Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Legszebb öröm a káröröm

2011. április 12. - Reformer
Előzmény: 
 
 
Idézet az egyház sajtóközleményből: 
 
"Máshogy kezelem a dolgokat, akár mekkora is a nyomás. Ha fel is felforrósodnak a dolgok a fociban, én akkor is higgadt tudok maradni. Ahelyett, hogy harcolnék, inkább boldoggá teszem az embereket.”
 
A Szcientológia Ferenc életének szerves része lett. Alkalmazza a munkájában, és az élet többi területén.
 
 „Nem gondolkozom azon, hogy »Ó, most éppen a Szcientológiát használom« – mondja Ferenc.
„Természetes módon alkalmazom azt, amit megtanultam. És a választási lehetőségek teljesen ésszerűek.” “Nemrég rosszalló pillantásokat próbáltam vetni magamra a tükörben. Igyekeztem úgy kinézni, mint az a dühös ember, aki voltam,” folytatja Ferenc „Nem sikerült… Csak röhögtem. Nagyon optimista vagyok a jövőt illetően. Az élet végtelen lehetőségeket tár elénk.”
 
Mészáros Ferenc OT V-ös szinten van a szcientológiában. Az egyház hivatalos weboldala szerint többek között a következő képességeket adta neki a szcientológia:
 
... elnyeri azt a képességet, hogy felismerje a problémák tényleges forrását, és ezen a ponton azok megszűnnek problémának lenni. 
 
... megnövekedett konfrontálási képességgel és több tapasztalattal nézzen szembe a jövővel, és kihasználja élete változásának kétségtelen előnyeit.
 
... most jó képességű ember az életben is. Mint ilyen, jobban kontrollál, tudatosabb és több személyes hatalmat élvez
 
 
Március közepén történt:
 
 
A PMFC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Mészáros Ferenc, a klub korábbi bajnoki ezüstérmes és válogatott játékosa lesz a másodosztályú csapat új vezetőedzője.
 
 
Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el szombat este a PMFC a labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában. Mészáros Ferenc tanítványai, bár mezőnyfölényben játszottak, egygólos vereséget szenvedtek az előzetesen esélytelenebbnek tartott BKV Előrétől. A PMFC labdarúgói ismét füttyszó és gúnyos taps mellett vonulhattak az öltözőbe a találkozó végén. A mostani vereséggel - ha a Gyirmót nyer vasárnap a Honvéd II ellen - rendkívül nehéz helyzetbe kerülhet a feljutásért küzdő Pécs. Mészáros Ferenc a sorozatos kudarcok ellenére sem mond le a vezetőedzői posztról.
 
Van róla origo.hu cikk is.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr502819093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonViktor 2011.04.12. 10:02:07

Sziasztok!

Ezzel minden teljesen rendben van. A Szcientológiában megszerezhető képességek szelektívek. Például a konfrontálási képesség, ami csak a szcientológus alárendeltekkel szemben hat igazán.

Nyilván az edző pajtás konfrontálási képessége is csak a saját szurkolóival szemben működik igazán. :)

V.

norbert79 2011.04.12. 13:20:01

Kis elképzelős játékot hadd játsszak:

"... elnyeri azt a képességet, hogy felismerje a problémák tényleges forrását, és ezen a ponton azok megszűnnek problémának lenni." -> Elképzelt jelenet: 'Neeem, nem ég az a lepedő, el fog szépen aludni az a tűz, csak mert Én úgy akarom... Nem, a karom sem ég...'

"... megnövekedett konfrontálási képességgel és több tapasztalattal nézzen szembe a jövővel, és kihasználja élete változásának kétségtelen előnyeit." -> Elképzelt jelenet: 'Milyen szép csillogó kése van annak a barna bőrű embernek. Biztos csak szalonnát akar vágni vele, mert Én így akarom...'

"... most jó képességű ember az életben is. Mint ilyen, jobban kontrollál, tudatosabb és több személyes hatalmat élvez" -> Elképzelt jelenet: 'Én azt akarom, hogy az a nő rám nézzen, mert Én akarom így... Rámnéz... Működik... Élvezi a mustárfoltot arcomon, mert Nekem tetszik. Én kontrollálok...'

S összességében: 'Mi vagyunk a legjobbak, az eredmények nem igazak, mi vagyunk a jobbak, mert Én úgy akarom. Az eredmény hazudik, de majd megváltoztatom a MEST-et, s múltból is törlődni fognak az eredmények.'

Minden hasonlóság vagy egyezés valódi eseményekkel nem a véletlen műve.

norbert79 2011.04.12. 13:21:39

S már csak egy kérdésem lenne: Milyen lehet egy szcientológus lemming? :)

Warlimont 2011.04.13. 18:26:00

Taktikai megbeszélés a PMFC-nél:

- Ne az ellenfelet lássátok. Képzeljétek azt, hogy 11 PSZICHIÁTER van ott szembe veletek a pályán. Ők az igazi ellenfeletek.
- És mit csináljunk a labdával, Mester?
- Ki beszél itt labdáról?? Itt vannak ezek a könyvek. Ajándék, majd levonjuk az árát a pénzetekből. Olvassátok el, azután....

Stb.

citrofail 2011.04.14. 07:39:09

Csak azt nem értem, hogyhogy nem hat a MEST kontroll a labdára...
süti beállítások módosítása