Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia és szex

2008. március 17. - Reformer

A szcientológia tanításai a szexről időrendi sorrendben:

1948:
A szcientológiában a szex a második dinamika részeként jelent meg (a dinamika hajtóerő a túlélésre, ebből négy volt (egyén, szex és család, csoportok, emberiség) az Eredeti tézisek c. könyvben. Tehát mint a túlélést segítő erő.

1950:
A szex mint második dinamika szerepel a Dianetika könyvben. A homoszexualitást pedig betegségnek, szexuális perverziónak állítja be.

1951:
A Túlélés tudománya c. könyvben Hubbard a tónusskálát fejti ki részletesen, amely a racionális viselkedés és a túlélési potenciál fokozatokból álló skálája. Minél magasabban van valaki ezen a skálán, annál jobb a túlélési és a sikerpotenciálja. Ez a skála 0.0-tól (a test halála) 4.0-ig (lelkesedés) terjed. (0.5 az apátia, 1.0 a félelem, 1.1 a rejtett ellenségesség, 1.5 a düh, 2.0 az antagonizmus, 2.5 az unalom, 2.8 az elégedettség, 3.5 a vidámság és 4.0 a lelkesedés)

A könyv 18-as fejezetében jellemzi a tónusskála és a szex kapcsolatát. 4.0-ra ezt írja: "monogámia, magas élvezeti szint, nagyon erkölcsös reakciók".

Az egyes szintekhez ezeket rendeli:

4.0.      magas szintű szexuális érdeklődés, ami gyakran kreatív gondolatokká szublimálódik,             a gyerekek iránt tanúsított erős érdeklődés
3.0       érdeklik a gyerekek és fajfenntartás
2.0       undorodik a szextől, a gyerekek piszkálása, idegesítik a gyerekek
1.1      szabados nemi élet, perverzió, szadizmus, bizarr szexuális szokások / gyerekekkel             szadista módon bánni / homoszexualitás

1951:
A Preclearek (Cleart el nem ért emberek) kézikönyvében szintén "1.1 köré" helyezi a tónusskálán a homoszexualitást és a szexuális szabadosságot. Szerinte a homoszexualitást egy mentális aberráció okozza.

1967:
LRH kiadja a "Második dinamikás szabályok" c. irányelvet, amelyben kijelenti, hogy nem kíván beleavatkozni a szcientológusok szexuális életébe és minden ezzel kapcsolatos addigi szabályt és irányelvet eltöröl. Angol eredeti itt.

1979:
Az Életorientációs tanfolyamon a második dinamika szex és családról "kreativitásra" változott, és megjegyzésként belekerült, hogy amúgy mellékesen tartalmazza a szexet is, mint a jövőbeli túlélésre irányuló mechanizmust és ez a meghatározás került be a most használatos Bevezetés a szcientológia etikába könyvbe.

1980:
Az út a boldogsághoz (innen letölthető ingyen) c. könyvében szerepel a "Ne élj szabados nemi életet!" erkölcsi alapelv, ez a boldog élethez vezető 21 alapelv egyike. Megemlíti, hogy a buddhizmus például a kolostorokban elharapózott szexuális szabadosság miatt indult hanyatlásnak a VII. századi Indiában.


1982:
1982. aug. 26-án kiadja a FÁJDALOM ÉS SZEX c. írását, amely auditortanulóknak szól, nem kerül széleskörű kiadásra. Ebben a szexet kissé más fényben állítja be és a pszichiátriát teszi felelőssé a bolygó mostani állapotáért.

Idézet (az angol eredeti itt megtekinthető)  (c) 1982. L. Ron Hubbard Library.

"(Megjegyzés: ez az írás valószínűleg nem tesz népszerűbbé, de gondatlanság lenne tőlem, ha nem hoznám nyilvánosságra ezt a fontos felfedezést.)

[...]

Azok a destruktív teremtmények találták ki a fájdalmat és a szexet, akik nem akarják, hogy az emberi lények nagyok legyenek vagy aktívan foglalkozzanak a környezetükkel - mivel rettegnek a büntetéstől, amire a bűneik miatt számíthatnának. Azért találták ki ezt a két dolgot, hogy elnyomják az embereket és csökkentsék az éberségi és tudatossági szintjüket, valamint a hatalmukat és a hatókörüket. Látható is, ahogy azok az emberek, akik fájdalmat vagy szexet "tapasztalnak meg", introvertálódnak és nem termelnek túl sokat.

A fájdalom és a szex az emberek degradálásra KIFEJLESZTETT eszközök. Ha hiszed, ha nem, egy lényt annyira lehengerelhet e kettő közül valamelyik, hogy függő lesz tőle. Vannak olyan papok, akik flagellánsokká válnak és szétkorbácsolják a testüket. A kínzómesterek nyáladzanak az örömtől a fájdalom láttam. A szerelmesek nagyon ritkán boldogok. A szextől túlfűtött emberek a létező legésszerűtlenebb dolgokat követik el, a prostituáltak pedig tudatosan visszaélnek ezzel. A fájdalom és szex kombinációjának eredményei az őrült Hasfelmetsző Jack-ek (akik csak prostituáltakat ölt meg), a kéjgyilkos őrültek furcsa csapata (mint például Hinckley) és a késő  éjszaka vetített horrorfilmek rajongói. A pszichiáterek hamis adatai miatt (akik már régóta velük vannak az időnyomon (az univerzum eddigi története során - a szcientológia hisz az előző életekben, tehát a mostani pszichiáterek már több száz, több ezer évvel ezelőtt is, más néven, de hasonló akciókat csináltak LRH szerint - Reformer) és ennek az univerzumnak a hanyatlását csak ők okozták) a szex és a fájdalom egyre inkább elterjed ebben a társadalomban, valamint velük együtt még a tolvajlás is, ami mindkettőnek a csendestársa - így hamarosan  a bűn dzsungelévé válik ez a föld.

Menj be egy elmegyógyintézetbe vagy egy börtönbe és nézd meg a növekvő létszámú, oda elzárt embereket. Tudd, hogy kik ők - főként fájdalom- és szexfüggők, dekadensek és degradáltak, már nem képesek a normális életre. Sok-sok évszázaddal ezelőtt a pszichiáterek indították el őket ezen a lefelé vezető úton és most a jelenben is az ő kezükben vannak!

És jobbá válnak vagy meggyógyulnak-e? Nem, de nem ám. Akár börtönbe, akár elmegyógyintézetbe kerülnek, csak rosszabb állapotba kerülnek. A pszichiáterek pedig mindkét helyen a véres kezüket dörzsölik örömükben, amikor a "termékeiket" szabadjára engedik, a maradék népesség közé! Ez nem véletlen. Mivel a pszichiáterek FÁJDALOMBAN és SZEXBEN utaznak. Sőt, még azt is elmondják majd neked, hogy "természetes dolog" lopni! A bűnt persze még tovább tetézik azzal (már ha ez egyáltalán lehetséges), hogy azt mondják, hogy a test csinálja ezeket. Még egy hatalmas hamis adat az összes többi hazugságukon felül.

Ez az adatok a teljes időnyomot érintő alapos kutatásaimból származnak. Ez nem elmélet vagy valamiféle furcsa vélemény. Ez egy bizonyítható elektronikus tény. A hullámok csak szintetikusak.

Ez a két dolog a leginkább használt eszközük abban a kampányukban, amelynek az általános és általános célja a pusztítás. Az univerzum se nem destruktív, se nem kaotikus, csak ezek a megrögzött őrültek teszik azzá. Amikor mást állítanak, akkor csak még több hamis adatot adnak ezen a gyanús "szaktekintélyek". A céljaiknak megfelel az, hogy ezt a mesterséges dolgot természetesnek tüntessék fel. Ez az univerzum csak azért ilyen egy lény számára, mert ezek a gusztustalan pszichotikus őrültek olyanná teszik. Minden egyes nagyszerű civilizációt tönkretettek eddig és keményen dolgoznak a mostanin is. Egyetlen dolgot nem állhatnak - az igazság fényét, tehát a tiltakozásuk ellenére rájuk kell vetíteni. Az igazság ragyogó fényében szétporladnak a hazugságaik. Ez az a hatásos fegyver, ami ellen nincs ellenszerük."

2003:
Bár Hubbard ezen írásai ma is ilyen formában léteznek, a meleg szcientológusok azzal érvelnek, hogy Hubbard és az egyház túllépett a múltbeli homofób nézeteken. Keith Relkin, aki egy meleg aktivista és szcientológus, ennek elismerésére egy szivárványszínű zászlót adott át az egyház által szervezett emberi jogi maraton vezetőjének, cikk itt.

Szerzői jogi megjegyzés: a szcientológia és a dianetika szavak a Religious Technology Center által bejegyzett védjegyek. Az itt megjelenő L. Ron Hubbard idézetet nem üzleti célra használtam fel, tájékoztatási célból idéztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr79384512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a rekettyés 2008.03.17. 14:08:09

Azt hiszem LRH-ra ráfért volna egy tisztességes szeretkezés. Valoszinüleg impotens volt vagy kicsi a cerkája... Mindenesetre tele volt gátlásokkal meg fobiákkal. Szerencsétlen csoka...

bervas 2008.03.17. 14:16:59

Már elnézést, de kinek a zsidók, kinek a cigányok, kinek a pszichiáterek, kinek a biciklisták, kinek a húsevők, kinek a szőrmét viselők. Lényeg, hogy megvan a határozott bűnbak, le lehet vezetni rajtuk az energiát, frusztrációt.
Két perc gyűlöletet mindenkinek! :-D

Hubbard annyira nyugodt és kiegyensúlyozott ember volt, mint London vagy Burroughs. Próbálták pszichiátrián kezelni, oszt ez lett belőle.

bizonytalan  2008.03.17. 14:18:04

vagy csak gyerekeket kúrogatot.

alfaalfa 2008.03.17. 14:20:25

Fos ez a szcientológia. Már csak ebből a posztból is látszik.

Ligur 2008.03.17. 14:22:53

180 fokos fordulat. Az 50es evekben meg mint konstruktiv elem a 2. dinamikaban, a 80as evekben pedig mar destruktiv elemkent tunik fel.

Ebbol is lathatjuk, hogy a tanok nem valtoztathatatlanok, nincsenek kobe vesve. :D

harmatOSA 2008.03.17. 14:39:27

Az 50es években még ment neki , a80 asok idején meg savanyú volt a szőlő:))))))

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.03.17. 15:20:49

Miből gondoljátok azt, hogy 78 után bármit is LRH írt? Csak érdeklődnék...

a rekettyés 2008.03.17. 15:28:26

Translator +X+ · www.szabadzona.hu 2008.03.17. 15:20:49


Igazábol mindegy hogy ö irta vagy nem ugyis az összes baromságot az ö nevével adják el de ha nem ö irta akkor ezek szerint másoknak is elég nagy baja van a sexel...szerencsétlenek...

Machiavelli 2008.03.17. 15:35:51

Tudjátok csak az a baj, hogy LRH anyjának a pecsája nem volt szecskavágó, akkor most nem kellene erről az undorító maffiáról beszélgetnünk.

azta 2008.03.17. 15:51:13

mekkora öngól! a szcientológia egyáltalán nem számol a bu... homoszexuális hívőkkel (befektetőkkel). mennyi millió dollártól esnek el, te jószagú xenu....!

bár lehet, hamarosan ezen is változtatnak...

Tunguska 2008.03.17. 16:03:38

"mennyi millió dollártól esnek el"

Pedig hogy feldobta volna a Tom szülinapját is egy ügyes stylist :-)

Dr. Kix 2008.03.17. 16:25:07

Ennek a tónusskálának se füle se farka. Teljesen értelmetlen. 10 perc alatt én is kitalálhatnék egyet. Mondjuk 1-től 10-ig.

drc 2008.03.17. 16:45:08

Az osszes elbaszott vallas errol szol. Mi vagyunk a jok meg a felvilagosodottak, nalunk az orok beke meg a tudas kulcsa, mindenki mas korulottunk aki meg nem ugyan abban hisz megteritendo/elpusztitando tudatlan barom.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.03.17. 16:58:49

:: Kix · www.vasrud.com 2008.03.17. 16:25:07

Csak éppen ennek van tudományos alátámasztása is. Kulcsszó: DABDA.

2008.03.17. 17:08:44

Kix, ez a lényeg LRH egy (eltitkoltan) nagyon súlyos LSD függő, rajzfilmfigura imádó őrült volt! Persze, hogy utálta a pszichológusokat: Egész életében kezelték. Csak sodródott életében, egy két könyvet írt, és mit gondoltok mit? Hát sci-fit! Ott lett Xenu meg a többi thetán... aztán egy mámoros éjjel LSD hatása alatt azt hiszem fejbe lőtte magát... vagy magasabb szintre jutott... :)

Egyébként ha megnézitek a Sárga Tengeralattjárót, vagy a méltán népszerű Jamie és a Csodalámpát, pont látjátok azt a világot, amilyenben LRH megálmodta a kis világát: Az LSD pont ilyen szines hallucinációkat okoz, és volt is erről egy doksifilm, hogy mennyien "alkottak" a 60as 70es években ennek a drognak a hatása alatt, és ott hallottam ezt a két mesét...

2008.03.17. 17:11:51

Youtubeon keressétek Jamie and the magic torch alatt, agy egy link a sok közül(főcím):

www.youtube.com/watch?v=-B_FQKHQDYk

kész...:) ebbe volt a rendőr aki megeszi a gumibotot... nem normális, de imádtam.

KopaszMercis 2008.03.17. 17:20:03

jamie es a csodalampa.. hogy imadtam gyerek koromban, amikor a tv maci nyomatatta =)

ezek a szcientologistak meg egytol egyig elmebeteg hulye allatok!

eternity · http://www.eternity.blogter.hu 2008.03.17. 17:37:20

"Ez az adatok a teljes időnyomot érintő alapos kutatásaimból származnak. Ez nem elmélet vagy valamiféle furcsa vélemény. Ez egy bizonyítható elektronikus tény. A hullámok csak szintetikusak."

Tipikus bizarr skizofrén szöveg. Kissé agyilag is szétesett az öreg, mire impotens lett.

pszichiáter 2008.03.17. 17:52:58

Na, most mindenki psszzt:-)
Indulás szekszelni, és korbácsolni ..:-DD

AK--- 2008.03.17. 18:12:54

"Ez az adatok a teljes időnyomot érintő alapos kutatásaimból származnak. Ez nem elmélet vagy valamiféle furcsa vélemény. Ez egy bizonyítható elektronikus tény. A hullámok csak szintetikusak."

Nah, ha ezt valaki komolyan veszi annak nincs ki a 4 kereke. :) Tök hihetetlen, hogy ezekre egy vallás épült.

bervas 2008.03.17. 18:17:44

Vallás akkor épül, ha pár ügyes szervező meglátja a pár emberes csoportban valami nagy csíráját. Lásd bizonyos Saulus/Paulus esetét.
Ezzel annyi a különbség, hogy itt ügyvédekkel felfegyverzett üzletemberek találták meg a csoportot. Aztán naggyá tették/tennék, hogy naggyá legyenek általa.

AK--- 2008.03.17. 18:51:10

"Ez egy bizonyítható elektronikus tény. A hullámok csak szintetikusak."
Légyszi-légyszi még idézzetek ilyen mondatokat!!! A sok áltudományos pszichológiaszapulás meg agykontroll-testkontroll, egészséges életmód stb. dumáknál sokkal szórakoztatóbbak ezek az értelmetlen, röhelyes, beteg kiszólások.

pszichiáter 2008.03.17. 19:06:19

hogy ez mekkora faszság

ElPadre 2008.03.17. 19:12:11

hát igen, elég csak összevetni LRH elharapódzó őrületének (paranoia és egyebek) időskáláját a szexről alkotott véleményének alakulásával. meg úgy általában.

amúgy kit érdekel xenu és a thetánok... éljen a repülő spagettiszörny egyháza! :) (flying spaghetti monster, ha rá akartok keresni.)

scihiáter 2008.03.17. 19:19:53

LRH viszonya az erkölcshöz és a szexhez eléggé "érdekes" volt...
A saját fiával készített interjúban olvasható:
lptr.metacortex.hu/szcientologia/dewolf-interview.pdf
Kis betekintés a korai sci módszertanba, nagyon tanulságos...
Most már csak etikai tisztek, tudomásjelentések és bőrellenállásméréses (hazugság)vizsgálat van, de amúgy télleg f@sza a sci...

forumuser 2008.03.17. 19:23:22

Ennyi demagóg csúsztatást egy rakáson...

Életorientációs tanfolyam 2008.03.17. 21:34:49

...nekem eeeez tetszik:-D

Big-B 2008.03.18. 06:52:29

Hofi a logikáról:
"Ha te nem dugnál meg egy fiatal, 18 éves, keménycsöcü csajt, akkor logikus, hogy buzi vagy"

LRH a logikáról:
A buzik bűnösek. A szex is bűnös. Namost akkor LRH vagy aszexuális, vagy homo volt.

Big-B 2008.03.18. 06:53:20

Mit jelent a kifejezés: "elektronikus tény"?

ThufirHawat 2008.03.18. 08:44:26

Jól mutatja az emberi elme sajátos működését, hogy komoly, értelmes emberek tiszta szívükből elhiszik ezt a maszlagot. Nyílvánvalóan ökörség, de ha valami átkattan az agyunkban, egyszerűen vakok leszünk a logikára.
Sajnos hatalmas károkat okozott már az emberiségnek ez a furcsa képessége. Gondoljatok csak a II. világháborúra.
Számomra ezért félelmetes ez az egész szci, mivel ugyan azt a logikai vakságot látom benne, bennük...

ZS 2008.05.29. 16:35:43

Thufir Hawat: Tudtad, hogy LRH nagy spanja volt Frank Herbert? :)

Legenda nem tudom, hogy igaz-e állítólag versenyeztek ki tudja a legjobb vallás megalkotni. FH-nak lett a Bene Gesserit LRH-nak tudjuk mi.

Reformer nem tud erről vmit?

SilverWolfSpirit 2008.09.10. 23:54:42

"A fájdalom és a szex az emberek degradálásra KIFEJLESZTETT eszközök"..."A bűnt persze még tovább tetézik azzal (már ha ez egyáltalán lehetséges), hogy azt mondják, hogy a test csinálja ezeket. Még egy hatalmas hamis adat az összes többi hazugságukon felül."
Ööhm....és mit gondoltak, hogy próbáljunk meg mondjuk szex nélkül szaporodni?! vagy felesleges, mert ha clear lett a bolygó, akkor már örökéletűvé válik az ember? ez az egész kész röhej

Ammónia 2008.09.11. 09:48:34

Big-B 2008.03.18. 06:53:20
Ezt már én is kérdeztem. Szcientológustól. Nem tudott rá mit mondani.

Akron · http://e-vita.hu/dxn 2008.11.04. 18:30:54

Huh!
Csak azt ne mondjátok, hogy ti a szaporodás végett szexeltek, mert akkora felelőséget vállaltok az emberiségért? Elég rosszul csináljátok, mivel valahogy csökken a lakosság száma.
süti beállítások módosítása