Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az arányokkal van itt a baj

2018. április 23. - Reformer

Friss hír:

Jótékonysági koncertet szerveztek a Szcientológia Egyházban a beteg gyermekek megsegítésére

A Szcientológia Egyház jótékonysági koncertet szervezett az egyház XIII. kerületi központjában április 15-én délután, hogy a vallási közösség tagjai adományaikkal a helyi gyermekkórházat támogassák.

[...]

 

A közösség a Gyermekkor Alapítvány számára gyűjtött össze több mint 1 millió forint adományt, amelyet az alapítvány a beteg gyermekek gyógyítására fog felhasználni.

 

Pontos kontextusban ez a hír:

1 millió forintot adományoztatott saját tagjaival egy gyermekkórháznak a szcientológia egyház, és ezt több helyen is sajtóhírként próbálták lehozni (néhol sikerrel).

Ilyen jellegű adományt 28 éves magyarországi működése óta először tett a szcientológia.

A 2016-os évre szóló beszámolói szerint 3,9 milliárd forint vagyonnal bíró, 480 millió forint készpénzállományal rendelkező, és 2015-ben kb. 1 milliárd forint nyereséget termelő Budapest Org saját forrásaiból 0 Ft támogatást adott erre a célra.

Az új székházukra ezen adományozott összeg kb. 3000-szeresét költötték el.

 

Ez arányait és típusát tekintve olyan, mintha apámmal bedobatnék 100 Ft-ot egy adománygyűjtő perselybe a boltban, majd eldicsekednék vele, hogy mekkorát segítettem én a rászorulókon.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1913856940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása