Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ezt most nem értem

2009. április 09. - Reformer

Van két, szcientológiához köthető, igen rokonszenves célokkal működő kezdeményezés.

 

Az egyik a Kampány a sikeres vállalkozásokért.

Az utóbbi időben kissé érdekes irányt vett a kezdeményezés.

Lesz nemsokára egy konferenciájuk (május közepén, az összes előadót már hírbe hozták a szcientológiával persze. Nem ez a része a meglepő.)

Aktuálpolitikába is belefolynak, amit Hubbard szigorúan tilt (neki más elképzelései vannak a világ irányításáról, mint arról már volt szó).

Két friss körlevelet idéznék:

 

Nem tudom, hogy Ön hogy van vele, nekem elegem van abból a vállalkozó nyomorításból, ami jelenleg zajlik az országban. Ez ellen tenni kell. Példaképem Seres Mária építészmérnök, aki népszavazást kezdeményezett. Aláírásgyűjtésbe kezdett azzal kapcsolatban, hogy az országgyűlési képviselők is csak bizonylattal alátámasztott, elszámolható kiadásokra kapjanak költségtérítést, mint ahogy bármely vállalkozásban is csak így megengedett. A népszavazás kiírásához szükséges 200.000 aláírás helyett 591.748 aláírást gyűjtött össze.

Mária ezt írja a honlapján: "Egyszerűen csak elegem lett abból, hogy várok. Cselekedni akartam. Tenni valamit azért, hogy egy igazságosabb országban élhessek. Egy olyan országban, ahol mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények, és nem a kiváltságosok kezében futnak össze a szálak. Legyen végre rend az országban. Olyan rend, amire mindenki büszke lehet, és mindenki a képessége szerint vigyáz is rá. BIZALOM és ÖSSZEFOGÁS. Én ebben látom a túlélés és a felemelkedés esélyét. Bízzunk hát egymásban, és fogjunk össze!"

Így hát meg is hívtuk Máriát május 15-16-ra (péntek-szombat) a Club Tihanyba, a Vállalkozók és Cégvezetők 3. Országos Csúcskonferenciájára. A gálaesten elmondja nekünk a gondolatait, és beszél a kezdeményezéséről. Azt gondolom, hogy példakép lehet mindannyiunk számára.

További részletekkel holnap jelentkezem.

Üdvözlettel:

A KSV csapata nevében

Piroska Gyula

 

A politikai oldalába ennek nem akarok belemenni, de sajnos ismerve az ottani mentalitást, Máriát a példamutatása mellett valószínűleg a címlistája is vonzóvá teszi. Továbbá meggyőződésem, hogy Mária hitelessége mögé bújva akarnak maguknak is egy kis hitelességet szakítani. De mindenesetre szokatlan ez a nyílt, politikainak is tekinthető lépés.

A másik:

 

Van néhány példaképem. Az egyik közülük Szepessy Zsolt, egy zempléni községnek - az 1.800 lelket számláló - Monoknak a polgármestere. Ő maga is vállalkozó.

Nagy port vert fel azzal, hogy Monokon - a képviselő-testület rendelete szerint - csak közmunkáért adnak szociális segélyt. Szepessy úr szerint az ingyen segély konzerválja a szegénységet.

Meghívtuk őt május 15-16-ára (péntek-szombat) a Club Tihanyba, a Vállalkozók és Cégvezetők 3. Országos Csúcskonferenciájára. Bátor ember, és - ahogy mi is - a pártok helyett az épelméjűségre szavaz.

Egyetértünk Szepessy úrral. Vastörvény az, hogy az ország vagy egy cég csakis termeléssel fog tudni kijönni a válságos helyzetből. Ugyanez a törvényszerűség vonatkozik egy egyénre is.

További részletekkel holnap jelentkezem.

Üdvözlettel:

A KSV csapata nevében

Piroska Gyula

 

A Szepessy-féle akciókkal is lehet egyetérteni, meg nem is, de szerintem itt is arról van szó, hogy egy ismertebb, sokak által elismert ember mellé akarják pozicionálni Hubbard okosságait.

De az egész akkor is furcsa - az egyház és a szcientológusok nem így szokták ezt intézni, mert Hubbard máshogy oktatja. Ő sokkal burkoltabb háttérmunkát ír elő.

De most jön a másik, sokkal meglepőbb történet.

A másik ilyen szcientológus kezdeményezés a Sikerkonferencia

Ez egy szeptemberi megmozdulás.

Mi a furcsa? 

- egyik szervező honlapján sem említi Hubbard nevét, mint referenciát vagy forrást. Ez főbűn az egyház szemében, legalábbis elvileg.

- több olyan előadót is meghívtak, akik a szcientológiával összeegyeztethetetlenek.

Brian Tracy az egyik, aki mindenféle önsegítő könyveket írt - pont, mint Hubbard. Olyanokat például, mint "Az eladás pszichológiája". Az nyilvánvaló, hogy a saját módszereit fogja kifejteni, ami szintén súlyosan ellentmond annak a hubbardi elvnek, hogy a szcientológia az egyetlen működőképes módszer az elme és a társadalomtudományok területén.

A másik Guy Kawasaki, aki ráadásul egyszer be is szólt a blogján az egyháznak - arra az újságírói kérdésre, hogy mondjuk egy példát olyan szervezetre, amelyik abszolút nem bírja és tűri a kritikát, a szcientológia egyház jutott az eszébe elsőnek. Gyanítom, hogy ő sem Hubbard marketingmódszereit fogja propagálni (amit amúgy is Jack Trouttól és Al Riestól "vett át" kedvenc vallásalapítónk), hanem a saját, az Apple-nél is alkalmazott módszereiről fog beszélni.

Kemény Dénes és Benedek Tibor pedig "csapatépítés" címszó alatt szintén a saját módszereikről fognak beszámolni.

Tonk Emil, Krisán László és Balázs Attila tudtommal nem szcientológusok, és a Hubbard által is feldolgozott témákban fognak előadást tartani.

Hát most hogy van? Komolyan nem értem. Most akkor ennyi, beismerjük, hogy Hubbard korántsem az a polihisztor, aminek az egyház beállítja és nemcsak ő tudja a tutit? Vagy ez valami partizánakció? Talán az egyház kezéből kezdenek kicsúszni a tehetősebb emberek?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr381056731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

örge1 2009.04.09. 23:21:40

Én a vízilabdás vonalon már nem tudok csodálkozni, miután Benedek Tibor ott virít a Lenkei vitaminok reklámaiban ( drlenkei.hu/content/view/170/89/ ) és Vári Attilát és Székely Bulcsút is láthattuk már áhítattal figyelni a Lenkei előadások közönségének sorai közt ( www.youtube.com/user/f21csur )

Dr. Kix 2009.04.10. 08:04:12

Nem kellene figyelmeztetni az illetőket, hogy kihez csapódnak? (Jó eséllyel tudtuk nélkül)

Komolyan meglepődnék, ha Seres Mária tudna a WISE-szci kapcsolatról, és ennek tudatában vállalta a szereplést.

kicsihobbit 2009.04.10. 08:20:38

Megint bebizonyosodott, hogy mindenkinél "van az a pénz amiért..."

szaten 2009.04.10. 11:23:29

Szci vagy sem, a tenniakarást érdemes becsülni .Az hogy már nem- mint a rondroidok- csak az szciben látják a megodlást reménykeltő!

anonim én 2009.04.10. 11:38:55

Ez sajnos továbbra is a régi nóta, -ahogy Reformer írja-
Keress egy népszerű temát, amihez mindenki "ért" (katasztrófák, drogok, válság, képviselők költségtérítése), aztán állj mögé. "mi is épp ugyanígy gondoljuk" Ha a dolgok javulnak, előadhatod, hogy a te közreműködésed -vezetésed- miatt javulnak.
Ha romlanak, vagy nem változik semmi, te ott sem voltál, sőt, nem hallgattak rád, és azért.
De ne legyen igazam, és ennek a konferenciának ne a "kemény eladás", meg a "jó pr behozása" legyen a célja. (adok rá öt százalék esélyt)

gyz 2009.04.10. 12:22:42

jó volna Seres máriát értesíteni, mert ő még hiteles, nem pártos ember, kár lenne, ha lehúzná a mocsár.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.10. 12:41:01

van egy olyan alapelv a szcientológiában, hogy semmi sincs ingyen. ezt még a gyereknevelésben is alkalmazzák. ebből a szempontból érthető a monoki polgármester meghívása. a többi sztem inkább egyéni akció lehet, nem?

Salesman 2009.04.10. 22:17:19

Brian Tracy LOL

Akkor nézzetek utána egy olyan embernek, hogy Dale Carnegie és hasonlítsátok össze Brian Tracy tanításaival.

Brian Tracy legfőbb tanítása hogy a gondolos és ismételgeted magadban amit akarsz vagy amitvé akarsz lenni akkor megvalósul.

Lenne egy kérdésem? A Titok című könyvnek van köze a szcihez?

anula 2009.04.12. 07:33:07

Nekem ez erősen mókuskodásnak tűnik.

KiNG 2009.04.12. 11:25:02

Érdekes, tényleg. Mintha lazábbra engedték volna a nadrágszíjat. Azt hiszem, ez a Piroska Gyula tényleg tud valamit.

@Salesman: személy szerint jobban preferálom Brian Tracy-t. Igaz, hogy nyersebb, direktebb módon gondolkodik, mint Carnegie, de mélyebb pszichológiailag, és használhatóbb tippeket ír le. Eléggé mossa az agyadat, de jó irányban. Carnegie viszont inkább csak ajánlgat, anekdotázgat, és főképpen 2. vh előtti anyagból dolgozik, ami néhol kissé elavultnak hat.

Brian Tracynél megjelennek olyan tanítások, mint például a reaktív és analitikus elme, régebben belénk vésődött negativitások leküzdése, folytonos mosolygás, kapcsolatmegszakítás az olyan emberekkel, akik a boldogulásunk útjában állnak stb. Természetesen a terminológia nem azonos a szcivel, de a tanításokban van közös.

nothing.at.all (törölt) 2009.04.14. 21:42:48

nem kéne vmi törvényt hozni, hogy kötelező legyen feltüntetni, ha vmi egyházhoz kapcsolódó rendezvény? ez undormány.

Wéjé 2015.11.07. 19:51:58

Csak most látom milyen nagyon aktív ez az oldal.....nem sok értelme van írni ide bármit is.

Reformer 2015.11.07. 22:04:10

@Wéjé: ez egy 2009-es bejegyzés a blogon, ami van pár nappal ezelőtti bejegyzés is...
süti beállítások módosítása