Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ismét akcióban a szcientológusok Facebook-rendőrsége

2012. augusztus 04. - Reformer

Egy kis magyarázat: a "HCO" a szcientológia szervezetek személyzeti, kommunikációs és "etikai" (=fegyelmezési) ügyekkel foglalkozó osztálya. Az "enthéta" elvileg rossz hírt jelent, de gyakorlatilag az "egyházat" / Hubbardot / a szcientológiát kritizáló megnyilvánulások összefoglaló elnevezése.

Érdekes, hogy csak 63-an lájkolták a kb. 1260 tagból, mert volt 1 értelmes hozzászólás is. De persze volt egy buzgómócsing, aki mindjárt jelentette a levélben említett esetet a nagyfőnökségnek (RTC) az USA-ba... :)

A csoport linkje egyébként ez: FB szcientológus csoport, a taglista (még) nyilvános.

Így nézett ki:

fb1.jpgfb2.jpgfb3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr474695223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szientológia egyház is törvények feletti akar lenni, akárcsak a katolikusok 2012.08.14. 09:11:18

"Szent szar!" címmel írt újabb kiemelkedően bátor és szókimondó cikket Tóta W. Árpád az indexen. Most éppen a szientológia egyházról és teljesen jogosan. (2006 májusi cikkem, amire az Adatvédelmi Biztos is reagált)  A Római Katoliku...

Trackback: Óvakodjatok egyes, - de inkább kettes- társkereső irodáktól! 2012.08.14. 09:10:53

  Mert igen gyakori mind a fejvadász, mind a társkereső cégek közt a szientológus tulajdonosi, vagy vezetői háttér. Most egyes csaló társkereső klubok visszaéléseiről, megtévesztéseiről, trükkjeiről szolgáltatok egy cikk apropóján újabb információ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A. Nordenholz 2012.08.04. 22:58:59

Elég gyenge hitük lehet, hogy egy kis entétától ennyire tartanak:) Van köztük olyan is, aki azt hiszi, szólásszabadság van:)

Nekem az magas, hogyan létezhet olyan vallás, amelyik aktívan megsérti az emberi jogokat?
A kapcsolatmegszakítás irányelve alkotmányellenes, hiszen "az alkotmány biztosítja a szólás-, gondolat- és véleményszabadságot, kinyilatkoztatja az élethez, a jó hírnévhez, a munkához való jogot."
A szcientológia egyház a kapcsolatmegszakítás irányelvével mindezeket megsérti.
Képzeld el, hogy kijön egy papír, hogy "elnyomó személy" vagy. Soha nem tudsz elhelyezkedni egy olyan cégnél, ahol szcientológus van a vezetésben vagy valamilyen szinten fontos pozícióban. Minél több szcientológus van, annál kisebb az esélye, hogy munkát találsz. Hogyan létezhet a világ bármely államában olyan csoport, amelyik (vallási alapon) kiközösíti a társadalom tagjait? Nemcsak a munkahely, hanem a család szintjén is?

Valamilyen felvilágosító kampányt kellene indítani vagy Facebook oldalt létrehozni.

Ennek a Szcientológus Facebook csoport tagjairól legalább tudjuk, hogy a vallási alapon történő kiközösítés (és egyéb fanatikus eszmék) támogatói.

Dr. A. Nordenholz 2012.08.04. 23:07:34

A szcientologista egyház az egyetlen "vallás", illetve szervezet a földön, amelyik koncentrációs táborokat is működtethet ezen a bolygón:
blogs.villagevoice.com/runninscared/2012/08/scientology_concentration_camp_the_hole.php

hadingking 2012.08.04. 23:37:24

Vidéken mióta probál az "egyház" tagokat gyüjteni? Ugyanis egy ismerős a hálójukba került pedig nem budapesti sőt elég távol él onnan.

onmagam 2012.08.05. 14:22:16

@Dr. A. Nordenholz:
Itt én kivételesen a szcikkel értek egyet.

Nem arról van szó, hogy nem kellene ellenük fellépni, leginkább ismeretterjesztéssel.
De arra semmi szükség nincs, hogy a hátsó ajtón menjünk be ehhez. Nem is túl etikus nem létező ismerősöket bejelölgetve "betörni" egy közösségbe, azért, hogy a közösség nézeteivel ellentétes tanokat hirdessünk. Megértem ha ez visszatetszést kelt.

Másfelől a meggyőzésnek sem a legjobb módja ha valaki így indít. Kapásból -3 ról indul a hitelességi skálán.

Volverine 2012.08.05. 23:32:33

@onmagam: Kedves Onmagam nevű felhasználó. Valószínüleg veled még nem fordult elő, hogy a barátaid 100%-a elfordult tőled és törölt az iwiw és facebook ismerősei közül mert már nem értettél egyet a vallási nézeteikkel és talán az sem hogy ugyanilyen okből kifolyólag kirúgtak a munkahelyedről és nem tudtál szcientológus cégeknél elhelyezkedni. Én úgy gondolom hogy egy egyháznak nem kellene megszabnia, hogy kik a barátaid és kikkel dolgozol együtt.

onmagam 2012.08.06. 00:16:45

@Volverine: valóban, nem fordult még elő. De nehezen is tudom elképzelni, hogy valaki aki nem szcientológus az kizárólag aktuális, vagy leendő szcientológusokkal barátkozzon. Az nagyon durva ha valakit emiatt kirúgnak, de utána én biztos, hogy elsősorban nem is szcientológus cégeknél próbálkoznék.

Abban meg egyetértünk, hogy amit ezen a téren is művel az "egyház" az sehogy sem kóser. Csupán úgy vélem, hogy az említett facebookos illető nem túl szerencsés módszert választott ennek kifejezésére.
Nem kell velük egyetérteni, de tiszteletben kell tartanunk azokat az embereket is akik úgy döntöttek, hogy ezt az irányt választják.

Az meg aztán külön érdekes, hogy valakit azért töröljek az ismerősök közül mert nem értek vele egyet. A facebookon még oké, mert ott "friend"-nek hívják, de az iwiwen csupán "ismerős". Ami jelenthet akár barátot, akár ellenséget is.

Dr. A. Nordenholz 2012.08.06. 12:19:13

@onmagam: "Itt én kivételesen a szcikkel értek egyet."

Mármint a nácikkal?:)

Mert részben igazad van, de milyen etikáról beszélsz?

Egyrészt: a szcientoligisták megszegnek minden erkölcsi és etikai normát.

Másrészt: az lehet, hogy annak a személynek lelkiismereti szinten hosszabb távon nem tesz jót, ha egy másik csoportba írogat, de adva van egy PROPAGANDÁRA építő csoport, amelyik agymossa a tagjait - erről lehet vitatkozni, de ez az egyszerű és találó kifejezés -, szóval nehogy már őket védjük és nekik adjunk igazat, hogy márpedig a tagok tájékoztatása etikátlan. Márpedig a biztosító ügyfeleinek a tájékoztatása arról, hogy olvassák el a kisbetűs szöveget - ami felülír mindent a szerződésben - etikátlan! Érted a párhuzamot?

Az pedig valós veszély, hogy a szcientologisták kizárnak a társadalomból.
"Az nagyon durva ha valakit emiatt kirúgnak, de utána én biztos, hogy elsősorban nem is szcientológus cégeknél próbálkoznék."
Akkor képzeld el, ha egy kormányzó pártnak jól jön a szcientologizmus és széles körben melé áll.
Nézd meg az USA-t: gyakorlatilag a törvény védelme alatt működtethetnek koncentrációs táborokat. És ezt nem én mondom, nem személyes vélemény. Debbie Cook, a Flag egykori kapitánya állította bírósági eskü alatt. Jogi következmény: az égvilágon semmi.

Erről az SP-s (elnyomó személy) dologról - mert a koncentrációs táborukba gyakorlatilag a Sea Org SP-nek tartott tagjai kerülnek - még annyi, ami külföldi fórumokban is felmerült: Hubbardnak van az SP-re technikai definíciója. E-meterrel meg lehet határozni ki az. Ennek ellenére sem ő, sem az egyház nem ezt a technikai megközelítést alkalmazza, hanem az alapján határozzák meg, nyilvánítják ki az SP-ket, hogy megkérdőjeleznek-e vagy sem valamit az egyházzal vagy a tanokkal kapcsolatban. Mi ez? Totalitarizmus és fanatikusságra nevelés. Minden törvényes eszköz megengedett ilyen esetben ellenük. A szcientologisták egyfajta gerillaháborúban állnak a társadalommal szemben.

Akár a saját fórumukra is be lehet juttatni valós adatokat, mert lehet, hogy lesznek olyanok, akik apránként elgondolkoznak. Ha valakinek van erre energiája, szerintem csinálja. Rágalomszintű kommunikációval viszont nem érdemes, mert az ilyen csak az ő fanatikus hitüket erősíti. Egyedül a korrekt információközlés elfogadható. Amit én említettem, az egy általános Facebook csoport lenne, nem a szcientológusokat megcélozva, hanem általában az embereket. Ugyanígy, az információ szintjén.

"Nem kell velük egyetérteni, de tiszteletben kell tartanunk azokat az embereket is akik úgy döntöttek, hogy ezt az irányt választják. "
Elsősorban nekük kellene tiszteletben tartaniuk azt, ha valaki rájön, hogy megvezették. Vagy fogalmazzunk egyszerűen úgy, hogy nem kíván többet a témával foglalkozni. Ennek ellenére nem szállnak róla le egészen addig, amíg nem törölteti magát, vagy az után sem, és mindenképp kinyilvánítják.

bot23 2012.08.07. 22:58:41

@hadingking: Sajna mindenhol ott vannak, minden kisvárosban is, valamint pl. nálunk a Kirakodó vásáron is szóró lapoztak és ajánlották az ingyenes IQ mérést.

Dr. A. Nordenholz 2012.08.12. 22:15:11

@Guy_Montag: izgatottan várom, mi lesz ebből

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.14. 09:13:28

@Dr. A. Nordenholz:

igen gyakori mind a fejvadász, mind a társkereső cégek közt a szientológus tulajdonosi, vagy vezetői háttér.

Ne feledjük a legtöbb ember valójában csak önmagát szereti, és a saját kicsi énjét, saját hasonmását keresi csak a másikban.

Tehát nagyon ügyeljünk és legyünk körültekintőek az olyan tárkereső kluboknál, ahol van személyiségteszt, vannak esetleg azt feldolgozó parapszichológus és más ilyen-olyan szakértők. Vigyázzunk az olyanoknál is, ahol más módszerekkel igyekeznek a jobb megismerésünkre hivatkozva személyes adatokat kihúzni belőlünk. Főként óvakodjunk az olyan társkeresőktől, akik ugyan magukat hagyományos elven működőnek hirdetik meg, még is ilyen eszközöket használnak. Továbbá az sem jó jel, ha az adott társkereső irodára rákeresve a googléban számtalan blog és link halmaz ugrik be. Ugyan is igen gyakori, hogy az adott társkereső klub alkalmazottjai magukat ál elégedett ügyfelek sokaságának adja ki az ilyen helyeken, és ezt esetleg egyesek -teljesen tévesen- jó referenciának értelmezhetik. Aztán a feltárásaim szerint azok a társkereső klubok, akik a szerte a neten tömeges elégedett ügyfeleket játszanak, azok a saját honlapjukon sem rettennek vissza, hogy írjanak néhány szép és megható, de kitalált sikertörténetet magukról egymásra talált párokat illetően. Aztán az ilyenkor a hiányzó és keresett ügyfélkör lukjait is a fantáziájukkal foltozzák be. A balek bekapja a virtuális horgot, aztán mindig ki lehet magyarázni IRL, hogy éppen most talált rá már valakire az adott illető és már nem aktuális, stb mese-mese mátka...

Továbbá arra is ügyeljünk és nagyon fura, hogy olyan társkereső iroda, amely például diplomás társkeresőnek is hirdeti magát, csak éppen az iroda tulajdonosának, irodavezetőjének nincs diplomája. Ugyan is a közgazdasági tanulmányait második évben abbahagyta. Így mint számos más dologban az elhallgatásos megtévesztés esete is előfordulhat.

vilagnezet.blog.hu/2009/12/19/ovakodjatok_egyes_tarskereso_kluboktol_1

Guy_Montag 2012.08.14. 16:00:12

@Dr. A. Nordenholz: semmi. csak gyakorlom a visszaszámlálást.
mi lenne? ugyan.

hirokin 2012.08.16. 18:06:53

A képen nincs minden név kitörölve, egy-két komment közepén megemlítenek neveket. Jó lenne kitörölnötök, mielőtt beperel benneteket valaki.
süti beállítások módosítása