Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kapcsolatmegszakításra kényszerítés a gyakorlatban

2011. március 17. - Reformer

 

Ezzel az üzenettel vegzálja az egyház "Vezető etika tisztje" egy bizonyos B.P. nevű "elnyomó személynek" nyilvánított ex-szcientológus szcientológusnak tartott ismerőseit az iWiW-en.

Adatvédelmi megfontolásból az illető "elnyomó személy" nevét töröltem, és az "etika tiszt" nevét is. 

Kedves ...!

A nevem P. Andrea, a Budapest org Vezető Etikatisztje vagyok. Mint Ön is bizonyára értesült róla, B. P.-t az Egyház elnyomó személlyé nyilvánította néhány hónappal ezelőtt. Az erről szóló kiadványt megtekintheti az Egyházban. A Bevezetés a Szcientológia Etikába könyv szerint elnyomó cselekedet a következő: 

" Továbbra is fenntartani a kapcsolatot egy, a HCO által elnyomó személynek vagy csoportnak nyilvánított személlyel, illetve csoporttal." LRH

Ezért szeretném megkérni, hogy amennyiben Ön Szcientológusnak tekinti magát, és nem kíván részt venni elnyomó cselekedet elkövetésében, jelezze számomra, hogy hogyan kívánja kezelni azt a helyzetet, hogy Ön jelenleg is fenntartja a kapcsolatot B. P-vel. Amennyiben ezt a kapcsolatot a jövőben is fenn kívánja tartani, kérem az ilyen irányú szándékát is jelezze számomra. 

Köszönettel: 
P. Andrea
Vezető Etikatiszt Budapest 

Egyébként az USA-ban már 2009 novembere óta van az egyháznak "önkéntesekből" szervezett Facebook-rendőrsége, akik szólnak, hogy kivel kell megszakítani a kapcsolatot. Úgy látszik, Magyarországra is eljutott az új irányvonal.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr822748056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Érdemes a hirdetések mögé lesni 2011.03.21. 07:30:23

A távmunkás hirdetéseket böngészve, lépten-nyomon beleütközöm egy "egyedülálló humán tevékenységet végző Részvénytársaság"-ba, amely egy "a piacon egyedülálló internetes szervezői tevékenység"-et kínál, míg máskor meg egy "társ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2011.03.17. 21:10:54

A szcientológiában mindig is "divat" volt dobálózni a kapcsolatmegszakítással, hisz ez a legegyszerűbb "kezelése" a dolgoknak.

A lényeg az, hogy ha valaki, aki rájött a dolgokra, próbál másokat felvilágosítani, az nem jó! ugye :) mondja a szci- ezért ajánlja ezt- de mondjuk, emlékszem egy esetre, amikor egyik barátom megkérdezett egy ügyvezetőt egy orgban, hogy anyukája nem támogatja, hogy ő a Sea Orgba menjen, mi a megoldás?
Erre a válasza kapcsolatmegszakítás volt
Erre a szcientológiával?
nem : Anyáddal
Oo
Ennyi. Mindig is ilyen struccpolitikát folytatott / folytat az egyház, mert azt hiszi, ha nem kommunikálok a rosszal, akkor nincs is. Aztán meg bejelentem, hogy a nem létező, "megtévesztett" Anonymuszt felszámolja- ami persze színt úgy nem igaz.

Ezen a levélen már meg se lepődök.

Hisz ha efféle baj van, akkor kétféle megoldás létezik:

1, kezelés

2, kapcsolatmegszakítás

1, ez a nehezebb időigényesebb kivitelezés, ez azt jelenti, hogy egy nem szci, vagy anti szci t meg kell győzni, hogy szci legyen (akkor van kezelve a dolog)

2, kapcsolatmegszakítás

ez a legegyszerűbb, leggyorsabb (de nem a legkifizetőbb :( Módja a dolgoknak- gyakran saját családban is előfordul- ami szerintem undorító!

Üdv

Dr. A. Nordenholz 2011.03.17. 21:16:20

Úgy tudom, az USA-ban a szci(fi)entológián kívül mindössze két (orthodox) egyház van, amelyik hasonlóan kemény módon lép fel a volt tagokkal szemben.
A szci(fi)entológia egyház az anonimous-t terrorizmussal vádolja. Van egy olyan mondás, hogy mindenki magából indul ki. A szci(fi)ben szintén van olyan elmélet, miszerint azzal vádolsz másokat, amit magad követsz el.
A fenti levélből látszik, hogy a szci(fi)entológia egyház mentális terrorizmust folytat a tagjaival szemben. Bár "finoman" (ez a hírhedt 1.1 -rejtett ellenségeskedés - tónus) próbálnak agressziót elkövetni. Nyílván azért, nehogy jogilag támadhatók legyenek.
Az üzenet egyértelmű. Te jelzed a szándékodat, hogy nem kívánod megszakítani a kapcsolatot, majd téged is kinyilvánítanak. Azaz arra szólítanak fel, hogy ne tarts fenn kapcsolatot egy olyan személlyel, aki kilépett.
Hülye, aki egy ilyen levelet kap és nem a szci(fi)entológia egyházzal szakítja meg a kapcsolatot. Előbb-utóbb úgyis elfogynak:)
Mellesleg jogszerű eljárás ez?

És milyen indokkal nyílvánították ki BP-t? Feltennéd az eredeti dokumentumot?

béla 23 2011.03.17. 22:38:01

Én már megéltem egy ilyen beszélgetést a szcis gyermekemmel, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe LRH volt a másikban én, és a feltétel, ha támadom az egyházat akkor nem jön haza. Ez egy szülőnek nem könnyü feldolgozni, hogy sok évi nevelés , tanítatás ápolás után pár év a szci-ben és egyenlőek az esélyeink. Ez nem semmi!!! Soha nem gondoltam volna, hogy ezt a kérdést nekem szegezik valaha, de elfogadom, mert imádom a gyermekem, de a harcot nem adom fel.

sharvere 2011.03.17. 22:48:36

@béla 23: Sok kitartást hozzá! Drukkolok. Egy árva hozzászólásban olvasni a legszomorúbb, hogy ilyen tényleg van, ráadásul már Itthon is.

Muster Mark 2011.03.18. 06:31:29

Ó, hát ez egy igazán finom disconnect mód volt.

A köcsögebb fajtánál elfelejtik az elbocsátó szép üzenetet megküldeni. Sőt, az összes benti pajtásod is elfelejti. Ez ugyan nem nagyon szabályos, viszont diszkonnektált játékosnak nem nagyon van belső jogorvoslat.

Muster Mark 2011.03.18. 06:32:29

@Dr. A. Nordenholz: Azért még nem feltétlenül nyilvánítanak ki. Kevesen ismernek erre gyakorlati példát.

stukov1 2011.03.18. 06:56:52

Mit fognak vajon csinálni, ha megszavazzák az új egyházi törvényt: min 10000 fő kell egyházalapításhoz, és a meglévőket is újra kell regisztrálni:)
Vannak összesen 10000-en?, nem hinném.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.03.18. 07:26:29

Először is P. Andreát szekszuálisan úgy vegzálnám, hogy egy életre elfelejtené az egyházát...

zsitva 2011.03.18. 07:31:48

Etikatiszt?

Már minden szír-szar szervezet tisztet nevez ki?
A kinevező(k) tudják mint jelent a tiszt szó jelentése ?

Murderface 2011.03.18. 07:33:52

"Kedves P. Andrea!

Mi közöd hozzá, hogy én kikkel tartom a kapcsolatot? Egyáltalán ki a búbánatos faszom vagy te? Húzzál vissza szopkodni a B-kategóriás, halott sci-fi íród löttyedt farkát, és foglalkozz a saját dolgoddal, te kiélt, szeretet- és hataloméhes, félresiklott életű ribanc!
Bekaphatod, ha hagyom!
Üdvözlettel, és a soha viszont nem látásra:
...

U.I.: Meg se próbálj fenyegetni, tudom hol laksz!"

Csak tippeltem, de remélem ez a helyes válasz :D Mit nyertem? :)

DeMarco 2011.03.18. 07:49:20

@béla 23: Ez is szörnyű, de ez a jobbik eset. Mert legalább neked van választásod és hozzád bármikor visszamehet, ha megunja az agymenést.

Sokkal nagyobb a probléma, ha a szülőt hálózzák be és erre kényszeríti a gyerekeit, akiknek viszont nincs választásuk...

2011.03.18. 07:53:15

Az ilyen emberek, akiknek szükségük van ezekre a hülyeségekre (HIT, Elronhábbörd hívők, keresztény, ortodox...egyházak - szabadon választható), azok valahogy sohasem voltak boldogok, sohasem kajáltak, dugtak, piáztak, szórakoztak egy nagyot.

Egyszerűen nincs életük! Azt hiszik, hogy majd ezektől boldogok lesznek, pedig kb annyi célt és boldogságot kapnak, mint egy hangya szívrohamot.

Sok retard!

Murderface 2011.03.18. 08:15:04

@Hivatásos beszólóművész: Sajnos ilyen az ember lelki felépítése, valamiben hinni kell, a legtöbb egyház pedig ezt ki is használja. Én pl. abban hiszek, hogy nincs isten :)

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.18. 08:17:30

Nem a scientológia védelmében mondom, de minden csoport elutasítóan viselkedik azokkal szemben, akik nem hajlandók csatlakozni, vagy neadjisten ártanak a csoportnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.03.18. 08:23:17

No de a belépés önkéntes. A kérdés az, hogy ki akar ilyen bagázshoz tartozni???

csoko20 2011.03.18. 08:37:06

@vicsigabi: Egyetlen fradista ismerősöm se mondta, hogy nem barátkozhatok debreceniekkel, vagy fehérváriakkal...

De csak ha a vallásnál maradunk: van olyan dolog is, hogy ökumené...

Beefboneknock (törölt) 2011.03.18. 08:54:39

@vicsigabi: ebben van némi igazság, de inkább csak akkor ha ártasz a csoportnak, a cikk a scik reakciójáról szó, amit nem hívnék "normális" elutasításnak. Ha általánosságban beszélünk, nyilván a csoport érdeke megvédeni magát a bomlasztó ártó egyénektől, de ez a fajta önvédelem a szekták jellemzője.

lüke 2011.03.18. 09:00:18

a hülyeség határtalan
@vicsigabi: azt a csoportot pártnak nevezik ? vagy mi?

ostvan 2011.03.18. 09:09:52

Sajnos, egyes emberekben nagyon erős a vágy, hogy tartozzanak valamilyen csoporthoz. Ezeket keresik, ezeket válogatják ki az ilyen "egyházak", galerik és pártok. Az a család tragédiája, hogy a gyerek nem érzi olyan csoportnak a családot, ahol oltalmat találna.

Állítsuk meg a ......... 2011.03.18. 09:20:17

A hitgyülisek is hasonlóképpen üldözik a kilépő tagokat, hallottam már kárálni hitgyülis tagot, a munkahelyen hangosan átkozódott a kilépett tagra.
Aki nincs velünk az ellenünk van jelszóval.
Nekem ezek a szekták nem jelentenek semmit, legalábbis nem tudok semmilyen pozitív dolgot csatolni hozzájuk.
A kábszeres sci vezér, meg német sanyika között nincs éles határvonal.
Mindkét szekta a tagok pénzére hajt.

2011.03.18. 09:23:36

@Murderface: keménykedni ők is tudnak. Például tudják, hogy te hol laksz (aki ilyen levelet írsz nekik) és a sötét utcán picit el fogsz csúszni... jellemzően 8 napon túl gyógyulóan.
Vicces amikor valaki rambónak képzeli magát.

Zuzimama 2011.03.18. 09:25:30

Nem most jutott el Mo.-ra szcináci tevékenység.
Mi a párommal 2001-2002-ben dolgoztunk Szegeden egy szci kézben lévő nyelviskolában. Én 1 év után kiszálltam, mert annyira erőltették az egyházat, de a párom még maradt vagy 1/2 évet. Azalatt a fél év alatt többször felszólították, hogy szakítson velem, mert én nem kívánatos személy vagyok.

WOWBAGGER 2011.03.18. 09:44:10

@Kulics:

ja a magadfajta rettegi biztos elcsúszik, mindenen.

"P. Andrea
Vezető Etikatiszt Budapest "

tiiiiiszt???? bazki ezeknél a majmoknál tiszti rangbesorolás van? ....ez most egyház vagy fél.kat. szervezet vagy csak simán unatkozó elmebetegek lerakata?
faszé nem bsszák őket vissza ámerikába, ott legyen hülye az összes ilyen beálítottságú, itthon úgyis túlkínálat van az szektásított egyházakból és személyes megváltókból.

Exploiter 2011.03.18. 10:03:52

@Kulics:
Keménykedni?
Láttál te már szcit? :)

El kell hajtani a bús picsába mindet.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.18. 10:18:50

Nem hiszem, hogy nagyon kétségbe esnének akkor, ha felemelik a létszám törvényt. Majd valamelyik nyugati csapat leányvállalata lesznek, és az ottani adómentességük itt is érvényes lesz.

szepi79 2011.03.18. 10:31:40

@chipanddale74: bocs, de nem tudlak követni. egy másik ország egyházának a jogviszonya mégis hogy a viharba tudná befolyásolni az itteni 'telephely'-re érvényes adótörvényeket?

TGabi 2011.03.18. 10:33:33

@pcr:

Szerintem fordulj orvoshoz-egy modern pünkösdista felekezetet összemosni a pszichiátriai eset sci-kkel, enyhénszólva tök nagy tudatlanságra vall.

Senki nem üldöz senkit-a hitgyülisek tiszteletben tartják az emberek döntési szabadságát, pár zizi meg a nagy számok törvénye alapján mindenhol előfordulhat.

Na, az előítéletes emberek pedig kapva kapnak rajta, ha 100 000 ember között talál 5 dilinyóst. Ez az arány a társadalomban is simán megvan.

mim 2011.03.18. 10:43:54

Annó jó sokat olvastam a szervezetről, mert egy gyerek kori haver belépett.

sagia77: Főleg depressziósok mikor mélyponton vannak. Utána meg mikor kikerülnek az érzelmi völgyből a szervezetnek tulajdonítják a javulást. Nagyon könnyű ideológiákat beültetni ilyen helyzetű emberek gondolkodásába. De előfordulhat, hogy párkapcsolat vagy rokonság miatt csatlakoznak.

Ha pedig már a napi rutin része az egész, akkor még inkább gondot jelenthet a világos gondolkodás.

WOWBAGGER: Az alapítónak ez volt a mániája. Magas rangó tengerész tiszt akart lenni, de ez sosem jött neki össze. Úgyhogy fogta az elnevezéseket és átemelte.

exscn · http://exscn.net 2011.03.18. 10:48:20

@Luella Menendez: Még szcientológus koromban pont ugyanilyen finoman védtem én is a szcientológiát, mint te most a hitgyülit :)

Szektásság és agymosás szempontjából a kettő szerintem egykutya.

nyulanka 2011.03.18. 10:49:19

Milyen már "elnyomó személyen" minősíteni vkit!!!
Sajna már régóta jelen van ez!kb.20évvel ezelőtt is ismertem olyan családot ahol a lány nem tartotta a kapcsolatot családjával mert az egyház aszonta/asszem az hitgyüli votl/!!!szerintem akit így be lehet zsongatni az igencsak gyenge jellem és lélek!
Már egy ideje elköltöztek Blaha-ról, ahogy látom most Paulay Ede utcában támadják le az arra járókat!!

MagyarZizzi (törölt) 2011.03.18. 10:54:21

Közröhej. Még szerencse, hogy nincsenek elnyomóvá nyilvánított szcientológus ismerőseim, különben nem tenné ki az ablakba a kedves etikai tiszt, amit erre a levélre válaszolnék. De lehet, hogy nem is válaszolnék, csak szépen megszakítanám vele a kapcsolatot...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.18. 10:55:44

:: Hivatásos beszólóművész 2011.03.18. 07:53:15
:: valahogy sohasem voltak boldogok, sohasem kajáltak, dugtak, piáztak, szórakoztak egy nagyot.

A) Nem tudtak, ezért kell nekik vmi mankó. De ez miért lenne bűn?
B) Mindez megvolt, és akkor utána mit csinálsz? Nem mindenkinek az az élet, hogy kajapiaszex, van aki vmi magasabbrendű dolgot szeretne.

:: ostvan 2011.03.18. 09:09:52
:: Sajnos, egyes emberekben nagyon erős a vágy, hogy tartozzanak valamilyen csoporthoz.

A "sajnos" erős szó ide, több milliárd évnyi evolúció asszondja, hogy csoport jó, egyedül rossz. Ezt pár száz év individualizáció nehezen írja felül...

:: WOWBAGGER 2011.03.18. 09:44:10
:: ....ez most egyház vagy fél.kat. szervezet

Hajómániás volt LRH, onnan szedte ezeket a neveket.

:: Luella Menendez 2011.03.18. 10:33:33
:: ha 100 000 ember között talál 5 dilinyóst.

A szci azt állítja, hogy az arány 2,5%, és tőlük kellene elhatárolódni. Szóval hogy is van ez? :)

j311 2011.03.18. 10:59:42

Értelmes embereknek nincsenek képzeletbeli barátaik!

vittore 2011.03.18. 11:05:13

@Luella Menendez: ha valakit a nagy tudásoddal te tudatlannak tartasz, miért orvoshoz küldöd?

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.18. 11:06:45

@csoko20: ja futballhuligánok meg nincsenek is.

ave 2011.03.18. 11:09:01

broaf...

Nem tudom sajnalni oket.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.18. 11:09:46

@Beefboneknock: minden csoportosulás kirekesztő, nincs kivétel, és minden ember szeret valamilyen csoporthoz tartozni. Hogy az konkrétan vallási, bőr szín alapján, intelligencia vagy mi alapján történik az természetesen változó, a lények, hogy legyen mi alapján dönteni. Van egy ilyen Murphy törvény is:
a világot két részre lehet osztani, jókra és rosszakra. A felosztást mindig a jók végzik...

A szerelő 2011.03.18. 11:15:14

Még sci koromban, amikor HDA (dianetika auditor) tanfolyamon voltam, akkor egyik társam azt auditáltatta, hogy milyen nagy támadás érte őt az anyja részéről, mert beleszólt abba, hogy hogyan vehet be olyan bogyókat, amiken semmilyen felirat, leírás vagy hasonló sincs. Ezeket az egyház adta a méregtelenítő programhoz, mint vitaminokat, mart abból irdatlan mennyiséget bevenni jó, állítják (mivel ők árusíták :) ). Persze nem ingyen :), akkor volt 130.000 Ft a tanfolyam, ez a szaunázás ára és a vitaminok. Hogy visszakanyarodjak, a lényeg, hogy meg akarta szakítani a kapcsolatot az anyjával, mert azt sugallta neki, hogy ne bízzon meg a sci egyházban és ne vegyen be olyan tablettákat, amikről azt sem tudja, hogy micsodák, valamint megpróbálta rávenni, hogy legyen jóban újra az öccsével, akivel azért szakította meg a kapcsolatot, mert az nyíltan kritizálta a sci egyházat.
A tanfolyamot már nem végeztem el, ezután nem sokkal jöttem el tőlük.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.18. 11:15:55

@lüke: hogy mondjak egy érdekes példát: a Rómeó és Júlia is erről szól. Mindig az ember meggyőződése és hovatartozása számít.
De még egyszer mondom, nem védem őket, csak annyit mondtam volna, hogy a jelenség nem csak rájuk jellemző, hanem tipikus emberi viselkedés. Ezzel együtt természetesen visszataszító is.

dpalmer 2011.03.18. 11:29:29

@Luella Menendez: Egy régi barátom családja a drágalátos hitgyülid miatt esett szét. Az anyuka (egyébként iparművész, finom-, ám gyenge lelkű, válás után, anyagilag leégve) és a két húg (mennek anyu után) beléptek ebbe a pénzgyűjtő szervezetbe.
Iszonyatos lett a közelükben lenni, az egyik lány különösen megsínylette némethsanyikátok szentségimádását.
Ha mi (a báty és baráti társasága - nem hitesek) odamentünk, rögtön jött a térítés, ha hites ismerősök is ott voltak, akkor jöttek a gunyoros megjegyzések; mit mondjak, nagy önuralomra volt szükség, hogy ne basszak beléjük egy bármilyen, a konyhában fellelhető eszközt.
Az amúgy is anyagilag nullán lévő anyuka az összes pénzét beleölte ebbe az okádék szervezetbe.
Ezek itt a TÉNYEK, kérlek. További példákat is tudnék sorolni. Szívesen meghallgatom, erre mit tudsz mondani.
Imádkozni egy szál gatyában is lehet a patakparton, ahol senki nem szed sápot meg nem épít stadiont. (Na, ettől megint égnek áll a hajam.)

Állítsuk meg a ......... 2011.03.18. 11:29:49

@Luella Menendez:
" Azok akik ökumenizmusra hivatkozva megpróbálják saját tanításuk igazát velünk kimondatni, s pláne ha azt sorozatosan és erõszakoskodva teszik, az már nem ökumenizmus, hanem vallási terrorizmus."

Attól tartok több "dilinyóst" találnék.
Kezdjük a szektavezérekkel.

jol_megmondo 2011.03.18. 11:30:19

Megértem én, hogy az odatartozásnak vannak feltételei. Ha ez nekem nem tetszik, akkor nem fogok csatlakozni, és probléma megoldva.

Viszont az nekem sokkal érdekesebb, hogy amikor más témáknál a fórumozók szóba hozzák a vallást/egyházat, stb., mindig a keresztény (sokan azt hiszik, ez egyenlő a katolikussal) egyházakat gyalázzák.

Az, hogy egy katolikus pl. böjtöl, vagy lemond a szexről, stb., miért irritál másokat??
Az erőszakos egyházakat miért nem támadják olyan erősen??????

béla 23 2011.03.18. 11:42:28

Világ életemben utáltam Tom Cruist és John Travoltát éppen az idióta viselkedésük miatt, köcsögnek tartottam őket és mit ad isten a családtagom is szci lett. Ő aki talpra esett, szorgalmas, bulizós, mintha fejre ejtették volna megvolt minden és feladta az egyház miatt, én ezt soha nem fogom megérteni, kedves és aranyos most is, de sokszor olyan bugyután érvel és erölködik, hogy nem lehet meggyőzni, és hogy a szci milyen sokat segített neki és a párjának stb. Amiket itt leírtok a blogon szinte én is tapasztalom az életben, minden egyes találkozásunkkor, de már nagyon szeretném, ha vége lenne. Kaptam tőle egy óriási könyvet régebben , néha olvasgatom és csak az a baj, hogy itt a blogon LRH egy másik életét olvastam, akkor most minek olvassak el 1000 oldalt, amit eleve nem hiszek el, csak azért, hogy megfeleljek nekik.Az egyházak szerintem is mindig a hatalomról és pénzről szóltak, a vezetők dözsöltek a tagok , meg güriztek és fizettek, de az embereknek kell valóban kapaszkodó, de törödjünk többet régi barátainkkal, rokonainkkal stb., amíg lehet. Rövid az élet, de a fiataloknak semmi nem jó , padig vissza kellene térni, néha a gyökerekhez, és lehet, hogy normálisabb életet lehetne élni ily módon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.03.18. 11:42:40

Az ilyet nem lehet feljelenteni zaklatásért? Csak kérdezem...

csárli hárper 2011.03.18. 11:48:32

Hogy alakult ki a vallás?
Amikor az első csaló találkozott az első ostobával...

Állítsuk meg a ......... 2011.03.18. 12:10:08

Szedlacsik Miklós
A Premier Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztár egykori vezetője, ma a cégfejlesztéssel foglalkozó Hunor Trade Zrt. vezetője.

A
szcientológus kötődésű Premier évekkel ezelőtt botrányos körülmények
között ment csődbe. A cég logója megtévesztésig hasonlított a Dianetika
egyik jelképéhez.

Ezt a szedlacsikot ismertem a premierbe beszervezett kollegina által, valahogy jómagam nem álltam kötélnek, mert gyanús dolgokat tapasztaltam, volt egy agymosó könyve minden premieres ügynöknek, hetente összejöttek, a rendezvényeken átszellemülten(agymosottan) vigyorogva tapsikoltak egymásnak, a hétvégi Budapestre szervezett 20 ezer forintos fejtágítókat kirándulásként hirdették, amikor nemet mondtunk a idióta kolleginának és párjának, mert egyszer szombaton minden előzetes meghívás nélkül eljöttek hozzánk, a férjem finoman kirakta őket, az elutasítás annyira az agyukra ment, hogy elkezdett a kollegina szervezkedni ellenem a munkahelyemen.
Folytathatnám még a sort, végül a férjem kirúgva találta magát, mert nem volt hajlandó beszervezni a jó keresettel rendelkező kollegáit.

Homeoffice 2011.03.18. 13:52:50

Lehet hogy aggressziv vagyok de egy Dragunov csodákra képes.

béla 23 2011.03.18. 13:55:05

Lehet, hogy jobb , hogy kirugták, mintha behódolt volna a szcinek. Itt a városunkban is van egy srác N.F. a neve ő legalább 20 éve szci tag a feleségével együtt, egy jó pár barátját bevitte, de itt úgy utálják emiatt, ő egy elég lumpen családból menekült a szci-be, azóta is tolja a szekerüket, a barátjai egy részével együtt, a többiek kiugrottak a buliból szerencséjükre.

Nomante 2.0 2011.03.18. 13:56:12

Miért nincs betiltva ilyen szekta egész európában mint a Szient?

Murderface 2011.03.18. 13:59:30

@Kulics: Aranyos, hogy féltesz engem, de van némi előképzettségem önvédelem terén :) Megtisztelő az is, hogy Rambo-nak tartasz, de el kell utasítanom ezt is, nem vagyok ütésálló, raktak már párszor össze olyan "megcsúszásokból" kifolyólag, amivel próbálsz ijesztgetni :)
Persze ez az egész úgysem történik meg, mert ilyen lehúzós MLM-ekbe, mint ez az "egyház", nem lépek be. Az embereknek meg kéne tanulniuk nemet mondani az ilyen szarságokra, és elküldeni őket a halál vérvörös faszára, hogy csak úgy füstöljenek. Ha kilép teszemazt 10000 tag, nem fognak verőlegényt küldeni mindegyikre.

szepi79 2011.03.18. 14:09:19

@Nomante 2.0: mert a legtöbb helyen még azelőtt megszerezték az egyházi státuszt maguknak, mielőtt az adott ország észbe kapott volna. ahol nem egyházként vannak jelen (pl. németo), ott sokkal hatékonyabban veszik fel ellenük a harcot.

Cinizmusprofesszor 2011.03.18. 14:15:13

Ennyi hülyét...Atyaisten! Mármint nem a hozzászólóknak címezve, bár lehet itt is akad pár mosott agyú szci... :)

Dr. A. Nordenholz 2011.03.18. 14:57:26

@Cinizmusprofesszor:
Amikor valaki belép a szci(fi)entológia egyházba, valószínűlegsemmit nem tud arról a mesterkedésről, aminek a későbbiekben ki lesz téve.
A társadalom berendezkedése teszi lehetővé, az ilyen maffiák létét. Az USA-ban volt egy per, amit kb. 400 ember nyújtott be az egyház ellen, mégsem értek el semmit, mert a bíróság szerint nem állt rendelkezésre kellő bizonyíték az egyház ellen.
Az, hogy te "tudod" (?) hogy ez agymosás, valószínűleg nagyrészt annak köszönheted, hogy olyan emberek, akik kapcsolatba kerültek korábban az egyházzal és rájöttek, hogy maffia, később felhívták erre mások figyelmét.
(De az is lehet, hogy te alapból cinikus vagy mindennel szemben. Ezért tettem a "tudod" után a kérdőjelet.)

sprenczl 2011.03.18. 15:07:00

Remélem itthon már nem sokáig lesznek egyházi státuszban ezek a gumiszobaszökevények. Kb olyan szinten vannak, mint a HIT(ványok).

Dr. A. Nordenholz 2011.03.18. 15:17:33

@A szerelő:
Nem csoda, hogy sokan még a szüleikkel is megszakítanák a kapcsolatot.
Lehet, hogy az apa iszik, stb... Nekem pl. azon kívül, hogy ellenségesek voltak a szci(fing)entológiával szemben, sőt velem szemben is gyakran, semmi értelmeset nem tudtak mondani azzal kapcsolatban, hogy miért lenne gond, ha ezzel foglalkozok. Annyi volt az ellenérvük, hogy hányingerük van a szcientológiától. Ez elég nyomós érv, hogy a gyerekük ne foglalkozzon vele, igaz?
Az elején nem törődsz azzal, milyen drága, hiszen az olcsóbb tanfolyamokat el tudod végezni és olyan technikákat kapsz, ami elég meggyőző. Amikor előhozol valakiből egy olyan élményt, mialatt öntudatlan volt egy párezer forintos tanfolyamon, akkor nem azon fogsz gondolkodni, hogy ez egy átverés, hanem azon, hogy micsoda eszközt kaptál a kezedbe. Még jó, hogy nem az alkoholista apádnak fogsz hinni...
Azoknak az embereknek a nagy része, akik most bennt vannak 5-10 vagy akár 20 évvel ezelőtt került be a szci(fi)entológiába. Teljesen mások voltak akkor a viszonyok, mint most.
A szcientológia ellenzőinek az ellenérvei annyira nevetségesek voltak, hogy inkább hitt az ember az egyháznak.
És ami a legfontosabb:
a szcientológia egy nagyon alaposan felépített szélhámosság.
Hubbard hírszerző ügynök volt. Biztosan jó adottságai voltak, hogyan kell megtéveszteni az embereket. Akkoriban nem volt internet, stb...
Ha nem a szcientológia malmára akarjátok hajtani a vizet, akkor ne tegyetek túlzóan elmarasztaló ítéleteket a szcientológusok ellen. Megvezetett emberek. De pl. a frankhiteleseket is megvezették... és kevés olyan ember létezik, akit így vagy úgy ne lehetne megvezetni a jóhiszeműségét kijátszva.

Gábor a Jobbszélső 2011.03.18. 15:35:10

valahol minden vallás megyomorít. Elveszi az emberek önrendelkezését, önállóságát. Persze van ami nem akar kizsákmányolni. Ezt a szcientológiát a legaljának tartom azok közül, amelyekről valamit tudok.

Bruno 2011.03.18. 16:47:33

Én multkor kellően megszivattam az egyiket. Ugyanis érdeklődően kézbevettem a "kiváló" könyvüket, lelkesen lapozgattam, majd mikor megstólított ez egyik agyamentjük lelkesen elbeszélgettem vele. A vége ez volt, hogy jól összevesztünk, én a földhöz vágtam a könyvet, majd, kellően megtapostam.

Ennyi. Azt már el nem adják.

SonkaReni 2011.03.18. 16:47:34

Tetves g_ci az összes hitgyülekezetes, szci, meg egyéb idióta szektához tartozó KRETÉN!!!
A vallás pedig a világ legnagyobb átverése!!!
Rohadt ingyenélő haszonlesők, akik az emberek hitéből gazdagodnak meg!!!
Ha én v.miben hiszek, akkor ahhoz nem kell egyház(adó), nem kell semmilyen gyülekezet, vagy felekezet, abban otthon, a fotelban ülve is hiszek!!!

2011.03.18. 17:04:10

@Murderface: egyetértek veled. Csak sajnos az emberi butaság végtelen, már a tagokat illetően, és ilyenkor mindig akad egy erkölcstelen mocsok, aki ezt ki is használja.

bruno futuro 2011.03.18. 17:10:07

fear not, a szcidióták napjai meg vannak számlálva.

j311 2011.03.18. 20:22:01

@jol_megmondo: "Az, hogy egy katolikus pl. böjtöl, vagy lemond a szexről, stb., miért irritál másokat??"

Lemond a _felnőttekkel_ történő szexről, legalábbis a papok által gyerekek terhére elkövetett nemi erőszakból fakadó botrányok ezt mutatják.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.03.19. 12:15:48

@j311: Te kis nyomoronc Goebbels-fan, másnem tudsz?

A posztról nekem az jutott eszembe, hogy egyes országokban a rendőrkutyák is rendfokozatot kapnak, állítólag...

j311 2011.03.19. 13:02:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

A legtöbb rendőrkutya jobban meg is érdemli a rendfokozatot, mint az ember amelyik a pórázt fogja.

Ammonia73 2011.03.19. 21:45:42

Ha már iwiw...
"L. Ron Hubbard barátai" nevű klub üzenőfalán a köv. üzenet olvasható:
"Szia!
Egy ismerősömnek segítek a hídon való haladásban... Ha szükséged van egy e-meterre, akkor ezt vedd meg. :) Juditkám menne a NED-re! :) Köszi

Paraméterek:

Karácsonyfa zöld : ))), bronz díszítéssel.
Jobbkezes, táskával, hiánytalan tartozékokkal, lejárt cerf-el : )))
Majdnem új (egyszer használt), gyönyörű állapotban!

Ára: 600.000 Ft.

Itt érdeklődhetsz: X. Y. (30)xxx-xxxx"

Tényleg ilyen drága ez a szerencsétlen kütyü? És van, aki meg is veszi??? :O

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.19. 22:41:52

@Ammónia73: Igen, igen.

Persze lehet jobb GSR mérőt találni sokkal olcsóbbért is (hogy a C-métert említsem példának), csak azon nincs csörcsi extrasáp.

Ammonia73 2011.03.19. 23:22:25

@Translator +X+: "Igen, igen."
Nagyon beteg dolog ez...:D:D:D
Szegény Juditkám...remélem valaki megveszi tőle azt a ronométert nehogy már kimaradjon a NED-re menésből.
Na és mi az a NED?

keng 2011.03.20. 10:04:48

@Ammónia73: Ja kurva drága és 2 db-ot kell venni belőle, mert ha az egyik elromlik akkor ott a másik azonnal. Legalábbis ez volt az alap info amig bent voltam... Lehet hogy azóta 3 mat kell venni hogy ha az egyik elromlik akkor ott a másik, és a ez is elromlik akkor ott a harmadik. :P

Ammonia73 2011.03.21. 15:04:42

Scientology Children Sec-Check:
www.youtube.com/watch?v=QMmnBXcYN9Q&feature=feedlik

...milyen jó kérdések...:X:X:X

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.21. 23:21:35

:: Ammónia73 2011.03.19. 23:22:25
:: Na és mi az a NED?

New Era Dianetics, Új korszak dianetika.

Hasonlít a vulkános könyves dianetikára, csak méterrel csinálják, cirka 50x gyorsabb, cirka 20x drágább, másik neve V. Fokozat, 1970-ben fejlesztették ki (a vulkános könyveset 1950-ben).

Továbbá tartozik hozzá egy könyv is (Dianetics Today!), ami szintén egy amatőr auditorokhoz szóló munka volt (mint a vulkános), csak húsz évvel későbbi, és természetesen a csörcsben nem kapható. Nehogy már csörcssáp nélkül jusson valaki használható technológiához...

Ja és "vulkános", eddig túl keveset írtam le ezt a szót XD

Ammonia73 2011.03.23. 02:30:52

@Translator +X+: "New Era Dianetics"
...értem...kösz.
Hát...akkor sok szerencsét ehhez Juditkámnak :)
"Nehogy már csörcssáp nélkül jusson valaki használható technológiához..."
...látom Te továbbra is teljesen odavagy a tech-ért :D
Gonoszgonosz szcientológia egyház...!!!
Még jó, hogy van szabadzóna...:D:D:D

Dr. A. Nordenholz 2011.03.23. 10:18:59

A szcientológia kapcsolatmegszakítási gyakorlatára azt a társadalmi választ adnám, hogy automatikusan megszakítanám velük a kapcsolatot.

Hogyan formálhatnának jogot olyasvalamire (a kapcsolatmegválasztás szabadságára), amit ők tiltanak?

Könyvbirodalom · http://konyvbirodalom.blog.hu/ 2012.08.14. 10:38:50

Csak hogy tudjátok, a fenti P. Andreát azóta (az ilyenekért) a posztjáról levették és a bizonyítványait eltörölték... Tehát az szcientológiában is létezik igazságos igazságszolgáltatási rendszer.

Reformer 2012.08.14. 20:55:42

@Tanakodó: ettől még a kapcsolatmegszakítási irányelv nem változott.
süti beállítások módosítása