Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb komoly támadások a szcientológia ellen

2013. január 18. - Reformer

Az idei év egész jól indul a szcientológia ellenzőinek. A szcientológusoknak már kevésbé.

Clearré válni: Szcientológia, Hollywood és a hit börtöne

Az első nagy csapás Lawrence Wright Pulitzer-díjas amerikai újságíró könyve a szcientológiáról Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief címmel, amely tegnap jelent meg. Igen alapos kutatómunka előzte meg a könyv megírását, több mint 200 volt és aktív szcientológussal beszélt.

Az egyik első kritika szerint a könyv 365 oldalon át taglalja rendkívüli részletességgel Hubbard élettörténetének fontosabb mozzanatait, Miscavige felemelkedését és hatalomátvételét, valamint John Travolta és Tom Cruise kapcsolatát az "egyházzal", számos új elemmel és eddig ismeretlen gazdagítva a szcientológiával kapcsolatos ismereteket.

Az érdekesebb új elemekről lesz majd egy összefoglaló, amint elegendő rendelkezésre fog állni.

Az NBC amerikai TV csatorna Rock Center c. műsora készített egy 20 perces műsort a témáról, megszólal benne Paul Haggis, az író, valamint egy ex-Sea Orgos család mesél a rettentő élményeiről.

Itt meg lehet nézni: 1. rész  2. rész

Nyomoz(ott) az FBI

A St. Petersburg Times január 13-i számából megtudhattuk, hogy az FBI évekig nyomozott bizonyos vádakkal kapcsolatban (kényszer- és gyerekmunka, emberkereskedelem). A szcientológia elismert egyház az USA-ban, az amerikai alkotmány első módosítása miatt pedig nagyon nehéz fogást találni rajta. A nyomozást több forrás szerint végül az FBI központjából állították le az akciót. Az FBI persze nem cáfol és nem erősít meg, szóval annál többet, hogy "volt egy nyomozás", nemigen fogunk megtudni.

Díjak és jelölések a The Masternek

Előzmény: bejegyzés a The Masterről.

A The Master begyűjtött számos fontos díjat a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének rendezvényén, írja a hvg.hu, valamint 3 Oscar-jelölést is kapott. Miért jó ez? Még több negatív sajtó az "egyháznak" :)

A félelem egyháza

előzmény: BBC-riport a szcientológiáról

Még egy könyv, ezúttal John Sweeney tollából, amely már január 7-én megjelent, The Church of Fear: Inside the Weird World of Scientology címmel. A szerző főleg arról ír, hogy a szcientológusok hogyan kémkedtek utána és hogyan zaklatták, amikor filmet forgatott róluk. Miscavige is megkapja a magáért a durva bánásmódért, ahogy a beosztottaival bánik és ahogy kommunikál velük.

Egy tanulságos idézet a könyvből:

Régebben haditudósító voltam. Megfordultam Algériában, Boszniában, Csecsenföldön, Zimbabwéban. Lőttek rám, robbant fel bomba a közelemben, letartóztattak, fenyegettek, sőt egyszer Milosevics egyik lelkes híve dinamitot is dugott az orromba. De soha, egyik háborús helyszínen sem éreztem olyan brutális pszichológiai nyomást, mint a Szcientológia Egyház "Pszichiátria: A halálipar" kiállításának agymosásról szóló részén, Los Angelesben, 2007 tavaszán.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr875024981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.19. 14:56:42

"Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!" L. Ron Hubbard

Bár hat év alatt 138 regényt, novellát és kisregényt írt (tehát bátran kijelenthetjük, hogy egy mondatát sem olvasta vissza mégegyszer), azt hiszem ez az idézet mégis magáért beszél. :D

Egy gondolatot azért hozzáfűznék:

L. Ron Hubbard (a vallás alapítója) egy a realitással minden kapcsolatot elvesztett álmodozó volt, aki jelentősen túlértékelte intellektuális képességeit és így lett egy szánalmasan nevetséges őrült.

DE!!! (és ez már közel sem tréfa)

A szcientológiai egyház tagjainak többsége BŰNELKÖVETŐ!!! Megtévesztéssel hozzá jutnak az összes vagyonodhoz, kiszakítanak a családi-baráti környezetedből, majd amikor esetleg megbetegszel, az orvostudomány módszereit meghazudtoló, "az életedet veszélyeztető kezeléseket" erőltetnek rád.

Csaló, sarlatán, gyilkos társaság!!!!

Óvakodjon mindenki a szcientológiai egyháztól!!!
süti beállítások módosítása