Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szuperképessége: metrómegállítás

2011. március 12. - Reformer

Mai termés a szcientológus levlistáról:

 

Feladó: B. V.

Sziasztok!

Rég írtam már nyereséget. Ez a legutolsó annyira megtetszett, hogy muszáj elmesélnem.

Ma ültem a metrón és épp egy cikket olvastam arról, hogy Wolf Kati képviseli hazánkat az euróvíziós fesztiválon és nagyon érdekelt a dolog. Az Árpád-hídnál akartam leszállni és már megállt az előző megállónál, a Dózsa György u.-nál. Arra gondoltam, hogy mindjárt le kell szállnom, pedig én még el szeretném olvasni a cikket. Elég sok volt még hátra belőle... Nem törődve az idővel tovább olvastam. A metró közben elindult és kb. 1 perc múlva hatalmasat fékezett, várt egy kicsit, majd továbbment. Én pedig kényelmesen elolvastam a cikket és leszálltam. :-)

Sok szeretettel,

V.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr692733455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szuperpovers 2011.03.13. 20:23:14

Van úgy, hogy a szereplőknek különleges ereje van, de mindeggyiknek más, és úgy győzik le az ellenséget, például a Metál Lédinek fémböl vannak az idegei, az X mennnek pedig bármi lehet a neve, és így el tud bújni a zaklató hatóságok elöl, mer például a...

Trackback: A csontevő takonyvirág magánélete 2011.03.13. 17:51:37

Tudományos rovatunkban ezúttal egy beszédes nevű tengeri férgecskével ismerkedünk meg. Egészen bizonyosan virágos jókedvében volt 2005-ben az a két fiatal brit tudós, akik a svéd partok közelében felfedezték ezt a kis állatkát. Habár persze az is lehet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubk 2011.03.12. 20:26:01

A Szci biztos még nem hallott róla, hogy a 3as metró AVM rendszere, melye gy francia találmány, nem teljesen kompatibilis az Orosz metrókkal, aminek a hatása, hogy néha elveszti a jelet a számítógép, s vészfékez. Vagy lehet, hogy mégis vmi óriási nyereség volt ez, s mi vagyunk a kockák? :)

silversurfer 2011.03.12. 22:04:14

@ubk: Eddig én is máshogy gondoltam, de most világossá vált, hogy azért fékez a metró időnként, mert a szcik épp újságot olvasnak, és nem akarják a felénél abahagyni az épp olvasott cikket.
De most komolyan, elhiszi ezt valaki saját magáról/másról?

béla 23 2011.03.13. 09:55:15

Sajnos igen!!Meg még ennél cifrábbakat is elhisz a pozitív gondolkodás nálunk is kiveri időnként a biztosítékot, meg a hozzáfüzőtt szci. magyarázat.

Dr. A. Nordenholz 2011.03.13. 16:12:10

Azért ez nagyon etikátlan viselkedés. Gondolom, nem egyedül ült azon a metrószerelvényen! Ejnyebejnye!
Persze az is lehet, hogy a JóIsten meghallotta a fohászát.

Kis ember 2011.03.13. 16:37:15

Én fél kézzel meg tudok állítani egy egész vasúti szerelvényt. Meghúzom a vészféket...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.13. 16:39:36

Ez a felfogás általános a vallásos emberek között is. Ha úgy történnek a dolgok, ahogy szerette volna, akkor nyilván azért volt, mert imádkozott érte. Ha nem úgy történt, akkor azért, mert az volt Isten akarata.

Vagyis bármi történik, mindenre rá lehet húzni a magyarázatot. Az pedig már mellékes, hogy Istent így nincs sok szerepe, akár lehetne helyettesíteni a véletlennel is. :P

Dr. A. Nordenholz 2011.03.13. 16:56:36

@spontan: szerintem inkább Istenre lehetne fogni, mint a szci(fi)entológiára:)

ubk 2011.03.13. 17:13:05

@spontan: Nem azért, de én is vallásos vagyok (persze nem Scsi:) ), de ehez hasonló dolgokat úgysem kérünk Istentől. Sőt, a Szci-ben nincs is Istenkép, ezt ugye a Xenu-s sztoriban lehet olvasni, hogy vmi 3D moziban táplálják bele csak az agyukba:)
Azért a vallásos emberek nem ennyire szerencsétlenek, hogy minden ilyen szart Istennek vagy akaratának tulajdonítsun, ez inkább a Szcidióták tulajdonsága :D

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.13. 17:16:26

@ubk: a hagyományos vallások nem azt tanítják, hogy Isten akaratából történnek a dolgok?

Vagy arra az értelmezésre gondolsz, hogy Isten elindította a világot, mint egy gépezetet, és azután már nem avatkozik bele a működésébe?

Azért kérdezem, mert érdekel, hogy mi a modern vallásos felfogás ebben a kérdésben.

taecleau 2011.03.13. 17:20:39

A minap álltam és vártam a liftre, de nem nyomtam meg a gombot. Nem telt el 5 másodperc, a lift mégis megállt és én beszálltam. Már előre meg volt nyomva a földszint, ezért csak várnom kellett mire a lift leért és én kiszállhattam. Szuperképességem-e van?

(Nyolc lift van az épületben, négy-négy egymással szemben, vagy négyen-öten szálltak ki azon az emeleten, ahol én voltam, és kb. ugyanennyien voltak még a liftben amikor beszálltam. Ketten mentek a földszintig, plusz még én. Ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy ez a racionális magyarázat kellőképpen nem írja le a transzcendentális jelenséget. Ehhez az én belső erőm is kellett, és a HIT.)

ubk 2011.03.13. 17:29:59

@spontan: Modern vallás? Én ahhoz nem tudok hozzá szólni, mert én a Hinduizmus Vaisnava ágát követem :)
De ez itt off lenne, ám ha érdekel, küldj egy mail-t. :)

Murderface 2011.03.13. 17:31:03

Ezeknek valami nagyon durva hallucinogént adagolhatnak :D

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.03.13. 17:48:10

Kedves Szerkesztőség!

17 éves lány vagyok. Reggel mikor apám felkelt és dolgozni ment, én befeküdtem az ágyába, mert jobban szeretem az ő ágyát. Aludtam is egy órát, de aztán rémülten ébredtem, mert lehet, hogy terhes lettem, mivel olyan ágyban aludtam, ahol előzőleg férfi feküdt.

Legyek öngyilkos szerintetek?

Buták Gizella

KenSentMe 2011.03.13. 17:54:44

@spontan: Mindennek a végső oka az Isten, de ettől még nem minden történik Isten akaratából a keresztyény vallások mindegyikében. Ugye vannak olyan ágai, amelyekben elfogadják az eleve elrendelés tanát (pl. a reformátusok/kálvinisták), vannak, ahol pedig nem fogadják el az eleve elrendelés tanát. (Pl. katolikusok.) Természetesen a katolikusoknál is vannak dolgok, amik Isten akaratából történtek, tehát Isten akár be is avatkozhatott volna a metrómegállásba, de egy gyakorló katolikus ugyanúgy gondolhatja, hogy a metrómegállás oka a metrővezető balfaszkodása vagy a metró tervezőinek a hibája volt, nem kell ebben is Isten kezét látnia, hiszen Isten valamennyire szabad kezet adott az embereknek, és csak csodákon keresztül avatkozik be a világ működésébe... nem csak megteremtette a világot az ő felfogásukba is, hanem azóta is figyel és ha olyanja van, akkor közelép.

Ahol pedig elfogadják az eleve elrendelés tanát, ott nem gondolják, hogy az imádkozás segítene.. hiszen ha minden eleve el van rendelve, akkor sem a gyónás, sem az imádkozás nem segít, Isten már a születésed előtt is elrendelt mindent, akiket a pokolra szánt, azokat eleve úgy alkotta meg, hogy bűnt kövessenek el és balfaszok legyenek. A reformátusok nem azért járnak templomba, hogy ezáltal jó pontokat szerezzenek Istennél, hanem mert Isten már a születésük előtt eldöntötte, hogy ők rendes emberek lesznek és a paradicsomba kerülnek és templomba fognak járni és imádkozni fognak, és ők egyszerűen végrehajtják azt, amit Isten nekik elrendelt..

ha pedig tényleg érdekel, hogy a vallások milyen álláspontra helyezkednek az eleve elrendelés kérdésével vagy az akaratszabadság kérdésével kapcsolatban, illetve, hogy hogy élik meg ezt a hívők a gyakorlatban, akkor érdemes elmélyedni a teológiai és filozófiai irodalomban..

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.13. 18:03:16

@VRbagoly: köszi, nagyon elmélyedni azért nem akarok a témában, de az összefoglalód érdekes volt

Bennem nem kapcsolódott szorosan össze Isten beavatkozása az eleve elrendeléssel, hiszen ha van is egy nagy terve a világgal, azért még elképzelhető lehet, hogy ettől függetlenül itt-ott spontán is belenyúl a világba csak úgy szórakozásból. :)

A református felfogás is érdekes. Ha tényleg így élik meg, akkor ez egy elég gépies megközelítés. Mintha robotok lennének, akik csak végrehajtanak egy programot.

magyar bucó 2011.03.13. 18:22:01

Két szcientológus utazik a metrón. Az egyik siet, a másik olvasni akar. :)

kószák egyike 2011.03.13. 18:36:06

Azt a picsa mindenit...

Basszus és a szerencsétlen el is hiszi. Szánalmas.
Én meg az ilyenek miatt elkésem a munkából...:))

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.03.13. 19:03:11

LOL alkotmányozni kéne inkább, nem metrón ökörködni. STATÍV!

A szerelő 2011.03.13. 19:23:58

Na, kellett neked nyilvánosságra hozni! Nem elég neki a belső sötétség, most még majd meg is üti a bokáját a metró közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt :)

lutria 2011.03.13. 19:50:40

Érdekes,nálam pont fordítíva működik,ha bemegyek a belvárosba és éppen sietnék de a villamost túl tömöttnek találom és azt gondolom hogy majd a kövekezőn több hely lesz,-na az a villamos vagy lerobban vagy balesetezik-többször előfordult már.
Vagy ha a boltban van 3 pénztár,rövid tanakodás után(a sorban álló nyugdijasok száma,a kosarak telítettsége stb.)beállok a vélhetően leggyorsabban haladó sorba-annál a pénztárnál valamilyen fennakadás történik,-kifogy a papír,-az aprópénz,lefagy a bankkártya leolvasó,elhívják a pénztárost stb.,a többi pénztárnál mindenki megelőz.

kultúrpesszimista 2011.03.13. 20:09:10

A LEVÉLÍRÓ V-NEK ÉS A POSZTÍRÓNAK A KIBASZOTT RETKES KURVA ANYJÁT!

Dr. A. Nordenholz 2011.03.13. 20:17:02

Gyönyörű lámpák és majmok Flagban, a Sci(fi)entológia főhadiszállásán:
www.youtube.com/watch?v=sIHzVOiruDw

mindenhol majmok...:)

Tíz:59 2011.03.13. 20:25:26

Ültem a metron és bambultam ki a fejemböl,az járt az agyamba mindjárt Árpád hid,és le kell szálni,de nem volt kedvem hozzá,mert szembe ült vele egy olyan scientologus fejü gyerek akinek simán lerugnám az arcát.Ó istenem adj egy jelet,hogy ne keljek fel és rugjam szét az arcát a pofának. Ekkor nagy hirtelen megállt a metró, várok várok,most mivan,majd a elindul és az Árpád hídnál eszméltem,majd leszáltam a sci fejü pofával együttt a metrorol, ö jobra én balra.
Istenem köszönöm hogy párperc csendet teremtettél,és megóvtál attól hogy valami gonoszat cselekedjek.

fourgee 2011.03.13. 20:27:00

Én a múltkor az Arany János utcától mentem a Nyugati irányába. Arra gondoltam hogy a Nyugatinál le akarok szállni. Hát csoda történt, a Nyugatinál megállt a metró és le tudtam szállni! :)

Viszont egyszer volt olyan hogy szintén a Nyugatinál akartam leszállni, de Arany János utca után a Lehel tér következett. De akkor elég sokat ittam előtte :)))

Tíz:59 2011.03.13. 20:40:25

A Brigád.

-Lacikám na most akkor melyik biztositékot kell le kapocsolni? van itt vagy 300 db.
-Hát a tököm tudja,a rajz szerint a 47-es és a 214 -es amit le kell nyomni
-Lacikám ennek a 51-es biztinek elégy csunya égett szine van, cseréljem?
-hát ha gondolod akkor cseréld.
-oké Lacikám akkor kiszedem.
-szedjed!
biztosíték kiszed
harmadik társ megérkezik
Itt a kávé gyerekek az a szemét automata benyelte a 100asom,a szemét peron őr meg nem akart ide leengedni a poharakkal a kezembe.
-meg hoztam barackot is bár azért elég sokat kellett gyalogolni mert csak 2dekás volt ,nem volt feles.
-há igyunk akkó
-Isten Isten.
-te pityukám mi van azzal a biztosítékkal amit cseréltél?
-nem tudom,ezt a kis kávét meginnám azt megnézem
-mivan ide irva ?
-aszongya: Dózsa-Árpdhíd jeltovábbító, Figyelem az 51-es biztositékot,csak müszak zárás után lehet cserélni.
-e na akkor ez vissza nyomom,nem cserélem,csak majd éjjjel.

Dr. Kix 2011.03.13. 20:44:10

Hol van ilyenkor pszientomókus, meg transzatyor, hogy megvédje a levélírót? :)

@Reformer: tudom, hogy sokadszor mondom, de kellene szigorúbban moderálni.

silversurfer 2011.03.13. 21:22:02

@kultúrpesszimista: Valami indokod is van erre a beszólásodra netán? Kíváncsi lennék rá... lehet mások is.

csatika 2011.03.13. 21:30:04

És hányszor volt olyan, hogy még szerettél volna elolvasni egy pár sort és nem állt meg?

penelope garcia 2011.03.13. 22:18:02

O
M
G
Én komolyan megijedek az ilyen mértékű baromságtól.
Ma még csak metróval varázsol, holnap talán UZI-val oszt áldást...

Kalmár 2011.03.13. 22:21:08

Rohadtul negatívak vagytok.
Sok példa van hasonló csodákra, csak ti hitetlenek nem élhetitek meg.
Én példul nemrég felébredtem éjjel.
Arra gondoltam mennem kellene pisilni.
Megtettem, majd tovább aludtam.
Na ki a király???

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.03.13. 22:43:20

Ez mind semmi!

Én rejszolás közben arra gondoltam, hogy Navi vagyok és ahogy ökölbe szorult a kezem, tényleg kék lett a farkam.

Legközelebb a David Carradine módszert próbálom ki, törp papa guru szerint az a leghatásosabb.

MP 2011.03.13. 22:45:01

Egy vicc jut eszembe. Az ötvenes években kinevezik a baktert orvosnak mert pártvonalon megbízható. Bemegy hozzá egy páciens mert már egy napja vérzik az orra. A volt bakter mindent megpróbál de nem sikerül elállítani. Odamegy a sarokba és előveszi a régi lámpáját. Mire mondják neki hogy de egy lámpával nem fogja tudni elállítani a vérzést. Mire ő azt mondja: " Én ezzel a lámpával megállítottam az Orient Expresszt nehogy már egy orrvérzést ne sikerüljön!"

Martian (törölt) 2011.03.13. 22:46:25

Térjünk vissza a szci szuperképességekre, ha majd a repülőt állítja meg a levegőben, sok-sok szemtanú előtt. :)

A nép fia 2011.03.13. 22:59:34

Szerintem ez a levél egyszerűen önironikus.
Vagy csak simán provokatív szándékos jelleggel.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.03.13. 23:29:02

akkor nem e lehetne e, hogy a poszt toló arra gondoljon, milyen jó lenne, ha csökkenne az infláció, az áfa, és ha még marad ereje emelkedhetne egy 'kicsit' az életszínvonal :)

(mellesleg én most arra gondolok, hogy ha ez kamu, akkor a poszt toló sz@rjon sünt :P)

GentleSpecter 2011.03.14. 00:46:35

És ameddig te elolvastad a cikkedet, addig 300 ember elkésett a munkahelyéről, 32 diák lekéste az aznapi ZH-ját, 10-en késve érkeztek az orvosukhoz, 43-an már nem érték el az éppen induló buszukat. 1 ember pedig a késés miatt nem adott fel aznap lottót, amivel amúgy megnyerte volna az "ötöst"! FAIL :D

gombosg 2011.03.14. 01:20:41

Most így végigolvastam az elmúlt pár bejegyzést ill. a kommenteket, és az jutott eszembe, hogy mikor állítjuk rá a 4chan-os "közösséget" a szci vezetőire? :D

Am az a gondolatom támadt, hogy szerintem nincs mögötte olyan gonosz vezető, aki tudná, hogy az egész egy agymosás. *Mindenki* agymosott, és pont ez a szépség. Nincs ki ellen lázadni, csak kilépni lehet. Zseniális.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.03.14. 05:46:31

Nekem meg a hazafele a városból stoppolás közben mindig jön egy ismerős a különleges képességem. És ehhez még nem is kellett súlyos milliókat rákölteni.

tobias2 2011.03.14. 05:53:51

Drága reformer Úr, edzzen még egy kicsit és állítsa meg a következő földrengést, ha lehet. Ez a mostani nem esett jól a japánoknak, de megértem, hogy még nem volt felkészülve rá.

Mr. Waszabi 2011.03.14. 08:07:37

@spontan: ugyan a posztoló tényleg túlzásba esett, de véletlenek sincsenek. Csak nincs elegendő információnk a bekövetkezés okairól. A legnépbutítóbb szó ez, ha meggondolod. X trilliárd élőlény él e bolygón, számosságukhoz, sokféleségükhöz mérten szinte tökéletes rendszerben. Ez ellentmond az entrópia elvének, tehát nem mozgathatja a véletlen. Ehhez képest az emberi gondolkodás elég tökéletlen dolgokat állít elő, még apró, lényegtelen életterületeken is. Valószínűbb tehát, hogy a gondolkodás a hézagos, tudatlan.

Kyrie Eleison 2011.03.14. 08:45:25

Atyaisten! És szabadon járkálnak, mióta bezárt az OPNI...!

kalman 2011.03.14. 10:45:19

@aetna:

had egészítselek ki,

Mióta bezáratták az OPNI-t!

Tudod- a konkurencia..

Martian (törölt) 2011.03.14. 12:12:25

Ez a poszt bakfitty... akkor hiteles bármiféle szuperképesség, ha még az átrobogó metróból is képes elolvasni a szöveget! :)

silversurfer 2011.03.14. 12:55:01

@fourgee: "Viszont egyszer volt olyan hogy szintén a Nyugatinál akartam leszállni, de Arany János utca után a Lehel tér következett. De akkor elég sokat ittam előtte :))) "

Szerintem te tudsz teleportálni (átugrottál egy másik szerelvénybe, csak a következőre estél be, mert amire mentél volna, épp egy szci miatt vesztegelt), csak szerénykedsz :D
Egyébként meg te is tudod: napi 2-3 liter folyadék ajánlott. Szal ne para :)

Gatto Negro 2011.03.14. 15:20:07

Én hiszek a fazonnak, ha meggyőzően demonstrálja...Mondjuk a nyílt, egyenes vasúti pályán a sínek között állva, puszta akaraterővel állítja meg a 9:54-es bécsi gyorsot.

Jane Smith 2011.03.14. 16:34:44

Emberek, én sírok XD Ez olyan szép, hogy könnyekig meghatódtam. Reformer, kapunk még ilyet?

Mégmégmégmég! Röhögni akarok!

Volverine 2011.03.15. 19:40:51

Ez jellemző. Amikor valami jó történik, akkor azt az adott Szcientológus okozta. Amikor valami rossz, akkor valami etikátlan elnyomó a hibás. Az alázat teljes hiánya...

Jane Smith 2011.03.15. 21:28:23

@kalman: Köszi, ezeket már olvastam, de pont nemrég jutott az eszembe, hogy meg kéne keresnem őket újra, mert olyan jól szórakoztam rajtuk.

Írjunk mi is nyereségeket! Nekem még nem jutott eszembe semmi poénos, de majd kitalálok valamit.

Mégmégmégmég!

béla 23 2011.03.15. 22:41:48

Járt már valaki közületek Floridában a flagben?
Ha igen meséljen róla valamit és , hogy mennyibe került?

kalman 2011.03.15. 23:58:42

@Jane Smith:

! Velem történt OT nyereség a napokban!
Képzeld, mentem a macth ba és nem volt nálam 20 as- lepillantottam a földre és ott volt egy műanyag kupaknak csak a teteje, beleraktam, és pont passzolt :D és nem kellett egy felesleges kört futnom, hogy felváltsam a pénzem :D na jó mi?

És a legszebb ebbe az, hogy nem kellett 20-30 vagy nem tudom én hány millát kiadnom ezért a képességért :D

Sorolhatnám még- ha valami szerencse, nyereség jön, akkor leírom (nyereség jelentés formájába) és az berakják az újságba

DE HA valami veszteség ér (kiraboltak, átvertek stb) Az nem írja le... (Veszteség jelentésbe) pedig úgy lenne fear :D Csak olyan nincs ugye :) Strucc politika. nem látom nem bánom, de attól még van.

Üdv :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.16. 10:00:12

@Kix:

Ha már így rám célozgattál, mit kellene védeni rajta. Inkább a "logikus gondolkodás" nevű szuperképességet kellene még neki kifejlesztenie...

@waszabi:

Azért noha a véletlennek tényleg az a definíciója, hogy "nincs elég adatunk, vazze", nem biztos, hogy egyáltalán LEHET elég adatot szerezni. Heisenberg erre a kulcsszó, és jelenleg úgy tűnik, hogy a véletlen bele van éptve a rendszerbe.

Dr. Kix 2011.03.16. 20:58:31

@Translator +X+: Ezexerint a tech erre nem képes. :)

Mr. Waszabi 2011.03.16. 21:38:53

@Translator +X+: ejnye, de kakasosnak tetszik lenni:) Oka mindennek van. Hogy van-e több eseményszál között, vagy azok részeseményei közt bármiféle kölcsönhatás, az kérdéses. Az is lehet, hogy habár nem véletlenül állt meg a metró, az oknak az olvasóhoz semmi köze, csak a két esemény időbeli egybeesése tekinthető véletlennek. De érdemes elgondolkodni azon, hogy e két dolognak csak az ő szubjektív nézőpontjából tekintve van köze egymáshoz, ezért van-e vajon értelme véletlent emlegetni egyáltalában? Ha a posztoló a sötét metróalagútban állt volna ujságot olvasva és 100-ról lefékez a száguldó szerelvény, 10 centire megállva tőle és haja szála nem görbül, na ott lehetne már összefüggéseket vélni. De az össze nem függés azt jelenti: nincs kapcsolat a két dolog között, így nem értelmezhető tényszerűen a véletlen sem.
Heisenberg ide vagy oda.

Jane Smith 2011.03.16. 21:53:09

Na, ma történt velem egy nyereség. Reggel ijedten ébredtem: úristen, milyen világos van! Apámat sem hallottam, hogy mocorogna, ezért biztosra vettem, hogy már elment dolgozni. Úgy éreztem, elég sokáig aludtam, és meg voltam róla győződve, hogy már dél is elmúlt.
De én nem akartam ennyi ideig aludni! Sok teendő várt még rám, ezért elhatároztam, hogy egyszerűen posztulálom, hogy visszaforduljon az idő. És lám, mikor pár perc múlva ránéztem az órára, csak fél kilencet mutatott!
Miután kimentem a konyhába, apám is megjött. Boltban volt. Én meg elégedetten nyugtáztam, hogy mennyire csodálatos is ennyire kommban lenni az Ötödik dinamikán. Így nem pazaroltam el fél napomat, és rengeteg időm maradt még a teendőimre!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.17. 00:09:23

:: Jane Smith 2011.03.16. 21:53:09

:: mennyire csodálatos is ennyire kommban lenni az Ötödik dinamikán.

Az a hatodik, az ötödik az élőlények :)

Persze lehet, hogy akkora óté vagy, hogy a kétméteres körzetedben a hatodik dinamika ötödikké válik :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.17. 00:10:18

:: Kix · www.vasrud.com 2011.03.16. 20:58:31
:: @Translator +X+: Ezexerint a tech erre nem képes. :)

A techet ne keverjük bele, a csörcshöz semmi köze nincsen :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.17. 00:21:44

:: waszabi 2011.03.16. 21:38:53

:: Oka mindennek van.

Azt senki sem cáfolja (kivéve persze ha létezik "első ok"). Csak éppen a véletlen definíciója az, hogy nem ismerjük az okokat, amelyek a hatáshoz vezetnek, sőt a fizika jelen pillanatban hajlamos azt állítani, hogy az okok megismerhetetlenek (na erről mesélt sokat Heisenberg papa).

:: Hogy van-e több eseményszál között, vagy azok részeseményei közt bármiféle kölcsönhatás, az kérdéses.

Az nem kérdéses, a fizika szerint két (aránylag) egyidejűleg létező résztvevő között kölcsönhatás lép fel, elektromágneses, gravitációs, csak a mértéke kérdéses.

:: ezért van-e vajon értelme véletlent emlegetni egyáltalában?

Véletlent akkor van értelme emlegetni, ha rendszeresen ismétlődik az esemény, azaz rendszeresen megáll-é a metró (muhaha, az a csoda, ha elindul), meg akar-é rendszeresen valamit a csörcsi (na ez ugya sose fordul elő). Innen kezdve lehet számolgatni valószínűséget.

:: na ott lehetne már összefüggéseket vélni.

Asszem, ezt hívnák itt páran pechnek :)

:: Heisenberg ide vagy oda.

Pedig amikor azt mondod, hogy "véletlenek sincsenek, csak nincs elegendő információnk a bekövetkezés okairól", akkor pont oda lesz Heisenberg. Az állítás pontosan az, hogy NEM LEHET elegendő információt szerezni, és ez az, ami bökte a csőrömet.

Jane Smith 2011.03.17. 10:04:37

@Translator +X+: Fantasztikus, minden nap okosabb leszek. Te egyébként ezt el is hiszed?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.17. 12:38:33

Biztos, hogy számít, hogy mit hiszek?

Ha megértetted a dinamikákat (nem elhiszed őket, az csak utána jön), akkor majd térjünk erre vissza, addig nincs sok értelme.

Addig is a zsidóvicc (echte originále, a zsido.hu-ról bekopizva :) )

- A mi rabbink valóban rászolgált a csodarabbi névre - dicsekszik az egyik jámbor zsidó a másiknak. - Elmondok egy esetet, ezt hallgasd meg! Egyszer a szomszéd faluba utaztunk nyitott parasztszekéren. Hirtelen besötétedett felettünk az ég, mindnyájan megrémültünk, hogy most borig ázunk. De a mi rabbink mormolt egy imát, s halljál csudát, balról esett, jobbról esett, de középen, ahol a szekér ment, ott sütött a nap! - Semmi! Ezt hallgasd meg! Megy a mi rabbink szombaton az utcán, hirtelen megbotlik valamiben, odanéz, hát egy nagy zacskó, tele pénzzel. Rabbink égre fordította a szemét, és jajveszékelni kezdett: te, Isten, te tudod a legjobban, milyen szegény az egész hitközség, benne jómagam is, miért teszed ezt velem?! És az Isten megtette a csodát: balról szombat volt, jobbról szombat volt, csak ahol a rabbi állott, ott volt vasárnap, így aztán felvehette a pénzt a földrol!

Jane Smith 2011.03.17. 13:26:04

A baj nálam még mindig ott van, hogy ezt a dinamika-dolgot egy elmebeteg, pszichopata őrült találta ki, hasraütéses módon. Egy kis kreativitással bárki össze tudna hozni egy áltudományos, igazából már ezotériába áthajló világképet, és aztán adhat neki mindenféle jó nevet, hogy dinamika, realitás, dianetika, thetán, xenu, lótöpörtyű.

Megnéztem a szabadzónás linkedet is, hát valami közröhej. Hogy felnőtt emberek ilyet... Eleve nem értem, hogy alapvető, semmitmondó dolgokról hogyan lehet ennyit szófosni. Nem csoda, hogy szci barátaink meg vannak győződve róla, hogy ők sokkal intelligensebbek a szegény, szerencsétlen közembereknél. Egy egyszerűbb lélek elolvassa ezt a sok rizsát, egyből úgy érzi, hogy "bazmeg okosabb lettem". És hasznukra válik, hogy bemagolják Elron Hobó fantáziálásait a tanulásról, a lélekről, xenuról? Nem úgy vettem észre... De biztos te is jobban boldogulsz az életben, mióta szopod ezeket a rinyálásokat. Végül is a kozmetikusom is meg van róla győződve, hogy ha nagyon akar valamit, akkor az meg is fog történni, és varázsereje van.
Tényleg, ezt is be lehetne írni a sikersztorik közé, bár ő nem szcientológus: állítása szerint a gyerekének azért lett kék a szeme és szőke a haja, mert ő olyat akart (lényegtelen, hogy mindkét szülő hasonló adottságokkal rendelkezik). A háza is úgy épült fel, hogy csak akarta, és lőn. Gondolom, a munkások nem értek rá, ezért megtörténtette.

Én is tudok egy jó viccet, csak ez nem zsidókról szól. Bemásolom, jó?

"Egyszer volt, hol nem volt (hogy pontosabbak legyünk, 75 millió
éve), volt egyszer egy idegen galaktikus uralkodó, akit Xenu-nak
hívtak. Xenu gondjaira volt bízva a galaxis ezen részének összes
bolygója, a mi bolygónkkal, a Földdel együtt, amit azokban az
időkben Teegeeack-nek hívtak.
Xenu, az idegen uralkodó Xenu-nak volt egy problémája. Az általa
irányított 76 bolygó..."

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.17. 13:49:28

:: Jane Smith 2011.03.17. 13:26:04

:: A baj nálam még mindig ott van, hogy ezt a dinamika-dolgot egy elmebeteg, pszichopata őrült találta ki, hasraütéses módon.

Ez tényleg baj, főleg mert megakadályozza azt, hogy értelmezd az általa elmondottakat, és eldöntsd, hogy tényled egy "elmebeteg, pszichopata" állítja ezt, hogy ez átszűrődik-e az általa elmondottakba és hogy egyáltalán igaza van-e.

:: Egy kis kreativitással bárki össze tudna hozni egy áltudományos, igazából már ezotériába áthajló világképet

Hogyne, ezzel nincs is hiba.

:: Eleve nem értem, hogy alapvető, semmitmondó dolgokról hogyan lehet ennyit szófosni.

Asszem, pont a lényeg maradt ki nálad. Van ottan egy nagy rakás gyakorlat, amit ha elvégzel, nem a hétköznapi, elvárt reakciók jönnek elő. Amelyeket per pillanat nehezen lehet más módon leírni, magyarázni meg pláne.

:: Nem csoda, hogy szci barátaink meg vannak győződve róla, hogy ők sokkal intelligensebbek a szegény, szerencsétlen közembereknél.

Én erre az IQ tesztet szoktam használni, nekem az is pont elég :)

:: És hasznukra válik, hogy bemagolják Elron Hobó fantáziálásait a tanulásról, a lélekről, xenuról?

Még az is lehet. Bár ha a tanulásról szóló részt "bemagolod" (ahol kifejezetten ki van emelve, hogy a "tanulás nem magolás, vazze, a tanulás célja az alkalmazás"), akkor rájöhetsz, hogy nem magolni kéne.

:: Nem úgy vettem észre... De biztos te is jobban boldogulsz az életben, mióta szopod ezeket a rinyálásokat.

Persze, segített sokat.

:: ha nagyon akar valamit, akkor az meg is fog történni, és varázsereje van.

A szci pont úgy van vele, hogy ha valamit nagyon akarsz, akkor már elqrtad. :)

:: Én is tudok egy jó viccet, csak ez nem zsidókról szól. Bemásolom, jó?

A csattanó lemaradt.

exscn · http://exscn.net 2011.03.17. 21:37:01

Szerintem hasznos dolog az élet dolgait bizonyos szempontok szerint felbontani, kategorizálni, ha az segít pl. helyzetek, problémák megértésében,megoldásában.

A szcientológia dinamikái is egy ilyen felosztást jelentenek, alapvetően szerintem semmi probléma velük.

A gondok ott kezdődnek, hogy az ember szcientológussá válva elfogadja, hogy a legtöbb jót a legtöbb dinamikán a szcientológia jelenti.

Ha ő, mint egyén (első dinamika) bármit is szeretne (például elmenni egy hétre nyaralni), az mindenképp alul marad a szcientológiával szemben, ami még hét másik dinamikán sokkal jobb, mint az ő nyaralása.

Ezért van, hogy a legtöbb szcientológus egyszerűen vétekként éli meg, ha nem a szcientológia terjesztésén dolgozik.

És ezért van, hogy a szcientológiát még otthagyni sem lehet, hiszen az ember a bevésődött szcientológus technikákat (etikai kondíciók) tudja csak használni a döntéseiben, amik mindenképp őt hozzák ki vesztesnek a szcientológiával szemben.

A helyzet az a szcientológiával, hogy rengeteg alapvetően hasznos dolgot tartalmaz. Ez tény. Ám ezeknek egyetlen céljuk, hogy manipuláljanak és agymosott, menekülésre képtelen önkéntes rabszolgákat vagy éppen mindent eltűrő fejősteheneket hozzon létre minél nagyobb számban.

exscn · http://exscn.net 2011.03.17. 22:06:08

Amúgy a rendszer maga zseniális és csodálatra méltó. Rengeteget lehet belőle tanulni, ha az ember vállalkozást üzemeltet vagy indítani akar egyet.

Különösen, ha az ember benne volt egy ideig, majd kilépett és már tudja avatott külső szemlélőként vizsgálni.

Vevőszerzés, újravásárlásra ösztönzés, vevőelégedettség, elkötelezett törzsvásárlók, ajánlásokon alapuló marketing, terméklétra, pozicionálás, stb, stb, stb. Ez csomó olyan fogalom, amit az ember a saját bőrén tapasztalhat meg, ha szcientológusnak áll. Így örökre megtanulja, milyen birkának vagy fejőstehénnek lenni és mennyivel jobb, ha az ő kezében van a pásztorbot :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.18. 00:42:23

:: Jane Smith 2011.03.17. 20:16:25
:: A csattanó te vagy.

Most megsértődtem. :P

Tudsz te ennél kreatívabban is beszólni :)

:: exscn · exscn.net 2011.03.17. 21:37:01
:: Ha ő, mint egyén (első dinamika) bármit is szeretne

Azért ez elgondolkoztató, hogy mennyi ártó tette lehet annak, aki egyedül áll az összes többi dinamikával szemben. Nem ok nélkül volt az egyik kötelezően futtatandó tétel az "áldozat" (a másik meg a pénz...)

exscn · http://exscn.net 2011.03.18. 09:44:30

@Translator +X+: "egyedül áll az összes többi dinamikával szemben"

Nem erről a helyzetről írtam. Arról volt szó, hogy a szcientológia fontosabb egy szcientológus számára bármilyen egyéni céljánál. Azt írtam le, hogy mi ennek a mechanizmusa szerintem.

Ezt neked mondom kifejezetten:

Az ember képes egészen szörnyű dolgokhoz is ragaszkodni, ha csak egy icipici jó vagy jónak vélt dolog is van benne. Ha auditáltál már valaha is, akkor érted, hogy miről beszélek. A "reaktív elme" tökéletes demonstrációja ennek a fenti állításnak.

A szcientológia igazából nem más az egyén számára, mint egy mesterségesen felépített reaktív elme. A jó dolgok tartják bent azt a rengeteg kontrollt és irracionalitást (agymosást), amik annyira idiótává alakítják a szcientológusokat kívülről nézve vagy egy egykori szcientológusnak utólag visszagondolva. És ez sajnos csak azok számára nyilvánvaló, akik kívülről figyelik a dolgokat vagy már kimásztak belőle.

Most, hogy visszagondolok szcientológus korszakomra, nekem olyan, mintha nyakig a pöcegödörben ültem volna éveken keresztül, miközben egyfolytában azt bizonygattam magamnak és másoknak, hogy mért is jó ott lenni.

sikkim 2011.03.21. 09:31:54

Legyünk realisták...
Lehet, h 1 perc alatt talán oda is ér a metró a Dózsáról az Árpád hídig? Létezik, h Wolf Katiról szóló cikket akár egy perc alatt is el lehet olvasni? Amikor fékezett a metró talán már meg is érkezett az állomásra, de még egy picit gurult, h a vége és a sci ne maradjon az alagútban?

Ammonia73 2011.03.21. 15:49:07

@exscn: "Most, hogy visszagondolok szcientológus korszakomra, nekem olyan, mintha nyakig a pöcegödörben ültem volna éveken keresztül, miközben egyfolytában azt bizonygattam magamnak és másoknak, hogy mért is jó ott lenni."
És...
...már akkor is érezted a szagát, amikor benne ültél, csak állandóan belégfrissítőzted magad körül a levegőt, hogy elnyomd, vagy csak akkor jöttél rá, miben csücsültél, amikor kimásztál és körülnéztél?
Köszi ha válaszolsz, fontos lenne. :)

exscn · http://exscn.net 2011.03.21. 23:59:36

@Ammónia73: Őszintén szólva nem is igazán vettem tudomásul, hogy hol vagyok valójában. Szerintem bemagyaráztam magamnak, hogy ez a szag egy jó illat vagy talán inkább nem is éreztem semmilyen szagot. Aki győzködött, hogy valami nem stimmel, arról azt gondoltam, hogy még nem tapasztalta meg, milyen jó is itt (a pöcegödörben) ülni vagy már valaki félretájékoztatta.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.22. 09:57:13

:: exscn · exscn.net 2011.03.18. 09:44:30
:: Nem erről a helyzetről írtam. Arról volt szó, hogy a szcientológia fontosabb egy szcientológus számára bármilyen egyéni céljánál.

Értem, nekem pont erről jutott eszembe az "áldozat" szó. Ha az első dinamikád szemben áll a többivel, ha nem ehetsz egy jót, nem aludhatsz egy jót, mert mindez az összes többi dinamikával szemben áll (második ugye nem nagyon létezik, a harmadiktól felfelé meg a szci főnökeid mondják meg, hogy mit kell értened alatta). Így minden, amit magadért teszel, az ártó tett, és ez bedarálja az embert. De ha nem cselekedhetsz, akkor csak hatás lehetsz, akkor áldozat-e vagy?

:: A szcientológia igazából nem más az egyén számára, mint egy mesterségesen felépített reaktív elme.

Akkor ha ragaszkodik valaki a szcientológiához, keresse meg a hazugságot, ami ott tartja? :)

Bár én pont ezért mondom mindenkinek, hogy tanuljon meg auditálni, mert akkor a szci adatokkal eredményeket kell felmutatni, és ahhoz analitikusan kell a szcit használni. A reaktivitás azoknak a luxusa, akiknek nem kell termelni.

exscn · http://exscn.net 2011.03.22. 21:10:46

@Translator +X+: Szerinted hol van a hiba?

A csörcsben? A benne dolgozó emberekben? A kis gonosz törpe Davidben?

Miért van az, hogy a szcientológiát alkalmazva bármelyik ország bármelyik városában vagy falvában pontosan ugyanolyan elmebeteg szervezetek és emberek jönnek létre?

Sőt! Miért van, hogy bármilyen cégben, szervezetben szcientológiát alkalmazva ugyanaz az elmebaj jön létre?

És miért van, hogy egy McDonals-be betérve a világ bármely pontján nagyjából ugyanolyan hamburgert és kólát tudsz venni?

Most komolyan: Miért olyan a szcientológia, amilyen? Ki tette ilyenné?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.23. 09:08:34

:: exscn · exscn.net 2011.03.22. 21:10:46
:: A csörcsben? A benne dolgozó emberekben? A kis gonosz törpe Davidben?

Szerintem még csak nem is a gonosz törpével van a baj, hanem azzal, hogy LRH nem volt képes vagy nem is akarta kitermelni azt a rendszert, amivel a szcit technológiai szinten is folyamatos túlélési pályára tudta volna állítani. Azaz nem volt meg a hatalom trendhez való potenciál a rendszerben.

:: És miért van, hogy egy McDonals-be betérve a világ bármely pontján nagyjából ugyanolyan hamburgert és kólát tudsz venni?

Hehe, pont akkor dolgoztam a csörcsben, amikor a meki felett lakott az Oktogonon, vicces volt :)

:: Most komolyan: Miért olyan a szcientológia, amilyen? Ki tette ilyenné?

Szerintem LRH, 1965-ben. A KSW hatalmas hiba volt sztem.

exscn · http://exscn.net 2011.03.23. 21:55:53

@Translator +X+: Volt 20 éve, hogy kijavítsa a "tévedését". Vajon miért nem tette?

Utánanéztél, mi történt a 60-as években?

LRH egyszerűen csak megijedt, hogy elveszíti a kontrollt. Az auditorok irtózatos sebességgel hozták létre a jobbnál jobb eljárásokat, mígnem összeállították belőlük a Hidat.

Borzasztó jól eladható "terméklétra" pottyant Hubbard ölébe. Minden vállalkozó álma egy ilyesmi. Termelte is a bevételeket rendesen.

Volt viszont egy kis bibi: az auditorok nem álltak meg a fejlesztésekkel és folyamatosan hoztak létre egyre gyorsabb és jobb eljárásokat, amiket szabadon megismertettek az akkori tagsággal.

1964-ben már komoly összetűzések alakultak ki a kutatásokat végző auditorok és Hubbard között. A legdurvább az volt, mikor az egyik auditor az akkori tagság jelentős részét "nyúlta le" és állította maga mögé egy különlegesen hatékony módszer létrehozása után. Ennek hatására jött létre a KSW I., aminek nagy része hazugság, viszont a célja nem más, mint a totális kontroll és egy hatékony pénztermelő gépezet stabilizálása.

Azt sajnálom, hogy nem készítettem jegyzeteket, mikor az alt.religion.scientology archívumában és az exscn.net-en olvastam ezeket.
Valódi veterán szcientológusok írták le, hogy mik történtek akkoriban.

Szóval ha Hubbard célja tényleg az emberiség felemelése lett volna, ahogy azt annyira hirdette, soha nem fagyasztotta volna be a szcientológiát úgy, ahogy a KSW I-gyel tette.

Tudom, hogy egy szcientológusban a fentieket olvasva egyből bekapcsol a KSW I által megteremtett mechanizmus:

"Ez az exscn csakis egy konkrétumokat mellőző, squirreleket védő SP lehet."

Azonban gondoltam leírom, hátha mégis átmegy és nekiállsz túrni az archívumokat.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.03.24. 09:11:13

:: exscn · exscn.net 2011.03.23. 21:55:53

:: Utánanéztél, mi történt a 60-as években?

Csak hallomásból értesültem róla.

:: LRH egyszerűen csak megijedt, hogy elveszíti a kontrollt.

Volt ott egy nagy rakás elqrt listázás is a háttérben, David Mayo 78 környékén azt is takarította, és ettől is csavarodott be akkor rendesen.

:: és folyamatosan hoztak létre egyre gyorsabb és jobb eljárásokat, amiket szabadon megismertettek az akkori tagsággal.

Ettől még mehetne a bolt és termelhetné a bevételt, ha valaki nem kontrollfüggő :)

:: A legdurvább az volt, mikor az egyik auditor az akkori tagság jelentős részét "nyúlta le"

Igen, ezt már említetted.

:: Azt sajnálom, hogy nem készítettem jegyzeteket

Amúgy én is, mert azt végigtúrni nincs időm és energiám, élnem is kell valamikor, csak ide beszólogatni van havonta 1-2x időm :)

:: Szóval ha Hubbard célja tényleg az emberiség felemelése lett volna

Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy LRH nem volt mindig az a kreatív zseni, és mások vállára állva jutott magasra. Viszont az érdekel, hogy mikor, ki és mit tett bele a szcibe.

De Pilot írt még régebben a szci főbb töréspontjairól (szabadzona.hu/index.php?doc=technology/articles/reformnow):

Az első Dianetika Alapítvány elvesztése
* És így szolgáltatás helyett pénzt kell teremteni
* És így a hatalmat vaskézzel kell megtartani
* És így soha nem vallhatjuk be, hogy hibáztunk

Egy kis auditorkodás után már nem érzem azt, hogy másokat olyan könnyen hibáztatni tudok azért, mert rosszul döntöttek :)

:: "Ez az exscn csakis egy konkrétumokat mellőző, squirreleket védő SP lehet."

Az engem nem zavar, az sokkal jobban, ha valakinek nincsenek saját gondolatai, és csak másokét kopipészt. Azzal ugyanis nem lehet kommunikálni (max csak azzal, akitől másolt).

:: Azonban gondoltam leírom, hátha mégis átmegy és nekiállsz túrni az archívumokat.

Átjött, de archívumtúrásra válaszul lásd a korábbiakat.

Köszönöm.

exscn · http://exscn.net 2011.03.24. 11:01:46

@Translator +X+: Tökéletesen megértelek.

Nekem is napi több órám ment el hónapokon keresztül az archívumok olvasásával, mire kialakult egy stabil, számomra megalapozottnak és tárgyilagosnak tűnő véleményem a dologról.

Nem lenne kedvem megint belekezdeni az olvasásba, pontosan úgy, ahogy neked sincs :)

Meg aztán tudom, hogy már régen nem vagy az egyházas szcientológus agymosottságot követő "betöltendő űr" állapotban, de azért gondoltam nyomatom egy kicsit a saját elképzeléseimet, hátha történik nálad is valami elmozdulás.

Tudod, a kognitív disszonancia mindkettőnkre vonatkozik :) Mindketten a magunk igazát szeretnénk erősíteni.

"Viszont az érdekel, hogy mikor, ki és mit tett bele a szcibe."

Engem szerencsére már nem érdekel. Mióta a korábbi hubbardi világkép helyére tettem sajátot, ami ráadásul sokkal jobban is működik, teszek a szcientológiára. Leginkább az érdekel, hogy minél több ember meneküljön meg ettől a szutyoktól.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.03.26. 00:18:08

Én néha teleportálni is tudok. Megfelelő mennyiségű alkohol tartalmú OHT CLEAR folyadék elfogyasztása után sokszor reggel nem tudtam hogyan kerültem az ágyba... Teleportáltam. Más lehetőség nincs...
süti beállítások módosítása