Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A teljes Xenu történet magyarul

2008. június 16. - Reformer
Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója.

L. Ron Hubbard, vágatlanul.

Mindenki csak saját felelősségére olvashatja el! :) Az egyház szerint tüdőgyulladást is lehet kapni az elolvasásától! A dokumentum szerzői joga is náluk van, én pedig nem haszonszerzési céllal publikálom. Mint ahogy a Biblia is ingyenes (még akkor is, ha Hubbard szerint Krisztus nem is létezett).



Rendben. Akkor ami ezt a bolygót illeti. A konföderációt, az azzal szomszédos huszonegy csillagot és azoknak mind a 76 bolygóját érintő Kettes Incidens (ez maga a Xemu/Xenu-s történet, amiről most szó van. Van egy Egyes Incidens is, ami a világegyetem eredetekor történt - Reformer) nagyon hosszú és összetett volt. 36 napig tartott. Egy elfogó hadművelettel kezdődött. Egy amolyan elfogással. És most ne arra gondoljatok… próbálok futtatni egy elfogást… hogy röpködtök erre-arra a levegőben, aztán egyszercsak valaki rátok dob egy hálót, meg ilyen hülyeségek; az ottani embereknek akkoriban rendkívül hasonlított az öltözetük a mi ruháinkhoz. Ugyanolyan autóik voltak, a vonatjaik és a hajóik is pontosan olyanok voltak, mint itt az ’50-es ’60-as években.

Ez a civilizáció száz százalékig másolja az R6-ot (a Routine 6 rövidítése, a később előbukkanó mozifilmek során beépített implantok tartalma. Továbbolvasva világossá válik - Reformer), mert így tervezték. Ugyanilyenek voltak az utcák, ugyanilyen házakban laktak, satöbbi. Mi a fene.

És jókora kalamajka, felfordulás meg ilyesmi volt, mielőtt az R6 elkezdődött. A Lojális Tisztviselők voltak a testület, a választó testület – Lojális Tisztviselőknek hívták őket, és az ő dolguk volt a népesség megóvása, satöbbi. Ők egy Xemu nevű fickót választottak meg legfőbb fejesnek. És le akarták váltani. Xemu a hatalomban töltött utolsó perceit arra használta, hogy rendesen belecsapjon a lecsóba.

[Egy leeső ceruza hangja] Igen, nem csodálom, hogy eldobtál valamit. [nevetés]

Szóval az utolsó pillanatban jó nagy felfordulást csinált. Persze volt pár jómadár, akik támogatták. Ő volt az univerzum legnagyobb elnyomója. Voltak adminisztrátorai, meg bolygóvezetők mindenféle helyeken és pozíciókban. Kiszúrta az összes jófiút, gyorsan megszabadult tőlük, aztán összeszedte azokat a katonákat, akik minden hamis parancsot végrehajtottak anélkül, hogy látnák, mi a francot csinálnak, ráuszította őket a lakosságra, és begyűjtötte őket, egyiket a másik után, ra-ta-ta-ta-ta-ta-ta. Az egyik módszerük az volt, hogy azt mondták, jövedelemadó-ellenőrzésre jöttek. Az Egyesült Államok amúgy a jövedelemadót is úgy másolta. Az is R6. Ezek a fickók csak egy rakás dramatizáló pszichopata [az amerikai adóhivatal].

Szóval bementek, és a katonák elkezdték lemészárolni őket. Aztán elküldték a katonákat, hogy nyírják ki azokat a renegát katonákat, akiknek megparancsolták, hogy nyírják ki az őrült katonákat, úgyhogy végül szépen lelövöldözték és implantálták egymást. Teljesen lepusztították ezeket a bolygókat, olyanok lettek, mint egy billiárdgolyó.

Egész pontosan… az volt a trükk, hogy le kellett lőni, lebénítani az illetőt, többnyire egy tűt szúrtak a tüdejébe, és ugyanebben a pillanatban lefújták mélyhűtött alkohol és glikol keverékkel, ezzel a vegyülettel garantáltan elkapták a thetánt (maga a lélek, az illetõ saját maga, nem a test vagy az elme – Reformer). Ezután csak be kellett rakni egy fagyasztóba, és el is kapták a grabancát, mivel ha megpróbálná elhagyni a testét, megfagy. Ezután gyűjtőállomásokra vitték őket. Dobozokba rakták őket, és bedobálták őket olyan űrhajókba, amik pontos másai voltak a DC-8-asok… a DC-8-as repülőgép pontosan úgy néz ki, mint az akkori űrhajók. Pont úgy. Leszámítva, hogy a DC-8-nak légcsavarjai, propellerei vannak, az űrrepülőknek meg nem voltak.

Aztán nagy fagyasztó egységekbe rakták őket, és így tovább. És ha megnézzük Einstein állítását, hogy az ember nem lépheti át a hangsebességet, hát ez… mármint a fénysebességet. Hát ez egy nagy marhaság. A Coltusról a Teegeeack bolygóra, vagyis a Földre vezető utazás kilenc hétig tartott, és ez bizony jópár fényévnyi távolság.

A Coltus a Sarkcsillag, Polaris egyik bolygója volt és ma is az.

És csak hordták ide az embereket a dobozokkal, milliárdszámra. Aztán bedobozolták őket, és a dobozokat nagy halmokba rakták. A bolygó lakói is megkapták a magukét. Senki nem foglalkozott azzal, hogy velük mi lesz. Lelődözték az adminisztrátoraikat, szétlőtték az irányítóközpontokat, aztán fogták ezt a rengeteg dobozt és a bolygó összes nagyobb vulkánjába dobták őket, majd mindegyikben felrobbantottak egy-egy hidrogénbombát, és ettől a thetánok a légkörbe kerültek. A bombázás után egy elektromos szalagot, egy bizonyos állóhullámot hoztak létre a terület fölött. A hatalmas szél az összes thetánt az így létrehozott vákuumzónákba sodorta.

Ezeket aztán lehozták a földre, bezárták és egy vetítőgép elé rakták őket, ami hangos-színes filmekkel először beléjük ültették az általatok a Clearré tételi tanfolyamon megismert implantot, aztán egy másik implantot, amit OT II-ként ismertek.

Miután ez megvolt, a thetánokat egészen… a harminchat nap hátralevő részében berakták egy szuperkolosszális 3D moziba, és egy filmet vetítettek nekik Istenről, az ördögről, űroperákról, satöbbi, „öt kép öt szóval” stílusban. Nekünk megvan a teljes anyag. Ez ment harminchat napig, aztán szélnek eresztették a szerencsétlen flótásokat… bocsánat. Újra bedobozolták őket, és összekeverték a dobozokat, hogy… két gyűjtőhely volt, az egyik Las Palmas, a másik Hawaii. És volt egy szerelősoruk is. Las Palmasban ez a város főutcájának helyén volt.

Annyi baleset történt már azon a főúton, hogy össze se lehet számolni. Egyszer az egyik kapitányunknak elég erős hányingere támadt itt, erre azt mondtam neki: „Nos, kb. 8 méterre vagyunk az R6 régi szerelősorának a helyétől.” Ettől el is múlt a rosszulléte. [nevetés]

A római katolicizmus -  az ördög, meg minden ilyen dolog - az R6 része. Meg tulajdonképpen minden, amit el tudtok képzelni. Gyakorlatilag az összes modern színházat beépített R6 szimbólumokkal építettek föl. Még a színház páholyain is látszanak ezek a szimbólumok. A mai napig megőrizték ezeket, kitörölhetetlenül. Nem teljesen pontosak, de azt tudják, hogy kell valami a nézőtér szélén levő páholyokra, valami arany mintázat, és oda is rakják.

Az a legjobb, hogy négy vagy ötféle verzió is van, hogy ki csinálta ezt az egészet. Négy vagy öt dolog is van, ami okozhatta. Egyszer az egyikre fogták, másszor a másikra, hogy teljesen összezavarják az embereket, és ne derüljön ki a történteknek az igazi oka. Miután elkészültek, összecsomagoltak, és elhúztak az űrbe, sorsukra hagyták az itt maradottakat.

A konföderáció bolygóin átlagosan 178 milliárd ember élt. 178 milliárd. Ezen a bolygón 258 milliárd. Ennek a bolygónak Teegeeack volt a neve, és a Bombák Bolygójaként, a Gonosz Helyként él a köztudatban. Az a hely, ahol mindenkit széttrancsíroztak. Gondolom, láttatok már olyan nagy helyeket, ahol állítólag nagy vulkáni tevékenység volt régebben. Valójában azok az R6 robbanásainak a maradványai. Ha leástok sok civilizációnyi mélységig, zöld üveget fogtok találni.

...

Azért csinálták, hogy az egyénbe beleimplantálják, hogy hagyja abba a dolgot teremtését, és hogy megszüntessék a túlnépesedést.

Ez volt az ő nagy ötletük, mindezt azért csinálták, hogy megállítsák a túlnépesedést.

Ennek a tervnek az elsődleges célpontja a második dinamika volt (Hubbard szerint ez az ember motiváló 8 hajtóerő egyike – az első a saját túlésésünk, a második a szex és a család területe, azok túlélése és így tovább – Reformer), ezért tele van második dinamikás elnyomással. Például vannak olyan emberek, akik megszállottjai a gyerekekkel való szexnek. Ezt is az R6 tanítja nekik. Bizony, ilyen kedves srácok voltak ezek. Még egy TV stúdiót is csináltak ehhez, szövegírókkal, satöbbi. Ismertek egy olyan trükköt is, hogy megjelenítettek egy embert a szobában, de úgy, hogy teljesen tömörnek és háromdimenziósnak tűnt. De ezek csak trükkök. Semmiség. Annyival többet tudunk az elméről, mint az R6-osok, hogy arra nincsen szó.

Nos, mindennek az lett az eredménye, hogy egy 75 millió éves vákuum keletkezett, már ami az univerzum ezen részét illeti. Belegondoltatok, hogy miért nem… ha léteznek repülő csészealjak, miért nem szállnak le ezen a bolygón? Ennek a bolygónak nagyon-nagyon régóta nagyon rossz híre van. A lázadókat, dezertőröket, meg az efféle alakokat többnyire ide száműzik. De vannak olyanok is, akik menekültként érkeznek ide, mert tudják, hogy ide nem jön utánuk senki.

Ez a bolygó a gonoszság megtestesítője. Az univerzum ezen szektorának nagyon rossz híre van.

Nos, az általatok ismert adatok alapján ez több mint 74 milliárd, majdnem 75 milliárd éve történt. Ez a katasztrófa maga alá gyűrte a konföderációt, és enyhén szólva egy igen kellemetlen helyet csinált az univerzum ezen szegletéből.

Aztán úgymond a modern korban, 20 millió évvel ezelőtt valaki elindított egy evolúciós vonalat a bolygón. Az szép lassan túljutott a barbarizmus számos formáján, de az R6 ismét gondoskodott róla, hogy megrekedjenek a barlanglakó szinten. Ennek ellenére sikerült tovább fejlődniük, továbbléptek az R6 dramatizációja felé. És ezt hívják egyesek haladásnak.

Sikerült pár dolgot így-úgy összeeszkábálni, de a technológiájuk elég szánalmas volt. De mindaddig kapaszkodtak fölfelé, amíg lehetőség volt a tevékenységgel kapcsolatos kommunikációra.

Sok olyan PC-vel fogtok találkozni, aki egyfolytában retteg, hogy „Úristen, a nyomomban vannak!”. Az R6-osok beépítettek egy területet, egy implantot, ami megmondja az embereknek, hogy aki meg akarja menteni a világot, azt meg kell ölni. Meglincselni és felakasztani. Bárkit, aki meg akarja menteni a világot. Úgyhogy természetesen hozzáigazítottam a valenciánkat egy optimálisabb R6 valenciához.

A bolygó teljes népessége úgy reagál az R6 szimbólumokra, mint egy óramű. Nem reagálnak semmi másra. Nem hallgatnak a józan észre sem, csak az R6 szimbólumokra. Szóval ha nekiálltok a rossz szimbólummal foglalkozni, és az emberek egy idő után azt fogják gondolni, hogy meg fogjátok menteni a bolygót, és egyikük-másikuk meg akar majd ölni titeket.

Nos, aláaknázták a dolgot. Nagyon durván aláaknázták. A Római Katolikus Egyház időközben, miközben megfigyelte ezt a dramatizációt, rájött az R6 néhány kis töredékére, és úgy állítják be, mintha az R6 még napjainkban is tartana, pedig az igazság az, hogy nem mindegyik Lojális Tisztviselőt ölték meg. Xemu hibázott. Nem ölték meg mindegyiket, egyáltalán nem. És noha megtépázták a civilizációt, maradtak még fegyverek, szállítóeszközök, maradt némi szervezettség, és így azok a tisztviselők, akik az incidens alatt épp távoli bázisokon, útközben, vagy érintetlenül hagyott bolygókon voltak, felvették a harcot a katasztrófa után. Xemu adminisztrátorai és renegát katonái nem voltak túl hatásosak, és egy nagy háború végül megpecsételte a Galaktikus Konföderáció sorsát.

Azokat az elhagyott városokat, melyekben Xemu emberei megvetették a lábukat, a földig lerombolták. Egy éven belül Xemut letartóztatták, 6 éven belül a teljes ellenállást felszámolták. A Lojális Tisztviselők győztek. Xemut és az embereit az egyik bolygó hegységébe zárták el, egy olyan elektromos ketrecbe, amelyet egy örökké tartó energiaforrással láttak el. Nem valószínű, hogy valaha is kiszabadul.

Ezután a Lojális Tisztviselők rájöttek, hogy semmijük sem maradt. Gyártani sem tudtak semmit, az emberek elmentek. Nem tudták tovább fenntartani a civilizációt, azok a városok pedig, amik nem pusztultak el teljesen, lassan feledésbe merültek. Ezen a bolygón is volt egy bázis, de már szinte a felismerhetetlenségig szétporladt.

Ahányszor valaki tenni próbál ez ellen, hajlamos egy flashback-et kapni. Ezért nem beszélhettek az embereknek arról, ki fogja megmenteni ezt a bolygót. Ti vagytok „azok, akiknek ez a bolygó engedelmeskedik”. Ez a bolygó a tiétek. Nem ti fogjátok megmenteni ezt a bolygót. És ezáltal megmentitek.

Sokat beszélhetnék az eseményeket körülvevő szimbólumokról, de ezek már mind hangszalagon vannak. Természetesen ezekre a szimbólumokra az ember reagál. Ilyen például a kitörő vulkán (Ron itt felmutat egy Dianetika könyvet, amin egy működő vulkán látható). Azt megérti. Nem restimulálja őt, mert nem annyira mélyen el van temetve benne. Csak tudja, hogy az a dolog OK és rendben van.

Az R6-ban az átlagembert keresztre feszítve ábrázolják, és ugyanígy ábrázolják a pszichiátereket is, annak ellenére, hogy domináns karakter; emiatt úsznak meg mindent manapság. Még azt is, hogy elektrosokkolja az embereket. Az általános orvos nem is nagyon szerepel az R6-ban. Csak a sebész. Azt pedig úgy ábrázolják, hogy testeket darabol fel. Ez így is helyes. Gyakorlatilag nyers hússá szabdalja szét a testet, le egészen a csontvázig, és a csontváz agonizál, és utána azt is földarabolja.

Na szóval, az átlagembert a kereszten ábrázolják, és nehogy azt gondoljátok, hogy ez véletlen egybeesés. I.e. 600 körül valahol ezen a bolygón valaki rájött az R6 néhány részletére. Nem tudom, hogy sikerült neki, talán megfigyelt néhány őrültet, vagy ilyesmi. De azóta felhasználták ezt a tudást, és ebből született meg a kereszténység.

A férfi a kereszten. Krisztus nem létezett. A kereszten lévő férfit átlagemberként ábrázolják. Így aki egy keresztre feszített embert lát, rögtön szimpátiát is érez iránta. Emiatt sok preclear-rel (szcientológia auditálást kapó ember, aki még nem Clear – Reformer) találkozhattok, aki azt mondja, ő Krisztus. Ennek két oka van, az egyik az, hogy a Római Birodalomban szívesen alkalmazták a keresztre feszítést, úgyhogy megfeszíthették az illetőt. Az R6-ban pedig keresztre feszítve ábrázolták.

Vannak dolgok, amik megbetegítik az embereket, ezek akkor fordulnak elő, amikor az R6-ban ábrázolt állapotokhoz közeli területre megyünk vagy egy olyan testtartást vesznek fel. Például esőben a szabadban lenni, ami közben esetleg van a közelben egy patkány egy kereszt alatt, garantáltan megfázást okoz. Tehát az esőtől megfáznak.

De ha egy kád vízbe fekszünk, nem fázunk meg. Mikor megfázunk, restimuláljuk a mélyhűtött alkoholt és glikolt, és emiatt dramatizációba kerülünk. Tehát a betegségek nagyon szoros kapcsolatban állnak az R6-tal.

Érdekes adalék ehhez, hogy az egyik japán vulkán a felrobbanásakor beültetett egy implantot, hogy az ember mikor és hogyan legyen beteg. Betegnek kell lennünk öt évesen, tíz évesen, és így tovább egész ötven éves korunkig. A férfiak és nők élettani változásainak is ez a betegség-implant az okozója.

Az embereknek betegnek kell lenniük. Egy emberi test elvileg kb. 70 évig élhet, de ez egy nagy baromság. Az R6 előtt az emberek csak éltek és éltek és éltek, szó sem volt ilyesmiről. Ők tanították meg az embereket a halálra, ők tanították meg őket az amnéziára. Ezek a dolgok mind-mind ebből a zónából és területről származnak.

Ez egy elég egyedi és sajátságos eset a konföderáción belül. Több, különböző fajtájú és méretű implant van, de valószínűleg ez a leghosszabb lefolyású, legerőszakosabb és legrosszindulatúbb implant a galaxis ezen szektorában. Haladást elérni ezen a területen, és elpusztítani ezt a tömeges szintű engramot nem kis feladat, de mi épp ezen dolgozunk. Az univerzum addig nincs biztonságban, amíg az emberekkel így elbánhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr28524345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gekkóla 2008.06.16. 20:14:22

már is fáj a tüdőm. =]

an0234 2008.06.16. 20:16:29

Meg jo h van antibiotikum. Azok a szemet gyogyszergyartok!

interreferencica 2008.06.16. 20:16:57

"Vannak dolgok, amik megbetegítik az embereket, ezek akkor fordulnak elő, amikor az R6-ban ábrázolt állapotokhoz közeli területre megyünk vagy egy olyan testtartást vesznek fel. Például esőben a szabadban lenni, ami közben esetleg van a közelben egy patkány egy kereszt alatt, garantáltan megfázást okoz. Tehát az esőtől megfáznak. "

Mi a franc? Nem tudom mit szívott, de kérek belőle.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.06.16. 20:17:17

Mit szól ehhez a történethez egy pszichiáter????

Gekkóla 2008.06.16. 20:25:29

most már kezdem érteni azt a tényt, hogy LRH nem volt normális.

kis xenufalvi xenu 2008.06.16. 20:35:34

Ez pontosan így történt. Mit nem lehet ezen elhinni?

x.

xemu 2008.06.16. 20:42:46

Imposztor, lebuktál!

Menjél auditálódni!

Gr 2008.06.16. 20:45:42

Én majdnem elhittem :o)

Köszi a postot Reformer!

gz 2008.06.16. 20:56:42

Ezt a zagyvaságot csak én nem értem?

Anonym Mouse 2008.06.16. 21:12:16

Sztem ez a kulcsmondat: "Ha leástok sok civilizációnyi mélységig, zöld üveget fogtok találni."
Röhögnék, de nem megy...

Maxi 2008.06.16. 21:14:09

Kedves gyerekek, az imént a világ legdrágább meséjét olvashattátok. :o)

Luxon 2008.06.16. 21:20:30

interreferencica: lol

Hát nem tudom de Asimov vagy Douglas mester leggyengébb művei ehhez képest eposzi magasságúak.

"Érdekes adalék ehhez, hogy az egyik japán vulkán a felrobbanásakor beültetett egy implantot, hogy az ember mikor és hogyan legyen beteg. Betegnek kell lennünk öt évesen, tíz évesen, és így tovább egész ötven éves korunkig." - És ezt Lenkei is beszopta mint a disznó az árpa moslékot. (Elnézést a disznóktól és a mosléktól!)

Legközelebb szólok a malária kórokozójának hogy ugyan már ne implantálódjon, ha lenne kedves. Bár gondolom a freewinds is ezért volt tele kék azbeszttel; nem árthat egy szcínek mert clear. Gondolom szóltak azért az azbesztnek is meg a tüdő hörgőinek is.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.16. 21:20:34

Király, ebből faszán össze lehet rakni egy hanganyagos-videós magyar feliratos youtube cuccot.
Nekiesik valaki? :)

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.16. 21:23:08

Na ez volt ami igazán kemény volt a mai napban, nem a rotáló kódtábla random jelszavakkal :) Hát ez még jobban készen van, mint a Xenu röpirat...

Ez a fószer tényleg elmebeteg volt.

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.06.16. 21:24:08

A betyárját, ez aztán a story.... 200 Ft-ot sem ér, nemhogy milliókat...

Tunguska 2008.06.16. 21:27:54

istenem, mond, hogy hoax, mond, hogy hoax

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.16. 21:29:13

Anonym Mouse: nagy igazság ez a zöld üveges trutymól. Ezt már ezelőtt kétszáz évvel is tudták a muránói mesterek. Sőt az egész üvegipar azzal küszködött, hogy miként lehetne azt a rohadt zöld színt kibányászni az üvegből, merthogy az alapanyagot jelentő szilicium leginkább ezzel volt szennyezett. Mármint vassal és egyéb ércekkel.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.16. 21:40:16

Az milyen szomorú lenne, ha kiderülne, hogy ez a világ tényleg ilyen kerge-marha :)

A zöld üveg vízió szerintem a borosüveg vagy a rolling miatt került a képbe. Ha jól emlékszem akkortájt hódított Amerikában a Rolling a zöld üvegcsében, aztán elkezdett hanyatlani, mint a fogyasztói :)

eerdeklodoo 2008.06.16. 21:43:15

Igazság szerint nem tudom, mi a rosszabb: ha valaki abból húz hasznot, hogy ezt mások beveszik, vagy az, hogy önmaga komolyan ebben hisz. :\

Tündér Mese 2008.06.16. 22:18:41

Még estimesének is gyenge... :S

ata 2008.06.16. 22:19:08

eszem faszom megáll

Su_n · http://firkak.blog.hu/ 2008.06.16. 22:29:34

És ha esőben nincsen patkány a kereszt alatt akkor minden ok?

Anonym Mouse 2008.06.16. 22:42:14

.Andrei :D
Az általam idézett mondat kulcs része inkább az első fele "Ha leástok sok civilizációnyi mélységig, zöld üveget fogtok találni."
Egy társas összejövetelen ilyenre megkérni a jelenlévőket? Azt hittem hogy scientológusok, nem geológusok. Ki fog leásni több civilizáció mélyre közülük? Mert szerintem a Mester szó szerint értette.
Bakker, most esik le!
A "drill"-t ezek szerint szó szerint kell érteni!!
;)

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.16. 22:53:15

Minél többször olvasom el, annál elmebetegebb :)

Okok. Leástok :) Na erre nem is gondoltam :) Nekem nem a tevékenység, hanem a miért volt az érdekesebb :D

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.16. 22:59:23

Különben valahol azt olvastam, hogy a mi szintünkön ettől nem lehet megbetegedni, mert ha olyan tartalommal találkozik az agyad, ami kárt okozna, akkor bekapcsol egy önvédelmi mechanizmus, ezt pedig onnan lehet felismerni, hogy nevetségesnek fogod érezni, amit olvasol.

Wiggin 2008.06.16. 22:59:33

Képzelhetitek, milyen lehet heti hétszer napi 16 órában ilyeneket fordítani... :)

gabe 2008.06.16. 23:00:55

Nekem semmi közöm a szcientológiához, de ezt a blogot felvettem a potenciális röhögő blogok mellé, mint a Zskategória, Subba stb...

Köszönöm az egész eddigi blogot.

beszartam

an0234 2008.06.16. 23:08:50

Pedig ez elobb volt am mint a matrix! Ha a mittommilyen fiverek eloszor ezt olvassak, holtziher h ebbol lesz film.
Nalam eszerint beindult az onvedelmi mechanizmus.. bar en nem nevetsegesnek hanem szanalmasnak talalom..

vuk 2008.06.16. 23:11:37

Húúűű micsoda titkos tudás:-D

Na aki ezt beszopja, meg még el is hiszi, annak már mindegy:-)

Hubbi tutti nem volt normális. Nem csodálom, hogy ezt a zagyvaságot nem engedik kezdők elé, mert azonnal menekülne..

davidpeter 2008.06.16. 23:12:18

Mi a fészkes?!?!?

davidpeter 2008.06.16. 23:13:41

Olvassatok inkább STALKER-t. (Piknik az árokparton tömörített verziója, amiből a film is készült)
Nem sokkal hosszabb, de van értelme.

paranon 2008.06.16. 23:14:54

A legszebb az előadás stílusa. Részeg volt, vagy őmindig ilyen?

davidpeter 2008.06.16. 23:16:50

Egyébként pedig mind szégyeljük magunkat, amiért más hitén röhögünk (vagy sírunk)...

Nessus · http://blogmole.blogspot.com 2008.06.16. 23:17:14

ma is nyugodtan alszom, Xemu még mindíg börtönben

R6 2008.06.16. 23:21:28

ide is be vok épülve:-)

Neduddgi 2008.06.16. 23:27:39

"akkor bekapcsol egy önvédelmi mechanizmus, ezt pedig onnan lehet felismerni, hogy nevetségesnek fogod érezni, amit olvasol."

SoDi, ha már kifizettél érte pár milliócskát, akkor biztos nem tűnik nevetségesnek... sokkal inkább siralmasnak. Viszont az ismert tény, hogy az ember a saját (hülye) döntéseit mindig igyekszik alátámasztani önmaga előtt, mert így kevésbé érzi szarul magát, hogy átverték. (ld bővebben kognitív disszonancia címszó alatt)

Anonym Mouse 2008.06.16. 23:28:38

Hoppá!
SoDi most végre olyat mondtál ami szöget ütött a fejembe. Van itt szakmabeli még aki olvassa a blogot? Szerény pszichológiai ismereteim szerint a reális és irreális "vagy szürreális"; a valós és valótlan dolgok közti külömbséget az agyunk a két féltekéjének komoly összhangjával állapítja meg.
Szóval (ha így van, erősítsetek meg), akkor vajon lehetséges-e ezt a féltekék közti együttműködést ööö hogy is mondjam, szoftveresen lerombolni? Pl az auditálás monotóniájával? A bevitt információk ismételgetésével? Hogy majd később egy ilyen kaliberű sztori is elfogadható legyen az embernek? Sőt, tovább megyek, valóban káros legyen egy félig felkészített "agy" számára, és visszavesse a "fejlődésben" (ami jelen esetben az agymosottsági skálán való előrehaladás).

Neduddgi 2008.06.16. 23:29:40

"Egyébként pedig mind szégyeljük magunkat, amiért más hitén röhögünk (vagy sírunk)..."

Én spec. nem a hitén röhögök (sírok), hanem a tálaláson. No meg azon, hogy mire ezt a sztorit megismeri a "hívő", ráment a gatyája is. Holott lehet, hogy ha ezzel kezdik, akkor sarkon fordul és elmegy. Vagy marad. De mindenesetre az az ő szabad döntése.

Anonym Mouse 2008.06.16. 23:30:28

Hoppá, hülyén írtam, ÉN nem vagyok szakmabeli, mármint pszichológus. Úgy értettem hogy bírják-e még cérnával a hozzáértők, és itt vannak-e MÉG. :D
bocs

Neduddgi 2008.06.16. 23:35:59

"Szóval (ha így van, erősítsetek meg), akkor vajon lehetséges-e ezt a féltekék közti együttműködést ööö hogy is mondjam, szoftveresen lerombolni?"

Megzakkantani bárkit meg lehet, de itt főként nem erről van szó. Két trükköt használ ki LRH, az egyik a heurisztikák használata, a másik pedig a kognitív disszonancia jelensége. Az elsővel kezdi, szép lassan elhiteti hogy ha az egésznek egy része igaz, akkor az egész is igaz (mivel baromi sok mindent megtapasztalsz, "aha" élményed lesz, hajlamos leszel a "zűrösebb" dolgokra rálegyinteni, hogy az is biztos úgy van, mert a többi is úgy volt), a második lépés pedig akkor jön, amikorra már baromi nagy az anyagi és ideológiai kötődésed. (bár nem vagyok pszichológus, de ilyenekről elég sokat tanultam.)

Anonym Mouse 2008.06.16. 23:38:40

A kérdésem egyébként ama gyanúmból táplálkozik, hogy a scientológia és módszerei sokkal mélyenszántóbbak, és sokkal rejtettebb mechanizmusok által fejtik ki hatásukat mint csupán az emberi hülyeség kihasználása. Rendben, számtalanszor volt már tárgyalva ilyen-olyan vonatkozásban. De soha senki nem KUTATOTT pszichiátriai eszközökkel a módszerek mechanizmusa után? Hogy mit okoz egy kemény auditáció pl? Mi lehet a következménye pl a sea orgos "kiképzésnek" és életkörülmények által okozott pszichikai állapotnak kombinálva a már ismert "techek" alkalmazásával? Erre lennék nagyon kíváncsi. Ja, és arra hogy pl Tory Christman vagy Jason Beghe volt-e pszichiáternél a kilépés óta, és találtak-e rendellenességet? Vagy viselkedészavart?
Mert a Miszkávácsi bácsi unokatesójával készült interjúban a kislány annyira zavart és annyira szétszórt a gesztusrendszere valamint az arcmimikája, mintha külön kellene kontrollálnia.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.16. 23:40:16

Luxon: Nem tudom, Te hogy vagy vele, de annyi pénzért, amennyit Lenkei keres, én is szívesen elhiszek bármit. :))

Anonym Mouse 2008.06.16. 23:42:19

Ahham Neduddgi, értem.
Akkor ez az "aha" élmény az ami meggátolja abban is hogy elhiggye mástól hogy ez hülyeség, mivel az már más tapasztalása, nem az övé. Csak így akkor hübele bácsitól miért fogadják el? Oké a félisteni szint meg minden. Csak valahol akkor kell egy belépő szintnek lenni, ami megnyitja a folyamatot. Egy inicializálás, ami után az alany befogadóvá válik.

Neduddgi 2008.06.16. 23:43:52

"sokkal mélyenszántóbbak, és sokkal rejtettebb mechanizmusok által fejtik ki hatásukat mint csupán az emberi hülyeség kihasználása."

Ez nem az emberi hülyeség kihasználása, hanem így működik az elme/lélek. Nevezhetjük egyfajta önvédelmi mechanizmusnak is. A megfélemlítés, nyomor, bezártság pedig személyiségváltozást okoz, de ehhez sem kell szcientológia, elég megnézni a foglyokat. Nem véletlen az se, hogy a magánzárka az egyik legsúlyosabb büntetés a börtönben, ugyanis szó szerint bele lehet zakkanni. Nem kell a szcientológiát túlmisztifikálni, semmi olyan nincs a "techben", amit a pszichológia ne ismerne. Amitől az egész aljas, hogy civilizált társadalmakban illegális az ilyen technikák/módszerek alkalmazása.

davidpeter 2008.06.16. 23:46:03

Két pszihológiai jelenséget ajánlok figyelmetekbe. Az egyik az egy dolláros játék (Mérő László: Mindenki másképp egyforma c. könyvéen jól benne van).
A másik a már nem tudom, hol csinált egyetemi kísérlet, amikor a szabadon jelentkező hallgatókat börtönőrökre és rabokra osztották, hogy a viselkedésüket tanulmányozzák. Pár nap alatt nem csak a hallgatók épültek annyira bele a szerepükbe, hogy nem voltak képesek kilépni a sorozatos megalázások mellett sem, holott minden joguk meglett volna (és SEMMIT sem vesztettek volna), de a kísérlet végzői sem vették észre, hogy itt már rég eldurvultak a dolgok, elvoltak azzal, hogy jajj de jól megy a kutatás. Egy külső csapat kellett ahhoz, hogy helyrezökkentsenek mindenkit, akik egyébként pusztán tduományos érdeklődésből mentek oda.
Ez az utóbbi sokkal jobban jellemzi a szcientológusokban lejátszódó mechanizmusokat. Érdemes utána olvasni.

Neduddgi 2008.06.16. 23:47:58

"Csak valahol akkor kell egy belépő szintnek lenni, ami megnyitja a folyamatot. Egy inicializálás, ami után az alany befogadóvá válik."

Megvan. Delikvens hall ezt meg azt, hogy júj, milyen veszélyesek, meg embert esznek, stb. Besétál az orgba/találkozik egy szcientológussal és jé, túlélte. Sőt, egész kedves volt. Meg segítőkész. Meg szelíd. És rögtön ott az ellentmondás a tapasztalat és a híresztelések között. Próbáld ki, menj be az Orgba és nézz körül. Bűbájosak lesznek. És az alaptanfolyamok nem is drágák annyira (pár ezer forint, szó nincs milliókról!). És tulajdonképpen a tanfolyamban egy csomó olyan dolgot találsz, ami jé, működik. Ennyi. (olvasd el SoDi véleményét Fritziről... tipikus, és ezt nem ítéletként mondom, hanem így működik)

davidpeter 2008.06.16. 23:49:15

A gond egyébként az, hogy nem rendelkezünk elég jó definíciókkal ahhoz, hogy ezeket a dolgokat törvényileg szankcionáljuk. Pedig régóta kutatott és alkalmazott dolgok pl. vallatásban/büntetésvégrehajtásban

Neduddgi 2008.06.16. 23:52:04

(Egyébként hozzáteszem, hogy ha valaki ezekkel a jelenségekkel tisztában van, akkor könnyebben tud védekezni a manipuláció ellen, szóval akár veszélytelenül bemehet az Orgba kipróbálni, hogy miről szól a dolog. A lényeg, hogy meg kell tartani a kontrollt.)

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.16. 23:54:37

Anonym Mouse: Pont az a lényeg, hogy azt mondják neked, tapasztald meg magad, hogy működik-e a tech, és ne hallgass másra, (a legelején) még rájuk se.

Neduddgi 2008.06.16. 23:55:38

A stanfordi börtönkísérletről pedig itt (is) lehet olvasni: hu.wikipedia.org/wiki/Stanfordi_b%C3%B6rt%C3%B6nk%C3%ADs%C3%A9rlet

Volt egy másik, hasonló kísérlet is, az is érdekes eredménnyel zárult: hu.wikipedia.org/wiki/Milgram-k%C3%ADs%C3%A9rlet

My-cream 2008.06.16. 23:56:21

A davidpeter álal leírt börtönös kísérletről filmet is forgattak Das Experiment (A Kísérlet) címen:
www.imdb.com/title/tt0250258/
Szerintem érdemes megnézni, mert, bár nyílván módosítottak a történeten, hogy filmre vihessék, de elég elgondolkodtató.

Anonym Mouse 2008.06.17. 00:01:51

david az a kísérlet ismerős, olvastam róla, ott a pont.
Neduddgi oké, akkor jól gondoltam a dolgokat, bár nem mondok le a "titokzatos háttérről" :D Meg, ha úgy vesszük akkor eléggé titokzatos és misztikus egy önálló akaratot megtörni profi módon, szerintem.

Az orggal kb tisztában vagyok, a drogdíler sem egyből zsarolással meg genyázással nyit... Szegény qrvanéniket is először beleédesgetik a jóba, aztán lemállik a vakolat. Persze értem én hogy így működik, csak kicsit nehéz olyan fejjel gondolkodni néha, ami ennyire gyökeresen más.
Felteszem, más is van így ezzel néha ;)

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.17. 00:04:25

Kicsit OFF-nak tűnik, de a pszichológiai nyomásgyakorlás működését magam is megtapasztaltam 2006 őszén, amikor több ezren részesültünk hasonló élményben.
Miután néhány órára szervezési okokból egyedül maradtam, utána már leszartam, hogy rendőrtisztek elé visznek, nekik is nagyon-nagyon (tényleg rettenetesen) ÖRÜLTEM, mert legalább emberek, vazzeg, akikkel - végre - lehet jóóót beszélgetni. :))
---
Csak hogy egy személyes példát mondjak arról, hogy milyen egyszerű hatásokkal lehet formálni valakinek a hangulatát.

Neduddgi 2008.06.17. 00:08:41

Nyilván kell hozzá egyfajta affinitás, hogy az ember ezt komolyan csinálja. Az sem véletlen, hogy még nem etettek meg mindenkit. Az emberek egy része simán észreveszi a manipulációt, egy nagyobbik része meg félelemből közel se megy, így védekezik. Ha az ember észnél van, akkor "úgy" nem veszélyesek. Mármint beszippantásilag. A követés, adatgyűjtés, "háború" már egy más tészta, az tényleg lehet félelmetes.

davidpeter 2008.06.17. 00:09:31

Neduddgi! Kösz a konkrétumokat! A Milgram kísérlet is jó példa, bár ismerem, de most nem jutot eszembe...

Anonym Mouse 2008.06.17. 00:13:11

Szerencsére azért a galád pszichiáterek és pszichológusok azzal töltötték az utóbbi 50 évet hogy rájöjjenek hogy és miként működik az ember (a szeretete, a kegyetlensége, a félelmei), nem DC8-asokon szállítgattak mindenféle fagyott lósz@rokat.
Láttam egy olyat is ahol csak egy egyenruhába öltözött (tehát nem "nemcivil") kért meg egy sima járókelőt hogy a megbilincselt ("nemfogoly") őrizetest tartsa a megadott helyen, amíg a megbízó vissza nem ér. Megtámogatván a megbízást, kapott hozzá a drága egyed egy sokkolót is.
Ha jól emlékszem valami 60-70% lesokkolta a bilincsbe vert embert ha a tiltás ellenére mozgott. Mindezt anélkül hogy megbizonyosodtak volna affelől hogy valóban közeg volt-e az egyenruhás, és valóban bűnös volt-e a bilincsbe vert ember...

davidpeter 2008.06.17. 00:17:12

Igazából nem tudom, bánjam-e, hogy a pszihológia/pszihiátria még csak gyerekcipőben jár (akármilyen öreg is Freud bácsi életműve). Egyrészt jó megismerni az ember működését, esetlegesen gyógyítani, vagy védeni az ilyen hatásoktól, másrészt rossz belegondolni, hogy mennyi mindent tud ezzel kezdeni a marketing szakma...

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.17. 00:20:25

Sok évvel ezelőtt volt egy olyan kísérlet, amiben a kísérletvezető (nem emlékszem a nevére) a a kék szem jó, barna szem rossz, kék szem okos ember, barna szem buta ember, kék szem felsőrendű, barna szem alacsonyrendű játékot játszotta. És az emberek félelmetesen átváltoztak néhány óra alatt.

Anonym Mouse 2008.06.17. 00:20:32

ez a Milgram-kísérlet nekem nem volt meg, de nagyon érdekes. Vagyis megdöbbentő, ugyanúgy.
david: Jah, sajna ezzel a világgal már csak ez a helyzet. Jön egy jó ötlet, másnap már a démonok használják...
Mivan akkor, ha az egész szcientológia csak egy nagyszabású kísérlet volt hubba papa részéről, csak idő előtt elpatkolt? És nem volt senki aki leállítsa, így bentragadtak szerencsétlenek.
:D

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.17. 00:22:19

És ez nem egy DC8-ason volt sugárhajtással, hanem egy teremben. :D

Neduddgi 2008.06.17. 00:25:13

"hogy mennyi mindent tud ezzel kezdeni a marketing szakma..."

Kezd is. Viszont egyúttal szabályozza is. A reklámpszichológia, szociálpszichológia két olyan fő ága, amelyet rendszeresen használnak, mind a reklámtevékenységek fejlesztésére (folyamatosan új módszerek kellenek, mert egyrészt baromi nagy a reklámzaj, másrészt az emberek "immunissá" válnak), másrészt pedig a reklámok szabályozására.

Szerintem egyébként nem rossz, inkább érdekes. :o) És ha megismered, akkor máris ott az ellenszer a kezedben. Csak akkor "rossz" belegondolni, ha ismeretlen és misztikus az a valami. De ez ellen tanulással, informálódással könnyen lehet tenni. Csak kritikusan és nyitott szemmel kell járni a világban.

Neduddgi 2008.06.17. 00:34:08

A jó és rossz viszonyáról csak annyit, hogy egy késsel lehet kenyeret szelni és ölni is. Hubbard egész jó marketing- és reklámszakemberré képezte magát, csak sajna az ismereteit nem etikusan használta.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.17. 00:35:54

Már tizedszer olvasom, de ez még mindig gáz sztori. Hubi szájából is vagy még inkább... Nagyon kemény. Köszi a fordítást.

Anonym Mouse 2008.06.17. 00:35:57

.Andrei :D
" Több dolog van földön és égen - Horatio - mintsem bölcs elmétek felfogni azt képes..."
Neduddgi ezt elfogadom mai végszónak részemről |O

davidpeter 2008.06.17. 01:04:01

Andrei: hogy voltál képes rávenni magad, hogy annyiszor elolvasd?
Neduddgi: igazad van az érme két oldalával kapcsolatban, csak olyan rossz szembesülni felnőttkorom hajnalán azzal, hogy mennyi mindenre kell vigyázni. És mi van azokkal, akik nem tudnak tanulni és így védtelenek ezzel szemben? Nem akarok ezzes senkit megbántani, de szemét egy népség tudunk lenni, mi emberek.
De hát ember kűzdj és bízva bízzál!

Neduddgi 2008.06.17. 01:08:34

"Nem akarok ezzes senkit megbántani, de szemét egy népség tudunk lenni, mi emberek."

Persze. Ezért vannak a különféle szakmai etikai kódexek. Az már más lapra tartozik, hogy LRH az "etika" alatt valami teljesen mást fogalmazott meg, a "hétköznapi" etikára meg nagy ívben szart, ha az érdekei másképp kívánták meg. Money makes the world go round...

idealis anon 2008.06.17. 07:38:22

a dianetikaát is be kellene szkenelni és feltenni valahova.

Dr. Kix 2008.06.17. 08:15:50

A múltkor láttam az esőben egy kereszt alatt egy patkányt. Nagyon meg is fáztam. Aztán megtaláltam az implantomat és kivágtam. Később újra láttam a patkányt pont ugyanott. Semmi bajom nem lett. (ÁÁ?)

ThufirHawat 2008.06.17. 08:21:07

Egy előnye van azért ennek az írásnak. Olvasmányosabb, mint az ószövetség. :o)

Istenem! Majdnm magamra köptem a reggeli kávém a röhögéstől. Ennél szarabbil megírt előadást még életemben nem hallottam, láttam.

2008.06.17. 08:39:08

Süket duma.
Ettől függetlenül veszedelmes egyed volt Ron bátyó.
Hiába: a hülyeségnél semmi nem terjed jobban és gyorsabban - csak a veszélyes hülyeség...

Tunguska 2008.06.17. 08:58:59

Arról lehet tudni, hogy Ron szerint Ő hogyan jutott a fenti történet birtokába?

Ligur 2008.06.17. 09:00:10

nekem ez tetszik de nagyon:

1. a Kettes Incidens 36 napig tartott.
2. Einstein hulye, mert a bedobozolt lelkekkel (emberekkel) 9 het alatt ertek ide a DC8asok

hogy zajlott le az egesz 36 nap alatt, ha az ut magaban 63 napig tartott???? Ja es a maradek napokon ment a vetites is...

EZ SENKINEK NEM SZUR SZEMET A HALLGATOK KOZUL???? Egyszeru matematika pedig az egesz.

horgany 2008.06.17. 09:01:07

Kezdek felnézni erre a az elmebetegre.
egy ekkora baromságra épít egy vallást és egy rakás pénzt keres vele, és elmebetegként szabadon járhatott, ráadásul rakás idiótát is talált maga mellé akik előtt kisistenként tetszeleghetett..
nem semmi.
nem hiszem hogy valaha is lejött a szerről..

2008.06.17. 09:17:14

Tunguska 2008.06.17. 08:58:59

Xemu súgta a fülébe, egy esős hajnalon, miközben Ron a kereszt alatt térdelt, kedvenc patkányával a kezében.

Én így hallottam. Ron szellemétől személyesen - úgyhogy első kézből van az inó!

"Az univerzum addig nincs biztonságban, amíg az emberekkel így elbánhatnak."

Egy kis kiegészítés, Mr. Hubbard!
(pardon: Ron :)

Helyesen:

Az univerzum addig nincs biztonságban, amíg az embereknek ilyen zagyvaságot be lehet adni, mint ez itt fentebb.

Gekkóla 2008.06.17. 10:23:21

SoDi már bekajálta a dolgot, nem lehet segíteni rajta. Jó étvágyat.
majd szólj, amikor kifizeted a pénzt ezért a sci-fi sztoriért. :)
amúgy meg már nekünk van egy önvédelmi mechanizmusunk SoDi-ra: nevetséges amit bárhol írsz.
=]

ThufirHawat 2008.06.17. 10:30:12

Ligur! Az a gonosz implantod nem engedi, hogy pontosan számolhass! Egyedül Ron volt képes erre. Okés?

klingon 2008.06.17. 10:48:51

nekem olyan erzesem van, hogy bizinyos reszeit (vagy akar az egeszet) ott helyben talalta ki.
pl.

" Ez ment harminchat napig, aztán szélnek eresztették a szerencsétlen flótásokat… bocsánat. Újra bedobozolták őket, és összekeverték a dobozokat, hogy… két gyűjtőhely volt, az egyik Las Palmas, a másik Hawaii. És volt egy szerelősoruk is. Las Palmasban ez a város főutcájának helyén volt."

eloszor, elenegedik, oket, aztan meggondolja magat, megsem enegedik el oket, aztan erzi, hogy belezavarodott, es elkezd masrol beszelni.

de kepzeloereje vana fickonnak, azt meg kell hagyni.

Csimasz 2008.06.17. 10:51:44

Ez valami vicc? Mi ez a baromsag? Szanalom. Ennek az embernek a sarga hazban lett volna a helye, nagyon sulyos.

ThufirHawat 2008.06.17. 11:22:55

Egyébként kisfiam szokott kb. hasonló stílusban mesét mondani saját kútfőből. 4.5 éves.

Lollipop 2008.06.17. 11:33:29

Ne viccelődjetek már! Semmi tisztesség nincs bennetek!
Nálunk igenis volt a piacon gyerekkoromban egy ember, aki mellett állítólag felrobbant egy bomba a háborúban. Az járt fel-alá az emberek között, mondta a zagyva meséjét, néha beugrott a kukák közé, rákiabált valakire, hogy "vigyázz, jönnek!", vagy lefeküdt szegény, és a tarkójára tette a kezét... borzasztó! Aztán elhunyt szegény.

(Ron tudott magyarul?) ;D

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.17. 11:40:57

tunguska: Elron néhány egységnyi alkohol betáplálása után juthatott a történet bírtokába.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.17. 11:45:54

:: Anonym Mouse 2008.06.16. 21:12:16
:: Sztem ez a kulcsmondat: "Ha leástok sok civilizációnyi mélységig, zöld üveget fogtok találni."

Nézz utána ennek: en.wikipedia.org/wiki/K%E2%80%93T_boundary
Ugyanarról az eseményrõl van szó, csak ezt 12 évvel késõbb fedezték fel...

:: davidpeter 2008.06.16. 23:13:41
:: Olvassatok inkább STALKER-t. (Piknik az árokparton tömörített verziója, amibol a film is készült)

A filmet kezdõknek esetleg füvezve érdemes nézni, vagy 10x-es sebességgel, mert finom vagyok, ha azt mondom, hogy nem egy pörgõs akciófilm :D

:: Tunguska 2008.06.17. 08:58:59
:: Arról lehet tudni, hogy Ron szerint O hogyan jutott a fenti történet birtokába?

Auditálással, saját magát és másokat auditált. A népmese szerint megrepedt a gerince is, amikor elsõ körben végigment az eseményen, késõbb talált egy könnyebb megközelítési módszert, az lett az OT2 és OT3.

:: Ligur 2008.06.17. 09:00:10
:: hogy zajlott le az egesz 36 nap alatt, ha az ut magaban 63 napig tartott???? Ja es a maradek napokon ment a vetites is...

Amikor mindenki itt volt (letelt a 63 nap), akkor indult a vetítés...

:: horgany 2008.06.17. 09:01:07
:: egy ekkora baromságra épít egy vallást

Van jó hírem, nem ez a vallás alapja, csak a médián szocializálódott bamba tömeg ezt csont nélkül elhiszi. ;)

Amúgy volt ebbõl forgatókönyv is: en.wikipedia.org/wiki/Revolt_in_the_Stars

Alfonzhal 2008.06.17. 11:52:51

Nevetséges, hogy mindig van néhány ember, aki tud egy NAGYON DURVA pszichológiai/pszichiátriai kísérletet.

A sokkolóson meg a barna szemesen nagyon röhögtem. Így aztán tényleg könnyű dolga van a szcientológusoknak, ha a fejekben ilyen marhaságok vannak.

Esetleg néznél utána, mielőtt beírod egy ezzel foglalkozó fórumra! Biztos hasznos, hogy két olvasó majd így meséli tovább. Valamit mondtak valami áramról meg "rendőrről", aztán kész a mese. Ne már.

an0234 2008.06.17. 11:55:55

Akar az alapja, akar nem, azert a komolysagat mindenkepp jellemzi.
Lehet jonni azzal, hogy a buddhizmus milyen mesere epul, meg hogy milyen vicces mese az a bizonyos masik, a keresztre szogelessel, de hasonlitsuk mar ossze, az egyik x szaz (ezer) eves szovegekre alapul, az akkori kepzeletvilaggal, a masik meg legfeljebb valami fuves-alkoholos lazalomnak tunik a huszadik szazad amerikajabol :)
Akarhogy is, engem nem erdekel ez a mese tulzottan, max elborzadok rajta esetleg elmosolyodom, de nem ez a veszelyes a dologban, ez csak az emberi hiszekenyseget jellemzi.

an0234 2008.06.17. 11:59:14

Egyebkent belegondolva, ez a mese szinte tokeletes h erre "alapozz" egy vallast. Hiszen a kivulallok szamara teljesen hitelesen lehet mosolyogni h a dehogy, hogy gondoljatok hogy mi ezt irjuk a belso iratainkban, hat ez egy vicces mese. Akik meg benne vannak alsobb szinten, szinten hitelesen tagadhatjak, hisz ok nem perkaltak meg a megfelelo osszegeket, hogy hallhassak. Akik meg fent vannak, mar vagy szegyellik hogy ekkora butasagnak bedoltek, vagy mar annyira simara mostak az agyukat, hogy teljesen mindegy nekik.
Szanalmas ha egy ember az emberi, csaladi kapcsolatok, a SAJAT kapcsolatai ele helyez ilyesmiket. Sot, akarmelyik egyhazrol is van szo, mindenkepp karos, kerulendo es szanalmas, barmelyik korban elunk is.

Big-B 2008.06.17. 12:12:01

Zebedeus jön majd a szolgájával, és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltûntek a dolgok. És hatalmas zûrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok. És senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a furcsa kis izé raffiakötõállvány, amihez hozzá voltak erõsítve. És akkor majd a Barát elveszíti a barátja kalapácsát, és a Fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak este rakták oda, este nyolc körül...

Dr. Kix 2008.06.17. 12:13:05

Hihetetlen, ahogy Translator ezt a sz@rságot védi. Tökéletes elborult elme.

Big-B 2008.06.17. 12:13:30

És a vadállat feje nagy lesz! És fekete, és minden egyes szemébõl élõ teremtmények vére fröcsög szerteszét. Aztán újra felülemelkedik majd! Jön egy háromfejû kígyó, és azés az egész földkerekség vakítóan kifényesedik, mint egy lakkcipõ, vagy ilyesmi... És a démonnál leennd egy kilencélû kard. Kilenc éle lesz, nem kettõ, nem öt, nem hét, hanem kilenc. Azt lóbálja majd minden nyamvadék bûnös feje fölött. Akárcsak te ott, uram. A vadállat, amelyet vártál volt...

horgany 2008.06.17. 12:17:08

Translator +X+

Az alapja a tudni a tudást ?


258 milliárd ? liter? vagy mi ? olyan szalacsis..

anonViktor 2008.06.17. 12:19:06

Kicsordul könnyem, ahogy röhögve zihál tüdőm, de nem LRH jóvoltából, hanem a Tiétekből kedves barátaim!

Más szóval:

A kommentek nagyon jók!

V

Hubologist 2008.06.17. 12:20:27

@ThufirHawat: Ha nem vigyázol, vallást alapít :D

Big-B 2008.06.17. 12:26:37

Ron mondja: "harminchat nap hátralevő részében berakták egy szuperkolosszális 3D moziba, és egy filmet vetítettek nekik Istenről, az ördögről, űroperákról, satöbbi, „öt kép öt szóval” stílusban."

Erre mit olvasok a Revolt in the Stars-ról: "Revolt in the Stars is a science fiction film screenplay written by Scientology founder L. Ron Hubbard in 1977.[1] It tells the space opera story of a massacre orchestrated by an evil alien intergalactic overlord named prince Xenu."

Big-B 2008.06.17. 12:53:27

Kiváncsi lennék. abban a bazinagy 3D vetítőben mit mondtak a szcientológiáról.

an0234 2008.06.17. 13:02:01

Mese a meseben. Valojaban a szci mint olyan, talan szinten egy mese, amit azert vetitettek le, hogy a szegeny aldozatok (lelkek) azt higgyek, van kiut.
Na, abbahagyom, mielott meg hubbardi magassabokba emelkedunk.

eerdeklodoo 2008.06.17. 13:02:45

Grundaktív Gergő: a pszichós kísérletek valódiak, éppen arra mutatnak rá, mennyire könnyen megzakkan az emberi elme. Akármit is mond az egyház, a pszichológia eszközeivel operálnak ők is, mégpedig nagyban. Ezért is "agymosózza" (hű de szép szó) le őket a nagyérdemű - szerintem jogosan.

Kíváncsi volnék, a Revolt in the Stars hamarabb született meg, mint a Xenu a szcientológiában kézirat? Lehet Hubbard nem tudta eladni a filmet így beépítette a vallásba?

AnoMália 2008.06.17. 13:05:05

Elgondolkodtam.

Nem az a rossz, hogy van egy ilyen iromany - bar egy sikerfilmhez keves a sztorija, meg nem is hepiend a vege.
A cumi az, hogy ez arrol beszel, hogy az itt levo emberek (vagyis mi) szenne vagyunk filmezve, meg legyilkoljuk egymast segites helyett. Nem valakik jartak igy, hanem MI - meg meg nehany masiktrillio, meg nem szulett/kodorgo egyen...
Hmmm, lehuzom magam a budin - lehet, hogy en csak egy szetimplantalt osszevisszadobozolt vulkantoltelek vagyok?

koji lijek trebate? 2008.06.17. 13:06:29

ahogy mindenben, úgy a megismerhetetlennel
való kapcsolatfelvétel módjaiban is előkerül az (amúgy elég sekély, de épp ezért népszerű hamvas által is) annyira kedvelt test, lélek, szellem megközelítés-hármas. Sztrugackijék és Lem elsősorban értelmi kérdéseire Tarkovszkij egy vaskos spirituális kocsonyából épít választ. ez nyilván nem pattogatott-kukorica.
de miről van szó.
a végok, a Teremtő, a fogalmi Isten mint abszolut, a minden tulajdonsággal (így a létezés és nemlétezés tulajdonságaival egyszerre) felruházott kívül esik a megismerhetőség körén. Solaris, Gömb - ezek nevek.
a kereszténység egy frappáns megoldást javasol: Jézus Krisztus!
helyezzük Istent teljes értékű hús-vér emberként a felfoghatóság határain belülre. ÍGY már érthetőbb az üzenet. persze mi végre? erkölcs. ez elsősorban erkölcs, hiszen Jézus Krisztus üzenete az ellenségeivel, gyilkosaival, mindenkivel szemben megnyilvánuló radikális szeretet. az Ószövetség Istene, a Hadak Ura, akivel Krisztus Istenként egynemű (Jézus Krisztus NEM teremtmény, nem OKOZAT, hanem a VÉGOK egy princípiuma!) egy JÓ, egy szerető EMBERként köztünk járt. és útmutatást adott.
de ez persze nem minden. ez semmi, ez óvoda. én nem tartok itt szemináriumot, de ennyi elég is kell, hogy legyen.
gondolkodjatok és olvassátok újra amit Hubbard mond.
ennek van köze az IGAZSÁGhoz.
ez nem egy egyszerű frencsájz. ez egy teljes értékű INTERPRETÁCIÓ. testi, lelki, szellemi.
ne szopjátok be a médiamaszlagot!
a kerszténység a KRISZTUSKÖVETÉS igenis összeegyeztethető a szcientológiával. ez egy vallás.

anonViktor 2008.06.17. 13:06:55

Translator +X+ :Nincs még tüdőgyulladásod? Vagy már olyan szinten vagy, hogy olvashatsz ilyesmit is? Esetleg otthon a takaród alatt minden éjjel LRH hangjára alszol el, és Xenu-val álmodsz?

V

an0234 2008.06.17. 13:11:57

yog, sajnos akarhanyszor olvasom, csak a szanalom erosodik bennem egyre inkabb. Sajnos az en mernok lelkem ilyen kaloriaszegeny taplalektol ehenhalna :)

anonViktor 2008.06.17. 13:13:23

yog: Te most tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak rosszul olvastam mondatod, miszerint a Szci-t össze lehet egyeztetni a "krisztuskövetéssel" - bármi legyen is az. Ha úgy írod, hogy Krisztus tanításaival lehet összeegyeztetni, akkor LRH itteni szavaival már nem vagy ellentmondásban, de a Szci másik 99.99%-val még igen. Pl. az elnyomó személyek kezelése nálad hogyan fér meg Krisztussal?

Más. Akármi válasz születik yog és Translator +X+ szcidióták billentyűzetén, én már biztos nem fogok rá reagálni. Azért nem, amiért máskor sem szoktam: mert csak terelnek a baromságaikkal. Hál' Istennek ez a topik annyira nyilvánvaló, vitathatatlan módon mutatja be LRH-t, hogy bármilyen komment kerüljön is mellé, mindenki számára ugyanaz marad az üzenet - és éppen ezért, felesleges is leírnom, mit gondolok róla.

V

AnoMália 2008.06.17. 13:20:19

Vigyuk tovabb a gondolatot.
Bar ez a szoveg nem, de a xenuropirat emleget valami 76 bolygot. Atlagonkent 178milliard lakossal, ami 13,528 billio embert/barmit jelent. Madnem mindenki itt kotott ki, hisz a bolygok elneptelenedtek az iras szerint.
Eltekintve attol, hogy ennyi 'valaki' mekkora vulkanba ferne bele, szamoljunk tovabb:
Az itteni oslakosok szama 258 milliard volt, ami egy kicsit felszaporodott ezek szerint. A menekulokkel/bevandorlokkal nem szamolok, mertekkora szamokhoz kepest a szamok elenyeszo lehet, nem?
Felhivnam a figyelmet arra, hogy az oslakosok aranya a teljes uj populaciohoz kepest kozel 1.9 szazalek: ez meglepoen kozel van ahhoz a szamhoz, ami Ron papa szerint az elnyomok aranya jelenleg a Foldon...

test subject#28 2008.06.17. 13:32:17

Faja kis sztori, rá lehet kattanni! :D

test subject#28 2008.06.17. 13:34:42

ez most komoly hogy ti ezt az sztorit számadatokkal, stb próbáljátok cáfolni? Na azért ehhez is kell egyfajta agymosottság! :D

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.17. 13:36:52

Idézet a szabadzona.hu-ról:
"A clearek még 1965 után is hajlamosak voltak az aberrációra és a pszichoszomatikus betegségekre. Végül bebizonyosodott, hogy nem lehet kikerülni az eddig figyelmen kívül hagyott entitások kezelését. Így történt, hogy kifejlesztették az OT I-III szinteket, amelyek azóta a híd állandó részévé váltak.
Hubbardnak a clearek felé realitást kellett adnia a Xenu által 75 millió évvel elkövetett dolgokról, ő ugyanis ezzel szembe tudott nézni és el tudta végezni a kutatást, míg ők nem. Így el kellett mondani nekik. Amint egy clear tudomást szerez erről az OT III realitásról, az ehhez kapcsolódó torlaszokkal kommunikációba tud lépni és elég affinitást tud kifejleszteni, hogy 'elfüstölje' (úgy-vanozza) azokat."

anonViktor 2008.06.17. 13:58:25

SoDI:

Most ezzel mit akarsz mondani? Mármint azon kívül, hogy már javában mossák az agyadat, anélkül, hogy észrevennéd?

V

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.06.17. 14:00:52

yog

"a kerszténység a KRISZTUSKÖVETÉS igenis összeegyeztethető a szcientológiával"

Ez most vicc volt? Irónia? Szarkazmus?
Ha igen, akkor:
:D
és persze:
he-he-he

"Krisztus nem létezett" - mondotta Hubbard.

Innentől kezdve hogyan lehet a kettőt összeegyeztetni? Hm?

Ez ahhoz hasonlít, amikor valaki a keresztény ill. az iszlám isten közé akar egyenlőségjelet tenni.

Csak kérdezz meg egy hithű muszlimot:
'Allahnak volt-e fia?'
Leordítja még a félholdat is az égről, hogy ez istenkáromlás!

Innentől kezdve pedig bukik az egész azonosság-teória.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.17. 14:02:18

anonViktor: Semmi, csak egy kevés adalékot adtam a fenti sztorihoz arról, hogy milyen körülmények között került sor erre a Xenu előadásra.

hvuk 2008.06.17. 14:15:35

Translator +X+!

"Nézz utána ennek: en.wikipedia.org/wiki/K%E2%80%93T_boundary
Ugyanarról az eseményrõl van szó, csak ezt 12 évvel késõbb fedezték fel..."

Ez hogyan jött ki? Kivontad a péntekből a 25-öt? Mert ugye az általad linkelt esemény kb. 65 millió éve történt, Ron meséje meg 75 millió éve játszódik. A kettő nemhogy nem ugyanaz az esemény, de baromira nincs közük egymáshoz.

Hubologist 2008.06.17. 14:26:58

Ne bántsátok SoDI-t, éppen be akar épülni, hogy belülről bomlassza a rendszert!

A fenébe! Lebukattam! :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.17. 14:30:05

:: horgany 2008.06.17. 12:17:08
:: Translator +X+ Az alapja a tudni a tudást ?

Mondjuk a változatosság kedvéért a szci úgy épül fel, hogy az alapokak "lent" okítják, nem "fent".
"Fent" van néhány ilyen különlegesebb sztori, jó kis ûrscifi-fantasy, nem csak ez az egy.

De alap az, hogy nem vagy képes vmivel szembenézni, akkor kommunikációs nehézségeid lesznek, akkor problémáid lesznek, ezek meg majd rosszul oldod meg és bûnöket követsz el, stb. Meg még sorolhatok pár alapot, mint a tónusskála vagy az ARK.

:: eerdeklodoo 2008.06.17. 13:02:45
:: Kíváncsi volnék, a Revolt in the Stars hamarabb született meg, mint a Xenu a szcientológiában kézirat?

Nem a Xenu anyag 68-ban jelent meg, a RITS pedig 1977-ben

:: anonViktor 2008.06.17. 13:06:55
:: Esetleg otthon a takaród alatt minden éjjel LRH hangjára alszol el, és Xenu-val álmodsz?

A cél elérve, pörgetem a topikot, majd Reformertõl kérem a zsugát az olvasottság növeléséért ;)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.17. 14:31:55

:: hvuk 2008.06.17. 14:15:35
:: Mert ugye az általad linkelt esemény kb. 65 millió éve történt, Ron meséje meg 75 millió éve játszódik.

Ez világos.

Ellenben az, hogy az E-méter milyen "év"-et számol, meg hogy te milyen évet számolsz, nem biztos, hogy azonos.

an0234 2008.06.17. 14:35:55

ev alatt ugye az ohmban mert ellenallast erted legfeljebb.

davidpeter 2008.06.17. 14:42:19

A Krisztuskövetéses dolog picit magas volt nekem.
Egyébként én elhiszem, hogy mondjuk jók a techek és tényleg nem leszel tőle beteg, mert foglalkoztam ezzel a témával. A gondom csak az, hogy ugyanezt a spirituális szintet egy könyvtári jeggyel el lehet érni a világgal abszolút összhangban maradva.

anonViktor 2008.06.17. 14:42:20

Translator +X+ a legszebb példája annak, miért hívjuk a szcientológust szcidiótának. Amikor már nem bír kibújni sehogy sem, és a terelés is túl nyilvánvaló bukás lenne, akkor megpróbál megnevettetni, hátha megfeledkezünk a lényegről. ("A cél elérve, pörgetem a topikot...")

Nem, nem feledkezünk meg. Agymosott, eszetlen, észérvekre teljesen bezárkózott szcientológus vagy.

Ez, most csak azért baj, mert nem érdemes kommunikálni veled, viszont lankadatlan fogod itt a terelést folytatni.

V

horgany 2008.06.17. 14:43:46

translator +x+

az életemben eddig kommunikációs problémáim csak a szcientológusokkal volt. nyilván ezért nyilvánítottak elnyomó személynek.
ők tudják hogyan kell tudni, én pedig nem. ilyen az élet

ThufirHawat 2008.06.17. 14:57:02

Hééé Emberek!
magyarországon vallásszabadság van! Világos? Mindenki olyan tézisekben hisz, amilyenekben szeretne. Az ő dolga.
Vicces? Az. Jót röhögünk rajta? Igen. Visszaköszönnek belőle egy "B" kat. sci-fi író fordulatai? Igen.
Éééés? Legyen ez az ő hitük. Ámen.

Nem ez a mese a baj a SCI-vel! Nem azért mennek tönkre családok, szakadnak meg kapcsolatok, halnak meg emberek, mert egy olyan sztorit hiszenk igaznak, ami a többség szerint csak egy gyenge fércmunka.
Nem ez velük a baj.

Tök értelmetlen ezen ennyit rágódni.

an0234 2008.06.17. 15:09:28

Thufir ismet jol szolt.

AnoMália 2008.06.17. 15:09:28

translator +x+
::A cél elérve, pörgetem a topikot, majd Reformertõl kérem a zsugát az olvasottság növeléséért ;)

Jah, itt a pont - Reformer a koztajekoztatasert csinalja, amit csinal, te meg alkalmazod a "penzt mindenert, penzert mindent" iranyelvet...

Ne lepodj meg, ha ezek utan valaki le'szci'-z. ;)

Hubologist 2008.06.17. 15:09:55

@ThufirHawat: igazad van. Ráadásul nem azokkal a szerencsétlenekkel kell marakodni, akik a híd legelején vannak, mert ők meg vannak győződve róla, hogy jó az, amit csinálnak, mint ahogy sokan közülünk meg vagyunk győződve arról, hogy az a jó, amit mi csinálunk. Ők is úgy érzik, ahogy mi, segíteni akarnak. Azokkal kell(ene) marakodni, akik fentről irányítják ezt az egészet, és veszik ki a pénzt a kisemberek zsebéből (mert ő maguk már (száz)milliókat betettek). Ők már tisztában vannak azzal, hogy nem arra megy ki az egész, hogy milyen frankó legyen az embereknek, hanem arra, hogy a pár kiválasztottnak nagyon sok pénze és befolyása legyen. A preclear szci még nem látja ezt. Lehet, hogy nem is akarja, ugyanis általában nem szeretjük azt hallani, hogy sz@rul döntöttünk. Szeretjük azt hinni, hogy a döntéseink jók, még akkor is, ha a kívülállónak világos, hogy nem azok...

Ligur 2008.06.17. 15:23:44

Hmm Ron bacsi ebbol az eloadasabol kihagyta a HOS Elron Elroyt, a vilagbankot, meg hogy Elroy volt Buddha.... ...szoval idovel meg kiszinezte a tortenetet >D. Lehet ahanyszor elmeselte, mindig tett hozza valamit, mindig egy kicsit mas volt. De itt telleg belezavarodott parszor, szanalmas. Ezt az eloadast is meg lehet venni par millaert a megfelelo szinten levo szci hivoknek?

XENU 2 2008.06.17. 15:40:02

SoDI:
Te egy agymosott f@sz vagy !!!

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.17. 15:50:55

SoDi azért is jó hogy van, mert mint egy kisérleti állaton végig tudják azok is nézni mit művel egy nyitott lélekkel. (értékrendjét nem jellemezném, magáért beszél)
Már láthatóak az első tünetek. Sajnos.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.17. 15:55:08

egyébként végre magyarul is átolvasva eme csodálatos történetet, érthető az üldözési és világvége/mentsük meg világot "küldetés tudat" amit a Scinoidok sugároznak.

Mondjuk nem sok kell és Luke Skywalker-be is hihetnek.

Lehet hogy LRH azért tiltatta be a Sea Org-ban az Űrodüsszeia sorozatokat, mert féltékeny volt más írói képességére? egyébként mi a rákot tudna restimulálni az a mű. XEMU-tól se lett tüdőgyuszink, Sea Orgban se láttam beteget SCI-FI-től. Attól félő lelket viszont sokat.

Big-B 2008.06.17. 15:55:12

Abban hisz mindenki, amiben csak akar. Nade ekkora baromságot mint ez....

Azért egy kérdés bennem van, hisz LRH a földi lét teremtését (legalábbis a Thetánokét) mondta itt el, de arra nem tér ki, hogy a 71 bolygón lévőket hogyan teremtették, miért és ki.

Big-B 2008.06.17. 15:57:32

Én Clear vagyok. Ez tény.
De ha valaki nem így gondolja, az bizonyítsa be az ellenkezőjét!
Puszi

Maya 2008.06.17. 15:59:18

Big-B!
Én meg Clean&Clear!

Big-B 2008.06.17. 16:00:02

A Tomi erejétől :-)

Maya 2008.06.17. 16:01:33

Egy pillanatra megállt bennem az ütő, ugyanis van egy szci ismerősöm, aki Tomi, és már azt hittem utolértek.

Tomi 2008.06.17. 16:09:41

Attól még mert nem tudsz róla, lehet,hogy már utólértünk rég :o)

Maya 2008.06.17. 16:14:40

De én gyorsabban futok, és akkor sem megyek be.

Capslock 2008.06.17. 16:19:59

Az IGAZI történet:

Évmilliókkal ezelőtt a gonosz galaktikus nagyúr, Darth Xenu, ki akarta rabolni a Föld lakóinak Világbankját, melyet egy vulkán alatt rejtettek el. Ott őrizték a Föld pénz- és aranytartalékát. Xenu és követői azonban elkövettek egy hibát, és plasztikbomba helyett hidrogénbombát rendeltek a Galaktikus Csomagküldő Szolgálattól (GCsSz). Így amikor a pakkot bedobták a vulkánba, hogy felrobbantsák a Világbank páncélajtaját, az egész Világbank felrobbant, és a sok pénz és arany a robbanés erejétől szétáradt a Földön. A sugárzás minden élőt megölt, a pénz pedig szétszóródott.

Ugrunk 2.313.431 évet!

A Régi Rend mai követőinek ma az a feladata, hogy visszaszerezze a mai emberektől a rég szétszórodott pénzt és aranyat. Ennek eszközeként könyveket nyomtatnak és adnak el méterszámra, lemezeket adnak ki, és mindenféle furfangot bevetnek, amiért számlázni lehet.

A cél: klírré tenni a pénztárcákat! :)

gollum 2008.06.17. 17:17:56

VicGilson:
OFF
"Ez ahhoz hasonlít, amikor valaki a keresztény ill. az iszlám isten közé akar egyenlőségjelet tenni."

Csak a pontosság kedvéért: amennyire én tudom, az iszlám - ha isten fiának (azaz isteni lénynek) nem is -, de prófétának ismeri el Jézust.
idézet a wikipédiáról (de máshol is hasonlókat találsz), ami jól megfogalmazza ezt:
"Az iszlám kezdettől fogva úgy tekint önmagára, mint a judaizmus és az abból származó kereszténység közvetlen, utolsó utódjára, azaz a három vallás által imádott egyazon Isten legfrissebb és legutolsó, hamisítatlan kinyilatkoztatásainak birtokosára. Ennek megfelelően a Korán Ábrahámot (Ibráhím), Mózest (Múszá) és Jézust (Íszá) egyaránt prófétának ismeri el, és Mohamedet tekinti a „próféták pecsétjének”, azaz az utolsó, kinyilatkoztatásban részesülő prófétának. A zsidókat, a keresztényeket – és sajátos módon a zoroasztriánusokat – ennek megfelelően „könyves népeknek” tartják, ezért a hódítások kora óta az muszlim közösség (umma) védelmét (dzimma) élvezik."
ON

Luxon 2008.06.17. 17:47:01

Capslock: lol ott a pont!

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.06.17. 18:06:49

Big-B

Nem vagy Clear. Ez tény.
Már be is bizonyítottam :)

De ha te nem értesz ezzel egyet: bizonyítsd be az ellenkezőjét!
:)

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.06.17. 18:08:03

Capslock

:D
Ez jó volt!

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.06.17. 18:13:59

gollum

Ezt nem is vontam kétségbe.
Én is úgy tudom, hogy Jézust elismerik, mint tanítót.

A két vallás azonosságát (amit nem is kevesen próbálnak bizonygatni) kérdőjeleztem meg - mintegy másik oldalról közelítve meg yog 2008.06.17. 13:06:29 kommentjét.

Ami engem illet: inkább a Bibliára és a Koránra támaszkodom forrás szempontjából, mint a wikipediára.

Mindenkitől bocsánat a sok off-ért!!

gz 2008.06.17. 18:30:27

CapsLock:

:-DDDDDDDDDDDDDDDD

led 2008.06.17. 18:55:27

hát beszarok ezen. vagyis pont nem. kakkantás közben kezdtem el olvasni, de olyan sokkot kaptam, hogy a fajansz üres maradt. nem jött ki a mindennapos implantátum...sebaj, majd matematikus módszerrel: kidolgozom ceruzával.

Anonym Mouse 2008.06.17. 18:56:24

Ó emberek (kinek nem inge...)

Látom, jó irányba tapogatóztunk, mivel megjöttek a flémer kontrabanditák, hogy teleszemeteljék a lényeget. Ez mindig jó jel. FŐleg az tetszett ahogy "Grundaktiv Gergő" megmondta hogy én nem olvastam ilyen kísérletekről.
Bizonyos szempontból, köszönöm hogy kinézed belőlem hogy ilyen emberismerettel rendelkezem, minek segítségével ki tudok találni egy ilyen gonosz kísérletet :) Wátevör
Szóval, hiába hoznánk fel itt hubító hangjával felvett hangfelvételt ahol tagadja jézust, ahol elmondja mit tegyünk egy SP-vel, ahol a diszkonnektálási eljárást emlegeti, ahol a többi lehetetlen agylövéses dolgát nyögi, nyögdécseli. Megjelenik minduntalan egy két ismert név, és kontráz. ÉS EZ A JÓ JEL! :D

gz 2008.06.17. 19:42:27

Ötlet: Capslock Igazi Történetét kellene szórólapra nyomtatni (már ha nincs rajta kopirájt), és a köv. anon tüntetésen azt osztogatni.
Mit szóltok?

xemu 2008.06.17. 19:48:51

VicGilson vs. Big-B

NO U!

nyertem.

fairi 2008.06.17. 19:53:29

Most olvasom a sztorit ez túl beteg hogy bárki elhiggye!
Sokat kell agyat mosni:D
van egyetlen egy szci is aki hallotta és vállalja hogy elhiszi?
Vmi korai kivonat lehet,sztem aktív OT III nem járnak ide!

anonViktor 2008.06.17. 22:52:15

gz: Ami az ötletedet illeti, részemről nagyon rossz ötletnek tartom. Vicces, tréfás, itt a blogon, de odakint az utcán, amikor az embereket megszólíthatjuk, szerintem azt kell nekik elmondani, amit nem tudnak, ami fontos, ami érintheti őket. Az, hogy a Xenu sztori gyogyós, nem oda való.

V

2008.06.17. 23:07:03

xemu

Bocsáss meg, mester! Nem ismertelek fel emberi alakodban...

Capslock OT?!
Ugyan már!
Ő LRH reinkarnációja, sőt: újraszcientologizálódása - személyesen.

r. 2008.06.18. 00:52:24

kérlek ne felejtsétek el, hogy ez a sztori csak a mi realitásunkban létezik, ők ezt nem tudják értelmezni.

r. 2008.06.18. 02:16:31

Remek kis mese. Mondjuk vki beavatott mesélhetne arról, mit érez az előrehaladott scis, amikor elé teszik a xen(m?)u sztorit, miután évekig csak azt hallotta, hogy márpedig ilyen nemvan. Ahogy hallgattam a felvételt, nekem olybá tűnt, mintha a LRH az egész mesét épp akkor találná ki, a hangulat alapján mindenesetre nem úgy tűnik, mintha ha bárki (beleértve magát a MESTERt) komolyan venné az egész előadást. Pedig egész hihető történet, főleg a dc8-as rész. Várt volna még egy pár évet, akkor Lord Xenu Boeing 747-el küldhette volna a nyavalyát bolygónkra, vagy egyből Concorde-dal, ha már egyszer xszeres fénysebességgel utaztak.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.18. 03:28:09

r.: Olyat egyik sem mond, hogy "ilyen nem van".
Mást mondanak.
Ő személyesen nem hallott még róla.
'Neki más a realitása'
stb...

Covenant 2008.06.18. 10:59:42

Ennek a történetnek EGÉSZ MÁS CÉLJA van. És ezt LRH is tudta. Pontosan AZÉRT nem szabad alacsonyabb OT szinteken behozni. A kérdés inkább az, vajon melyik OT szinten derül ki nem maga a történet, hanem hogy mi a célja.

Big-B 2008.06.18. 11:24:51

Hol van ebben a teremtés története?

XEMU · http://terrormedia.blog.hu 2008.06.18. 11:32:27

Egyszer még úgyis elkaplak titeket, ti töpörödött törpördögök! Már kiszabadultam a sittkóról és útban vagyok felétek, hogy kitapossam a beleteket! Mnyaha-ha-ha-ha-haaaa!

Üdv.: Xemu

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 11:52:18

:: n0234 2008.06.17. 14:35:55
:: ev alatt ugye az ohmban mert ellenallast erted legfeljebb.

Nem, hanem ezt a módszert:
www.freezoneearth.org/Clearbird/MeterCourse2004/manual/03meterdrills3.htm , innen EM-25.

:: anonViktor 2008.06.17. 14:42:20
:: Nem, nem feledkezünk meg. Agymosott, eszetlen, észérvekre teljesen bezárkózott szcientológus vagy.

Majd ha rendelkezel a tapasztalataimmal, beszélhetünk észérvekrõl. Addig nincs sok értelme, mert azt sem tudod, mirõl van szó.

:: ThufirHawat 2008.06.17. 14:57:02
:: Nem ez a mese a baj a SCI-vel! Nem azért mennek tönkre családok, szakadnak meg kapcsolatok, halnak meg emberek, mert egy olyan sztorit hiszenk igaznak, ami a többség szerint csak egy gyenge fércmunka.

+1

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.06.17. 15:55:08
:: Lehet hogy LRH azért tiltatta be a Sea Org-ban az Urodüsszeia sorozatokat, mert féltékeny volt más írói képességére?

Pilot, Super Scio, I. fejezet:

IGAZ: Amikor a 2001 Urodüsszeia filmet bemutatták, az egyik szervezetben egy ostoba etikatiszt egy olyan rendeletet bocsátott ki, amely az embereknek megtiltotta, hogy a filmet megnézzék, mivel az "túlzottan restimulatív" volt.
NEM IGAZ: A hülyék egyedi cselekedeteit soha ne keverd össze a csoport mint egész viselkedésével. Ez egy helyi rendelet volt, nem egy általános. Abban a szervezetben, ahol én voltam, megcsóváltuk a fejünket, sajnáltuk azokat, akikre ez a rendelet vonatkozott és mindenkit tovább bátorítottunk arra, hogy nézzék meg ezt a csodálatos filmet.

:: Big-B 2008.06.17. 15:55:12
:: Azért egy kérdés bennem van, hisz LRH a földi lét teremtését (legalábbis a Thetánokét) mondta itt el

Nem azt mondja el. Csak azt, hogy "spirituálisan" hogyan szennyezõdött be a Föld. Van egy I. esemény is, ami azt mondja el, hogyan léptünk be az univerzumba. Szóval ez a teremtés kicsit korábbra megy vissza, mint ez az univerzum.

:: Big-B 2008.06.18. 11:24:51
:: Hol van ebben a teremtés története?

Sehol.

anon42 2008.06.18. 12:50:11

Translator!

Ezt mondod:
"De alap az, hogy nem vagy képes vmivel szembenézni, akkor kommunikációs nehézségeid lesznek, akkor problémáid lesznek, ezek meg majd rosszul oldod meg és bûnöket követsz el, stb. Meg még sorolhatok pár alapot, mint a tónusskála vagy az ARK."

Ezeket csak "ti" nevezitek "Alapok"-nak. Logikus gondolkodásra még képes embereknek az ok az "alap", nem az okozat.

Mert ugye a tónusskála, az engramok, az egyéb tudományoskodó idétlenség, mind-mind abból indul ki, hogy te szellemi lény vagy, és csüngenek rajtad a thetánok, amiktől meg kell szabadulnod.

No de mégis, mik is ezek a thetánok? Jaa, hogy akkor azért vannak problémáid a kommunikációval, mert nagy a Föld léleksűrűsége, mert X úgynök ilyen geci volt.

Akárhogy is terelsz, nem lehet elmenni emellett a sztori mellett. Vagy ez is igaz, vagy a többi sem.

Úgyhogy feltenném én még egyszer a kérdést:
Te elfogadod igazságnak ezt a drogos/seggrészeg hablatyot, avagy nem?

Ha nem, akkor hogyan vagy képes elhinni a rá épülő techeket?

anon42 2008.06.18. 12:53:58

Jahh, most látom:

"Majd ha rendelkezel a tapasztalataimmal, beszélhetünk észérvekrõl. Addig nincs sok értelme, mert azt sem tudod, mirõl van szó."

Ezek szerint észérvekről csak olyanokkal beszélgetsz, aki rendelkezik a te tapasztalataiddal. Olyan ember egyetlen egy van a világon, Te.

Tehát te _senkivel_ nem beszélgetsz észérvekről.

Mondjuk... meg is látszik.

Ha nem ezt akartad ezzel mondani, akkor viszont azt tekinthetjük a kommunikációs tech csődjének?

Dr. Kix 2008.06.18. 13:17:47

Ismételtem megjegyezném, hogy felesleges Translatorral érdemi kommunikációra törekedni. Ő ugyanis arra képtelen.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 13:26:36

anon42 2008.06.18. 12:50:11
:: Mert ugye a tónusskála, az engramok, az egyéb tudományoskodó idétlenség, mind-mind abból indul ki, hogy te szellemi lény vagy

Nem, ez a kettő a mezei dianetika auditálás tapasztalata.

:: és csüngenek rajtad a thetánok, amiktől meg kell szabadulnod.

:: No de mégis, mik is ezek a thetánok?

Olvasd el az axiómákat.

:: Jaa, hogy akkor azért vannak problémáid a kommunikációval

Nem, hanem mert úgy döntöttél.

:: Akárhogy is terelsz, nem lehet elmenni emellett a sztori mellett.

Mentálisan gyenge vagy, ha ilyesmire nem vagy könnyedén képes ;)

:: Vagy ez is igaz, vagy a többi sem.

Érdekes, én képes vagyok a szürke árnyalataiban látni a világot. Biztos, hogy akkor én vagyok az agymosott?

:: Te elfogadod igazságnak ezt a drogos/seggrészeg hablatyot, avagy nem?

Én a saját tapasztalataimat fogadom el igazságnak. Ha ez a sztori működik, akkor elfogadom. Ha nem működik, akkor nem.

:: Ha nem, akkor hogyan vagy képes elhinni a rá épülő techeket?

Mert (bár ezt q nehéz megértened), erre a sztorira EGY FÉL SZINTnyi tech épül, az OT3 2. eseménye.
Ahhoz, hogy ezt auditáld, viszont egy nagy rakás szintet kell megcsinálnod.

:: Olyan ember egyetlen egy van a világon, Te.

Viszont ő a legfaszább csávó a világon, és mindig egyetért velem ;)

Luxon 2008.06.18. 13:52:43

Sok szép szín van a világon, és színárnyalat is akad elég sok.

De sajnos a szcí valamennyi árnyalata egy helyre esik, amit úgy hívnak: szélhámosság.
Van sok fajta szélhámosság valóban, így igaz; és mint szélhámosság úgy általában kívülről csilli-villi, de belül velejéig rothadt.

Ami működhet a szcientológus technikákból, az egyértelmű lenyúlása egyes pszichológiai illetve vallásos "technikáknak".

A szcientológia egyes dolgai így tűnnek igaznak, holott látszik hogy más tollal ékeskedik. Kicsit feltűnő egy keselyűn a páva toll és a kakadu tiara.

De nem is ez a lényeg, nem erről szól a szcientológia hanem a lenyúlásról, korrumpálásról, manipulációról és a haszonszerzésről. Lásd kommunizmus mint eszme, de mit hajtottak végre a nevében? A szcientológia és a kommunizmus is sima terelés. Elterelni a lényegről a figyelmet. Mégpedig a lényeg itt ebben az esetben a hatalom. Hatalom mint pénz és emberek feletti hatalom.

Lásd komcsi/szcí:
nem fontos a pénz és a szabadságod,
csak az eszme/bolygó megmentése a fontos.

Persze Sztálin sem azt ette amit az egyszerű katona/paraszt/munkás.
Meg Miscavige sem azt eszi mint egy egyszerű sea orgos, mint olvassuk ezt a sok beszámolóból.

Freezone?
Freekommuizmus?

Nem kel majd fizetni majd ha wc-t súrolom a Freefree winds-en?

Lollipop 2008.06.18. 13:57:03

antiszekta.gportal.hu/gindex.php?pg=15002434

Ajánlom mindenki figyelmébe. Tanulságos. Igaz, hogy "csak egy pszichomókus" írta, de hátha nincs a szcin belül letiltva...

Tomi 2008.06.18. 14:00:59

"Ennek a történetnek EGÉSZ MÁS CÉLJA van. És ezt LRH is tudta."

Hogyne, a "Kék pisztráng" szekta vezetője sem gondolta komolyan, hogy 2000-ben jön a világvége, egészen más volt a célje, ez itt már kezd egy kicsit szánalmas lenni.

Olvasd el az axiómákat.

A szcientológia hazugság, ez egy axióma :o)

an0234 2008.06.18. 14:03:12

Translator: muszaki ember leven en sajnos az ilyen hablatyokat nem fogadom el. Vissza is adhatnam akkor a diplomamat. Azt viszont tudom, mit lehet merni egy ilyen vacakkal - az ohmban mert ellenallast ket pont kozott. Ennyi. Belebeszelni persze lehet tobbet.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 14:06:22

Kix · www.vasrud.com 2008.06.18. 13:17:47

>Ismételtem megjegyezném, hogy felesleges Translatorral érdemi kommunikációra törekedni. Ő ugyanis arra képtelen.

Nem egészen. Az lenne az egyszerűbb helyzet, ha Translator valami beteg vagy hülye lenne. Akkor mindenki nyugodtan legyinthetne, hogy "á, csak egy őrült". Ennél súlyosabb azonban, hogy Translator egyáltalán nem mutatkozik őrültnek vagy unintelligensnek. Bizonyos határok között még a kritikus gondolkodásra is képes, pl. nem az egyház feltétlen hívője, hanem szabadzónás. Translator mégis szcientológus, és ezzel példázza azt, hogy normális, valamelyest intelligens emberek is "bevezethetők" ebbe a kultuszba.

Hogyan? Rém egyszerű, Sodi esete szépen mutatja. A Szcn stratégiája az, hogy mindent kipróbálhatsz magadnak, és saját magad meggyőződsz arról, hogy "működik". Ez azt jelenti, hogy tréningeken és auditáláson stb. veszel részt, és közben furcsa élményeid vannak, érdekesen bohóckodik az e-méter mutatója, pszichológiai közhelyeket alkalmaznak, aha-élményeid lesznek. Ráadásul az átlagos szektatag a szomorú, magányos, kiegyensúlyozatlan ember, akinek már az is nagy élmény, hogy meghallgatják és társasága van stb. Na most a pozitív és érdekes élmények, amik a Szcn-ben érik a kezdőt, egyenként, külön-külön szemlélve teljesen lapos, hétköznapi jelenségek. Mi érdekes van egy ellenállásmérő mutatójának ingadozásában? semmi. Mi újdonság van abban, hogy egy magányos embernek jólesik, ha foglalkoznak vele? Semmi. Mi újdonság van abban, hogy egy félénk ember kommunikációja tréninggel javítható? Semmi. De a Szcn mindeközben nyomatja az ideológiáját. Nem érvel mellette, nem bizonyítja, hanem azt csinálja, hogy az újonc minden szcn-beli élményére ráfogja: "Ugye, hogy működik a tech?". A preclear pedig lelkesen bólogat, és ezt mondja: "Engem nem győzködnek, nem kényszerítenek, hanem mindent kipróbáltam magamnak, és én magam érzem, hogy működik".

Manapság mindenki imádja "egyéniségnek" és "önálló gondolkodónak" tekinteni magát. A szcn is erre játszik rá, azt mondja: "Fedezd fel magadnak! Önállóan jöjj rá! Ugye, hogy működik, és erre magad jöttél rá, nem könyvből magoltad?" Szóval a szcn a preclear hiúságának is jót tesz.

Na itt a nagy tévedés. Hogy valami tényleg "működik" - csak az nincs bizonyítva, hogy ez bizonyítja azt a hitrendszert, ami a szcn lényege. Valójában egy árva érv sem hangzik el amellett, hogy miért kéne elhinni, hogy amikor a páciensnek a szcn-ben valami aha-élménye vagy euforikus tapasztalata van, azt miért épp Hubbard bácsi tanai magyarázzák. Ezért akinek erős logikai képességei vagy tudományos műveltsége van, az annak ellenére sem dől be a szcn-nak, hogy azt tapasztalja, ezek kedves, szimpatikus emberek, és az auditálás "működik" abban az értelemben, hogy mondjuk aha-élményeket vagy eufóriát okoz.

Hogy valaki logikusan tud gondolkodni, vagy tudja, mi az, hogy bizonyítás és tudomány (ezek nem azonosak a "dehátműködik" érzésével: az LSD is "dehátműködik", mégsem igaz az, amit az ember LSD-trip közben lát), az pedig nem hiszékenység, intelligencia vagy más jellemvonások kérdése, hanem bizonyos alapvető tanulmányoktól függ. Ezért lenne jó mondjuk középiskolás szinten megtanítani az embereket a gyakorlati logikára vagy a tudományos szemléletmódra, mert akkor még kevesebbeket lehetne ilyen ökörségekkel beetetni.

anon42 2008.06.18. 14:07:47

Látom inkább mondatonként cincálod szét a mondanivalómat, ahelyett, hogy egyben értelmeznéd.

De ahogy nézem, Hubi bá mesedélutánját is így próbálod magadévá tenni. Átfogóan és egészében meg sem próbálod értelmezni. Ez nem arról szól, hogy minden fekete-fehér, vagy árnyalt, messze nem.
Itt csak és kizárólag két eset lehetséges:

1. Hubi tényleg az igazságot látta, ő A Próféta, Aki Tudja.

Ebben az esetben azért működnek egyes techek, mert tényleg a thetánok az okai mindennek, _ezért_ a Xenu sztorinak is igaznak kell lennie. (Abban ugye megegyezhetünk, hogy Xenu nélkül a thetán-kavarás a levegőben lóg?)

2. Hubi egy drogos kókler, és fél életében hülyeségeket beszélt.

Ilyenkor az van, hogy néhány techet sikerült a józan ész és már kifejlesztett módszerek alapján bekopipésztelnie az agylövéses marhaságai közé, más dolgait kissé leszedálva haluzta.

Ha te eközé a két lehetőség közé látsz szürkét, akkor kérlek fejtsd ki, ha lehet, most egy sornál hosszabb terjedelemben, kérlek!

------------------
"Nem, ez a kettő a mezei dianetika auditálás tapasztalata."

Ja, jó. És az auditálással nem pont a halhatatlan thetánjaimat pátyolgatom? Már a hubológia elméleti tanításai szerint? Amikor clearré válok nem éppen a káros enthetáktól szabadulok meg? Amik hogy is keletkeztek? Ja, hogy X...

"Mentálisan gyenge vagy, ha ilyesmire nem vagy könnyedén képes ;)"

Értem, meg se próbáljam összefüggéseiben nézni Hubi próféciáit, mert ha megpróbálom, akkor még én leszek a hülye. Hát, ez végeredményében igaz... Hallucinációkban és álmokban épeszű ember nem keres logikát.
Tehát racionalitást, logikát, önálló gondolkozást dobjam a sarokba ha szcientológiáról van szó, az agyamat kapcsoljam ki, és hagyjam, hadd kalapálja a fejembe a tudást Hubi a bársonyos hangján?

"Ha ez a sztori működik, akkor elfogadom. Ha nem működik, akkor nem."

Aha, és egy sztori hogyan "működik"? A Piroska és a farkas "működik"?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 14:10:08

Még egy idézet Translatortól - ez Translator egész szomorú esetének lényege:

>:: Te elfogadod igazságnak ezt a drogos/seggrészeg hablatyot, avagy nem?

>Én a saját tapasztalataimat fogadom el igazságnak. Ha ez a sztori működik, akkor elfogadom. Ha nem működik, akkor nem.

Látható, hogy bármit elhinne, ha azt képzelné, hogy "működik" neki. Tehát csak meg kellett tömni a fejét egy ideológiával arról, hogy melyik érzések számítanak "Aha, működik!"-érzésnek, utána ezeket produkálni kellett számára, és egy akármilyen fedőstoryt mögé mondani. Ő pedig elhiszi ezt az akármilyen storyt. Ilyen egyszerű, és közben még azt is hiszi, hogy önálló gondolkodó, akit nem vezetnek az orránál fogva. És akár intelligens és művelt is lehet - ez nem ettől függ. Tragikomikus történet.

Luxon 2008.06.18. 14:11:25

dzsucseharcos: nagyon igaz, és szépen leírtad! Köszönöm! :)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.18. 14:22:37

Translator:

nem szimpla helyi cselekedet volt az Űrodüsszei betiltása, hanem a fantasztikus és borzasztóan tökéletes egész FLAG (Clearwater, USA/Florida) területén volt így, de BP-i orgban se volt javasolt (erősen)

szóval arról,hogy próbálod kicsinyíteni a problémát, ennyi elég is volt.

Luxon 2008.06.18. 14:40:32

Na tessék, még hogy a "fordító" nem terel!

Dr. Kix 2008.06.18. 15:10:57

Dzsungelharcos:

Az érdemi kommunikáció hiányát abban látom részéről, hogy:

egyszerűen képtelen a leírt mondatokat, véleményeket egységként kezelni, egy egészként értelmezni, és mint egybefüggő gondolatmenetre válaszolni.

Minden postból fog egy mondatot, amibe beleköt, vagy hozzáfűz valamit. Ugyanakkor az egész post által megfogalmazott egész gondolatmenetre sosem ad hasonló egész, a társalgást előrevivő választ. Ennek pont ellenkezőjét éri el: széttöredezi, átláthatatlanná teszi az egészet.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 15:29:30

Kix · www.vasrud.com 2008.06.18. 15:10:57

>egyszerűen képtelen a leírt mondatokat, véleményeket egységként kezelni, egy egészként értelmezni, és mint egybefüggő gondolatmenetre válaszolni.

Ez nem kommunikáció- vagy érvelésképtelenség, hanem vitastratégia. Sőt, exit stratégia. Másik szinten (nem az egész szöveg szintjén, hanem pl. mondatszinten) kezd kötözködni mindenki, aki kicsit kezdi elveszteni a nyugalmát, vagy egyszerűen érzi, hogy a vitában rossz helyzetben van, és nem jók az érvei.

A mondatonkénti cincálás olyan beszűkült nézőpontról születik, amely már a vita "megnyerését" célozza, és nem az értelmes kommunikációt. A vita "megnyerésén" itt azt kell érteni, hogy elfogadható pozícióban ("maccsban": "azért én is rúgtam gólt, nemcsak kaptam") akarja abbahagyni a vitát.

Ez azért jó exit stratégia, mert bele lehet fullasztani a vitát a részletekbe anélkül, hogy vereségérzet keletkezne. Ez nem szcn specialitás, hanem nyomás alatt, vagy vitában vesztésre állva szinte mindenki, aki nem elég magabiztos vagy érett ahhoz, hogy elismerje a saját álláspontja hiányosságait, így viselkedik. (A másik jellemzó módszer az, amikor valaki egy vita közepén elkezd humorizálni, hogy elvegye a szituáció élét. Trans. is él ezzel az eszközzel.)

Szélsőséges változata ennek a viselkedésnek az, amikor valaki a másik helyesírásába köt bele, mert a mondanivalójába már nem tud.

Tehát Translator nem különleges eset, az átlagosnál még kulturáltabbnak és okosabbnak is tűnik, de mint a legtöbb embernek, kicsit gyermeteg reakciói vannak, ha találva érzi magát az ideológiájával szembeni érvelés által.

a rekettyés 2008.06.18. 15:31:36

Kix · www.vasrud.com 2008.06.18. 15:10:57

Szerintem csak anyi a baj Translatorral hogy nem tudja értelmezni...

phreeq 2008.06.18. 15:44:44

"Ha ez a sztori működik, akkor elfogadom. Ha nem működik, akkor nem."

Aha, és egy sztori hogyan "működik"? A Piroska és a farkas "működik"?

ennyi. anon42-nél a pont. translator, elő a farbával!

Lollipop 2008.06.18. 15:48:02

Phreeq: Sajnos, ahogy Dzsucseharcos is írja, ezzel abbahagyta a vitát.
Mindig ezt csinálja.

anonViktor 2008.06.18. 15:58:18

dzsucseharcos: A magam részéről szintén szeretném megköszönni korábbi hozzászólásodat, amiben kifejtetted, hogy hogyan és miként hatnak a szcidióták egy nagyjából értelmes, nyitott emberre. Nagyon szépen, jó oldaláról kaptad el a dolgot.

Ettől függetlenül én is csatlakozom - vagy inkább továbbra is kitartok - azok tábora mellett, akik szerint a Translator nevű szcidiótával teljesen értelmetlen kommunikációt folytatni. Nagyon jól jellemzi utolsó reakciója irányomban, mely szerint nem rendelkezem a tapasztalataival, - vagy legyen inkább a megfelelő tapasztalatokkal - ahhoz, hogy megértsem, hogy kommunikáljak.

Ezzel az a gond, hogy sem állításomba, sem személyembe, sem cselekedetembe nem tudott belekötni, helyette - más lehetőség nem lévén - felállított egy feltételezést, és erre hivatkozott, mely szerint én valamivel nem rendelkezem.

Honnan tudhatná? És miért mondana róla igazat? Egyáltalán mit számít, hogy mi, itt, minek gondoljuk egymást? Csak az számíthat, amit teszünk, amit leírunk.

V

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 16:03:52

phreeq 2008.06.18. 15:44:44

Hogyan működik? Azt nem lehet elmondani, azt meg kell tapasztalnod :) És ha utána sem hiszel az egészben, akkor nyilván rosszul tapasztaltad meg :)))

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 16:09:50

anonViktor 2008.06.18. 15:58:18

>a Translator nevű szcidiótával teljesen értelmetlen kommunikációt folytatni

Nos EZT én sem tagadom - ha megfigyeled, hozzá egyáltalán nem beszélek, mert fölösleges is. Csak azt bizonygattam, hogy szerintem Translator úgy általában nem tűnik butának vagy unintelligensnek, egyszerűen áldozatul esett egy olyanfajta érvelésnek, amit némi logikai vagy tudományos ismerettel kivédhetett volna.

gz 2008.06.18. 16:15:10

anonViktor:

A pénztárca klírré tétele igancsak közelről érinti az embereket...

BTW, a kisalföld.hu-n wise nevű hozzászóló kicsit hosszan ugyan, de nagyon érdekes dolgokat írt... (62. hsz.)

www.kisalfold.hu/szieszta/szcientologia_a_felelmetes_tan/2060612/

BlackBlock 2008.06.18. 16:20:03

phreeq 2008.06.18. 15:44:44
"Ha ez a sztori működik, akkor elfogadom. Ha nem működik, akkor nem."

Aha, és egy sztori hogyan "működik"? A Piroska és a farkas "működik"?

:D:D:D

Piroska szemszogebol?! Esetleg a vadasz ? :) Mert a Farkas szemszogebol biztos nem, szegenyem melyen vegezte... egy ideig ment mint ahogy a psziodidszcioidoknal is menni fog aztan jon a vadasz. :D

anonViktor 2008.06.18. 16:26:08

dzsucseharcos: Igen, persze, megfigyelem, oké. Elnézést a pontatlan megfogalmazásért.

gz: Értem, amit mondasz, meg nyitott vagyok, meg minden, de ezt most miért is címezted nekem?

V

Lollipop 2008.06.18. 16:31:23

Elnézést, csak szeretném megkérdezni, hogy tudja valaki esetleg, hogy a jelen blog tárgyának elolvasása után mikor jön ki a tüdőgyulladás? Csak tervezném a hétvégémet. Köszi!

gz 2008.06.18. 16:40:02

" anonViktor 2008.06.17. 22:52:15
gz: Ami az ötletedet illeti, részemről nagyon rossz ötletnek tartom. Vicces, tréfás, itt a blogon, de odakint az utcán, amikor az embereket megszólíthatjuk, szerintem azt kell nekik elmondani, amit nem tudnak, ami fontos, ami érintheti őket. Az, hogy a Xenu sztori gyogyós, nem oda való.

V "

Ezért. Vagy 2 anonViktor van és ezt a másik írta? :-)

anula 2008.06.18. 16:50:21

A Kisalföld cikk is veszélyes. Nem is értem, hogy lehet egy újságíró ennyire felkészületlen a témából, amiről kérdez.
Vagy direkt alákérdezett. Az még rosszabb.

hvuk 2008.06.18. 17:01:13

dzsucseharcos: Nagyon szépen összefoglaltál egy csomó gondolatot, de amit én nem lettem volna ilyen szépen összegezni. Köszi!

hvuk 2008.06.18. 17:12:38

Gondolkodtam a sci és a többi hasonló módszer kapcsolatán. A sci-be nyilván elsősorban azok menne bele, akik úgy érzik, hogy nem elég sikeresek, akik értéktelennek, alsóbbrendűnek érzik magukat vagy akik érzelmileg labilisek. Persze nekik igazából egy igazi barátra vagy a családjuk segítségére lenne szükségük, mindenféle tanfolyamok helyett, de gyakran a kapcsolatépítés sem az erősségük.

Az ilyen dianetika, agykontroll, ... tanfolyamokkal persze Dunát lehet rekeszteni, nagy a verseny. Épp emiatt fontos, hogy egyre több emberben tudatosodjon, hogy a sci egyszerűen egy kreténség, ami ráadásul rossz esetben könnyen anyagi vagy érzelmi csődbe vihet. A Xenu sztori ismertté tétele legalább az értelmesebb embereket elriasztja a scitől, az orgokról és az ott folyó kizsákmányolásról szóló beszámolók pedig talán még több emberben képesek kétséget ébreszteni. És ez fontos, mert ezáltal ezek az emberek inkább más - kevésbé kizsákmányoló - tanfolyamokra mennek, amiktől ugyan nagy eséllyel továbbra sem lesznek sikeresebbek, viszont legalább nem megy rá a házuk/autójuk és a kapcsolataik.

És ettől nagy nyereségük lesz, hogy a sci egyik kedvenc szavajárását idézzem. :)

anonViktor 2008.06.18. 17:17:40

gz: Oké, most már értem, hogy mire akartál ezzel válaszolni. Az ötleted azért nem jó, mert által egy láthatóan tréfás történetet adnánk az emberek kezébe. Amit ők annak megfelelően értékelnének, azaz, valamilyen jó tréfának. Ez pedig nem az, és ebben egyetértünk.

Csak abban nem, hogy ebből következően nem szabad tréfás módon megjeleníteni olyanok számára, akik még nem ismerik, nem tudnak róla semmit. És, egyelőre, ők vannak többségben.

V

anon42 2008.06.18. 17:18:26

Baaszki, az a 62-es komment nagyon durva. Reformer, nem csinálsz belőle posztot? Vagy te vagy Wise azon a fórumon? :)

anula 2008.06.18. 17:19:06

"Németországban például nem, mert ott két államvallás van, és ezeken kívül nincs hivatalos egyház, de a működésünket ott sem akadályozzák."
Lenkei

"Nézzük meg tehát, mi is számít egyháznak Németországban. Mint megtudjuk, a vallási közösségek három formában működhetnek. Az egyik az informális kis közösség, mondhatni azok az emberek, akik a konyhaasztal mellett összegyűlnek. A leggyakoribb forma az egyesület. Ez Németországban amúgy is nagyon gyakori. A futballklubok, lövészegyletek és a legkülönbözőbb társadalmi egyesületek mellett a legtöbb egyház is ebben a formában működik. A csúcs, ha a közösség az államtól megkapja a közjogi testület státusát. Ez ugyanaz a jogi forma, mint a nagy történelmi egyházaké, és lehetővé teszi az egyházi adó szedését. Hogy az állam milyen alapon minősít? A döntés nem központi hatáskör, hanem a tartományoké. A feltételek pedig így szólnak:

Gandow: A tartomány lakosságának legalább egy ezrelékét kel tömöríteniük, és alapszabályuk, általános helyzetük alapján tartósnak kell bizonyulniuk. Eddig az volt a gyakorlat, hogy legalább egy emberöltő óta fenn kell állniuk. Ez talán 30 év, ami nem túl hosszú idő. Természetesen fontos az is, hogy a hit révén erős szervezet legyen, ne pedig olyan mozgalom, ahol a guru vagy a vezér minden nap más nyilatkoztat ki. Eleinte az is szempont volt, hogy a szervezetek hasonlítsanak a történelmi egyházakra.

www.bedoe.de/tarsadalom/szcientologia.htm

Németországban államvallás? Miről beszél ez?
"Bár a Weimari Köztársaság óta Németországban nincs államegyház, számos olyan ügy létezik, amelyen az egyház és az állam közösen munkálkodik."
jura.ajk.pte.hu/print.php?cikk=19
Simán hazudik a Lenkei. Bele a Kisalföld olvasóinak a szemébe.

csipinymous 2008.06.18. 17:28:06

Nincs javulás, vagy volt, de visszaesett?
Ez a dokumentum PDF formátumban is letölthető

Olykor, az esetek kisebb részében előfordul az, hogy valaki:

1. egyáltalán nem lesz jobban a vitaminkészítmények fogyasztása mellett sem vagy
2. átmenetileg jobban lesz, majd visszaesik, a panaszai kiújulnak, sőt akár rosszabb állapotba kerül, mint amilyenben a vitaminok szedése előtt volt.

Mindkettő komoly problémát okoz annak, aki ebben érintett. Lehetnek egyszerű, könnyen kezelhető okok a háttérben. Ezekről tájékoztatást kaphat a Cenzúrázatlan egészség című könyvem XI. fejezetében, pl. a „Mennyi időre van szükség ahhoz, hogy megtapasztaljam a javulást?” és a „Mi okozhatja azt, hogy nálam még nincsenek kedvező hatások?” címszavak alatt.
Érdekes lehet ilyen esetben a „Lehetnek-e panaszaim a vitaminok fogyasztásától?” című tájékoztató is.
Kérem, olvassa el ezeket, és ha megtalálta az Önre érvényes választ, kezelje és haladjon tovább ezen az úton.

A hozzánk fordulók kis százalékánál a fentiek kezelése sem eredményezi a kívánatos, elvárt javulást, vagy előfordul az is, hogy szép kezdeti eredmények után visszaesnek, sőt akár rosszabbul is lesznek, mint valaha. Ők lennének a reménytelen esetek, akiken nem lehet segíteni? Szerencsére ez nem így van. Az én felfogásom szerint bármilyen helyzet kezelhető.

Egy kicsit olvasni, tanulni kell hozzá és szembe kell tudni nézni valamivel, amire eddig talán sosem gondolt. A makacsul nem javuló vagy javuló, majd visszaeső, esetleg hullámvasútszerűen hol jobban van, hol rosszabbul eseteknél a probléma szinte kivétel nélkül egy nagyon konkrét, jól megfogható és kezelhető okra vezethető vissza.

Az ilyen nehézség hátterét L. Ron Hubbard tárta fel és írta le. Egy füzet vastagságú könyvecskében találja az aranykulcsocskát, amely kinyithatja a stabil javulás útját eddig elzáró vasajtót.

Az írás címe: Az elnyomás oka

Vegye meg, olvassa el és jól értse meg. Már csak egy kérdés marad nyitva. Lesz-e Önnek elegendő bátorsága bedugni az aranykulcsocskát a zárba és lesz-e elég mersze elfordítani?

Az ajtón túl a stabil javulás vár Önre.
Sok sikert kívánok ehhez a kalandhoz.

Sikerülni fog!
Lásson hozzá!
Szorítok Önnek!
Tisztelettel:

aláírás
Dr. Lenkei Gábor

anonViktor 2008.06.18. 17:28:24

hvuk: Ezt a megközelítést, mármint, hogy módszernek tekinted a szcientológiát, és összehasonlítod más, hasonlónak tűnő anyagokkal, nem javaslom. Azért nem, mert túl nagy felületet engedsz a szcidiótáknak a terelésre azáltal, hogy tudományos alapossággal kidolgozott módszertanokkal egy szintre helyezed az ő tech-jeiket. (Előbbiek alatt mindenki mást érthet, tetszés szerint, teljesen lényegtelen).

A lényeg az, hogy a szcientológiát mindig érdemes egyértelműen annak minősíteni, ami. És ami nem más, mint egy pénzügyi bevételi forrás céljából létrehozott, embertelen szekta, 95% lopott, rosszul összeállított technikával, és 5% ponyvai minőségű tudományos fantasztikummal.

V

gz 2008.06.18. 17:53:22

anonViktor:

Szerintem a szcikhez csak humorral lehet fordulni. Minden szci minden irománya, ezen a blogon és máshol is, nevetséges. Én személy szerint nem tudom visszatartani a röhögést, ha valaki BÁRMELYIK szci cuccal jön: e-méter, Xemu, sőt, még LRH-tól is a hasamat fogtam (a képétől is meg a szövegétől is).
Egyszerűen annyira röhejes ez az egész.

Szóval valahol a 2 között kellene: a szórólap egyik oldalán az LRH-féle sztori, a másikon meg CapsLock-é. Jó nagy betűkkel a lényeg: SOKBA KERÜL! Magyarországon ez az egyik legfontosabb szempont...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 17:57:12

:: Luxon 2008.06.18. 13:52:43
:: Ami működhet a szcientológus technikákból, az egyértelmű lenyúlása egyes pszichológiai illetve vallásos "technikáknak".

Ezt bővebben kifejtenéd? A prepcheck pölö az egyik kedvenc technikám, érdekele, hogy a szci honnan nyúlta le.

:: an0234 2008.06.18. 14:03:12
:: Translator: muszaki ember leven en sajnos az ilyen hablatyokat nem fogadom el.

Helyes. Ismerni kell az odavezető utat ahhoz, hogy egy ilyet elfogadj. Neked pölö hiányzik a kontextus. Nekem megvan. Ez a különbség.

:: Vissza is adhatnam akkor a diplomamat.

:: Pontosan.

:: Azt viszont tudom, mit lehet merni egy ilyen vacakkal - az ohmban mert ellenallast ket pont kozott. Ennyi.

Gondolom tisztában vagy azzal, hogy az "ezt mérem" és az "ezt jelenti a mérés" kitételek között (műszaki ember lévén) mi a különbség, mert ugye akkor tényleg vissza kellene adnod a diplomádat ;)

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 14:06:22
:: Bizonyos határok között még a kritikus gondolkodásra is képes

Köszi, ezt bóknak veszem ;)

:: Na most a pozitív és érdekes élmények, amik a Szcn-ben érik a kezdőt, egyenként, külön-külön szemlélve teljesen lapos, hétköznapi jelenségek.

Mi érdekes van abban, hogy auditálás hatására előző életek jönnek elő? Semmi?
Szóval azért még van 1-2 fokozat az általad leírt nyereségeken túl.

:: amikor a páciensnek a szcn-ben valami aha-élménye vagy euforikus tapasztalata van, azt miért épp Hubbard bácsi tanai magyarázzák.

Érdekel az összes többi, tudsz mondani párat? Amúgy én azért magyarázom azzal, mert azok mentén az elvek mentén auditálok.
Megjegyezném még, hogy az "aha-élmény" sokkal fontosabb, mint az eufória, továbbá az eufória csupán annak a jele, hogy távozik a területről a gőz.

:: Ezért akinek erős logikai képességei vagy tudományos műveltsége van

Gondolom, itt az olyanokra gondolsz, mint te, ellentétben az olyanokkal, mint én ;)

:: anon42 2008.06.18. 14:07:47
:: Látom inkább mondatonként cincálod szét a mondanivalómat, ahelyett, hogy egyben értelmeznéd.

Bizony. Könnyebb egyes gondolatokkal vitába szállni, mint homályos, egészre vonatkozó elképzelésekkel.

:: Átfogóan és egészében meg sem próbálod értelmezni.
Hát az úgy van, hogy egy épület általában sok kis téglából épül fel, megfelelően rendszerezve adja ki az egészet.
Ahhoz, hogy átlásd az épületet, vethetsz rá távolról egy pillantást, meg vizsgálhatod úgy is, hogy téglánként végigkocogtatod.
Csak utána ne lepődj meg, ha az utóbbi (mint én), lehet, hogy kicsit alaposabban ismeri az épületet, mint az előbbi (mint pölö te), és ha vmi baj van vele, akkor jobban meg tudja mondani, annak mi az oka, hogy a tervrajz hiányosságáról vagy a kőművesek trehányságáról van-e szó. ;)

:: Ez nem arról szól, hogy minden fekete-fehér, vagy árnyalt, messze nem.

Látod, én pölö itt húzom meg a vonalat az értelmes meg a fanatikus között. ;)

:: Itt csak és kizárólag két eset lehetséges:

Valamint itt az okos meg a buta között, én még legalább 3-4-et ki tudok találni ;)

:: (Abban ugye megegyezhetünk, hogy Xenu nélkül a thetán-kavarás a levegőben lóg?)

Nem, nem egyezhetünk meg benne. A thetán-téma már 51-től jelen van, az OT3 meg cirka 68-tól.

:: Ilyenkor az van, hogy néhány techet sikerült a józan ész és már kifejlesztett módszerek alapján bekopipésztelnie az agylövéses marhaságai közé

Valahogy nem látom ezt a listát sosem, mindig csak ennek az érvnek a kopipésztelésével találkozok.

:: Ha te eközé a két lehetőség közé látsz szürkét, akkor kérlek fejtsd ki, ha lehet, most egy sornál hosszabb terjedelemben, kérlek!

Egy sort kapsz, ennyi idő jut rád:

Én azt látom, hogy 1964-ig (de leginkább 54-ig) eléggé zseniálisat alkotott, csak éppen jópár auditálási hiba miatt (ugye ez a kutatás átka) elkezdett összeomlani. Vmikor 71 körül még összeszedte magát és rendbetette az egyházat, de 72 végén az állam eltűntette több mint egy évre, agymosta, és utána már lejtmenetbe került az egyház. A 78 utáni anyagait pedig igen nagy fenntartással érdemes kezelni, mert annak elég kis részét írta LRH, a java részét pedig a jelen vezetés hamisította össze.

:: "Nem, ez a kettő a mezei dianetika auditálás tapasztalata."

És az auditálással nem pont a halhatatlan thetánjaimat pátyolgatom?

Nem. Auditálással általaban magadat, vagy a tested, vagy a környezetedet pátyolgatod.

:: Amikor clearré válok nem éppen a káros enthetáktól szabadulok meg?

Azokat engramoknak hívják...

:: Amik hogy is keletkeztek? Ja, hogy X...

Biztos, hogy válaszoljak a kérdéseidra, vagy tudod őket eleve? Mert utóbbi esetben "velem" tényleg nem lehet vitatkozni ;)

:: Tehát racionalitást, logikát, önálló gondolkozást dobjam a sarokba ha szcientológiáról van szó

Ha a "racionalitás", "logika" meg "önálló gondolkozás" azt jelenti, hogy bulvárlapokból tájékozódsz, akkor igen.

:: Aha, és egy sztori hogyan "működik"? A Piroska és a farkas "működik"?

Ezt az eseményt kell futtatni, és a méternek megfelelően kell reagálnia, "aha-élményeknek" kell megjelenni, az elmének meg tovább kellene tisztulnia.

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 14:10:08
:: Látható, hogy bármit elhinne, ha azt képzelné, hogy "működik" neki.

Ahh, értelek.
Kifejtenéd, hogy hogyan lehet megkülönböztetni, ami "tényleg" működik, attól, amiről csak "elképzelem", hogy működik?
Ezt a bagatell apró részletet még nem vagyok képes felfogni.

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.06.18. 14:22:37
:: nem szimpla helyi cselekedet volt az Űrodüsszei betiltása, hanem a fantasztikus és borzasztóan tökéletes egész FLAG (Clearwater, USA/Florida) területén volt így

Az is egy hely, nem? ;)

:: de BP-i orgban se volt javasolt (erősen)

??? 40 éve mutatták be! Hogyhogy?

:: szóval arról,hogy próbálod kicsinyíteni a problémát, ennyi elég is volt.

Ó, én csak az általam elérhető adatokból alkotok ítéletet. Elhiszem neked, hogy így volt, Pilotnak is elhiszem, hogy náluk meg máshogy volt, de azért vmi forrást tudsz adni?
(Amúg viszont nem látok erről HCOB-t, HCOPL-t vagy előadást, végső esetben bírósági tanúvallomást, nem hiszem el, hogy LRH utasítás volt, szorri.)

:: Kix · www.vasrud.com 2008.06.18. 15:10:57
:: Ugyanakkor az egész post által megfogalmazott egész gondolatmenetre sosem ad hasonló egész, a társalgást előrevivő választ.

soha nem ez volt a célom. Hanem hogy gondolkozzatok. Én nem vagyok olyan, hogy agymossalak titeket...

:: Ez azért jó exit stratégia, mert bele lehet fullasztani a vitát a részletekbe anélkül, hogy vereségérzet keletkezne.

Nyerni soha nem ez volt a célom. Hanem hogy gondolkozzatok. Én nem vagyok olyan, hogy agymossalak titeket.

:: ha találva érzi magát az ideológiájával szembeni érvelés által.

Azt említettem már, hogy ez a félmondat nem magyaros? ;)

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 16:03:52
:: Hogyan működik? Azt nem lehet elmondani, azt meg kell tapasztalnod :)

Ez a szomorú igazság. És addig szellemi vakoknak mesélek a FÉNYről...

:: És ha utána sem hiszel az egészben, akkor nyilván rosszul tapasztaltad meg :)))

Mondjuk először ezt a részt még érdemes lenne kivárni, mielőtt azt mondod vmire, hogy nem működik...

gz 2008.06.18. 18:06:30

Translator, csak egy rövid kérdés:

Eddig mennyit költöttél az egyházra összesen?

csipinymous 2008.06.18. 18:09:24

Látom, hogy a mókusőrs vezetője (Transz), mindenkit elbűvöl.
Kemény dió lesz!
Transz, már rég nem szcientológus. A szabad zónát viszi, az egyháztól függetlenül Magyarországon.
Elnyomók közé sorolva! :-DDDDD
De, nem érdemes vele vitatkozni, mert néha rosszabb és makacsabb, mint az egész szcientológiai zagyház! :-DDDD
Bár, nem olyan gonosz, és pénzéhes.
Csodálom, hogy még nem törték be a fejét, a zagyház bérencei. Mert több kárt okoz a szcientológiai
zagyháznak, mint száz wog! :-DDD

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 18:16:02

:: gz 2008.06.18. 18:06:30
:: Eddig mennyit költöttél az egyházra összesen?

Tíz éve 5+25 kHUF-ot.

:: csipinymous 2008.06.18. 18:09:24
:: Elnyomók közé sorolva! :-DDDDD

Nem is, Lajos bácsi nem akart nekem sárga papírt adni, brühühü :(((

:: Csodálom, hogy még nem törték be a fejét, a zagyház bérencei.

Járok is aikidózni rendszeresen, nem lesz az olyan könnyű ;)

:: Mert több kárt okoz a szcientológiai
zagyháznak, mint száz wog! :-DDD

Remélem is :DDD

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 18:17:52

Bár tkp. nincs értelme, válaszolok:

>Mi érdekes van abban, hogy auditálás hatására előző életek jönnek elő? Semmi?
Szóval azért még van 1-2 fokozat az általad leírt nyereségeken túl.

Előjön VALAMI. Ez tény. A dianetika szerint ami előjön, az egy előző élet. Te azért tartod fontos dolognak, hogy valami előjön, mert a dianetika alapján felteszed, hogy az egy előző élet. Aztán azzal érvelsz a dianetika mellett, hogy előző életeket tud előráncigálni. Ezt körkörös érvelésnek hívják, és hibának számít.

>Amúgy én azért magyarázom azzal, mert azok mentén az elvek mentén auditálok.

Tudom. Vannak az elvek, ezek alapján értelmezed azt, ami történik. Persze hogy a szcn alapján értelmezett tapasztalat "alátámasztja" a szcn-t. Körkörösség. A "Tanú"-ból jut az eszembe egy idézet: "Abból kell kiindulni, hogy Dániel Zoltán áruló és rendőrspicli. Ebből a nézőpontból sem lát semmi gyanúsat vele kapcsolatban?" Na ez a te módszered.

>hogyan lehet megkülönböztetni, ami "tényleg" működik, attól, amiről csak "elképzelem", hogy működik?

Pontosítok, hogy ne hasogasd fölöslegesen a szőrszálakat.

Így kellett volna mondanom:

Látható, hogy bármit elhinne, ami "működik" neki.

Elégedett vagy?

(Egyébként figyeld meg, hogy nem _vitatod_, amit az előbbiekben levezettem, hanem _szemlélteted_, ami roppant különbség :))

>Azt említettem már, hogy ez a félmondat nem magyaros? ;)

Mit is mondtam a szőrszálhasogatásról és a grammarnazi magatartásról? Keresd vissza...)

csipinymous 2008.06.18. 18:22:18

Transziról jut eszembe!
Sodi(ka), megkereshetnéd Transzit, egy interjú elejéig, halld hát a szabad zóna véleményét is. S, akkor majd szép kerek lesz számodra minden.
De, vigyázz! Mert ott már a diszkréció is szükséges, mivel Ő is üldözött.
Ám, még is egy békésebb, elfogadhatóbb formája lesz egyszer, a szcientológiai zagyháznak, ha Transzinak lesz annyi vér a pucájában, hogy hivatalos cégként működtesse.
Egyenlőre, még csak egy kalózmókus.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 18:38:51

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 18:17:52
:: Előjön VALAMI. Ez tény. A dianetika szerint ami előjön, az egy előző élet.

Legalábbis ha meghalok, elmegyek a fény felé, meg valami ilyesmik történnek sorban (nem egy, sok), ugye feltehetjük, hogy előző élet.

:: Te azért tartod fontos dolognak, hogy valami előjön, mert a dianetika alapján felteszed, hogy az egy előző élet.

Nem, azért tartom fontosnak, mert egyrészt vmi előjön, másrészt energiablokkok szabadulnak fel.
És onnan szabadul fel az elmében az energia, ahol ezek a képek el vannak tárolódva, tehát ha a legnagyobb ellenállás irányába mész, ezeket a történeteket találod.
A legkisebb ellenállás irányában általában a képzelődés szokott előfordulni.

:: Aztán azzal érvelsz a dianetika mellett, hogy előző életeket tud előráncigálni. Ezt körkörös érvelésnek hívják, és hibának számít.

Először is, az ellen érvelek, hogy ez csak egy "teljesen lapos, hétköznapi jelenség" (ezt írtad, ugye). Mert ez nem az.
Másrészt ezt legalább azután illenék kiértékelni, hogy 20 emberkénél zsinórban előszedsz egy rakás előző életet (pölö ekkora a szcivel foglalkozó környezetem).
Utána el lehet dönteni, hogy "és ezt így hogy". Addig viszont túl kevés adattal rendelkezel te is, én is.

:: Persze hogy a szcn alapján értelmezett tapasztalat "alátámasztja" a szcn-t. Körkörösség.

Nyitott vagyok a többi, faéknél nagyobb bonyolultságú rendszer alapján értelmezett tapasztalatokra.
(Mint ami a példád. Vagy hogy a szci szar, ezért nem múködhet. Nem múködhet, ezért szar, remélem, érted a finom célzást ;) )

:: Pontosítok, hogy ne hasogasd fölöslegesen a szőrszálakat.

Hohó, ez nem szőrszál, ez az egyik gyakori érv, elég nagy mértékben kopipésztelődik, a kopipésztes elképzeléssel egyetemben ;)

:: Látható, hogy bármit elhinne, ami "működik" neki.

Így is jó. És mi az, amit "működik", és mi az, ami működik?

:: (Egyébként figyeld meg, hogy nem _vitatod_, amit az előbbiekben levezettem, hanem _szemlélteted_, ami roppant különbség :))

Sőt. Ki nem szarja le? (Amúgy TE mennyire érzed azt, hogy a saját érveidet és levezetésed szemlélteted? Én még azt is látom, bizony ;) )

Nektek úgyis annyira igazatok van, hogy nekem is rengeteg jut belőle, mégis miből gondolod, hogy én amellé bármit is tudnék nektek adni? :DDD

:: Mit is mondtam a szőrszálhasogatásról és a grammarnazi magatartásról? Keresd vissza...)

Izé, szarkazmus, rémlik? ;)

gz 2008.06.18. 18:42:52

Hogy sikerült ennyiből megúszni??? :-)

Még egy kérdés felmerült bennem: honnan tudod biztosan, hogy előző élet jött elő?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.18. 18:55:12

:: gz 2008.06.18. 18:42:52
:: Hogy sikerült ennyiből megúszni??? :-)

Csak három hónapot dolgoztam a csörcsben, ennyi elég volt. ;)

:: Még egy kérdés felmerült bennem: honnan tudod biztosan, hogy előző élet jött elő?

:: Honnan tudod biztosan, mit reggeliztél?
(Amúgy ha képek vannak arról, hogy meghalok, jók az esélyei, nem?)

PPéter 2008.06.18. 18:55:32

Translator +X+:
Transzi, csak nehogy csalatkozzál az aikidoban, hogy olyan szuperül megvéded vele magad (még mielőtt jönne a támadó süket szöveged, sok évet töltöttem a tatamin aikido gyakorlásával), mert valós önvédelmi helyzetben kevés lesz, mint az E-meterben a valós tudomány.

gz:Hogy honnan tudja, hogy előző élet jött elő? Ilyen hülye kérdést. :D HÁT TUDJA! SZCIENTOLÓGUS! :D:D:D LRH megondta, hát nem érted?
(teljesen feleleges Transzival erőlködni, már sima az agya, mint a tekegolyó).

gz 2008.06.18. 19:04:01

":: Honnan tudod biztosan, mit reggeliztél?
(Amúgy ha képek vannak arról, hogy meghalok, jók az esélyei, nem?)"

Nem tudom értelmezni a reggelizős kérdést. (forrás: BM :-) ) A Mátrixban vagyunk? :-DDD

(A reggelimet én szoktam készíteni magamnak, így tudom, mit ettem.)

Képek? Ezexerint az előző életedben is ugyanúgy néztél ki, mint a mostaniban?
Azt elárulod, hogy mikor volt ez az előző életed? (Mettől meddig?)

PPéter: :-)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 19:27:26

Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.06.18. 18:38:51

>ugye feltehetjük, hogy előző élet.

Feltevésed van. Ez a kiindulópontod: felteszed, hogy van előző élet. Ennek alapján "bizonyítod", hogy amit az auditálás talál, az előző élet. Ennek alapján azt állítod, hogy az auditálás során talált előző élet bizonyíték arra, hogy van előző élet. Hehehe :)

>Nem, azért tartom fontosnak, mert egyrészt vmi előjön, másrészt energiablokkok szabadulnak fel.

Felmondhatod akár az egész tananyagot, a lényeg nem változik. A kiindulópontod az elmélet. Itt pl. energiablokkokról beszélsz, ami a dianetikán kívül értelmezhetetlen. Az elmélet alapján értékeled, amit az auditálás közben találsz, és azt állítod, hogy az auditálás közben talált dolgok hitelesítik az elméletet, holott ez pontosan fordítva történik. Az elmélet önmagát "bizonyítja", a közbeiktatott "tapasztalatnak" itt semmi konstitutív szerepe nincs!

>az ellen érvelek, hogy ez csak egy "teljesen lapos, hétköznapi jelenség" (ezt írtad, ugye). Mert ez nem az.

Akkor mi, ha megfelelő hangulatban és díszletek között pár óra dumcsizással bárki előhívhatja? Ne viccelődj már.

>És mi az, amit "működik", és mi az, ami működik?

Akár így is mondhatom:

Mindent elhinne, ami működik neki.

A működiket azért teszem idézőjelek közé, mert számomra röhejesek a "nyereségek" meg az "előző életek". De akár írhatom idézőjelek nélkül is, ha ragaszkodsz hozzá. Azt értem működik-en, hogy szcn-értelemben vett nyereségeket vagy eredményeket, vagy általad rendkívülinek gondolt élményeket biztosít. Azonban hogy valami működik, hatással van valakire, és hogy az erről szőtt elmélet igaz-e, az két külön kérdés.


Okozatról (pl.: "nyereség" meg "előző élet") nem lehet okra (pl. a dianetika tanítása által feltételezett ok) következtetni. Okról lehet okozatra, ha tudjuk, hogy fennáll egy ok-okozati kapcsolat. A tudományban ezt számításba veszik, és hipotéziseket alkotnak. A hipotéziseket prediktív erejük, konzisztenciájuk alapján tesztelik, ill. ha több hipotézis verseng, akkor megnézik, melyikből következik olyan következmény, aminek a tagadása a valóságban tételezve van. Vagy ha még ezután is több hipotézis van versenyben, akkor rendszerint a legegyszerűbbet fogadják el.

Tehát az auditálás közben tapasztalt jelenségekről logikailag nem lehet a dianetika állításainak igazságára következtetni.

Covenant 2008.06.18. 19:32:23

Trenszléjtör, az oldaladnak még majd utánanézek, a technika elég ígéretesnek tűnik, de hiszek benne, hogy nem jobb, mint a mienk.

Aki "előző életről" beszél, az lehet bármekkora mélységű próbálkozás, bármi lexikális tudással, akkor is hülye. Ez itt a 21. század, tessék felébredni, és tudományosan gondolkozni.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.18. 19:34:45

Trans: transban vagy látszik.
ott ülsz a gép előtt és kimagyarázol mindent, kapaszkodsz a nevetséges "konkrétumokba".

mert nincs vmire LRH parancs, és "csak a Flag"-ben volt és az egy hely?
emlékszel még vmire SCI időkből? a Mekka? és a tökéletes FLAG? minden minta onnan jön.

na mindegy, valóban felesleges veled érvelni, el vagy a magad scinoid burkában.
és azon pláne nem segít, hogy nem vagy tag, csak nyomod kívülről ugyanazt a droid butaságot.
sőt, szerintem rosszabb állapotban vagy, de bízom benne, egyszer megvilágosodsz és kijössz belőle.

phreeq 2008.06.18. 20:08:20

most ugrott a majom a vízbe, translator:

"Ezt az eseményt kell futtatni, és a méternek megfelelően kell reagálnia, "aha-élményeknek" kell megjelenni, az elmének meg tovább kellene tisztulnia."

tökéletesen leírtad az agymosás kiindulópontját: addig nem juthatsz tovább, míg ez vagy az a tanítás nem válik a realitásoddá. tehát: addig auditálgatnak a xenu-sztorival, ameddig nem jelentkezik benned az aha-élmény. a sokadik hengermarkolászás után már annyira kívánod az élmény jelentkezését, hogy egyszercsak hopp, bekövetkezik: kileng a mutató (wow). mint amikor a hipochondernél egy idő után diagnosztizálják azt a betegséget, amit oly nagyon bedumált magának.

jó reggelt kívánok!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 20:29:06

phreeq 2008.06.18. 20:08:20

Egészen pontosan az történik az auditáláskor, hogy rájuk van kapcsolva az ellenállásmérő, annak van egy mutatója, és az auditálás során jól begyakorolják azt, hogyan lehet a mutatót bizonyos mozgásokra rábírni. (Ugyanúgy, ahogy az e-méternél sokkal fejlettebb hazugságvizsgálókat is át lehet verni sok-sok gyakorlás után - ezt rendőri, katonai és titkosszolgálati szervezetk oktatják is.) Ha nem lenne a sok körítés engramokról meg Xenuról, akkor valószínűleg több száz óra helyett néhány óra alatt be lehetne ezt gyakorolni.

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.18. 20:39:33

Húú, ez milyen mély "teológiai" vita, ami itt kibontakozott. :D

an0234 2008.06.18. 21:04:15

Uramisten ennyi hablatyot. Megmondom oszinten, inkabb atugrottam ezeket a hosszabb postokat.
Translator, nekem nem az indittatasom hianyzik ehhez. Hanem az erdeklodesem. Az viszont totalisan :) Az en eletem totalisan kerek hokuszpokuszok nelkul :)

Luxon 2008.06.18. 21:06:07

> Translator +X+ · www.szabadzona.hu >2008.06.18. 17:57:12
>> Luxon 2008.06.18. 13:52:43
>> Ami működhet a szcientológus technikákból, az >>egyértelmű lenyúlása egyes pszichológiai illetve >>vallásos "technikáknak".
>
>Ezt bővebben kifejtenéd? A prepcheck pölö az egyik kedvenc technikám, érdekele, hogy a szci honnan nyúlta le.

Ha bővebben kifejted mi is az a prepcheck, már mondom is honnan nyúlta; de 99% hogy elemi logika(analitika,statisztika) vagy pszichológiai vagy esetleg LRH által kiherélt keleti meditációs gyakorlat, a forrás.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 21:17:21

Luxon 2008.06.18. 21:06:07

Nem éppen elemi logika/pszichológia/meditáció:

>An auditing action in which a subject found to be charged is discharged by the use of a prepared list of buttons (called the Prep-check Buttons). Buttons such as 'Suppressed', 'Invalidated', 'Didn't Reveal', etc. are used to find charge and reactivity connected with the subject being prep-checked. There are 20 Prep-check buttons on the list.

Hanem e-méter-mutató akrobatika. Elemi logika? Meditáció? azért túl sokat ne várj a techtől :))

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 21:26:29

Egyébként ha mindenáron valami hasonlót akarunk keresni, mint ezek a listákon végigmenő, töltéseket kereső rituálék, akkor talán a lelkitükör-készítés volt régen valami efféle, amit a keresztények műveltek. A lelki tükör tkp. egy kérdőív-féle volt, aminek a kérdéseit önmagának adta fel a hívő pl. a naplójában, és válaszolt rájuk, elgondolkodva a közelmúltján (pl: "hazudtam-e a múlt héten?"). Ennek a célja az volt, hogy felmérjék a lelkiismereti/erkölcsi állapotukat a vallásuk erkölcsi előírásaihoz képest. Mondjuk ez egy elég távoli párhuzam. Igazából a leltárkészítésben semmi új nincs, az egy sok évezredes találmány.

Luxon 2008.06.18. 21:44:26

Hmm akkor a tech' úgy látszik alulmúlja prekoncepcióimat. :D

Luxon 2008.06.18. 21:47:59

Akkor ha jól értem egy kutya közönséges Szondi teszt, akarna lenni ez a prepcheck. Csak épp kiherélve.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 22:25:42

Luxon 2008.06.18. 21:47:59

Nem, itt nincsenek képek. Formalizált kérdések rendszere van, ezeket sorra felteszik, bizonyos válasz érkezik rájuk, és leolvassák a métert. Ez alapján "töltéseket" keresnek, és ha megtalálják, a töltéseket levezetik. Ennek megvan egy alaposan kifejlesztett technikája.

Javaslom, mélyedjünk kicsit el a témában, és próbáljuk egy kívülálló tekintetével megnézni, mi az auditálás, majd következtetni arra, mi is történik közben.

Ha eltekintünk az olyan nonsense-ektől, mint ez a "töltés" stb., akkor azt látjuk, hogy van egy preclear, aki mutatómozgásokat igyekszik kicsiholni a méterből, meg van egy auditor, aki ezt a folyamatot strukturálja, ill. a méter akcióit értelmezi vagy befolyásolja.

A mutatómozgásoknak van egy részletes osztályozása. Elhangzik egy sor kérdés, és elhangzik ezekre egy sor válasz, közben a preclear fiziológiai és pszichológiai állapotai változnak, és ez, meg az auditor beavatkozása befolyásolja a tű mozgását. A végeredmény az, hogy minden kérdéshez tartozik egy válasz és egy mutatómozgás, ennek hatására pedig valamilyen további kérdés, válasz, vagy méterbeállítás mellett döntenek. Ez a ciklus ismétlődik.

A dianetika/szcientológia egy zárt elmélet, melyben minden kérdés-válasz-mutatómozgás adathármashoz hozzárendelhető valamilyen következmény, ill értelmezés: pl. egy további kérdés, vagy egy "nyereség" elkönyvelése stb. Attól függően, hogy milyen "szinten" járunk, lehet, hogy még csak arra "következtetünk" az adatokból, hogy a preclearnek rossz napja volt, vagy már arra, hogy 150 ezer éve elektromos pisztolyokkal sokkolták szalmabábok. Ez az értelmezés. A valóság az, hogy kérdések, válaszok és mutatómozgások hármasai vannak.

Függetlenül attól, hogy mik a mutatómozgások valóságos pszichológiai vagy fiziológiai korrelátumai, a mutató mozgása mindig jelentést nyer a dianetikai/szcientológiai "setting"-ben, mert eleve ilyen az elmélet szerkezete. Ezért semmilyen kérdés-válasz-mutatómozgás hármashoz nem kapcsolódik az értelmetlenség vagy a semmitmondás képzete. Mármost ha egy értelmezőrendszerből ki van zárva a jelentésnélküliség vagy értelmetlenség lehetősége, akkor onnantól kezdve akármilyen viselkedést mutasson az, amit a rendszer értelmez, automatikusan "felismerések" és "megállapítások" keletkeznek. Ha tehát minden méterállapotra, kérdésre és válaszra ügyes protokollok szállítják az értelmezéseket, akkor az auditor és a preclear azt hiszi, hogy éppen "működik, működik, működik", mármint az elmélet, és az auditálás ezt bizonyítja. Holott annyi történt csak, hogy két ember dumcsizik, és közben a bőrük ellenállása ingadozik (és az egyikét mérik).

PPéter 2008.06.18. 22:41:15

Ha valaki beszpottingolja a magyar szöveget valami értelmes feliratformátumba (srt, sub), akor én szívesen megcsinálom a magyar feliratos videót, szép állóképeket váltogatva és nyomhatjuk a videómegosztókra. A hang az megvan (az egész másfél órás anyag - már halálra röhögtem magam egy párszor rajta).

vuk 2008.06.18. 22:43:15

Ez az előzőéletmánia, a testkilépésizé, meg energiabennmaradtgócoldjukfel, médiumvagyokmegmondom, sajna ezoterikus körökben szintén zenész. Azt gondolom, hogy ráhatással (zene, mantra,auditálás), megváltozott tudatállapotot lehet létrehozni, amire sok ember érzékelése megváltozik. Akkor van a baj, amikor az őrület szélére jut valaki, vagy éppen belelép, és saját haluzása, hang/kép/szag bármit érzékelhet. Amit ebben az állapotban érzékelnek , az minden de nem előző élet és társai, hanem az őrület maga.
Asszem ezekre az érzékelésekre mondják a scik, hogy amit tapasztal azt tapasztal vagy mi.
Kész tébolyda lehet egy orgban...

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2008.06.18. 23:09:54

"ez több mint 74 milliárd, majdnem 75 milliárd éve történt"

Milliót mond, csak kibaszott orrhangon beszél, egymásra tolva a szavakat.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 23:11:01

Húúú, ez durván túlmutat a legkeményebb ZS-kategórián is. Nagyon be lehetett tépve a vén fasz, amikor ezt a sok faszságot kitalálta...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.18. 23:31:09

Before · azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 23:11:01

És az a vicces, hogy bármilyen történetet talált volna ki, annak emléknyomait ugyanúgy "megtalálnák" a szcientológusok az auditálás során, "bebizonyítva" a történet igazságát :)

Anonym Mouse 2008.06.19. 00:16:24

Nos, számomra Dzsucseharcos kifejtése teljesen elfogadható, igazából most hozzátenni nem is tudok már, csak grat.

anon42 2008.06.19. 01:04:44

"Bizony. Könnyebb egyes gondolatokkal vitába szállni, mint homályos, egészre vonatkozó elképzelésekkel."

Nem egészre szóló homályos elképzelés, hanem inkább összefüggéseiben áttekintés lenne a célom. Igen valószínűleg kevés az adatom hozzá, meg nem beszélek szciül. Azért érdeklődöm nálad, például hogy rávilágíts a fontosabb kapcsolatokra. De ahogy nézem, ilyenek vagy nem léteznek, vagy jól vagy ellene kondícionálva.

A házas példád pontosan mutatja a hiányosságokat a gondolkodásmódodban:
Ismerhetsz egy falban minden téglát, lemérheted az összeset mikronra és miligrammra, szilárdságra, felületi keménységre, és lehetsz abban a tudatban, hogy rettentően ismered a falat. De ha az alapozás vagy a habarcs megy tönkre, akkor b*szhatod a téglák tökéletességét, holott távolról egy pillantással megállapíthattad volna, hogy ketté van repedve.

Nos ez a baj a szcientológiával is. Annyira lelkesedtek a részletekért, hogy közben nem veszitek észre, hogy kissé ingatag és bizonytalan az egész, a halálpontos szigorú techek keverednek az ilyen

"aztán szélnek eresztették a szerencsétlen flótásokat… bocsánat. Újra bedobozolták őket"

jellegű halukkal...

Minél több eredeti Hubi felvételt látok, annál inkább úgy érzem, hogy az öregúr nagyon élvezte, hogy minden szeszélyére emberek tucatjai ugranak és bármilyen marhaság ami épp szébe jut, feljegyzik az örökkévalóságnak, és kissé elszaladt vele a ló. Én is ilyen nyugdíjat szeretnék.

És pont ez lenne a kvázi szci "teremtéstörténet", a nagy válaszok a megtapasztalt dolgokra, meg a sztori, ami összefogja az egészet.

"Nem, nem egyezhetünk meg benne. A thetán-téma már 51-től jelen van, az OT3 meg cirka 68-tól."

Végre kaptam konkrét választ is, köszönöm.
Tehát akkor hogy is van ez?
Akkor a cirka 68-as OT3 Xenu téma előtt mivel magyarázta a thetánokat, engramokat, akármiket?

"Valahogy nem látom ezt a listát sosem, mindig csak ennek az érvnek a kopipésztelésével találkozok."

Ezt ugye viccnek szántad? Listát!? Most pont neked magyarázzam, hogy ez mennyi munka lenne? Így kommentben gondoltad?
...
Időnként egy-egy dolgot fel tudunk hozni, most épp ez az erősen kamuszagú Xenu a téma, beszélgessünk erről.

"Biztos, hogy válaszoljak a kérdéseidre, vagy tudod őket eleve? Mert utóbbi esetben "velem" tényleg nem lehet vitatkozni ;)"

Csak arról van szó, hogy próbálom józan parasztira fordítani azt, amit a szci ideológiájáról tudok, vagy tudni vélek. Gondoltam majd kijavítasz úgyis.

Na egyelőre ennyi, ez is sok lett...

Big-B 2008.06.19. 10:47:39

Translator-X:

Bármit lehet atomi szinten vizsgálni, mindig tökéletességet találsz. Még akkor is, ha éppen trágyalét vizsgálsz.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 13:34:02

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: PPéter 2008.06.18. 18:55:32
:: Transzi, csak nehogy csalatkozzál az aikidoban

Ha gondolod, ezt beszéljük meg, mint féri a férfival ;)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: gz 2008.06.18. 19:04:01
:: Nem tudom értelmezni a reggelizős kérdést. (forrás: BM :-) ) A Mátrixban vagyunk? :-DDD

Honnan tudod, hogy tényleg azt reggelizted, amire emléxel? Ugyanaz a mechanizmus.

:: Képek? Ezexerint az előző életedben is ugyanúgy néztél ki, mint a mostaniban?

Haha, csakis. Volt olyan, hogy ember sem voltam. Sőt még testem sem volt.
Pölö thetánbújócska, ki tud nagyobb feketeséget csinálni, amiben el lehet bújni :D
(Csalt vki, a saját feketeségét tette bele az enyémbe, és így takarítódott ki :D)

:: Azt elárulod, hogy mikor volt ez az előző életed? (Mettől meddig?)

A dátumozás sajna kimaradt, egy van, amit 5000 évvel ezelőttre teszek.

:: Feltevésed van. Ez a kiindulópontod: felteszed, hogy van előző élet.

Először is, tapasztalom, hogy egy csomó emlékkép jön elő arról, hogy meghaltam, meg ezelőtt éltem.

:: Ennek alapján "bizonyítod", hogy amit az auditálás talál, az előző élet.

Felállítok egy erős munkahipotézist. Az ugye nem ugyanaz.

:: Ennek alapján azt állítod, hogy az auditálás során talált előző élet bizonyíték arra, hogy van előző élet. Hehehe :)

Voltak mindenféle "találd meg, hol voltál korábban eltemetve" játékok is, még LRH is játszott ilyet, de ugye az nem bizonyíték neked ;)

:: Felmondhatod akár az egész tananyagot, a lényeg nem változik.

Ott qrod el, hogy ez nem tananyag, tapasztalat. Tapasztalattal pedig nem vitatkozni kellene, hanem alapozni rá, mert te leszel az, aki az előítéletek foglya.

:: A kiindulópontod az elmélet. Itt pl. energiablokkokról beszélsz, ami a dianetikán kívül értelmezhetetlen.

Lófaszt. Amikor feláll a karomon a szőr, mert kisül az elektromos energia, vagy amikor haver kiégeti a C-métert, azt nem nevezném "dianetikán kívül értelmezhetetlen"-nek.
Továbbá az ellenállásod igen jelentősed (akár harmadára-negyedére) is leeshet.

:: Az elmélet önmagát "bizonyítja", a közbeiktatott "tapasztalatnak" itt semmi konstitutív szerepe nincs!

Akkor ugye az előző fizikailag megjelenő jelenségek sem jöhetnének létre, ugye?

:: Akkor mi, ha megfelelő hangulatban és díszletek között pár óra dumcsizással bárki előhívhatja? Ne viccelődj már.

Meg megfelelő, éveken át fejlődött módszertannal.
Te nem vagy képes rá, mert nem tudod, hogy állj hozzá. De ez nem a módszer hibája, hanem a tiéd.

:: A működiket azért teszem idézőjelek közé, mert számomra röhejesek a "nyereségek" meg az "előző életek".

Ez viszont a te bajod :D

:: Azonban hogy valami működik, hatással van valakire, és hogy az erről szőtt elmélet igaz-e, az két külön kérdés.

Ezért állította a szci mindig is, hogy "működőképes igazság". Soha nem azt, hogy végső igazság.

:: Okozatról (pl.: "nyereség" meg "előző élet") nem lehet okra (pl. a dianetika tanítása által feltételezett ok) következtetni.

Ó, az okok auditálás közben elég hamar összejönnek. Nem sokkal bonyolultabb auditálni, mint autót vezetni, és ninics olyan sok összefüggés, ezeket pedig lehet tesztelni.
De esetleg erre a gondolatmenetre adhatsz példát, mert nem biztos, hogy tudom mire gondolsz.

:: Tehát az auditálás közben tapasztalt jelenségekről logikailag nem lehet a dianetika állításainak igazságára következtetni.

Felsorolnád, hogy mely állításokra nem tudsz következtetni?
Mert a tónusskálára lehet.
A korábbi hasonlók ismételtetésére lehet.
Az engramok, szekunderek, lockok létére lehet.
Aztán egy idő után, ha elfogynak az engramok, kapsz egy cleart, szóval az ő létükre is lehet következtetni.
Nagyjából ennyi a dianetika.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Covenant 2008.06.18. 19:32:23
:: Trenszléjtör, az oldaladnak még majd utánanézek, a technika elég ígéretesnek tűnik, de hiszek benne, hogy nem jobb, mint a mienk.

Helyes, ezt hívom konstruktív hozzáállásnak.
Talán annyiban mindenképpen jobb, hogy nem egy olyan problémát tapasztaltam meg, amit előző élet előjövetele nélkül nem lehet megoldani, mert ott oldódik ki.
Ha megmondod neki, hogy "már pedig maradj ebben az életedben", akkor nem vele foglalkozol, hanem magaddal, a saját elképzeléseidet erölteted rá.

:: Aki "előző életről" beszél, az lehet bármekkora mélységű próbálkozás, bármi lexikális tudással, akkor is hülye.

Én kérek elnézést a tapasztalataimért, majd legközelebb megpróbálom hozzáilleszteni a pontos időhöz :DDD

:: Ez itt a 21. század, tessék felébredni, és tudományosan gondolkozni.

A tudományos gondolkodás szerint először vannak az adatok, utána a magyarázat. Van van 10 SAJÁT előző életes sztorim. Kérem a magyarázatot.
Fordítva ("nem tudom, hogy mit tapastzaltál meg, de az úgyis hülyeség") ugye nem tudományos.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: CConstantine · www.xenu.net 2008.06.18. 19:34:45
:: mert nincs vmire LRH parancs, és "csak a Flag"-ben volt és az egy hely?

Ugye ismered azt, hogy "ami nincs leírva, az nem igaz"?

:: emlékszel még vmire SCI időkből?

Én csak 3 hónapot voltam ott, azt is 10 éve. Azt hittem, ez a hülyeség egy 40 éves őskövület sztori, mea culpa.
Mondjuk 78-tól kezdve minden hülyeséget elhiszek az egyházról.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: phreeq 2008.06.18. 20:08:20
:: tökéletesen leírtad az agymosás kiindulópontját

Höhö, nem vagy beszélőviszonyban az igazzy agymosással, de tegyük fel ;)

:: addig nem juthatsz tovább, míg ez vagy az a tanítás nem válik a realitásoddá.

A változatosság kedvéért igazad van, az OT3 sztori egyik leggyakoribb belső kritikája az volt, hogy megmondod, mit, milyen eseményt auditáljon vki.

:: tehát: addig auditálgatnak a xenu-sztorival, ameddig nem jelentkezik benned az aha-élmény.

Azért van 1-2 érdekes technikai apróság, ezeket "túlfuttatás"-nak (amikor túl sokat futtatsz vmit), a "tiszta tisztázásá"-nak (amikor olyasmit auditálsz, ami nincs ott), meg a TA-k (azaz lebontott mentális tömegek) hiányának hívnak. Egy jó esetfelügyelőnek ezeket észre kell vennie, és meg kell ezeket tudnia oldania.

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 20:29:06
:: Egészen pontosan az történik az auditáláskor, hogy rájuk van kapcsolva az ellenállásmérő, annak van egy mutatója, és az auditálás során jól begyakorolják azt, hogyan lehet a mutatót bizonyos mozgásokra rábírni.

Höhö, kis naiv, azt hiszed, hogy bárkit érdekel a tudatos E-méter hókuszpókusz? :D
Úgy lebuknál nálam, mint annak a rendje :D
Majd egyszer ülj le egy multiméter elé, és duplázd meg az ellenállásodat, utána tárgyalhatjuk tovább :D

:: Ha nem lenne a sok körítés engramokról meg Xenuról, akkor valószínűleg több száz óra helyett néhány óra alatt be lehetne ezt gyakorolni.

Azt megnézem, ahogy bárki reprodukálja az auditálás összes többi jelenségét is, egyszerre.
Ugyanis ha sikerülne, akkor már auditálódik ;)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 13:51:29

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: an0234 2008.06.18. 21:04:15
:: Az en eletem totalisan kerek hokuszpokuszok nelkul :)

Most már az enyém is. Eljutottam arra a szintre, hogy nincs SZÜKSÉGEM a szcire, annyival jobban lettem ;)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Luxon 2008.06.18. 21:06:07
:: Ha bővebben kifejted mi is az a prepcheck, már mondom is honnan nyúlta

Az összes alapvető technika (clearig) leírása itt megtalálható: www.freezoneearth.org/Clearbird/
Volt vhol egy Prometheus nevű anyag is (OT3-ig), de innen azóta már leszedték.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Luxon 2008.06.18. 21:06:07
:: Elemi logika? Meditáció? azért túl sokat ne várj a techtől :))

Az eszedbe jutott, hogy azért tetszik, mert sikerrel alkalmazták rajtam, meg sikerrel használtam? ;)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.18. 21:26:29
:: a lelkitükör-készítés volt régen valami efféle

Jaja, de az inkább vmi szóló gyónás, nem? Végülis a 2. fokozat végén van egy gyónás is, de az is méterrel az igazán hatásos.
(De jó a hasonlat, a nyomógombok vhol valóban a saját magad ellen elkövetett bűnöket jelzik. Viszont azt nem állítanám, hogy onnan erednek.)

:: Igazából a leltárkészítésben semmi új nincs, az egy sok évezredes találmány.

Tulajdonképpen a legtöbb szabványosítás meg tudományos kutatás akkor leltárkészítés ;)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Luxon 2008.06.18. 21:47:59
:: Akkor ha jól értem egy kutya közönséges Szondi teszt, akarna lenni ez a prepcheck. Csak épp kiherélve.

A Szondi teszt (hu.wikipedia.org/wiki/Szondi-teszt) nem vmi személyiségteszt?
A prepcheck egy tényleges módszer. Azt a kérdést futtatod, amelyik jelez.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Luxon 2008.06.18. 21:47:59
Na ezt kivesézem, de lesz benne sok "ez igaz" is :

:: Formalizált kérdések rendszere van, ezeket sorra felteszik, bizonyos válasz érkezik rájuk, és leolvassák a métert.

Válasz nem kell, csak leolvassák a métert. Ha "reagál", akkor "reaktív" a terület, lehet auditálni (azaz tudatossá tenni).

:: Javaslom, mélyedjünk kicsit el a témában

Thx.

:: Ha eltekintünk az olyan nonsense-ektől, mint ez a "töltés" stb.

Más nevet is használhatsz. De az elmében arrafelé kell menni, amerre az ellenállás van. Amerre a "fekete" van. Amerre nehéz.
Azt jól megnézegeted, és kijön a belezárt "energia", a megrekedt "áramlás". Lehet, hogy elcsépelt ezós szavak ezek, de ha spec szci szakszavakat használok, akkor az a baj :D

:: akkor azt látjuk, hogy van egy preclear, aki mutatómozgásokat igyekszik kicsiholni a méterből

Ha a píszi ezt csinálja, akkor nincs ülésben (=hajlandó foglalkozni az elméjével, és hajlandó beszélni az auditorhoz), azaz az auditor elqrta.

:: meg van egy auditor, aki ezt a folyamatot strukturálja, ill. a méter akcióit értelmezi vagy befolyásolja.

Ez viszont igaz.

:: Elhangzik egy sor kérdés, és elhangzik ezekre egy sor válasz, közben a preclear fiziológiai és pszichológiai állapotai változnak, és ez, meg az auditor beavatkozása befolyásolja a tű mozgását. A végeredmény az, hogy minden kérdéshez tartozik egy válasz és egy mutatómozgás, ennek hatására pedig valamilyen további kérdés, válasz, vagy méterbeállítás mellett döntenek. Ez a ciklus ismétlődik.

Ez így alapvetően igaz.

:: A dianetika/szcientológia egy zárt elmélet, melyben minden kérdés-válasz-mutatómozgás adathármashoz hozzárendelhető valamilyen következmény, ill értelmezés:

Alapvetően így van, de azért a kérdés/válaszon túl a személy viselkedése is fontos.

:: Attól függően, hogy milyen "szinten" járunk, lehet, hogy még csak arra "következtetünk" az adatokból, hogy a preclearnek rossz napja volt, vagy már arra, hogy 150 ezer éve elektromos pisztolyokkal sokkolták szalmabábok. Ez az értelmezés.

Mint ahogy el is várható, hogy 1000 óra auditálással vkinek sokkal másabb és mélyrehatóbb problémái legyenek, mint aki most ül először a székbe.

:: A valóság az, hogy kérdések, válaszok és mutatómozgások hármasai vannak.

:: Függetlenül attól, hogy mik a mutatómozgások valóságos pszichológiai vagy fiziológiai korrelátumai

Ez így nem igaz. Nem függetlenek a korrelátumok, pölö utólagos megbetegedés vagy lelki problémák esetén vissza kell menni felülvizsgálatra.

:: a mutató mozgása mindig jelentést nyer a dianetikai/szcientológiai "setting"-ben, mert eleve ilyen az elmélet szerkezete.

Igen, ez lenne a cél.

:: Ezért semmilyen kérdés-válasz-mutatómozgás hármashoz nem kapcsolódik az értelmetlenség vagy a semmitmondás képzete.

Ez a levezetés is hibás, ugyanis a jelentés az, hogy "nincs jelentés".
Ha a tű nem reagál, a pc unja az egészet, stb., akkor bizony ehhez az az értelmezés kapcsolódik, hogy az vki valahol vmit rosszul csinál, és ez a vki az esetek 97,5%-ában az auditor szokott lenni.

:: Mármost ha egy értelmezőrendszerből ki van zárva a jelentésnélküliség vagy értelmetlenség lehetősége, akkor onnantól kezdve akármilyen viselkedést mutasson az, amit a rendszer értelmez, automatikusan "felismerések" és "megállapítások" keletkeznek...

Ez igaz. Szerencsére akkor azt letárgyalhatjuk, hogy a szci nem ilyen ;)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 13:52:26

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: vuk 2008.06.18. 22:43:15
:: Ez az előzőéletmánia, a testkilépésizé, meg energiabennmaradtgócoldjukfel, médiumvagyokmegmondom, sajna ezoterikus körökben szintén zenész.

Tudom. Csak éppen az ezós körök azzal vannak rettenetesen lemaradva, hogy hogyan tapastzalhatod meg te is reprodukálhatóan ezeket a jelenségeket.

:: Azt gondolom, hogy ráhatással (zene, mantra,auditálás), megváltozott tudatállapotot lehet létrehozni

Azért annyira nem változtat tudatállapotot az auditálás, főleg a modernebb fajták.
Teljesen tudatodnál vagy, csak éppen befelé figyelsz, nem kifelé.

:: Akkor van a baj, amikor az őrület szélére jut valaki, vagy éppen belelép, és saját haluzása, hang/kép/szag bármit érzékelhet.

Pontosan. Erre a dianetika szakszó a "hazugsággyár" szokott lenni...

:: Asszem ezekre az érzékelésekre mondják a scik, hogy amit tapasztal azt tapasztal vagy mi.

Pont hogy nem ;)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: anon42 2008.06.19. 01:04:44
:: Nem egészre szóló homályos elképzelés, hanem inkább összefüggéseiben áttekintés lenne a célom.

Nekem is ez a célom veled kapcsolatban. Csak ahhoz, hogy az egyes részek közötti összefüggéseket megtaláld, a részleteket is pontosan kell értelmezni, utána jöhetnek az egyszerűbb kapcsolatok, és csak utána jöhet a bonyolult összefüggés.

:: A házas példád pontosan mutatja a hiányosságokat a gondolkodásmódodban:

Dehogy. Te csak továbbviszed, de ezt én is meg tudom tenni ;)
Szóval ha én képes vagyok a megfelelő módszerekkel egy kis vityillót felépíteni, te meg azt látod, hogy a katedrális majdnem összedőlt, akkor én arra gondolok, hogy vagy a kőművesek végeztek vmi csapnivaló munkát, vagy kilopták az anyagot az épületből, vagy van pár magasabb szintű elrontott elképzelés, ami nem illeszkedik össze a valósággal.
És ilyenkor nekem az a fontos, hogy megállapítsam, mi az, ami a fentiek közül okolható, ha egyszer az alapok nálam igazak és használhatóak.

:: Végre kaptam konkrét választ is, köszönöm.
:: Akkor a cirka 68-as OT3 Xenu téma előtt mivel magyarázta a thetánokat, engramokat, akármiket?

A thetán a halhatatlan TE vagy. Aki életről életre megtestesül.
Az engram az, ha a testedet elég komoly fájdalom éri, akkor rögzíted az elhangzottakat, és hasonló körülmények között lejátszod (azaz dramatizálod) a tartalmát.
Az akármit nem tudom.
Azt sem, hogy ezek közül melyikhez kell OT3.

:: Ezt ugye viccnek szántad? Listát!? Most pont neked magyarázzam, hogy ez mennyi munka lenne? Így kommentben gondoltad?

Link is jó, köszönöm ;)

:: Csak arról van szó, hogy próbálom józan parasztira fordítani azt, amit a szci ideológiájáról tudok, vagy tudni vélek. Gondoltam majd kijavítasz úgyis.

Természetesen, ebben számíthatsz rám :DDD

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: Big-B 2008.06.19. 10:47:39
:: Bármit lehet atomi szinten vizsgálni, mindig tökéletességet találsz. Még akkor is, ha éppen trágyalét vizsgálsz.

Ne tudd meg, hogy az milyen jót tesz a növények fejlődésének, 1xűen tökéletes :D

TB 2008.06.19. 15:42:19

Translator, meg még valami.

Úgy látom hiányzott pár hozzászólásod a heti egyenleghez.

Ami az aikidós keménykedésedet illeti, nem hiszem, hogy komolyan csinálnád. Valószinűbb, hogy láttál egy-két Seagal filmet, és kész. A mentális részről biztos hogy nem sokat tudsz. Ha komolyabban beleártottad volna magad, tudnád, mindenkit meg lehet verni. Csak néhány embert nehezebb. Az aikidóhoz tartozó meditációt, és a szellemi képzést illetőleg, ha egyáltalán nekikezdtél volna, nem ugrassz bele ebbe a szektába.

an0234 2008.06.19. 15:47:11

Nos tehat, akkor ha en sose jutottam el odaig, hogy szuksegem legyen egyaltalan a szcire, akkor en csinaltam jol. Megnyugodtam akkor, hogy jol eltem-elem az eletem :)

hvuk 2008.06.19. 16:19:46

Translator +X+!

"A tudományos gondolkodás szerint először vannak az adatok, utána a magyarázat. Van van 10 SAJÁT előző életes sztorim. Kérem a magyarázatot.
Fordítva ("nem tudom, hogy mit tapasztaltál meg, de az úgyis hülyeség") ugye nem tudományos."

Ja, vannak a megfigyeléseid, amire kaptál egy számodra logikusnak történő magyarázatot. Most ne menjünk bele abba, hogy a szcit nem vizsgálták tudományos eszközökkel, így tudományosan persze nincs is alátámasztva a dolog. Tegyük fel egy pillanatra - noha persze nem így van -, hogy a szci egy tudományos elmélet.

Ekkor is ott van azonban Occam borotvája. Van ugyanis olyan konkurrens elmélet, amely képes ezeket az általad észlelt jelenségeket megmagyarázni (lásd a pszichológia címszó alatt), viszont nincs szüksége ennyi előfeltételre (Thetan, Xenu, 2. incidens, stb...). Két azonos erejű elmélet közül (bár hangsúlyozom, hogy itt persze erről szó sincs) azt preferáljuk, amely kevesebb előfeltevéssel él.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 16:48:14

:: TB 2008.06.19. 15:42:19
:: Ami az aikidós keménykedésedet illeti, nem hiszem, hogy komolyan csinálnád.

Annyira komolynak tűnök? :D

:: Valószinűbb, hogy láttál egy-két Seagal filmet, és kész. A mentális részről biztos hogy nem sokat tudsz.

Annyit azért tudok, hogy ha nálunk ha vkinek a technikáját "leszegálozzák", az bizony sértés, a Seagal Pista gyerek ugyanis egy brutális állat ;)

:: Az aikidóhoz tartozó meditációt, és a szellemi képzést illetőleg, ha egyáltalán nekikezdtél volna, nem ugrassz bele ebbe a szektába.

Nem biztos. Nekem a kettő kiegészíti egymást.

:: hvuk 2008.06.19. 16:19:46
:: Ja, vannak a megfigyeléseid, amire kaptál egy számodra logikusnak történő magyarázatot.

Még mindig logikusabb, mint az összes többi.

:: Most ne menjünk bele abba, hogy a szcit nem vizsgálták tudományos eszközökkel

Pontosan.

:: Van ugyanis olyan konkurrens elmélet, amely képes ezeket az általad észlelt jelenségeket megmagyarázni (lásd a pszichológia címszó alatt)

Nincs ilyen, főleg nem a pszichológia címszó alatt.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.19. 17:13:50

Translator & hvuk:
Occam borotvája sem egy rossz megközelítés, bár ez nem egy 100%-os törvény.

A számomra legegyszerűbb (és éppen ezért IGAZ) magyarázat a következő:

1. Az embert (kizárólag a saját életében) pozitív és negatív élmények érik.
2. Ezekből (is) épül fel egy személyiség, vagyis nevezhetjük ezt múltnak, vagy tapasztalatnak.
3. Ezek az élmények segítenek nekünk a számunkra helyesnek gondolt döntés meghozatalában.
4. Szükség esetén a pozitív élmények irányába, a negatív élményektől távolodva igyekszünk mozdulni.
5. A pozitív megmutatja, hogy mi a helyes, a negatív (vagy rossz tapasztalat) segít abban, hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát többször.
6. Auditálás során a negatív élmények törlésre kerülnek, így többé nem profitálhatunk belőlük.
7. Mivel csak pozitív élmény marad, az ember ugyan tudja hogy merre kell haladnia, de nem tudja mit kell elkerülnie.

Gondolom Translator először abba fogsz belekötni, hogy nem "törlődnek" az engrammok, csak kisül a töltés. A kérdésem az, hogy ez akkor pontosan milyen változással is jár? Emlékszem rá, de már nem zavar?

komper 2008.06.19. 17:29:25

Translator: "Van van 10 SAJÁT előző életes sztorim. Kérem a magyarázatot."

Nekem van 100 elozo eletes sztorim. Ha kedvem van, kitalalok meg 100-et. De nem fogom azt gondolni hogy van elozo elet. Ahogy peldaul Tolkiennek is volt ugye 100 Bilbos sztorija.

Hogy ne csak kerulgessem a temat: Translator, legyszi ird le nekunk elozo eletes sztoriaidat, es hogy honnet tudod hogy nem csak a fantaziad szulemenyei.

Kicsit furcsa, hogy annyi idegen kulturan, idegen technikai civilizacion mentunk keresztul (marmint tethanilag, ugye) es meg egy nyavadt "alien" tipusu kenyerpirito tervrajzat sem tudta senki reprodukalni, hogy az urhajokrol mar ne is beszeljunk (ja vagy az megvolt, abbol lett ugye a DC8-as :) )

TB 2008.06.19. 17:48:47

": TB 2008.06.19. 15:42:19
:: Ami az aikidós keménykedésedet illeti, nem hiszem, hogy komolyan csinálnád.

Annyira komolynak tűnök? :D

:: Valószinűbb, hogy láttál egy-két Seagal filmet, és kész. A mentális részről biztos hogy nem sokat tudsz.

Annyit azért tudok, hogy ha nálunk ha vkinek a technikáját "leszegálozzák", az bizony sértés, a Seagal Pista gyerek ugyanis egy brutális állat ;)

:: Az aikidóhoz tartozó meditációt, és a szellemi képzést illetőleg, ha egyáltalán nekikezdtél volna, nem ugrassz bele ebbe a szektába.

Nem biztos. Nekem a kettő kiegészíti egymást."


Nem kéne olyasmiről állítanod, hogy mester vagy benne, amihez ennyire nem értesz. Én nem azt a "realiti sztárt" említettem, tudod. A te szintedet jellemzi a hozzáértésed is. Ami még egy tini mozirajongóét sem éri el.

Ami pedig a szájkaratédat illeti, hát az röhejes ...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 18:01:24

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.19. 17:13:50
:: A számomra legegyszerűbb (és éppen ezért IGAZ) magyarázat a következő:

Thx, ez egy objektív megközelítés, pár kiegészítéssel:

:: 1. Az embert (kizárólag a saját életében) pozitív és negatív élmények érik.

Ez ugye egy axióma, nem bizonyított tény. Amúgy a világ keleti fele nem biztos, hogy egyetértene veled ;)

:: 6. Auditálás során a negatív élmények törlésre kerülnek, így többé nem profitálhatunk belőlük.

Ezt kicsit félreértetted:
Az engramatikus negatív élmény nem adat, amivel gondolkozni szoktál, hanem utasítás, amit feltétel nélkül végrehajtasz.
Ha megpróbálsz ellenkezni, akkor az élményben található fájdalmat éled újra. Az eltárolt fájdalom egyszerűen megakadályoz abban, hogy hasonló körülmények között döntési szabadságod legyen. Ez az általad vázolt tudatos, analitikus gondolkodási szintnél sokkal alacsonyabb rendű mechanizmus.

:: Gondolom Translator először abba fogsz belekötni, hogy nem "törlődnek" az engrammok, csak kisül a töltés.

Nem, ez a második volt. :D

:: A kérdésem az, hogy ez akkor pontosan milyen változással is jár? Emlékszem rá, de már nem zavar?

Alapvetően felszabadul a fájdalom során leragadt energia.
Ezentúl képes leszel a helyzetnek megfelelő cselekvést kiválasztani, és nem húsz, ötven (esetleg csintillió) évvel ezelőtt elhangzottakat játszod le gép módjára.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: komper 2008.06.19. 17:29:25
:: Nekem van 100 elozo eletes sztorim. Ha kedvem van, kitalalok meg 100-et.

Hajrá. Csak amiket én összeszedtem, azokat nem kitaláltam.

:: Hogy ne csak kerulgessem a temat: Translator, legyszi ird le nekunk elozo eletes sztoriaidat

Néhányat leírtam már, több úgysem segít sokat.

:: es hogy honnet tudod hogy nem csak a fantaziad szulemenyei.

Egyrészt nem tudom mellé fantáziából reprodukálni a felszabaduló energiát, ezért valószínűsítenm hogy nem fantázia, másrészt másoknál is vannak hasonló élmények.
(Azért elég furcsa, hogy volt egy olyan, amikor egy rovarszerű fajnál egy koporsőban volt a testem, azt később teljesen máshonnan, korábbi forrásból visszahallottam.)

:: es meg egy nyavadt "alien" tipusu kenyerpirito tervrajzat sem tudta senki reprodukalni

Mit akarsz mondjuk egy másik univerzumból származó kenyérpirítótól? Teljesen más volt az univerzum szerkezete...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: TB 2008.06.19. 17:48:47
:: Nem kéne olyasmiről állítanod, hogy mester vagy benne, amihez ennyire nem értesz.

Nem kéne azt hazudnod, hogy mester vagyok, ha ezt soha nem állítottam ;)

:: Én nem azt a "realiti sztárt" említettem, tudod.

Most el kellett gondolkoznom, hogy a Seagal Pistának mi köze van bármi realityhez. Utána kapcsoltam, hogy vót valami VV is. Ez az általad most emlegetett figurának volt "egy-két film"-je is?

:: A te szintedet jellemzi a hozzáértésed is. Ami még egy tini mozirajongóét sem éri el.

Elmondod, milyen a te szinted?
Csak mert ha te nem ismered fel a "Seagal Pista" kitételt, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a tiéd eléri-e a tini mozirajongóét :D

:: Ami pedig a szájkaratédat illeti, hát az röhejes ...

Akkor a célt elértem, örülök, hogy nem vetted komolyan :D

hvuk 2008.06.19. 18:11:36

Translator +X+!

"Nincs ilyen, főleg nem a pszichológia címszó alatt. "

Szerintem nézz körül. A pszichológia nagyon sok mindenre tud választ adni (pl. meg tudja magyarázni azt amikor valaki nagyalokat, stb... látott). Meg sok egyebet is, és biztos vagyok benne, hogy ezt is.

": komper 2008.06.19. 17:29:25
:: Nekem van 100 elozo eletes sztorim. Ha kedvem van, kitalalok meg 100-et.

Hajrá. Csak amiket én összeszedtem, azokat nem kitaláltam."

Na, ez az amit mondani könnyű. Ez az amire bizonyíték kellene.

"Mit akarsz mondjuk egy másik univerzumból származó kenyérpirítótól? Teljesen más volt az univerzum szerkezete..."

??? Nem az előző életeidből származnak ezek az élmények? Amiket itt éltél meg, hiszen a Thetanod itt a Földön van (lásd Xenu sztori).

komper 2008.06.19. 18:19:12

translator: "Hajrá. Csak amiket én összeszedtem, azokat nem kitaláltam."

Vagy pedig de, csupan azt _gondolod_, hogy nem.

"Néhányat leírtam már, több úgysem segít sokat."

Hova?

"Egyrészt nem tudom mellé fantáziából reprodukálni a felszabaduló energiát, ezért valószínűsítenm hogy nem fantázia, másrészt másoknál is vannak hasonló élmények."

Ez pont ugyanolyan mint: "Erzem a lelkemben krisztus szeretetet". Hogy mersz tudomanyossagra hivatkozni?

"(Azért elég furcsa, hogy volt egy olyan, amikor egy rovarszerű fajnál egy koporsőban volt a testem, azt később teljesen máshonnan, korábbi forrásból visszahallottam.)"

Ezt biztos felreertem, de szerintem az hogy valakinek a teste koporsoban van az nem nagy cucc. "Kepzeld, mastol is azt hallottam hogy elozo eleteben jarkalt az utcan."

":: es meg egy nyavadt "alien" tipusu kenyerpirito tervrajzat sem tudta senki reprodukalni"

Mit akarsz mondjuk egy másik univerzumból származó kenyérpirítótól? Teljesen más volt az univerzum szerkezete..."

1) Xenuval egy univerzumban vagyunk, nem? 13 milliard eve van mar ez a mostani univerzum. Abbol eleg sok minden erdekes johetne.

2) Masik univerzum az meg erdekesebb.

Ez pont ugyanaz mint a miert nem nyer a josno a lotton. Basszus, nem hiszem el, hogy az osszes eddigi civilizaciobol, amin lrh keresztulment, az egyetlen dolog, amit ki tudott halaszni, az a szanalmas adminisztracios technologiaja, amitol minden ceg csodbe megy.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 18:21:45

:: hvuk 2008.06.19. 18:11:36
:: Szerintem nézz körül.

Na, ez már jobban tetszik, mint a korábbi dogmatikus kijelentés.

:: A pszichológia nagyon sok mindenre tud választ adni (pl. meg tudja magyarázni azt amikor valaki nagyalokat, stb... látott).

Akkor ez alapján ha vki egy "ördög"-gel kommunikál az elméjében, a teste rángatódzik, viszont egy egyszerű ismétléses "ki/mi voltál korábban" eljárástól rendbejön, és ez az "entitás" megszűnik létezni, hogyan magyarázza a pszichológia?

(Csak hogy egy konkrét esetet mondjak, aminek szemtanúja voltam.)

:: Meg sok egyebet is, és biztos vagyok benne, hogy ezt is.

Na ugye ez a "biztos" szó a különbség a hit és a tudás között :)

:: Na, ez az amit mondani könnyű. Ez az amire bizonyíték kellene.

Ugye azt nem mondod meg, hogy hogyan lehet ezt bizonyítani? ;)

:: ??? Nem az előző életeidből származnak ezek az élmények?

Dehogynem.

:: Amiket itt éltél meg, hiszen a Thetanod itt a Földön van (lásd Xenu sztori).

??? Az hol is vagyon írva benne, hogy az összes előző életem a Földön történt, az utóbbi 75 milla évben? Ez így hülyeség.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 18:43:13

:: komper 2008.06.19. 18:19:12
:: "Néhányat leírtam már, több úgysem segít sokat."
:: Hova?

Főleg index fórum, de majd írok ide is.

:: Ez pont ugyanolyan mint: "Erzem a lelkemben krisztus szeretetet".

Azért amit én érzek, az messze van holmi homályos szeretetnél, inkább egy áramütéshez hasonlít. ;)

:: Hogy mersz tudomanyossagra hivatkozni?

Egyrészt reprodukálhatóság miatt: mindenkinél előjönnek ilyen élmények. Ez már tudományosan vizsgálható jelenség.
Másrészt van ott egy fizikai mérőeszköz is, amit nem olyan triviális átverni, mint ahogy az oly sok vannabí nemzetbiztonsági szakértő itt gondolja.

:: Ezt biztos felreertem, de szerintem az hogy valakinek a teste koporsoban van az nem nagy cucc.

Egészségedre. A kontextust most viszont nem fejtem ki, de elég erősen hasonlított.

:: 1) Xenuval egy univerzumban vagyunk, nem? 13 milliard eve van mar ez a mostani univerzum. Abbol eleg sok minden erdekes johetne.

Ja, jöhetne. Először pár meghalást kellene letakarítani, majd utána jönnek ezek a cizellált részletek. Én még nem vagyok ezen a szinten.
Amúgy ez az univerzum a mesék szerint mintha 74 trillió éves lenne, csak ez a ciklus 13 mrd éves...

:: az osszes eddigi civilizaciobol, amin lrh keresztulment, az egyetlen dolog, amit ki tudott halaszni, az a szanalmas adminisztracios technologiaja, amitol minden ceg csodbe megy.

Egyrészt nem te hozod elő egyedül ezt a nézőpontot, sőt talán fordítottam már róla kritikát is, másrészt azért nem igazán a technika az, amitől a cégek csődbemennek.

komper 2008.06.19. 18:55:07

"Azért amit én érzek, az messze van holmi homályos szeretetnél, inkább egy áramütéshez hasonlít. ;)"

Mar fentebb valaki felhivta figyelmunket (en azt remeltem hogy a tiedet is), hogy ha nem tudsz rendesen valaszolni, akkor viccelodessel tereled el a temat. Itt is ez tortent. Nem tudnal errol leszokni? (talan auditaltasd, hehe :) )

"Egyrészt reprodukálhatóság miatt: mindenkinél előjönnek ilyen élmények. Ez már tudományosan vizsgálható jelenség.
Másrészt van ott egy fizikai mérőeszköz is, amit nem olyan triviális átverni, mint ahogy az oly sok vannabí nemzetbiztonsági szakértő itt gondolja."

Csak hogy te nem azt a kovetkeztetest vonod le amit jogosan le lehetne ("az auditalas ilyen es ilyen elmenyekkel jar") hanem egy attol nagyon messze levot ("vannak elozo eletek")

"Egészségedre. A kontextust most viszont nem fejtem ki, de elég erősen hasonlított."

Ok, akkor most ezt bemondasra higgyem el?
(ha nem akarod megeszer leirni az indexen mar leirt dolgokat, akkor adj linket)

"Ja, jöhetne. Először pár meghalást kellene letakarítani, majd utána jönnek ezek a cizellált részletek. Én még nem vagyok ezen a szinten."

Igen, az ilyen jo dologok mindig OT (ahol epp jarsz)+1 -nel jonnek majd.

"Egyrészt nem te hozod elő egyedül ezt a nézőpontot, sőt talán fordítottam már róla kritikát is, másrészt azért nem igazán a technika az, amitől a cégek csődbemennek."

Az hogy nem nekem jut eszembe eloszor miert is relevans? Es az hogy miert mennek csodbe a cegek _igazabol_? Valaszolj inkabb a kerdesre.

(Na megyek haza, holnap biztos nem valaszolok :) )

komper 2008.06.19. 18:55:56

bocs, ugyertem holnapig :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.19. 19:18:28

:: komper 2008.06.19. 18:55:07
:: Itt is ez tortent. Nem tudnal errol leszokni?

Ezért nem teljesen erről van szó. Komoly akadályokat gyűrtem le az elmémben, szó szerint falak dőltek le.
Ez speciel lehet, hogy viccelődésnek tűnik, de té

:: (talan auditaltasd, hehe :) )

hehe.

:: Csak hogy te nem azt a kovetkeztetest vonod le amit jogosan le lehetne ("az auditalas ilyen es ilyen elmenyekkel jar")

Ezt vonom le, megnyugtatlak.

:: hanem egy attol nagyon messze levot ("vannak elozo eletek")

Ez pedig egy olyan erős mumkahipotézis egy idő után, hogy mármár "tudományos elmélet"-nek tekinthető.
Ha X emberből X-nél előjönnek előző életeket, egyszerűbb néha azt mondani, hogy "van előző élet", mint azt, hogy "vannak előző életre utaló tapasztalataik, kivétel nélkül, páran még a 'keressük meg a korábbi sírjainkat' játékot is sikerrel játszották, találtunk életek közti implantokat is, amelyek elfelejtetik velünk az előző életünket is, tehát ez egy igen erős munkahipotézis".

Persze azt tudom, hogy tudós olyat soha nem mondana, hogy "valami van", max azt, hogy "valószínűleg az van, hogy" ;)

:: Ok, akkor most ezt bemondasra higgyem el?

Igen.

:: (ha nem akarod megeszer leirni az indexen mar leirt dolgokat, akkor adj linket)

Van vagy 30k hozzászólás, nem tudom neked kikeresni. Majd adagolok folyamatosan, ok?

:: Igen, az ilyen jo dologok mindig OT (ahol epp jarsz)+1 -nel jonnek majd.

Annyira nem zavar, amíg folyamatosan haladok előre, bár ez lehet, hogy csúnya taoista nézőpont ;)

:: Az hogy nem nekem jut eszembe eloszor miert is relevans?

Izé, finom célzás lett volna erre: www.szabadzona.hu/index.php?doc=technology/sscio/ss_sup&tm=true#SSCIO-SUP.2
Innen a másik kérdésedre is kaphatsz választ.

PPéter 2008.06.19. 20:28:25

Translator +X+
>"Ha gondolod, ezt beszéljük meg, mint féri a
>férfival ;)"

Nem tudom honnan jött le Neked, hogy én fenyegetnélek Téged, de gondolom ez az üvegesre auditált fantaszikus kommunikációs képességeidből fakad. Cska arra akartalak figyelmeztetni barátilag, hogy az aikido ugyan fantasztikus harc- és mozgásművészet, életforma, de nem túl hatékony önvédelmi eszköz, ha nem tanulsz meg mellette más stílust. Ennyi. Mint írtam, sok évet töltöttem a tatamin jómagam is.

Mindenesetre ha emberkedni akarsz, engem könnyen megtalálhatsz, én nem egy bújkáló zugszcientológus vagyok. A telefonszámom, elérhetőségem sok fórumban, weboldalon kint van, és mindig is vállaltam magam az újságírói és egyéb munkásságom alatt az elmúlt 10 évében. Nekem nem kell bújkálni semmilyen csörcsi elől, mint Neked...

TB 2008.06.19. 23:31:58

Translator, nálunk a segalozás, a miskolci bunkót jelentette, mert Steven Seagal tud valamit. És neked, de sok másnak is, alaposan fel kell kötni a gatyát, ha követni akarod. Persze le lehet szólni, de az csak téged minősít.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.20. 08:07:05

Translator:

Úgy látszik, világosabbá kell tennem néhány állításom. Előbb nézzük néhány üzenetváltásunkat:

>:: Feltevésed van. Ez a kiindulópontod: >felteszed, hogy van előző élet.

>Először is, tapasztalom, hogy egy csomó emlékkép >jön elő arról, hogy meghaltam, meg ezelőtt éltem.

Itt az a kritikus pont, hogy "emlékkép jön elő arról, hogy" előző élet stb. Valójában ami tény, az az, hogy képek jönnek elő. Onnantól feltételezés, hogy előző életek emlékei. Hiába tapasztalod, hogy képek jönnek elő, azt nem tapasztalod, hogy emlékképek jönnek az előző életről. Ha nem köteleznéd el magad elméletileg az előző életek lehetősége mellett, akkor fel sem merülne, hogy a képek emlékek egy előző életben. Ébren álmodásnak, képzelődésnek gondolnád őket, költői fantáziának. Ezért mondom, hogy a tapasztalataid, amik szerinted alátámasztják az elméletet, valójában nem jönnének létre az elmélet nélkül. Ez széles értelemben igaz: semmilyen emberi tudás nem épülhet fel előítéletek nélkül, mivel már maga a tény fogalma is elméletileg kondicionált (nincs olyan, hogy nyers tény).

>:: Ennek alapján "bizonyítod", hogy amit az >auditálás talál, az előző élet.

>Felállítok egy erős munkahipotézist. Az ugye nem >ugyanaz.

De nincs alternatív hipotézis, és nincs eljárás, amivel bizonyítod, hogy az alternatív hipotézis (az, hogy puszta álmodozás vagy irodalmi alkotás esete forog fenn) elvetendő, szemben a képviselt hipotézissel.

>Ott qrod el, hogy ez nem tananyag, tapasztalat.

Ld. az előzőket.

>:: A kiindulópontod az elmélet. Itt pl. >energiablokkokról beszélsz, ami a dianetikán >kívül értelmezhetetlen.

>Lófaszt. Amikor feláll a karomon a szőr, mert >kisül az elektromos energia,

Kérdezz meg egy neurológust, hány dologtól állhat fel a karodon a szőr. Hidegtől, undortól, szégyentől, büszkeségtől és még egy csomó fajta érzelemtől, indulattól. Csak akkor elektromos energia "tapasztalata" ez a tapasztalat, ha már előre van egy elméleted arról, hogyan értelmezed a jelenséget. Ld. a korábbi megjegyzéseket.

>Ezért állította a szci mindig is, hogy >"működőképes igazság". Soha nem azt, hogy végső >igazság.

Csakhogy a szcn nem egyszerűen egy pragmatista elmélet arról, hogy mi történik auditálás közben, hanem "ez alapján" felépít egy elméletet, aminek egy sereg más dologra (az egész életre, a világra) vonatkozóan állításai vannak. Pragmatista elvek alapján véded az auditálás szcientológiai magyarázatát, közben figyelmen kívül hagyod azt, hogy a szcn nem csupán a tűmozgások tudománya, hanem szinte egy komplett világnézet, mely utóbbi pragmatista alapon nem védhető.

>Ó, az okok auditálás közben elég hamar >összejönnek. Nem sokkal bonyolultabb auditálni, >mint autót vezetni, és ninics olyan sok >összefüggés, ezeket pedig lehet tesztelni.
>De esetleg erre a gondolatmenetre adhatsz >példát, mert nem biztos, hogy tudom mire >gondolsz.

Formális logikailag beszélek az okokról. Ha A=>B fennáll, és B fennáll, abból nem következik logikailag, hogy A is tételezett. Tehát ha A a szcientológia állításai, B az auditálás közbeni jelenségek, és A elmélet magyarázza B-t, tehát "ha igaz A, akkor fennáll B", akkor attól még abból, ha fennáll B, nem következik, hogy igaz A. Hiába tudod megmagyarázni a szcn alapján, mi történik az auditálás közben, az auditálás közbeni tapasztalatok nem igazolják a szcn-t, csak akkor, ha minden alternatív hipotézist kizártál volna.

>Höhö, kis naiv, azt hiszed, hogy bárkit érdekel >a tudatos E-méter hókuszpókusz? :D
>Úgy lebuknál nálam, mint annak a rendje :D
>Majd egyszer ülj le egy multiméter elé, és >duplázd meg az ellenállásodat, utána >tárgyalhatjuk tovább :D

A bőrellenállás változtatható, csak megfelelő dolgokra kell rágondolni. Begyakorolható, bár én nem értek hozzá, mert nincs elég finom műszerem itthon. Antipoligráf tanfolyamokon valószínűleg ezt is oktatják.

>:: Ezért semmilyen kérdés-válasz-mutatómozgás >hármashoz nem kapcsolódik az értelmetlenség vagy >a semmitmondás képzete.

>Ez a levezetés is hibás, ugyanis a jelentés az, >hogy "nincs jelentés".
>Ha a tű nem reagál, a pc unja az egészet, stb., >akkor bizony ehhez az az értelmezés kapcsolódik

Ha a tű reagál, akkor is lehet értelmetlennek minősíteni valamit? Van az elméletben olyasmi, hogy "Ez nem jelent semmit, ez csak az egyik jellegzetes típusú mutatómozgás, amit az egyik előírt kérdésre adott tipikus válasz okozott"? Ez a lényeges kérdés, nem azt, hogy van-e olyan "nullpontja" az elméletnek, mely akkor merül fel, ha igazából a kísérleti szituáció felbomlott.

gz · http://www.nsehungary.com 2008.06.20. 09:28:15

":: Nem tudom értelmezni a reggelizős kérdést. (forrás: BM :-) ) A Mátrixban vagyunk? :-DDD
Honnan tudod, hogy tényleg azt reggelizted, amire emléxel? Ugyanaz a mechanizmus."

Értem mire gondolsz, de ezzel az a problémám, hogy mindenféle segítség nélkül képes vagyok emlékezni a reggelimre. Csak annyit tudok (a Te tapasztalataid alapján), hogy megfelelő mennyiségű auditálás után transzba esem, és mindenféle hallucinációim lesznek, amelyekre az auditor azt mondja, hogy képek az előző életeimből. Ezt valahogy fenntartással tudom csak kezelni. Eléggé szkeptikus vagyok ilyen témákban...

"Haha, csakis. Volt olyan, hogy ember sem voltam. Sőt még testem sem volt.
Pölö thetánbújócska, ki tud nagyobb feketeséget csinálni, amiben el lehet bújni :D
(Csalt vki, a saját feketeségét tette bele az enyémbe, és így takarítódott ki :D)"

Akkor honnan tudod, hogy az a Te előző életed volt? Nem lehetséges, hogy valami egészen másról van szó?

"A dátumozás sajna kimaradt, egy van, amit 5000 évvel ezelőttre teszek."

Erről mesélhetnél még. Arról a korról nemigen vannak leletek, segíthetnéd a tudomány fejlődését a tapasztalataiddal...

Wiggin 2008.06.20. 11:51:26

"Honnan tudod, hogy tényleg azt reggelizted, amire emléxel? Ugyanaz a mechanizmus."

Úgy, hogy a feleségem szemtanúként megerősít, ha elbizonytalanodom. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.20. 13:27:18

"Honnan tudod, hogy tényleg azt reggelizted, amire emléxel? Ugyanaz a mechanizmus."

Miért gondolod, hogy ugyanaz a mechanizmus? Mert felteszed, hogy az "előző élet"-emlékek valódi események emlékei. Az a fránya körbenforgás megint. Erről kellene leszokni.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.20. 13:43:49

gz · www.nsehungary.com 2008.06.20. 09:28:15

Az agy úgy működik, hogy ahol adathiány van, ott kiegészít. Pl. a vakfolt helyét a látás kiegészíti.

Ha megkérdezik, mit csináltál 1986. november 5-én 21 óra 20 perckor, akkor természetesen erre nem tudsz válaszolni. Ha azt mondják, lazulj el, töprengj kicsit, mondd, ami az eszedbe jut, akkor előbb-utóbb elő tudsz állni egy épkézláb válasszal. Ráadásul ha azt elfogadják (senki nem jelez vissza, hogy hülyeséget mondasz, mert senki sem tudja, mi a valóság, hanem csak lelkesen bólogatnak, hogy igen, ez az, menjünk csak részletekbe), akkor a történetet szép lassan bővíteni fogja az agyad, melyet megbíztál azzal, hogy adjon választ. Egy idő után, ha azt "tanultad", hogy az így "előhívott" "emlékek" megbízhatóak, akkor te is ténynek fogadod el, amit kitaláltál, és végül úgy fogsz rá emlékezni, mint egy igazi emlékre. A szcientológia egész "tudománya" a képzelet és az emlékezet közti különbségtétel elutasításán alapul, egy olyan különbségtételen, ami egy hatévesnek már egészen világos, bár a beteges hazudozó LRH (atomfizikus, háborús hős, Keletázsia-utazó) számára valószínűleg sosem volt az. A szomorú tény az, hogy a szcn/dianetika az egészséges emberek tudatát egy pszichopata önképe alapján próbálja modellezni :)

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.06.20. 13:56:08

Érthető. Csak annyi, hogy én nem fogadom el tényként a szkeptikus gondolkodásom miatt. Ezért hiába mondják, hogy de az úgy van, nem hiszem el, mert tudom magamról, hogy nem tudok emlékezni 1986-ra. (Még a múlt hétre sem nagyon... :-D)

anon42 2008.06.20. 15:36:21

Translator, látod, erről beszélek. Annyira lelkesedsz a részletekért, hogy az átfogó sztori stiklijeit észre semveszed. Megint a téglák, meg a falak...

"??? Az hol is vagyon írva benne, hogy az összes előző életem a Földön történt, az utóbbi 75 milla évben? Ez így hülyeség."

Amennyiben a thetánok tudnak dimenziót/univerzumot váltani, akkor Xenu hogyan gyűjtötte be őket? Kell lenni haladási sebességünek a normál térben, mert ha teszem azt milliószoros fénysebességgel haladnának vagy teleportálnának, akkor Xenu a thetánszívóival max az orrából a taknyot tudta volna begyűjteni.
Illetve a másik fele a dolognak, hogy ha Xenu ezt a tömeggyilkosságot sokmillió éve tette, _és emellett_ még ma is problémát okoz a thetánok túltengése, akkor nyilvánvalóan nem tudnak más bolygókra elkerülni, mert akkor már megtették volna. (itt szúrnék közbe egy kérdést: most akkor a southparkban ábrázolt ránkragadt testhiányos thetánok miatt nem vagyunk klírek, vagy az én halhatatlan thetánom volt anno a 3dmoziban,és az ott engrammált izéktől kell megszabadulnom? ez nem tiszta)
Mindenesetre ellentmondás van a Xenu-sztori meg a thetánok "normális viselkedése" közt.

Természetesen egy nem létező jelenséget bárhogy meg lehet magyarázni, illetve bármilyen tulajdonsággal fel lehet ruházni.

Persze, lehet ellenérv az, mint már említetted is, hogy a thetánokkal az igazságot látta meg, Xenu-t már szétcseszett aggyal írta. Ezzel ugyan magadnak megmagyaráztad a dolgot, de mi egyetlen lépéssel sem jutottunk közelebb ahhoz, hogy akár egyetlen betűt is áttegyünk a "szétcseszett aggyal haluzás" kategósiából a "tudomány" kategóriába.

...
Kezd egyre inkább az az érzésem lenni, hogy az egész auditálás egy módszer a tudatos endorfintermelésre. Azt mondod, hogy "energiablokkok szabadulnak fel", meg hogy ugrásszerűen jobban érzed magad. Na, ez eléggé hasonlít az endorfin hatására.

De természetesen ezt lehetetlen is lesz kideríteni, mert rikán fognak MRI és pszichológusok/pszichiáterek társaságában auditálni...

Tényleg, a szabadzóna is rühelli a "pszichókat"?

anubisz 2008.06.20. 15:36:51

Ha ez mozi lett volna, a felénél kijövök. Tényleg igaz, hogy ettől bekómál az ember. Már a felénél éreztem, hogy ennyi agyalágyultságot nem lehet ép ésszel megemészteni. Ehhez előbb ki kellene mosnom az agyam és az utolsó értelmi csírát is kiírtani. Akkor talán képes lennék befogadni ezt az egészet...

Azt már tudom, hogy DC-8-asra nem ülök :D nehogy elvigyenek egy rossz bolygóra :)) Még szerencse, hogy már régen kivonták őket a forgalomból. A szcientológiával is megcsinálhatná már valaki...

komper 2008.06.20. 17:02:07

"Ez pedig egy olyan erős mumkahipotézis egy idő után, hogy mármár "tudományos elmélet"-nek tekinthető."

Ezek szerint nem nagyon ismersz egyetlen tudomanyos elmeletet se. En egy nagyon ingatag labon allo feltevesnek mondanam inkabb. Az hogy miert tunik megis neked igaznak, azt pszichologusok vizsgaltak mar. Pl. Onigazolas cimszonal lehet keresni. Hasonlo jelenseg, hogy pl agykontrollosok szoktak betegseget diagnosztizalni, es mind megvannak gyozodve arrol hogy a modszer mukodik, de amint ellenorizheto modon vegzik a diagnozist (pl. kapnak ot embert, es sorba kell rakni hogy szerintuk melyikrol van szo), a jelenseg megszunik.
(Ehhez linket is tudok adni ha megszoritanak, de most fel perc alatt nem talaltam meg.)

"Persze azt tudom, hogy tudós olyat soha nem mondana, hogy "valami van", max azt, hogy "valószínűleg az van, hogy" ;)"

Ezt jol tudod. :)


":: Ok, akkor most ezt bemondasra higgyem el?

Igen."

Nem hiszem.

"Annyira nem zavar, amíg folyamatosan haladok előre, bár ez lehet, hogy csúnya taoista nézőpont ;)"

Egeszsegedre, engem igen zavarna ha olyan uton jarnek, amirol csak ido kerdese hogy rajojjek hogy atveres. Akkor is ha kozben ugy tunne hogy vannak nyeresegeim.


"Izé, finom célzás lett volna erre: www.szabadzona.hu/index.php?doc=technology/sscio/ss_sup&tm=true#SSCIO-SUP.2
Innen a másik kérdésedre is kaphatsz választ."

Nem kaptam. Ez arrol szol, hogy miert jo (vagy miert nem jo, nem olvastam el reszletesen) lrh adminisztracios techje.
Az en kerdesem ez volt: Hogy lehet, hogy az osszes eddigi civilizaciobol, amin lrh keresztulment, az egyetlen dolog, amit ki tudott halaszni, az a szanalmas adminisztracios technologiaja, amitol minden ceg csodbe megy?

anula 2008.06.20. 18:25:07

anon42, már ne haragudj, de teljesen felesleges vitáznod Transzival. Olyan dolgokról vitakoztok, aminek semmi értelme nincs. Ha Transzi úgy gondolja, gyalogoljon visza akárhány ezer évet az életében. A szcientológia lényegétől ez messze esik. Azok, akik mossák a padlót, osztják a szórólapot, lehet hogy nem is hallanak ezekről a dolgokról.
A szci lényege nem ez.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.20. 21:24:44

anula 2008.06.20. 18:25:07

Ez nagyon is központi téma (szerintem éppenséggel "a" központi téma) a szcn-ban, két szempontból is. Az egyik szempont az, hogy az auditálás nagy része vagy "emlékek"-re irányul, vagy olyan problémákra, amiknek az eredete megint csak a múlt. Xenu is a múlt, a prenatális engramok is a múlt, a visszatartások, ártó tettek stb. mind-mind a múlt. A másik szempont hasonló: Hubbard gondolkodása nagyon "történelmi" jellegű. Pont itt olvasható, hogy jelenlegi világunk részben egy 75 millió évvel ezelőtti mozizás flashback-je. Azért nem vagyunk istenek, akik világokat tudnak teremteni, mert a mindenféle Incidensek során egyre inkább szolgaságra jutottunk (ez válasz egy fentebbi kommentíró egyik felvetésére: a mai thetánok a szcn szerint beteg, bukott állapotban vannak, mert hosszú évmilliárdok viszontagságai során beszennyeződtek, elvesztették a régi szuperképességeiket). A szcn-nak pontosan az emlékek, a múlt felszabadítása a lényege, és ezért minden a "felidézett" múlton (főleg előző életek) áll vagy bukik benne. És ezért könnyű belátni a szcn fiktív, hamis jellegét is, hiszen az egész tan azon alapul, hogy készpénznek veszi a preclear képzelődéseit.

anon42 2008.06.21. 01:22:20

Anula:
Ennyi szabadidőm van. Az most teljesen mindegy, hogy mennyi a valóságalapja a dolognak, és azt is tudom, hogy egy millivel sem mozdítom ezzel előre a szci egyház bukását. Egy könyv vagy egy film fiktív világáról is képes vagyok ennyit beszélgetni, most az a különbség, hogy ez nem egy könyv vagy film.

Ellenben mindenképp van annyi haszna, hogy megismerem a szci gondolkodásmódot.

Ha Translator-t kényelmetlen helyzetbe tudom hozni a kérdéseimmel/basztatásaimmal, akkor jó eséllyel egy csörcsi szci is hasonlóan fog reagálni ezekre a dolgokra. Ha megtalálom az ideológiában a réseket, azzal egy "igazi" szcientológusnak is oda tudok baszni.

Egyáltalán nem felesleges a beszélgetésünk. Remélem olyan nagyon azért nem zavar...

anula 2008.06.21. 08:01:39

anon42
"Tehát racionalitást, logikát, önálló gondolkozást dobjam a sarokba ha szcientológiáról van szó, az agyamat kapcsoljam ki, és hagyjam, hadd kalapálja a fejembe a tudást Hubi a bársonyos hangján?" - Te írtad.
Csak éppen itt a dolog buktatója. Akinek az agya ki van kapcsolva, azzal nehéz racionális érveket felsorakoztatva vitázni. Arról minden lepörög, de hát ez is a tech célja, ugyebár.
Egyébként dehogy zavar, ha zavarna nem olvasgatnám. Nem megbántani akartalak, ha mégis ez történt volna, akkor elnézésedet kérem.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.21. 12:19:09

anula 2008.06.21. 08:01:39

Az ember már csak olyan, hogy ha valamiről határozott álláspontja van, akkor annak ellenkezőjéről egy vitában nem lehet meggyőzni, függetlenül pl. attól, hogy racionálisan elveszti-e a vitát. Az azonban előfordul, hogy az érvek, melyek látszólag leperegnek róla, idővel hatni kezdenek és aláássák a meggyőződéseit. Azt, hogy meggyőzték, büszkeségből sohasem szokta senki elismerni, még magának sem. Ezért úgy tűnik, hogy minden vita fölösleges. Viszont mindenki, aki kiábrándult egy bizonyos eszméből, évekkel később már emlékszik arra, hogy egyszer volt valamilyen tapasztalata (akár vita, vagy könyv stb.) ami elindította benne a meggyőződések felülvizsgálatának folyamatát. A meggyőzés szempontjából a viták nem haszontalanok, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a meggyőzés természetes ritmusa ez. Hiába tűnik úgy, hogy a szc-lógusok agya ki van kapcsolva stb., egy idő után a többségük mégis otthagyja a szektát, és ebben nyilván külső hatásoknak is szerepe van.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.21. 13:32:58

Translator:

"1. Az embert (kizárólag a saját életében) pozitív és negatív élmények érik.
Ez ugye egy axióma, nem bizonyított tény. Amúgy a világ keleti fele nem biztos, hogy egyetértene veled ;)"

- A reinkarnáció az, amire semmi tudományos bizonyíték nincsen. A saját életemben sem tapasztaltam hogy igaz lenne, így ebből indulok ki.

"6. Auditálás során a negatív élmények törlésre kerülnek, így többé nem profitálhatunk belőlük.
Ezt kicsit félreértetted:
Az engramatikus negatív élmény nem adat, amivel gondolkozni szoktál, hanem utasítás, amit feltétel nélkül végrehajtasz.
Ha megpróbálsz ellenkezni, akkor az élményben található fájdalmat éled újra. Az eltárolt fájdalom egyszerűen megakadályoz abban, hogy hasonló körülmények között döntési szabadságod legyen. Ez az általad vázolt tudatos, analitikus gondolkodási szintnél sokkal alacsonyabb rendű mechanizmus."

- Tudnál erre egy példát mondani? Ez a kényszeres cselekedet számomra elég fura.

"A kérdésem az, hogy ez akkor pontosan milyen változással is jár? Emlékszem rá, de már nem zavar?
Alapvetően felszabadul a fájdalom során leragadt energia.
Ezentúl képes leszel a helyzetnek megfelelő cselekvést kiválasztani, és nem húsz, ötven (esetleg csintillió) évvel ezelőtt elhangzottakat játszod le gép módjára."

- Mi utal arra, hogy fájdalom során energia ragad le? Hol ragad le pontosan? Úgy értem fizikai vagy spirituális szinten? Mérhető ez? (Gondolom az e-méter nem pont ezeket méri, hanem inkább reakciókat)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.21. 16:34:36

van pár percem írni, az előzőeket kiegészítve néhány "apró" ellentmondást foglalnék össze, amit SCI mond és amit tapasztalhatsz.


---SCI ellentmondás összefoglaló---

- "van előző élet" VS mindegy mit mond el a preklír audit alatt előző életről... (tapasztalat, több auditortól (Class IV-es és Class XII-es is ezt mondta)

- "bármilyen vallást gyakorlót be/elfogadunk" VS "Krisztus nem létezett" és "csak LRH-nak thanx mert Ő adta a TECHet"

- megéri elvégezned VS adjál még több pénzt, adakozz

- "csere igen fontos" VS nincs csere ha SCI-ben dolgozol

- engramot nem lehet csak auditálni (mert az pl. parancs) VS hány ember változtatta meg magát, akár más tech-el (pl. kinezológia, psz.dráma, stb)

- "Xenu? nem hallottam róla" VS LRH elbeszélése, kiadott anyagok, tények

- "Híd ára visszajön, mert jobb leszel tőle" VS
ismertem USA-ban is clear-t és OT V és OT VIII-at (nem egyet) és egyik se hozta még vissza azt a pénzt amibe került.
Itthoni képzésre járók is panaszkodtak erről (aki még nem agymosottak a témával kapcsolatban és a Hídon nem alul vannak)

- "a problémákat a múltban csak a fájdalmak/sérülések auditálással lehet feldolgozni" VS
több olyan tech van ami pl. a jó élményeid energiájával üti ki a rosszat, vagy szimplán csak a jó emlékel energiájának tudatos átélésével oldja meg a jelen depresszióját.
és nem kell hozzá auditálni.

- "kölcsön leértékeli a lényt" VS kölcsönt vesznek fel és eladják scinoid-ok mindenüket csak SCI tanfolyáshoz jussanak

- "Drog mentes világ" VS Scinoidok RonDrog (termékek) függősége

- (Sea Org-ban számlát tolna eléd hogy írd alá. mondjuk 1500USD, SO tiszt mondja) "itt írd alá, úgy se akarsz elmenni és mehetsz a következő tanfolyamra" VS
kirúgnak, alkalmatlan vagy, bármi más esetén fizesd meg, mert kaptál szolgáltást és napi 12-15 órai munkádért a heti 25-37.5USD (!!) -vel rendben volt a csere, tehát tartozol, Freeloader vagy.
Ellenséges vagy, akkor kapásból SP leszel.

6-8 hónap SO után simán összejön 5-8000 USD, később már esélyed sincs kifizetni.
Megengedik, hogy ha kifizeted, akkor folytathatod a hídon való menetelésed a függőség RonDrog országába.

Szerintetek miért nem jön ki 1-2 év után vki?
úgy érzi neki az a vég, és tudja, nem tudná kifizetni. mindent elkövet és inkább elfogad, csak maradhasson.

SO hozzáállás egyébként:
Micsoda, még te reklamálsz? kuss, fizess aztán beszélhetünk (de csak arról amit SCI SO szeretne)

- SCI őszinte és nem hazug:
"eltesszük biztonságos helyre az irataid, nehogy elvesszen" VS
kirúgás/elmenekülést követően: "nincs meg, elveszett (páncélszekrényből??) az iratod, sajnáljuk". ha áll a balhé már, akkor meg hirtelen oda fog rohanni egy SO tag, és komment nélkül kezedbe adja, max odanyögi, hogy megtalálták.

- "ismerd fel magad körül a valódi problémákat, elnyomást" VS
Sea Orgban eme felismerésről való elterelés egyik a szabvány szövege: "miért foglalkozol negatív eseményekkel. nézz körbe, mennyi szép és működő dolog vesz körül"

- ne hagyd hogy a tech-et megváltoztassák, jelentsd ha valaki elnyomó az egyházban,stb VS
te vagy az elnyomó mert enturbulálsz, problémát generálsz azzal, hogy felhívod a figyelmet (csak szerinted) nem működő dolgokra. --> kirúgott tag, majd hamarosan SP leszel, kidobtál pár millát, mert sokra mentél a képzésekkel, a titulusod is visszavonják!

- LRH mellett levő tagok és igyekezetük VS
mind SP lett, vagy meghalt

- OT meghalt (volt aki eltűnt SO-ban) VS
Sea org gyors reagálása: "letette a testét, nem volt rá szükséges." ennyi, több infót sose hallasz róla.

- SO tag, aki OT V-VIII és Class XII az tökéletes, már minden tudhat (és egyéb reális feltételezés, még is csak FLAG-ben vagy) VS
csinál hatalmas overteket, félrekefél, kavar a public-kal, elszökik, fekete ingesen megalázottan látod rohangálni SO-ban,stb.

- "mindenkinek van múltjában overt" (vétek, nyilván van, miből élne a SCI szektház VS
eleinte ezért fizess, legyél tag, auditáltasd magad, aztán meg azon kapod magad, hogy
azért vagy ilyen olyan, pl. megbízhatatlan, levezetve hazúg és csaló, mert ... (és itt találnak a múltban gyanúsat, SCI szempontjából veszélyest).

- SCI egyház (mert bejegyezték,wow) VS
* tagjaikat durva nyomulás technikával kizsebelik (láthatóan nem kevés pénzről van szó!!)
* egyházként úgy viselkednek, hogy a bizalmukba fogadott embereket megfigyeltetik (lásd BP org-ban, vagy Sea Orgban főleg)
* befogadó és békés lelkük abban is megnyilvánul,hogy aki ellenük van azt követik, lenyomozzák, fotózzák, zsarolják (konkrétan, ne ugassatok hogy nem, ha ezt hazudod, írd ki az overted)
* kereszt szimbolumot használják megtévesztésül: se a kereszt valódi szimbólumához, se a kereszténységhez, se egy darab földhöz nincs köze ennek a szimbólum használatnak.
* keresztről épp LRH írja, mennyire benyomja a lényt egy régi implant engramba. ha ez igaz, akkor miért pont ez lett az "egyházuk" szimbóluma?

- SCI mondja, hogy amit magadnak megszerzel, azt fogod értékelni igazán, stb. VS
amit magadtól magadban megoldasz azt miért csak velük/tőlük lehet?
miért nem értékes amit máshonnan szerzel?
miért csak az lesz egy idő után tökéletes amit ők mondanak?

Amit magamtól megoldottam családban, életben, mind fontosabbak voltak, mint az egész sci auditálásban "elért" eredményeim.

- "lehetsz külsős" VS "legyél sea org tag" (vagy OTVIII felett külsősként de csak nekik dolgozol)

- "WOG-ban vagy elnyomva, nem szellemi életet élnek" VS Sea Org tapasztalataink/ COS elnyomó cselekedetei / SP-vé tett régi SO tagok, vagy ugyancsak 60-100milliókat fizetett SP-vé degradált OT-k

- "OT-k egészségesek" VS dohányoznak (durván), alkoholt isznak (láttam nem egyet, berúgva is), egyik rákban halt meg, másik szemüveges / meg az a buta magyarázat egy OT VIII-tól, miután megkérdeztük miért dohányzik : "ez csak játék, ha akarom leteszem, egyébként nem károsít, nem halok bele" (ennyi, no comment)

- "FLAG a Mekka, ott high a tech és full minden LRH utasításai szerint meg (tehát min. tökéletes, hisz benne is hisznek)" VS
* FLAG-ben káosz volt egy sima Auditoriumban a híres publikok leültetésében,
* színpad szereléséne késett, nem értettek hozzá csak akartak szerelni
* publicnak aki 5-10ezer USD-t fizetett simán hazudnak hogy várjon 1-2 napot (addig is fizesse az 5 csillagos szállását) miközben tudták, hogy min 5-7 nap múlva tudja csak folytatni, Case Supervisor végre 2 év után pár nap szabit kivett, kidőlt már,
* nem volt elegendő anyag szereléshez, hetekig állt a termelés, demoralizálódott min. 10 kezdő SO tag
* rendszeresen olyan pizzát sütőtt egy olasz ács gyerek, hogy senki nem tudta megenni (de akarta, mert ha lehívja a tudást, fog menni. nevetséges volt)
* többször és rendszeresen büntették a legjobb dolgozokat, pl. FLAG vagy Freewinds irodákban is
* a kötelező napi tanulásról leszedik az SO tagokat, akik ha megkérdezik hogy LRH szabályával miért ellentétesen dolgoztatják őket ennyit, és nincs tanulás, akkor simán bünti volt, nem magyarázat

stb.

most csak ennyi ellentmondásos tény jutott eszembe SCIről. (Nem, nem engram, mert az nem tudatos :))

persze SCI barátaink (akik olvassák a blog-ot, többjük OT, mert elvileg csak nekik van engedélyezve enturbulált oldal olvasása, ők vannak eléggé agymosva)
szerint csak a rosszat jegyezték meg akik ilyet tapasztaltak, vagy ilyen ellentmondásra felhívják a figyelmet.
SP az ilyen (az is lesz hamar) és kész, probléma elintézve, pont.

Reformer: volna ebben pár (új) téma is, amit kirészletezhetnénk, érdemes lenne, nem?

seabeast 2008.06.21. 16:41:44

Hari Seldon 10 perc után kijönne a moziból, hogy mi ez a faszság!!

yx 2008.06.24. 12:05:29

Egy rövid közbevetés:
(Egyesek szerint lehet, hogy OFF, pedig nem is! :))

"Attól még, hogy paranoiás vagy, nem biztos, hogy nem üldöznek."

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.06.24. 12:55:50

:: PPéter · www.burn.hu 2008.06.19. 20:28:25
:: Nem tudom honnan jött le Neked, hogy én fenyegetnélek Téged

Nem tudom, honnan jön neked, hogy fenyegetsz, vagy hogy esetleg veszélyesnek tarthatlak. ;)

:: de gondolom ez az üvegesre auditált fantaszikus kommunikációs képességeidből fakad.

Tudod, rácsatlakozunk a destruktív áramlásra, kicsit megtekerjük, és onnan a földbe lehet döngölni, ismerős? ;)

:: Cska arra akartalak figyelmeztetni barátilag, hogy az aikido ugyan fantasztikus harc- és mozgásművészet, életforma, de nem túl hatékony önvédelmi eszköz, ha nem tanulsz meg mellette más stílust. Ennyi.

Ó, képzeld, azért tisztában vagyok a saját korlátaimmal. Mondjuk az, hogy 4-5 év kell ahhoz, hogy nulláról egyáltalán el lehessen kezdeni tényleg használni az aikidót, azért jelez nekem vmit ;)

:: Mindenesetre ha emberkedni akarsz

Nem én személyeskedek veled folyamatosan, nem szoktam a mentális képességeidet egy marék szárított lepkééhez, farkad méretét egy hangyáéhoz hasonlítani, bár ha gondolod, áttérhetünk erre is. ;)

:: TB 2008.06.19. 23:31:58
:: Translator, nálunk a segalozás, a miskolci bunkót jelentette

Én nem vagyok miskolci, ezt akkor észrevehetted.

:: mert Steven Seagal tud valamit.

Nem azt mondtam, hogy nem tud, hanem hogy a filmjeiben izomaikidót folytat, és nekem ez a stílus nagyon nem jön be. Ami azért nem ugyanaz.
(És nem, az aikidózását nem a színészi kvalitásaihoz hasonlítottam :D)

PPéter 2008.06.25. 21:04:46

Mint írtam űrsisakos Transzi úr, engem megtalálsz bármikor, kíváncsian várlak. Üdv néked.

Trafficator 2008.06.26. 14:32:50

Jaj, mi lesz velem? Én vudánozok. Írjátok már meg nekem is a tutit, hadd tanuljak :)

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.06.26. 21:44:21

Átmentünk harcművészet-fórumba?

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.06.26. 21:45:41

BTW, Translator, az érdemi kérdésekre nem válaszoltál...

PPéter 2008.06.27. 02:00:59

Persze hogy nem válaszol. Soha nem válaszolt még egyetlen kérdesre sem érdemben. Csak a beszűkült pszichózisának a falai között tántorog. És közben tudománynak hívja, amit ott lát. :D

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.27. 02:54:40

Siralmas.....internetkarate.....

PPeter, legalabb Te ne menjel ebbe bele, ne egesd magad.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.27. 02:59:36

Ppeter, szajkarate helyett inkabb beszeltesd, hagy rohogjek mar meg egy kicsit! -))

PPéter 2008.06.27. 08:53:47

Beszéltettem én már eleget őt egy másik fórumon. Nehogy azt hidd, hogy komolyan veszem szegényt. :D

Trafficator 2008.06.27. 11:09:54

Két rövidlátó ember minduntalan az éles szemével dicsekedett.
Valaki hírül adta nekik, hogy a templomban emléktáblát helyeznek el. Mindketten szerették volna tudni, mi lesz a tábla szövege. A táblaavatás napján együtt mentek a templomba. Felnéztek a templom homlokzatára, egyikük megszólalt:
- Nézd csak, nem azok az írásjelek vannak felírva, hogy "Fényesség" és "Becsületesség"?
A másik bólintott.
- A kisebbek meg, azokat biztos nem tudod kiolvasni, azt jelentik: X. Y. írása, ennek meg ennek a hónapnak ezen és ezen a napján!
Egy járókelő megkérdezte, mit bámulnak. Amikor megmondták, a járókelő elnevette magát
- A táblát még fel sem tették, hogyan tudnátok elolvasni, mit írtak rá?

openlibrary.org/b/OL3120901M

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.02. 13:36:58

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.20. 08:07:05

Na, neked végre elég gondolatod van ahhoz, hogy ne egyesével foglalkozzak velük, hanem összességében :D

Szóval úgy érzem, hogy a kétségeid arra vezethetőek vissza, hogy:

1. Hogyan lehetne kizárni a "befolyásolás"-t a kísérletben, ad absurdum egy kettős vak kísérletet hogyan lehet elvégezni?

A válasz az, hogy nem igazán lehet. Ugye módszerekre nincs "kettős vak kísérlet", a "módszer" nem egy tabletta, amihez placebót lehetne társítani, tehát el kell fogadni a módszert, beavatkozással együtt.

Viszont azért van az auditorkódexben olyan kitétel, hogy nem illik befolyásolni a pc-t, és ezt azért egy tisztességes auditor betartja, és pont emiatt legalábbis szci részről megvan az az igyekezet, hogy minél semlegesebb (és ezzel kapcsolatban minél szabványosabb) legyen egy ülés.

2. Hogyan lehet tudományosan és objektíven vizsgálni a belső mentális folyamatokat?

A válasz erre az, hogy vagy nagyszámú (ugye első körben egy 20 fős lista már reprezentatívnak számíthat) független alannyal kell végezni a kísérletet.
Ezt ugye LRH-n kívül nem túl sokan végezték el.

Másik lehetőség lehet(ne) az, hogy vmilyen műszerrel a folyamatokat. Történelmi okokból az E-métert használjuk, de szóbeli hírek alapján az EEG-s mérés már túl erős, azaz hiába találsz meg vele egy eseményt, a pc nem lesz képes tudatosan megtalálni vagy vele szembenézni. Szóval a méter pont elég, nem kell erősebb eszköz (ugye a kalapácsot is megtartjuk, pedig vannak annál erősebb eszközök is...)

3. Hogyan lehet megkülönböztetni azt, amit a szci tapasztal, attól, amire következtetünk?

A dolog neheze tényleg az, hogy a kettőt meg tudd különböztetni, sajna azért nincs annyira élesen meghatározva ez a különbség, hogy egy kívülálló gyorsan el tudja dönteni, nekem is vadászgatnom kell ezekre.

Ellenben ott van az auditálási élmény, vmint a fizikailag mérhető adatok (bőrellenállás meg amit akarsz), mint elsődleges információforrás.
Ez túl jól reprodukálható ahhoz, hogy kétségbe lehessen vonni, a tű úgy mozog, ahogy, a pc azt érzi, amit, olyan képeket idéz fel, amilyeneket, stb., szóval ezekről olvashatsz eleget.

Ezen túl viszont annak a rendszerezése található, hogy milyen adatok kerülnek elő. Ebből pedig már rendszert lehet alkotni, csak éppen statisztikai méretekre lehet szükség. Továbbá elméletileg létezik vmi "gyónás szentsége" nevű izé is az auditálással kapcsolatban, szóval emiatt külsősöknek nagyon nem szokás kiadni az auditálások leírását.

4. Szerinted az E-méter átverhető

Egy auditálás nem E-méterből áll. Sok más tényező is szerepet játszik mellette, ugyanis (mint a neve is mutatja) azért auditálás közben kérdésekre is kell válaszolni. Egyszerűen van egy olyan E-méter viselkedésminta, amit ha látsz, akkor tudod, hogy auditálsz, ha meg nem látsz, akkor nincs auditálás (Ez az, hogy a kérdésekre válaszolnia kell, a bőrellenállásnak folyamatosan fel-le kell mozognia, nem szabad megakadnia, felismeréseknek és felszabadult érzéseknek kell megjelennie). Ha vki ezt produkálni tudja, akkor auditál.

Továbbá a tudatos métermozgásokat figyelmen kívül lehet hagyni. A tűt csak arra használjuk, hogy meghatározzuk, mit kell auditálni (és ha néha az auditor vmit benéz, akkor az az auditálás során, a fentiek miatt 5 perc alatt kiderül). Onnan kezdve TA alapján auditálsz, azaz több kOhm-os nagyságrendű változásokat figyelsz csak.

És a "valószínűleg ezt is oktatják" ugye a te részedről fejez ki vak hitet, nem az enyémről ;)

A kérdésekre pedig:

:: Ha a tű reagál, akkor is lehet értelmetlennek minősíteni valamit?

A tűnek pontosan a megfelelő pillanatban, a feltett kérdés végén kell reagálnia. És még ekkor is lehetnek gondok, egyes szavakat lehet, hogy le kell tisztítani, mert túl sok töltés van rajtuk, de ez kiderül abból, hogy nem megy az auditálás.

Meg a "reagálás" ugye azt jelenti, hogy tudatos kontroll nélkül, gépiesen történik vmi, és mivel a szci feladata a reaktivitás helyrehozása, tehát elég nehéz "értelmetlen"-nek minősíteni valamit.

:: Van az elméletben olyasmi, hogy "Ez nem jelent semmit, ez csak az egyik jellegzetes típusú mutatómozgás, amit az egyik előírt kérdésre adott tipikus válasz okozott"?

Ezt a kérdést nem teljesen értem. Pl. a lefelé mozgó tűt szoktuk figyelni, a felfelé menőt figyelmen kívül hagyjuk.

:: gz · www.nsehungary.com 2008.06.20. 09:28:15
:: Értem mire gondolsz, de ezzel az a problémám, hogy mindenféle segítség nélkül képes vagyok emlékezni a reggelimre.

Egyszer majd próbálj meg vkivel többször végigmenni a reggeliden, elmesélni minden részletet. Meglepődsz, hogy mennyi új adat tud felbukkanni.

:: Csak annyit tudok (a Te tapasztalataid alapján), hogy megfelelő mennyiségű auditálás után transzba esem

Nem, nincs transz.

:: és mindenféle hallucinációim lesznek

Hallucináció sincs :D

:: amelyekre az auditor azt mondja, hogy képek az előző életeimből.

Ha az auditor ilyet mond, elqrta. Neki nem szabad ezt tennie.

:: Akkor honnan tudod, hogy az a Te előző életed volt?

Tudom, mint ahogy rudod, hogy mit reggeliztél.

:: Nem lehetséges, hogy valami egészen másról van szó?

Dehogynem, érdekel minden elmélet, ami nem a "valószínűleg" meg "biztos, hogy" kifejezésekkel kezdődik.

Tónibácsi 2008.07.02. 17:07:51


Translator +X+

"2. Hogyan lehet tudományosan és objektíven vizsgálni a belső mentális folyamatokat?

A válasz erre az, hogy vagy nagyszámú (ugye első körben egy 20 fős lista már reprezentatívnak számíthat) független alannyal kell végezni a kísérletet.
Ezt ugye LRH-n kívül nem túl sokan végezték el."


Ezt komolyan gondolod?Kinek reprezentatívak szerinted az ő kísérletei?Szerelmes vagy ebbe a csávóba?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.02. 17:46:01

:: Wiggin 2008.06.20. 11:51:26
:: Úgy, hogy a feleségem szemtanúként megerősít, ha elbizonytalanodom. :)

Nos igen, erről van szó, amikor statisztikát emlegetek :D

:: Miért gondolod, hogy ugyanaz a mechanizmus? Mert felteszed, hogy az "előző élet"-emlékek valódi események emlékei.

Tudod, "alapvető munkahipotézis", ha mindenkinél előjön ;)

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.20. 13:43:49
:: Az agy úgy működik, hogy ahol adathiány van, ott kiegészít.

Na, ez egy fontos felvetés.
NINCS ADATHIÁNY.
Pont úgy találjuk meg az eseményt, hogy keressük, hol van a "fekete", az "ellenállás" (szó szerint, elektromosan értve), a "tömeg".

:: Ha megkérdezik, mit csináltál 1986. november 5-én 21 óra 20 perckor, akkor természetesen erre nem tudsz válaszolni.

Elméletileg nem, gyakorlatilag nem vizsgáltam, LRH szerint meg de. Lehet választani, kinek hiszel :D

:: A szcientológia egész "tudománya" a képzelet és az emlékezet közti különbségtétel elutasításán alapul

Höhö, csak éppen azért lett kitalálva a "mockup" szó, hogy jelezze azokat a mentális képeket, amelyeket nem a környezeted lemásolásaként keletkeztek emlékként, hanem te magad hoztad létre. Szóval EZ nem igaz.

:: ami egy hatévesnek már egészen világos

Azt ugye tudod, hogy ami egy hatévesnek teljesen világos, az vki felnőttnek messze nem az? ;)

:: A szomorú tény az, hogy a szcn/dianetika az egészséges emberek tudatát egy pszichopata önképe alapján próbálja modellezni :)

Hohh, ezt honnan tudod? Érdekelne, mert eddig nem igazán ezt láttam.

:: anon42 2008.06.20. 15:36:21
:: Amennyiben a thetánok tudnak dimenziót/univerzumot váltani, akkor Xenu hogyan gyűjtötte be őket?

Ez egy hosszú sztori, sok köze van a halálhoz és a léleknek a testhez történő ragaszkodásához, továbbá kellett hozzá pár kvadrillió évnyi gonoszkodás meg ilyenek. Olvass pölö Kozmikus történelmet egy lehetséges válaszért.

:: Kell lenni haladási sebességünek a normál térben

Nem kell, de gondolhatod. Az axiómák szerint az első lépés egy nézőpont felvétele egy adott univerzumban, ehhez nem kell mozgás (Tényezők 2.)

:: akkor nyilvánvalóan nem tudnak más bolygókra elkerülni, mert akkor már megtették volna.

Ahogy hallottam, ezek nem igazán "thetán"-ok, hanem vmi egyszerűbb entitások, lenyomatok. Ráadásul nem a tieid, hanem másokéi, és mint ilyenek, elég könnyen takaríthatóak. Az, hogy egy teljes értékű thetán kerüljön a képbe, jóval ritkább (bár hallottam olyat is, hogy clearig kellett auditálni egy entitást, de ez egyedi eset).

:: itt szúrnék közbe egy kérdést: most akkor a southparkban ábrázolt ránkragadt testhiányos thetánok miatt nem vagyunk klírek

Nem láttam a szószparkot, de a válasz az, hogy NEM. Az általam hallott adatok szerint az OT3 anyagok későbbiek (csak erre az univerzumra vonatkoznak), mint a Clearing Course anyagai (amik korábbi eseményekre hiatkoznak).

:: Mindenesetre ellentmondás van a Xenu-sztori meg a thetánok "normális viselkedése" közt.

Azért, mert az OT3 nem a hozzád hasonló igazzy thetánokról szól, hanem csak töredékekről.

:: Természetesen egy nem létező jelenséget bárhogy meg lehet magyarázni, illetve bármilyen tulajdonsággal fel lehet ruházni.

Létező jelenség, hiszen mutatja az E-méter is ;)

:: Persze, lehet ellenérv az, mint már említetted is, hogy a thetánokkal az igazságot látta meg, Xenu-t már szétcseszett aggyal írta.

Ez is lehet.

:: de mi egyetlen lépéssel sem jutottunk közelebb ahhoz, hogy akár egyetlen betűt is áttegyünk a "szétcseszett aggyal haluzás" kategósiából a "tudomány" kategóriába.

Ugye tudod, hogy ezt a "reprodukáljuk, dokumentáljuk, statisztikát készítünk belőle, publikáljuk" mantra teszi át abba a kategóriába, nem pedig a szájtépés? :D

:: Azt mondod, hogy "energiablokkok szabadulnak fel", meg hogy ugrásszerűen jobban érzed magad. Na, ez eléggé hasonlít az endorfin hatására.

Lehet, de a hatás azonnali, szóval min. idegi alapon kell mennie, mert hormonálisan kicsit lassú lenne...

:: Tényleg, a szabadzóna is rühelli a "pszichókat"?

Én nem rühellem, bár nekem rokonom halt bele a "kezelésbe", de a zóna egyénekből áll, szóval lehet, hogy más igen. De nem hiszem, mert alacsony tónusra és PTS állapotra vallana a rühellés, e kettő pedig szci módszerekkel kezelhető.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.02. 18:49:12

:: komper 2008.06.20. 17:02:07

:: Ezek szerint nem nagyon ismersz egyetlen tudomanyos elmeletet se.

De, ismerek.

:: En egy nagyon ingatag labon allo feltevesnek mondanam inkabb.

Hát, amióta alkalmazom (azaz auditálok), azóta nálam kicsit erősebb lábakon áll.

:: Az hogy miert tunik megis neked igaznak, azt pszichologusok vizsgaltak mar. Pl. Onigazolas cimszonal lehet keresni.

Nem mondod :D
A kérdést szerencsére a szcientológusok is vizsgálták, és a "kiszolgáló fakszimile" alatt lehet keresni. :D
Ellenben adok neked esélyt, honnan lehet tudni, hogy mi az, ami önigazolás és mi az, ami nem?

:: Hasonlo jelenseg, hogy pl agykontrollosok szoktak betegseget diagnosztizalni

A szcik ugyan ritkán szoktak (vagy kellene nekik diagnosztizálni). Ez ugyanis az orvosok dolga, és erről van irányelv is.
Meg nekem kissé gyenge ez az analógia (nem kell link, ÉN hiszek neked :D ).

:: Nem hiszem.

Így jártál.

:: Egeszsegedre, engem igen zavarna ha olyan uton jarnek, amirol csak ido kerdese hogy rajojjek hogy atveres.

Köhömm, eddig nem az volt, szóval cirka egy-két lépcsőfokot kellene visszalépnem. Továbbá aki fél attól, hogy néha vissza kell lépnie, az ne is induljon el.

:: Akkor is ha kozben ugy tunne hogy vannak nyeresegeim.

Esetleg meg tudod mondani, hogy mi a különbség aközött, hogy "úgy tűnik, hogy vannak nyereségeim", meg "vannak nyereségeim"?

:: Az en kerdesem ez volt: Hogy lehet, hogy az osszes eddigi civilizaciobol, amin lrh keresztulment, az egyetlen dolog, amit ki tudott halaszni, az a szanalmas adminisztracios technologiaja, amitol minden ceg csodbe megy?

Ahh, értelek. A válasz az, hogy "nem tudom".

:: anula 2008.06.20. 18:25:07
:: A szci lényege nem ez.

A szci lényege ez, csak éppen azoktól veszik el ezt, akik bent dolgoznak az egyházban és a legtöbbet teszik érte. :(

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.20. 21:24:44

:: Az egyik szempont az, hogy az auditálás nagy része vagy "emlékek"-re irányul

Inkább a "képességek helyrehozatala" a cél. Ennek egy része csak az "emlék"-ek vizsgálata.

:: vagy olyan problémákra, amiknek az eredete megint csak a múlt.

Elég nehéz olyan problémát mutatni, aminek az eredete nem a múlt, általában ott hozod a döntéseidet. :D

Amúgy nem vagy egyedül a gondolatoddal, és ez is egy jó felvetés. A túl sok múltban vájkálás tényleg túlságosan introvertál és pont ezért szokás egészséges mennyiségű jelenre és a környezetre vonatkozó eljárással kiegészíteni.

:: anon42 2008.06.21. 01:22:20

:: Ha Translator-t kényelmetlen helyzetbe tudom hozni a kérdéseimmel/basztatásaimmal

Hajrá :D

:: dzsucseharcos · songun.blog.hu 2008.06.21. 12:19:09
:: Az ember már csak olyan, hogy ha valamiről határozott álláspontja van, akkor annak ellenkezőjéről egy vitában nem lehet meggyőzni, függetlenül pl. attól, hogy racionálisan elveszti-e a vitát.

így igaz. Ehhez meg kell találni a gondolatrendszer pilléreit, és azokat kell aláásni, ekkor vagy a gondolatrendszer összeomlása jön, vagy pedig az elme önvédelme bekapcsol, és az automatizmus hajtogatja tovább, hogy "dedede".
Természetesen nekem megtaláltátok a pilléreimet, így bekapcsolt az önvédelmi mechanizmus, ami megvéd az összeomlástól, mert nem vagyok képes szembenézni azzal, hogy nincs igazam. :D

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.21. 13:32:58
:: A reinkarnáció az, amire semmi tudományos bizonyíték nincsen.

Először is, auditálásokon folyamatosan megjelenik. Tudományosan ezeket a manifesztációkat nem vizsgálták. Így nem lehet "tudományos bizonyíték" sem rá. Így nem lehet igaz?

:: A saját életemben sem tapasztaltam hogy igaz lenne, így ebből indulok ki.

És természetesen ugyanannyira nyitott vagy arra, hogy tévedsz, mint én :D

:: Tudnál erre egy példát mondani? Ez a kényszeres cselekedet számomra elég fura.

en.wikipedia.org/wiki/Post-hypnotic_suggestion

Ugyanez, csak éppen tartósabb, mert a fájdalom és az öntudatlanság rögzíti.

:: Mi utal arra, hogy fájdalom során energia ragad le?

Az, hogy az esemény kifuttatásánál felszabadul. De ha már ütötted meg magad, feltűnhet, hogy első reakcióként blokkolni akarod a fájdalmat.

:: Hol ragad le pontosan?

Passz. Vhol az elmében. A testben is le szokott.

:: Úgy értem fizikai vagy spirituális szinten?

Sztem mindkettő helyen. Nekem párhuzamosan szokott tisztább lenni az elmém, meg érzem, ahogy a testem "kisül".

:: Mérhető ez? (Gondolom az e-méter nem pont ezeket méri, hanem inkább reakciókat)

Az E-méteren a bőrellenállás esésével mérjük.
Más mérési technikáról nem tudok, talán feszméréssel ezt észre lehet venni, és az talán nem is zavarja az ellenállásmérést, de nem tudo senkit, aki próbálta volna, nekem pedig nincs elég jó feszmérőm, a digitális multiméter ugye meg nem jó hozzá.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.02. 19:11:43

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.06.21. 16:34:36
:: - "van előző élet" VS mindegy mit mond el a preklír audit alatt előző életről...

Itt mi az ellentmondás?

::- engramot nem lehet csak auditálni (mert az pl. parancs) VS hány ember változtatta meg magát, akár más tech-el (pl. kinezológia, psz.dráma, stb)

A kineziológia eléggé hasonlít a dianetikára, nem? Csak a méter helyett az izmokat használják, hogy az engramok paranszszavait megkapják. Nem tűnik olyan rossznak az a megközelítés sem, bár ahogy nézem, elég szubjektív műfaj, az E-méter azért ebből a szempontból objektívebb.
A pszichodráma inkább a kreatív eljárásokra hasonlít nekem, szerepjátszottam is, szóval tudom, hgoy működhet, vmint érzem a valenciaváltás veszélyét (lásd börtönkísérlet), szóval az sem egy könnyű műfaj. De azért egy mélyebb engramot nem hiszem, hogy megtalál.

:: - "Xenu? nem hallottam róla" VS LRH elbeszélése, kiadott anyagok, tények

Kihagytad a "Revolt in the Stars" -t :D

:: több olyan tech van ami pl. a jó élményeid energiájával üti ki a rosszat, vagy szimplán csak a jó emlékel energiájának tudatos átélésével oldja meg a jelen depresszióját.

Auditálásból is van ilyen :D

:: - ne hagyd hogy a tech-et megváltoztassák, jelentsd ha valaki elnyomó az egyházban,stb VS

Höhö, és még nem is tudod, mennyi megváltoztatott tech van :D

:: PPéter · www.burn.hu 2008.06.25. 21:04:46
:: Mint írtam űrsisakos Transzi úr, engem megtalálsz bármikor, kíváncsian várlak. Üdv néked.

Írsz levelet, engem is megtalálsz.

Na eljutottunk odáig, hogy az erőfeszítések szintjén hajlandó vagy velem kommunikálni, próbáljuk ki az érzelmek szintjét:

Elárulod, hogy mi az az alacsonyabbrendűségi érzésed, ami miatt engem jelzőkkel kell illetned?
Ugye tudod, hogy ez egy dehumanizálási folyamat, amellyel engem kevésbé emberinek akarsz tartani, hogy így a karma visszarugása nélkül bánthass?

:: gz · mlmhu.blog.hu 2008.06.26. 21:45:41
:: BTW, Translator, az érdemi kérdésekre nem válaszoltál...

Esetleg jelezhetnéd, hogy "ez érdemi kérdés". Telepátia csak a régi OT7 környékén van, én meg csak clear vagyok...

:: PPéter · www.burn.hu 2008.06.27. 02:00:59
:: Persze hogy nem válaszol. Soha nem válaszolt még egyetlen kérdesre sem érdemben.

Ahh, a régi hazudozás, bár látom finomodott az "érdemben" szóval, hiába, a kogdisz kemény dolog, nehéz megkerülni. :D

:: PPéter · www.burn.hu 2008.06.27. 08:53:47
:: Beszéltettem én már eleget őt egy másik fórumon. Nehogy azt hidd, hogy komolyan veszem szegényt. :D

De jó, hogy az érzés kölcsönös, nincs is jobb, mint egy 2.0-s levezető "beszélgetés". :D

AnonHun · http://www.freefourm.hu/anonymous 2008.07.02. 21:16:36

Translator:

Először is köszönöm a nyitottságodat.

Természetesen lehet valami igaz annak ellenére, hogy tudományosan nincs bizonyítva. Addig viszont számomra csak egy teória. Az auditálást viszont én szívesebben hasonlítanám egy óriás-bébi játékához egy univerzummal. De ha van konzekvens levezetésed a reinkarnáció létezésére, szívesen hallgatom.
Csak azt nem szeretném hogy abba a hibába essünk, hogy egy új és ismeretlen jelenséget/tapasztalatot a saját titkos elvárásainknak megfelelően (félre)magyarázzuk.

> en.wikipedia.org/wiki/Post-hypnotic_suggestion

Azt írja a cikk, hogy a páciens tisztában van a trigger-jelenséggel és a hatásával, amikor az végrehajtódik. Én még magamon nem tapasztaltam még hasonlót. Hogyan lehetséges ez? Elvileg én is tele vagyok ilyen implantokkal.

> Az, hogy az esemény kifuttatásánál felszabadul.

Ez kvázi a "megkönnyebbülés" érzése? Ugyan ez történik akkor, ha valakinek elmesélem, hogy milyen rossz dolog történt velem tegnap, vagy ez teljesen más?
A "kifuttatás" alatt az esemény felidézését érted?

Érdekelne egy, a Szabad Zónát és az Egyházat összehasonlító írás. Nem tudsz ilyenről véletlenül?
(Véletlenűűűűűl??? :))

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.03. 02:15:41

"Egyszer majd próbálj meg vkivel többször végigmenni a reggeliden, elmesélni minden részletet. Meglepődsz, hogy mennyi új adat tud felbukkanni."

Hm... Egy alma, 3 nektarin, a bogyóim, nem sokkal később meg egy fél literes epres joghurt. Ennél több adat nem nagyon van egy reggeliben... :-)

"Tudom, mint ahogy rudod, hogy mit reggeliztél."

Ez egy kicsit sántít. Pláne ha azt vesszük, hogy nem hiszek a reinkarnációban... Szóval a kérdésem az, hogy hogyan vagy képes emlékezni az előző életeidre, ha nem voltak előző életeid? Az esetemben erről van szó, ezért sántít szerintem a válaszod. Meg még egy kérdés: ahhoz, hogy engem auditáljanak, hinnem kell a reinkarnációban? Vagy valami természetfölöttiben?

"Dehogynem, érdekel minden elmélet, ami nem a "valószínűleg" meg "biztos, hogy" kifejezésekkel kezdődik."

Csak egy kis szösszenet: nem igazán vagyok tériszonyos, de mondjuk egy magasabb helyre felmegyek, akkor eléggé elkezd izzadni a tenyerem. Sőt, ha egy filmben látok hasonlót, akkor is, és nemrég tapasztaltam, hogy akkor is előfordul, ha csak ilyen esetre gondolok. Szóval egy auditálás során valami ilyen kérdést tesznek fel nekem, akkor ugye elkezd izzadni a tenyerem, vagyis csökken az ellenállása. Kileng az E-méter mutatója. Az auditor ezt észreveszi, és belekérdez a témába. A vége az, hogy szembenéztem a félelmeimmel, boldog, felszabadult vagyok.

Már csak az a kérdés, hogy Te hogyan jutottál el ebből az állapotból ehhez az előző életes dologhoz? Véletlenül nem valami kreatív szakmában dolgozol?

"Esetleg jelezhetnéd, hogy "ez érdemi kérdés". Telepátia csak a régi OT7 környékén van, én meg csak clear vagyok..."

A kérdésekre nem válaszoltál, ha így jobban tetszik... (Mostmár igen...)

Ezzel most összezavartál kicsit. Ezekről a szintekről van valami anyag a neten? Hogyan jönnek egymás után, melyik mit jelent, mire lesz (állítólag) képes az ember, ha eléri, ilyesmire gondolok...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.03. 14:26:36

:: AnonHun · www.freefourm.hu/anonymous 2008.07.02. 21:16:36

Lesz még itt egyetértés :D

:: Természetesen lehet valami igaz annak ellenére, hogy tudományosan nincs bizonyítva. Addig viszont számomra csak egy teória.

Pontosan.

:: De ha van konzekvens levezetésed a reinkarnáció létezésére, szívesen hallgatom.

Hát, elég nehéz, ha a tudatot az univerzumtól függetlennek tekinted ;)

:: Azt írja a cikk, hogy a páciens tisztában van a trigger-jelenséggel és a hatásával, amikor az végrehajtódik.

Azt írja a cikk, hogy a páciens tisztában LEHET a trigger-jelenséggel és a hatásával. Meg azt is írja, hogy nem tud neki ellenállni, mert mindenféle olyan testi reakció bekapcsol, amivel nem tud szembenézni.

:: Én még magamon nem tapasztaltam még hasonlót. Hogyan lehetséges ez? Elvileg én is tele vagyok ilyen implantokkal.

Nem élsz restimulatív környezetben.
Vagy teljes mértékben aláveted magad az engramoknak, ezért nem zavar, hogy miket restimulálsz.
Esetleg olyan nevelést kaptál és olyan fegyelmet tanultál, aminek segítségével könnyebben le tudod győzni az ilyen mentális gátakat.
Vagy büdös nagy makker vagy, és clearként születtél. :D
De azért ha nem tudsz könnyen kilépni a testedből, ez a kevésbé valószínű.

:: Ez kvázi a "megkönnyebbülés" érzése? Ugyan ez történik akkor, ha valakinek elmesélem, hogy milyen rossz dolog történt velem tegnap, vagy ez teljesen más?

Az, csak éppen azért vannak nagyságrendi különbségek. De az alapja tényleg ez.

:: A "kifuttatás" alatt az esemény felidézését érted?

A többszöri elmondását, igen.

:: Érdekelne egy, a Szabad Zónát és az Egyházat összehasonlító írás. Nem tudsz ilyenről véletlenül?

Nem. Mondjuk az csörcsik a zónát fikáznák, a zónások az egyházat, a kritikusok meg mindkettőt. :D
De "objektív" írás nem hiszem, hogy lesz.

:: "Egyszer majd próbálj meg vkivel többször végigmenni a reggeliden, elmesélni minden részletet. Meglepődsz, hogy mennyi új adat tud felbukkanni."

Hm... Egy alma, 3 nektarin, a bogyóim, nem sokkal később meg egy fél literes epres joghurt. Ennél több adat nem nagyon van egy reggeliben... :-)

Melyik kézzel ittad, mennyit kortyoltál, mi volt rajtad, milyen meleg volt, milyen ritmusban ittad,stb. Van vagy ötveniksz érzet, folyamatosan lementve, azért az rengeteg adat.

:: hogy hogyan vagy képes emlékezni az előző életeidre, ha nem voltak előző életeid?

Ugye milyen jó kérdés :D

:: Meg még egy kérdés: ahhoz, hogy engem auditáljanak, hinnem kell a reinkarnációban? Vagy valami természetfölöttiben?

Abszolút semmit. Van pár fogalom, amit meg kell értened, de egyet nem kell velük érteni.
Meg ugye semmit nem érne az egész, ha hinni kellene ahhoz, hogy működjön :D

:: Csak egy kis szösszenet: nem igazán vagyok tériszonyos, de mondjuk egy magasabb helyre felmegyek, akkor eléggé elkezd izzadni a tenyerem.

Nos igen, az ilyet hívják szomatikának.

:: Szóval egy auditálás során valami ilyen kérdést tesznek fel nekem, akkor ugye elkezd izzadni a tenyerem, vagyis csökken az ellenállása.

Nem pont. Az ilyen helyezetkben pont hogy felmegy a test ellenállása. De melegben, vagy izzadós kezűeknél gyakran meg kell a kezed törölni, sűlyosabb esetben hintőport is szoktak használni.

:: Kileng az E-méter mutatója.

Az izzadástól nem "leng" a mutató, hanem percek alatt, szinte észrevehettetlenül csökken az ellenállás.

:: A kérdésekre nem válaszoltál, ha így jobban tetszik... (Mostmár igen...)

Akkor ok. Csak kicsit elfoglalt voltam.

:: Ezekről a szintekről van valami anyag a neten? Hogyan jönnek egymás után, melyik mit jelent, mire lesz (állítólag) képes az ember, ha eléri, ilyesmire gondolok...

freezoneamerica.com/Clearbird/

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.03. 20:44:18

Translator:

Nézd, én mindig is azt mondtam, hogy nekem egy Szcientológus sem az ellenségem. Én segíteni szeretnék nekik/rajtuk. Kivétel talán Beck "pofádbamászok" Zsolt. Őt mondjuk fejberúgnám :D

> Hát, elég nehéz, ha a tudatot az univerzumtól függetlennek tekinted ;)

Számomra az univerzum egy cseppet sem misztikus. Egy táguló porhalmaz, irdatlan erőkkel. Az univerzum pont leszarja, hogy mi történik a földön. Örülhetünk neki, hogy idáig megúsztuk.

> Meg azt is írja, hogy nem tud neki ellenállni, mert mindenféle olyan testi reakció bekapcsol, amivel nem tud szembenézni.

Tegyük fel, hogy ez így működik. Én akkor sem látom be, hogy ez a jelenség lenne a kulcs az emberiség problémáinak megoldásához. Úgy értem nem az a legfontosabb probléma, hogy GZ tenyere izzad, ha magasan van. Vagy ha én irtózom a porcelánbabáktól.

> Nem élsz restimulatív környezetben.

Milyen a restimulatív környezet? (Példával plz. hogy én is értsem :))

> Vagy teljes mértékben aláveted magad az engramoknak, ezért nem zavar, hogy miket restimulálsz.

Nem tudom, lehet.

> Vagy büdös nagy makker vagy, és clearként születtél. :D
> De azért ha nem tudsz könnyen kilépni a testedből, ez a kevésbé valószínű.

Volt már párszor olyan, hogy egyszer csak az ágyamban találtam magam és iszonyúan fájt a fejem. :)

> A többszöri elmondását, igen.

Így lehet törölni a poszt-hipnotikus szuggesszió hatását is?

> De "objektív" írás nem hiszem, hogy lesz.

Nekem a te véleményed is megfelel.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.03. 23:17:54

"Nézd, én mindig is azt mondtam, hogy nekem egy Szcientológus sem az ellenségem. Én segíteni szeretnék nekik/rajtuk. Kivétel talán Beck "pofádbamászok" Zsolt. Őt mondjuk fejberúgnám :D
"

korrekt. Nem az emberekkel van a baj - hanem a szisztemaval. Mi azt szeretnenk - fogjuk is - kinyirni.
a szcientologus - csak utkereso lelek. Amiben hisz -igazan azzal van a baj.Nekunk azzal van bajunk.De nem az emberrel magaval.......

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.03. 23:22:09

Figyi Translator!

Orommel figyelem a hozzaszolasaidat (neha rohogok rajtuk, de ezt legyszi bocsasd meg nekem..) mert azt latom, hogy egy olyan emberrel sikerult talalkoznom, aki akar is kommunikalni velunk.
En oszinten kivancsi vagyok arra, hogy te mit tartasz jonak az sci -ben, illetyve Hubbard tanitasaiban.Benne vagy egy hoszabb eszmecsereben?

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.04. 04:34:07

"Ugye milyen jó kérdés :D"

Válaszolsz is rá? :-D

"Melyik kézzel ittad, mennyit kortyoltál, mi volt rajtad, milyen meleg volt, milyen ritmusban ittad,stb. Van vagy ötveniksz érzet, folyamatosan lementve, azért az rengeteg adat."

Kanalaztam. Jobb kézzel. Most végiggondoltam, de nem jött semmilyen érzés. Valamit szarul csinálok? :-)

"Nem pont. Az ilyen helyezetkben pont hogy felmegy a test ellenállása."

A nedves bőr sokkal jobban vezeti az áramot, vagyis kisebb az ellenállása. Pont.

"Az izzadástól nem "leng" a mutató, hanem percek alatt, szinte észrevehettetlenül csökken az ellenállás."

Akkor ez nem olyan, mint a poligráf? Több perc is eltelik 2 kérdés között?

A megadott linken nem találtam semmit... Lehet szarul keresek... :-)

Valami ilyenre gondoltam:

wog: nem sci, nem tud semmit
preclear: sci, tudja, mi az az auditálás
OT X: áthaladt a hídon, telepátiás képességek

Van ilyen lista valahol?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.04. 11:16:00

:: McCoy 2008.07.03. 23:22:09
:: Benne vagy egy hoszabb eszmecsereben?

Persze, csak lassú lesz, ritkán van időm írni. Meg igyexek mindenkinek válaszolni.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.04. 12:38:32

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.03. 20:44:18
:: Kivétel talán Beck "pofádbamászok" Zsolt. Őt mondjuk fejberúgnám :D

Közgazdász, bal part, mit vársz? :D

:: Számomra az univerzum egy cseppet sem misztikus.

Na ez az a tipikus "hatéveseknek is magyarázható" dolog.
Mi tartja fent az univerzumot, a szabályokat, pillantról pillanatra? Miért egységes mindenhol a fizika, miért nincsenek anomáliák?
És ugye ezt a kérdést hogyan lehet fizikai eszközökkel vizsgálni?

:: Én akkor sem látom be, hogy ez a jelenség lenne a kulcs az emberiség problémáinak megoldásához.

Hát, ez legalábbis egy fizikailag mérhető jelenségeket produkáló és rengeteg adatot szolgáltató mélylélektani irány.
Ha pedig egy problémát meg akarsz oldani, akkor érdemes az alapokig leásni, és a szci ment el ebbe az irányba a leginkább az összes közül.

:: Milyen a restimulatív környezet? (Példával plz. hogy én is értsem :))

Ahol folyamatosan felb@sszák az agyad, például amikor veszel egy házat, és a 200k-s illeték helyett kapsz egy levelet 300k illeték + 500k késedelmi bírságról, mert hónapok óta nem bírták kijavítani ezt a bugot az APEH-nél a programban :-/
Vagy ha nincs meg biztosan a napi betevőd és leköti a gondolataidat, ami elég jó eséllyel legalább a fél országra igaz...

:: Volt már párszor olyan, hogy egyszer csak az ágyamban találtam magam és iszonyúan fájt a fejem. :)

Asszem ez inkább "kémiai exteriorizáció" lehetett, vmi szerves oldószer következtében :DDD

:: Így lehet törölni a poszt-hipnotikus szuggesszió hatását is?

Alapvetően igen. Méterrel könnyebb, mert könnyebben megtalálod, hogy mit akar a személy elkerülni, illetve a személy hajlamos megismételni az utasításokat is.

:: Nekem a te véleményed is megfelel.

A csörcsben az a jó, hogy kontrollálnak, segítenek legyőzni a fegyelmezetlenséged, vmint egységes a tanulnivaló, és sok mindent fordítanak le.
A hátrány viszont az, hogy nem mindenkinek való ez a túlzott kontroll, sőt egy idő után elég irritáló tud lenne, az anyagok a mennyiség miatt rosszul vannak lefordítva, meg amúgy is folyamatosan változtatgatják őket, hiába hívják őket eredetinek. No meg persze a legnagyobb baj az, hogy a vezetőségnek már nem a szci a célja, hanem a pénzszerzés.

A zónában kicsit fordított a helyzet, sokkal inkább magadra vagy utalva, könnyebben fel lehet adni, nehezebben lehet anyagokhoz hozzájutni, ellenben olcsóbb és szabadabb érzés.
Hátrány még az, hogy nincs igazi összefogás, túl sok különböző irány és nézpont van ehhez, vmint az is, hogy a különböző zónás szervezetek vhol konkurrenciák is, és ez sem tesz jót a kapcsolatoknak.

:: gz · mlmhu.blog.hu 2008.07.04. 04:34:07
:: "Ugye milyen jó kérdés :D"
:: Válaszolsz is rá? :-D

Nos, ha van egy ilyen ellentmondó állításod, jó eséllyel az egyik feltételezés nem igaz. Vagy az, hogy nincs előző élet és azokat hallucinálsz, vagy az, hogy van előző élet, és csak hallucinálod, hogy nincs :D
Válaszolni nekem kell rá, én nem tudok helyetted ;)

:: Kanalaztam. Jobb kézzel. Most végiggondoltam, de nem jött semmilyen érzés. Valamit szarul csinálok? :-)

Ez csak a bevezető. A komolyabbakban már van lehet fájdalom is, meg ilyesmi.

:: A nedves bőr sokkal jobban vezeti az áramot, vagyis kisebb az ellenállása. Pont.

Ettől függetlenül felmegy az ellenállás. Pont. Ugyanis a tenyér nedvességtartalma csak mérési zaj.

:: Akkor ez nem olyan, mint a poligráf? Több perc is eltelik 2 kérdés között?

A lengéseknek a kérdés végén azonnal meg kell jelenniük. Amúgy egy eljárás 2-3 perctől kezdve elég sokáig tud futni, van olyan is, hogy órákig válaszolsz ugyanarra a kérdésre, mert még mindig van vmi változás.

:: A megadott linken nem találtam semmit... Lehet szarul keresek... :-)

Sőt biztos :D

freezoneamerica.com/Clearbird/guide2004/index.htm
freezoneamerica.com/Clearbird/guide2004/book/99glossary.htm

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.07.04. 13:49:04

bocs TransX, de a "párbeszédünkre" vonatkozóan nem tudok mit kezdeni olyan hozzászólásaiddal, ami érdemben nem válaszol, csak (felesleges) új visszakérdezést tesz fel.
Többi írásodra nem vonatkozik feltétlen, ott néha találok olvasásra alkalmast. ;-)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.04. 13:55:35

Translator:

> Mi tartja fent az univerzumot, a szabályokat, pillantról pillanatra? Miért egységes mindenhol a fizika, miért nincsenek anomáliák?
> És ugye ezt a kérdést hogyan lehet fizikai eszközökkel vizsgálni?

Én úgy gondolom, hogy létezik egyetlen egy "fő" szabály, aminek minden engedelmeskedik. Valami egészen elemi. Pl. mint hogy az azonos töltésű részecskék taszítják egymást. Nem ez! Ennél valami sokkal elemibb, olyan mélységben, hogy a tudósaink a közelében sem járnak még. És ennek az elemi szabálynak a logikus következménye az összes többi.
Olyan az egész mint egy bonyolult sokdimenziós fraktál. És hogy miért mégis olyan kaotikus? Ez csak a "zoomolás" mértékének a függvénye. Atomi szinten egész rendszerezett még a dolog. A molekuláknál már kicsit bonyolódik. Az ember már komplex, de még mindig egy mintát követ, ahogy a természet általában. Minél nagyobb a lépték, annál jobban szem elől veszítjük a mintát, az ismétlődést. De mégis, szerintem minden visszavezethető egy pontba.

Hogy ki hozta létre ezt a szabályt és milyen célból, azt nem tudom. Az egyetlen problémám az, hogy ha egy istenszerű entitás, akkor őt mi hozta létre és milyen célból? És az ő alkotóját, stb...?
Nehéz a létezést megmagyarázni, mert semmi nem indokolja.

> Ha pedig egy problémát meg akarsz oldani, akkor érdemes az alapokig leásni...

Hmm. Én azt hittem, hogy a Szceintológia tökéletessé tudja tenni a bolygót a tech-el. Ha ez még csak egy kísérleti fázis, akkor illene kedvezményt adni a kísérleti nyulaknak. :)

> Ahol folyamatosan felb@sszák az agyad...

Léteznek pozitív engrammok is?

> Asszem ez inkább "kémiai exteriorizáció" lehetett, vmi szerves oldószer következtében :DDD

Lehet, nem emlékszem. :D

>A csörcsben az a jó, hogy kontrollálnak...

Úgy értem a Szabad Zóna hogyan viszonyul azokhoz a kérdésekhez, amik kapcsán pl. Anonymous támadja az Egyházat?
Pl. Xenu, titkos tanok, Disconnection, Fair Game, RFP, OSA, Sea Org, stb.

harmatOSA 2008.07.04. 23:05:47

Jó rég jártam erre , de valaki mesélje el Translatort miért kell piszkálni mert nem jut el a tudatomig...... kösz
HA JÓLTÉVEDEK, A FREEZONE MELLŐZI AZOKAT A SALLANGOKAT AMIK A SCN BEN SZÁMONKÉRHETŐK, ONNAN VALÓBAN EGYÉNI DOLGA MINDENKINEK MIBEN HISZ ....
VAGY TÉVEDEK?

tévedsz 2008.07.04. 23:15:12

gondold át vajon miért..egxszer majdcsak megérted

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.05. 00:19:36

Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.07.04. 11:16:00
:: McCoy 2008.07.03. 23:22:09
:: Benne vagy egy hoszabb eszmecsereben?

Persze, csak lassú lesz, ritkán van időm írni. Meg igyexek mindenkinek válaszolni.

Nos, koszonom Translator, elkeszitettem egy postot erre a celra, ahol mar fel is tettem Neked az elso kerdesemet, szeretettel varlak!

filozofiahitkutatas.blog.hu/2008/07/04/szcientologiai_ismervek_avagy_mi_jo_benne

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.05. 00:46:11

"Miért egységes mindenhol a fizika, miért nincsenek anomáliák?"

Mire gondolsz? A tér görbülése nagy gravitáció hatására elég jó anomália?

"Nos, ha van egy ilyen ellentmondó állításod..."

Szerintem nincs előző élet, és Te hallucinálsz auditáláskor. Valószínűleg ezért nem tudod nekem be/megmagyarázni ezt az egészet...

"Ettől függetlenül felmegy az ellenállás. Pont. Ugyanis a tenyér nedvességtartalma csak mérési zaj."

Te tanultál valaha elektrotechnikát? Szakközép, első évfolyam?

"Sőt biztos :D"

Kösz. :-)
Nagyjából világos a dolog, de az OT szinteket nem találtam... Az csak sci-ben van?

PPéter 2008.07.05. 22:29:16

Translator +X+
Először is nem írtál nekem levelet, hazug barátom. Másrészt meg folyamatosan handabandázol az áltudományod bizonyíthatatlan hülyeségeit szajkózva.

"Elárulod, hogy mi az az alacsonyabbrendűségi érzésed, ami miatt engem jelzőkkel kell illetned?"

Semmiféle ilyen érzésem nincs, kettőnk közül nem én próbálom őgy megoldnia a gondjaimat, hogy a bubiméterrel kondicionálom magam az előző életeim rossz emlékei utáni hajsza során. :D

Sajnálatos, hogy nem tudsz elszakadni ettől a felfogástól - visszakérdezel, terelsz, SOHA SEMMILYEN ÉRTELMES VÁLASZT NEM ADSZ. Haszontalan, sőt kártékony áltudományt istenítesz, amelynek SEMMILYEN BIZONYÍTHATÓ, TUDOMÁNYOS alapja nincs. Ha mégis van, akkor linkelj be már - nem szcientológus, hanem független szakértői - értekezéseket, hogy a szcientológia egy összeszedett, működő, valós tudomány. Ja, hogy ilyen nincs. Értesíts, ha hivatalosan is kikerül a szcientofaszság az áltudomány kategóriából, jó? :D

"Ugye tudod, hogy ez egy dehumanizálási folyamat, amellyel engem kevésbé emberinek akarsz tartani, hogy így a karma visszarugása nélkül bánthass?"

Jaj, ezek az üres körmondatok, drága barátom. Mindig ezek a terjengős, értelmesnek látszani akaró frázisok, amik mögött NINCS SEMMI. Szerintem már üvegesre auditáltad az agyad.

A másik fórumon is tényeket kértünk tőled. TÉNYEKET. Nem a szubjektív tapasztalataidat és azt, hogy szerinted ezek mit jelentenek, hanem tudományos érvekeket, valós gondolatokat. Félreértés ne essék, nem kérnék ilyet tőled, ha szimpla vallásként, hitként ábrázolnád a szcientológiát - egy kereszténytől se kérek bizonyítékot rá, hogy tényleg érzi Isten jelenlétét -, de mivel ragaszkodsz hozzá, hogy a szcientológiát tudományként kezeljük, így csak azt mondhatom: mivel nincs semmilyen elismert tudományos alapja, addig csak a szerencsétlen, e-metert markolászó kóklerek kártékony baromsága az egész.

Ja tudom, kileng a tű, és jobban érzed magad, ez a bizonyíték. :D És ha valami feldereng, akkor ez csak az előző életeidből lehet. Szépen beetettek ezzel a baromsággal, kedves Transzi. :D

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.06. 12:24:04

Annyi értelmes választ még Szcientológustól nem kaptam mint Translatortól. Sok mindenben igazad van Péter, de ha valaki, akkor Translator az, aki hajlandó értelmes és őszinte kommunikációra. Én ezt becsülöm benne.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.07.07. 03:05:44

még annyit az e-meter varázslatos működéséről és becsaphatatlan mivoltáról,
hogy mikor már kimenekülőben voltam az SO-ból, többször sec-check-en is "átvertem" az e-metert (több képzett FLAG auditor volt, de volt egy etikai okból EPF-re küldött liba is), de még tanfolyam végén is kipróbáltam (kb. 2x).
akkor sem vettek párszor észre, pedig nem voltam elégedett a baromi béna, sőt ostoba tanfolyam anyaggal.

TransX: igen, Ő egész értelmesen válaszol, de azért az önteltség, "én aztán mindent tudok és megválaszolok mer' okos/képzett vagyok" benne van mint minden RonDroidban.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.07. 12:30:11

dzsungelharcos irta:

"Felmondhatod akár az egész tananyagot, a lényeg nem változik. A kiindulópontod az elmélet. Itt pl. energiablokkokról beszélsz, ami a dianetikán kívül értelmezhetetlen. "

Ez tevedes. Konyvtarnyi szankszrit irodalom foglalkozik az energiablokokkal, a Tibetiek is, a gorogok (akiktol a "prana" szo ered) is ismertek.
De ma is, a kulombozo yoga es meditacios technikak foglalkoznak a pranikus energiablokkok oldasaval, a prana -vezetekek tisztitasaval.

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.07. 12:32:28

Szerintem is - Translator az atlag szci hozzaszolasokkal ellentetben relativ ertelmesen komunikal.Ezert is kertem fel beszelgetesre - viszajelzes meg nem jott.
Meg azt se felejtsuk el, hogy O, mint szabadzonas, az szci szemeben mokusnak szamit.......

TB 2008.07.07. 12:57:24

Két megjegyzésem lenne:

1. Ami Translatort illeti: válaszol, de csak rondroid módján. Azaz erősen sumákol, összehord hetet-havat. Érdemi választ többnyire nem ad, illetve szélhámos módjára, olyasmire válaszol, amit nem is kérdeztek tőle. Vagy éppen addig mismásolja el a dolgot, amíg az eredeti álláspontjára már nem emlékeznek, akkor mond valami mást.

2. E-méter. ami magát a műszert illeti, az egy Wheatstone-rendszerű ellenállásmérő. Nem bonyolult, méréstartománya a fényképek alapján pár kiloohmtól párszor tíz megaohmig terjed.
A szakközépiskolában kb. fél óra alatt megépítettünk a srácokkal egyet, majd hatalmas röhögések közepette "kikérdeztük" egymást. Úgy fél óra után szinte mindenki akkor verte át a műszert, amikor akarta. Játék, nem több, de a hülye amerikaiak túlmisztifikálják az egész "hazugságvizsgáló-gépet".

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.07. 14:07:30

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.07.04. 13:49:04
:: bocs TransX, de a "párbeszédünkre" vonatkozóan nem tudok mit kezdeni olyan hozzászólásaiddal, ami érdemben nem válaszol, csak (felesleges) új visszakérdezést tesz fel.

Nem is kell, nem azért írtam :D

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.04. 13:55:35
:: Én úgy gondolom, hogy létezik egyetlen egy "fo" szabály, aminek minden engedelmeskedik. Valami egészen elemi.

Én is.

:: Olyan az egész mint egy bonyolult sokdimenziós fraktál. ...

Pontosan. Amúgy az elme is hasonlóan épül fel, van pár egyszerû alapszabály, azután bonyolódik rendesen.

:: Hogy ki hozta létre ezt a szabályt és milyen célból, azt nem tudom.

Dettó. Ugye ez a baj az összes vallással is. :D

:: Nehéz a létezést megmagyarázni, mert semmi nem indokolja.

Pontosan. Én is ugyanerre jutottam.
Szóval a logika valahol bukik, és meg kellene találni, hogy hol.

:: Hmm. Én azt hittem, hogy a Szceintológia tökéletessé tudja tenni a bolygót a tech-el.

Azért ehhez kellene vagy 100 millió auditor, meg oktatás is, szóval azért nem ilyen világos a helyzet. Most el tudod képzelni, hogy a csörcs (ha akarna) a következõ 100 évben képes lenne kitermelni ennyi auditort?

:: Ha ez még csak egy kísérleti fázis, akkor illene kedvezményt adni a kísérleti nyulaknak. :)

Azért ennyire nem rossz a helyzet :D
Volt egy csomó eljárás és megközelítés, amit elvetettek, mert túl sok problémát okozott, vmint nem mûködött mindenkin.
Ilyen volt egy "egycsapásra-clear", ami egy exteriorizációs technika volt, csak éppen nem mûködött mindenkin (csak úgy az emberek felén), valamint bekapcsolta a korábbi meghalásokat, és egyre kevésbé akartak az emberek kimenni a testükbõl.

:: Léteznek pozitív engrammok is?

Én nem tudok róla.
Az engram futtatása során egyre jobbkedvû leszel, és a végére általában a vidám és lelkes érzelmi sávba jutsz.
Úgy tûnik, hogy ez az alapvetõ, azaz engrammentes állapot, azaz pozitív engram nem létezik

:: tévedsz 2008.07.04. 23:15:12
:: gondold át vajon miért..egxszer majdcsak megérted

Közben ütögetni is kell a fejed, mint Micimackónak, és mondogasd, hogy "gondolj" :D

:: elkeszitettem egy postot erre a celra, ahol mar fel is tettem Neked az elso kerdesemet, szeretettel varlak!

Ok, megyek akkor.

:: gz · mlmhu.blog.hu 2008.07.05. 00:46:11
:: Mire gondolsz? A tér görbülése nagy gravitáció hatására elég jó anomália?

Nem, mert az a tér szerkezetéhez, a szabályokhoz tartozik. Szabályellenes az lenne, ha rá tudnál bökni egy köbméterre, hogy "itten nem érvényes a gravitáció", vagy fánk alakú csillagok lennének, mint Terry Pratchett "A nap sötét oldalá"-ban...

:: Szerintem nincs elozo élet, és Te hallucinálsz auditáláskor.

Nos igen, addig, amíg nincs saját tapasztalat, addig ugye a tiéd is, meg az enyém is "vélemény" marad :D
Tény akkor lesz, ha egyetértünk :DDD

:: Te tanultál valaha elektrotechnikát? Szakközép, elso évfolyam?

Nem, elektronikát tanultam, három félévet, egyetemen, másod-harmadévben.
Na meg persze van két szemem, láttam (sõt dolgoztam le) olyan magas bõrellenállást, amit semmilyen izzadós tenyér nem tud levinni.

:: Nagyjából világos a dolog, de az OT szinteket nem találtam... Az csak sci-ben van?

Azért, mert vita volt arról, hogy illik-e kitenni, de nézd meg itten:
freezoneearth.org/Prometheus04/
A magasabb OT szintekrõl nem tudok átiratot.

:: PPéter · www.burn.hu 2008.07.05. 22:29:16
:: Eloször is nem írtál nekem levelet, hazug barátom.

Az nem baj, hogy soha nem is állítottam ilyet, azaz TE hazudsz? :D

:: Másrészt meg folyamatosan handabandázol az áltudományod bizonyíthatatlan hülyeségeit szajkózva.

Az már a te bajod, hogy a szellemi képességeid nem elegendõek az általam közöltek befogadására :D
De ha gondolod, szótisztázhatunk :DDD

:: nem én próbálom ogy megoldnia a gondjaimat

Pedig úgy tûnik, hogy téged zavar a kommunikációm. :D

:: hogy a bubiméterrel kondicionálom magam az elozo életeim rossz emlékei utáni hajsza során. :D

Na igen, az ilyen állítások miatt kellene szótisztáznod :DDD

:: SOHA SEMMILYEN ÉRTELMES VÁLASZT NEM ADSZ.

Izé, AnonHun-nak miért más a véleménye?

:: Haszontalan, sot kártékony áltudományt istenítesz

Izé, elmesélem a tapasztalataimat?

:: amelynek SEMMILYEN BIZONYÍTHATÓ, TUDOMÁNYOS alapja nincs.

Csak a tapasztalatom van. Tudom, az se nem tudományos (fõleg, hogy senki nem vizsgálta), se nem bizonyítható, mert nem jelent meg szaklapban, a dokumentációt meg sajna gyónási titok miatt nem adhatom ki, tehát nem igaz. :D
Hoppá, csak nem megint lehazugoztál? De ilyet te úgyse tennél :D

:: Ha mégis van, akkor linkelj be már - nem szcientológus, hanem független szakértoi - értekezéseket

Független, hehe :D
Láttál már ilyet? Muti egy csoportot, akikre rá lehet fogni, hogy független :D
Ha igazolja, akkor szci simaagyú agymosott, ha nem, akkor meg pszichobérenc :D

(De tudod mit, varázsolj be pár "nem független"-t, majd vesézek belõle.)

:: hogy a szcientológia egy összeszedett, muködo, valós tudomány.

:: Jaj, ezek az üres körmondatok, drága barátom.

Majd ha megérted, szólj, addig mehet az óvodás hiszti. :D

:: A másik fórumon is tényeket kértünk toled. TÉNYEKET.

Talán a "tény" fogalmaddal van vmi baj. Amit én tapasztalok, az nekem tény. Amit te ebbõl értelmezel, az vélemény.
És nem attól lesz vmi tény, hogy megjelenik egy szaklapban. Attól az még csak nyilvánosságra van hozva. Majd ha többen is reprodukálják, akkor talán lesz belõle tény.

De addig, amíg nem vagy hajlandó reprodukálni a kísérletet, addig neked mindegyik csak VÉLEMÉNY marad.

:: Nem a szubjektív tapasztalataidat és azt, hogy szerinted ezek mit jelentenek, hanem tudományos érvekeket

Muti már egyet.

:: valós gondolatokat.

Hehe, valós gondolat = minden, ami a világnézetedet alátámasztja, és semmi, ami az enyémet? :D

:: mivel nincs semmilyen elismert tudományos alapja, addig csak a szerencsétlen, e-metert markolászó kóklerek kártékony baromsága az egész.

Nem, addig csak az a VÉLEMÉNYED, hogy ez "szerencsétlen, e-metert markolászó kóklerek kártékony baromsága".
Amíg nem szervezel össze egy (de inkább 4-5) tudományos vizsgálatot, addig a kérdés mind a két irányban nyitott.
Tudod, a "tudományos" nem azt jelenti, hogy "belémégett a materializmus", hanem hogy "reprodukáljuk a kísérletet, csinálunk róla szép táblázatokat és számolunk korrelációt, majd szép színes és jó drága, zártkörû lapokban ennek az eredményét nyilvánosságra hozzuk, ha a szerkesztõk nem túl vaskalaposak, "

:: Ja tudom, kileng a tu, és jobban érzed magad, ez a bizonyíték. :D

Ez már egy ÉRV.
BIZONYÍTÉK az, hogy eddig alapvetõen mindenkinek kilengett a tû és mindenki jobban érezte magát, akit legalább 4-5 órát auditáltam.
De szótisztázhatunk, mondom :D

:: És ha valami feldereng, akkor ez csak az elozo életeidbol lehet.

Ja, "feldereng"-nek én spec nem nevezném azt, amikor akkora lórugásszerû WTF lesz az auditálásból, hogy utána órákon át nem térek magamhoz.
De mivel ez neked nem "valós", asszem kihagyhatjuk, csak aztán ne lepõdj meg, ha a homályos elképzeléseidet lenézem ;)

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.07.07. 03:05:44
:: még annyit az e-meter varázslatos muködésérol és becsaphatatlan mivoltáról

Izé, neked az "ARK-töréses lebegõ tû" mond vmit?
Mert hogy ülésben nem voltál (hajlandó foglalkozni az elméjével/hajlandó kommunnikálni az auditorral), az hót ziher. Ezt viszont az auditornak kellene észrevennie.

:: de azért az önteltség, "én aztán mindent tudok és megválaszolok mer' okos/képzett vagyok" benne van mint minden RonDroidban.

Még mindig jobb ez, mint az "én aztán mindent tudok és megválaszolok mer' sokat olvastam róla" hozzáállás, amivel gyakran összeakadok :D
De ha többet tudsz nálam, és ezt szakmai érvekkel alá tudod támasztani, akkor átváltok alázatosra, néha meg is teszem, vannak olyanok ;)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.07. 14:11:13

:: TB 2008.07.07. 12:57:24
:: 1. Ami Translatort illeti: válaszol, de csak rondroid módján. Azaz erosen sumákol, összehord hetet-havat.

Javasolom a TR-3 tanulmányozását: Azaz újra és újra felteszed a kérdést, amíg választ nem kapsz rá. (Utána persze illik megköszönni. ;) )

:: Érdemi választ többnyire nem ad, illetve szélhámos módjára, olyasmire válaszol, amit nem is kérdeztek tole.

Ja, ezt meg szoktam kapni, csak általában olyanoktól, akik soha nem tesznek fel nekem kérdéseket :D

:: Nem bonyolult, méréstartománya a fényképek alapján pár kiloohmtól párszor tíz megaohmig terjed.

Na, vmi olyat írtál, ami igaz.

:: Úgy fél óra után szinte mindenki akkor verte át a muszert, amikor akarta.

Ezért jó az, hogy nem hazugságvizsgálásra használjuk :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.07. 18:25:54

Na valami ilyesmire gondoltam, amikor a fizika állandóságát említettem:

index.hu/tudomany/urkutatas/mnhu080707/

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.07.08. 09:58:39

TransX írja: "hót ziher"..
nézd, szerintem ne értékelj, hanem inkább ébredj fel. Semmit nem tudsz rólam, azt se hogy milyen képzéseken és tanfolyamokon jártam, vagy akár milyen képességekkel rendelkez(t)em.

Megszoktad,hogy neked kell másokat értékelni?
ejj, ezekszerint mehetsz auditálni magadat :))

Más felől "tudhatsz többet" mint én, akár a SCN-ről is, meg a techről, de szállj már le a magas lóról, mert nem áll jól ez kiherélt gebe.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.08. 11:40:52

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.07.08. 09:58:39

:: Megszoktad,hogy neked kell másokat értékelni?

Persze. Miért, kinek kellene ezt helyettem megtennie? ;)

:: ejj, ezekszerint mehetsz auditálni magadat :))

Pedig még olyan apróságokat is csináltam, hogy igazat adtam neked. Ezt is auditálni kellene? :D

:: Más felől "tudhatsz többet" mint én, akár a SCN-ről is, meg a techről, de szállj már le a magas lóról, mert nem áll jól ez kiherélt gebe.

Asszem, nem érted.
Van egy réteg, 2,5 felett, akikkel lehet értelmesen beszélgetni. Ott nincs szó lovakról, magasságról, csak vélemény- és tapasztalatcseréről.
AnonHun pölö ilyen.

Van az alatta lévő sáv, az ellenséges és sunyi szint, akikkel eleve nem lehet kommunikálni. Velük csak játszani lehet, kötözködni. Nincs meg bennük a figyelem és a hajlandóság, hogy észrevegyenek.

Dr. Kix 2008.07.08. 12:17:57

Transzi még mindig képtelen egy hozzászólást egészként értelmezni. Mondatokba, sőt, félmondatokba köt bele. Az talán látszik, hogy "szótisztázni" képes.
Vajon a "mindentudó" könyveiben arról is van szó, hogy mi az a mondat, vagy bekezdés? Hogy attól, ha egy hozzászólás minden szavát érti, még nem biztos, hogy magát a hozzászólást is érti?(Sőt: több esetben látszik, hogy nem érti, vagy nem akarja érteni.)

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.08. 12:54:49

Én értem amit Translator ír. Akkor most velem van a gond? :)De a flame tetszik, még akkor is ha egy helyben toporogtok miatta.

Tudjátok mi a legnagyobb különbség Translator és egy scidroid között? Az, hogy ő nem titkolja a véleményét a szci-ről. El tudnátok képzeli ugyanezt mondjuk Braun "nemtudom értelmezni" Mónikáról? :)

Az amit gondol pedig vita tárgya. Egy vallási (?) vitában nem az érzelmeknek, hanem a logikának kellene dominálnia.

Translator:

> Pontosan. Én is ugyanerre jutottam.
> Szóval a logika valahol bukik, és meg kellene találni, hogy hol.

Ha rájöttél, szólj azonnal. De félek hogy ez felérne egy nullával való osztással :)

> Azért ehhez kellene vagy 100 millió auditor, meg oktatás is...

Én úgy értettem, hogy ha mindenki Clear lenne a bolygón, akkor sem oldódna meg semmi. Az az igazság, hogy borsózik a hátam a gondolatától is.

>Úgy tûnik, hogy ez az alapvetõ, azaz engrammentes állapot, azaz pozitív engram nem létezik.

Én ezt nem így tapasztaltam. Egy kellemes illat (nagyi sütije, stb.) vagy más flashback (nosztalgia) igen jó hatással tud lenni ránk. Én attól félek, hogy a Clear állapot ezeket is elveszi, mint járulékos veszteség. Legalábbis ezt látom a szcientológusok műmosolya mögött.

Lafayett Ronald Hubbard 2008.07.08. 17:49:51

Rendben. Akkor ami az R6 -ot illeti. Az olyan felremagyarazas ott fentebb a postban, most probalok futtatni nektek egy valodi R6 - ot.
Szoval, Asimov meg en sokat jartunk Aleister Crowley - hez goa partival egybekotott satanista szeanszokra.Mi a fene.Namost.Aleister - nek volt egy farmja a 66 - os ut melett (R6- Route 66), csak amikor mentunk hozza, tobbnyire mar ugy be voltunk allva, hogy nem tudtuk kimondani - Route 66, igy lerovidult R 6 -ra.Egyik nap a másik után, ra-ta-ta-ta-ta-ta-ta.
Es volt elfogas is....na nem olyan ne arra gondoljatok… próbálok futtatni egy elfogást… hogy röpködtök erre-arra a levegőben, aztán egyszercsak valaki rátok dob egy hálót, meg ilyen hülyeségek; az FBI akart elfogni bennunket, mert nem fizettunk adot ( minek az a sok dramatizáló pszichopatanak?!!), meg lerobbant kavefozot arultunk e-meterkent.ra-ta-ta-ta-ta-ta-ta.

harmatOSA 2008.07.08. 20:07:30

Még mindig úgy hiszem , joga van mindenkinek abban és úgy hinni ahogy akar.
A blog célja nem a hit leleplezése , azokanak a visszáságoknak a leleplezése amiket az "egyház"művel vallásos tevékenység álcája alatt.
Joga van mindenkinek úgy és abban hinni amiben akar. Translatoron kivül egy , volt scn sem kommunikál kitartóan. Az hogy ő a tehet működőképesnek tartja , az ő dolga. Az hogy ennek nem találta megfelelő keretnek az egyházat.... innentől a vélemények egyeznek.
Hitvita sehova nem visz ......

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.07.08. 22:50:49

Kedves harmatOSA

Ha a szcientologusoknak jogukban all a szabad vallasgyakorlas leple alatt olyan mocskossagokat elkovetni, mint amit az utolso postban is latsz (gyermekek), ez ez a jog szavatolja nekik, hogy (egyenlore meg) szabadlabon vannak

Akkor nekem hagy legyen meg a szabad velemenynyilvanitashoz a jogom, es hagy csapkodjam a terdem rohogve ettol a sztoritol, es hagy adjak ezen velemenyemnek hangot - akar ezen a blogon is....
Es ez nem Translator ellen iranyul - nezd meg mit irtam a blogomban arrol, hogy mi a velemenyem - ki miben hisz.

filozofiahitkutatas.blog.hu/2008/07/04/szcientologiai_ismervek_avagy_mi_jo_benne

Viszont ha nem haragszol - tovabbra is elek a szabad velemennyilvanitasi jogommal - es parodizalni fogom a sztorit is - meg Hubbardot is.
A sztorit azert - mert szerintem egy betepett - berugott agyszulemeny
Hubbardot meg azert, mert egy satanista, skizofren drogos - alkoholista volt.
Mert ha idaig nem tudtam volna rola ezeket - akkor a fenti sztrori elolvasasa utan valna nyilvanvalova - az eloadasmod miatt.
Ossze - vissza beszel, ide - oda ugrik, tobbszor elveszti a sajat tortenetenek a fonalat.
Ennel a 9 eves keresztlanyom is erthetobben es osszefuggobben tud eloadni egy sztorit, ugy, hogy a mondatok egymasba kapcsolodnak, van folyamata a tortenetnek.

Azonkivul, tudvan azt, hogy hubbard gazdasagi megfontolasbol alakitotta a szientologiat egyhazza - hitvitarol beszelni - enyhen szolva vicces.......

PPéter 2008.07.09. 00:06:35

Hitvitáról addig lehetne beszélni, amíg ezt a szart nem tudományként - ráadásul más tudományok pocskondiázása közben - vezetnék elő. Innentől kezdve tényleg vicces, sőt kötelezően tárgya a viccnek. Áltudomány. Kóklerség. Agymosás. Kívánt rész aláhúzandó.

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.09. 13:25:09

"Nem, mert az a tér szerkezetéhez, a szabályokhoz tartozik. Szabályellenes az lenne, ha rá tudnál bökni egy köbméterre, hogy "itten nem érvényes a gravitáció", vagy fánk alakú csillagok lennének, mint Terry Pratchett "A nap sötét oldalá"-ban..."

Én tudok olyen helyet, ahol nem működnek úgy általában a fizika törvényei (asszem a gravitáció pont igen...).

"Nem, elektronikát tanultam, három félévet, egyetemen, másod-harmadévben."

Akkor hogy írhatsz le olyan hülyeséget, hogy a nedves bőrnek nagyobb az ellenállása???

"Na meg persze van két szemem, láttam (sõt dolgoztam le) olyan magas bõrellenállást, amit semmilyen izzadós tenyér nem tud levinni."

??????? Ez valahogy ellentmondás...

PPéter: én mindhármat aláhúznám. Lehet? :-)

hit 2008.07.09. 14:16:04

Addig amíg a sci a hitét térítéssel másokra erőlteti, mer ugye ez náluk alapvető tech, addig mi a faszt lehet nekik tolerálni? he, harmatosa ...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.09. 15:10:28

:: Kix · www.vasrud.com 2008.07.08. 12:17:57
:: Transzi még mindig képtelen egy hozzászólást egészként értelmezni.

Ehhez ugye nem ártana értelmes hozzászólásokat is írni ;)

:: Mondatokba

Nem is. :P

:: sot, félmondatokba köt bele.

Ugye hogy nem :D

:: Vajon a "mindentudó" könyveiben arról is van szó, hogy mi az a mondat, vagy bekezdés?

Hah, szóval szerinted is szótisztázni kellene. :DDD
De a kedvedért elmesélem, hogy az irányelvek erre az esetre értelmezõ szótárokat írnak elõ.

:: Hogy attól, ha egy hozzászólás minden szavát érti, még nem biztos, hogy magát a hozzászólást is érti?

Erre lenne való a demózás és a gyurmázás, de ennek ismeretéhez elõször a szcirõl is tudni kellene vmit, nem csak a bulvármédiát túrni ;)

:: (Sot: több esetben látszik, hogy nem érti, vagy nem akarja érteni.)

Csak akkor, amikor már néhány kör értelmes válasz után sem jutunk el az értelmes kommunikáció

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.08. 12:54:49
:: Én értem amit Translator ír. Akkor most velem van a gond? :)

Egyértelmû, ha így folytatod, belõled is rondroid lesz :D

:: Én ezt nem így tapasztaltam. Egy kellemes illat (nagyi sütije, stb.) vagy más flashback (nosztalgia) igen jó hatással tud lenni ránk.

A különbség az, hogy az engramból a fájdalom és a kényszer kitörlõdik.
A kellemes emlékeket nyugodtan többször felidézheted, a bennük található jó érzés nem törlõdik ki, nem múlik el, ezért nem is nevezhetõk engramnak.

:: Én attól félek, hogy a Clear állapot ezeket is elveszi, mint járulékos veszteség.

Nem, a clear állapot alapvetõen az érzelmi stabilitásról és az érzelmek átélésérõl szól. Sokkal könnyebben maradsz jókedvû, ha pedig rosszkedvû leszel, akkor hamar képes leszel újra visszakerülni.

:: Legalábbis ezt látom a szcientológusok mumosolya mögött.

A mûmosoly az messze van ettõl a szinttõl (meg kíváncsi lennék, hogy mennyi is a clear azok közül, akik így mosolyognak...).
Azért általában vmi tartós környezeti elnyomás kell ahhoz, hogy egy clear tartósan itt ragadjon le, a csörcsben pedig ez a tech feletti zsarnokság szokott lenni.

yx 2008.07.09. 15:13:54

hit:
Ezt honnan veszed? (térítéssel erőltetett sci?!)Mivel igen erős Ron-istenítés valóban van a sci-n belül, gondolom, tudsz írni forrást.. (HCOPL-t)
Tapasztalataim szerint épphogy az a kétszínűség teszi a sci-t igazán veszélyessé, hogy kezdetben vannak a "fantasztikus" civil mozgalmaik, az általam ismert legliberálisabb vallástoleranciájuk és hitvallásuk.. és csak lassan nyel el a fekália! Jön a "te vagy minden baj okozója" (vagy a közeledben élő elnyomó), beszéld a mi nyelvünket, éld köztünk a mindennapjaid és ünnepeid, valld be bűneid a megbocsátásért és ismerd meg a mi valóságunkat; Xenu, börtönbolygó, DC-k, Helatrobus! És ezt olyan apránként adagolva, hogy esetleg észre sem veszed, hogy az egyike lettél az "agymosott barmok"-nak. Vagy nem akarod észrevenni, hogy szabad akaratod hová vezetett!
És még valami: nem akarok újabb hitvitát kirobbantani, de jó lenne, ha az (a vallásképviselő) vetné az első követ.. :)

harmatOSA 2008.07.09. 23:03:56

HIT
1, TE NE MOND MEG MÁSNAK MIBEN HIGYJEN
2, AKI FELNŐTT NAGYKORÚ FELELŐS MAGÁÉRT
3, AMIT MEG LEHET TENNI TÁJÉKOZTATÁS, ÉS GONDOSKODNI RÓLA HOGY FIATALKORÚAKAT NE BÁNTHASSÁK
HIT HE....

Lafayett Ronald Hubbard 2008.07.09. 23:35:35

Ne kiabalj harmatosa, az nem jo a dinamikadnak, a thetanjaid meg egyenesen stresszesek lesznek tole....

harmatOSA 2008.07.10. 10:19:11

lrh:) MENJ TE A FENÉBE:))))))))

AnonHun · http://www.freefourm.hu/anonymous 2008.07.10. 13:13:06

Translator:

Fura amit az engrammokról mondasz.
Ha jól értem, akkor a lét normális állapota a felhőtlen boldogság, amit a negatív engrammok mérgeznek csupán? A felidézés pedig a negatív hatásokat törli csak, a pozitív érzések pedig örökkévalók?

Egyfelől ez egy durva asszimetria jó és rossz között, ami az én világképembe nem nagyon fér bele. Sem a "fraktál-elméletbe" amiről korábban beszéltünk.

Ha így lenne, akkor az előző életünkből az összes pozitív hatású engrammot is tovább örökölnénk, vagyis SOKKAL boldogabbnak kéne lennünk, mint valójában vagyunk.

Egyébként számomra az is fura, hogy csupán a többszöri felidézéssel ki lehet "gyomlálni" ezeket a negatív engrammokat. Persze, megkönnyebbül az ember ha elmesélni valakinek a baját, de ahogy a mondás tartja "Egy seb beforrhat, de a heg örökre megmarad". Ezt egyébként én is így tapasztalom.

Te hogy vagy ezzel?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.11. 17:40:21

:: AnonHun · www.freefourm.hu/anonymous 2008.07.10. 13:13:06
:: Ha jól értem, akkor a lét normális állapota a felhotlen boldogság, amit a negatív engrammok mérgeznek csupán?

Elsõ közelítésben ez így van.
Azért az igazi mérgezés az, ha nem vállalsz felelõsséget a tetteidért, de ez elég messzire el tud menni...

:: A felidézés pedig a negatív hatásokat törli csak, a pozitív érzések pedig örökkévalók?

Valahogy így.
Azokat a blokkokat törli, amelyek miatt nem vállalsz felelõsséget az eseményben való részvételért, tehát a fájdalmas eseményeket se rosszkedvvel fogod felidézni. (Ha mégis, akkor azt a területet nemm tisztítottad ki.)

:: Egyfelol ez egy durva asszimetria jó és rossz között, ami az én világképembe nem nagyon fér bele.

Így jártál. Amikor hazudsz magadnak, az rossz, amikor nem hazudsz magadnak, az jó. Vmi ilyesmi az alap...
Gravitációból is csaqk "vonzó" van, mégsem panaszkodsz, hogy nincs dualitás ;)

:: Ha így lenne, akkor az elozo életünkbol az összes pozitív hatású engrammot is tovább örökölnénk, vagyis SOKKAL boldogabbnak kéne lennünk, mint valójában vagyunk.

Csak éppen mindegyik korábbi élet halállal ér véget, és az fájdalmas, és ezért senki sem szívesen emlékezik vissza...

:: Egyébként számomra az is fura, hogy csupán a többszöri felidézéssel ki lehet "gyomlálni" ezeket a negatív engrammokat.

Azért, mert apránként az emlék egyes részeiért felelõsséget vállalsz.
"Itt voltam, ezt tettem, nem ott voltam, ezt hallottam, ezt érzékeltem".

:: de ahogy a mondás tartja "Egy seb beforrhat, de a heg örökre megmarad".

A lélek szerencsére kicsit jobban bírja a gyûrõdést :D

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.11. 19:28:37

Translator:

Abban teljesen egyetértek, hogy "menekülni" a problémák elől nem megoldás. Ha valami rosszat tettem, azért vállalom a felelőséget, nem hárítom, nem tagadom.
De pl. egy fóbiára ez már nem igaz. Egy rossz emlékért vagy balesetért nem tudok felelősséget vállalni. Vis major. Így történt, és nem miattam.

> Gravitációból is csak "vonzó" van, mégsem panaszkodsz, hogy nincs dualitás ;)

A gravitáció az egész univerzium kohéziós ereje. De ott van a duálja, a robbanás és a tágulás.

> Csak éppen mindegyik korábbi élet halállal ér véget, és az fájdalmas, és ezért senki sem szívesen emlékezik vissza...

Láttam én már embert mosollyal az arcán eltávozni. Ha pedig nem emlékszem vissza, akkor nincsenek rám hatással, igaz? Ez a negatív engrammokra is kell hogy vonatkozzanak.

A boldogság mint kiinduló állapot pedig még mindig furcsa számomra. Ha minden emléket elvennénk egy embertől (jót és rosszat is), akkor egy katatón zombit kapnánk, nem egy önfeledt gyermeket. Szvsz.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.07.11. 21:20:18

TransX:
nem válaszoltál érdemben, ezután te oktatod ki a másikat arról, hogy lehet-e vele értelmesen kommunikálni. Hmmm.

igazán theta a leértékelésed, köszi :))
Hozod a Scinoid színvonalat és pont magad minősíted 2.5 alattinak.
ezért jó veletek itt beszélni, mert csak hagyni kell hogy magatoktól írjatok és azzal be is mutatkoztok. :)

amper 2008.07.14. 03:19:38

Hát gyerekek!
Ez az egész a buddhizmus a sintoizmus a kereszténység kaotikus kotyvasza idiota iq negativ amerikai agyhalottaknak feltálalva.
Thetan es engrammok.. engram=eredendö bűn?:)) de most komolyan elolvastam ennek a fickonak a történetét amit linkeltetek..Ha én atomra berugok füvet szivok akkor is erthetőbben adok elő egy kezdetleges sci-fit mint ez a manus.Sajnálatos az aki könnyen befojásolható mert valamilyen problémával egyedül nem tud megküzdeni azt be lehet vinni a csőbe..
Részemről ennyi amint józan paraszti ésszel megláttam.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.14. 13:59:56

amper:

Sajnos az van, hogy sokan nem olvasnak utána mint Te tetted például és csont nélkül benyelik, hiába a józan paraszti ész.
Ki ne akarná megmenteni a bolygót? Ki ne akarna sikeresebb lenni?
Szemrebbenés nélkül képesek hazudni a cél érdekében. A cél pedig az, hogy minél jobban terjesszék a hitüket és módszereiket, illetve hogy vezető pozícióba juttassanak embereket.

Ezért vagyunk mi itt és ezért kockáztatjuk saját jóhírünket és egzisztenciánkat, hogy Ti minnél több dolgot tudhassatok meg.

Mindenki abban hisz amiben akar, de joga van tudni előre, mire is fizet be.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.14. 15:58:06

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.07.11. 19:28:37
:: De pl. egy fóbiára ez már nem igaz. Egy rossz emlékért vagy balesetért nem tudok felelosséget vállalni. Vis major. Így történt, és nem miattam.

Az a különbség, hogy egy komolyabb negatív eseményeknél nem tudod különválasztani, hogy te ezt tetted, más azt tette, azaz nincs meg az, hogy te miért voltál felelõs és más miért volt felelõs. Egyszerûen hiányzik a megfelelõ mértékû analitikus képesség, mert a fájdalom vagy kábszerek ezt elnyomják. Így csak a képek maradnak meg róla, amelyek adata utasításként viselkedik.

:: A gravitáció az egész univerzium kohéziós ereje. De ott van a duálja, a robbanás és a tágulás.

Az nem a gravitáció duálja. Amíg az elektromos töltésnél létezik ilyen dualitás, addig a gravitációnál nincs ilyen. És hosszú távon a gravitáció fog gyõzni, a robbannivalók el fognak fogyni...

:: Láttam én már embert mosollyal az arcán eltávozni.

Pedig ez az egyik tapasztalat. Én csak azokat mondom. (Pont ezért létezik az Ext/Int Rundown is, hogy a testbõl kikerülések negatív hatásait kezelni tudja)

:: Ha pedig nem emlékszem vissza, akkor nincsenek rám hatással, igaz? Ez a negatív engrammokra is kell hogy vonatkozzanak.

Pont ez volt a poszthipnotikus szuggeszció lényege is. Nem emléxel rá, mégis hat.

:: Ha minden emléket elvennénk egy embertol (jót és rosszat is), akkor egy katatón zombit kapnánk, nem egy önfeledt gyermeket. Szvsz.

Lehet. De mi a rossz élményekben felgyûlt öngátlásokat és fájdalommal történõ önvezérlést távolítjuk el, és bizony ennek önfeledt gyerek a végeredménye.

:: CConstantine · www.xenu.net 2008.07.11. 21:20:18
:: nem válaszoltál érdemben

Ha olyan okos vagy, akkor talán hallottál már a TR3-ról, ebben az esetben lehet javasolni az alkalmazását (vagy persze le lehet mondani a felelõsségrõl és engem bûnbaknak megtenni ;) )

:: amper 2008.07.14. 03:19:38
:: Ha én atomra berugok füvet szivok
:: Részemrol ennyi amint józan paraszti ésszel megláttam.

Csak én érzem az ellentmondást a kettõ között? :DDD

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.14. 21:53:17

"Az nem a gravitáció duálja. Amíg az elektromos töltésnél létezik ilyen dualitás, addig a gravitációnál nincs ilyen."

Ez így szerintem nem igaz.

an0234 2008.07.15. 00:05:21

Akkor hogy van szerinted?
Fizikai ismereteim alapjan eleg logikusan hangzik.. tomegvonzasrol tanultam, de tomegtaszitasrol nem :)

amper 2008.07.15. 01:15:07

Kedves Translator!
: amper 2008.07.14. 03:19:38
:: Ha én atomra berugok füvet szivok
:: Részemrol ennyi amint józan paraszti ésszel meglatam..

Két mondat között volt még pár sor.. de ugy látszik számodra ez nem létezik, sajnos csak a mondanivalo lényegére nem tudtal mit mondani.

Idézhetnélek:de nincs miert ez az egesz nemszol masrol kopasszuk meg azt akit lehet mindenfele jol????? kitalalt storyval es a tobbi meg le van kakalva..De ha nekem a D&D mesélőm anno -99ben ilyen szar storyt talál ki ugy ot hagyom mint eb a szaharat, se eleje se vege se ize se buze osszefuggestelen egymasnak ellentmondó allitasokkal teli..
Harcmuveszetrol 1 szot had ejtek..
Segal az elso olyan feher ember aki aikido mesterkent japanban dojot nyithatott..
Mondhatod hogy milyen durva vagy ,hogy nyers es brutalis.. de ezekszerint közöd nincs a Harchoz..Ölj vagy téged ölnek.Japánoknál nem játéknak tanították.Azt hiszem nem igazan oktattak , voltál közvetlenül a japán mesterek keze alatt,más mentalitás más életmod. Egyébként meg a teáltalad brutalisnak tartott aikido stilus a kinai chin na technikakon alapul es az a kinai testőrség alapkikepzéséhez tartozott.

TB 2008.07.15. 07:30:53

Amper!

Rájöhettél volna, hogy Translator mindent jobban tud, jobban csinál, mint akárki. Nála a Seagal név, csak bunkóskodásra jó. Ha egyáltalán járt is aikido edzésre, akkor max. az alapszintig jutott el, vagy addig sem. Nyomát sem látni a szövegeiben, annak a szellemi felkészítésnek, amely szerves része egy hagyományos harcművészi képzésnek.

PPéter 2008.07.15. 09:01:35

Na jó, de milyen nehéz is már úgy megcsinálni egy shionaget, hogy nem engedi el közben az e-metert :D

Lollipop 2008.07.15. 11:48:29

PPéter · www.burn.hu 2008.07.15. 09:01:35

"Hülye ló!" :D :D :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.15. 14:31:09

:: amper 2008.07.15. 01:15:07
:: sajnos csak a mondanivalo lényegére nem tudtal mit mondani.

Vagy nem akartam, mert minek? Redundáns lenne ;)
(Csak megjegyzem, hogy én atomra berúgva és füvet szívva nem tudom, mit mesélnék el, mert még nem próbáltam...)

:: De ha nekem a D&D mesélom anno -99ben ilyen szar storyt talál ki

Azért én ennél én is jobb sztorikat szoktam kitalálni. Sõt LRH is jobb sztorikat talált ki, bár D&D Modern-be még nem láttam a sztorit integrálva ;)

Csak éppen általában amiket az elmében találsz, nem mindig szoktak tízkötetes vájdfentezi romantikus-kardozós-baszós-nóbeldíjas sztorik lenni. Írt LRH teljesen korrekt sci-fit is, megnyugtatlak, hogy tudta a különbséget a kettõ között.

:: Mondhatod hogy milyen durva vagy ,hogy nyers es brutalis..

Ez a szubjektív tapasztalat, nekem túl erõszakos és statikus a mozgása, persze ha megmutatsz 1-2 videót és megmondod, hogy mely részletek miatt nézzek fel rá, meggyõzhetsz.
De addig is, amit láttam tõle az nekem nem annyira a követendõ irány...

:: Ölj vagy téged ölnek.

Ahh, a régi jó szemet fogért elv...
Azt azért ugye sejted, hogy vannak efelett megoldási szintek, pölö a kecske is jóllakjék, a káposzta is megmaradjon?
Valamint az aikido valahol egy alkalmazott vallásos filozófia, ahol nem az ellenfél elpusztítása a cél, hanem a pusztító szándék semlegesítése. Nem az az igazi gyõzelem, ha megölöd az ellenfeled, hanem ha a barátoddá teszed. Pusztítani könnyû, másokat jobbá tenni sokkal nehezebb.

:: TB 2008.07.15. 07:30:53
:: Rájöhettél volna, hogy Translator mindent jobban tud, jobban csinál, mint akárki.

Hát nem ezt mondom mióta? :DDD

:: Ha egyáltalán járt is aikido edzésre, akkor max. az alapszintig jutott el, vagy addig sem.

Ezt esetleg dozsóban tárgyaljuk meg, vagy a vizsgáztatóimmal beszéld meg. Biztos jobban tudod, hogy mire adják a fokozatokat, mint õk...

:: Nyomát sem látni a szövegeiben, annak a szellemi felkészítésnek, amely szerves része egy hagyományos harcmuvészi képzésnek.

Öhh, el kellene tikteket taposni, mint csótányt, mert ez itten élethalálharc, igazi busidó-módon? Vagy valahol lemaradtam? :DDD

PPéter 2008.07.15. 14:43:42

"Ezt esetleg dozsóban tárgyaljuk meg, vagy a vizsgáztatóimmal beszéld meg. Biztos jobban tudod, hogy mire adják a fokozatokat, mint õk..."

Miért, megmondanád ampernek, hogy ki vagy és hogy hol aikidozol? Nocsak, azt hittem nem vállalod a kiléted.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.15. 15:42:06

:: PPéter · www.burn.hu 2008.07.15. 14:43:42
:: Nocsak, azt hittem nem vállalod a kiléted.

Te tényleg ennyire write-only vagy???

Írtam már NEKED is, hogy személyes megbeszélésekre, találkozókra levélben intézve bárkivel hajlandó vagyok.

PPéter 2008.07.15. 16:16:42

Transzatyor, ennek semmi értelme. Ha ilyenre hajlandó vagy, akkor "fel is dobhatnak" azok előtt, akik elől rejtőzködsz. Van értelme még ennek a rejtőzködésnek? Nem lehet, hogy pont a nyilvánosság tudna igazán megvédeni? Ha most egy OSA tiszt kupáncsap, vagy titokban 230V-ot vezetnek a bubiméteredbe, akkor szépen, névtelenül eltűnsz, ellenben ha tudná rólad mindenki, hogy ki vagy, akkor bármilyen ellened irányuló támadás, gyanús baleset mögött - joggal - a szcifonokat sejtethetné, akik így szerintem nem akarnának buzerálni.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.15. 16:22:41

:: PPéter · www.burn.hu 2008.07.15. 16:16:42
:: Transzatyor, ennek semmi értelme. Ha ilyenre hajlandó vagy, akkor "fel is dobhatnak" azok előtt, akik elől rejtőzködsz.

Így igaz. Sőt én még a "gonosz tojás"-sal is beszéltem, tehát tényleg le vagyok bukva. :D

Csak éppen családi kérés volt, hogy ne keressen meg túl sok idióta, ha nem muszáj.

Az első szűrő az, hogy megtalál-e. :D

De ne aggódj, elég sokan ismernek ahhoz, hogy gyanakodás legyen.

Tónibácsi 2008.07.15. 17:05:30

PPéter: Ken Ogger ,akinek az írásait pont Transz szatyorolta át ékes anyanyelvünkre eléggé közismert figura volt. És a nyilvánosság ellenére is az uszómedencéje fenekén kötött ki. (Transszal ellentétben neki azért volt annyi realitásérzéke,hogy nem járt olyan típusú fórumokra,mint pld. ez)

Xenu Lord of the MEST 2008.07.15. 17:05:32

Mi Xenunk, ki vagy a mennyekben...

Szenteltessék meg a Te neved,
Jöjjön el a Te thetánod,
Legyen meg a Te akaratod,
Amint az űrben úgy a földön is.
Mindennapi engrammánkat add meg nekünk ma,
És segítsd meg a mókuskodókat,
Miképpen mi is mókuskodunk a buzi szcientológusokkal
És ne vígy minket vulkánokba,
De atomozd meg a sciket.

Xenu Lord of the MEST 2008.07.15. 17:06:06

Mi Xenunk, ki vagy a mennyekben...

Szenteltessék meg a Te neved,
Jöjjön el a Te thetánod,
Legyen meg a Te akaratod,
Amint az űrben úgy a földön is.
Mindennapi engrammánkat add meg nekünk ma,
És segítsd meg a mókuskodókat,
Miképpen mi is mókuskodunk a buzi szcientológusokkal
És ne vígy minket vulkánokba,
De atomozd meg a sciket.

amper 2008.07.17. 12:35:40

Ahh, a régi jó szemet fogért elv...
Azt azért ugye sejted, hogy vannak efelett megoldási szintek, pölö a kecske is jóllakjék, a káposzta is megmaradjon?
Valamint az aikido valahol egy alkalmazott vallásos filozófia, ahol nem az ellenfél elpusztítása a cél, hanem a pusztító szándék semlegesítése. Nem az az igazi gyõzelem, ha megölöd az ellenfeled, hanem ha a barátoddá teszed. Pusztítani könnyû, másokat jobbá tenni sokkal nehezebb.


Ezzel csak az a baj hogy ezzel egy japan szemében gyava szar vagy aki megfutamodik a harc elol..Egyebkent hogy kepzelted? Epp lemeszaroljak a csaladod te meg meghivod egy sörre a killereket hogy ugyan mar cimbik igyunk egyet má!A japan tortenelem meg nem a békés teazgatasrol volt hires, és igen is ott érvényesült a szemet szemert elv ha mar harcmuveszetrol beszelgetunk es nem sportrol akkor ezt erosen figyelembe kell venni.
Ugyanis amit Segal csinal az a tradicionalis japan iskola, valszeg o is puszira pacsira libaert kapta a vizsgafokozatait meg azert nyithatott dojot mert egyebkent egy szar alak akinek lovese sincs a japan mentalitasrol es kuzdelmi stilusrol.Ha eljutsz annak a szint feleig amit o prezentalni tud akkor szerintem te roppant elegedett emberke lehetnel,de tudod a japanok szerint a mai Europai szemleletu oktatas az aikodot sportta degradalja es koszonoviszonyba sincs a tradicionalis harcmuveszettel.Egyebkent a kinaiak is igy velekednek rola.Nem lehet harcmuveszetet oktatni olyan embereknek akiknek ez csak heti 3*2 oraba fer bele az elfoglaltsagukba.

TB 2008.07.17. 14:35:15

Amper, te jobban fogalmaztál. Én már elég rég foglalkozom tradicionális harcművészettel, igaz nem aikidóval, de küzdöttem meg már párral közülük is. Nem tanulókkal teszem hozzá. Eleget tanultam tőlük, hogy lássam amit lehet. Számomra elválaszthatatlan a szellemi képzés, és a fizikai edzés. Na és a szokásos tiszteletadás. Steven Seagal már elérte a nagymesteri szintet, amit a japán mesterek nem osztogatnak fűnek, fának. (európainak meg még kevésbé) Ezt translator nem érti, ami komoly kétségeket ébreszt bennem a dojója irányában is. Mert ahol magasabb szinten eltűrik az ilyen tiszteletlenséget, ott csak bunyózni tanítanak, harcművészetet nem.

Tónibácsi 2008.07.18. 13:47:07

Ha már ennyire offoltok ezzel a harcművészet témával,akkor én is csatlakozom. "Mert ahol magasabb szinten eltűrik az ilyen tiszteletlenséget, ott csak bunyózni tanítanak, harcművészetet nem." Az aikidoban nem tanítanak bunyózni semmilyen szinten sem.Ész nélkül feléd rohanó ellenfelek ellen kiválóan alkalmas,viszont,ha az ellenfélnek a legkisebb harci tapasztalata is van és az aikidos valóban aikido technikákat használ,akkor ott iszonyatos lebőgés következik mesteri szinttől függetlenül.Maga Uyeshiba mondta,hogy valódi harci helyzetben az aikido alkalmazója 90%-ban atemi(ütés és rúgás) technikákra szorul.Az 50-es években amikor egyik fő tanítványát nyugatra küldte az aikidot népszerűsíteni,ő is hasonló tapsztalatokról számolt be mesterének,miután hazatért.Nincs olyan MMA harcos,akinél akár csak nyomokban is észrevehető lenne bármilyen aikido technika alkalmazása.Ez az egyik legfőbb bizonyíték arra,hogy ezek a technikák alkalmatlanok a valódi küzdelemre.Ezek az emberek pénzt keresnek és az egészségüket teszik kockára,ami működik,azt adoptálják (akár filozófia és meditációs háttérrel egyetemben),ami pedig nem működik,azon röhögnek. "Steven Seagal már elérte a nagymesteri szintet, amit a japán mesterek nem osztogatnak fűnek, fának." Seagull: Mínimum annyi agresszió szükséges az aikido harci alkalmazásához,mint amennyit ő is használ.(szerintem még ez is édeskevés)Én autentikus személynek tekintem a stíluson belül,habár nagy kamugép a csávó. LRH-hoz hasonlóan ő is bigámista volt,japán feleségét elég érdekes módon hagyta ott (fogta a lóvét,aztán futott),kitalált történeteket terjesztett az életéről (CIA ,kommandós múlt,japánban jakuzák elleni harc,akik az iskoláját fenyegették,mert nyugati ember létére ő üzemeltette) Ez utóbbi esetet a volt felesége is (aki szintén mesterként oktatott az apjától örökölt iskolában) megcáfolta,sőt adalékként hozzátette,hogy a mestervizsgáján úgy ment át a tengerigull fiú,hogy speciel a vizsgabiztos elaludt.Egy eset van dokumentálva Seasirály életéből,ami bármely mértékben is emlékeztet valódi harcra (bár a hasonlóság itt is csupán 1-2%),ez az eset egy forgatáson történt,ami azzal végződött,hogy bepisilt a drága.Volt még egy érdekes eset '90 körül,anikor lépten-nyomon olyan nyilatkozatokat adott,hogy a többi akciófilmekben szereplő harcművész számára nem lenne ellenfél.Főleg Bruce Lee-t és Chuck Norris-t kritizálta,holott az utóbbi személyes segítségének köszönhette részben,hogy a filmipar közelébe kerülhetett.Aztán néhányan rákérdeztek,hogy esetleg szeretné-e ezt demonstrálni is,minekutána Seagulf kénytelen volt következő nyilatkozataiban leszótisztázni az azt megelőzőeket,mármint hogy azt ő nem is úgy gondolta... Manapság pedig rátört a tibet-mánia,hogy ő ennek,meg annak a reinkarnációja és ilyen,meg olyan misztikus képességekkel rendelkezik.Mindenestre művészet,hogy már majdnem 10 éve (akkor még csak 47 éves volt) olyan lerobbant és elhízott állapotban van,mint amilyenben. Csak Norisszal kell összehasonlítani,aki már 69 éves.Annyi a különbség,hogy az edzéssel foglalkozik,nem a parasztvakítással. Mindenkitől elnézést kérek az ömlengésért.(Nem sértődöm meg ,ha ez a hozzászólásom törölve lesz) Csak egyszerűen bosszantott,hogy egy olyan fórumon,ami arra hívatott,hogy egy hülyeséget felszámoljon,egy másik olyan hülyeség írmagjai kerüljenek elő ,ami hasonló szimptómákat mutat.

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.07.20. 01:47:36

"Akkor hogy van szerinted?
Fizikai ismereteim alapjan eleg logikusan hangzik.. tomegvonzasrol tanultam, de tomegtaszitasrol nem :)"

OFF
Középsuliban azt tanultam (jó régen), hogy az elemi részecskéket, a protont és a neutront a tömegvonzás tartja egyben. És van valami erő, ami miatt nem "roskad" össze az atommag.
Egyébként pedig ilyen elemi szinten ha jól tudom, nem működik a hagyományos fizika... Itt van Transzinak az anomália...
ON

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.21. 15:46:04

:: gz · mlmhu.blog.hu 2008.07.20. 01:47:36
:: Középsuliban azt tanultam (jó régen), hogy az elemi részecskéket, a protont és a neutront a tömegvonzás tartja egyben.

Nem az, hanem egy "pion" nevezetű szubatomi részecske.
hu.wikipedia.org/wiki/Pion

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.07.21. 17:31:28

:: amper 2008.07.17. 12:35:40
:: Ezzel csak az a baj hogy ezzel egy japan szemében gyava szar vagy aki megfutamodik a harc elol.

És szted errõl beszéltem? Megfutamodásról?
Pont az a lényeg, hogy ha harcolsz, akkor már elqrtad, mindegy, hogy nyersz vagy veszítesz...

:: Epp lemeszaroljak a csaladod te meg meghivod egy sörre a killereket hogy ugyan mar cimbik igyunk egyet má!

Olvasd el ezt: aikido.freeblog.hu/Files/dobson.pdf

:: A japan tortenelem meg nem a békés teazgatasrol volt hires

Arról is. en.wikipedia.org/wiki/Japanese_tea_ceremony

Bedõltél annak az átverésnek, hogy a történelem háborúkról és hadvezérekrõl szól. Ha van száz békés év, akkor az meg sem jelenik a történelemoktatásban.

:: Ugyanis amit Segal csinal az a tradicionalis japan iskola

Megismétlem, mutass egy videót, hogy itt meg ott ezt meg azt profin csinálja, és ezért nézzek fel rá.

De nekem Tamura pölö sokkal szimpatikusabb. Õt pölö jobban tisztelem is. Ez mitõl lehet?

Adenozin trifoszfát 2008.08.23. 18:08:58

Ezután kisbaltával várom bármelyik szcientológust aki a magánterületemre lép.

Ekkora hülyeséget sztakurva..

Hawthorne 2008.11.21. 09:16:48

...en csak most olvastam el...

szerintem nagyon szorakoztato
LRH egy zseni volt :)))

akik meg ebben "hisznek", vagy erre költik a penzüket, azokat csak sajnalni tudom

Reformer, jo a blog...

motyago 2009.10.06. 18:54:48

Az előadásból általam önkényesen kiollózott szövegrészekkel kapcsolatban kíváncsi lennék egy olyan elmeszakértő véleményére, aki semmit sem tud a "szerzőről", csak azt, hogy ezt nem kabarétréfaként, nem holmi paródiaként adta elő, hanem valóságként "tanította".
Ha lenne színes betű, azzal jelölnék, így azonban a nagybetűkkel emelem ki azokat a dolgokat, amiktől - szerintem - feltűnően rettegett a szerencsétlen. Magam nem is kommentálnám ezt a sajátos szószedetet, magáért beszél, - egy konyhakész analízis.

-idézőjel-
Az Egyesült Államok amúgy a JÖVEDELEMADÓt is úgy másolta. Az is R6. Ezek a fickók csak egy rakás dramatizáló PSZICHOPATA.
...TŰT SZÚRtak a tüdejébe, és ugyanebben a pillanatban lefújták mélyhűtött ALKOHOL és GLIKOL keverékkel, ezzel a vegyülettel garantáltan elkapták a thetánt . Ezután csak be kellett rakni egy FAGYASZTÓba, és el is kapták a grabancát, mivel ha megpróbálná elhagyni a testét, megFAGY.
... BEZÁRták, és egy vetítőgép elé RAKták őket...
Nekünk megvan a teljes anyag.
A RÓMAI KATOLICIZMUS -  az ÖRDÖG, meg minden ilyen dolog - az R6 része. Meg tulajdonképpen minden, amit el tudtok képzelni. Gyakorlatilag az összes MODERN SZÍNHÁZat beépített R6 szimbólumokkal építettek föl. Még a színház PÁHOLYain is látszanak ezek a szimbólumok. A mai napig megőrizték ezeket, kitörölhetetlenül. Nem teljesen pontosak, de azt tudják, hogy kell valami a nézőtér szélén levő páholyokra, VALAMI ARANY MINTÁZAT, és oda is rakják.
Ennek a bolygónak Teegeeack volt a neve, és a BOMBÁK Bolygójaként, a GONOSZ HELYként él a köztudatban. Az a hely, ahol mindenkit SZÉTTRANCSÍROZtak. Gondolom, láttatok már olyan nagy helyeket, ahol állítólag nagy VULKÁNi tevékenység volt régebben. Valójában azok az R6 ROBBANÁSainak a maradványai. Ha LEÁStok sok civilizációnyi MÉLYSÉGig, ZÖLD ÜVEGet fogtok találni.
Például vannak olyan EMBEREK, akik megszállottjai a gyerekekkel való SZEXnek. Ezt is az R6 tanítja nekik. Bizony, ilyen kedves srácok voltak ezek. Még egy TV STÚDIÓt is csináltak ehhez, SZÖVEGÍRÓKkal, stb.
Ennek a BOLYGÓnak nagyon-nagyon régóta nagyon ROSSZ HÍRe van.
Ez a bolygó a gonoszság megtestesítője. Az UNIVERZUM ezen szektorának nagyon rossz híre van.
...egy igen KELLEMETLEN HELYet csinált az univerzum ezen szegletéből.
...az R6 ismét gondoskodott róla, hogy megrekedjenek a BARLANGLAKÓ SZINTen.
Sok olyan PC-vel fogtok találkozni, aki egyfolytában RETTEG, hogy „ÚRISTEN, A NYOMOMBAN VANNAK!”. Az R6-osok beépítettek egy területet, egy IMPLANTot, ami megmondja az embereknek, hogy aki meg akarja menteni a VILÁGot, azt meg kell ÖLni. MEGLINCSELni és FELAKASZTani. Bárkit, aki meg akarja menteni a világot.
Szóval ha nekiálltok a rossz szimbólummal foglalkozni, és az emberek egy idő után azt fogják gondolni, hogy meg fogjátok menteni a bolygót, és egyikük-másikuk meg akar majd ölni titeket.
Nos, ALÁAKNÁZták a dolgot. Nagyon durván aláaknázták. A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ időközben, miközben megfigyelte ezt a dramatizációt, rájött az R6 néhány kis töredékére, és úgy állítják be, mintha az R6 még napjainkban is tartana...
Ahányszor valaki tenni próbál ez ellen, hajlamos egy FLASHBACK-et kapni. Ezért nem beszélhettek az embereknek arról, ki fogja megmenteni ezt a bolygót.
Az R6-ban az átlagembert KERESZTre feszítve ábrázolják, és ugyanígy ábrázolják a PSZICHIÁTEREKet is, annak ellenére, hogy DOMINÁNS KARAKTER; emiatt úsznak meg mindent manapság.
...a SEBÉSZ. Azt pedig úgy ábrázolják, hogy TESTEKET DARABOL fel. Ez így is helyes. Gyakorlatilag nyers hússá SZABDALja szét a testet, le egészen a CSONTVÁZig, és a csontváz AGONIZÁL, és utána azt is földarabolja.
Nem tudom, hogy sikerült neki, talán megfigyelt néhány ŐRÜLTet, vagy ilyesmi. De azóta felhasználták ezt a tudást, és ebből született meg a KERESZTÉNYSÉG.
KRISZTUS nem létezett.
Vannak dolgok, amik MEGBETEGÍTik az embereket, ezek akkor fordulnak elő, amikor az R6-ban ábrázolt állapotokhoz közeli területre megyünk vagy egy olyan testtartást vesznek fel. Például ESŐben a szabadban lenni, ami közben esetleg van a közelben egy PATKÁNY egy kereszt alatt, garantáltan MEGFÁZÁSt okoz. Tehát az esőtől megfáznak.
Mikor megfázunk, restimuláljuk a MÉLYHŰTÖTT alkoholt és glikolt, és emiatt dramatizációba kerülünk. Tehát a BETEGSÉGek nagyon szoros kapcsolatban állnak az R6-tal.
...az egyik japán vulkán a felrobbanásakor beültetett egy implantot, hogy az ember mikor és hogyan legyen beteg. Betegnek kell lennünk öt évesen, tíz évesen, és így tovább egész ötven éves korunkig. A férfiak és nők ÉLETTANI VÁLTOZÁSainak is ez a betegségimplant az okozója.
Az embereknek betegnek kell lenniük.
Az R6 előtt az emberek csak éltek és éltek és éltek, szó sem volt ilyesmiről. Ők tanították meg az embereket a HALÁLra, ők tanították meg őket az AMNÉZIÁra. Ezek a dolgok mind-mind ebből a zónából és területről származnak.
...ez a leghosszabb lefolyású, legERŐSZAKOSabb és legROSSZINDULATÚbb implant a GALAXIS ezen szektorában.
-idézőjel bezárva-

Plejádok 2009.10.07. 07:19:42

@motyago:
Én nem hiszem el, hogy ezt LRH írta.

motyago 2009.10.07. 10:56:16

A fenti bejegyzés első mondata:
"Egy ismeretlen jóakaró fordító jóvoltából íme az eredeti angol magyar verziója."

A hangfelvétel például itt is megtalálható:

objektivszcn.blog.hu/2008/06/12/elokerult_a_xenu_xemu_sztori_eredetije

Én sem hiszem, hogy lrh írta. Bár bizonyára csodás képességei voltak, de nem valószínű, hogy feltámadt volna, hogy megtanuljon magyarul, csak azért, hogy számunkra lefordítsa azt az 1968. október 3-án rögzített előadását. Természetesen eszköztelen vagyok a felvétel eredetiségének a megítélésében, de az eddigi tapasztalataim amellett szólnak, hogy elfogadjam annak. Nem igazán találkoztam még olyan lrh-szöveggel, amiből ne ez az egészségtelen látásmód tükröződne. Ha a szekta a saját kiadványaiban idézi az alapítójuk szavait, azt kénytelen vagyok hitelesnek tartani. Ha azokból jobbára a beteg ember mániája süt, akkor azt kell gondolnom, ez nem elhanyagolandó összetevője ennek a jelenségnek, amit ezen a blogon igyekszünk körbejárni.
Bevallom, én is hitetlenkedve nézek ezekre a dolgokra. Nehezen fogom fel, a rászedettek hogy nem látják, miféle szerencsétlen flótást követnek. Amit a szektások a hitüknek hisznek, az az ő dolguk, nem érdekel. Az arrogancia viszont zavar; a kisebbrendűségi érzésüket műanyagmosolyba ágyazottan, valójában agresszíven törtetni-csörtetni az élet és a közélet legkülönbözőbb területein, az zavar.

Plejádok 2009.10.07. 12:49:41

@motyago:

Köszönöm a kioktatást.
A lényegen nem változtat, hogy mondta, vagy írta. Még csak nem is a xenu sztori létezését vonom kétségbe, hanem a tartalmát.
Ilyen hülyeségeket, és stílust nem feltételezek róla. Lehet, hogy a Dianetikát nem is ő írta? Te mint "szakmabeli", talán erre is tudod a választ? Kinek köszönhetjük ezt a zseniális filozófiát?

motyago 2009.10.07. 15:07:45

@Plejádok:

Mindazonáltal a stílust a műfaj rendkívül erősen befolyásolhatja. Ha már a nagy nevettetőknél tartunk: gondoljunk például egy intelligens showman élőszóban előadott szövegének szó szerinti hűséggel lejegyzett változatára, és arra, milyen, ha eleve írásban fejezi ki magát.

Mintha azt sugallanád, tényleg van ugyan Xenu-story, de az nem az, mint amit a szerző a hangfelvételen előad. Rászedte volna a hallgatóságát? Én hajlok arra, hogy legalább humora volt neki, (a renkívüli szorgalma mellett) és csak egy nagy átverés show volt a "munkássága". Ne hülyéskedj, mert úgy maradsz! - hallottam sokszor. Lehet, hogy lrh nem hallgatott az intelemre?

Ha szakmabeli lennék, valószínűleg szívesen kutatnám a gyermekkorát, mert még így amatőrként is vannak megérzéseim a frusztráltságát és a paranoiáját illetően. (A kiemelt szavakkal jót lehetne játszani ez ügyben, de ne sarlatánkodjunk, azt hagyjuk meg a szektásoknak.)

A Dianetika című könyvet nem olvastam, nem is fogom. A számomra hiteles emberek véleményére támaszkodva megengedhetem magamnak, hogy ne pazaroljam az időm egy grafomán pojáca ollóval írt csacskaságára.

Bevallom, a Mein Kampf sincs a polcomon, jóllehet, tudom, hogy került abba sok okos dolog is. Talán nem szégyen, de befolyásol az olvasmányaim megválasztásában az, amit a szerzőről tudok. Mindkét esetben.

A párhuzamosok nem mindig a végtelenben találkoznak, néha már az orrunk előtt. Egy idézet:

"...komoly tanulmányokat folytattak a fizikai valóságon túl elhelyezkedő világot illetően, annak múltját és jövőjét, törvényszerűségeit és rítusait kutatták, az íly módon megszerzett tudást pedig rendre megkísérelték átültetni a mindennapos gyakorlatba. Titkos társaságokat hoztak létre és felettébb különös kutatócsoportokat alapítottak, rejtélyes célokat szolgáló programokat folytattak. Okkultista szakembereket, gyanús tudósokat, nem egyszer pedig haszontalan sarlatánok százait emelték a Harmadik Birodalom kebelére, sem pénzt, sem humán erőforrásokat, sem egyéb javakat nem sajnálva..."

Az, hogy távol-keleti forrásokból mindketten jócskán merítettek, önmagában természetesen nem baj, sőt. Mindenesetre azt jól mutatja, hogy tiszta forrásból mert vizet is méreggé teheti, akinek csak erre futja a világmentő tehetségéből, - az őrületéből.

Ammonia73 2009.10.07. 17:58:39

@motyago: "A Dianetika című könyvet nem olvastam, nem is fogom." ...én elolvastam. Látnotok kellene a könyvet...:D:D:D
Olyan, mint egy háborús veterán...rengeteg lapja be van hajtogatva felébe, majdnem minden oldalon tollal aláhúzogatott sorok, felkiáltójelek, kérdőjelek...:D:D:D
Na nem azért, mert tanultam a dolgokat, hanem mert kritizáltam...:)
Felkészültem egy szcientológus barátomnak, aki pl. azt állította (amikor Jason Beghe interjújára utalva elmondtam neki, hogy a clear-nek már nincs reaktív elméje, ezért migrénje sem lehetne, mivel azt Hubbard a pszichoszomatikus betegségekhez sorolja, ennek ellenére a színész azt állítja, hogy ez absz. nincs így) hogy ő nem olvasott ilyen állítást (hogy a migrén pszichoszom. és a clear-nek elvileg nem lehetne migrénje.
Nos, igan, így egyben nincs a Dianetika könyvben, hogy "a migrén pszichoszom. betegség és a clear-nek már nem lehet migrénje" viszont
125. old. : " A test különböző részein jelentkező különös fájdalmak általában pszichoszomatikus eredetűek. A migrénes fejfájás is ide tartozik, és más betegségekkel együtt a dianetika ezt is meggyógyítja."
227. old. : "A clear az a személy, aki - a dianetika terápia eredményeként-, mentes az aktív vagy a lappangó pszichoszomatikus betegségektől és aberrációktól."
Jason Beghe-n kívül Tory is említette egyik interjújában, hogy a szcientológusok mind igyekeznek a legjobb formájukat mutatni, mert "elvárás"...közben pedig titokban leszaladgáltak aszpirinért...

Ammonia73 2009.10.07. 18:05:15

@motyago: "Talán nem szégyen, de befolyásol az olvasmányaim megválasztásában az, amit a szerzőről tudok."
...engem nem befolyásol. Mégis hiteltelen volt számomra az az információtömeg, amit olvastam. Talán az addigi ismereteim miatt (t.i. információéhségben "szenvedek" és különböző időszakaimban különböző dolgokról halmozom el magamat forrásokkal)...amikor a dientikához értem, már túl voltam Freud-on, és elég nagy adag egyéb "orvos-és pszihotudomány könyv"...

Ammonia73 2009.10.07. 18:06:07

"dientikához" = dianetikához :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.07. 18:18:42

Hej, nekem két évig tartott míg rájöttem, hogy a számítógépem előtti egy bizonyos fajta görnyedés okozza a fejfájást...

Amúgy az első dianetika könyv tényleg egy redundáns hulladék, nyugodtan hanyagolhatod.

Ammonia73 2009.10.07. 18:49:09

@Translator +X+: "Amúgy az első dianetika könyv" ...ez egy 1999-es kiadás.
"egy redundáns hulladék, nyugodtan hanyagolhatod" ...remélem egyszer majd rájössz, hogy a dianetika bármely kiadására igaz ez...és az egész szcientológiára úgy egyben.
...szabadzóna ide vagy oda...

Ammonia73 2009.10.07. 19:07:04

@Translator +X+: helyesbítenék: "...remélem egyszer majd rájössz" -nem remélem. Mindenki csináljon azt, amit akar. Ha Neked ez jó, hajrá...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.08. 10:32:04

:: hogy a dianetika bármely kiadására igaz ez...és az egész szcientológiára úgy egyben.

Ezzel a kifejezéssel azt is szerettem volna jelezni, hogy a többi könyvre alapvetően NEM igaz ez az állítás.

De ha valamit tudok alkalmazni és vele eredményeket elérni, akkor igen nehéz rájönni arra, hogy "hulladék" meg "hanyagolható".

Plejádok 2009.10.08. 14:06:57

@Translator +X+:

Lenne egy kérdésem, itt a kommentekben többször is elhangzottak már ilyen kijelentések (pld.ammóniától legutóbb)"a clear-nek nincs reaktív elméje, vagy megszabadult reaktív elméjétől, vagy nem kellene, hogy legyen reaktív elméje".Én mintha másképp emlékeznék erre, ill. értelmeztem volna, mikor olvastam. Nem úgy van ez, hogy reaktív elméje mindenkinek van, -
ami megvéd a vészhelyzetekben, az analizátor lekapcsolódásakor ez veszi át az irányítást - csak a bankja üres, nincsenek engramok? Persze én csak így emlékszem. Hogy is van ez?

motyago 2009.10.08. 15:26:45

@Plejádok:
Lenne egy kérdésem. Nem tévesztetted el a blogot?

Ha már a propaganda kérdése fölmerült, lenne egy kérésem is. Nézd meg - légy szíves - ezt a két cikket:

123.hu/123/cikk/213112/

dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-509587/Scientologists-hit-German-newspaper-Cruise-Goebbels-comparison.html

Azt hiszem, az idelátogatókat jobban érdeklik ezek a párhuzamok. Azt hiszem, a többség irtózik a diktatúráktól,azoktól is, amik még csak sunyi, nyálas módon építgetik magukat és fertőző parazitaként bújnak a társadalom szövetében.

Ajánlott olvasmány még az NBH 2008-as évkönyvében: A társadalomra veszélyes "vallási" mozgalmak című részt.

Az összefüggés- és lényeglátó figyelmed előre is köszönöm.

Plejádok 2009.10.09. 11:20:20

@motyago:

Kár, hogy a lepkefingot is ágyúdörgésnek hallod, és hogy minden bokorban ellenséget látsz, pedig csak nyuszi ül ott.
Knopp lehet, hogy lelkiismereti problémával küzd származását illetően? Lehet, hogy ezért alkalmazta - a támadás a legjobb védekezés -
elméletet?
Tisztánlátásodért pedig csodállak, valóban rossz helyen járok itt, ez nem az én stílusom.
Meghagyom Neked ezt a dombtetőt, pont ilyen kiskakasnak való, mint Te.
Isten áldjon, nem kívánok veled tovább meccselni.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.10.09. 16:46:34

@Plejádok 2009.10.08. 14:06:57

:: Én mintha másképp emlékeznék erre, ill. értelmeztem volna, mikor olvastam.

A clearnek nincs SAJÁT reaktív elméje.

Azaz fájdalom által beleplántált saját reaktivitással nem rendelkezik.

Persze ott van a többi analitikus aberráció is (O/W-k, serfac, stb.). Ezentúl clear után gyakran előfordul, hogy auditálsz egy töltést és rájössz, hogy az nem is a te töltésed volt. Ebből nőtték ki magukat az "új" OT2-7 szintek.

motyago 2009.10.09. 19:46:09

@Plejádok:

Nem vagyok lepkegyűjtő, nem hordok gombostűt magammal, nem tőlem kell rettegni a szekta hálójában vergődőknek. A stílusom lehet ugyan szúrós, de ha érvek és tények támasztják, akkor azokat kell vizsgálni és nem a személyemben próbálni sértegetni. Fölösleges.

Megjegyzem, velem is előfordul, hogy

"A kultura
ugy hull le rólam, mint ruha
másról a boldog szerelemben -",

de olyankor még inkább igyekszem nem trágárkodni és nem minősítgetni azt, akit nem értek. Többnyire sikerül, de ha nem, elnézést kérek.

További jó utat kívánok:

"Légy, ami lennél: férfi.
A fű kinő utánad."

Dr. Kix 2009.10.11. 14:08:33

@motyago: Na most megkaptad! :) Ne parázz! Ha pszientológussal (kevésbé elhasznált nickje most: plejádok) van konfliktusod, az azt jelenti, hogy valamit jól csináltál! :)

motyago 2009.10.11. 14:43:39

@Kix:
Kösz, valahogy így gondolom én is.

Ez az alábbi nekem nagyon tetszett, de nem fűzök hozzá kommentárt. Eztán sem akarok személyes dolgokkal foglalkozni, igyekszem kerülni az egyes ember minősítését, akkor is, ha valakinek kényszeresen sok arca van és így próbál színesíteni. Nem zavar, mulattat.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Plejádok 2009.09.24 11:03:26
@Pszientológus:

Dehogy is lövünk, kellesz Te ide, színesebbé varázsolod ezt a sakáltanyát!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Térjünk inkább vissza a Xenu-történet népszerűsítéséhez. Ilyen deprimáló időkben mindenkinek jót tesz a nevetés. Talán egyszer majd azoknak is, akik ma még arra törekednek, hogy az elméjüket addig csonkoltassák a szektával, hogy ezt kritikátlanul magukba tudják szívni.

Plejádok 2009.10.12. 08:03:59

Pszientológus!

Sajnálom, hogy miattam, rajtad is köszörülik a nyelvüket. Ugyan, én nem érzek olyan nagy hasonlóságot kettőnk között, de, ha így képzeleik, és ez szórakoztatja őket, ám legyen.

@Translator +X+:
Köszönöm.

motyago 2009.10.15. 17:06:42

Warlimont!

Nem igazán tolonganak, hogy hozzászóljanak az alábbi felvetésemhez. Azért kíváncsi lennék - jóllehet, nem vagy már kívülálló -, te hogy látod.
Mit gondolsz erről? Tényleg ilyen elmebeteg minden szcientológus, vagy vannak még hibbantabbak, mint lrh?

Ez volt:

motyago 2009.10.06. 18:54:48

Az előadásból általam önkényesen kiollózott szövegrészekkel kapcsolatban kíváncsi lennék egy olyan elmeszakértő véleményére, aki semmit sem tud a "szerzőről", csak azt, hogy ezt nem kabarétréfaként, nem holmi paródiaként adta elő, hanem valóságként "tanította".

Ha lenne színes betű, azzal jelölnék, így azonban a nagybetűkkel emelem ki azokat a dolgokat, amiktől - szerintem - feltűnően rettegett a szerencsétlen. Magam nem is kommentálnám ezt a sajátos szószedetet, magáért beszél, - egy konyhakész analízis.

-idézőjel-

Az Egyesült Államok amúgy a JÖVEDELEMADÓt is úgy másolta. Az is R6. Ezek a fickók csak egy rakás dramatizáló PSZICHOPATA.

...TŰT SZÚRtak a tüdejébe, és ugyanebben a pillanatban lefújták mélyhűtött ALKOHOL és GLIKOL keverékkel, ezzel a vegyülettel garantáltan elkapták a thetánt . Ezután csak be kellett rakni egy FAGYASZTÓba, és el is kapták a grabancát, mivel ha megpróbálná elhagyni a testét, megFAGY.

... BEZÁRták, és egy vetítőgép elé RAKták őket...
Nekünk megvan a teljes anyag.

A RÓMAI KATOLICIZMUS - az ÖRDÖG, meg minden ilyen dolog - az R6 része. Meg tulajdonképpen minden, amit el tudtok képzelni. Gyakorlatilag az összes MODERN SZÍNHÁZat beépített R6 szimbólumokkal építettek föl. Még a színház PÁHOLYain is látszanak ezek a szimbólumok. A mai napig megőrizték ezeket, kitörölhetetlenül. Nem teljesen pontosak, de azt tudják, hogy kell valami a nézőtér szélén levő páholyokra, VALAMI ARANY MINTÁZAT, és oda is rakják.

Ennek a bolygónak Teegeeack volt a neve, és a BOMBÁK Bolygójaként, a GONOSZ HELYként él a köztudatban. Az a hely, ahol mindenkit SZÉTTRANCSÍROZtak. Gondolom, láttatok már olyan nagy helyeket, ahol állítólag nagy VULKÁNi tevékenység volt régebben. Valójában azok az R6 ROBBANÁSainak a maradványai. Ha LEÁStok sok civilizációnyi MÉLYSÉGig, ZÖLD ÜVEGet fogtok találni.

Például vannak olyan EMBEREK, akik megszállottjai a gyerekekkel való SZEXnek. Ezt is az R6 tanítja nekik. Bizony, ilyen kedves srácok voltak ezek. Még egy TV STÚDIÓt is csináltak ehhez, SZÖVEGÍRÓKkal, stb.

Ennek a BOLYGÓnak nagyon-nagyon régóta nagyon ROSSZ HÍRe van.

Ez a bolygó a gonoszság megtestesítője. Az UNIVERZUM ezen szektorának nagyon rossz híre van.

...egy igen KELLEMETLEN HELYet csinált az univerzum ezen szegletéből.

...az R6 ismét gondoskodott róla, hogy megrekedjenek a BARLANGLAKÓ SZINTen.
Sok olyan PC-vel fogtok találkozni, aki egyfolytában RETTEG, hogy „ÚRISTEN, A NYOMOMBAN VANNAK!”. Az R6-osok beépítettek egy területet, egy IMPLANTot, ami megmondja az embereknek, hogy aki meg akarja menteni a VILÁGot, azt meg kell ÖLni. MEGLINCSELni és FELAKASZTani. Bárkit, aki meg akarja menteni a világot.

Szóval ha nekiálltok a rossz szimbólummal foglalkozni, és az emberek egy idő után azt fogják gondolni, hogy meg fogjátok menteni a bolygót, és egyikük-másikuk MEG AKAR MAJD ÖLNI titeket.

Nos, ALÁAKNÁZták a dolgot. Nagyon durván aláaknázták. A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ időközben, miközben megfigyelte ezt a dramatizációt, rájött az R6 néhány kis töredékére, és úgy állítják be, mintha az R6 még napjainkban is tartana...

Ahányszor valaki tenni próbál ez ellen, hajlamos egy FLASHBACK-et kapni. Ezért nem beszélhettek az embereknek arról, ki fogja megmenteni ezt a bolygót.

Az R6-ban az átlagembert KERESZTre feszítve ábrázolják, és ugyanígy ábrázolják a PSZICHIÁTEREKet is, annak ellenére, hogy DOMINÁNS KARAKTER; emiatt úsznak meg mindent manapság.

...a SEBÉSZ. Azt pedig úgy ábrázolják, hogy TESTEKET DARABOL fel. Ez így is helyes. Gyakorlatilag nyers hússá SZABDALja szét a testet, le egészen a CSONTVÁZig, és a csontváz AGONIZÁL, és utána azt is földarabolja.

Nem tudom, hogy sikerült neki, talán megfigyelt néhány ŐRÜLTet, vagy ilyesmi. De azóta felhasználták ezt a tudást, és ebből született meg a KERESZTÉNYSÉG.

KRISZTUS nem létezett.

Vannak dolgok, amik MEGBETEGÍTik az embereket, ezek akkor fordulnak elő, amikor az R6-ban ábrázolt állapotokhoz közeli területre megyünk vagy egy olyan testtartást vesznek fel. Például ESŐben a szabadban lenni, ami közben esetleg van a közelben egy PATKÁNY egy kereszt alatt, garantáltan MEGFÁZÁSt okoz. Tehát az esőtől megfáznak.

Mikor megfázunk, restimuláljuk a MÉLYHŰTÖTT alkoholt és glikolt, és emiatt dramatizációba kerülünk. Tehát a BETEGSÉGek nagyon szoros kapcsolatban állnak az R6-tal.

...az egyik japán vulkán a felrobbanásakor beültetett egy implantot, hogy az ember mikor és hogyan legyen beteg. Betegnek kell lennünk öt évesen, tíz évesen, és így tovább egész ötven éves korunkig. A férfiak és nők ÉLETTANI VÁLTOZÁSainak is ez a betegségimplant az okozója.

Az embereknek betegnek kell lenniük.

Az R6 előtt az emberek csak éltek és éltek és éltek, szó sem volt ilyesmiről. Ők tanították meg az embereket a HALÁLra, ők tanították meg őket az AMNÉZIÁra. Ezek a dolgok mind-mind ebből a zónából és területről származnak.

...ez a leghosszabb lefolyású, legERŐSZAKOSabb és legROSSZINDULATÚbb implant a GALAXIS ezen szektorában.

-idézőjel bezárva-

exscn · http://exscn.net 2009.10.15. 22:22:55

@motyago: Nem kell ennyire túllihegni ezt a dolgot. Izaura kiszabadítására is adtak pénzt egy csomóan.
A magam részéről még nem találkoztam olyan emberrel (magamat is beleértve), akinek ne lett volna valami defektje. Mindenkinek van.
Magadról is nyugodtan kérhetsz elmeszakértői vizsgálatot, a pszichometria még Hubbard szerint is igen fejlett. Hidd el, ki fogják mutatni, hogy defektes vagy ;)

Na most talán lesz itt valami vita...

Ezzel nem megsérteni akarlak, csak azt akarom mondani, hogy mindenki látja a nyilvánvalót, azért nem kommentálják a hozzászólásodat.
A fórumokban mindig a nézeteltérések generálják a forgalmat. Ha valaki egyetért, az nem fog ennek hangot adni.

Jól jönne itt egy két "szektás" (a szcientológusok sokszor így hívják magukat egymást közt viccesen), hogy ne legyen ilyen döglött a blog.

Plejádok 2009.10.16. 07:39:23

@exscn:
Az is lehet, hogy, motyagonak ilyen defektje van, hülyeségekből kiválogatja a főbb hülyeségeket és hülyének néz bennünket, hogy mindenki erre bukik?
Bagoly mondja verébnek...?
Kár megszólnia LRH-t, és kár volt erőltetni a hozzászólásokat is.
Nos, motyago lehet tombolni, kioktatni, ne, hogy unatkozz már.

Reformer 2009.10.16. 09:11:26

@exscn: nem döglött, csak pihen :)

motyago 2009.10.16. 15:17:09

Jóvannna:) Csak pont itt kaptam defektet, az alvó oroszlán, akarom mondani, a pihenő blog mellett. Az szólt.
Naivan el szoktam játszani a gondolattal, hogy esetleg valamelyik idetévedő szektaveréb egyszer csak rájön, hogy amit csipeget, bármilyen finomságot is talál benne, azért az lócitrom.

exscn · http://exscn.net 2009.10.17. 01:46:53

Hogy ne unatkozzatok egy vicc szcientológia auditálás témában :)

A találmányi hivatalnál jelentkezik egy férfi azzal, hogy egy csodás borotválógépet szerkesztett.
- Hogy működik? - kérdezi a hivatalnok.
- A delikvens csak bedugja a fejét ebbe a dobozba, és az a gomb megnyomására azonnal megborotválja.
– Na de mindenkinek más formájú az arca!
– Hát eleinte igen.

jurnalist 2010.09.25. 00:54:05

@exscn: a legjobb vicc az, ami nem vicc :)

neddie 2011.01.13. 18:18:41

ekkora baromságot életemben nem olvastam még
süti beállítások módosítása