Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia egyház = elnyomó szervezet saját tanításai szerint?

2008. április 24. - Reformer
Létezik egy olyan fogalom az egyházban, hogy elnyomó személy. Úgy lehet beazonosítani, hogy megvizsgáljuk, hogy a 12 rá jellemző jellemvonás többsége illik-e rá.



Nézzük meg, hogy a szcientológia egyházra szervezetként illik-e ez a 12 jellemvonás:

Az idézet forrása: L. Ron Hubbard: Bevezetés a Szcientológia etikába. (c) 1998. L. Ron Hubbard Library. Minden jog fenntartva.


1. Csak nagyon nagy általánosságokban beszél. Állandóan olyan kifejezéseket használ, hogy "azt mondják..."; "Mindenki úgy gondolja..."; "Mindenki tudja..." - különösen, ha valamit híresztel. Ha megkérdezik, "Ki az a mindenki...", akkor általában kiderül, hogy csak egy forrás van és az antiszociális személy ennek alapján koholta azt, amit ő az egész társadalom teljes véleményének tüntet fel. Ez nekik természetes, hisezn az ő szemükben az egész társadalom egy nagy rosszindulatú általánosság, amely különösképpen az antiszociális egyén ellen van.

Ugye rémlik - "a pszichiáterek felelősek minden rosszért", "az elnyomó média nem ad nyilvánosságot", "a drogüzletben érdekeltek támadják a maratont", "a gyógyszeripar nem érdekelt a vitaminok terjedésében", "a kiugrott tagok csak 15 percre akarnak híresek lenni" stb.

2. Az ilyen személy főleg rossz hírekkel, kritikus vagy rosszindulatú megjegyzésekkel, leértékeléssel és általános elnyomással foglalkozik. Valaha az ilyen személyt "pletykafészeknek", "vészmadárnak" vagy "rémhírterjesztőnek" nevezték. Figyelemre méltó, hogy az ilyen személy nem továbbít jó híreket vagy elismerő megjegyzést.

Aki kicsit is ismeri a szcientológiát, már hallhatta, hogy "végveszélyben a bolygó", "a szcientológia az egyetlen remény", "a társadalom veszélyesen hanyatlik és csak mi segíthetünk rajta", "a pszichiátria hatástalan áltudomány", "a bedrogozott gyerekek" stb.

3. Az antiszociális személy rossz irányba ferdíti a kommunikációt, amikor üzenetet vagy hírt továbbít. A jó híreket megállítja, és csak a rossz híreket adja tovább - gyakran kiszínezve. Ezenkívül egy ilyen személy úgy tesz, mintha csak továbbadná a valójában kitalált "rossz híreket".

Ilyenekre is van példa - pld. a boszniai háborúban történt atrocitásokat "a pszichiáterek" nyakába varrták, mert Radovan Karadzsics polgári foglalkozása pszichiáter. Mi lett ebből? "A pszichiáterek felelősek az etnikai tisztogatásokért."

4. Az antiszociális személyiség egyik jellemzője - és ez egyike a vele kapcsolatos szomorú dolgoknak-, hogy a kezelés, jobbítás vagy pszichoterápia nem hat rá.

Hány alkalommal változott meg az egyház a kritikák hatására? Hány rossz gyakorlat változott? NULLA!!

5. Egy ilyen személyiség körül megfélelmlített vagy beteg társakat és barátokat találunk, akik - még ha nem is kergette ténylegesen elmebetegségbe őket- bénán viselkednek az életben, kudarcot vallanak, sikertelenek. Az ilyen emberek bajt okoznak másoknak. Az antiszociális személyiség közeli társának - amikor kezelik vagy oktatják - nincsenek tartós nyereségei, hanem rögtön visszaesik vagy elveszti tudása előnyeit, mivel a másik személy elnyomó hatása alatt áll. Testi kezelésnél az ilyen társak általában nem gyógyulnak meg a várt időn belül, hanem rosszabbul lesznek, és nehezen épülnek fel. Amíg az antiszociális kapcsolat befolyása alatt állnak, eléggé haszontalan kezelni, segíteni vagy képezni ilyen személyeket. A legtöbb elmebeteg az ilyen antiszociális kapcsolatok miatt elmebeteg, és ugyanezen okból nem áll talpra egykönnyen. Igazságtalan módon az antiszociális személyiséget ritkán látjuk ténylegesen elmegyógyintézetben. Csak "barátai" és családtagjai vannak ott.

A megfélemlített, alultáplált, kialvatlan emberek iskolapéldái a Sea Org tagok.

6. Az antiszociális személyiség rendszeresen rossz célpontot választ. Ha szögekre hajt és defektet kap, egy társát szidja vagy valami olyat, ami nem a forrás, ami a bajt okozta. Ha a szomszédban túl hangos a rádió, belerúg a macskába. Ha nyilvánvalóan A az ok, az antiszociális személyiség elkerülhetetlenül B-t, C-t vagy D-t hibáztatja.

"A pszichiátria", "a média" és "az elnyomók" hibáztatása a saját kudarcaikért és az őt kritizálókkal szembeni durva fellépés - vajon kire jellemző? És vajon ők-e a helyes célpontok?

7. Az antiszociális személy nem tud befejezni egy akcióciklust. Az ilyen személy körül felgyülemlenek a befejezetlen feladatok.

Budapesti Ideális Org project 2001 - (és még nem kezdték le a felújítást!), nemzetközileg 1978 óta adják ki a Super Power (szupererő) programot, 15 éve építik az új központot Clearwaterben, de a belső terekhez még hozzá sem nyúltak, kb. 40 évig tartott kiadni normálisan az alapvető könyveket, stb... stb... stb...

8. Sok antiszociális személy a legriasztóbb bűnöket is szemrebbenés nélkül bevallja, ha rákényszerítik, de a legcsekélyebb felelősséget sem érzi velük kapcsolatban. Cselekedeteiknek kevés vagy semmi köze saját akaratukhoz. A dolgok "csak úgy megtörténtek". Nincs érzékük az ok-okozati összefüggésekhez, és ezért különösen képtelenek lelkiismeretfurdalást vagy szégyent érezni.

Hány alkalommal ismerte el az egyház a saját felelősségét bármiért is? Aki tud ilyen sajtóközleményt mutatni, szóljon! Én még soha nem láttam.

9. Az antiszociális személy csak romboló csoportokat támogat, és kirohan minden építő vagy jobbító csoport ellen, és támadja azokat.

Vadaskert....

10. Ez a személyiségtípus csak ártalmas cselekedeteket helyesel, és hadakozik az építő vagy segítő cselekedetek, illetve megmozdulások ellen. A művész különösen gyakran vonzza mágnesként az antiszociális személyiségű embereket, akik valami olyat látnak a művészetében, amit el kell pusztítani, és ezzel burkoltan - "barátként"- meg is próbálkoznak.

A csődbement cégek jutnak eszembe (Jorgos Travel, Premier Nyugdíjpénztár és most a Food Express).

11. Mások segítése olyan tevékenység, amitől az antiszociális személyiség csaknem tombolni tudna dühében, ám ugyanakkor a segítség köntösében az ártó tevékenységeket előszeretettel támogatja.

Pld. saját magát és a kirakatszervezeteit... :)

12. Az antiszociális személyiségnek nincsen érzéke a tulajdonhoz, és úgy véli, hogy az az elképzelés, hogy bárki bármit is birtokol, csak ámítás, amit az embereke bolondítására találtak ki. Semmit sem lehet igazából birtokolni."...

A hívők pénzéről mindenesetre így gondolkodnak. Elszedik, ami van, és nemzetközi szinten iszonyatos pazarlás folyik (ld. 100.000 dolláros parti Tom Cruise-nak a szülinapjára).

"Ugyanakkor a fentebb megadott felsorolás olyan dolgokból áll, amelyeket egy ilyen személyiség nem képes felfedezni önmagában. Ez olyannyira igaz, hogy ha úgy véled, hogy valamelyikben önmagadra találtál, akkor egész biztosan nem vagy antiszociális. Az önkritika olyan luxus, amit az antiszociális személy nem engedhet meg magának. Nekik IGAZUK kell hogy legyen, mert saját megítélésük szerint állandó veszélyben vannak. Ha valamelyiküknek bebizonyítanád, hogy TÉVEDETT, még súlyos betegségbe is taszíthatnád. Csak az épeszű, kiegyensúlyozott személy próbál viselkedésén javítani."

Ehhez már nem is kell kommentár. A szcientológia egyház és az önkritika fogalma szinte már külön univerzumban létezik ....

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr17440446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hophop 2008.04.24. 16:40:46

hoppáré

Kedves Reformer! Kérlek ne légy rosszmájú!

Onnan kezdődik az egész, hogy a 12 jellemvonás
az nem szervezetre, hanem egyénre van kitalálva.

És kérlek ne ferdíts le olyan dolgot, hogy ez alapján lehet megállapítani, hogy valaki antiszociális, vagy elnyomó. Mert nem önmagában ez alapján a 12 pont alapján kell beazonosítani, és megviszgáni!

Mindenféle hacacáré nélkül, kaptál *-ot erre?

Sajnálom, ha súlyos gondjaid vannak
az egyházzal! Véleményem szerint te most így megkönnyebbülsz lehet, de....

Szerintem te is tudod a folytatást.

komper 2008.04.24. 16:57:42

Jellemzo szci reakcio, a format tamadod, es nem a tartalmat.

"Onnan kezdődik az egész, hogy a 12 jellemvonás
az nem szervezetre, hanem egyénre van kitalálva."

Es?

"És kérlek ne ferdíts le olyan dolgot, hogy ez alapján lehet megállapítani, hogy valaki antiszociális, vagy elnyomó. Mert nem önmagában ez alapján a 12 pont alapján kell beazonosítani, és megviszgáni!"

Lehet hogy egyhazadman van mas modszer is (?), de szerintem ha valakire (vagy egy szervezetre) ezek a dolgok raillenek az rossz, fuggetlenul attol hogy "hivatalosan" nevezhetem-e elnyomonak.

Reformer 2008.04.24. 17:00:02

hophop:

kaptam csillagrangú ellenőrzést erre, nem is egyszer...

LRH ezt írja ugyanebben a fejezetben: "Így egyedül a megadott 12 jellemvonás az, ami azonosítja az antiszociális személyiséget.
...
A valódi antiszociális személyiségnek az antiszociális jellemvonásai vannak többségben."

Való igaz, hogy egyénre van kitalálva, de szerintem szervezetre is meg lehet nézni.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.24. 17:02:21

Ehh... SP vagyok, és büszke.

Tipikus példája ez az "egyház" a bor iszik, vizet prédikál szólásnak. A sci ugyebár egységben gondolkodik, cselekszik. Az önálló gondolatokat nem tűri el.

Mint ilyen, kezelhető entitásként, személyként, ergo semmi hiba nincs reformer gondolatában.

Kedves hophop. Ébredj fel!

vuk 2008.04.24. 17:10:37

Miscavics Davire mind jellemző, meg még vagy 10 másik:-)

Nála nagyobb paranoid elnyomó szuper SP aligha van..xenu tudja ezt:-DDD

horgany 2008.04.24. 17:49:31

ehhhh..
mikor az első emailt olvastam arról hogy én elnyomó vagyok, akkor még nem értettem.aztán felvilágosítottakk.. szörnyűűűűű

el perro malo, andalucia, a testesebbik (el) (törö 2008.04.24. 18:35:08

ettől függetelnül kiválóan hatékony pszichével rendelkezik Miscavige, és ha jól tudom, tinédzserkorában kezdett el szci lenni. Más nem is vezethetné eredményesebben az egyházat

Dr. Kix 2008.04.24. 18:49:57

hophop-ot sem fogjuk itt látni többet azt hiszem... ideböffentett valamit, aztán lelép.

Bibircsók 2008.04.24. 19:33:44

Hümm, erről a "kiválóan hatékony pszichéről" lehetne elmélkedni, hogy pontosan mit takar.
A sok összeolvasgatásból valami olyasmi rémlik, hogy Miscabbage / Miszkavics / Miscarriage állítólag elég agresszív a munkatársaival, mármint gondolom én a support staffal, nem TC-vel és tsaival.
Legalábbis ez rémlik, hogy belefutottam valahol a neten néhány volt kollégája beszámolójába.

vuk 2008.04.24. 19:39:47

"kiválóan hatékony pszichével"

Ezzel a hatékony pszichéjével

- üldöz embereket akik kritikusok, akár halálukig
- működteti a legkeményebb börtönt rpf
- gyermekmunkát végeztet
- üti a beosztottjait
- fél mint a sz*r
- elveszi az emberek eszét, szabadságát, személyiségét

sorolhatnám napestig....
Az eredményessége: sok ember pénzén tartott saját rendőrség, nyomozó hálózat, fizetett ügyvédek..

Totalitárius elnyomó, félelmében....és ez a félelem szerintem xenuig ér, a galaktikus hókumfittyet is beleértve:-D

Grege 2008.04.24. 20:19:44

hophoplego:
"Mindenféle hacacáré nélkül, kaptál *-ot erre?"

Reformer:

"kaptam csillagrangú ellenőrzést erre, nem is egyszer..."

Ezt lefordítaná valaki óbeszél-re?

Elron Elray Szektor Parancsnok 2008.04.24. 20:37:32

A 9 szektor más bolygoin a vitaminokat is a gyogyszercégek csinálják most akkor mért lenne bajuk azzal ha mindenki kétpofára c vitamint zabál.

Bibircsók 2008.04.24. 20:49:44

Grege :))) Ezt a topikot elnézve, azt hiszem, kénytelenek leszünk megtanulni újbeszél-ül... :)

Elron Elray Szektor Parancsnok 2008.04.24. 20:52:38

ez is megér egy vasárnapi izét :

hungarian.rtc.org/matters/ethics.html

a németek kormányszinten brossúráznak ez igen!!! 2008.04.24. 20:52:42

Grege 2008.04.24. 21:14:18

Bibircsók: ez egy duplapluszjó gondolat, én mindent megteszek az ügy érdekében :o)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.04.24. 22:44:23

hophop és más SCI tagoknak üzenem:
ha egy elnyomó vezet egy csapatot, a szervezetre is jellemzők lesznek ezek a pontok. Jó reggelt.

Sea Org-ban is ezt láttam egyik irodában és vajon kinek volt köszönhető? a háttérből irányító helyettesnek.
3 hónap alatt kicsinálta a főnökét, és ő irányított. büntette aki tanult, aki meg lógott,konkrétan lopott azt auditorképzésre küldte.
vizsgálat lebuktatta ugyan, de OT III-asként kavart annyit, hogy figyelembe vették sok éve (min 10) ott volt és "eredményei" is voltak.

én azon csodálkozom igazán, hogy egy ilyen oldalra SCI tagok bejönnek, és pont ott akarnak okosak írni, ahol esélyük sincs mert átlátunk rajtuk (lásd pl. Kogito a jezusvalaszol.blog.hu-n)
viszont, így legalább izgalmas lesz újra látogatni az oldalt.

Gyula ÚR 2008.04.24. 22:50:31

Hop-hop!

Megy a mosdatás, talán te még hiszel magadnak. Itt csak röhögünk a tipikus szci módszereken, amikkel idejön a magadfajta...

bunk0 2008.04.24. 22:56:06

már hogyne lenne alkalmazható szervezetre is, amikor a szervezet emberekből áll

a kocsma olyan, amilyenné a vendégek teszik, a szervezet is

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.24. 22:56:51

Említetted a Food Express-t.
Erről van esetleg komolyan vehető belső infód? Én ugyanis elég érdekes dolgokat hallottam és az nem teljesen ebbe az irányba mozog.

* 2008.04.24. 23:34:44

*: "csillagfokozatú ellenőrzés (angolul: star-rate checkout)[1](fn.) Nagyon precíz ellenőrzés, amely a tanulónak a tananyag egy részére vonatkozó teljes és minden részletre kiterjedő tudásáról győződik meg, és ellenőrzi az adatok teljes megértését, valamint alkalmazásuk képességét [Tanulás és szándék c. 1966. augusztus 18-i előadás szójegyzéke]"

hophop 2008.04.25. 06:08:54

Visszaolvastam pár bejegyzést, és hozzászólást.
Elszomorodtam. (tudom ennek most sokmindenki örül!) :-)

"A szcientológia egyház és az önkritika fogalma szinte már külön univerzumban létezik ...."

Más az önkritika meg más a pr!
Kérlek téged ne ferdíts el (persze te tudod miért csinálod) dolgokat. Lehet te nem hiszel az önkritikában, hogy meglenne az egyházban. Dehogynem, pont ezért javít folyamatosan a tevékenységén. Persze ezt te és úgy látom itt más senki antiszci ezt nem látja.
Nem akarja látni, vagy nem tudja látni.
MÉg a drogmaratont is kifigurázod (sokmnindenki), borzasztó.
Az erőd a sok enthetából jön, amit a külföldi oldalakon találsz, azt látom. Ezek számodra a stabil adatok, vágom én.
de visszatérve. én is például ostorozom magam sokszor, de mégsem teszem közszemélére, mert lerombolnám a saját imázsomat, elveszítve a barátaim, támogatóim...stb. Te leírnád ide az összes hibád, vétséged a blogra? Ugye, hogy nem. És azért nem vádol meg senki, hogy te ne gyakorolnál önkritikát.

Én látom a hibáim, kritikusok akadnak... és megviszgálva alaposan, elkezdek változtatni a hibáimon.

Egy szervezet sem tesz ilyet, önkritikát nem a nyilvánosság előtt gyakorol. PR-al operál. Coca-Cola sem vallja be, hogy mérgező az itala. Ők azt állítják nem,, sőt akár szakértők százezreit felhozza, hogy nem. Kinek van igaza?
Disznóhúsosok sem tesznek. Szerintük tök egészséges ez az étel. Sokak szerint nem. Kinek van igaza?
Megjegyzem attól még a disznóhúsosok, és a kólások átlátják, hogy min kellene változtatni, hogy jobbak legyenek. Legalábbis feltételezem.

Tételesen megcáfolhatnám hasonlóan az összes megjegyzésedet (nemcsak) logikai alapon, de ennyi időm nincs. Ráadásul reálisan látok én is hibákat. Én nem vagyok olyan, aki vegetáriánus klubban elkezd magyarázni a hósevés jó hatásáról.
Meggyőzitek ti magatokat, hogy úgyis nektek van igazotok! Ugye jól mondom?

Zért egy nem hagy nyugodni a fenébe. Éppemhogy nem a pszichiáterek a felelősek, és meg vannak nevezve az emberek. Nem az összes pszichiáter a bűnös. Még csak nem is a többség. Néhány megnevezett személy, illetve konkrét szervezet.

Oszd meg véleményed, csak egyre kérlek, ne írj olyanokat, hogy 0-t változott az egyház. Miért esik neked ilyan jól, ilyet írnod? A blog stilusában írva: "ennyira pofátlannak hazgnak nem kéne lenned!"

De persze felesleges úgy látom ide írnom. Sok embernek már egész jó hobbijuk lett az antiszci státus. Még mulattatom is őket bármely bejegyzésemmel, hogy na még egy barom a ...ból.
De legalább nem egysikú. :-)
Megjegyzem lehet tegnap épp velem, vagy más szcientológussal fogott kezet, vett tőle akármit, vagy adott el, lehet mosolygunk egymásra mindennap, csak nem csekkolta le, hogy mi köze a szcientológiához neki.

Lehet velem bratyiztál nem is oly rég. És erre ide jössz, és sértegetsz (lásd Gyula Úr!). Kifigurázol bárkit, aki jön és szcientológus "dumákkal" jön. Csak a halott szcientológus a jó szcientológus, ami azt jelenti, hogy "gyógyuljon" ki, és legyen interjú vagy blog belóle legalább. Ez erősít engem, és frankóbb lesz a hobbim, ami a szci utálata, és esetleg sárba döngölése. Hurrá! Milyen jól esett ez!
Ti nem kérdésetekre kerestek választ, hanem üssük el az időt egy kis szci kritikával, és örömujjongással, hogy valaki hibázott körülötte, akármit. Másképp fogalmazva... "igen végre egy újabb kritika ami engem igazol. Ugye hogy igazam van!"

Ha ténylegesen kérdésed lenne, akkor írnál a szcientologia-hirek.blog.hu-ra. Ahol kapnál is választ, értelmeset.
Tényleg felesleges ide írnom. És lehet tényleg nem is írok többet. Akinek van értelmes kérdése
úgyis felteszi a fent említett blogon.

Reformer: Lehet kaptál *-ot ebből, meg sok másból is. De akkor miért tévesztesz meg szándékosan embereket azzal, hogy egy részletet kiragadsz a teschből, (ráadásul kommenteket is füzöl hozzá)olyan meg nem értést viszel be az emberekbe, hogy csak zakkan?
Az a legkevesebb, hogy van másik 12 tulajdonság ami hiányzik, de ez még mindig önmagában kevés, hogy valakiról megállapítsunk bármilyen érdemlegest. Kihagyod a tónusskálát, az eset- és egyéb dossziékat, állapotokat, kondiciókat...stb.stb. Lásd az Alapok könyveket. Az Etika könyvet elsősorban. Megvannak? Kaptál belőle az újból *-ot?
A másik oldalról megvilágítva:
Te szci techel próbálod megvilágítani az általad rossznak itélt szervezetet, aki a techet őrzi, és terjeszti. Tegyük fel jó a tech, akkor szerinted így (a bejegyzés alapján) "le van leplezve" az egyház. Ok. De akkor ezt ő tehette lehetővé, hogy felismerjük a bűneit, tehát a tech többi részével megmenthető a helyzet. És ha nem feltételeznék rólad semmi rosszindulatot, te egymagad meg is tudnád csinálni belülről ugye? Mármint a megmentést. Így akkor mégis okés a szci.
Ha viszont rossz a tech. Akkor hibás minden amit a bejegyzésedben említettél. Hiszen LRH tévedett.
Kész. Game Over. A bejegyzésed így mi célt szolgált?

Akkor tudod magad megvédeni, ha tudást szerzel.

A szcivel szemben a legjobb ha szci tudást szerzel.
Neked van valamennyi. Nem tudom elég-e. De magabiztos vagy, tehát úgy véled elég.

A ti (antiszcientológus) nézőpontotokból azt gondolom, hogy az a kérdés, hogy tényleg elkövet-e gazságot az egyház, vagy sem.
Persze számotokra ez nem kérdés. Bizonyíték számotokra minden ami itt tálalva van.
(még akkor is ha olyan tárgyi tévedések voltak/vannak mint például Szikinger úr körül.
Mire is Reformer kapcsiból bevesz egy tök ismeretlentől egy infót anélkül, hogy megvizsgálta volna. Miért kedves Reformer?
ha én azt állítom, hogy személyesen ismerem Szikinger úrat, és bármit írok róla, akkor elhiszed?)

A legveszélyesebb emberek azok, akik nem vizsgálnak meg valamit jó alaposan, csak elfogadják azt.
Ilyenekből lesz a túlbuzgó szcientológus, a túlbuzgó antiszcientológus. (Persze csak az előbbi létezhet, tudom!)
És ekkor lesz az a bizonyos, ugye igazam van dolog.
Minden szci, és antiszci azt akarja, hogy igaza legyen. ez a közös. Akár ezen az alapon
el is lehetne indulni... :-) (csak humor volt a gyengébbek kedvéért)

Ezzel csak sok kálváriát visznek be a dolgokba.
LRH ezzel kezdi...nagyjából. Legalábbis minden könyv elején, és a Mi a szcientológia elején van ez. Soha ne menj túl semmilyen meg nem értésen (meg nem értett szón), illetve az az igaz. ami számodra igaz. Ha ezt a két szabályt betartod, akkor nem érhet meglepetés abban, amiról tanultál bármit, bárhol, bármiről. Azaz tudod azt használni, és tudsz vele gondolkodni.
Ha tudsz vele gondolkodni, akkor eszemecserét lehet veled folytatni bárkinek bármiről. Nincs veszekedés, rimánkodás akármi.

(megjegyzem azért, hogy nekem sokkal több kérdésem merült fel, mint nektek anno. bár blog nem volt, de akkor is voltak pletykák bőven. De aztán helyére került sok minden. Csak ezt az egy-két szabályt tartottam be.)
Ezért volt szimpi az egész. Nem kellett elfogadnom, hogy létezik előző élet! Le is írja Ron, és mondja hangszalagon! Csak azért, mert én mondom miért fogadod el? (nem szó szerinti idézet...)
Persze most megint jön, hogy milyen hülye "szekta" ez, hogy még a "tanító" szava sem lehet szent.

És ez a bizonyos nyuszis vicc jut róla eszembe:
"ha sapka van rajta, akkor azért, ha nincs rajta akkor azért."
Megvílágítom... ha drogmentes maraton van, akkor azért, ha nincs, akkor azért. ha támogatják nyiltan az emberek akkor azért, ha nem teljesen nyiltan, akkor meg azért.... teljesen mindegy.


A legjobb dolog ebben ez alapján, hogy szabadon lehetsz antiszci. Ne fogadj el semmit amit állít az egyház!
Képzeld el! Ne fogadj el semmit belőle! Felejtsd el mindazt amit eddig tudsz róla. Minden infót, minden tudást amit tanultál LRH-tól. Szűnjön meg számodra létezni. Minden ami az ARK-ról, a szeretetről, a drogellenes harcról. Minden jó és rossz szúnjön meg számodra ami a szcivel kapcsolatos.

Könnyebb lesz az életed hidd el!

(és jön, hogy na ez jellemző a szcientológusokra! ;-)
1. antiszociális pont egyébként...)

Bibircsók 2008.04.25. 07:04:50

Na, akkor csak 1-2 dolog, aztán indulok dolgozni:

"én is például ostorozom magam sokszor, de mégsem teszem közszemélére, mert lerombolnám a saját imázsomat, elveszítve a barátaim, támogatóim...stb. Te leírnád ide az összes hibád, vétséged a blogra?"

Az önkritika gyakorlása és a nyilvános gyónás nem ugyanaz. Időről időre igenis szüksége van a külvilágnak arra, hogy kimondjuk, igen, ezt elszúrtuk. Ki kell mondani, mert a külvilág nem gondolatolvasó és nem tudja, hogy mi tudjuk. :)

"Egy szervezet sem tesz ilyet, önkritikát nem a nyilvánosság előtt gyakorol."

Tényleg? Biztos, hogy egy csatornát nézünk? A katolikus egyház prominens képviselői (pápák is) ugyan hányszor kértek már bocsánatot? (Mondjuk volt is/van is miért...)
Attól, hogy a szci egyház nem gyakorol kifelé önkritikát, mi még látjuk a hibáit és csak saját magát hozza nehéz helyzetbe azzal, hogy nem akarja beismerni, hibázott. Attól, hogy vígan masírozik az utcán, miközben azt hiszi, fel van öltözve, mi attól még látjuk, hogy pucér.

"Bizonyíték számotokra minden ami itt tálalva van.
(még akkor is ha olyan tárgyi tévedések voltak/vannak mint például Szikinger úr körül.
Mire is Reformer kapcsiból bevesz egy tök ismeretlentől egy infót anélkül, hogy megvizsgálta volna."

Szó nélkül kiigazította, és nem mászott bele azzal az arcodba, hogy "What are your crimes, honey?".

"A legjobb dolog ebben ez alapján, hogy szabadon lehetsz antiszci."

Höhö, tényleg? :))

Luxon 2008.04.25. 09:01:52

Hophopp: "Zért egy nem hagy nyugodni a fenébe. Éppemhogy nem a pszichiáterek a felelősek, és meg vannak nevezve az emberek. Nem az összes pszichiáter a bűnös. Még csak nem is a többség. Néhány megnevezett személy, illetve konkrét szervezet."

Droid a javából.
Hophop hogy ezért mennyit fogsz te auditálni.

Idéznék tőletek "pszichiátria a halálipar".
Tehát nem az egész csak egyesek akik fel merték ellenetek emelni a szavukat. Vagy mégis az egész?
Eldönthetnétek már.

Divat az antiszcientológia?
...pontosítok: divat védekezni a destruktív agymosó és haszonleső szekták ellen. Ez olyan divat amit nyugatabbra már meg tanultak, (legalábbis nem olyan új mint itt), sajnos mi még csak 1985-91 óta tanuljuk.

Nyugodt lehetsz erről a divatról én is leszokok, amint a szcí egyházat törlik az egyházak sorából, és rendesen fog adózni mint szolgáltatást nyujtó szervezet, vállalkozás.

De a teljes betiltástól se zárkózom el. X)

Luxon 2008.04.25. 09:16:26

Drogmentes maraton hmm
Már az elnevezés is pontatlan és jellemzően szcí módra át nem gondolt. (Lásd egyszeri szcientológus és a zsidó ünnepek esete)

1. A legelső maraton is drogmentes volt X)
2. Drogosok/alkoholisták,hajléktalanok mellett segíteni pszichiátereket, addiktológusokat, szociális munkásokat, különböző szeretet szolgálatok embereit, krisnásokat LÁTTAM. Magyarán hol a f@szba vagytok ti amikor tényleg segíteni kell?
Ja hogy kevés auditálást tudna fizetni egy hajléktalan avagy egy tényleg beteg ember.

Ez önmagában mindent elárul rólatok.

Reformer 2008.04.25. 09:18:31

hophop/lego/nocsak:

tudod mi ihlette ezt a bejegyzést? Ez a két hír:
www.origo.hu/nagyvilag/20080418-pedofil-papok-aldozataival-talalkozott-a-papa-washingtonban.html
nol.hu/cikk/488597/

Valamint ezek:

"Teljességgel ki fogjuk zárni a pedofilokat a szent hivatásból... Mélyen szégyenkezünk, és minden lehetőt meg fogunk tenni, hogy ez ne történjék meg később" - jelentette ki az Amerikába tartó repülőgépen a katolikus egyházfő újságírók előtt."

"Olyan felnőttekkel találkozott és imádkozott együtt XVI. Benedek pápa csütörtökön Washingtonban, akiket gyerekkorukban katolikus papok szexuálisan zaklattak. A tengerentúli látogatáson tartózkodó római katolikus egyházfő első ízben beszélt ilyen emberekkel. Valamennyiükkel külön-külön találkozott, meghallgatta történeteiket, majd vigasztaló, bátorító szavakat mondott nekik. A 25 perces esemény megindító volt, a pápa több vendége könnyekben tört ki."

Ugyanis a sokat szidott katolikus egyház vezetője önkritikát gyakorolt, nyilvánosan elismerte, hogy szégyenteljes dolgok történtek, és találkozott az egyház áldozataival! Nem pedig megszakította velük a kapcsolatot, a bűneiket firtatta, és közölte velük, hogy maguknak köszönhetik a bajt.

A katolikus egyház továbbá nem üzemeltet ilyen weboldalakat: (itt a "szabad préda" irányelv jegyében láthatóak a szcientológia ellenzői:)

www.religiousfreedomwatch.org/anti-religious-extremists/

A pápaválasztás is 1000x demokratikusabb, mint a szcientológia "vezetőválasztása" - Miscavige-t nem lehet leváltani, visszahívni. Továbbá őt senki sem választotta meg legfőbb vezetőnek. Addig marad, amíg le nem mond!

Ezt adta meg a lökést ehhez a bejegyzéshez.

yx 2008.04.25. 09:27:05

hophop avagy gtoma:
Az alapító szava nem lehet(ne) szent, hisz aki hajlamos venni a fáradtságot és utána néz annak, hogy hogyan születtek az LRH Founder aláírású HCOPL-ek, láthatja:
- nem csak LRH adott ki a neve alatt írásokat, utasításokat
- szinte mindenre és az ellenkezőjére is született iránylevél, mert a gyakorlati alkalmazás döntötte el, egy utasítás jól használható vagy pont, hogy az ellenkezője lenne kívánatos
Ez így akár pozitív is lehetne, ha a gyakorlat nem az lenne, hogy az anyagok birtokosa (RTC) dönti el, hogy melyik iránylevél, ami a céljainak leginkább megfelel, amit a "szent kéz megkérdőjelezhetetlen írásának" kell tekinteni és melyiket kell elfeledni, mint ha meg sem született volna. És születnek meg a "belső felhasználásra" szánt anyagok, ahol a mézesmázas, külvilágnak szóló, társadalomjobbító tevékenységeket támogató egyház totális háborút hirdet "az elnyomók, pszik, SP-k, buzik, kétkedők" ellen és beszivárgásra, spionkodásra oktat és biztat!
A legfőbb tévedés, mely az egyházad bukásához vezethet, ha nem látja be, hogy a mai információs társadalomban a hidegháborús módszerek NEM MŰKÖDNEK!
Jahhh! Ne hidd el nekem a "pletykám", olvasd pl. Norbert Potthoff-ot, aki könyvben is leírta, amit mi csak az internet homályában. És egyre többen veszik a bátorságot!

sz.csabiii 2008.04.25. 09:29:39

luxon

Én teljesen megnyugodnék ha egyszerűen betiltanák őket.

hophop
úgy látom nem érted mi folyik odabent. vagy nagyos is, pont ezért kívánod leplezni.
A tech hibás, ezért van szükség a blogra, így a szcinek game over (reméljük hamarosan)

Grege 2008.04.25. 10:18:06

Miért van az, hogy ha egy szci ír valamit, akkor 2 mondtaban elintézi a konkrét témát és utána már csak a tanmeséket darálja?!?

hophop: Lehet, hogy tegnap pont veled jópofiztam? Hmmm, hány ember halálát kötik közvetve vagy közvetlenül a nevedhez? Hány büncselelekményt? Hány család vádol azzal ,hogy agymosással elvetted tőlük a szeretteit, hány dolgozódnak vetted és rejtetted el az útlevelét, nehogy otthagyjon téged? Hány embert nyílvánítottál szabadon levadászhatóvá?
Ha nektek le lehet vadászni az általatok "elnyomónak" nevezett emberi lényeket, akkor a fair meccs érdekében akár tudomásul is vehetnétek, hogy senkit nem fog meghatni, ha kiáltok az utca sarkára sírni, hogy "sok gonosz ember báncsa a szciket".


Én speciel teszek a hitedre, a te magánügyed. Viszont a szervezet, amit szolgálsz egy társadalomellenes és veszélyes, elvtelenül küzdő csoportosulás, és pont emiatt van esély arra, hogy itthon is a nyakatokba kapjátok anonymoust. Viszont nem olyan light-os formában, mint mondjuk az usában, ó nem, a hazai körülményekre kifejlesztve, akkor lesz csak igazán rossz szcinek lenni.

hophop: egy utolsó szó még, leszel még te is elnyomó egyszer, amikor megkapod a papírt, majd gondolj rám ;-)

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.25. 10:46:21

hophop: tl;dr

Jobb, ha tudod, hogy lassan vége a magyarországi tespedéseteknek, boldog időknek. Anon már figyel rátok. Szólj a fönökeidnek, hogy itt is jön a Chanology.

Leander 2008.04.25. 10:47:07

nagyon jó bejegyzés,érdekes kommentek,még sose látttam "igazi szcientológust" érvelni:)

a szcientológia egyik legnagyobb ellentmondása,hogyha találkozol egy gonosz elnyomó személlyel(legyen az akár egy családtagod),akkor előbb-utóbb meg kell szakítanod vele a kapcsolatot.na most ha a szcientológia a világ megmentésére törekszik,a társadalom jobbítására,akkor mi lesz az SP-kel?Ők nem a társadalom részei?Ők nem ezen a világon élnek?A helyett,hogy megpróbáljuk megérteni őket,inkább elfordulunk tőlük?Eddig tart a nagy emberbaráti szeretet??
Ezt pl. megmagyarázhatná nekem egy szci...

mindgap 2008.04.25. 10:52:56

Hophop: oszt etikai tisztnél jártunk-e csúnya szciellenes magatartás tanusítása miatt? Hogyisvan ez a csajozásos kérdéskör? Te kis hamis.

mindgap 2008.04.25. 10:55:18

gyerekek azért ezt nem hiszem el hogy ez a csávó nem tanul abból hogy hiába somfordál vissza újabb és újabb nickeken mindig lebukik.

osztja az észt a főcsajozó főszent főszci eszemmegáll komolyan.

Pletyi 2008.04.25. 11:17:07

Hú, ez már egy keményebb szci. Mennyit irt. Felül múlja az összeset. Mindenben. Értik ugye...? :)

Hophop tudod már csak azért sem mérhetitek magatokat a kereszténységhez (az elmúlt 2000 év sajnálatosan megesett hibái ellenére sem) mert az egy vallás. Ami emberek és népek sorsát változtatta meg, erkölcsi tartást adva. Ingyen. Nem egy sci-fi -nek is gyenge mese, milliókért. Ez alapján a Teletubbies is egész jó vallás lehetne ,nem ? Hihetnél Tinkie-Winkie -ben. Ha már vallás, áruld már el, ki vagy mi által szentelődnek meg a ti khm "lelkészeitek" ?
(Én sem vagyok egy szép ember, de van ez a fő "lelkészetek" akivel kapcsolatban az a komoly dilemmám, hogy nem tudom eldönteni, hogy ha találkozok vele akkor vágjam pofon vagy csak szimplán elfussak.)
Ugyan mond már miért lopjátok a kereszt szimbolikát, ha közötök sincs hozzá ? Csak nem beteljesititek ezt :
"5. Jézus pedig felelvén nékik, kezdé mondani: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket.
6. Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik azt mondják: Én vagyok: és sokakat elhitetnek."

Miért nem valjátok be, hogy ez az egész csak arra jó, hogy valahol egy fontos valakinek érezzétek magatokat, aki bármivel is többet tud mint a többiek ? Tényleg ez a DM nevű főnökötök, hogy van ? Még mindig csak az alárendeltjeit meri megütni vagy van annyira kemény legény, hogy kikezdjen mással is ? Elég gyáva pöcs, nemde ?

Nem haragszom rád, nehogy azt hidd. Tudod mi azt valjuk, hogy a bűnt gyűlöld, ne a bűnöst. Na, szia. Kellemes józanodást !

Reformer 2008.04.25. 11:53:23

hophop: ha már az általánosításról van szó, íme egy friss CCHR-es promó (a CCHR a pszichiátereket üldöző szci szervezet):

Vannak olyan emberek - szerencsére egyre többen -, akik pénzt áldoznak arra, hogy a CCHR működni tudjon. Vajon miért teszik? Ahhoz, hogy a rejtély feltáruljon, olvasd el az alábbi nyilatkozatot attól a házaspártól, akik régóta elkötelezetten támogatják a CCHR-t:

"Az emberi tevékenységeket vizsgálva alig lehet felfedezni épelméjűséget, viszont annál több durva aberrációt.

Világunk az irracionalitást díjazza és súlyosan bünteti a józanságot, a segítő szándékot.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ennek a degradálódásnak elsődleges oka egy velejéig romlott elnyomó kisebbség.

Ebben az elnyomó csoportban a pszichók vezető szerepet játszanak, tetszetős hazugságaikkal az egész emberiséget megfertőzték. A CCHR munkája azért felbecsülhetetlenül értékes, mert ez az egyetlen olyan csoport a világon, ami képes lerántani a leplet a pszichókról.

A CCHR forrásai sok-sok-sok nagyságrenddel kisebbek mint a pszichóké és ezért is tölt el minket örömmel az, hogy módunkban áll támogatni ezt a végtelenül bátor és elkötelezett csoportot.

Azt gondoljuk, hogy bárki, aki számára fontos egy jobb világ megteremtése, meg kell keresse annak lehetőségét, hogy segítse a CCHR-t."

interferencia 2008.04.25. 12:18:39

Üdv mindenkinek.

Az OSA figyelmébe:logikák 8,14,15, Személyes integritás.

"Exszciseknek": Srácok,tényleg nem volt egyetlen dolog sem ami hasznos volt számotokra? (tech)

Leander: Az SP mechanizmusa teljes mértékben átlátható és kiszámítható.A multban levő elleségeivel harcol a jelenben.(az ellenség : te, én, bárki) Az emberbaráti szeretetről talán ennyit:Szeretem az állatokat mégsem akarok fehér cápával fürdőzni. Tehát megszakítom vele a kapcsolatot. :)

Reformer:Blogod inkább fikázásba ment át,nem méltó a nevedhez. Szem elöl tévesztetted a célt,vagy nem is volt?

Na jöhet a "agymosott" szöveg.

Bibircsók 2008.04.25. 12:27:51

Azért elég nagyot néznék, ha az a fehér cápa kislattyogna utánam a szárazföldre és üldözőbe venne...:)

yx 2008.04.25. 12:39:35

inter:
Pont ezt látom én is: Az egyház (mert LRH valamikor a 60-80-as évek közt ezt írta) múltbeli ellenségekkel harcol a jelenben.
És melyik utcán alvó, leromlott állagú csövest látod "fehér cápának"? A gondolatod hibáját én abban látom, hogy az egyház azt hirdeti, hogy csak neki(!) van birtokában az elveszett tech, mellyel az évmilliárdok óta vesztébe rohanó theta-sereg megmenthető, de igen szigorú kritériumoknak kell megfelelni, hogy te is "megmentett" lehess!

Pletyi 2008.04.25. 12:40:18

Üdv neked is !

"Az OSA figyelmébe:logikák 8,14,15, Személyes integritás."

Interferencia figyelmébe : Tiz parancsolat, Ó- és Új Szövetség, Apostolok cselekedetei.

Leander 2008.04.25. 12:54:55

Inter: nem válaszoltál a valódi kérdésre:
ki fog segíteni az SP-knek,ha a világmegváltó "szipi-szupi" szcientológia nem?Ha Te,aki elvileg birtokában vagy egy hasznos tech-nek nem segítesz legyőzni a démonait,akkor mi lesz velük?Ha mindenkit ott hagynánk "ez nem az én nyomorom" jeligével elég szomorú világban élnénk...Egyébként is a struccpolitika (mert a kapcsolat megszakítás az) a gyávák/gyengék módszere.

Amúgy persze világos a szitu: az SP-k túl sok szcientológus szemet nyitnának fel,így igen hamar megkérdőjeleződne kinek van szüksége segítségre...

Reformer 2008.04.25. 13:17:12

Interferencia:

1. hasznos tech: Hitler is felépítette a világ egyik legjobb autópálya-hálózatát, megszüntette a munkanélküliséget, kiváló hírszerző egységet és egy rendkívül ütőképes hadsereget szervezett. Rengeteg hasznos tech, ugye? De mégsem ezek miatt emlékszünk rá.

Hiába a tech úgymond hasznos része, ha egy sztálinista módon működő szekta arra használja, hogy ártson.

2. "Blogod inkább fikázásba ment át,nem méltó a nevedhez. Szem elöl tévesztetted a célt,vagy nem is volt?"

Eleinte úgy indultam neki, hogy legyen reform, tartsuk meg az értékes elemeket. De aztán tanulmányozva az egész témát még alaposabban rájöttem, hogy ha az egyházból és a tech-ből kiveszed a rossznak gondolt elemeket, akkor nem sok minden marad. És mivel a teljes technológia egységes egészként van kezelve, nem lehet a rossz részeit eltávolítani, csak az egészet megszüntetni.

sz.csabiii 2008.04.25. 13:21:34

na úgy látom eljutott az orgba, ennek a blognak a híre is, elindult az ellentámadás...

yx 2008.04.25. 13:34:52

inter:
Nem értem, miért raktad ide ezeket.
logikák 8.: mia.szcientologia.org/html/part14/Chp41/pg0745-b.html
logikák 14.,15.: mia.szcientologia.org/html/part14/Chp41/pg0746-a.html
személyes integritás: mia.szcientologia.org/Html/part01/chp03/pg0138.html
Valaki más, aki hajlandó elolvasni, érti? (Nem kis kihívás a "könnyen érthető" nyelvezet miatt, elismerem! :)) Egy megjegyzésem azért van: A személyes integritást csak addig tartja az egyház tiszteletben, amíg azt figyeled meg, AMIT KELL!! Ez az én megfigyelésem a Dianetikával és Szcientológiával kapcsolatban! :))

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.25. 13:37:59

Egyszerű a dolog. A Szci szempontjából az SP semmire se érdemes izé, valahol az állatok, és a növények közt.

Miért kéne megváltaniuk minket is. Egyszerübb jól elszigetelni.

yx 2008.04.25. 13:54:35

Reformer:
Legalapabb alap dolgokból egy csokorra (füzetre) való sincs benne szted? Én annyit még épp találnék.. Arra kell nagyon vigyázni, hogy az apró csúsztatásokon keresztül haladva a bődületes baromságok logikusnak látszanak! Ezért lát(hat) egy fanatikus scn logikusnak valamit, amin egy külsős hasát fogva, a földön fetrengve röhög vagy agymosott zombit emleget! A legelső, legkisebb csúsztatásra is le kell csapni! Sztem. Szted?

szepi79 2008.04.25. 15:07:41

hehe. hiphopnál megakadtam :D leírta kétszer is, hogy többet ide nem ír, aztán még ugyanabban a kommentben írt vagy 3 oldalt. (azt már nem is tudtam elolvasni :D )

harmatOSA 2008.04.25. 15:12:34

hop hop
szia!
Szerintem te nem legó vagy , más sílus,,,, inkább gtoma.
A scn nem csak az önkritikát ,de a kritikát is gondosan kiirtja. Nem igazán van rá példa hogy akár itt akár máshol bármi hatása lett volna.
1. kivülállóként érdekes sőt meggyőző hogy azok a beszámolók amik volt scn ektől származnak megegyeznek.A körülmények , az erkölcsi hozzá állás a munkatársak megbecsülése hogy bánnak a publikkal, a hazgságok ( majdnem ferdítést irtam).
2az a szervezet amelyik azt igéri minden területen megoldást kinál a hozzá fordulóknak,( már maga is hazugság hisz EGYETLEN MÓDSZER SEM LEHET KIZÁRÓLAGOS, NEM VAGYUNK EGYFORMÁK)nos ez a szervezet a működésében sem tud máshogy meg lenni mint folyamatos hazugságban és ellenőrzésben.
"
Ha ténylegesen kérdésed lenne, akkor írnál a szcientologia-hirek.blog.hu-ra. Ahol kapnál is választ, értelmeset."Nem értelemes hanem scn válasz lenne mert a te logikádon alapulna.Minden ami ellenérv arra van SZÁMODRA LOGIKUS magyarázat, ami másoknak cseppet se az .
Minősit minden szervezetet mennyire becsüli meg a tagjait, erre hallottunk olvastun itt sok példát.
Az scn sehogy nem becsüli meg, elég néhány koholt vád , vagy elég ha kérdéseik vannak már meg van a bélyeg a nyakba.Többször leirtam , az scn egyházban minden siker közös , és minden kudarc az egyén felelőssége.Pl hibák felvállalása, a könyv kérdés az jó példa, ahhelyett hogy hibajegyzék vagy esteleg cserepéldány járna a régi könyvekért... nem ,megvetetitek újra a "jobb" könyvet .Nincs bocsi emberek ezt elkurtuk, vagy változott a nézőpont ....és akkor most hozzátok a régit kaptok újat. (Rejtély angol -angol esetében mire lehet fogni a foyltonos változtásokat...)
"A legveszélyesebb emberek azok, akik nem vizsgálnak meg valamit jó alaposan, csak elfogadják azt. "Volt egy tanárom aki azt szokta mondani , ha valamit 1 ember állit gondold át, ha kettő vizsgáld meg ,ha három akkor talán már igaz is.Sokan állitják hogy az egyház és a benne uralkodó viszonyok , minden csak nem normális( inkább horror)Te elgondolkodtál már azon hogy a sok enteheta( vagy mi )adat esetleg igaz?Nem renditett meg még hogy oylan emberekmeséen akiknek az életük része volt sok sok évig?

" Felejtsd el mindazt amit eddig tudsz róla. Minden infót, minden tudást amit tanultál LRH-tól. Szűnjön meg számodra létezni. Minden ami az ARK-ról, a szeretetről, a drogellenes harcról. Minden jó és rossz szúnjön meg számodra ami a szcivel kapcsolatos."
Met 10 vagy több évet nyilván annyira könnyű csak úgy otthagyni.Nos ha ezt képes lenne megtenni akkor lenne még csak nagy bajban.
Első lépés: Friss sebek

Hirtelen jött szakítás. Nem bírjuk felfogni, mi is történt velünk. Nem vesszük komolyan, inkább reménykedünk. A szakemberek szerint eleinte segítség lehet a tagadás

Második lépés: Az érzelmek viharában

Az első sokkhatás után következik az a fázis, amikor teljesen elhagyatottnak és sebzettnek érezzük magunkat, majd felszínre tör a düh és a gyűlölet. Nagyon ritkán, de már vannak olyan pillanatok, amikor a szakítást szabadulásnak érezzük. Megpróbáljuk megérteni, analizáljuk, hogyan és miért is történhetett mindez. A pszichológusok szerint ezek a heves érzelmi változások már a gyógyulás jelei, még ha nehéz is elviselni a hangulati összevisszaságot. Szakítás után önértékelésünk körülbelül a nullával egyenlő, főleg, ha magunkat hibáztatjuk.

Harmadik lépés: az ég tisztulni kezd

Tanulmányok támasztják alá azt a tényt, miszerint szakítás után átlagosan még három évig dühöt érzünk ex-partnerünk iránt.
Negyedik lépés: A gyógyult szív

Ha már letisztult a múlt, észre tudja venni azt a pozitívumot is, amit a másik segítségével nyert,
Nem akarok a szádba adni semmit, de voltál már itt párszor , ez a mostani hozzá szólásod úgy tünt" fogd be a szád mit teregeted a szennyest:)"
REFOREMER TEREGESEN,MOST AZ A DOLGA...ÁTKURTÁK A FEJÉT, KOMPENZÁL ÉS EZÉT SOKAN LESZNEK HÁLÁSAK NEKI FŐLEG SZÜLŐK , KEDVESEK HOZZÁTARTOZÓK.
Ha valaki információhoz akar jutni , megatlálja.Nem csak azt amit az egyház láttani akar magáról hanem azt is ahogy azok látják akik megjárták..
“Az igazság kibírja a kételyt - sőt fölfedezése igényli is. Vakhit csak olyasmihez kell - de ahhoz nagyon-, ami nem igaz.” (Müller Péter: Jóskönyv)

interferencia 2008.04.25. 15:15:17

Na jó.

yx:
1, OSA-s vagy? Ugyanis nekik írtam a logikákat,nyilván nem várom el a megértését attol aki nem is olvasta. :)

2,Az Sp-re volt a kérdés nem a PTS-re (csöves, a PTS lesz)az elnyomó hathatós segítségével.

3,Tegyünk különbséget "vallás" és "egyház" között. (tudom nem vallás stb...)Mondjon nekem vki egy vallást amit terjedésekor rögtön vallásnak tekintettek és nem támadták.

Pletyi:

1,Akinek nem inge......

2,Ismerem.

Leander:

1,A kérdésedből nekem ugy tünt meg akarod érteni őket (elnyomókat), a válasz megvolt.

2, "Gyengék-gyávák" :) ez jó. Akkor te biztos mindig meg mered mondani a főnöködnek,anyododnak,bárkinek a véleményed és nem érdekel téged mi lesz a következménye. Nézz már magadba egy kicsit. (egyébként ugy hangzik "kezelés vagy megszakítás" , tehát ,ha nem tudja konfrontálni az elnyomást akkor, de csak akkor szakítson) Sajnos ezt nem mindig megfelelően alkalmazzák. (csak szakítanak)

Reformer:

1, Tudod a késsel ölni és kenyeret vágni is lehet. Aki használja azé a felelősség.

2,Volt bármilyen sikered a tech-ből??

Anon:

Meg lehet menteni mi9ndenkit,de nem biztos hogy jó dolog,ha az elnyomókkal kezdi az ember.

Szcsabi:

Ez mellé ment, bár nem tudok kgbs igazolványt mutatni,hogy nem vagyok a cia tagja. :)

Ugy általában:

Mindezek a saját véleményeim,nem vagyok tagja az egyháznakde néhány oldalt olvastam. Meglehetősen kritikusan,de nekem működött. Az egyház vezetésében én is látok minimum hiányosságokat, ezért van nálam külön a szci és az egyház.

Szép napot nektek.

harmatOSA 2008.04.25. 15:39:44

interferencia/ szia lego :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 15:41:06

Reformer: csak arra voltam kíváncsi, hogy szerinted (információid szerint) azért borult-e FE, mert a sci szétszedte, vagy más okokból.
Amennyit én tudok róla az a következő: a FE hiteállományát felmondta a bank és eladta a követelést, a jelzálogot pedig végrehajtották, a cég vagyontárgyait egy konkurens vásárolta fel. Namost - amennyire én tudom - ez már nem az első ilyen manőver, ugyanis (állítólag) nem üzleti okokból, hanem valamilyen külső nyomásra, manipuláció hatására mondott fel a bank. Valakik, akik nagyon jó kapcsolatokkal rendelkeznek, így borogatnak be cégeket és teszik tönkre (és/vagy veszik át) őket.
Ennek elvileg nem sok köze van a sci-hez...

Reformer 2008.04.25. 15:46:55

Before: én is ezt a verziót hallottam a mostani borulásra. Ennek tényleg nincs köze a szci-hez. De a probléma nem most kezdődött, hanem a szci "vállalatirányítási" rendszer hibái indították el a céget a lejtőn. Lehet, hogy más vállalatirányítási rendszerrel is megtörtént volna - ezt nem tudom megmondani. Az viszont tény, hogy a FE főként és elsősorban pénzügyi téren kapott szci tanácsadást (pénzügyi tervezés, a pénzek elosztása, gazdálkodás stb.).

Leander 2008.04.25. 16:20:56

Inter:
Nem,attól még,hogy leírod nem volt meg a válasz :)
Leírom újra,harmadszor kb.: mi lesz az SP-kkel,ki menti meg őket?Őket nem tekinti a szcientológia az emberiség részének??
Vagy megmentem a világ nekem tetsző felét a többiek meg nem érdekesek azért,mert veszélyesnek ítélem meg őket?
"Egyenlőség,testvériség,szabadság" meg ilyen elvek nem léteznek a szcientológiában?

Egyébként leszállok a témáról,mert ahogy látom zárt ajtókon kopogtatok:)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 16:22:59

Nekem nem kell bemutatni, hogy dózerol a földbe egy jól menő vállalkozást a sci, láttam.
Még az se lehetetlen, hogy itt a háttérben is egy sci-s cég van.

Gyula ÚR 2008.04.25. 16:25:41

interferencia!

"1, Tudod a késsel ölni és kenyeret vágni is lehet. Aki használja azé a felelősség."

Ez az egyházakra is igaz, általánosságban. A szci jelenleg öl. Kritikára nem reagál érdemi módon, sőt azonnal ellentámad. Internet korában ez már nem működik....

"3,Tegyünk különbséget "vallás" és "egyház" között. (tudom nem vallás stb...)Mondjon nekem vki egy vallást amit terjedésekor rögtön vallásnak tekintettek és nem támadták."

Te meg mondd meg, mi a vallás az emberi jogok nyilatkozatában? Vagy egy jó szci-fiben?

"Meg lehet menteni mi9ndenkit,de nem biztos hogy jó dolog,ha az elnyomókkal kezdi az ember."

Konkrétan az van leírva, hogy az elnyomókkal minden kapcsolatot meg kell szakítani, sőt el kell tiporni őket minden lehetséges eszközzel.
Tehát nem akarja őket megmenteni az egyház, hanem megsemmisíti inkább (tiszta hitleri-módszer)

Ez a sok-sok csúsztatás itt nem nyerő....

SP 2008.04.25. 17:09:17


"A társadalomra veszélyes "vallási" mozgalmak

Egyes "vallási" mozgalmak elmélete és gyakorlata továbbra is azt mutatja, hogy a vallási külsõséget csupán az elõnyszerzés érdekében alkalmazzák, leplezve demokrácia- és jogellenes törekvéseiket. Közülük néhány nem több vallási köntösbe bújtatott, profitorientált, multinacionális vállalkozásnál. Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amelyek elfogadják a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerülik a konfrontációt, jogsértõ tevékenységeiket jól leplezik. Folyamatosan keresik a kapcsolatfelvétel lehetõségét gazdasági társaságokkal, alapítványokkal, civil szervezetekkel, az állami tenderek rendszeres pályázói.

Egyes mozgalmak céljaik és érdekeik feltétel és kritika nélküli szolgálatát követelik meg tagjaiktól, amit szigorúan ellenõriznek. Általános elvárás, hogy környezetüket és egymást folyamatosan kontrollálják. A velük kapcsolatba kerülõ személyeknél erõs érzelmi és anyagi függõségi helyzetet igyekeznek kialakítani, ami a családi élet szétzilálásával is járhat.

Bár Magyarországon az egyházak adómentességet élveznek, egyes "vallási mozgalmak" szolgáltatásai alapvetõen nem karitatív jellegûek, sõt, az általuk kínált különféle tanfolyamok, szolgáltatások rendkívül költségesek. A bevételeket a hívõk "önkéntes adományaiként" jelenítik meg.

Tevékenységük korlátozása csakis az állami szervek és társadalmi szervezetek hatékony együttmûködésével, valamint a nyilvánosság felvilágosításával képzelhetõ el."

interferencia 2008.04.25. 19:44:33

HarmatOSA

Nincs üldözésmániád?

Leander:

Az ajtó nyitva van nem kell kopogni."na most ha a szcientológia a világ megmentésére törekszik,a társadalom jobbítására,akkor mi lesz az SP-kel?Ők nem a társadalom részei?Ők nem ezen a világon élnek?A helyett,hogy megpróbáljuk megérteni őket,inkább elfordulunk tőlük?Eddig tart a nagy emberbaráti szeretet??
Ezt pl. megmagyarázhatná nekem egy szci..."

Őket megérteni,lásd fehér cápa.
A kérdés másik felére a válasz: de igen meg kell öket is menteni,de nem biztos hogy velük kell kezdeni.

Bocsi gyermetegebben nem tudom.

harmatOSA 2008.04.25. 21:45:31

nincs lego :) te vagy.. ha az emiled most más is ...de a stilus maga az ember..

Lichtenstein 2008.04.25. 22:22:02

A pszichiátra és a pszichológia egy empirikus alapokra épített TUDOMÁNY. A szcientológia legjobb esetben is egy vallás, vagy egy erősen centralizált mozgalom. (Ezek a fogalmak természetesen az "üzleti vállakozás" halmazon belül találhatóak, ezen igazán ne lepődjön meg senki.) Természetesen mindennek van jó és rossz oldala, és ez a pszichiátriára és a pszichológiára is igaz, ugyanakkor a szcientológiának nincs kellően modern alapja ahhoz hogy ezeket a tudományágakat támadja. Nem tudja érdemben alátámasztani saját állításait vagy cáfolni a vélt ellenségét. Ez nem baj egyébként, hiszen erre nincs is szüksége a szcientológiának ahhoz, hogy vallásként hatékonyan működhessen. Sőt, az egész szcientológia pszichológiai kutatásokra alapozza a működését. A rendszer pont azoknak a személyeknek a munkásságára épül, akiknek elvileg hadat üzent. Egyébként mostanában találtak genetikai markereket amik úgy tűnik meghatározzák, hogy az illető fogékony lesz-e a vallásoságra vagy sem. Ezeknek az embereknek kicsit máshogy néz ki az agyuk occipitális régiója, és ettől egy csomó mindent máshogy érzékelnek mint a többiek. Ha ez igaz, Ron bácsi követői még jó sokáig köztünk lesznek...

Gyula Úr 2008.04.25. 22:22:42

interferencia!

Elmondom a leggyermetegebben. Akivel nem állsz szóba, akit meg akarsz semmisíteni (minden létező módszerrel) azt hogyan mented meg?
Te nem látod ebben az óriási logikai ellentmondást? :DDD

Bibircsók 2008.04.25. 23:08:04

Gyula Úr, ne törd magad, téged az égvilágon egy szci sem akar megmenteni. :) Addig örülj. :)

Leander 2008.04.25. 23:14:45

Drága inter,köszi,hogy még az én gyermeteg szellemi képességeimhez is próbálsz alkalmazkodni:)
Ahogy látom Gyula Úr engem már megelőzött,én is valami hasonlót akartam kihozni a mondanivalómból:)Egyébként akárhogy csűrös-csavarod,a szci. különbséget tesz ember és ember közt(ráadásul elég radikálisan) és ez elég veszélyes terepre vezet...bárkiből egy szempillantás alatt lehet SP-t kreálni,ha meg elfajulnak a dolgok jön a Sieg Heil...persze most nagyon kisarkítva mondom.

Kerek 2008.04.26. 08:56:47

Hát igen, az egyház úgy szórhatja a SP-vé nyilvánítást, mint Dévényi a frutit. Persze SP-ből is van visszaút. Arra is van eljárás, hogy a SP-ket hogyan lehet "megmenteni", és most nem Recskre kell gondolni:D Az egyházalapító arra is kidolgozta a szci etikai/auditori lépéseket. De azt is meghagyta, hogy addig, amíg van rajtuk kívül más lény, aki nem SP, addig csak ellenségként kell kezelni a SP-ket. Világosan leírja a munkatársi tanfolyam anyagaiban, hogy ez nem egy jótékonysági intézmény, és nem mindenki érdemli meg, hogy megkapja a szci szolgáltatást. Tulajdonképpen ezért nem is értem, hogy miért akarják visszahúzni azokat az embereket, akik nem akarnak semmit az egyháztól:D

phreeq 2008.04.26. 09:38:32

jajj pletyi, azért a katolikus egyházat se tüntessük már fel ilyen végtelenül pozitív színezetben. míg a szci agymosással nyomorít meg, addig a katolicizmus a bűntudat mély elültetésével. (persze ez legalább megadja a szabad választás lehetőségét, és nem üldöz, sodor a tönk szélére, stb.)

a xenu-mese meg kábé annyira reális, mint a biblia.
utóbbi előnye, hogy azért cseppet olvasmányosabb:)

yx 2008.04.26. 09:57:23

Inter:
(Félek, hogy fele [/egy] sem lesz megválaszolva a kérdéseinknek , azért próbálkozom én is.) Mond el nekem, tudatlan véglénynek, miért hívod fel OSA-társaim (he-he) figyelmét a logikák 8, 14, 15. pontjaira és a személyes integritásra, mert nekem sehogy nem jött össze..
Az SP-kről meg még azon túl, hogy aki nekiáll kötekedni, pillanat alatt SP lesz (lassan félteni kell az esőerdőket, annyian lesznek :D) egy igen elnyomó gyakorlat, manapság hangadóvá is válik (akár egy ilyen fórumon), így utoljára hagyni őket nem lehet! Kommunikáció, kivizsgálás, beismerés, korrekció - nagyon hiányzik az egyház gyakorlatából!
Tudom! A vallás viszont... Pont az egyház propagálta vallás az, ami két-( vagy kitudja hány)színűségével tág teret hagy a visszaéléseknek! LRH az, aki SP-k és pszi-k elsöpréséről és eltörléséről, fenyítésről, besúgásról, világuralomra törésről ír "szent" HCOPL-jeiben! Lerombolni az alapokig! - vallom és megkeresni az apró csírákat, amik erre érdemesek, a többit gyökerestől hajítani a piac martalékának. Többen az itt írók közül nem ennyire "lágyszívűek"!

interferencia 2008.04.26. 11:50:16

HarmatOSA:

Legyen. Én vagyok a Legó,na megnyugodhatsz.
Nem tudtalak kicselezni, pedig próbáltam.

Nagyon ügyes vagy.A barátaid nem szóltak még neked-ha vannak- hogy Napoleon már meghalt és nem csak gyertyával lehet világítani??

Ma 2008. Ápr.26-a van.

Üdvözöllek a jelenben.Nézz körül,látod itt minden békés nem érhet baj.

yx:

Amit nem neked írtam, hagy ne neked magyarázzam.

Te hány hcob olvastál személyesen amiben az imént sorolt dolgok vannak??

Leírnád nekem melyik volt ez?? Csak hogy ne legyenek azok a fránya csúsztatások ugye??

Gyula ur:
Javaslom olvastasd el ujra amit írtam,talán feltűnik számodra hogy én sem helyeslem a kapcsolatmegszakítást.

A szeretet egyháza= inkvizíció, keresztes háboruk.

Nem érzel némi ellentmondást??

Ja,hogy az régen volt....Egyenlően tessék már mérni ha lehet.

Akkor még most utoljára leírom a gyengébbek kedvéért.

Nem védem az egyházat,ezért ne kérjen rajtam számon senki egyházi intézkedést.

Leander:

Nézz már át a kommenteket.

Csak mert nem "nektek" (leander,gyula úr,yx,bibircsók,kix) Tetszőket írtam, ugyhogy én már szci vagyok és Legó is.

Na az egyház ugyan igy csinálja.

Ami ellen annyira ,tiltakoztok azt teszitek ti is,csak nem Sp nek nyilvánítjátok ,hanem szci-nek.

Gratula.

Jut eszembe Lichtenstein:

A sok "tudományos" blabla után kérdezz már meg egy pszit ,hány embert gyógyított meg.
Ők, a letéteményesei a Tudásnak.(és ők ugyan miért lehetnek)

Én megtettem ,a válasz egyet sem.

Genetikai markerek. hahaha.

Akkor végül csak ugy néz ki hogy állatnak tekintik az embert,nem szellemi lénynek.

AchmedTheDeadTerrorist 2008.04.26. 12:15:17

HopHopnak:
Na jó, látom nem maradhatok a háttérben.
HopHop (meg a hozzád hasoló ...ööö... "emberek")
Viccet félre.
Nekem meggyűlt a bajom a sci egyházzal, jócskán. Fenyegetés, megfélemlítés, nyilvánosan méghozzá. (Már jó régen) közreműködtem egy cikk megírásában, ahol a sci egyházi rémálomból felébredni vágyók mondták el a tapasztalataikat. Nagyjából 2 nappal a megjelenés után a sci pofák a szerkesztőségben megjelenve követelték (! mintha Isten adta joguk lenne ehhez) a személyazonosságom felfedését, hogy "az egyházukat ért támadásokat megtorolhassák". Még jó, hogy volt egy-két IGEN befolyásos barátom aki egy laza csuklómozdulattal elintézte ezt a brigádot.
Tehát, hophop:
1. Ne védd a nyomorultakat, inkább nézz magadba: neked tényleg kell egy ilyen szintű marhaság? Ha igen, akkor buta vagy és úgy kell neked.
2. Ha azt hiszed, hogy jó pontot szerzel a felettesednél azzal, hogy itt terjesztgetni próbálod az igéteket, megnyugtatlak: nem fogsz. Az ég világon nem érdekli őket semmi, csak a pénz (a te pénzed, mert az enyéből nem kapnak.)
3. Tudtad, hogy a sci egyház hány millió euros kártérítéssel tartozik egyéneknek európa szerte...? olvass utaná valamely watchdog oldalon. Ez szerinted azért van, mert jók és jót tesznek? Te balga, te...
4. azért írjál még hülyeségeket ide, mert jókat tudok mosolyogni a "pozitív" hozzáállásodon meg a lekezelő, atyáskodó modorodon (ami tulajdonképen csak a nyomorult, gyenge jellemedre valahogy ráakasztott álarc. Csoda, hogy elbírod...)
Achmed

Bibircsók 2008.04.26. 12:23:14

Huhh, na jó, ugorjunk akkor bele:

-a katolikus egyházat ne keverjük ide, teljesen más tészta; attól, hogy bebizonyítod a katolikus egyház negatívumait, ez még nem fogja igazolni, hogy a szci egyház jó

-egyenlően mérünk; gondolom, feltűnt, hogy a katolikus egyház sem mer már olyan dolgokat meglépni, amiket meglépett a múltban, mert azokat a dolgokat még egy 2000 éves egyháztól is rossz néven veszünk, nemhogy egy 50 évestől

-"gyengébbek kedvéért" - istenem, hagyd már el ezt a leereszkedő, atyáskodó, némileg arrogáns hangot, mert nem fogsz vele népszerűségi versenyt nyerni

-"nektek" - köszönöm, hogy engem is beskatulyáztál, pedig valamelyik nem is olyan régi kommentedben pont más vádoltál meg skatulyázással; légy szíves idézd már ide, hogy én hol szciztelek és legóztalak le téged

-ne keverjük már a szezont a fazonnal, ha valaki valakit "leszciz", max. a nemszci a szcit csököttagyúnak fogja gondolni, DE nem fog utána menni, nem fogja zaklatni és még sorolhatnám mivel jár, ha valakire komolyan rászállnak

-a maradékra inkább nem is reagálok, annyira rosszindulatú butaság

harmatOSA 2008.04.26. 14:18:31

Nézd zseton/ interferencia /legó!
Te vagy,:)az fix.... de mond el miért nincs benned annyi spiritusz hogy egy azon néven szórj itt tele mindent?
Nem vagy egyháztag, de scn vagy...te org tagnak túl erkölcstelen lennél.Van amin lehet változtatni ,és van amin nem. A stilusod akár egy ujjlenyomat.Alpári vagy és:) fensőbbséges. A körülötted elvők épp úgy utálnak mint az itteniek:)Nem véletlen , pökheni ki ha én nem stilusú , sunyi.:)A sötétség az meg belőled árad.
Nem azért mert az scn pártját fogod.Te alapból vagy romlott , mi történt tavaly év végén? Emlékezz!!!!!

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.26. 14:34:26

"Te alapból vagy romlott , mi történt tavaly év végén? Emlékezz!!!!!"

Ne légy irigy, oszd meg velünk.

Lichtenstein 2008.04.26. 14:57:57

Interferencia:

"A sok "tudományos" blabla után kérdezz már meg egy pszit ,hány embert gyógyított meg.
Ők, a letéteményesei a Tudásnak.(és ők ugyan miért lehetnek)Én megtettem ,a válasz egyet sem."
A tudományos blabla azt jelenti, hogy hipotéziseket fogalmazunk meg és azokat empirikus úton megpróbáljuk bebizonyítani vagy elvetni. Az összes modern tudománynak ez az alapja, legyen szó fizikáról vagy épp a pszichiátriáról. Az egyház ezzel szemben úgy működik, hogy Ron/David mond valamit, és akkor az úhgy van. Érzed a különbséget? A kísérleteknek pont az a céljuk, hogy bárki megismételheti őket, aki szeretné, hiszen egyezményes feltételek között matematikai módszerekkel lettek levezetve. Vegyünk egy példát. Van mondjuk egy gyógyszer ami segít leszokni a piálásról. Ahhoz, hogy piacra lehessen dobni legalább 99% megbízhatósággal kell több embert leszoktatnia a piálásról, mint a placebós csoportnak. Tegyük fel, hogy a gyógyszergyár hazudik és a pszichiáter is hazudik, mert nem is használ és eltitkolt mellékhatásai is vannak...stb A magyar Szcientológia Egyháznak elég lenne mindössze 50-100 embert összeszednie, és a havi pr kiadásainak a töredékéért bebizonyíthatná matematikai alapon a saját igazságát, úgy hogy azt mindneki elfogadná. De persze, a meghamisított gyógyszeggyári kutatások leleplezésével (vannak ilyenek, nem is kevés) nem a scientológia egyház foglalkozik, mert túlságosan el van foglalva a hívők lehúzásával.

"Genetikai markerek. hahaha."
Erre mit lehet mondani? hehehe.


"Akkor végül csak ugy néz ki hogy állatnak tekintik az embert,nem szellemi lénynek."
Tudom, nehéz ezzel szembe nézni, de most úgy tűnik, ez a nagy igazság.

yx 2008.04.26. 16:44:49

inter:
Vicces fiú! HCOBHCOPL, ugye tudod?! Kérded, hogy hány olyat olvastam, ami olyanokra utasít? Nem vagyok finnyás, így nekem erre elég pl. a sokat emlegetett KSW1 - minden akadémiai tanfolyam 1. számú anyaga - vagy elég a CCHR léte(!) és olyan nem autentikus források is, mint a Norbert Potthoff könyv. De ha nagyon szeretnéd, kimazsolázhatod te magad a HCOB-ket: www.wikileaks.org/wiki/Scientology_cult_Hubbard_Communications_Office_Bulletins_%281950-1984%29
Nagyon véded a védhetetlent, a sci vallást, de ezen a blogon nem fog menni. Talán a gtoma-féle szcientologia-hirek.blog.hu/ -n kellene próbálkoznod.. Arra viszont megkérnélek, hogy ha valóban olvastad a hozzászólásaimat, ne keverj azokkal, akik rád is "legó"-znak és vedd észre, hogy bár kötekszem veled, nincs akkora távolság nézetünk közt, mint hiszed. (Olvastad, hogy az A=A=A a reaktív elme megnyilvánulása? :) Hol is tartasz a hídon? :D)

yx 2008.04.26. 16:48:21

(Nyavaja a kódolásba..) "HCOBHCOPL" úm. "HCOB nem HCOPL" lsd. fentebb

Leander 2008.04.26. 19:21:03

Inter:

nem vágom mi ez a legózás,én nem legóztam,nem is ismerem a sztorit.Amúgy az isten áldjon meg,ha a szcientológiát véded és a szcientológiában jártasnak tűnsz egy szcientológiát nem preferáló oldalon mire következtessünk?Hogy zsidó vagy vagy muzulmán?Esetleg őskeresztény?Na ne már...
Az eszem megáll....

Amúgy meg miért zavar,ha szcientológusnak gondolnak????Fáj?Rossz érzéseket kelt Benned?Akkor bocs.Egyébként most leginkább egy sértett gyereknek tűnsz...

Leander 2008.04.26. 19:24:11

Ó inter és még annyit,hogy NEM ÉN kezdtem a "mi" kis párbeszédünk,én feltettem egy kérdést,amire azt írtam,hogy jó lenne,ha egy szci. megmagyarázná,erre Te válaszoltál (más kérdés,mennyire kielégítően).
Akkor mit csodálkozol,hogy szcientológusnak néznek?

Pletyi 2008.04.27. 01:24:09

harmatOSA - én is tudni akarom , én is, én is ! :)

"Leander 2008.04.26. 19:21:03
Inter:

nem vágom mi ez a legózás,én nem legóztam,nem is ismerem a sztorit. "
:)))))
Leander, köszi jót röhögtem ! A sztori csak annyi, hogy volt itt egy lego nevű szci és páran azt gondolják, hogy ő ugyanaz a szci.

Én egyébként legóztam, de az már nagyon régen volt :)

Leander 2008.04.27. 08:40:23

Köszi Pletyi,sejtettem,hogy valami ilyen sztori van a háttérben:)
Régen én is legóztam,tök jó váram volt:D

harmatOSA 2008.04.27. 15:03:14

objektivszcn.blog.hu/2008/04/18/ongyilkos_lett_a_szcientologia_miatt
LEANDER NÉZD EZT MEG:) A KOMMENTEKET ITT RÁJÖSZ MI VOLT EZ....

interferencia 2008.04.28. 10:43:38

Igy van a stílus maga az ember.

Elnézést hogy idemerészkedtem szcit ismerőként egy szcivel (egyházzal) foglalkozó blogra.

Túl sok itt a "szaktekintély" a megmondóember, egyszer megállítottak tesztre és már jöhet is a "hőrrrrrrr" meg a "tudom én mifélék ezek" stb...

E belterjes "eszmecserében" (na ez nincs ,csak közös köpködés) részt vennem felesleges.

Kommentjeimtől megkímélek minden üldözés mániást.

Nem más néven sem fogok,minthogy eddig sem.

Tudom nem igaz.

Jut eszembe ,ha vkit érdekel a téma miért támadja a szci a pszit :), Thomas szasz névre tud keresni,(NEM SZCI afickó), vagy Veér András társ szerzője Erőss úr is kiadott egy könyvet már Veér nélkül.

Persze ezt nem promozta a média :), melyben leírja (miután tényleg olvasott szci anyagokat):

Hazugság volt a Veérrel írt könyve és megrendelésre készült.

Nem népszerűsítésként írtam,csak talán van még amit nem tudnak az itteni nagyokos szaktekintélyek.

Sok sikert a "gyűlőljünk együtt valamit amiről semmit s3em tudunk klubnak"

harmatOSA 2008.04.28. 11:44:13

Inter.... te sem tudsz róla többet, az hogy a fejed tele tömték mindennel nem jelenti hogy fogalmad lenne mi folyik ott.
Tényleg, tedd már meg nem jössz vissza pár nap mulva más névvel... de komolyan. Irj egy néven , ha irsz.
Tudás.... az egyház által megtiport ember van a közelemben. Az hogy másokkal ne tehesse meg, vagy hogy azok akik próbálják menteni az övéiket tudjanak informácoóhoz jutni FONTOS.
drog pervenció mellett az SCN PREVENCIÓ IS FONTOS.sŐT REHEBILITÁCIÓ IS SZÜKSÉGES MIUTÁN EL TUDNAK SZAKADNI AZ EGYHÁZTÓL.A károk amiket okoz az egyház nem orvosolhatók.
SZÓVAL LEGÓ SZIA...

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.22. 00:58:33

"én azon csodálkozom igazán, hogy egy ilyen oldalra SCI tagok bejönnek, és pont ott akarnak okosak írni, ahol esélyük sincs mert átlátunk rajtuk (lásd pl. Kogito a jezusvalaszol.blog.hu-n)"

Az szep volt -)) A masodik hozzaszolasaval tulajdonkeppen sajat magat KO -zta ki -))
Nem is kelett neki valaszolni nagyon, a sajat hulyesegevel rugott ongolt maganak -))

CConstantine 2008.06.22. 12:05:00

hagyjátok már szerencsétlen Interferenciát.
tényleg az agyhullámairól kapta a nevét :)

vergődik, mert érvelni nem tud a szerencsétlen.
A tényeket olvasni képtelen ember érvel azzal,hogy itt csak csúnya SCI-t utáló emberek vannak, és nem is ismerik azt.

Végül is egy droidtól többet nem várhatunk, mint - a kritika átugrását,
- ismertetett tények figyelmen kivül hagyását,
- más egyházakra, vallásokra mutat kínjában,
- magát a vak hitet
- szolgai lelket.

Szeretünk Interferi így ahogy vagy, mindig jól megmutatod milyen is egy RonDroid lélek!

Gyere máskori is, magad vagy a legjobb reklám az oldalon.
Már csak azért megérte Reformernek létrehoznia ezt a blog-ot, hogy az ilyenek mint te és a többi szcinoid bemutatkozzon írásán keresztül.
Sok sikert és köszi mégegyszer :)

Rodrigez 2016.01.02. 13:42:23

@Reformer:
Miután elvégeztem a Student hatot és a hetetet ... pontosabban a Tanulói kalapot, akkor végre megtudtam, hogy mi is az a csillagrangú ellenőrzés. Nos, ilyen nincsen. Van AZ ellenőrzés, az EGYFÉLE ellenőrzés, amit akkor csinálnak, ha a tanuló olyan tételehez ért az ellenőrzőlapon, amelyik száma mellé csillagot tettek. Illetve ha csinálta már a M1-et (egyes módszerű szótisztázás) meg még egypár dolgot talán, akkor gyorsáramlású tanuló, és nem kell őt ellenőrizni.

Tehát ez is csak arra jó, hogy összezavarják az embereket, mert ugyebár ha van csillagrangú ellenőrzés, akkor bizonyára másféle is van... De nincsen.
süti beállítások módosítása