Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Öngyilkos lett a szcientológia miatt?

2008. április 18. - Reformer
Források:
United Press
Aftenposten
Wikinews



Egy norvég politikus lánya öngyilkos lett, miután a Szcientológia Egyház személyiségtesztjén nagyon rossz eredményt ért el, jelentették a norvég hatóságok.

Kaja Ballo, Olav Ballo norvég parlamenti képviselő lánya, a nizzai (Franciaország) szcientológia központban töltött ki egy ilyen tesztet, aminek tőszomszédságában lakott.

Az ügyben a francia rendőrség nyomoz.

A család és a barátai szerint a 20 éves lányt általában jókedélyű volt, de március 28-án pénteken "megváltozott", miután elolvasta a tesztjének eredményeit. Pár órával később öngyilkos lett.

A nagybátyja, Heljar Ballo azt mondta a tragédiával kapcsolatos televíziós vitában (NRK TV), hogy a teszteredményei "szörnyű rosszak" voltak. A lány az eredmények mellé téve hagyott búcsúlevelet is, amelyben azt írta, hogy sajnálja, hogy ilyen "semmirevaló".

Az apa, Olav Gunnar Ballo, a norvég Szocialista Baloldal képviselője, számolt be először a médiának az esetről és erősen bírálta a Szcientológia Egyházat a tragédia kapcsán.

"Minden jel arra mutat, hogy a szcientológia szekta közvetlen szerepet játszott Kaja öngyilkosságában" - nyilatkozta Inga Marte Thorkildsen parlamenti képviselő, aki személyesen is ismerte a lányt.

A szcientológia norvégiai szóvivője, Matthias Fosse, "alaptalannak" nevezte a feltételezéseket és a lány pszichológiai problémáinak tulajdonítja az esetet.

A személyiségteszt szerinte "veszélytelen", mert már "többmillió" ember kitöltötte. Azt állította továbbá, hogy a lány magától ment be a helyi szcientológia központba és saját elhatározásából töltötte ki a tesztet.

Mindenesetre az egyház hivatalos norvégiai oldaláról levették a tesztet.

A szcientológia bírálói szerint a "lelkileg összetörlek, hogy azután újra megerősíthesselek" típusú térítési eszköz használata sok szempontból is megkérdőjelezhető.

A Norvég Szcientológia Egyház 1977-ben alakult. 200 aktív tagja van ma Norvégiában és kb. 8000 ember vett részt eddig valamilyen formában szcientológia tevékenységekben.

Címlapok Norvégiából:





















Nyugodj békében, Kaja.

Utóirat:

Itt egy belső használatú promóció egy hasonló szcientológia tesztről:

Nevetett, amikor meghívtam a stressztesztre.
Sírt, amikor megtaláltam a romját.
(A "rom" az a probléma, ami a személy életét tönkreteszi, őt "rombadönti".)
Adj el Dianetika könyveket.
Adj nekik valamit, amitől jókedvük lesz - a szabadságot!












































A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr64431180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ligur 2008.04.18. 11:58:24

hm, azert a lanynal sem lehetett minden rendben, ha egy ilyen teszteredmenytol ongyilkos lesz.

sz.csabiii 2008.04.18. 12:04:12

Írtuk már többen hogy veszélyes egy szekta ez.

Grege 2008.04.18. 12:25:26

"hm, azert a lanynal sem lehetett minden rendben, ha egy ilyen teszteredmenytol ongyilkos lesz. "

Jó, de mutass nekem egy "normális" kamaszt, utána elfogadom, hogy van ilyen is :)

A szci tesztek köztudott, hogy mindig azt hozzák ki eredménynek, hogy milyen egy szar ember vagy és ők persze rögtön segítenének is ezen.

Nem ismerem a kérdéses tesztet, de a hír alapján mégiscsak ez volt a közvetlen oka az öngyilkosságnak. Lehet fikázni a kiscsajt is, de az eset minimum felveti, hogy ki kell elemezni a pszihológiai hatásait a szci térítési módszereinek.

ThufirHawat 2008.04.18. 12:38:37

Azért ezt nem lehet egyértelműen a scn nyakába varni, még akkor sem, ha tényleg az ő ostoba tesztük (meg annak lehangoló eredménye) adta meg az utolsó lökést szegénynek.
RIP

Tündér Mese 2008.04.18. 12:58:16

Mint már írtam, szci cégnél dolgoztam! Felmondtam, és követelem a járandóságomat. Ennek már egy hónapja. Hiába az ügyvédi felszólítás, hiába minden, még a kilépő papírjaimat sem kaptam meg, (amit a felmondást követő 3. napon legkésöbb ki kellett volna adniuk), a táppénzes papírjaimat nem továbbították (mert ők eldöntötték, hogy nem vagyok rá jogosult). Mivel ezek nélkül a papírok nélkül nem helyezkedhetek el máshol, jelenleg anyagi csőd szélén állok! Csak egy volt kolleganővel tudok beszélni, (aki természetesen már lelkes szcientológus), mert vezető nem hajlandó a telefonhoz jönni!

Kiabál, azt állítja, hogy én mekkora szemét vagyok, hogy ők a jók, és én vagyok a megtestesült rosszindulat, és bár elég jól tudom kezelni az ilyen helyzeteket, mégis megviselnek! Ez a módszerük!
Kikészíteni, hogy az élettől is elmenjen a kedved!

Szegény tini lánnyal nem volt nehéz dolguk! Sokkal idősebbekkel is be tudják etetni, hogy semmirekellő, hogy csak teher minden ember, a családja, és a barátai számára, és ez még egy kiegyensúlyozott, felnőtt ember számára is sokkoló lehet!

Egyszerű pszichológia.
Elültetik a fejében a gondolatot, hogy egy senki. Még ha nem is veszi komolyan, az agya elkezd olyan helyzeteket krealni, amire illik a meghatározás. (pl: "Tényleg, múltkor apa azt mondta, hogy csak a baj van velem")
Ezt normális esetben betudná annak, hogy hülyeséget csinált, és az apja csak ideges volt. De ekkor egyre több bizonyítékot fog találni arra, hogy a szcientológusoknak van igaza, és csak teher. Mivel szereti a családját, ezért ezt meg akarja szüntetni, és kész a baj...

Tényleg örök mondás, hogy arra találsz bizonyítékot, amire keresel!

sz.csabiii 2008.04.18. 13:34:53

Tündér Mese

Akkor nem sokat változott a helyzet ezek szerint? Azt megkérdezhetem melyik cég ez? Válaszolhatsz privátban is....

Tündér Mese 2008.04.18. 13:54:07

sz.csabiii: Ment a privi, remélem ebből nekem nem lesz bajom, mert én már semmin nem csodálkoznék... :S

Tündér Mese 2008.04.18. 13:59:27

sz.csabiii: Akkor jó! :)

R2D2 2008.04.18. 14:00:00

Nyugodtan beírhatod ide is, hogy melyik cég ez. Ha igazad van, nincs mitől félned. Ha mégis félnél, küldd el privátban légyszíves. Minél többen tudják, annál kevesebben szaladnak bele...

R2D2 2008.04.18. 14:02:12

Tündér Mese

Túl sokat ne várjon az ügyvéded a felszólítások után. Valszeg nem ez az első amit kaptak, ettől nem ijednek meg. Azonnal munkaügyi bírágra menni.
Az már sokba kerül...

R2D2 2008.04.18. 14:05:52

Munkaügyi bíróság akart lenni. Ebéd közben nem megy az írás:)

Tündér Mese 2008.04.18. 14:08:43

R2D2:
Nem hiszem, nem régi az egész üzlet, de az biztos, hogy nem fognak reagálni, ezt én már az elején tudtam. Biztos, hogy még nem voltak ilyen helyzetben, mert ha lettek volna, akkor már nem létezhetne a cég! (Itt nem egy multiról van szó, hanem egy kis vállalkozásról összesen 5-6 alkalmazottal.)

De vannak lépések, amiket meg kell tenni, mielőtt az ember bírósághoz megy, ilyen például az ügyvédi felszólítás!
Már a munkaügyi főfelügyelet is tud a dolgokról, szóval vannak dolgok, amikkel ugyan csak az idő megy, de muszáj!

És mi kerül sokba??

sz.csabiii 2008.04.18. 14:20:07

A törvényes utat be kell tartani sajna, de ami késik nem múlik. Igaz, lehet lassan fognak menni a dolgok.

R2D2 2008.04.18. 14:27:48

Tündér Mese

3 hónap után már régen a bíróságon kellene lennie a dolognak. Persze megértelek, mert az ember szeretné ezt elkerülni. Ha nem kapod meg a papírt 3 napon belül, akkor máris mehet az ügyvédi felszólítás, amiben nem kell hónapokat adni határidőnek.
Sokaba nekik fog kerülni, mert nyilvánvalóan bukni fogják a pert. Így ők fogják fizetni az általad befizetett illetéket (ha kell fizetned), az ügyvéded munkadíját, a kereset kieséseded (mert ugye ha kiadták volna a papírod akkor tudnál dolgozni...), plusz ilyenkor azért egy kis büntetést is rájuk mérnek. Nem mondom, hogy a bíróság gyorsan dolgozik, de ha nincs vitás kérdés, hanem egyértelműen bizonyítható, hogy Te kérted a papírt és nem kaptad meg (ügyvédi felszólítás tértivevénye legyen meg, ill. minden egyén történés papíron!) akkor a második tárgyaláson ítéletet tudnak hirdetni. Ez is lehet kb. 3-4 hónap. Akinek legkevésbé érdeke az időhúzás, az a volt munkáltatód, mert a per alatt eltelt időre is perkálhat. Persze ettől még need addig nem lesz pénzed....

Tündér Mese 2008.04.18. 14:28:52

sz.csabiii: Ezzel tisztában vagyok, bár jobban örülnék, ha már túl lennék az egészen! Azért számomra az elégtétel lenne, ha lehúznák a rolót!

Ligur 2008.04.18. 14:28:53

egy resze zanzasitva: volt egy Oreg galatikus konfederacio ami 76 lakott bolygobol allt, ebbol 7 bolygot a Marcabok uraltak. Nos Xenu, aki egy magas rangu Marcab tisztviselo volt, ki akarta irtani mind a 76 bolygo elovilagat. Xenut szamuztek, a foldet bortonbolygova nyilvanitottak, ahova a galaktikus birodalom torvenyenkivulieket telepitettek, termeszetesen csak inplantalas utan, hogy ne emlekezzenek semmire. A legkozelebbi inplant allomas a Marson van. Persze a Holdon is van bazisuk, sot a fold nagyon sok varosaban, emik alagutakkal vannak osszekotve.

De a lenyeg:

Barataim mi minden agymosott bunozok vagyunk egytol - egyig.

Tündér Mese 2008.04.18. 14:29:43

R2D2: Ezt elolvastad: Egy hónapja mondtam fel!

R2D2 2008.04.18. 14:31:52

Tündér Mese

Igazad van, a "3.napon" miatt maradhatott meg bennem a hármas.
Bocs :)

Tündér Mese 2008.04.18. 14:41:19

R2D2:
Csak a felmondásomban kaptak 15 nap "haladékot" a járandóságok kifizetésére, (olyan 400ezer Ft), aztán kerestem ügyvédet!
Ő megírta a felszólítást, az szintén 8 nap, és bejelentettem a Munkaügyi főfelügyeletnél a dolgot, ahol azt mondták, 2 hét elött ne várjak semmit, és addíg ne indítsam a bíróságon az ügyet, mert akkor ők már nem tudnak semmit tenni, akkor már a bíróságra tartozik!
Szóval ezt még meg kell vármon! És ezekután mehet a per.
Mert itt nem csak a papírokról van szó, hanem a ki nem fizetett járandóságokról! Arra meg, hogy a táppénzes papíromat nem továbbították, azt mondta egy jogász, hogy azt már büntető törvénybe ütközik! (Mert erre én már akkor számítottam, mikor leadtam, ezért is vittem tanút, és ezért is fénymásoltattam le, aláírva, hogy átvették.)

Szóval elég kacifántos!

De egyben biztos vagyok! Nagyítóval sem találnának olyan dogot a cégnél, ami normálisan működik!

Tündér Mese 2008.04.18. 14:42:25

R2D2: Semmi gond, gondoltam, hogy ez a 3. nap van a dologban! :)

Ligur 2008.04.18. 14:45:02

jujj, de erdekes, Hubbard bacsi mar alapitott egy vallast - az egyik elozo eleteben/testeben o volt Buddha!!!! Na szerintem az sokkal jobban sikerult neki.

Hmm Xenut kozben kiszabaditottak, 50 eve itt a foldon volt a vilagbank elnoke.

De azt hogy LRH mikor talalkozott vele, azt sajna nem tudtam meg. Talan Xenu lotte le Elron urhajojat????

R2D2 2008.04.18. 14:46:02

Tündér Mese
Jól felkészültél, látom, nem kell Téged félteni:)
A Munkaügyi Főfelügyelet is elég kemény, ők nem spórolnak a büntetéssel. Remélem ők "ki tudják verni" a pénzed és a papírokat a cégből, akkor megúsznál egy bírósági folyamatot.

harmatOSA 2008.04.18. 14:54:20

Tündér mese szia!
A papírokat kötelsek kiszolgáltatni neked , passzív táppénzre jogosult vagy 45 napig. Ha A CÉGNÉL NINCS TB KIFIZETŐ HELY AKKOR ÉRDEKLŐD MEG TELEFONON HOVA TARTOZOL HELYILEG. Amúgy , a háziorvosodon kívül senki nem birálhatja fellül csak a fellülvizsgáló orvos ,jogosult vagy e táppénzre.Nos kérd a táppénzes papirok pótlását és juttasd el egyenesen a tb központba.
Az hogy a papirjaid nem adták ki időben,nos erre a legjobb ellenszer , jelentkezz a munkaügyi központnál , ők hivatalból bekérik , amúgy is letetlik a táppénz lassan.
Az hogy a pairjaid visszatartották valóban sokba kerülhet nekik , valóban legyen mindenről papirod.
A munkaügyi biróság legtöbb esetben józanul ítél , sok sikert.

Tündér Mese 2008.04.18. 14:57:03

R2D2: Felkészülni felkészültem mindenre! :)

Én csak azért is írtam le a sztorit, hogy igazoljam, ez a szci módszere.

Megpróbálnak lehordani, elásni, kicsinálni idegileg, ha nem azt teszed, ami nekik tetszik!

R2D2 2008.04.18. 15:01:57

Tündér Mese

Most megtapasztaltad a "Szcientológiai etikát"
Sajnos...
Kitartás!

Tündér Mese 2008.04.18. 15:06:14

harmatOSA:

Köszönöm a tanácsot, utánna járok! :)
Bár a passzív táppénzt nem használtam ki, de mivel 12- én kerültem táppénzre, 20 -ig velük álltam szerződésben, ezért ugye nekik kellett leadni a papírt legalábbis erre az időszakra, de ugye a papíron volt az ezt kovető időszak is. Nem értek hozzá, azt sem tudom, hogy azt a papírt, ami nálam van, azt hova kell eljuttatnom, mert elvileg valami igénylő lapot kellett volna a munkáltatómnak kitöltetni, anélkül nem veszik át a táppénzes papírt!

Tényleg nem értek hozzá, ez ide tartozik, az oda! Pedig csak egy cég szemétségeiről van szó!

És 100 másik hivatlara tartoznak a külömböző szabálysértések, törvénysértések! :S

Már sajnálom, hogy nem jogásznak tanultam...

Tündér Mese 2008.04.18. 15:07:45

R2D2: Igen, azt a rémálom blogon írtam már, hogy az utolsó beszélgetésemnél a főnökömmel, az asztalon figyelt a "Bevezetés a szcientológia ETIKÁBA" című könyv!
Mókás!

harmatOSA 2008.04.18. 15:32:22

Tündér mese!
Kérelek érdeklődd meg telefonon helyileg hova tartozol,bemondod a lakcímed és ők adnak egy cimet, hova küldheted a táppénzes papírt.AZ AMÚGY HIVATALOS IRAT, JOGTALAN VISSZATARTÁS EGYÉBB... JÓ SOKBA LESZ A BUNKÓ FÖNÖKÖDNEK. Úgy vettem ki nem volt nagy cég ahol voltál,valószínűtlen hogy volt ott tb kifizetőhely ez általában pár 100 főt folgalkoztató cégnél van.Ha jelenleg táppénzen vagy akkor az már passzív táppénz , felmondásod az közös megegyezéssel született? Remélem nem irtad alá, ha határozott idejű munkaszerődésed volt akkoR is jár visszamenőleg a szerődésed idejére valamenyi juttatás. VALÓSZÍNŰLEG A BIRÓSÁG MEGITÉL NEKED KÁRTÉRITÉST. Ez lehet akár 3-4 havi jövedelmed..Ha jól emlékszem volt valami rablás , magam is munkáltató vagyok és tudom mekkora birságokat kaphatok ha valami nem szabályos.Biztosnági előirások , munka tűzvédelmi szabályok betartása.
Mégegyszer ajánlom figyelemdbe a helyi munkaügyi központot , ott általában van munkajogi tanácsadás:) igaz van ügyvéded de általában jobb ha több helyről informálodsz - lehet az ügyvéded se tiszta ..

Tündér Mese 2008.04.18. 15:50:17

harmatOSA: Én mondtam fel, mert sajnos az orvosom is egy pénzsóvár f..., és féltem, hogy kiír dolgozni, mielött lejár a szerződés! Szóval én írtam a rendkívüli felmondást, amire levélben válaszolt, hogy elfogadja, de az indoklással nem ért egyet! (Asszem 7 indokot írtam, mindet papírral tudom bizonyítani!)

Akkor volt a követelésem 370ezer körül, most is ennyit írt az ügyvéd, de erre még rájön, hogy nem adta/adja ki a papírjaimat, mert ugye ez nekem kereset kiesés! Megvárom a Munkaügyi Főfelügyeletet, és azután lépek!

Amúgy ha jól értem, akkor kérjek még egy táppénzes papírt, (vagy másolatot), kérdezzem meg, hogy hova tartozom, és vigyem be én! De azt az igénylő lapot nem csak a munkáltató töltheti ki?

Tök mókás, hogy nyomi 2 hét táppénzért így vergődni kell!

yx 2008.04.18. 16:05:48

Tündér Mese: Szia! Munkaügyi Bíróság? Pereskedés hónapokig, évekig? Sztem inkább, ha már úgyis ügyvéd van bevonva, még egy felszólítást küldjetek, amiben ésszerű határidőn belüli (pl. 30 nap) nem fizetés esetén felszámolás kezdeményezésével fenyegessétek meg a céget! Ütősebb! Ha nem fizetnek, indítsátok is el! Eggyel kevesebb scn. cég.. :) Sztem!

R2D2 2008.04.18. 17:37:48

yx

Ez a fenyegetés nem igazán "ütős". Már kaptak egyet az ügyvédtől, valőszínűleg leírta abban is, hogy mik a cég kötelességei. Sz@rtak rá.
Csak az idő megy vele, he fenyegeti őket az ember és vár, hogy mi lesz.Felszámolást pedig nem lehet e miatt kezdeményezni. sajnos a felszáolásra vonatkozó szabályok is igen felpuhultak a tavalyi évben. Azt sokáig el lehet kerülni, húzni..
Nem kell évekig pereskedni ilyen ügyben. A Munkaügyi Bíróság alapból a munkavállaló felé hajlik, ez egy nyert ügy. Megijedni akkor fognak, amikor kézhezkapják a felperesi indítványt a bíróságtól, hogy reagálhatnak rá 8 napon belül....

nocsak 2008.04.18. 19:58:48

"Én mondtam fel, mert sajnos az orvosom is egy pénzsóvár f..., és féltem, hogy kiír dolgozni, mielött lejár a szerződés!" írja Tündérmese.

Jól látom leírva, hogy Tündérmesénk az egy TB csaló lenne? ... hmmm... És ráadásul nem szeret dolgozni...
Én is munkáltató vagyok, és az ilyet nagyon nem komálom.

Másik, hogy fél!... Miért fél a legtöbb antiszci?

És megint: van olyan ember szerinte, aki nem pénzsóvár???

Szerintem pénzsóvár az egész világ körülötte...

De úgy tűnik leginkább ő, aki döngeti a mellét némi pénzért! Jah persze megérdemli azt... nem feltételezem, hogy nem... Higgyünk neki!

Bocs ha szarkasztikus voltam.

A cikkhez is hozzászólva.

Minden öngyilkos evett előtte. A harmadának talán nem ízlett! Biztos ettől lett öngyilkos!
Le az íztelen kajákkal! Hajrá ízvilág!
Ízletesebb kaját, nehogy má' öngyilkosok legyünk! :-)

Vagy nézzünk egy olyan szempontot, hogy minden öngyilkos összeveszik valakivel öngyilkossága előtt.

Na akkor innentől kezdve állj! Nehogy összevész véletlen senkivel. Még a végén öngyilkos leszel, vagy a másik. Esetleg mindkettőtök!

annyira vicces ez az egész...

És Ligur első bejegyzésével egyet kell értsek...
Ha egy tesztértékeléstől öngyilkos lesz (amit többmilliószór már végeztek), akkor a csajjal nem stimmelt valami.

Sajnálom őt! De azokat, akik ebből hírt kreáltak már cseppet sem! Vérengző profik!

harmatOSA 2008.04.18. 22:27:50

szia legó:) nocsak vissza tértél:)
A kötelezettségek kétirányúak, én a pénzemért a legjobbat várom , de az aki alkalmazott annak a munkaereje, vagy a szellemi tőkéje amit bérbe ad.
Tündérmese főnöke az elemi szabályokat és ide értem a jogszabályokat is ,figyelmen kívül hajgyja.
AKI MAGÁRA NEM TARTJA ÉRVÉNYESNEK A KÖZÖSSÉG NORMÁIT , TÖRVÉNYEIT AZ NEM VÁRHATJA EL HOGY VELE SZEMBEN ELNÉZŐEK LEGYENEK A TÖBBIEK.
TE SCN VAGY ÉS AGRESSZOR, SZÉP HÉTVÉGÉT NOCSAK:)))) és hidd el kedves scn a java most jön:)))))))scntől tiszta bolygó:)

mindgap 2008.04.18. 23:57:29

Nocsak/legó, olyan stílusban tolod, hogy az embernek a bicska nyílik ki a zsebében.

Tb csaló, meg nem szeret dolgozni - ezt kihozni ebből a történetből, nos tökéletesen reprezentálja azt az offenzív csúsztatásokkal telített logikai gondolkodásmódot, amellyel a szcientológusok a sok sületlenséget lenyomják a droidok torkán.

(megspórolom a következő kört, japersze, természetesen te csak vicceltél, elvégre ott a bocs a szarkazmusért.)

Tündér Mese 2008.04.19. 09:52:29

nocsak: Köszönöm a kedves szavakat! :P
Igenis szeretek dolgozni, és hidd el, az én lelkiismeretem tiszta! Nem félek a főnökömtől, mert tudom, hogy nekem van igazam!
Nem vagyok TB csaló, ha te ebből ezt szűrted le, akkor gratulálkok! De persze nem tartozom senkinek magyarázattal! Csak tudod, ha az ég megáldott egy olyan orvossal, aki akkor is tartja a markát, ha tudja, hogy nincs pénzed, (sajnos, mivel vagy 2 éve nem voltam orvosnál, ezért nem ismertem igazán), akkor tartani kell, hogy bosszúból kiír dolgozni! Én nem fizetek, fizettem senkinek egy fillért sem, pont azért, mert jogosan voltam táppénzen! Amúgy nem a háziorvos írt ki, hanem egy más szaktekintély, de mivel ő csak javaslatot hehet, ezért nem ő döntötte el, meddig maradok! Ennyi az egész!

Szánalmas az okfejtésed! Az persze kiesett a sztoriból, hogy a szci cég önkényesen eldöntötte, hogy nekem nem jár táppénz, és ezért nem továbbította a papírjaimat! Sőt azok a juttatások sem járnak, amit a szerződésben Ő maga határozott meg! Tehát én vagyok a kapzsi!

Nem gondolod, hogy részleteket kiragadni abból, amit írtam, nem eléggé célravezető??

Szóval mostmár a magyar törvényeket is Hubibá alkotja??

Az isten áldjon meg mindenkit az olyan emberektől, mint te meg a főnököm! Persze tudom, hogy úgysem válaszolsz ezekre a kérdésekre, mert csak ehhez értetek TI! :)

Bibircsók 2008.04.19. 10:14:29

"Másik, hogy fél!... Miért fél a legtöbb antiszci?"

What are your crimes???

Ismerős valakinek? :)

vénróka 2008.04.19. 10:21:30

Már nekem is nagyon hiányoztál Lego. Mi a helyzet az OSA-ban? Hogy fogjátok kezelni a Jason Beghés cuccot? Nehéz lesz...

Reformer 2008.04.19. 10:37:53

Mellesleg "nocsak" és "lego" ugyanazt az emailcímet adta meg a kommenthez - elég szokatlan a cím, tehát szinte 100%, hogy ugyanaz az ember (OSA önkéntes).

Hát ez elég amatőr így, nocsak/lego.

Ráadásul ha már idejössz inzultálni embereket, akkor arra azért vigyázni kellene, hogy ne ugyanazt az email-címet add meg, amit már megadtál az elit nőcsábászok közösségének fórumán, mint törzstag...

Szerintem, ha abban jó vagy, inkább a nőket ... (a többit már tudod)

Tudod, a Google a mi barátunk is!

Tündér Mese 2008.04.19. 10:52:38

SZÁNALMAS! Ahogy az összes szci, akivel valaha találkoztam! :)

Azt még nem is mondtam, de leírom, csak, hogy tudjátok, milyen az, ha egy inteligencia= 0 ember céget alapít a szci szerint!

Amikor leültem tárgyalni a volt főnökömmel, ő szemrehányóan feltette a kérdést:

"Miért minden felelősség engem terhel, mint ügyvezető igazgató? Én is csak ember vagyok, és nem gondolhatok mindenre..."

Ezt arra mondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy mi a táppénz, és milyen munkavédelmi, és tűzvédelmi jogszabályokat kellene betartani az üzleteinél. Hozzáteszem, én sem vagyok tisztában teljesen ezekkel, de utánna olvastam.)

Szinte megsajnáltam!
Erre azt kérdeztem, hogy akkor miért akar céget vezetni???
Mindenféle rossz szándék nélkül, emberi hangnemben!

Nem felelt, csak úgy nézett rám, mintha én öltem volna meg Hubit! Tényleg szánalmas!!!!

Én nem tudom, hogy az ilyen embereknek, hogy kerülhet bármiféle hatalom a kezébe!

Viszont azt eldöntöttem: Addig megyek, amíg fel nem számolják az egész céget!
Nem fogom hagyni, hogy ezek a dolgok mással is megtörténjenek!
Ja, és hogy stillszerűen fogalmazzam meg:

"Bevonzotta a saját sorsát!" :)

vén_róka 2008.04.19. 10:54:05

Miért a legbutábbakat küldik ránk? Ennyire nincs ember?

Tündér Mese 2008.04.19. 10:59:52

Ezeket az embereket tényleg azért fizetik, hogy hülyeségeket írjanak blogokra???

És még én nem szeretek dolgozni??? :P

harmatOSA 2008.04.19. 11:20:12

De annyira levehető a stílus a szóhasználat:) és annyira szánalmas a belemagyarázása...tipikus:)mondjuk tipp volt .TE REFORMER:) NEM LEHETNE A NICK NEVÉT KÖZZÉ TENNI:) AKKORA MÓKA LENNE ...tudod a nőcsábász oldal ....
Na ez már szimpla roszintdulat.( de annyira jólesik)
Tündérmese , igaz hogy csak ember de azért vannak a könyvelő a tűzvédelmi munkavédelmi ellenőrzések hogy tudja a szabályokat . Ja és az úgy nem műxik hogy mikor fölényben érzi magát akkor próbál megfélemliteni , útána meg wc papírnak ajálkozik.
Mi van annak a gerince helyén.Ne hagyd magad kislány:)

Grege 2008.04.19. 11:45:33

"Ráadásul ha már idejössz inzultálni embereket, akkor arra azért vigyázni kellene, hogy ne ugyanazt az email-címet add meg, amit már megadtál az elit nőcsábászok közösségének fórumán, mint törzstag..."

ROTLF :-)))))))
you made my day

vénróka 2008.04.19. 11:49:08

Én azt nem értem, hogy lehetnek ennyire sötétek. Ha már ráállítok valakit egy ilyen blogra, akkor a legkevesebb az, hogy kiképzem az internet alapjaiból.

Egyszerűen nem tanulnak. Hiába leckéztetik meg őket, akkor sem tanulnak. Se itt, se Amerikában.

Egyébként azért vannak eltévedve szegények, mert Hubbard semmit nem írt az internetről és így kicsit tájékozatlanok. Még mindig 30 évvel ezelőtti módszerekkel próbálják eltiporni a szólásszabadságot. Szánalmas.

Grege 2008.04.19. 11:49:17

Légyszi mondjátok meg a nick nevét, basszus már vagy 3 perce röhögök és nem tudom abbahagyni :))

Reformer 2008.04.19. 12:05:05

Grege: nem akarom kiadni. Én mindenesetre megnéztem az ottani hozzászólásait. Ott is osztja az észt. A kommunikációs tanfolyamra esküszik, azt mondja a csajozásról tanultak (csoportdinamika) segítik a cégének vezetésében, Tom Cruise-tól idéz, aki szerinte a legnagyobb alfahím!

LOLOLOLOLLIPOP!!!

Főcsábász · http://nocsabitas.hu/club/index.php 2008.04.19. 12:13:06

Gaborom, te szciento vagy? Akkor már mindent értek....

Pletyi 2008.04.19. 13:22:31

Reformer mond nem tudnád véletlenül feltenni ezt az Oxford vagy miféle tesztet ? Tanulságként. Az e-méteres irás jó volt a múltkor. Lassan ott tart a blogod, hogy aki végig olvassa teljessen ki lesz képezve szcientológia ellen.

Ezeken a szci vitézeken is jót szórakoztam. Már kezdett érdekes lenni, hogy nem kommentelnek a másik oldalról.

Tündér Mese 2008.04.19. 13:27:52

harmatOSA: Nem hagyom! Most spec. úgy döntöttem, megosztom a tapasztalataimat, és indítok egy blogot! Persze nem lesz olyan színvonalú, mint ez, vagy a rémálom (vagy a többi exszci blog), de ha csak egyetlen ember sarkonfordul, mikor eléteszik a 200 kérdéses tesztet, már megérte!

Remélem, ha arra tévedtek, és van mondanivalótok, nem fogjátok vissza magatokat! :)

Tündér Mese 2008.04.19. 13:30:05

Ez lemaradt: tunder-mese.blog.hu

Reformer: Remélem nem baj, hogy itt "népszerűsítem" magam! :)

Reformer 2008.04.19. 13:31:45

Pletyi: itt van, természetesen a kötelező adatvédelmi nyilatkozat nélkül.

www.onfejlesztes.hu/index.php?option=com_teszt&Itemid=9

Tündér Mese: kíváncsian várom a blogot, ha elindult, add meg itt a linket, beteszem az ajánlottak közé!

Tündér Mese 2008.04.19. 13:37:36

Reformer: Az első bejegyzés már megvan, bár ez még csak egy csöpp ízelítő! A szcientológia kérdésbe még nem mentem bele olyan mélyen, sem abba, hogy végülis miért tartunk ott, ahol.
Csak egy kis vázlat, hogy mikre akartak kényszeríteni!

www.tunder-mese.blog.hu

Ha rájövök, hogy, hogy műkszik a dolog, akkor én is beteszlek titeket ajánlóba, még annyira nem néztem át a dolgokat, csak most ismerkedem a blogírással, és hát, nem tagadom, nem vagyok egy kiber zseni! :)

harmatOSA 2008.04.19. 13:39:56

Ok reformer:) de legalább az oldal linkjét add meg:) szerintem nem lesz nehéz ráakadni ki is ő :)
na ennyit tégy mán meg:)

Tündér Mese 2008.04.19. 14:15:36

Off: Bocsika, hogy ezt itt, de lenne egy kérdésem! Miért csak anafeb blogját jeleníti meg a linkblogban, ha én vagy négyet beírtam???

Tündér Mese 2008.04.19. 14:22:37

Nincs mit tagadni, zseni vagyok! SIKERÜLT! :D

Reformer: Tényleg bocsi, hogy itt bénáztam!

Reformer 2008.04.19. 14:26:14

harmatOSA:

főcsábász nevű hozzászóló megtette, ott a link is, meg a fickó nickje is azon az oldalon

mindgap 2008.04.19. 15:42:43

lolllllll nocsabitas.hu/club/search.php?search_author=Gaborom

gaborkának nem szerez a gyüli csajt? kénytelen maga ásni? nahátnahát.

mindgap 2008.04.19. 15:46:41

de kérem. most jut eszembe, nem úgy van hogy xenu elviszi azokat, akik mindenféle ilyen disznóságot csinálnak házastársi kapcsolaton kívül? ejnyemár. hát és a lelkiüdv az hol marad?

harmatOSA 2008.04.19. 17:03:16

Hátttttt ez kész:)))))))))) istenem ,tele szájjal röhögtem......
mindgap:) EBBŐL IS LÁTSZIK A SCN FÉRF IS FÉRFI , MÁR AMELYIK:)
DE VICC NÉLKÜL, EZ ANNYIRA KÉPMUTATÓ DOLOG:))))))
LEGÓ CSAPJ A LECSÓBA:)

eerdeklodoo 2008.04.19. 17:18:11

teljesen off

hát, nem tudom, női szemmel az egész nőcsábász fórum egy hatalmas nagy lol! pasik, vannak ott értelmes tanácsok is?? :)) vagy tizenévesek a fórumozók?

on
visszatérve az eredeti posztra, mi történt a szci-norvég képviselő dologgal? lett/lesz vmi következménye?

Neduddgi 2008.04.19. 17:20:53

Wow... remélem, itt nem akar majd "rektorálni" semmit. (Istenem, de jó lenne, ha csak azok használnának idegen szavakat, akik tudják is, hogy 1. mit jelent, 2. hogy kell leírni!)

Legopajtás! Asszem lesz egy kis szótisztázási feladatod: rektor vs. lektor. Jó munkát! ;o)

mindgap 2008.04.19. 17:33:07

harmatosa: az bizony. képmutatás a javából. nos, kíváncsi vagyok visszajön-e még ezek után hiteles szcientológus lecsó/nocsak téríteni.

Pletyi 2008.04.19. 18:20:59

Reformer köszi a linket. Olvastam. Ilyet én is tudnék irni. Hogy ebből mire tudnak ezek rájönni ? Gondolom ,hogy az érzékenyebb emberekre vadásznak. Erre utal pár kérdés, de a nagyja az töltelék.

Valaki megcsinálja a tesztet, látják, hogy piszkálható és megmondják neki : Hú ember mekkora lúzer vagy. Most tényleg, húzd fel magad, mindenkinek jobb lesz, még neked is. Aztán pár nap múlva meg felhivják egy jó hirrel, hogy lehet még belőle valami csak csatlakoznia kell hozzájuk és képezni magát. A fent emlitett csajnál kb későn telefonáltak. Gondolom én.

harmatOSA 2008.04.20. 10:34:56

lego :) főnök :) elég zsetont kapsz a piszkálódásért?

szepi79 2008.04.20. 13:27:58

hömm. 2000-2002 környékén bementem a blaha melletti egységbe, fingom nem volt még arról, hogy mi is a szci. viszont kibaszott meleg nyár volt, benn meg ment a légkondi, és behívtak egy tesztre.

megvolt a teszt, jól éreztem magam, aztán pár napra rá bementem az eredményekért. na, a csajszi, aki kiértékelte, mondta, hogy nagyjából jó, csak van valami, ami zavarja. aztán (mint arra utólag, jópár évvel később rájöttem), addig kérdezett, amig nem talált valami difit, és arra ráhajtott.

az volt a fura, hogy a gond, amit "közösen megtaláltunk" (mármint én elmondtam, ő meg rájött :D ), a születésmkor volt, hogy a köldökzsinór a nyakamra tekeredett, és emiatt vannak a negativ dolgok az életemben, mert akkor hatalmas trauma ért, és ezt kell "onnan kipucolni". na ezt én nem értettem. először is, honnan pucoljunk? mer ez se derült ki. onnan. másodszor meg, az első emlékem úgy 3 éves koromból van. akkor hogy okozhatna gondot egy születési trauma? (persze lehet, hogy okozhat, nem vagyok orvos.)

aztán pár hétre rá kaptam tőlük egy kézzel írt levelet, hogy nagyon tetszettem nekik, és hogy menjek oda dolgozni. azért ez jót tett az önbizalmamnak, télleg okosan volt megfogalmazva. csak akkor éppen jó munkám volt, ezért hagytam a dolgot annyiban. így utólag, nagyon örülök neki, hogy nem sikerült bepalizniuk. ha épp akkor nincs melóm, lehet már én is egy felbőszült szci lennék. :D

szepi79 2008.04.20. 13:37:59

ja bocs, először próbáltam "on" lenni, csak aztán olvastam el a kommenteket, amik már kb. a 4. utántól erősen OFF kategória :D (namost biztos kapom majd vénrókától, hogy szci lázító vagyok, és elterelem a témát :D )

Gyula úr 2008.04.20. 13:44:29

"Reformer 2008.04.19. 12:05:05
Grege: nem akarom kiadni. Én mindenesetre megnéztem az ottani hozzászólásait. Ott is osztja az észt. A kommunikációs tanfolyamra esküszik, azt mondja a csajozásról tanultak (csoportdinamika) segítik a cégének vezetésében, Tom Cruise-tól idéz, aki szerinte a legnagyobb alfahím!

LOLOLOLOLLIPOP!!! "

Tom? :D Aki nem tud egy tisztességeset baszni, hogy utódja legyen? Vagy akinek életképtelenek a spermái és gyereket akar örökbefogadni?
Vagy Tom, akitől menekülnek a csajok?
Micsoda Alfahím :DD

Reformer 2008.04.21. 12:51:12

Friss hír norvég stressz teszt ügyben:
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=514530

Azóta is vidáman nyomulnak. Ennyi érzés van bennünk az elhunyt iránt.... Vállvonogatás, ő tehet róla, nem a mi tesztünk a hibás, lapozzunk.

yx 2008.04.22. 10:28:55

R2D2: Nem vagyok jogász, így a tippet én is csak kaptam. Ha a felszámolósdi nem, a munkaügyi per ezzel szemben annál inkább megy, hajrá azzal! A lényeg, hogy ne hagyja magát Tündér Mese, vessen be minden eszközt, hogy egy bűncselekményt -, hisz a poszt témáján túl az adó és TB csalás is bűncselekmény, ha nem is olyan súlyú - ne intézhessen el semmilyen szervezet egy "Te mit követtél el ellenem?"-mel! A törvénysértőt, legyen cég vagy nemzetközi egyházi szervezet, felelősségre kell vonni tetteiért, mint ahogy az egyénnel tennék ugyanazért!

Luxon 2008.04.22. 11:18:35

"Reformer 2008.04.19. 12:05:05
Grege: nem akarom kiadni. Én mindenesetre megnéztem az ottani hozzászólásait. Ott is osztja az észt..."

Hö :) :D lol

De azért olyan esendően emberi hogy az "emberfeletti" szcí hímeket is a farkuk irányítja :D.

Szegény Lego mit fog ez auditra fizetni ezért. LOL
De bíztató hogy ennyire segg bérkommentelői vannak az egyháznak.

Luxon 2008.04.22. 11:20:58

Reformer!
Ezért te mit "kaptál" volna anno?
(Már ha engedtek volna netezni/kommentelni...)

Reformer 2008.04.22. 15:38:41

Luxon: sima szcientológusként a nőcsábászkodáskért/egyéjszakás kalandokért kb. a következő ját:

0. ártó tettek kiírása, etika tisztnek leadása, e-méteres ellenőrzés ezekre vagy e-méteres gyóntatás ezekre, mint ártó tettekre
1. út a boldogsághoz könyv elolvasása (ne élj szabados nemi életet! fejezet)
2. szcientológia etika specialista tanfolyam elvégzése
3. mihamarabb megcsinálni a "Boldogság Rundownt", ami az Út a Boldogsághoz könyvvel kapcsolatos auditálás, szótisztázás és hamis adat lefejtés
süti beállítások módosítása