Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Dokumentumokkal állt elő a szcientológia egyesület

2012. január 02. - Reformer

Meglepő fordulat: a "hazugságok cáfolatára" dokumentumok jelentek meg a magyar szcientológia nemrég létrehozott weboldalán.

A nemzetbiztonsági kockázat kérdéskörével kapcsolatosan például dr. Lenkei és az NBH levelezését tették ki, íme (nagyobb felbontásban itt):

























































































 

Én ebből nem azt olvasom ki, amit ők, de mindenesetre érdekes.

Valamint felmerül a kérdés, hogy miért dr. Lenkei írt levelet, miért nem a szcientológia egyesület (akkor még egyház) fordult a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz?

Urbano Alonso Galan "vallástudós" létezését is próbálják bizonyítani ezzel (eredeti nagyfelbontású itt, itt és itt):

Lehet, hogy én nem értek valamit, de az oklevél szerint ő egy áldozópap, nem pedig tudós.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr203513379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miro1 2012.01.02. 21:04:51

@bandeirante: A Hit gyüliben is így van...

bandeirante 2012.01.02. 21:08:47

@comes: Ez biztos, hogy nem igaz. Talán azért találhatta ki valaki, mert a krisnások - vallási okokból - meghatározott módon főznek, nem esznek húst, sem halat, sem tojást, se hagymát, se gombát, ezért ők mindent maguk intéztek. A többi szervezet meg összeállt, tehát az önkormányzat, a Vöröskereszt, a máltaiak, a baptisták, az ispotályosok, a katolikusok, stb. stb. közösen szervezték meg az ételosztást, és így külön senkinek a neve alatt nem futott a dolog.

bandeirante 2012.01.02. 21:12:53

@miro1: Általában a kisegyházakra jellemző az ilyen kapcsolatmegszakításos dolog. A jehovistákra, pünkösdistákra, meg másokra is. Volt egy ismerősöm, aki azon kesergett, hogy a saját apja nem megy el az esküvőjére, mert pünkösdista, és nem mehet be más vallás templomába. Aztán van olyan szekta is, ahol a kilépőket rituálisan megátkozzák. Hogy a hitgyüliben pontosan mit csinálnak a kilépőkkel, azt saját tapasztalatból (szerencsére) nem tudom, talán az orthodox zsidók által alkalmazott halotti szertartásig nem mennek el.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.02. 21:28:20

@Member: Szerintem csak annyira él a fityesz-sci párhuzam, hogy mind a kettő egy zárt szekta.

"Nekem kicsit aggályos, hogy a Hitgyüli egyik kitételnek sem felel meg, így eléggé röhejes, hogy ők maradhatnak."
Gndolom nagyobb a lobbi ereje.

hallari 2012.01.02. 21:33:30

@csoko20: "Pl. a krisnások, akikről elég sok szó esett, hogy karácsonykor több ételt osztottak ki mint a keresztény egyházak. "

Erről tudsz adatot linkelni?

Amúgy pedig az ételosztásnak mi köze ahhoz, hogy elismernek-e egy vallási felekezetet, vagy sem?

hallari 2012.01.02. 21:45:37

@3,1415[...]65-t: a Hit Gyülekezete a legélőbb ága a kereszténység magyarországi ágának. Ráadásul több, mint 30 éve. A törvény pedig minimum 20 éves m.o.-i működést ír elő (lehetőséget teremtve a rendszerváltás utáni egyházalapítóknak is).

hallari 2012.01.02. 21:48:04

@GrayBoy: én pedig semmi ilyesmit nem tapasztalok, legalábbis azoknál, akik Istenhez hűek. Akik elhagyják az Urat és a világnak kezdenek élni, miután megtértek, azoknál lehetséges a lecsúszás.

hallari 2012.01.02. 21:50:10

@GrayBoy: hopp, az előző komment nem a szci-re vonatkozott, hanem a H.Gy.-re.

hallari 2012.01.02. 21:52:39

@miro1: ez merő ostobaság és rosszindulat.

hallari 2012.01.02. 21:53:36

@miro1: ez ISMÉT merő ostobaság és rosszindulat... Tényeket is tudnál mondani végre?

hallari 2012.01.02. 22:00:00

@bandeirante: "Hogy a hitgyüliben pontosan mit csinálnak a kilépőkkel, azt saját tapasztalatból (szerencsére) nem tudom"

Semmit, mivel nincs tagnyilvántartás.

hallari 2012.01.02. 22:01:35

@TrueY: '"Nekem kicsit aggályos, hogy a Hitgyüli egyik kitételnek sem felel meg, így eléggé röhejes, hogy ők maradhatnak."
Gndolom nagyobb a lobbi ereje. '

Ha az imát és a böjtöt lobbinak tekintjük, akkor igen. Lásd Eszter könyve, ahol az első népirtási kísérlettel szemben eredményes volt.

Hunor Levente 2012.01.02. 22:15:05

@szita szita péntek: Konkurenciája az államvallásnak, ez elég ok.

bandeirante 2012.01.02. 22:20:04

@Hunor Levente: Az államvallást jelenleg úgy hívják, hogy antirasszizmus, politikai korrektség és holokauszt kultusz. Ezeknek a megsértését keményen bünteti a törvény. Ez az államvallás.

@hallari: Első népirtási kísérlet? Ugyan már. A sokadik volt az már akkor (az első nagy népirtók az asszírok voltak).

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.02. 22:22:47

@hallari: "Ha az imát és a böjtöt lobbinak tekintjük, akkor igen."
Nem erre gondolok! Mindig előszeretettel serte-pertéltek a politika környékén.

bot23 2012.01.02. 23:10:36

Nekem is van egy hit gyülis család ismerősöm, az asszonyka megtért és magával rántotta az egész családot. Rengeteget keresnek menő vállalkozásuk van, mégis úgy tünik nekem is, hogy az új autók helyett lepukkant autókkal járnak , bár 20 éves gyermekük 1 éve szintén hit gyülis család lányát vette feleségül, de kivülről ugynazokat a jeleket tapasztalom, hogy hiába van a menő vállalkozás ők mégis csúsznak lefelé. De az unokahugom aki 4 éve lépett ki az új keresztény egyházból párjával együtt 15 év után, annyira naivak és bugyuták , mert ez idő alatt el voltak az ő pénzüket is benyelte a főpapjuk, aztán ott álltak 40 évesen pénz, lakás, gyerek nélkül és fel voltak háborodva, mikor bementek a bankba és nem kaptak hitelt 10 milliós leendő házukra, mikor nem volt semmi Ön részük. 15 éve főiskolát végzett , jó családból származó gyerekként kezdték a szektás életüket. Bár a nagyszülők temetésére se értek haza, de évente 2 szer legalább megjelentek egy kis szülői apanázsért és elpakoltak egy kis teherautónyi szülői adakozást/krumplit, sonkát, kolbász/ Nekik ez járt, de ők nem adtak viszonzásul semmit a szülőknek.

bandeirante 2012.01.02. 23:17:57

@bot23: Amennyire tudom, a hitgyülinél 10% az elvárás (hasonlóan a mormonokhoz és még több más szektához). Ez nem kevés, de önmagában még nem dönt romba anyagilag egy családot. Az más kérdés, hogy nyilván lehet adakozni amennyi belefér, de olyan módon nem presszionálják az embereket, ahogyan a szcientológusok, és nincsenek fizetős tanfolyamok vagy szolgáltatások. Persze mindenkinek szíve-joga, hogy megváljon a pénzétől.

Hunor Levente 2012.01.03. 00:09:13

@bandeirante:
A saját oldalukon ezt írják:
"Az elmúlt évtized jelenti azt az időszakot a Szcientológia Egyház történelmében, amelyben a legnagyobb terjeszkedést érte el."

A terjeszkedésük konkurencia a keresztény egyházaknak, amiket Orbán Viktor (és a Fidesz) érdekből bőszen támogat, és folyton másról sem beszél, mint a kereszténységről. Még az alaptörvénybe is beleírták. A kereszténység összenőtt a pártokkal és a hatalommal, vagyis ilyen értelemben államvallás. Ha ezt kétségbe vonod, akkor te nem látod, hogy mi folyik ebben az országban. Ami nem meglepő, hiszen képes vagy a rasszizmus mellett beszélni (épeszű ember ilyet nem tenne), és a holokauszt "kultusszal" van problémád. Holott a holokauszt megemlékezések nem ártanak senkinek. Alkotásokban (regényekben, filmekben) pedig mindenki azt dolgoz fel amit akar. Erről jut eszembe, Magyarországon még a Krisztus utolsó megkísértését se lehet leadni a tévében, mert egyházi oldalról tiltakoznak ellene.

GrayBoy 2012.01.03. 00:25:04

@bot23:

"...Rengeteget keresnek menő vállalkozásuk van, mégis úgy tünik nekem is, hogy az új autók helyett lepukkant autókkal járnak..."

Ezt mondom én is. Kocsi, telefon, ruha, óra, stb. Melyek összességében nem számítanak, hiszen egy embert nem ezek határoznak meg, de jeleznek egy bizonyos előrelépést vagy anyagi biztonságot. Én most karácsonykor néztem végig azon rokonomon és a házastársán akik tagok lettek. :-(

De mondom, mindez nem számítana, ha közben felszabadult lenne, kiegyensúlyozott és boldog. De látom rajta, hogy nem az.

GrayBoy 2012.01.03. 00:27:43

@bandeirante:

Ez így van. 10%. De amint bekerülsz a körbe, a csoportnyomás akkora, hogy KELL adakoznod. A Szci -nél a nyomás pedig ennek sokszorosa. Teljesen igazad van.

GrayBoy 2012.01.03. 00:29:31

@hallari:

Ez pontosan így van. A Hit Gyüli nem terrorizálja a tagokat és nem készít kimutatást folyamatosan a tagokról.

bandeirante 2012.01.03. 00:32:34

@Hunor Levente:
Igen, ezt írják:
"Az elmúlt évtized jelenti azt az időszakot a Szcientológia Egyház történelmében, amelyben a legnagyobb terjeszkedést érte el."

És hazudnak, mint a vízfolyás. Egy szó nem igaz belőle.

A kereszténység semmilyen tekintetben nem államvallás. Mellesleg van számos olyan ország Európában, ahol a kereszténység valamilyen formája államvallás: pl. Nagy-Britannia, Dánia, Finnország, Görögország, Lichtenstein, stb.

>képes vagy a rasszizmus mellett beszélni

Kérlek, idézd, hol beszéltem a rasszizmus mellett. Kíváncsian várom.

>és a holokauszt "kultusszal" van problémád.
Bizony. Mégpedig az a problémám, hogy aki nem megfelelően nyilatkozik róla, az akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Erről jut eszembe: írhatsz az interneten akármilyen vad keresztényellenes szövegeket, semmilyen következménye nem lesz. Van is ilyen bőven. Ezzel szemben ha leírsz egy olyan szöveget, amelyet valamilyen hatóság "rasszistának" vagy "holokauszttagadónak" minősít, annak bizony feljelentés lesz a vége, és akár börtönbe is kerülhetsz. Akkor most mi is az "államvallás"?

Máskülönben a filmet, amit említettél, már leadták többször különféle tévékben. Van viszont egy dokumentumfilm a német koncentrációs táborokról. Hangsúlyozottan nem antiszemita, nem holokauszttagadó, csak bizonyos, ehhez kapcsolódó témákat boncolgat. Az csak természetes, hogy semmilyen tévében nem látható, de még a Youtube-ról is eltávolították, eddig két alkalommal...

bandeirante 2012.01.03. 00:33:19

@GrayBoy: A csoportnyomás természetesen nagyon jelentős tényező, kevesen tudják kivonni magukat alóla.

GrayBoy 2012.01.03. 00:36:47

@TrueY:

Szerintem sem erre gondolt.

És az én véleményem is az, hogy az egyházak mindig is az uralkodó osztályhoz próbálnak kötődni. A múltban a királyhoz, most a politikai elithez. Alapvető szükségük ez, hiszen a fennmaradásukhoz és a működésükhöz szükséges hatalmas pénzt nem tudják megtermelni.

Az már más kérdés, hogy az így megszerzett pénzt helyesen használják e fel, (hitoktatás, karitatív tevékenység, emberi életek jobbá tétele), vagy a saját zsebüket tömik meg vele a vallás álcája mögött.

GrayBoy 2012.01.03. 00:39:19

@bandeirante:

Szerintem is nagyon erősnek és eltökéltnek kell lenni ahhoz, hogy ellenálljon valaki.

bandeirante 2012.01.03. 00:43:31

@Hunor Levente:
>Ami nem meglepő, hiszen képes vagy a >rasszizmus mellett beszélni (épeszű ember
>ilyet nem tenne)

Ismétlem, sehol nem beszéltem a rasszizmus mellett. De ha már itt tartunk, szerinted pl. Winston Churchill vagy Mahatma Gandhi épeszű emberek voltak? Csak mert igen nagy rasszista volt mindkettő... (Ha nem hiszed, tudok idézni tőlük erősen rasszista megnyilvánulásokat, amelyek nem hamisításokat és nem szövegkörnyezetből kiragadott mondatok).

szita szita péntek 2012.01.03. 00:51:01

@GrayBoy: Ok, értem. Vagy nem - a fene tudja. Valahogy úgy érzem, hogy az egyén saját felelőssége az, hogy mennyire befolyásolható. Picit olyan ez, mintha azért utálnánk egy üzletet, mert irreális haszonkulccsal dolgozik. Nem kell azt utálni, csak nem kell náluk vásárolni. Nem kell sokat gondolkozzak ahhoz, hogy példákat találjak a "tradicionális", "nagy" egyházak között anyagi haszonszerzésre (még a nem hívőktől is állami donáció útján), ellenségkép alkotására (vagy akár hallgatólagos támogatására), politikai nyomásgyakorlásra, illetve köztörvényes bűntettekre.

Az mindenesetre biztos, hogy nem leszek szcientológus. :)

GrayBoy 2012.01.03. 02:00:08

@szita szita péntek:

A dolog arról szól, hogy nagyon profi módon keresik és találják meg az egyénben azokat a "húrokat", melyeket meg kell pengetni. Szinte mindenki lelkében/szívében lehet találni egy pontot, melyre lehet hatni.

Az elején tényleg úgy érezheti az új tag, hogy segítenek neki, hogy tényleg egy számára kellemes és boldog csoportba került. Jó szívvel áldoz rájuk időt és pénzt. A gondok később jönnek.

bandeirante 2012.01.03. 07:11:19

@szita szita péntek: Csak úgy süt a rosszindulat az egyházak iránt abból, amit leírtál. Először is, miért kellene a "tradicionális" és a "nagy szavakat" idézőjelbe tenni (azt sugallva, hogy ezek nem is igazán tradicionálisak és nagyok)? Melyik rész nem igaz ezekből? A legutóbbi népszámlálási adatok alapján (egyelőre ez az 1991-eset jelenti) a lakosság 74,4%-a vallotta magát valamilyen keresztény felekezethez tartozónak, és csak 10,5% nyilatkozott úgy, hogy semmilyen felekezethez nem tartozik. Ezeket az adatokat tudtommal senki nem manipulálta.

Ott van mondjuk az opera. Bevallom, én nem járok operába, és valószínűnek tartom, hogy a 14 éven felüli magyar lakosságnak csak kis része megy el operába évente legalább egyszer, feltehetően max. 2-3%-a. Szóval a magyar lakosság 96-97%-a nem foglalkozik az operával. Ehhez képest a magyar opera minden évben vagy 2 milliárd ft körüli támogatást élvez. Lehetne azt mondani, hogy tartsák el az operát az operabarátok? Naná, hogy lehetne. De nem mondják, mert van egy konszenzus arról, hogy az opera értékteremtő dolog, amire társadalmi szinten szükség van. Én is ezt gondolom. És a magyar társadalom nagyobb része ugyanezt gondolja az egyházakról is, amelyek sokkal több embert érnek el, mint az opera. Lehet ez ellen ágálni, érvelni, de egyelőre ez a társadalmi közmegegyezés.

anonViktor 2012.01.03. 09:42:57

@bandeirante: Szia!

Ne dőlj be a népszámlálás objektívnak tűnő adatainak! Bár a népesség jelentős része vallásos, de Egyházhoz csak töredéke tartozik. A népszámlálás kérdései pontatlanok voltak ebben a tekintetben, és könnyen lehet, hogy szándékosan. Részletek itt:
vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=10304

Mindenkinek ajánlom a cikket, nem túl hosszú, és nagyon jól mutatja a népszámlálási statisztika hazugságát.

V.

bandeirante 2012.01.03. 09:52:45

@anonViktor: Nem dőlök én be semminek.
Ennyi ember kötődik a keresztény egyházakhoz. Pontosan tudom, hogy mi volt a kérdés, én magam is válaszoltam rá az 1991-es népszámláláson. Természetesen sokféle megfogalmazás lehetséges, és az eredményeket ki-ki a maga szájaíze szerint fogja értelmezni. Az is nyilvánvaló, hogy "valláskritika" nevű - kicsit sem elfogulatlan - webhely hogyan fogja értelmezni az adatokat.

Az az igazság, hogy a magyar társadalomban magas az egyházak támogatottsága és elfogadottsága, bármennyire is nem tetszik néhány hangos, de kicsiny csoportnak.

Jól emlékszem, hogy bő 20 éve, amikor elkezdtek szaporodni az egyházi iskolák Magyarországon, mennyire ment a riogatás, hogy ez milyen rettenetes, hogy ebből mekkora baj lesz, és húúúúúú. (Ezek a hangok leginkább az akkori SZDSZ környékéről jöttek). Nos, eltelt 20 év, az egyházi iskolák közmegelégedésre működnek, beilleszkedtek a magyar oktatásügybe, a szülők elfogadják és támogatják őket. Sok olyan ember, aki 20 gyerekként egyházi iskolába került, ma már a gyerekét járatja oda.

A kutya ugat, a karaván halad, ez van.

anonViktor 2012.01.03. 10:03:30

@bandeirante: Szia!

Köszönöm a válaszod, nagyon érdekes, és örülök, hogy nem dőlsz be semminek! Ugyanakkor beláthatod Te is, hogy a valláskritika blog érveivel szemben hasonlóan objektív érveket kéne felhoznod, ha nem értesz velük egyet. Ezeket nagyon várom, és ha lesznek, készséggel elfogadom az álláspontodat.

V.

bandeirante 2012.01.03. 10:15:55

@anonViktor: OK, például itt egy objektív adat, az polgári-egyházi temetések aránya 20%-80%. Úgy vélem, belátható, hogy aki egyházi temetést szeretne magának, az azért kötődik valamilyen egyházhoz. Figyelembe véve, hogy az emberek többsége idős korban hal meg, és hogy az idősek közt több a vallásos, ez nagyjából egyezik a népszámlálás 75%-os adatával.

Szintén több helyen fellelhető adatok szerint az újszülöttek felét megkeresztelik, és mivel nem ritka a későbbi keresztelés sem (akár felnőtt korban).

Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül sokféleképpen lehet definiálni a valahová tartozást, legyen szó egyházról, nemzetiségről, politikai szimpátiáról vagy bármi másról. Az egyházak esetében az egyik véglet az, ha csak azt tekintjük egyháztagnak, aki rendszeresen jár templomba és fizeti a (helytelenül egyházi adónak is nevezett) egyházfenntartói járulékot, a másik véglet pedig az, ha mindenkit ide sorolunk, aki saját magát egyháztagnak tekinti. A kettő között pedig rengeteg átmenet lehetséges. Azért valamilyen összképet mégiscsak meg lehet állapítani.

hallari 2012.01.03. 10:52:25

@bandeirante: úgy értem első népirtási kísérlet a zsidók ellen.

hallari 2012.01.03. 10:55:09

@TrueY: "Nem erre gondolok! Mindig előszeretettel serte-pertéltek a politika környékén. "
A '81-as évek végén ez csak a diktatúra lebontása miatt volt szükséges. Utána pedig az összes kormány a katolikus egyházat tekintette alapnak, úgyhogy ott nemigen lehetett lobbizni. Most pedig, ha figyelembe veszed, hogy a KDNP a Fidesz vallási tagozata, akkor egyenesen CSODA, hogy a H. Gy. egyáltalán listába került, nem pedig betiltották.

bandeirante 2012.01.03. 10:58:22

@hallari: Értem, akkor valószínűleg így van.

A hitgyüliről azért érdemes megemlíteni, hogy sokáig az SZDSZ vallási tagozata volt, és a párt alapító tagjainak egy jó része is ehhez a szektához tartozott.

hallari 2012.01.03. 11:14:32

@bandeirante: a H.Gy.-ben nincs semmilyen elvárás az adakozással kapcsolatban. Aki megtér, nyilván azért teszi, mert HISZ a Bibliában. Ezek után nem csoda, ha nemcsak a megtérés részt prédikálja a pásztor, hanem az adakozást is. Fejlettebb demokráciájú államokban ez nem is probléma általában, csak a hagyományosan irigy magyar közegben.

bandeirante 2012.01.03. 11:16:12

@hallari: Én sem látom különösebb gondnak, de azért hallani olyan sztorikat, hogy pl. Németh Sándor azt mondta, aki nem adakozik, az Istent csapja be, és hasonlók. Mindenesetre a szcientológiával nem vethető össze ebben a tekintetben (sem).

hallari 2012.01.03. 11:17:56

@bandeirante: a H.Gy. nem szekta, ezt általában haladóbb gondolkodásúak is elismerik (akár katolikusok is). Amúgy olvasd el a kommented feletti válaszomat, amit Truey-nak írtam, neked is ezt tudom mondani.

hallari 2012.01.03. 11:21:46

@bandeirante: "Németh Sándor azt mondta, aki nem adakozik, az Istent csapja be". IDÉZTE, egész pontosan:

Malakiás könyve "3,8 Avagy az ember csalhatja-é az Istent? ti mégis csaltatok engem. És azt mondjátok: MIVEL CSALUNK TÉGED? A TIZEDDEL és az áldozni valóval."
/kiemelés tőlem/

GrayBoy 2012.01.03. 11:22:54

@bandeirante:

- A világi/egyházi temetések aránya folyamatosan változik, a világi javára. Ahogy sajnálatosan "hal ki" az a korosztály, aki gyerekkora óta vallásos életvitelt folytat. Amint a 70-es 80-as születésű korosztály jön, ez az arány nagyon más lesz.

- Érdekes dolgot tapasztaltam egy vidéki kistelepülésen. Egyik rokonomat egyházi temetés lebonyolításával OLCSÓBBAN helyezték örök nyugalomra. Bár a bácsi meg volt keresztelve, első áldozó is volt gyerekként, tudom, hogy soha nem volt vallásos és kerülte az egyházat. De a család részben "megszokásból", részben az ár miatt az egyházi temetést választotta.

- És igen, nagyon nehéz megtalálni a tényleges összképet az arányokban. Lehet különböző adatokból, különböző statisztikákat felépíteni. De tény, a politikában is így van: nem mindenki tagja a pártnak, amivel szimpatizál. Nekem is meg van az a vallás, melynek "üzenetével", értékrendjével, akár szokásaival egyetértek. De nem vagyok tagja annak az egyháznak, aki azt a vallást képviseli.

A népszámlálásnál dilemma volt, hogy ezt miként jelenítsem meg.

bandeirante 2012.01.03. 11:22:56

@GrayBoy:
"És az én véleményem is az, hogy az egyházak mindig is az uralkodó osztályhoz próbálnak kötődni. A múltban a királyhoz, most a politikai elithez. Alapvető szükségük ez, hiszen a fennmaradásukhoz és a működésükhöz szükséges hatalmas pénzt nem tudják megtermelni."

Hááááááát, ez azért nagyon-nagyon generalizált, és könnyen ízekre lehet szedni. Pl. a Habsburg-uralom jó részében a protestánsokat éppen csak megtűrték (néha tiltották is), és mindent csináltak, de hogy nem dörgölőztek a királyhoz, az biztos... Vagy mondhatnám a jehovistákat, akik bizony soha, semmilyen hatalomhoz nem dörgölőztek, ehelyett megtagadták a katonáskodást még a hitleri Németországban is (amiért koncentrációs tábor járt). Szóval óvatosabban azokkal az általánosításokkal.

bandeirante 2012.01.03. 11:29:08

@GrayBoy:
>A világi/egyházi temetések aránya >folyamatosan változik, a világi javára.

Én úgy tudom, hogy nem változik. Valami adattal, linkkel alá tudod támasztani az állításodat?

>Amint a 70-es 80-as születésű korosztály >jön, ez az arány nagyon más lesz.

Ez egyáltalán nem olyan biztos. Ugyanis nem csak azok halnak ki, akik régen vallásos nevelést kaptak, hanem azok is, akik már az ötvenes évek környékén születtek, és kőkemény vallásellenes nevelést kaptak.

>Egyik rokonomat egyházi temetés >lebonyolításával OLCSÓBBAN helyezték örök >nyugalomra.

Na, örülök, hogy ilyet is hallok, eddig inkább azok voltak túlsúlyban, akik azt mondták, hogy milyen szívtelen az egyház, még a temetésen is keresni akar.

Szerintem az összkép az, hogy a magyar társadalom nagyobb része egyházbarát. Amit az egyházi iskolák vitathatatlan sikerei is mutatnak. Azzal együtt, hogy sok olyan ember is járatja oda a gyerekét, aki nem vallásos, vagy akár ateista.

GrayBoy 2012.01.03. 11:30:39

@hallari:

Ismételten jelzem, a KDNP a Hit Gyüli listában maradását NEM támogatta, azt hiszem módosítót is adtak be miatta.

A Jobbik külön név szerinti szavazást is kezdeményezett, de nem ment át.

És én sem értem, hogy a többségi frakció miért ragaszkodott hozzájuk.

bandeirante 2012.01.03. 11:30:45

@hallari: Ja, hát ha az Ószövetség az alap, akkor öljük meg azokat, akik megsértik a szombat szentségét, hiszen ezt is előírja az Ószövetség. Sok egyéb olyan dolog mellett, amit ma már senki nem jut eszébe számonkérni. Lett ugyanis közben egy Újszövetség is.

hallari 2012.01.03. 11:32:23

@GrayBoy: ezért CSODA! :) /tényleg/

GrayBoy 2012.01.03. 11:35:02

@bandeirante:

Egyet értek a történelmi tényekkel. Én nem általánosan az összes vallásra, egyházra és csoportra utaltam, hanem az éppen "uralkodó egyházra".

Szerintem nem véletlen a Római Katolikus egyház ilyen erős befolyása.

De ne menjünk bele történelmi és vallástörténeti kérdésekbe, mert ez a blog talán nem erről szól és bevallom, bár van véleményem, annyira nem vagyok tájékozott benne. A jelenben egészen más problémákkal szembesülünk.

bandeirante 2012.01.03. 11:37:26

@GrayBoy: Persze, hogy nem véletlen, hanem egyértelműen a Habsburgoknak köszönhető.
De pl. Írországban sok száz éven keresztül a római katolikus vallás volt az üldözött, pedig messze a legtöbb híve volt. Szóval nem érdemes generalizálni, a valóság sokkal tarkább.

hallari 2012.01.03. 11:39:21

@bandeirante: nanana. Jézus azért jött, hogy betöltse a Törvényt, nemhogy eltörölje. Számos esetben szigorított (!) is, lásd pl. paráznaság (nála már a gonosz kívánság okáért asszonyra tekintés is annak minősül). Pál viszont a szombat tekintetében lazított (nyilván Isten utasítására, ahogy Jézus is), mondván, hogy aki ügyel a napra, az Úrért ügyel, aki pedig nem, az minden napot egyformának tart. Ne ítéljék meg egymást ebben a testvérek. Viszont adakozás szempontjából nincs változtatás, sőt, Pál, amikor gyűjtött pénzt akart vinni Jeruzsálembe Görögországból, akkor hozzátette, hogyha "méltó lesz" az adomány, CSAK akkor fogja elvinni! Egyébként külön utazott volna. Máshol írja a Biblia, hogy a makedónok pedig könyörögtek(!), hogy az adakozás szolgálatába(!) vegyék be őket. Látod, ez HIT kérdése. Ezért HIT Gyülekezete, nem Hagyományé.

bandeirante 2012.01.03. 11:42:08

@hallari: Szerintem ebbe ne menjünk bele, teológiai kérdésekről van szó. Nem ez a fórum az ilyesmi helye.
Amúgy ha visszanézed, valaki fölvetette, hogy a hitgyüli milyen rossz és be kellene tiltani, és én voltam az, aki ellenvéleményt fogalmazott meg, hozzátéve, hogy nem különösebben szimpatikus számomra a hitgyüli, viszont azt sem szeretném, ha alaptalan vádakkal illetnék.

GrayBoy 2012.01.03. 11:42:40

@bandeirante:

- Nem tudok számszerű adatot linkelni. Egy korábbi fórumbeszélgetés során kaptam egy ilyen statisztikát valakitől és érdekes módon, most Édesanyám temetésének intézésekor is megerősítettek ebben. Beszélgettem az ügyintézővel erről, (Budapest egyik legnagyobb temetője)

- Én is "egyházi" iskolába járok és közöm nincs az egyházhoz. Egyszerűen azt gondoltuk, hogy erősebb az oktatás. És bár én vagyok a legnagyobb kakukktojás, azért a csapat nagy része hasonlóan van ezzel

GrayBoy 2012.01.03. 11:47:58

@bandeirante:

Tényleg nem akartam ilyen élesen általánosítani, lehet, rosszul fogalmaztam. És tényleg nem értek ennyire hozzá, bevallottan.

Csupán véleményem volt és kommentemnek a lényege veszett el:

A befolyt pénzt ki és mi módon használja fel. Ténylegesen hitéleti és karitatív tevékenységre vagy "bizniszegyház" üzemeltetésére.

GrayBoy 2012.01.03. 11:49:53

@hallari:

Főleg úgy, hogy gyakorlatilag az egyetlen komolyan vehető ellenzéki televíziós csatorna pont a Hit Gyüli tulajdonában van.

hallari 2012.01.03. 11:54:33

@bandeirante: rendben, bár hozzátenném, hogy ilyen kérdésekben úgysem fogsz tudni elvonatkoztatni a teológiától, mivel a bizonyítás lényeges részét képezi. A társadalmi rész ugyanis folyamatosan változik és az egyénekre vagy egyének sokaságára való hivatkozás mindig is ingoványos talaj volt.

Gukker 2012.01.03. 11:58:54

@bandeirante: A temetések talán nem annyira reprezentatívak vallási/egyházi szempontból épp az idősebb korosztály miatt, de talán ha az egyházi/polgári esküvők arányát és annak változását meg tudná nézni valaki az lehet több információt adna.
Tekintetbe véve azt is, hogy Európában egyedülálló módon Magyarországon az egyházi esküvő nem számít hivatalos esküvőnek, tehát aki egyházi esküvőt akar annak polgárit is kell. Na ilyen sincs máshol.

hallari 2012.01.03. 12:00:24

@GrayBoy: igen. És ha ehhez hozzávesszük, hogy '98 után évekig micsoda "boszorkányüldözés" ment a gyülekezet ellen (kb. 1 éves APEH vizsgálat 40 millióért, az Akadémia 18 hónapig tartó SZIGORÚ akkreditációja, ami máshol éven belül befejeződik és jóval enyhébb lefolyású, a Bartus-könyv, a kormánypárti média támadásai, MIÉP-kampány, FKGP-képviselő kezdeményezése stb.), akkor különösen megdöbbentő a fordulat.

GrayBoy 2012.01.03. 12:28:45

@Gukker:

Na, ez egy érdekes téma.

Pedig aránylag könnyen megoldható lenne, hiszen a jogalkotónak csak az esketést végző egyházi személyek részére kellene bizonyos képzés után jogosultságokat adnia.

Azért is fura, hiszen pl. közjegyző gyakorlatilag majdnem, hogy bárkiből lehet.

GrayBoy 2012.01.03. 12:57:52

@hallari:

A politika és az egyházak viszonya ezek szerint az éppen aktuális érdekek és ellenérdekek mellett folyamatosan változik. Fura dolgok ezek.

bandeirante 2012.01.03. 13:14:36

@Gukker: A házasságkötéssel az a baj, hogy pl. a katolikus egyház elváltakat nem esket, tehát nekik esélyük sincs egyházi házasságra. Pár éve felvetődött, hogy az egyházi esküvő legyen egyben világi is, lett is nagy felhördülés a liberális oldalon. Egyébként különösebb tudás nem kell a polgári esketéshez, hiszen pl. minden polgármester jogosult esketni, pusztán azért, mert ő a polgármester.

bandeirante 2012.01.03. 13:15:35

@GrayBoy: Éppen ez bizonyítja, hogy nem kell félni az egyházi iskoláktól. Én amúgy keresztyén ember vagyok, mégsem járatom a gyerekeimet egyházi iskolába (pedig az lenne a legközelebb).

Gukker 2012.01.03. 13:22:43

@bandeirante: Az érdekes az, hogy ez minden más országban probléma nélkül működik az egyházi esküvő hivatalossága, kivéve itthon.

GrayBoy 2012.01.03. 13:45:04

Na, közben megtaláltam a papírt és rájöttem, hogy butaságot írtam. A Jobbik nem ügyrendit adott be.

A törvény részletes vitájához tartozó ajánlás, (5313/28) utolsó pontjában kérték a Hit Gyüli törlését a melléklet felsorolásából. Miután sem a bizottságok, sem az előterjesztő és sem a kormány nem támogatták ezt, ennek a pontnak a tárgyalásához kérték a Házszabálytól való eltérést, a név szerinti szavazást.

Csak a pontosítás véget.

bot23 2012.01.03. 14:10:04

Ezt a TÉMÁT elég jól kiveséztétek, kár, hogy a blog témájától nagyon elkanyarodtatok. Biztos tanulságos valakinek?????? A mi családtagjaink támogatják elég erősen a szci . egyházat sajna!
A lényeg: megmaradt a szci. a mi legnagyobb kárunkra!!

hallari 2012.01.03. 14:39:20

@GrayBoy: miért fura? Igazából pont a jelenlegi helyzet húzza alá a dolog csoda voltát: egy olyan párt, ami tíz éve ellene volt ennek az egyháznak ÉS AZÓTA MIT SEM VÁLTOZOTT, sőt, beemelte a KDNP-t maga mellé vallási támogatónak megszavazza egy kisegyház egyházi státuszát. Ez nem természetes, ehhez természetfölötti kell.

anonViktor 2012.01.03. 16:00:40

Sziasztok!

A hozzászólások túlnyomó többségével baj van, mert nem vagytok hajlandóak olvasni, csak írni. Jó példa erre bandeirante, mert bár hajlandó az építő beszélgetésre, de csak és kizárólag a saját érveit hangoztatja, ahelyett, hogy a felhozott érveket megcáfolná. A korábban idézett bejegyzés (vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=10304) egyetlen vonatkozó állítására sem reagált érdemben. Az első szóra, mármint, hogy "valláskritika" reagált, mert szerinte ettől már biztosan egyoldalú a tartalma.

Egyébként felhívom mindenki figyelmét arra, hogy a Hit Gyülekezete nevű veszélyes szekta belső élete éppen olyan embertelen visszaélésektől hangos, mint a Szcientológia Egyháza, csak kisebb mértékben. Lásd még a korábban kilépett vezető (Bartus László) könyvét. mek.niif.hu/03200/03271/03271.pdf

V.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.03. 20:14:46

@GrayBoy: "Az már más kérdés, hogy az így megszerzett pénzt helyesen használják e fel, (hitoktatás, karitatív tevékenység, emberi életek jobbá tétele), vagy a saját zsebüket tömik meg vele a vallás álcája mögött."
Hát sajnos a "gyüli"-ben tök normális Nagy Sanya külföldi "tanulmány" útjainak szponzorálása. A bevétel meg adómentes. Ugyi....
De a fityesz sem akarhat bajszot akasztani azzal az egyházzal, amelyik az egyik legtöbb pénzt kapja az 1%-okból.

bot23 2012.01.03. 20:32:29

Hát a N.Sándor milliárdos házikója ami mostanság épült, az a havi fix-éből készült el?A tagság pénzének nagy része legyen az bármi féle egyház, párt stb. mindig a vezetők zsebébe landol. Még ők dőzsölnek addig a tagságnak kuss! Jelenleg a több tízmilliós jutalom fizetések MÁV, Fejl. Bank. stb. , míg a MÁV veszteséges. Egyik hit gy. ismerősöm házára bejárati ajtó kellett volna, de ő befizette a maga kis 10 %-át és nem futotta az ajtóra a maradék, míg átszellemülten mesélte kollegáinak, hogy a főpapjuk N .S kacsalábon forgó házat épít/ NORMÁLIS ??/

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.03. 20:40:55

@hallari: "Most pedig, ha figyelembe veszed, hogy a KDNP a Fidesz vallási tagozata, akkor egyenesen CSODA, hogy a H. Gy. egyáltalán listába került, nem pedig betiltották."
Az HGy az egyil legtôbb 1%-ot gyűjtő 1ház. Szerinted ez megmozgathatja a szavazatokra ácsingozó politikusok szívét? ;)

hallari 2012.01.03. 21:54:40

@anonViktor: ez hazugság. Bartus László ellen a H. Gy. pert indított, miután ez az ember egy viszonylag hosszú, káromkodásokban és szidalmakban bővelkedő üzenetet hagyott az üzenetrögzítőn. A bíróság elítélte az újságírót és kártérítést is megállapított. A könyvében szereplő tendenciózus rágalmakat pedig az Élet cáfolta meg. Arról nem beszélve, hogy abban az időszakban (kb. 10 éve) a Fidesz is a H. Gy. ellen volt, folyamatosan figyeltették, fényes nappal (!) szerelték fel a vezetőségi terem fölött a lehallgató készülékeket az NBH emberei (a biztonsági őrök szóltak a vezetőségnek, akik nem foganatosítottak semmilyen ellenintézkedést a politikai helyzet miatt).
Mindezek ellenére SEMMILYEN bizonyítékot nem találtak Bartus (és Piszter E., Takács F., Görbicz T.) vádjaira, pedig elég intenzíven kerestek.

Egyébként pedig tisztázva lett: a H. Gy. nem szekta.

anonViktor 2012.01.04. 07:07:39

@hallari: Sajnálom. És kicsit csalódott is vagyok. Nem hittem volna, hogy ennyire naiv, elvakult hívőként ide írsz. Elég sok csalódás fog még itt érni.

Először is attól, hogy Bartus Laci mérgesen telefonált egyet, amiért büntit kapott, a könyve még teljesen hiteles maradt. Aki ismeri az érintetteket, az jól tudja, hogy így van. Másodszor a könyv célja egyáltalán nem lejáratás, ha az lenne, akkor nem csak arról szólt volna, hogy Németh Sándor hogyan lopja össze a pénzt a szektából, az elkényeztetett korcs fiacskája hogyan szívja a hívők vérét, vagy hogy miért szorulnak miatta pszichiátriai kezelésre saját hívői. Még az SZDSZ kapcsolatról is nagyon visszafogottan nyilatkozott a könyv.

Harmadszor pedig attól, hogy a köztudottan elmaradott magyar igazságszolgáltatás nem képes egy ilyen szektát a helyén kezelni, még nem lesz a szekta ártatlan. A szcientológiát sem tudják helyén kezelni, ahogyan sok más országban sem.

Szekta. És veszélyes. Különösen a tagjaira. Németh Sándor pedig pontosan olyan önimádó, lelketlen, pénzéhes szörnyeteg, mint LRH, csak nem sikerült nemzetközi szintre emelkednie. (Próbálta).

V.

hallari 2012.01.04. 11:55:38

@anonViktor: én 20 éve vagyok hívő. TUDOM, kicsoda Isten, és hogy N. S. jól szolgálja őt, mert ha nem így tenne, akkor már rég szétment volna a gyülekezet.
Bartus nem mérgesen telefonált egyet, hanem benne lévő oktalan gyűlöletét és beteg pszichéjének ellentmondásait zúdította a gyülekezetre. Tudsz róla, hogy előtte ő a házát eladta, és azt a pénzt odaadta N.S.-nak????????? Aki azt mondta, hogy nem fogadhat el ekkora áldozatot, mert nem akarja, hogy a gyülekezet tagjai hajléktalanok legyenek az adakozási kedvük miatt és visszaadta a pénzt. Ezután pattanhatott el valami Bartusban, úgyhogy ő nem stabil pszichikailag (és szellemileg).

Én tudom kinek hiszek, úgyhogy nem fog csalódás érni, és nem szorulok pszichiátriai kezelésre sem, ellentétben Bartussal, aki már akkor sem volt százas, amikor odajárt. Ő simán csak a beteg pszichéjét vetítette ki a gyülekezetre és látott bele olyan dolgokat hétköznapi folyamatokba (gyerek támogatása, vezetői tevékenység stb.), amik bárhol máshol a mindennapok természetes részét képezik. Ezt egyébként egy hosszas APEH és nemzetbiztonsági vizsgálat is bizonyította, úgyhogy ha ezek ellenére te neki hiszel, akkor elég naív vagy. Vagy szándékosan rosszindulatú (ez inkább valószínűnek tűnik számomra).

anonViktor 2012.01.04. 12:10:46

Sziasztok!

Próbálok röhögés közben írni. hallari gyakorlatilag Transzi hitgyülis változata, csak sokkal brutálisabb mélységben. Megpróbálom összefoglalni a fentieket:
1. Németh Sándor jól szolgálja Istent.
2. Németh Sándor híveitől nem fogad el házat. Fél házat igen, de csak akkor ha a maradékban az egy szobára jutó lakók száma nem haladja meg az imakommandónál egy szobában dolgozók számát.
3. Akinek a házát Németh Sándor nem fogadja el, az instabillá válik.
4. Aki kilép a Hit Gyülekezetéből, és pszichiátriai kezelésre szorul, az már eleve betegen lépett be, mert ezt nem okozhatta Németh Sándor, de a Hit Gyülekezete.
5. Aki kilép, az hazudik.
6. Aki kilép, azt az APEH és az NBH vizsgálja.
7. Ha Németh Sándor rosszul szolgálná Istent, szétmenne a Hit Gyülekezete. Tehát LRH is jól szolgálta Istent, mert a Szcientológia sem ment szét. Pedig több ideje volt rá, mint a Hit Gyülekezetének.
8. Esetleg Németh Sándor = LRH, sőt talán = Tom Cruise, elvégre ő sem ment szét. (Az első felében lehet valami).
9. Majdnem elfelejtettem. Aki nem szorul pszichiátriai kezelésre, az tudja kicsoda Isten, és hogy Németh Sándor jól szolgálja őt.

V.

GrayBoy 2012.01.04. 15:30:38

Tényleg nem szeretném tovább szaporítani a Hit Gyüli -vel kapcsolatos írások tömegét itt, de ugye azzal tisztában vagytok, hogy a Hit Gyüli EREDETI kitalálója (pontosabban alapítói) NEM Németh Sándor és a háttérben nem ő él ebből a legjobban ma sem.

bot23 2012.01.04. 23:31:33

@GrayBoy: Hanem ki? Áruld el a titkot.

antiszci17 2012.01.05. 07:04:18

@hallari: Úr Isten, ezt a szöveget a nevek kicserélése után imádná minden elvakult szcientologista!!!!!

bot23 2012.01.05. 09:45:40

Reformer! Mi újság az ígéreteddel, hogy 2 hét múlva nagy durranás! Lehet már tudni róla valamit????

Reformer 2012.01.05. 11:06:36

@bot23: 2 hétig dolgoztam egy nagyobb projekten. ígéret nem kapcsolódott hozzá :)

antiszci17 2012.01.05. 11:55:32

@Reformer: Valóban nem ígértél semmit, de azért mi kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült! Ugye beszámolsz róla ha már lehet?

anonViktor 2012.01.05. 13:11:57

@GrayBoy: @bot23: Szia!

Egy apró formai tévedésről van szó. A Hit Gyülekezetét valóban Németh Sándor alapította, csak nem ezzel kezdte a karrierjét. Mire ő kitanulta, hogy a Biblia kifacsarásából hogyan lehet pénzt csinálni, addigra már többen másolták itthon az amerikai szektákat, és ő csak csatlakozott. Idézek:

"A gyülekezet magyar irányzatú. Alapítója Németh Sándor, aki elõbb teológiát is tanult katolikus volt, majd késõbb a reformátusok között - említése szerint - megkapta a "Szentlélek keresztségét". 1978-as újbóli vízkeresztség felvételét követõen 1979-tõl önálló imacsoportot szervez. Eleinte az ISTEN GYÜLEKEZETE elnevezésû közösségben tevékenykedtek, majd a nyíregyházi alapítású, metodista jellegû Magyarországi Evangéliumi Testvér közösséggel és külföldi szabadkeresztény közösségekkel keresték a kapcsolatot. Törvényes elismerésük 1989-ben történt, kiadványaik a külföldi új-pünkösdista mozgalommal állnak kapcsolatban."

További információk a számtalan hely közül például itt: antiszekta.gportal.hu/gindex.php?pg=13727477

Aki pedig jót röhögne, annak ajánlom Dr. Flash vonatkozó összefoglalóját, ami miatt hisztizett is Németh Sándor a Google-nál, meg akinél még bírt:
drflash.hu/htm/varsa.htm

V.

GrayBoy 2012.01.05. 18:55:34

@anonViktor:

Oké, maradjunk ennél a verziónál, bár nekem kicsit másképp van tudomásom a dologról.

Muster Mark 2012.01.10. 22:18:20

Bullshit.

Szerintem DM nem SP, hanem PTS.

Az "L.Ron Hubbard Library", akik az RTC-t irányítják, meg egy elnyomó szervezet.

Amellett vannak bolygószintű elnyomóink is. Thetaszintű elnyomók is vannak. Mert nem az az enthéta, aki kritizálja ami nem tetszik, hanem az az igazi enthéta, aki fizikai eszközökkel, például elektromágneses sugárzással befolyásolja a bolygó hangulatát.

Jellemzően rontja persze, de minden esetben
aberrálja.

A Föld egy börtön. Ugyanazok a szerepek élnek itt is, mint egy börtönben. Az őrök, a spiclik, a cellakirályok és a börtönbuzik, a köcsögök, a kannibálok, a balekok mind-mind létező szerepek. Csak nem mindig vesszük észre őket.

Egyszer legyőzzük az őreinket. Tömeges szökésre már volt példa.

Muster Mark 2012.01.10. 22:23:33

+ addendum: a szcientológia képessé teszi a rabokat a szökésre, vagy az ellenállásra. Ezért az őrök most tönkreteszik.

Tudjátok, hogy az "L. Ron Hubbard Library" ténylegesen néhány new yorki zsidó ügyvédet jelent, akik még csak nem is szcientológusok?

A szcientológusok számíthatnak rá, hogy haláluk után az eddigieknél sokkal keményebb és alaposabb feledés-implantokban lesz részük.

Azokat az aberrációkat nem feltétlenül lehet majd OT-8-ig kiauditálni legközelebb.

Egy szűk kört kell létrehozni, és abban állni ellen. Akinek van esze, kiugrott vagy kirúgott szci csoportokat keres, és ha nem talál, akkor alapít.

Ha az egyház még fogadja, akkor pedig ott próbál minél több tudást és szolgáltatást megszerezni.

Könyvbirodalom · http://konyvbirodalom.blog.hu/ 2012.01.11. 19:44:14

A Szcientológia Egyház jelenleg még egyházként működik, ez a neve, semmi sem változott. Ismerősöm dolgozik ott, nem lettek (még?) egyesület.

anonViktor 2012.01.12. 10:42:28

@Muster Mark: Szia!

Te most beszívtál, humoros vagy esetleg szcientológus vagy?

V.

Ammonia73 2012.01.12. 15:18:40

@Tanakodó: "nem lettek (még?) egyesület."
Azon egyházak, akik decemberig regisztrálták magukat (kb.80), februárig még egyházként vannak nyilvántartva, onnantól pedig amennyiben nem kapják meg az egyházi státuszt egyesületként léteznek tovább. Ennyi.

Muster Mark 2012.01.14. 22:31:54

@anonViktor: Eretnek szci voltam 2 órával ezelőttig. Úgy gondoltam, hogy a szci az egy jó elgondolás, de az L. Ron Hubbard Library mögött álló jogászok tönkretették.

Úgy gondoltam, hogy ők az SP-k, és Miscavige meg a PTS-ük. És aszerint tettem, ami szerintem a legjobb:

megkíséreltem egy eretnekszcientó mozgalmat létrehozni, aminek a végső célja a szci eredeti célja lett volna. Célom volt az is, hogy a cult berkein belül - mint mókus - elérjem a release állapotot (a clear szerintem humbug, afölött meg pláne).

De rájöttem, hogy ez lehetetlen.

Elolvastam ugyanis ezt: www.hagiosz.net/

És most már tudom, hogy az egész szcientó egy veszélyes démoni befolyás eredménye, és ezért gyökerestül ki kell irtani.

Elmondtam egy imát, és - Jézus Krisztus nevében! - úgy döntöttem, hogy kiirtom a lelkemből a szcientó démonokat.

Majd pedig 2 órával ezelőtt fogtam az összes szci könyvemet - volt vagy 10 kiló -, és elvittem a papírgyűjtő konténerbe.

Életemben a szcientológia mindörökre véget ért.

Muster Mark 2012.01.14. 22:32:36

Az Úr Jézus kegyelme legyen veletek mindörökké!

anonViktor 2012.01.15. 10:01:40

@Muster Mark: Már értem! Te olyan értelmes ember vagy, aki már elhitte, hogy annyira sokat látott, hogy amit mások látnak, de ő nem, az nem is lehet valóságos. Ezért csak gúnyolódni érdemes velük!

Jól van, nem bánom, tőlem aztán humorizálhatsz itt egész nyugodtan. Bár semmivel sem vagy hasznosabb mint Transzi, vagy a másik elmebeteg, de legalább lehet benned humort felfedezni, ha nagyon figyel az ember.

V.

Muster Mark 2012.01.16. 20:53:07

anonViktor: ne ítélj...

Muster Mark 2012.01.16. 20:56:55

Hú anonViktor, te nagyon be vagy állva...

Jézus Krisztus nevében, távozz belőle, sátán!

Muster Mark 2012.01.16. 20:58:18

AnonViktor, mondd azt: "Isten, ha létezel, kérlek segíts rajtam"

keng 2012.01.16. 21:38:35

@hallari:

"TUDOM, kicsoda Isten"

erre mondják azt, hogy ahány ember annyi féle szokás :-)

keng 2012.01.16. 21:45:15

sanyi meg a ron amatőrök. van egy fickó a Balkánról aki állítólag olyan szinten tolja a butítást, az emberek olyan jézusi erőt tulajdonítanak neki, hogy "előadásokon" csak kimegy a színpadra és az emberek szétesnek.
nem kell beszélni szövegelni semmit, egyszerűen csak ott áll és viritják a lóvét.

ennél egyszerűbben nem lehet ezt megoldani - ő nyert

Ammonia73 2012.01.25. 12:41:28

Ref! Most jut eszembe! Nekünk is vannak dokumentumaink...nem rakjuk fel úgy szépen egyben mindet valahová? De ide is jó lenne egy posztba...hogy aki keresi, megtalálja egy helyen. Iránylevelek, fényképek, scannelt papírok, stb. :)

Reformer 2012.01.25. 15:18:25

@Ammónia73: gondoltam rá, elkezdtem majdnem csinálni egy wikit, de csak a bejegyzésig jutottam...

Ammonia73 2012.01.25. 15:30:21

@Reformer: segítek szívesen, csak szólj! :)

Ammonia73 2012.01.25. 18:38:37

@Reformer: van egy posztötletem, csak nem tudom, volt-e már erről szó itt...elküldöm e-mailben :)
süti beállítások módosítása