Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Személyes adatok kezelése - kiegészítés

2008. március 06. - Reformer
Még annyit hozzátennék az előző posthoz, hogy az összes személyes adatot több alkalommal is átnézik különböző emberek:

1. a Sea Orgba való jelentkezéskor a toborzók, hogy van-e elvarratlan szál az életedben

2. a Sea Orgba való felvételedet elbírálók - az adott szervezeti etikatisztje, a személyzeti vezető, valamint a biztonsági főnök, időnként pedig az OSA

3. a Sea Orgba való alkalmasságodat elbírálók - ezen 2-3 másik ember, a munkatársi képzési osztályról

4. különféle igazságszolgáltatási testületek is átnézhetik.

5. Az auditorok felügyelője (esetfelügyelőnek hívják) pedig minden létező auditálási ülésed jegyzőkönyveit és munkalapjait elolvashatja.

Tehát gyakorlatilag bizonyos Sea Org vezetők gyakorlatilag minden egyes ott dolgozó Sea Org munkatárs személyes adatait, viselt dolgait, nemi életét és családi hátterét behatóan ismerik, illetve szabad hozzáférésük van ezekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr97368510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amondó (törölt) 2008.03.06. 18:47:45

"etikatiszt"nek nevezni valamit ebben a velejéig etikátlan szervezetben. Elképesztő. Mint az Orwell:1984-ben az "újbeszél"-nyelv, melyben minden mást jelent, mint ami.

yx 2008.03.06. 19:40:00

És ami kimaradt a fentiekből, -biztosan csak azért, mert máshol gyűjtöttük a tapasztalatokat a szervezetről- de "előfordulhat", hogy "belepillant" valaki az auditálási dossziédba(!) a(z):
- 2-es osztályról a minél pontosabb terjesztés kedvéért.
- 3-as osztályról, hogy rendben vannak-e a pénzügyeid.
- 4-es osztályról, hogy nem keveredtek-e el lapok az auditálások alatt.
- 5-ös osztályról, hogy milyen képzési út lenne a legmegfelelőbb neked, mint munkatársnak...
(A 6-os kimaradt, ők a stressz-teszttel már megtették a magukét korábban! :D)
Röviden: kellemes auditálást és lelki kitárulkozást mindenkinek!

Grege 2008.03.06. 22:21:39

amondó: jaja, de orwell sem a hasára csapott, a dolog működik, számtalan helyen leírták már ezt a párhuzamot, az idegen kifejezésekkel bárkit le lehet fegyverezni. aki nem ismeri mindnek a pontos jelentését, azt bármelyik vitában le lehet győzni.

a másik a duplagondol, szerintem ez még találóbb ide, a szciknél már a gondolatbűn is megjelenik, az e-méter erre kitűnő eszköz, rögtön mutatja, ha az emberünknek rossz gondolatok kezdenek megfogalmazódni egy adott dologgal kapcsolatban, egyszerűen csak rá kell kérdezni és beindulnak a fiziológiai folyamatok

mari!! Igaz ez?? 2008.03.06. 23:03:57

Grege: Nem lehet több az eméter ennél?
Ha egy emberbe simán nyomod a kérdéseket, akkor is látszik, ha valahol van vele valami nem kerek.

Minek ez a gép? ,és főleg minek akkor amikor egyedül eméterezik?. Nem arról lehet szó, hogy kondicionáló hatású?
Majd kilépek már xenuhoz egy pillára ezt meftudni..:-)

Grege 2008.03.07. 09:02:53

mari!! Igaz ez??: nem hinném, hogy túl kell misztifikálni, én ugyan nem ismerem a pontos felépítését, csak nyilatkozatokból hallottam róla, azokból az derül ki, hogy a test elektromos ellenállását méri. Ezt amúgy méri a poligráf is, persze e mellett még pár más paramétert is.

Gondolj bele, hogy ott van emberünk rákötve az e-méterre és teszik fel neki a kérdéseket. Rákérdeznek pl. (tegnap olvastam) hogy szokott -e mókuskodni, ha emberünk szokott, akkor már a válasz megfogalmazása előtt kileng a mutató, hisz a kérdés megértése önmagában beindít egy fiziológiai folyamatot. Megnézik, hogy stresszelte-e a kérdés a delikvenst, megnézik a kontrolkérdéseknél milyen kérdésekre hogyan reagált az auditált ember, ezekből már könnyen lehet következtetni.

egyedül eméterezik, de mindenről készül feljegyzés, jegyzőkönyv :)

Kerek2 2008.03.07. 09:09:13

Hali, érdeklődéssel nézem az oldalt, vélemények, ellenvélemények vannak bőven. Kiváncsi leszek, hogy milyen információk jönnek még erről az egyházról.
Üdv

Tunguska 2008.03.07. 10:59:56

Volt szerencsém megnézni egy e-metert. Egyértelműen placebo. Egy poligráf, amely 80%-os sikerrel működik elég bonyolult berendezés - több változót is figyel egyszerre, és ebből hoz döntést. Ezen változók a vérnyomás, pulzus és a légzés változásai, illetve a bőr elektromos vezetőképességének ingadozása. Ebből az e-meter figyel egyet.

Olyan eszköz, ahol megfogsz két rudat és az eldönti hogy igazat mondasz-e vagy nem, olyan nincs.

Két okból használja az egyház:

1. Az előállítási ára nagyjából 8-10 ezer forint lehet. Gondolom nem ennyiért árulják :-))

2. Remekül lehet vele stresszelni a delikvenst. Igy símán beismeri azt, hogy olvasgatja ezt a blogot, hisz ha tagadja úgyis kimutatja az e-metert.

Ebből eredően az átlagos önuralom és önfegyelem töredékével át lehet verni. Van olyan sci ismerősöm aki símán megtette.

Tunguska 2008.03.07. 11:04:27

A kikérdezett taktikája az lehet, hogy a kontroll kérdésekre magas izgalmi szinttel reagáljon. Minél magasabb a kontrollszint, annál valószínűtlenebb, hogy a poligráf a hazugság esetén még magasabbra kilendül. A magas alapszint elérését a gyakorlott tesztszemélyek az érzelmi állapot lebegtetésével elérhetik, például valami kellemetlen helyzetbe képzelik magukat, esetleg valamely családtag elvesztését festik le maguk előtt. Az ilyen lelki tréning helyett ízületek (leginkább az alsó végtag) feszítésével, pillanatnyi fájdalomokozással, cipőbe rejtett rajzszöggel lehet a megfelelő ponton kiütni a műszert.

Grege 2008.03.07. 11:14:59

Igen, én is ezért említettem meg a kontroll kérdéseket, amit leírtál az teljesen elfogadható, de ettől függetlenül egy átlagembernél simán működhet "hazugságvizsgálóként". Ami nem azt jelenti ,hogy a műszer eldönti, hogy igazat mondasz-e vagy sem, hanem azt, hogy egy adott kérdésre hogyan reagál a tested, ha van takargatni valód a témában, akkor azt jó százalékban még a válasz előtt kijelzi a műszer.
süti beállítások módosítása