Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Megnyílt az org, avagy kapjon már valami díjat Nemere István!

2016. július 24. - Reformer

 

A szcientológusok minden amatőrizmusuk le tudták vezényelni tegnap az új székházuk megnyitóünnepségét.

scientology-budapest-opening-medium-ribbon-pull-david-miscavige_07c8858.jpg

Több bejegyzés is készül majd a témában, ez most a személyes benyomásokról és az "egyház" oldalán megjelent hivatalos beszámolóról szól.

1. Ezek oktatnak szervezést

13:00-ra volt meghirdetve a megnyitó, én 13:15-re értem oda. Ekkor még hosszú sorok álltak regisztrációra várva. Nagyon elszomorodhattak az égiek is, mert majdnem másfél óráig esett az eső.

2. Fortélyos félelem igazgat

Rengeteg hatalmas OT-ból állhat a szcientológiát ellenzők tábora, mert nagyon készültek. Rengeteg biztonsági ember volt, 30-40 biztosan. Még a Váci út túloldalán (!) is álltak és egészen a Duna Plázáig járőröztek.

3. DM a szabadság fővárosában

msic.jpg

Eljött a nagyfőnök is. Beszédet is mondott.

Idézet az egyházi weboldalról:

„Az egész világ úgy ismeri a városotokat, mint a szabadság fővárosát – mondta a Szcientológia Egyház vezetője, David Miscavige a budapesti ideális szervezet július 23-i megnyitóján, 3500 szcientológus és vendég előtt tartott beszédében. – És a küzdelmetekről, melyet a szabadságért vívtatok, a Föld minden nyelvén írtak már. Azt is mondják, hogy amikor az emberek a szabadságra áhítoznak, akkor »Magyarország népévé« válnak.”

Ez a mondat kiváló példa arra, hogy tényleg egy buborékban élnek, és lassan teljesen elveszítik a kapcsolatot a valósággal. Értem én, hogy 1848 és 1956, de ezt a szabadság fővárosa dolgot most hallottam először.

A létszám: kinn párszázan lehettek, az udvaron is kb annyian, az épületben elvileg nem lehettek, tehát max. 1000 fő lehetett ott a megnyitón. 

4. A beszédet mondó vendégek

Szerencsére nem túl lenyűgöző ez a névsor.

pisti.jpg

Komáromi Pisti mulatós zenész 
Nyilván ők úgy hivatkoznak rá, mint nyugalmazott főrendőrre, de a jelenlegi foglalkozása ez.

 

tanar.jpg

Debreceni Ágnes tanár, a minisztériumidíj-nyertes Gárdonyi Géza Általános Iskola alapítványának kuratóriumi tagja Dunaújvárosból 
Azért az valahol megnyugtató, hogy a teljes magyar közoktatásból ő a legfajsúlyosabb figura, akit rá tudtak dumálni erre.

 

szondi.jpg

dr. Szondi Ildikó, Szeged város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának alelnöke
Az államigazgatásból ezek szerint ő a legmagasabb beosztású azok közül, akik hajlandóak voltak eljönni.

Egyébként nagyon remélem, hogy magánemberként volt jelen.

 

nemere.jpg

Nemere István, író
Nemere István több mint 600 könyvet írt. Munkásságáról megoszlanak a vélemények. Egyvalami azonban biztos: kevés igazi elismerést kapott. Valószínűleg ezért kötött ki a szcientológusok között, akik minden bizonnyal csillogósra fényezték az egóját. 

Könyörgöm adjon már valaki neki valami plecsnit, hogy ne kelljen erre fanyalodnia!

A feladatát mindesenetre nagyon komolyan vette, mert például röhögés nélkül el tudta ezt mondani:

Úgy gondolom, hogy L. Ron Hubbard a jelenkor legnagyobb humanitáriusa!

Az egész megnyitóünnepségben (a megnyitás tényén kívül) csak Nemere jelenléte zavart.

Szomorú, hogy idáig jutott az öreg. 

Végezetül itt egy csoportkép a díszes társaságról. Miscavige persze a Parlament képe előtt pózol.

dm.jpg

Jogi nyilatkozat: A bejegyzésben szereplő képek a Nemzetközi Szcientológia Egyház weboldaláról származnak, és annak tulajdonában vannak. Használatuk az 1999. évi LXXVI. törvény 37. paragrafusa értelmében szabad felhasználásnak minősül.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr428911270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.07.24. 20:40:38

"Az egész világ úgy ismeri a városotokat, mint a szabadság fővárosát"

Ne hibáztassuk szegényt! Nem ő találta ki. Gépelt papírból olvasta fel. Nemzeti öntudatot kellett fényesre políroznia, és a félművelt, üveges tekintettel nyáladzva tapsikoló szcientológusnak amúgy se volt lényeges, hogy ez a falrengető baromság egy olyan ember szájából hangzik el, akinek a mutatóujja vadászó sasként (úgy fél órán át) körözne a világtérkép felett, Magyarországot keresve...

Gratulálok a cikkhez, várom a folytatást! A helyzet szerencsére nem annyira aggasztó, mint hittem. ;)

zila5 2016.07.24. 22:48:52

A fenti képeken a szci tarot lapjai láthatók. Első lap: a Mágus, második lap: a Bolond, harmadik lap: a Főpapnő, negyedik lap: az Uralkodónő, ötödik lap: a Főpap.
Ja, és a legelső kép: a Diadalszekér. :)

Erzsébet Páll 2016.07.25. 07:09:38

A drabális szőkére / Dr Szondi / még gyerekeket mernek bízni? De a tanárnénire főleg!? Amúgy pedig megérdemelték amit kaptak,márminthogy leöntötték őket.

Blogger Géjzáné 2016.07.25. 20:05:54

Az, hogy a törpe vezér a sorból előrelépve kiáll a képből (kvázi jelzi, h nincs ott, és a többiek alárendeltjei) és a helyzetből jelzi, h mennyire lehet valaki "clear" - ez a faszi tele van kisebbségi érzéssel és elfojtott dühvel - na ennyit arról, hogy ez a technika hova juttat el (visszafrlé), ha a főcsávó is kezelésre szorul
süti beállítások módosítása