt, tényleg nem kellett volna felpiszkálni az alvó oroszlánt. Igazad volt! Bűnös vagyok, bűnös vagyok, bűnös vagyok... :) :)

Most itt scrollozom a 250e karakteres újabb agymenését, a millió újabb ferdítését, hülyeségét. Két lehetőség van:
1. újra próbálok rendet rakni a féligazságai, csúsztatásai, hülyeségei között. Nem könnyű feladat, teljesen be van szűkülve önmagára és xenura
2. nyitok egy sört

Hát asszem mentem inkább a hűtőhöz...! :) :)

Transzon fel ne húzd magad, tekints úgy rá, mint valami jópofa, félig beszívott fickóra egy bulin. Figyeljük, hallgatjuk egy darabig, nevetünk, ha vicceseket mond, azután ha megunjuk, otthagyjuk. Összeborulni eszembe se jutna vele, hiába ajánlgatja, én inkább maradok a csajoknál. :) (Bocs, Transz, kosarat kaptál! :) )

Sok vidám percet szerezett szci barátunk itt a topicban, de lassan ideje nyitni egy sört. :) :)

Anonym Mouse 2008.07.31. 22:25:37

:)
Felhúzni? Dehogy. Egy kedvenc íróm hasonlatával élve, olyan izgalmas Ő itt, mint egy vihar. Messziről kafa, ha benne vagy akkor inkább otthon lennél...
Vagy, mint kedvenc filmfőszereplőm, Ford Fairlane szavaival élve, olyan a vita, mint sajtreszelővel rejszolás.
Persze, lehet hogy egy 6 órás "ülés" végére még azt is elismerném hogy igaza van, még ha a röghegységek párzási szokásairól beszél is a trópusi antarktiszon.
Bocs, semmi személyes.
:D
Én csak azt sajnálom amúgy hogy biztos lehetne Vele csomó dologról értelmesen beszélni, csak ugye a közeg...
Vagy a thetánjaim...

Warlimont 2008.07.31. 23:02:32

Anonym Mouse!

Ford Fairlane idézgetésével legyél óvatos. FF mindig azt tanította Feró csengő hangján: eszem, fa.om megáll.
Vigyázz, Transz nehogy ezt ajánlattételnek vegye tőled, és veled is össze akarjon borulni 2-3 komment után! :)

Anonym Mouse 2008.07.31. 23:09:19

:O
Óbakker!!!


:D

CConstantine 2008.07.31. 23:52:18

Transzi, én sehol nem mondtam, hogy sok hónap és évek kellenek mire diagnózishoz jut egy pszichiáter.
ha írtam valamiről az egy rokon, akinek egyébként szervi gondjai miatt alakultak ki komoly zavarai (fizikai és idegi) és miután az adott szervet (nem a fejében :)) rendbetették,minden ok. közben, amikor idegileg nagyon gáz volt, kezelték és rendbe is tették.
minden évben, de nem kellett új diagnózis, se más, csak a rossz idegi állapot idejére kezelni, felhozni, akár etetni, felhízlalni.

és tényleg se te se a CCHR nem tudja elképzelni, hogy van aki meggyógyít,segít.
Ez nagyon nagy gáz, legyen bármiről is szó.
Legalább olyan primitív, mint minden MSZP-s komcsi és diktátor, meg minden Fideszes nyámnyila, tudálékos és nem is ért semmihez, mert nem dolgozott.

nem is tudom ki van az általánosítás ellen,hanem pont az LRH tech. és minden pszichiátert elégetnétek úgy mint a második világháborúban tették.
Ez árul el a legtöbbet az SCN hívők táborának fanatizálódásáról.

CConstantine 2008.07.31. 23:54:02

btw. a sok Transzi szövegre:
Transzi, inkább auditáld magad többet, ne pazarold el a drága időd itt. :))
jobb lesz mindenkinek.

Elnyomó 2008.08.03. 18:47:31

"Raskovics neve egyetlen független forrásban sem szerepel társszerzőként, csak szcientológia oldalakon."

"Tehát nagy valószínűséggel ez is hazugság."

en.wikipedia.org/wiki/Jovan_Ra%C5%A1kovi%C4%87

Namost ha megnézzük a history-t, látható, hogy a cikk létrehozóját azóta letiltotta a wikipedia, többek között azért, mert
- rendszeresen megváltoztatta a CoS egyik bírálójáról szóló cikket
- több wikipedia usert megfenyegetett

A szcientológusok rászálltak a wikipediára is, néha rá kell nézni a fontosabb cikkekre (Hubbard, Szcientológia, McPherson, stb), hogy nem írtak-e bele valótlanságokat.

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.04. 13:22:20

ez viccnek is rossz xD
Sőt Hitlert is pszichiáter segítette mi?
Akárcsak Xenut.
oké..
Már fáj a fejem esküszöm..
És vannak százával, hanem ezrével emberek, akik ezt el is hiszik
www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=289261
süti beállítások módosítása