Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

ABC Nightline - leleplező műsor az egyházról két részben

2009. október 24. - Reformer

Egész jól sikerült riportműsort hozott össze az ABC.

Az 1. rész már megnézhető az ABC weboldalán, hamarosan felkerül a második rész isd.

A riport röviden: végigment a St. Petersburg Timesban korábban megjelent vádakon (DM bántalmazza a beosztottjait), de új elem is megjelent - DM beöltöztette a kutyáját Sea Org egyenruhába, kinevezte egy magas rangra és tisztelegni kellett neki! Ha valakire ráugatott a kutya, azt már vitték is gyóntatni, mert biztos rejteget valamit. (Ezt egyébként Hubbard egyik volt közeli munkatársa szerint Hubbardtól tanulta; neki is volt egy kutyája, aki kiszagolta az "etikátlanságot" - bár Hubbard egyenruhát még nem szabatott rá.)

A kutyás témát felvetette a riporter Tommy Davisnak, az egyház szóvivőjének, akinek a reakciója minden elárul - 5 másodperc szünet, és jellegzetes testbeszéd. Utána pedig a mellébeszélős válasz következett.

A második részben a hírességekhez fűződő viszony és Xenu volt a téma. A riporter higgadtan és nyugodtan próbált kicsikarni valami választ Xenu-ügyben, de Tommy ezt az "elnyomást" már nem tudta elviselni, ledobta a mikroportot és kisétált az interjúból.

Tommy két másik kérdésben is nagyot alkotott. Megkérdezték tőle, hogy volt-e az E-méter alapos klinikai tesztnek alávetve, hiszen terápiás célra használják. Válasz: nem tud róla, de nem is érdekes, mert a szcientológiában működik, és ez a lényeg.

Előjött Tom Cruise emlékezetes fellépése Matt Lauer műsorában, ahol kiosztotta Brooke Shieldset és az antidepresszánsok használatát is elítélte. A riporter azzal érvelt Tommynak, hogy tiszteli Tom Cruiset, de mégiscsak egy színész, és nincs meg hozzá a képesítése, hogy ilyen megjegyzéseket tegyen egy orvosi szakterületre.

Tommy válasza? "Ezzel most leértékelte a színészeket, ami szerintem sértő."

Tom Cruise-t is megkérdezték, aki annyit közölt ügyvédjén keresztül, hogy "hallott a DM-t érintő vádakról, de nem hiszi el őket." Jobbulást!

Itt vannak a YT-linkek a műsorhoz:

YouTube - 1. rész:

 

 


YouTube - 2. rész:
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr461471353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biztonságos Pista 2009.10.24. 12:27:54

na az ilyen férgeket mind fel akasztanám aki az el eset embereket kizsigereli.

Rókakígyó 2009.10.24. 12:43:26

el eset ember....

fel akasztani.....

rossztanár 2009.10.24. 12:46:18

Kedves Reformer!

Mennyit tudsz arról, hogy az influenza oltás hisztéria hátterében is a szcientológusok állnak? A különféle terjedő levelekben mindenhol a megadózisú vitaminokat javasolják az oltás helyett, ami, úgy tudom, az egyház csodaszere.

kalman 2009.10.24. 13:18:24

Nagyon jó riport! :D
Ez mindnet elárul:)
aki ezekalpján nem veszi észre az igazságot, az nem is akarja.
Jó kis bejegyzés
köszi
csak így tovább reformer.
üdv

ű 2009.10.24. 14:53:10

Kicsit félrevezető a cím figyelembe véve a szcientológia nemzetközi reputációját :D Az igazi leleplezés az lenne ha kiderülne hogy igazából ők az áldozatok:DD

Gremlin (törölt) 2009.10.24. 14:57:07

Nem tudom mit kell még rajtuk leleplezni.Szerintem nyílvánvaló mit művelnek és be kéne tíltani őket minnél előbb.

Reformer 2009.10.24. 15:26:39

Magyarországon egyébként most csapódnak a jobboldalhoz - konkrétan a Magyarok Szövetsége nevű formációhoz (akik holnap 14- kor fognak a Sándor-palotánál alkotmányozást követelni és polgári engedetlenségre felszólítani), idézet egy friss körlevélből:

".... ma a Magyarok Szövetségének legfelsőbb vezetői határozottan kiállnak a Szcientológusokat érő támadásokkal szemben. Ők már tudják, hogy mi egy olyan csoport vagyunk, akik értékes munkát végzünk, és azt a munkát igenis elvégezzük. Ezért élvezzük maximálisan a bizalmukat."

Lesz róla külön bejegyzés is.

fiokosszekreny 2009.10.24. 15:29:36

Nem értem, h miért veszi akkora sértésnek a szóvivő, mikor Xenuról kérdezik. Szégyellik azt, amiben hisznek? Vagy ha nem abban hisznek, ami a neten van, akkor miért nem mondják el, hogy mi az amiben hisznek? Még egy olyan vallással se találkoztam, ahol sértésnek vették, hogy megkérdezik tőlük, hogy mégis mit hirdetnek, miben hisznek. Nem értem...

Gremlin (törölt) 2009.10.24. 15:31:20

@Reformer: Nagyon kell nekik is a sok agymosott zombi...

HgGina 2009.10.24. 15:33:49

Ha a művészekről is szó esett...
A '90-es évek elején A KFT együttes dobosa (Márton András) próbálta nekem is eladni a Dianetika c. könyvet, és az általa indított (kezdetben jópofának tűnő) modern, történelmi tárgyú lapban hirdette ugyanezt. Szerencse, hogy nem vettem meg ezt az akkoriban üzleti tankönyvként reklámozott darabot. Lehet, hogy ma már én is agymosott zombiként imádkoznék esténként, lefekvés előtt Xenuhoz?
Azért kíváncsi lennék, hány fiatalt fertőzött meg ő (mármint Márton András) is ezzel az elmebetegséggel.

HgGina 2009.10.24. 15:37:53

@Gremlin: betiltani? Tiltották anno a kommunista pártot is, és látod, mi lett a vége.
Az ilyet nem tiltani kéne, hanem arccal lefelé eltemetni, vagy kilőni őket Xenu szülőbolygójára. És csak az idaútra tankolni a rakétát!

Ronald 2009.10.24. 16:03:15

Ez a Xenu most a Jedi S.C.-ben játszik...avagy pedig Dartvéder havere-e ???

Ez azért nem derül ki a riportból.
.

Reformer 2009.10.24. 16:08:22

@Ronald: Xenu kb. Palpatine császárral egy kategória.

Fikalnyik Eugén 2009.10.24. 17:13:33

@Reformer:
"Magyarországon egyébként most csapódnak a jobboldalhoz"

Csak közölném, hogy a Magyarok Szövetsége nevű gittegylet kb. olyan, mint egy az ötszázból kisgazdapárt, úgyhogy kezeljük mán' helyén a dolgokat.
Ezek mindenkihez dörgölőznek, akiből hasznot húzhatnak, így lobbiztak sikerrel tehénke alias Horváth Ágnes szdszes miniszternél sikerrel az OPNI bezáratására és a pszihiátria ellehetetlenítésére. Vagy amikor tavaly előtt bekerült egyik fedőcégük az akreditált pedagógusképzők közé. Ezt Hiller utólag tudta meg, ugyanúgy, mint Schmitt Pál, amikor támogatta a drogmentes maraton nevű szci programot.
Szóval hülyeséget ne irjá'...

Motoros Kata 2009.10.24. 17:20:51

davis alaposan megszívta ezt,az ABC olyan embert tett oda elé,akinek sokkal jobb a kommunikációja mint neki.jó volt nézni,ahogy az ürge nem engedi kitérni a kérdés elől.szép volt ABC!

Gatto Negro 2009.10.24. 18:27:56

Ez a kutyás epizód...ez nagyon durva!!!
Szerintem D.M. sose volt egészen normális, de most, úgy tűnik épp olyan überzakkant lesz, mint Hubbard volt az utolsó éveiben.

motyago 2009.10.24. 18:45:44

"...Ha gyanús változást észlel honlapunkon, esetleg sértő, törvénytelenségre buzdító vagy eszmeiségünkkel nem összeegyeztethető tartalmat lát megjelenni rajta..."

Nem ismerem a Magyarok Szövetségét, így odakattintottam. Átfutva a szövegeiket nem láttam olyan eszmeiséget, amibe beleférhetne a szekta. Nem tűnik úgy, hogy olyan "határozottan kiállnak a Szcientológusokat érő támadásokkal szemben". A neten egyáltalán sehol sem találtam olyan oldalt, ahol együtt szerepeltek volna. Ettől még lehet, csak nekem furcsa lenne. A céljaik megfogalmazásának 15. pontját például - "A családok védelme, a közösségek újrateremtésének ösztönzése." - eléggé összeegyeztethetetlennek tartom a szekta gyakorlatával.

Lehet, hogy ez megint valami csőbehúzás. Valaki a szövetségnél egyszer nem hajította ki látványosan a megkeresésüket, vagy nem rúgta ki páros lábbal a feltehetően álcázott szektahangyát, és ebből már számukra előnyösen következtetnek. Majd meglátjuk, lesz-e felháborodott cáfolat, vagy tényleg teljes mellszélességgel vállalják a hitbiznisz melletti kiállásukat.

Majd kiderül, gondolom. Engem mindenesetre az ilyen jellegű tapasztalatok emlékeztetnek egy nemzetközi könyvküldő cég arroganciájára. Arra gondolok, amikor adnak válaszborítékot IGEN és NEM felirattal, de az elutasító, a negatív választ is közeledésnek könyvelik el, aztán meg levakarhatatlanul zaklatják az embert. Őket is a minden hájjal megkent ügyvédek falkája támogatja. Pénz, pénz, pénz...

Rebca 2009.10.24. 18:50:27

Lehet én vagyok a hülye, szerettem volna megnézni egy videót, amin az interjú található. Ehelyett itt van 8 videó, amiben megy a pofázás, és a "leader of the scientologists" csávó fejét nem látom egyikben sem mint interjú alanyt. Az összes többi blabla meg nem érdekelne. Esetleg valaki meg tudná mondani melyik videó az? Mindegyikbe beletekergettem, de nem volt szerencsém.

Nakedape 2009.10.24. 19:00:53

@Rebca:
"Az 1. rész már megnézhető az ABC weboldalán, hamarosan felkerül a második rész isd."

a post második sorában a link...

Rebca 2009.10.24. 19:08:08

@Nakedape: Elnézést ha egyértelműnek vettem, hogy a poszton belüli videókon van az amiről szól a poszt.

Nakedape 2009.10.24. 19:44:09

@Rebca: nincs gond:), de lényeg, hogy akkor már megvan:)

ű 2009.10.24. 21:04:29

@Rebca: Mit szeretnél? Ha Miscavige interjút, akkor az egyik videóban elmondták, hogy valamikor a '90-es években volt vele utoljára interjú, és abból volt egy részlet, de főleg kiugrott szcikkel és a szóvivővel (Tommy) beszélgettek

blerocs 2009.10.25. 00:03:48

Hát ez szomorú, hogy Tom Cruise átvette Miscavige gesztusait, hülye stílusát. Erre kell a bizonytalan embereknek ez a szekta, vágynak valaki erősebbre, okosabbra, akit utánozni lehet.

Fekete Sámuel 2009.10.26. 18:21:18

Ehh, köcsög reformer letiltotta a hozzászólásomat. Pedig a helyzet az, hogy akit a h1n1 lázba hoz, aki a h1n1-en rágódik, az hülye.

Reformer koma talán találva érezte magát? :-)

(érdemi választ nem várok, csak törlést)

Reformer 2009.10.26. 20:08:05

@Pszientológus: semmit nem tiltottam le és nem is töröltem. Megviccelhetett a technika ördöge. Egyébként pedig nem szerencsés valakit a saját blogján inzultálni (a "köcsög" nélkül is ugyanazt mondtad volna, de legalább udvariasan.)

H1N1-el nem foglalkozok, nem vagyok szakmabeli, és a bizonyos szcientológusokkal ellentétben nem értek mindenhez.

exscn · http://exscn.net 2009.10.26. 22:18:07

@Reformer: "és a bizonyos szcientológusokkal ellentétben nem értek mindenhez"

Grat, ez szép volt :)

Fekete Sámuel 2009.10.27. 01:19:05

@Reformer: Ok, igazad van.

Nem kell mindenhez értened, elég csak összehasonlítanod ezt a két adatot:

a) veszettségben évente 60000 ember hal meg.
b) h1n1-ben eddig néhány százan haltak meg.

Ez menne? Esetleg következtetést is van kedved levonni?

Légy bátor! Nem kell orvosbiológusnak lenned hozzá! Tényleg nem! Csak egyszerűen következtess! Sok sikert!

Dr. Kix 2009.10.29. 11:39:05

@Reformer: Továbbá azt se feledd, hogy ebben a témakörben egyszerűen nincs más releváns "adat" amit figyelembe kell venned! :D Légy bátor! Sok sikert! :D (lol)
süti beállítások módosítása