Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

FSZB-razziák pénzmosás gyanúja miatt az orosz szcientológusoknál

2016. június 24. - Reformer

Forrás: Russia Today

Az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat, a KGB belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó egyik utódszervezete) 14 különböző helyszínen csapott le a szcientológusokra azok moszkvai és szentpétervári szervezeteiben. Dokumentumokat, adathordozókat és számítógépeket foglaltak le, valamint 10 embert le is tartóztattak.

A razziákat egy csalási és sikkasztási ügyben indított nyomozás eredményezte. A nyomozók szerint Ekaterina Zaborskikh 2012 és 2014 között építési vállalkozóként "kedvező árú kastélyok" megépítését ígérte ügyfeleinek, azonban ígéreteit nem teljesítette. Az általa kicsalt pénz (mintegy 2 millió USD) végül a szcientológia egyháznál kötött ki.

A FSZB sajtóközleménye szerint a razziák célja további bizonyítékok gyűjtése volt, viszont a lefoglalt dokumentumokból az is kiderült, hogy a szentpétervári szcientológia szervezet törvénysértő módon, a megfelelő hatósági regisztráció hiányában, az adófizetést megkerülve értékesítette termékeit és szolgáltatásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr128836950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.25. 02:21:11

Azért én belekukkantanék ám néhány magyar szcientológus vállalkozó pc folderébe, vagy elolvasnék pár O/W-kiírást. ;) Akkor lesznek ezek bajban, ha egyszer a mi hatóságunk csap le rájuk!

norbert79 2016.06.27. 15:22:59

@mindless and simple: Amíg az megy idehaza, ami, addig itt semmi sem fog történni. Sőt, ha a politikusok viselkedését és stílusát nézed simán elhinném, ha valaki azt mondaná, hogy van közöttük egy szcientológus tanácsadó...

2016.06.27. 23:43:13

@norbert79:

Ne légy ennyire borúlátó! ;) Ennek az egyházi státuszától megfosztott bűnszövetkezetnek már koránt sincsenek olyan lehetőségei a beépülésre, mint a liberálisabb és toleránsabb pártok idején. ;)
Ha van is köztük szcientológus tanácsadó, az csak azért lehet, mert nem tudják, hogy az... :)
süti beállítások módosítása