Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 4. rész - Egy új vezető

2017. március 04. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai 1. rész - Kapcsolatmegszakítás
A szcientológia és utóhatásai 2. rész - Szabad préda
A szcientológia és utóhatásai 3. rész - A Híd
A szcientológia és utóhatásai 0. rész - Kérdezz tőlem bármit

Leah Remini sorozatának negyedik része David Miscavige-ről szól.

Ehhez a részhez annyit hozzátennék, hogy Tom DeVocht őszinte vallomása nagyon szíven ütött. Nem könnyű szembenézni azzal, hogy ennek a gusztustalan szervezetnek dolgoztam, és én is tettem azért, hogy ennyi kárt tudjon okozni. De ugyanakkor fontosnak tartom a továbblépéshez az életben azt, hogy őszintén belenézzek ebbe az elém tartott tükörbe, és tegyek valamit ellenük.

Vendégek:

Tom DeVocht
Jeff Hawkins
Ron Miscavige

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S01E04 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1212312363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benu 2017.03.04. 22:19:54

Ez nagyon kemény volt!

Hálás köszönet a fordításért!

Damiel 2017.03.05. 06:33:21

Ez kemény, mint a fagyott kutya lába!

2017.03.05. 20:05:02

Talán egyszer épp az a felismerés fogja szabaddá tenni a szci rabszolgáit, hogy a szervezet karizmatikus és rátermett vezetői nem feltétlenül jó emberek...

Egyébként köszönöm a feltöltést! Basszus, meddig lehet ezt még fokozni? :)

2017.03.06. 08:23:58

Ezt a részt is köszönjük! Én nem is tudok mit mondani. Borzasztó. Az én sztorim nulla ezekhez képest, fél évig készíti elő a szökésüket. Mintha egy náci koncentrációs táborról lenne szó, nem pedig a világ legetikusabb csoportjának top management központjáról. És én annak idején a Goldba jelentkeztem... most, ezeket látva nagyon örülök, hogy nem oda kerültem.

büdös zokni 2017.03.06. 15:01:20

Én csak azt nem értem, hogy miközben bezárta és ütötte-verte őket DM, hogy-hogy senki meg nem kérdezte, hogy hol van mindere az LRH-referencia? Mindössze ennyit kellett volna kérdezni, és máris mindenkinek leesik, hogy ez szintiszta elnyomás, semmi más.

Reformer 2017.03.06. 16:48:11

@büdös zokni: "A vezetők felelőssége" c. írás / HCO PL-re hivatkozott és hivatkozik DM. Meg van egy több Sea Orgos referencia, ahol LRH azért megengedően beszél az erőszakos viselkedésről.

2017.03.08. 21:01:55

@Reformer:

Meg aztán a jó szcientológus amúgy sem kérdez, kételkedik, elemez vagy gondolkodik. A jó szci csak végrehajtja, amire utasítják. LRH leírta a határozott és sarkos véleményét azokról az "aberrált" emberekről - legalábbis emlékeim szerint -, akik képtelenek az ő zsarnoki akaratának alárendelni magukat. ;)

2017.03.08. 21:31:53

@Bgisi:

Eleve abszurd egy olyan "vallásos" utópia, amely a feltétlen engedelmességért és alárendeltségért cserébe a totális szabadság ígéretével hálózza be a követőit.
süti beállítások módosítása