Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Titkos és zártkörű rendezvényen váltják meg a világot

M1 EXPO RENDEZVÉNYKÖZPONT, 2013. NOVEMBER 23. SZOMBAT. 11:00 - 20:00

2013. november 19. - Reformer

Higgyétek el, most már tényleg az lesz, amit eddig ígértünk

Nagy az izgalom és a lelkesedés a magyar szcientológusoknál.

A Facebook oldaluk tele van rettenetesen lelkes, szinte extázisban írt bejegyzésekkel arról, hogy a szcientológia teljesen új korszaka köszöntött be és most már aztán pikk-pakk Clearré teszik ezt a bolygót.

Most hétvégén volt az egyház új nemzetközi központjának megnyitója, és ezzel egyidőben az általuk értékesített termékvonalak jó részét felülvizsgálták, a tanfolyamokat újrakiadták.

A rendezvényről készült videót levetítik Magyarországon is. A rendezvény helye és ideje titkos, TILOS az internetre kitenni, "biztonsági okokból". Itt lesz:

M1 EXPO RENDEZVÉNYKÖZPONT (BUDAÖRS, KELETI U. 1.)
2013. NOVEMBER 23. SZOMBAT. 11:00 - 20:00

Déja vu

Aki 1996-ban szcientológus volt (mint én), bizonyára emlékszik a Technológia Aranykora rendezvényre, amire 1500 ember jött el a Liget Kongresszusi Központba (ez a létszám azóta is megdönthetetlen rekord), ahol a Los Angelesben 1 héttel azelőtt tartott amerikai rendezvényt néztük meg videón.

Mi láttunk?

Kiállt egy díszegyenruhás tűzoltó(?) (ekkor szóltak, hogy ez az egyház nemzetközi vezére), és elmesélte, hogy a szcientológia képzésben eddig a vak vezette a világtalant, szóval ha nem haladtál, az nem a te hibád volt. Az aljától a tetejéig átvizsgálták a tanfolyamokat, rengeteg új gyakorlati feladattal egészültek ki. Az e-méter kezelésére új tanfolyam született, és kiadott egy új típusú e-métert is, ami már tökéletes volt. Minden új tanfolyamhoz új (és megvásárlandó) tanfolyami csomagot kellett venni, valamint minden szcientológusnak be kellett szerezni 2 db-ot az új e-méterből (listaár: 4000 USD / db). Most aztán minden akadály elhárult azelől, hogy hordaszámra képezzék az auditorokat, és Clear legyen a bolygó.

2. sz. Aranykor

17 évvel később, egy centivel sem közelebb a Clear bolygóhoz, most hétvégén volt Clearwaterben (Florida, USA) a "Technológia Aranykora 2" elnevezésű rendezvény.

Mi történt?  

Kiállt egy szmokingos főpincér(?) (ekkor szóltak, hogy ez az egyház nemzetközi vezére), és elmesélte, hogy a szcientológia képzést elrontották az elnyomók, szóval ha nem haladtál, az nem a te hibád volt. Az aljától a tetejéig átvizsgálták a tanfolyamokat, egy csomó anyagot kivettek és egyszerűsítettek, hogy gyorsabban meg lehessen csinálni. Az e-méter kezelésére írt tanfolyam egyszerűbb lett és kiadott egy új típusú e-métert is, ami már tökéletes volt. Minden új tanfolyamhoz új (és megvásárlandó) tanfolyami csomagot kellett venni, valamint minden szcientológusnak be kellett szerezni 2 db-ot az új e-méterből (listaár: 5000 USD / db). Most aztán minden akadály elhárult azelől, hogy hordaszámra képezzék az auditorokat, és Clear legyen a bolygó.

Akit érdekelnek a technikai részletek és az új e-méter fotója, Mike Rinder blogján minden fontos infó megjelent:

http://www.mikerindersblog.org/the-kool-aid-circus-is-in-town/

http://www.mikerindersblog.org/more-kool-aid-circus-acrobatics-and-cob-almost-in-tears/

Mike Rinder meghekkelte a 20 évig épített "Mekka" megnyitóját

Előzmények:

A most megnyílt épületről már írtam régebben:

http://objektivszcn.blog.hu/2008/04/17/a_super_power_epulet_es_adomanyozasi_szintjei

http://objektivszcn.blog.hu/2008/10/28/a_super_power_epulet_es_a_budzsebe_be_nem_fero_fordito_es_helyesiras_ellenorzo

Mike Rinder ellentmondásos figura még sokak számára. Ami érthető is, mert évtizedekig vezette az "egyház" titkosszolgálatát, az OSA-t (Különleges ügyek irodája).

De most sokat tett azért, hogy a jófiúk közé soroljuk. 

Vasárnap volt a 20 éve készülő, hatalmas új nemzetközi szcientológia központ megnyitója. 20000 embert vártak, kb. 3000 jött el, ennek nagyrésze munkatárs volt. A megnyitót váratlan esemény zavarta meg. Mike Rinder és egy másik ex-szcientológussal helikopterrel feléjük repült és elkezdte fotózni a "tömeget". Ezen David Miscavige bepánikolhatott, mert a szcientológia utóbbi 20 évének legfontosabb eseményét, az egyház szerint 145 millió dollárból épült komplexum megnyitó ünnepségét 8 (!!!) perc alatt lezavarta, majd elsietett.

Képek a megnyitóról, a helikopterből fotózva (Mike Rinder blogjáról):

cl1.jpg

Ez pedig a "tömeg" közelről:

cl2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr405643401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A. Nordenholz 2013.11.20. 13:50:57

Illés Lali, ugye azt tudod, hogy a dianetikát és az egyházat is Hubbard találta ki? Minden más hülyeség!:D

Dr. A. Nordenholz 2013.11.20. 13:56:35

Különben meg a statisztikákat meghamisították, az elnyomó média! Igazából 12000 tizenkétezer ember volt a megnyitón, ezt az egyetlen igaz média képpel igazolja!
otviiiisgrrr8.com/2013/11/18/12000-people-trampled-to-death-at-flag-land-base/

krüger 2013.11.21. 07:36:54

Jé, mennyivel szerényebb most Lali weblapja mint egy éve. Akkoriban még mint pszichoterapeuta hirdette magát, és minimális befektetésre óriási hasznot ígért, ezek mostanra elmaradtak...

krüger 2013.11.21. 14:36:50

@Illés Lali: Ez a Titok meg a Vonzás Törvénye a legnagyobb hülyeség, ami létezik. Sokan beszopják, volt már ebből halálos áldozat is, pedig egy közepes képességű 10 éves gyerek könnyedén cáfolni tudja.

Jobban tetted volna, ha hamarabb leszeded a téged meg nem illető "pszichoterapeuta" címet. Azért ugyanis meg kell dolgozni - diplomát szerezni, utána szakképzés, szupervízió, saját élmény, vizsgák, óriási tudásanyag. Neked ez nincs meg, nem dolgoztál meg érte, ezért nincs jogod úgy tenni, mint ha megdolgoztál volna értük.

krüger 2013.11.21. 20:41:33

@Illés Lali: A pszichoterapeuta szónak megvan a jelentése, amit nem te mondasz meg.

Arra csak egyetlen kiragadott példa, hogy az úgynevezett Vonzás Törvénye mekkora ostoba hablaty: a "Vonzás Törvénye" szerint ugyebár ha valami rosszra számítok, akkor azt úgymond "bevonzom", tehát meg fog történni.

Ezek szerint ha valaki biztosítást köt, akkor ugyebár számít a bajra (máskülönben miért kötne biztosítást?), tehát "bevonzza" azt. Ha tehát igaz lenne a "Vonzás Törvénye," akkor mindenkivel baj történne, aki biztosítást köt. Hát ennyi.

És az megvan, hogy a Titok egyik legnagyobb sztárja, James Arthur Ray másfél évet ült börtönben, mert az egyik tréningjén gondatlanságból meggyilkolt 3 embert? Ő ezt "vonzotta be."

Mellesleg a "Titok" film egyik jellegzetessége, hogy a sok hazugság mellett semmi olyan nincs benne, ami titok lett volna, kivétel nélkül mindent néhány könyvből szedtek össze.

krüger 2013.11.21. 20:43:48

@Illés Lali: Konkrétan arra gondolok, hogy egy nő Oprah Winfrey műsorában kijelentette, hogy ő rákos, de ezentúl a Titok szerint cselekszik, és úgy fog meggyógyulni.

Aztán szépen meghalt.

Itt olvashatsz róla:
digitaljournal.com/article/301197

Ja, és rendes, tisztességes vizsgálatokkal kimutatták, hogy az enyhén pesszimista embereknek a legjobbak az életkilátásai.

krüger 2013.11.21. 22:32:52

@Illés Lali: Ki nem szarja le? Hát akkor most TÖRVÉNY vagy nem törvény?
Mert ezek az agyatlan "titokguruk" mindig azzal jönnek, hogy a "Vonzás törvénye" ugyanolyan törvény mint a gravitáció!!!
Namármost a gravitáció törvénye tényleg törvény, és mindig igaz. 100-ból 100-szor bejön. Lehet rá alapozni, nyugodtan lehet a gravitáció törvényére alapozva repülőgépeket meg hidakat tervezni. működni fog. A "Vonzás törvénye" meg 100-ból bejön talán 10-szer, de azért "törvény"...

vv orban 2013.11.22. 08:27:35

Ej ej!
Ismerek egy olyan csávót, aki a 2007-es óriási rendezvényen statisztaként szerepelt. A VM-nek álcázott SO-sok befogták kb egy héttel a rendezvény előtt, addig a pontig azt sem tudta mi a Szci, de elreptették ötödmagával és a nagy rendezvényen tapsolt, ordított, mert tudta, hogy valahól az első sorban Cruiszi meg Travi is ott van. Amikor hazaért udvariasan geköszönte a kirándulást, amit persze nem így képzelt el az admin, ezért folyton hívogatták, keresték, zaklatták. Az egyik közös ismerősünk tudta mi a pálya így hát felvette a kesztyüt, odament és megkérdezte a zaklatókat(párban voltak), hogy szerintük mit szólnának az adómányozók ha tudnák, hogy ilyen kétes kimenetelű vakációkra költik a pénzüket? Erre aztán valami semmitmondó választ kapott, ami fenyegetésnek élt meg.

Csak azért írom ezt le, mert nem vagyok bitos benne, hogy a képen 3000 szcit látunk.
(vagy mégis, csak ők még nem tudják :D)

vv orban 2013.11.24. 14:44:14

Amit mondassz érdekes, de szerintem nem megfelelő a megközelítés. Reformert én akkor ismertem meg személyesen, amikor az orgban próbált meggyőzni a SO fantasztikus dolgairól. A világ azóta is sokat változott, és ahogy manapság az álltalános műveltséget sem az elolvasott szépirodalmi könyvek számával mérik úgy a "szellemi fejlődéshez a kedv"-et sem az agykontrollosok vagy szci-k számával lehet mérni. Sőt az, hogy a világ hanyatlik, az sem biztos, hogy igaz:
Téged bajforrásént azonosítottak a Dközpontban, de amig odajártál, addig te is eufórikus állapotban láttad, és vártad a világ jobbúlását, de azóta változott a környezet ami körbevesz. De nézzük meg objektivebben:
Az OCA teszt skálája ugyanaz a mai napig is, és a jóeredmény kulcsa a hozzáállás. Ha te úgylátod a világot, hogy a mai fiatalságnak több a lehetősége van mint régebben, akkor "jól" látod a dolgokat. Egészséges vagy, és a világ nem hanyatlik "számodra".
Amikor a régi időkben megjelent egy újság, akkor az igazgató azt mondhatta volna, hogy az újság sikerét az eladott példányszámmal mérjétek, manapság egyetlen újságot sem adnak el, de a cég mégis jólmegy, mert átálltak az online megjelenésre. Amikor elolvastam a D.-ka könyvet azt gondoltam, hogy van néhány esemény az életembe, amit jó lenne audtáltatni. Mégsem lett belőle semmi. Egyszer elmondtam a feleségemnek a dolgot, aki nem tudja, hogy mi az az auditálás és megkönnyebbűltem. Jóbban csinálta a dolgot, mint sok szci nagyratartott ismerősöm, akik nagyon sok pénzt őltek abba, hogy jó auditorok legyenek.
Náluk az eredmény az lett, hogy jóhiszemű jóérzésű emberek előtt visszataszítóan viselkednek. A Szciben van lehetőség, és ha bekerűl az ember az első dolog amit belenevelnek az az, hogy a nem standard tech az olyan mint a Sátán, persze ők tévedhetnek bármikor az nem baj, mert Szcivel Szcit ki lehet javítani, de jaj ha nem Szci-t csinálsz. Ha Szcit csinálsz, de hivatalos felügyelet nélkül, akkor az nem standard. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a legnagyobb OT-k tudják a legjobban, hogy a Szci nem működik, csak épp gyengeségből nem tudnak kiszállni. Már annyit vesztettek azzal, hogy közelebb kerűljenek a dologhoz, hogy nem tudnak megfordúlni. Ők már hátat fordítottak minden világi célnak, és az egyedüli élhető élet ami maradt nekik az az, hogy együtt úsznak az árral egy olyan zárt körben, ahól egymást erősíthetik.

Volverine 2013.11.27. 23:41:08

Kedves Reformer, lehetne tenni valamit ezzel a "Lali túltengéssel".

krüger 2013.11.28. 10:15:09

Jenna Miscavige nem akárki. A szektavezér unokahúga. Születésétől kezdve szcientológiai elvek szerint nevelték. Több ezer óra auditálásban részesült, és ő is több ezer órát auditált másokat. Mindezek után az a véleménye, hogy az egész nem jó semmire. Hiszek neki.

mitmiért? 2013.11.28. 10:58:36

@Illés Lali:
Milyen pszcihoterapeuta vagy, h pacienseidet elküldöd a kurva anyjukba? Ilyen hozzáállással hogy lehet segíteni embereken? Ha a "kezelésed" aka "dienetika" auditalasaid alatt meghalna valaki, az sem gond?

krüger 2013.11.28. 11:20:58

@mitmiért?: Természetesen semmilyen pszichoterapeuta, még viccnek is rossz, hogy annak nevezi magát. Olyan lenne, mint ha én egyszer a szomszédnak azt tanácsolnám, hogy igyon hársfateát a megfázására, és onnantól kezdve orvosnak nevezném magam, hiszen gyógyítok ugyebár.

mitmiért? 2013.11.28. 11:35:05

@krüger:
Köszi, megnyugtattál. Ez amit a srác csinál inkább tűnik amatőr kisérletezésnek szerencsétlen alanyokon. Megtanulhatott valamit félig, de nem értette meg, gyorsan elferditette, rátette a logóját es próbál meggazdagodni belőle, de nem érdekli mit árthat másnak. Elképesztő.

krüger 2013.11.28. 12:14:41

@mitmiért?: Nekem is pontosan ez a benyomásom. De legalább megnyugtató, hogy vagy 1 évvel ezelőtt még fűt-fát beígért, kincskereséstől pszichoterápián keresztül mindenféle clear állapotig, ma már (látszólag) azért szerényebb.

vv orban 2013.11.28. 12:43:31

@Illés Lali: Ne ijesszen el téged Volverine. Szerintem te színesíted a blogot, és persze nem muszáj veled egyetérteni, sőt nem is muszáj elolvasnia azt amit írtál..., de mivel tiltakozik ez azt jelenti, hogy elolvasta, csak épp nem értett vele egyet. Egyszer valaki tiltakozott azért, mert elhalkúlt a blog. Én vele értek egyet.

vv orban 2013.11.28. 12:55:48

@krüger: Ha ő tudná a tutit meg a frankót úgyse tudna meggazdagodni heti párszáz eurós szólgáltatásból, neki is valami gazdagabb helyre kellene kőltöznie, és lyukat beszélnie néhány oligarha bankár egójába, akik ha meglátnák a nagy világmegváltó lehetőséget, beindítanák az üzletet.

vv orban 2013.11.28. 12:57:54

"Úgy tűnik tett a túltengéssel szemben, mert utolsó hozzászólásaim - "publikációim" - törölve lettek."

Kíváncsi lennék az okára.

krüger 2013.11.28. 13:36:18

@vv orban: Azért végigolvasni nem olvastam. Aki azt mondja, hogy az úgynevezett "Vonzás Törvénye" olyan biztos, mint a gravitáció törvénye, továbbá pszichoterapeutának nevezi magát csak úgy, annak a szavahihetősége legalábbis erősen korlátozott.

krüger 2013.11.28. 13:36:56

@vv orban: Ez teljesen egyértelmű annak, aki képes a témát józanul végiggondolni.

vv orban 2013.11.28. 14:32:06

@krüger:
Minden igazán eredeti ötlet elsőre őrültségnek tűnik. :)

krüger 2013.11.28. 15:33:51

@vv orban: Ez persze igaz, csak éppen a fordítottja nem igaz:

Nem minden, ami elsőre őrültségnek tűnik, igazán eredeti ötlet. Lehet, hogy tényleg őrültség. Sőt, majdnem mindig az.

Mellesleg: hol van itt az eredetiség? Az auditálás vagy hatvan évnyi dicstelen múltra tekinthet vissza, ez a "Vonzás törvénye" baromság meg már legalább száz éves. Szóval hol is látsz te eredetiséget?

vv orban 2013.11.28. 16:01:44

@krüger: Lehet fikázni a dolgokat, mert akkor nem vagy célpont, nem kell semmit megvédened, és igazából nem is mondtál semmit, beállsz a sorba, megvárod, hogy megtörténjen aminek meg kell történnie, elrejted a problémáid.
Ha elindúlnál bármerre magadtól, nem parancsot teljesítve, bármerre, valami új fele, akkor rád is úgy néznének mint most Lalira. Nem mondom, hogy Lali nem ír soha hülyeséget, de amit ír az nem közhely.

vv orban 2013.11.28. 16:21:56

@krüger: Nem válaszolok szinkronban,
"Szóval hol is látsz te eredetiséget?"

Volt néhány szcientológus barátom "gyermekkoromban". Amennyi égbekiálltó baromságot összehordtak, mellettük Lali egy megvilágosodott Budha. Megértelek téged, ha szereted az igazságot hangoztatni. De a szcientológia soha nem az igazságról szólt, hanem a működőképességről, lehet hazudni, csalni csak a végén legyen meg a $tati$ztika. Ha nem te perkállsz, akkor jó bulinak tünik. Jóbban érzed magad, ha egy kicsit elhiszed a baromságokat. A szcientológia eredmenye az, ha jóbban érzed magad. (magassabb tónus)

krüger 2013.11.28. 16:28:27

@vv orban: Dehogynem közhely. A New Age meg "Law of Attraction" irodalom tele van vele.

Én hadd írjam le ismét, hogy semmi eredeti nincs benne. Az auditálásról már az ötvenes években kiderült, hogy nem jó semmire, ez a Vonzás Törvénye-baromság pedig már van vagy száz éves.

Amúgy én szcientológia nélkül is tudom magam jobban érezni.

És igen, én is elindultam egy irányba, vannak mindenféle dolgaim, amelyek azonban nem tartoznak ide, mivel ez a fórum a szcientológiáról szól, és nem az én dolgaimról (melyeknek a szci-hez nincs közük).

vv orban 2013.11.28. 16:34:29

"Az auditálás vagy hatvan évnyi dicstelen múltra tekinthet vissza" : akkor el kell ítéljük a pszihóterápiát is!

vv orban 2013.11.28. 16:39:28

@krüger: "Én hadd írjam le ismét, hogy semmi eredeti nincs benne. Az auditálásról már az ötvenes években kiderült, hogy nem jó semmire".

Hidd el nem akarok ellentmondani neked, pláne ha más fele indúltál el, csak annyiról akartalak meggyözni, hogy ne ilyeszd el Lalit a fórumról.

krüger 2013.11.28. 17:14:13

@vv orban: Nem tudom, mióta vagy ezen a fórumon, mindenesetre már vagy egy éve bőségesen megnyilvánult.

krüger 2013.11.28. 17:15:26

@vv orban: Aztán miért ítélnénk el a pszichoterápiát??
Az auditálással ellentétben annak tudományos, mért, kutatott alapjai vannak, ellenőrizhető eredményei és módszerei.

gyongyvir 2013.11.28. 20:01:28

Lali folyamatosan meghazudtolja önmagát:
- Ő az Istenkirály, mert 160-nal száguldozhat(stb), de akkora zseni, hogy semmi baja nem lesz. Ettől függetlenül a nehezen összeszedett ügyfelei elmentek.
- Ő tud segíteni, tudja a tutit. Ettől függetlenül elküldte az ügyfeleit a kurva anyjukba.
- A pszichobiznisz nagyon be fog indulni! Vagy mégsem?!
Meg még lehetne sorolni.

Hozzászólásai viccesek lennének, de végigolvashatatlanok.
Nem hiszem, hogy sértődöttségében eltűnik innen. Aki mégis ráveszi, annak fizetek egy tálca sört ;)

Bízom a fórum értelmes folytatásában; Insha'Allah

krüger 2013.11.28. 22:47:43

@gyongyvir: Minden bizonnyal Rezesová is úgy gondolta, hogy ő akármennyivel mehet, mert úgysem érheti baj, akkora zseni, na meg igen jó kocsija van.

krüger 2013.11.28. 23:10:24

Amúgy köztudott, hogy a legtöbb balesetet azok a járművezetők okozzák, akiknek a jogosítványa nem új, de nem is túlságosan régi (mondjuk 2-5 év közötti), mert elbizakodottak, azt hiszik, hogy velük úgysem történhet semmi. Ez egy újabb cáfolata az állítólagos "Vonzás törvényének" a sok közül.

krüger 2013.11.29. 07:21:25

És persze gondoljon mindenki arra, mit szoktak mondani az emberek, amikor valami tragédia éri őket: legyen az közlekedési baleset, súlyos betegség, esetleg rablás: "Mindig azt hittem, hogy ilyesmi csak mással történhet, velem soha".

Na ennyit a "Vonzás Törvényéről"

vv orban 2013.11.29. 08:39:35

@krüger:
"Aztán miért ítélnénk el a pszichoterápiát?? Az auditálással ellentétben annak tudományos, mért, kutatott alapjai vannak, ellenőrizhető eredményei és módszerei."

Mi az eredmény?, ha meghal egy ember az is eredmény, rossz eredmény. Ilyen válaszok adását csak pszichológus haveroktól szoktam hallani, akik nem mélyedtek bele mérnöki, esetleg műszaki tudományokban, hanem amit olvastak az alapján elképzelték a világot úgy, ahogy nekik tetszik, és amikor azt mondják a páciensnek, hogy el vagy tévelyedve, akkor igazából magukból indulnak ki. A pszichóterápiában nem kellene legyen semmi új, semmi hókusz pókusz. Az embereknek hogy egyre kevesebb idejük van egymásra, így nem beszélnek eleget, nem megértőek, és nem is tudják kibeszélni magukat. Ez egy kiaknázatlan lehetőség a terapeuták számára, hogy pénzért kibeszéltetik a problémákat. A dolog ott van elhibázva, hogy a legjobb "terápia" az amikor a legjobb barátoddal beszélsz, vagy egy jólelkű pappal, viszont itt jönnek be a képbe az abberált pszichológusok. Ki szereti azt, hogy ha megmondja valaki neki, hogy mi a baja, kiértékeli/leértékeli, milyen barát az, aki egy problémában ellened fordúl. Én tudok csodákozni filmeken is, hogy milyen tipikus lenéző hozzáállásal beszélnek egy páciensel. Egy NORMÁLIS embernek, akit nem kényszerítettek egy terapeuta székébe megcsömörlötten fel kellene állnia és lelépnie a terapeuta legelső megállapítása után. Miaz, hogy tudományos? Sok nyelvtanfolyami- és műszakitesztek őszzeállításánal segédkezett pszichológus. Meglátszik.

vv orban 2013.11.29. 10:01:00

@krüger:
Van egy ötletem. Te és Lali mérjétek össze a tudásotok. Lali csinált egy filmet arról, hogy ő, hogy csinálja. Mutasd meg te is! Vessétek össze "ország-világ" elött a módszereket. Mondja meg a LAIKUS kié a jobb módszer. Szerintem még ilyen sosem volt. Legyen! Nekem is könnyű fikázni, de lehet nemcsak engem, másokat is meggyőzöl. Könnyű titkos eredményekre hívatkozni. Ne legyen titkos.
A titkos eredményt titokban kell tartani.

krüger 2013.11.29. 10:21:16

@vv orban: Már bocsánat, én nem "terápiázok" senkivel. A tudomásom meg olyan, amilyen, van három diplomám és öt nyelven beszélek, viszonylagos jómódot is kivívtam magamnak és a családomnak, de ez ennek a fórumnak a szempontjából nem releváns.

krüger 2013.11.29. 10:31:19

@vv orban: Veled ellentétben én ismerem a pszichoterápia gyakorlatát, nem filmekből (bár magam nem terápiázok, nem vagyok én Lali). És tanultam pszichológiát is, egyetemi szigorlati szinten.

Szóval először is, nincs olyan, hogy "pszichoterápia" mint olyan. Ez egy gyűjtőfogalom. A gyakorlatban sokféle terápia van: kognitív terápia, drámaterápia, katatim terápia, analitikus terápia, biblioterápia, stb. stb.

Emellett van még egyéni és csoportterápia is.

Nekem az a tapasztalatom - konkrét tapasztalat!!- hogy ha egy egyébként mentálisan egészséges embernek például párkapcsolati vagy szorongásos, esetleg addikciós problémái vannak, akkor egy 12-15 ülésből álló pszichoterápia rendbe tudja hozni. Erre rengeteg példát láttam.

Namármost ennek a költsége ülésenként nagyjából 6-15 ezer forint között szóródik. Az átlag úgy 8 ezer körül van. Tehát nagyjából 100 ezer forintból és 12 óra ráfordítással helyre fog jönni. És ezért a pénzért egy olyan szakember fog vele foglalkozni, aki 9-10 évig tanult azért, hogy emberekkel foglalkozhasson, letett egy csomó vizsgát, szupervíziót, saját élményt, olvasott egy csomó mindent, stb.

Ezt most vesd össze a sok száz óra auditálással, amelyet a pár hónapos gyorstalpalón végzett Egyenszilárdságú Tündike vezet, és amelynek az eredménye legalábbis kérdéses.

Mi az, hogy tudományos? Az, ami megfelel a tudományos módszertannak. Tehát végeztek kísérleteket, statisztikailag értékelhető felméréseket, alkalmazták a kettős vakpróbát, a páciensek életútjának követését, az eredményeket olyan kiadványokban ismertették, ahol a kollégák bírálati lehetőséget kaptak (peer-reviewed), stb. stb. Erre gondoltam, és a pszichoterápia megfelel ezeknek a kritériumoknak (ellentétben a szcientológiával).

Ja, különben senkit nem akarok meggyőzni, qrvára nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye. Elmondom azt, amit igaznak tartok, aztán mindenki azt gondol, amit akar.

krüger 2013.11.29. 10:31:55

@krüger: elnézést az elírásért. tudomásom helyett "tudásom" akart lenni.

krüger 2013.11.29. 10:41:22

@vv orban: Ja, bocs, ha filmekben látottakból indulsz ki, az a te bajod. Az olyan, mint ha a második világháborút mondjuk a Kelly hőseiből akarnád megismerni. Kivéve, ha pszichológusoknak készített oktatófilmet látsz, de olyat nem adnak a tévében.

>A dolog ott van elhibázva, hogy a legjobb >"terápia" az amikor a legjobb barátoddal >beszélsz,

Vagy nem.

>vagy egy jólelkű pappal,

akinek sokszor szintén van pszichológusi diplomája, hiszen a papi pszichológia külön tudomány (pasztorálpszichológia a neve)

>viszont itt jönnek be a képbe az abberált >pszichológusok.

Helyesen aberrált, de fogalmam sincs, hogy mire gondolsz.

>Ki szereti azt, hogy ha megmondja valaki >neki,
Ja bocs, akkor orvoshoz se menjél, az is azzal fog jönni, hogy mi a bajod (diagnózisnak hívják amúgy).

>hogy mi a baja, kiértékeli/leértékeli, >milyen barát az, aki egy problémában ellened >fordúl.

Ellened fordul?????
Ez értelmezhetetlen.
Tudod, mit fog csinálni? Tanácsokat ad, hogyan keveredhetsz ki a bajból, felhívja a figyelmedet azokra a dolgokra, amelyek te magad nem veszel észre (vakfoltra esnek), esetleg amolyan házi feladatot is ad, hogy ezt vagy azt próbáld meg, próbáld ki. És egy nagyon fontos szerepe is van a terapeutának, amiket se szcientológusok, se Lalik nem tudnak: mivel tanult arról, hogy mik a tünetei a súlyosabb, esetleg szervi eredetű betegségednek, adott esetben be fog utalni a neurológiára vagy a pszichiátriára. Még az is előfordulhat, hogy észreveszi egy kezdődő agydaganat tüneteit, volt már olyan, akinek így mentették meg az életét.

krüger 2013.11.29. 12:05:47

@vv orban: Az ne is zavarjon, hogy amit Lali csinál, az törvénysértés, vagy akár bűncselekmény (terápiát folytatni megfelelő képzettség nélkül). A szcientológusok ezt azzal ússzák meg, hogy az auditálást vallási cselekménynek álcázzák.

Szóval most arra kész, hogy kövessek el törvénysértést. Tudod mit? A kedvedért sem fogok.

Az pedig nagyon súlyos tévedés, hogy a pszichoterapeuta a barátod lenne. Nem a barátod, ahogyan az orvosod meg ügyvéded sem a barátod, hanem a fizetett szolgáltatód.

Olyannyira nem a barátod, hogy ha egy pszichoterapeutát a barátja kéri arra, hogy segítsen neki, akkor el fogja utasítani, és valakit ajánlani fog maga helyett. Mert a barátság zavarná a kliens-terapeuta viszonyt.

vv orban 2013.11.29. 16:42:14

@krüger: Jaj krüger, te túl elveszel a részletekben, és amiért elirtam egy szót, mindjárt a szememre veted, mintha így akarnád bizonyítani, hogy igazad van. És hogy a latint csípőből nyomod, hogy így próbálj orvosibb lenni... jobban bírtam a hozzászólásaidat, amig nem kezdtél el kicsinyeskedni. Lali azzal sérthetett törvényt, ha pénzt fogadott el, másképp te nem is kellene elfogagy, hanem csak egy bemutató videót csinalj, Az nem lenne törvényellenes. A papnak nem azért jó a leleke mert pasztorálpszichológia tanúlt.

Már úgy érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett.

krüger 2013.11.29. 19:02:37

@vv orban: Hát, ha úgy érzed, hogy ez az egy szó a legnagyobb baj, akkor nem érted a lényeget. Inkább arra koncentrálj, hogy miért nem barát a pszichoterapeuta, és hogy a pszichoterápia miért nem azonos azzal, hogy valakinek "kiöntöd a lelkedet."

És akkor most - Lali kedvéért - leírom, hogy mi a pszichoterapeuta, és ki folytathat pszichoterápiát. Abból látni fogod, hogy a pénz elfogadása vagy el nem fogadása a legkisebb baj, annál sokkal nagyobban vannak.

És nem az értelmező szótárt kell felütni, hanem a törvényt.
Jelesül az egészségügyről szóló 1997. CLIV törvény 103 cikkét.

103. § (1)211 A pszichoterápia többféle módszeren alapuló, tudományosan megalapozott, a pszichés és pszichoszomatikus zavarok esetén alkalmazott, egyéni vagy csoportos formában, több, meghatározott időtartamú ülésben történő terápiás eljárás, amelyet a pszichoterápiás eljárások végzésére képesítéssel rendelkező szakorvos vagy klinikai szakpszichológus végezhet önállóan.

(2) A klinikai szakpszichológiai tevékenység az a klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus által végzett tevékenység, amely212

a)213 a lelki egészség megőrzésére, fejlesztésére és helyreállítására,

b) a lelki zavarok megállapítására, vizsgálatára és okainak feltárására,

c) egyes betegségek diagnosztizálásához szükséges pszichodiagnosztikai vizsgálatok végzésére, valamint

d) a lelki zavarok pszichológiai módszerekkel történő korrekciójára

irányul.

(3) A pszichoterápia csak a beteg és a pszichoterapeuta teljes önkéntességén alapulhat.

(4) A pszichoterápia megkezdése előtt orvosi vizsgálat szükséges. A klinikai szakpszichológus munkája során köteles orvosi konzultációt igénybe venni minden esetben, amikor a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja.

Talán ebből kiviláglik, hogy miről van szó.
Ismétlem, a törvény tiltja a Lali-féle "pszichoterápiát", és jó okkal.

vv orban 2013.11.30. 07:33:32

A kommunizmusban, a náci Németországban is megvoltak a törvényi keretek(fedezet), hogy szabadon lehesen gyakorolni a gyógyító módszereket a politikailag másképp gondolkódók számára. Ott is csak azt csinált az orvos, amit előírt a törvény.

(3) A pszichoterápia csak a beteg és a pszichoterapeuta teljes önkéntességén alapulhat.

Ha nem önkéntes a beteg, akkor a DSM szerint már pszichiátriai eset.

Ha beleméssz a részletekbe, akkor elvész a lényeg, ne próbálj törvény mögé bújni.

Ahoz, hogy ítéletet mondhass Lali felett bizonyítani is kell a bűnösséget, nemcsak a felsorolni a törvényt. (Lali ebben a pontban vétkes mert ezt így és így tette, és ezáltal ez és ez történt).

Ha belemgyünk az orvoslás területére akkor már túl sok lesz a megtárgyalni való. Ne mossuk össze a pszichológiát és az orvoslást.

krüger 2013.11.30. 08:12:06

@vv orban: A probléma az, hogy nagyon keveset tudsz a pszichológiáról, és annak a kevésnek is a nagyobb része szcientológiai ostobaság.

Mi az, hogy a "törvény mögé bújok?"
Ha nem lopok, mert a törvény tiltja, akkor a "törvény mögé bújok"?

Mellesleg a náciknál nem volt kötelező pszichiátria a másként gondolkodók számára, ezt az ujjadból szoptad. A Szovjetunióban volt ilyesmi, de ez hogy jön ide?????

Ahogyan orvosi tevékenységet is csak orvos folytathat, pszichoterápiát is csak orvos vagy klinikai szakpszichológus. Mint ahogyan ügyvédkedést is csak ügyvéd folytathat, és bizony, házat is csak építész tervezhet.

Szerinted ennek nincs meg az oda?
Nagyon is meg van.

Lali "munkássága" egyébként önmagát minősíti, és ez az eredményein is meglátszik (egy éve még azzal jött, hogy hamarosan mekkora csúcsokat fog döngetni, kincset talál, meggazdagodik, stb.).

>Ha nem önkéntes a beteg, akkor a DSM szerint >már pszichiátriai eset.

Csak jelzem, hogy ennek a mondatnak nincs semmi értelme.

vv orban 2013.12.01. 19:38:56

@krüger: A Szovjetunióban is volt hivatalos, elfogadható álláspont, hogy miért is szükséges a "kötelező pszichiátria", és ahogy ma még mindig kommunisták ülnek a parlamentben, mert nem lehetett őket kipucolni, és a pszichológusok együttműködve a pszichiáterekkel együtt gyógyítnak, nem a tudomány vagy józan ész logikája érvényesül, hanem a múlt nyomasztó öröksége. Ez a dolog érvényesül, akkor amikor az öreg ÁVH-st nem lehet nyilvánosan akasztani, mert a törvény nem engedi, csak háziőrizetet kap, a kommunista politikusok még fiztést kapnak az államtól, hiába károsítottak meg 10millió állampolgárt. Ezek olyan törvények ami alapján elitélned Lalit.
Nem adsz egyenlő esélyeket a módszereknek, nehogy kiderüljőn az eredmény. Nem szabad laikus lássa csak úgy a pszichológus filmeket, mivel az csak szakembereknek van. Ha elmegy és elveszteget az életéből egy pár évet egyetemre, akkor talán megláthatja, de mivel az illető már elfogúlt lesz azzal kapcsolatba amit tanúl, nem lesz rátéve a mérlegre. Titkos mércékre hivatkozól, amit csak a szakember tud, mérni nem lehet, csak a szakember fejében létezik az eredmény, és a probléma is, mert a beteg sem tudja igazából mi a probléma, csak megtudja a szakembertől, aztan megtudja az eredményt is, mert a szakember elmagyarázza mi történt a kezelés alatt. És a sok bamba nézi a sok fehérköppenyest akinek a kitüzője a "Dr." becenévet viseli, és azt gondolja, ez a sok okos ember nem hiába töltött olyan sok évet az iskolában. Meg ez a nagy intézmény ahova annyi adófizető pénze kerül csak nem lehet átverés.

vv orban 2013.12.01. 19:48:08

@vv orban: Én nem védem Lali módszerét, de a sok hókusz pókusz azért van, hogy ne lehessen tisztán látni, mertha tisztán láthatná mindenki a sok tikos módszert, akkor már nem lenne ilyen jó biznisz, de mivel érdekessé titokzatossá teszed a dolgot, így aki hozzád megy a képzelete miatt megy, nem azért mert tudja, hogy mi vár rá. A Pszichologia az átverés és manipulálás tudománya, semmi köze a lélekhez.

Gukker 2013.12.02. 12:46:50

@vv orban:
"mindenki a sok tikos módszert,"
Titkos módszer? Húúúú. Mitől lenne titkos? Menj el orvos pszichológusnak és megtanítják. Nincs ezekben semmi titkos.

"A Pszichologia az átverés és manipulálás tudománya, semmi köze a lélekhez."
Hát persze hogy nincs! Ahogy ezt soha senki sem állította. A pszichológia ugyanis a tudattal foglalkozik, nem a lélekkel.
A lélek a teológia hatásköre.

Bocs, de látszik, hogy fogalmad nincs az egészről.

vv orban 2013.12.02. 13:46:48

@Gukker:
"Bocs, de látszik, hogy fogalmad nincs az egészről."

Nincs bocsánat!,bagoly mondja a verébnek.

"
"A Pszichologia az átverés és manipulálás tudománya, semmi köze a lélekhez."
Hát persze hogy nincs! Ahogy ezt soha senki sem állította.
"

www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/a_pszicholgia_terletei.html

Gukker 2013.12.02. 13:59:39

@vv orban:
Attól tartok az a lélek, amire a pszichiátria gondol (psyche, angolul: mind) nem ugyanaz, mint amire te gondolsz (anima, angolul: soul). Sajnos a magyar nyelv ebből a szempontból nem olyan kifejező.

vv orban 2013.12.02. 15:42:53

@Gukker:
Attól tartok az a lélek, amire a pszichiátria gondol (psyche, angolul: brain) nem ugyanaz, mint amire te gondolsz (angolul: mind). Sajnos a magyar nyelv ebből a szempontból nem olyan kifejező.

Gukker 2013.12.02. 15:50:14

@vv orban: Hát nem. A brain az agy, mint szerv. Ezzel az agysebészek, neurológusok foglalkoznak, nem a pszichiáterek.
hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9lek

vv orban 2013.12.02. 18:08:28

@Gukker:
Próbáld érztelmezni az itt leírtakat, és ne gyere azzal, hogy a mai megoldás a tuti, és a régi a rossz, hanem próbáld azt nézni, hogy mit tettek, és nekik ez "nem várt eredmény" volt. Élő embereken kísérleteztek, kisérleteznek.
(ha a koponyán nyukat vágsz, akkor biza az agyhoz lessz hozzáférésed)

egeszseg-online.hu/lobotmia-ellentmondsos-kezelsek/

Gukker 2013.12.02. 21:31:59

@vv orban:
"és ne gyere azzal, hogy a mai megoldás a tuti, és a régi a rossz,"
1./ Már miért ne jöhetnék?
2./ A lobotómia nem pszichiátria _volt_, hanem un.psychosurgery:
en.wikipedia.org/wiki/Psychosurgery
sebészek dolga, nem pszichiátereké.
3./ A thorazine feltalálásáig és elterjedéséig a mániás, erőszakos betegek megfékezésére két módszer volt. A teljes fizikai gát (gumiszoba, lekötözés) és gyógyíthatatlan betegeknél a lobotómia. Mai szemmel persze egyik sem szép dolog, de a létjogosultságát utólag bírálni elég kétes dicsőség.

Mondom, fogalmad nincs a dolgokról.

mitmiért? 2013.12.03. 01:38:57

@Illés Lali:
"Te fa** - már bocsánat, de ki a ku*** anyja mondta neked azt, hogy a segítés csak akkor segítés, ha valakit nem küldünk el a k anyjába. Egyrészt lehet valakinek épp arra van szüksége, hogy egy kicsit... másrészt egyes egyéneket leszarok és simán feláldozok az ügy érdekében. Ha valaki meghalna véletlen a kezelésem alatt, azt is pont leszarnám, mert a cél a többség érdekeiért dolgozni."

Szerintem LRH vagy @@anyja mondta ezt, pl van auditor kódex, te szerencsétlen. Még ezt sem tudod?

Az meg h a szent cél érdekében leszarod h valaki meghalna auditalasaid alatt, az azt jelenti, h s felelősséged nulla, simán köztörvényes vagy. Tedd ki az oldaladra mindkettőt:
- simán elküldöm a pacienseim a kurva anyjukba
- simán megölöm őket, nem számít

Nem is tudom, h börtönben v diliházban lenne-e jobb helyed. Vagy maximális büntetésként szci auditáláson. Gondolom azok lemondtak rólad. Nem csodálnám

vv orban 2013.12.03. 21:20:31

@Gukker: "sebészek dolga, nem pszichiátereké"
A biró meghozza a halálos ítéletet, és a vádlott meghal. Aztán azt mondja, hogy nem az ő dolga a kivégzés, hanem a hóhéré.

Neked nincs fogalmad róla, hogy az embereknek/betegeknek vannak jogaik.

vv orban 2013.12.03. 21:23:59

@mitmiért?: Javítani szeretnék:
- simán elküldöm a pacienseim a kurva anyjukba
- simán meghallhatsz a kezelésem alatt, nem számít

vv orban 2013.12.03. 21:32:33

"3./ A thorazine feltalálásáig és elterjedéséig a mániás, erőszakos betegek megfékezésére két módszer volt. A teljes fizikai gát (gumiszoba, lekötözés)"

megfékezésére = mozgási szabadságát korlátozni

Mindenki ártatlan, amig a bíróság el nem ítéli.
Senki nem állhat a törvény fölött! Még a nagy tiszteletü pszchiáter sem. Elitéled a lekötözést? ez nem dicsőség. A thorazine az egy méreg. Megmérgezni egy biróság álltal el nem ítélt személyt, mert egy fehérköppenyes azt mondta - büncselekmény.

mitmiért? 2013.12.03. 23:13:21

@vv orban:
Igen, igazad van, ez a megfogalmazás a korrekt. Köszi

Gukker 2013.12.04. 08:31:50

@vv orban:
"A biró meghozza a halálos ítéletet, és a vádlott meghal. Aztán azt mondja, hogy nem az ő dolga a kivégzés, hanem a hóhéré."

Köszönöm a hasonlatot, pont ilyenre vártam!
A te logikádból kifolyólag éppen ezért a bírók, mivel naponta ítélnek halára embereket puszta szórakozásból, egytől egyig szemét gazemberek, a bírói hivatást, sőt az egész jogot meg kéne szüntetni.

"Senki nem állhat a törvény fölött! Még a nagy tiszteletü pszchiáter sem."
Hát persze, hogy nem áll! Honnan veszel ilyen badarságot???

gyongyvir 2013.12.04. 08:35:29

Igazából csak a Lali-féle superherok gondolják magukról, hogy a törvény felett állnak.

vv orban 2013.12.04. 18:05:11

@Gukker: Dehogy kellene megszüntetni. Egy biró ha halálra ítél valakit akkor az azt jelenti, hogy volt tárgyalás, a vádlott felmérhette a helyzetet, esélyt kapott a védelemre. De ha a pszichiáter ítél el valakit, akkor kimegy a mentő és a rendőrség, ha az illető nem jelentkezik önkéntes terápiára akkor a redőrség kényszert alkalmaz: lefogják, beviszik, kisütik az agyát.
Bármit követett is el jóga lenne az illetőnek húsz év börtönhöz, drogok, elektrosokk nélkül, talán a halál is jobb, mint élő halottként nyálat csorgatni.

mitmiért? 2013.12.04. 21:03:48

@vv orban:
A pszichiáter nem ítél el senkit ez ténybeli tévedés. Szci propaganda. Mi a forrás? Hogy hogyan történik a pszichiátriai gyógykezelés ez itt van leírva: itelokepes embereknél kell a beleegyezés :
www.cpt.coe.int/lang/hun/hun-standards.doc

Gukker 2013.12.05. 08:14:01

@vv orban:
Ecsém, mit szedtél be, nekem is adjál!
Ilyeneket fantáziálni, nem semmi.

Látom te nem vagy beszámítható. Majd akkor írj, ha lejöttél az anyagodról. Részemről ennyi.

vv orban 2013.12.08. 19:45:38

Nálunk a cégbe is jár néhány ügyfél, akikek szivesen nyilvánítanék ítélőképtelennek, főleg, amikor visszautasítják az egyszeri vissza nem térő nagyszerű ajálatomat. De sajnos én nem vagyok pszichiáter. Talán még nem késő szakmát váltani.

vv orban 2013.12.08. 19:59:24

@Gukker: Elég nehéz beszámolni a válaszaimat, főleg egy kívülállónak. Köszönöm a jótanácsot az anyagommal kapcsolatba. Biztos, hogy írásos engedélyt fogok kérni tőled legközelebb, hogy ide írhassak. Örülök, hogy részedről bevégeztett a társalgás, de a legjobban annak örülök, hogy megdícsérted a fantáziámat. Nem történik ilyesmi naponta. Neked is szép napot kívánok, a legközelebbi terápiás eszmeváltásunkig.

fajanka 2014.01.12. 11:11:16

Csak azt nem értem, hogy ha van a szciknek oldaluk, akkor miért itt koptatják magukat.
Gyöngyviri-valamikor novemberben- is írta már : ez egy jó oldal volt, értelmes emberekkel, ritkán idetévedő agymosottakkal.
Most meg, ha néha-néha értelmes ide is talál-pl. itt Gukker, akkor ez a pár marha elüldözi,mint a régieket.
Pár havonta nézek csak be, hátha történt valami változás, de tiszta Lali-oldal lett.

(Bár legalább a szci táján történteket) elolvashatja az ember

vv orban 2014.01.12. 17:12:34

@fajanka: Hiába célzól rám, én nem üldoztem el.

Gukker 2014.01.13. 16:45:27

@fajanka: Azért nem olyan könnyű engem elüldözni. :)

fajanka 2014.01.13. 22:53:56

@Gukker: Azt látom,hogy nem vagy ijedős:) de ez a sok agymosott egyszer csak kiváltja az ingert, hogy az ember ne akarjon írni :)
Szerencsére más cikkeknél még találtam a bloghoz illő, blogra jellemző hozzászólásokat, de tényleg silány lett ezóta, mióta ezek a földönkívüliek elharapóztak itt.

fajanka 2014.01.13. 22:55:21

@vv orban: én nem céloztam, hanem megneveztem a nekem nem tetszőket: agymosottak. Bocsi, ha magadra értetted.

vv orban 2014.01.17. 08:29:07

Amokor leirtam azt amit a kovetkezo cikk is allit,

www.deres.tv/20130815/szcientologusok-szocik-es-osszeomlas

es elmondtam, hogy a belso tortenesek es szabalyok szerint is miert is logikus a fenti cikkben a feltetelezes, akkor a kedves moderator eltuntette a bejegyzesemet.

Olvassatok! Ugylatom, hogy a cikk mas mekkozelitesbol is ugyanerre a feltetelezesre jutott. Igazunk van.
süti beállítások módosítása