Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

LETILTVA finanszírozta a Tisztelet Társaságának rendezvényét

2009. február 08. - Reformer

Az Első Vitamin nap fesztiválról van szó.

Íme, a Hangszer és zene oldalról

 

Január 26-án Hétfőn LETILTVA és a Tisztelet Társasága szervezésében a Papp László Budapest Sportarénában megtartották az Első Vitamin Nap Fesztivált, amelynek mottója: „Nem csak a vitamin, hanem a zene is gyógyír.” 13 000 ember vett részt a nagyszabású koncerten, ahol a színpadon népszerű művészek szórakoztatták a megjelenteket. Átadásra került a Tisztelet-díj és LETILTVA bejelentette, hogy levélben fordult hazánk Európa Parlamenti képviselőihez, amelyben kezdeményezte, hogy szeptember 16-át, a világhírű Nobel-díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert születésnapját az Európai Unió nyilvánítsa a Vitaminok Napjának. 

Már délután egykor érkeztek vidéki nézők a Papp László Budapest Sportarénába, 15 órára pedig dugig telt a Sportaréna összesen 13 000 emberrel

A nagyszabású koncert házigazdája Juszt László volt. A jó hangulatról pedig közkedvelt művészek gondoskodtak: Csongrádi Kata, Harangozó Teri, Csonka András, Tóth Vera, Miller Zoltán, Tissy, Gáspár Laci, a Bon Bon együttes. Mindenkitől a tőle „elvárt”dalok csendültek fel a színpadon. A millió rózsaszál, Mindenkinek van egy álma, Ding-dong, New-York, Valami Amerika, Táncolj cigánylány, Nem csak a húszéveseké a világ.  Mindenki kedvence Bangó Margit és Aradszky László még meg is táncoltatta a nagyérdeműt.  

A kitünő hangulatú koncertet megszakítva a rendezvény helyet adott a Tisztelet-díj átadásának. A díjat 2005-ben alapította a Tisztelet Társasága olyan személyiségek számára, akik tetteikkel, példamutatásukkal, méltóvá válnak ezen elismerésre. Akik idén az elismerést megkapták: Csongrádi Kata előadóművész, Prof. Dr. Iván László gerontológus, országgyűlési képviselő, Verebes István rendező, műsorvezető, LETILTVA, és a Szépkorúbarát Önkormányzat díját Belváros-Lipótváros Önkormányzata. 

LETILTVA az Európai Vitaminnappal kapcsolatban elmondta: „Az egészség megőrzése elsődleges célunk, mind az egyén, mind a társadalom érdekében. A vitaminok pedig már bizonyították kiemelkedő szerepüket ezen a téren. Úgy gondolom, hogy az Antibiotikumok Napja mellett bőven van helye a Vitaminok Napjának, és nekünk magyaroknak újabb elismerés lehetne, ha ez a nap Szent-Györgyi professzor nevét ilyen módon is megőrizné az örökkévalóságnak.” 

Reméljük egyre több ilyen eseményt rendeznek Magyarországon, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy az egészségünket a legjobbnak őrizzük meg. Ehhez pedig kulcs a táplálkozás, és az étrend megfelelő kiegészítése, nem is beszélve a zene „lélekgyógyító” hatásáról. Ezek kombinációja pedig talán még hatásosabb lehet.

A Hír TV is foglalkozott a témával, itt a Célpont riportja:

LETILTVA

A nyugger szavazóbázist most vitaminnal etetik a LETILTVA. Betiltott kapszulák, vagyont érő címlista, MSZP-szavazat. A vitaminkirály, a szoci főpolgármester-helyettes, és a Xenu-láz a Célpontban.

 

Valamint van egy pozitív helyszíni beszámoló itt is.

LETILTVA újabb etikai mélységekbe tornázta le magát - telibe finanszíroz egy rendezvényt, ahol érdekes módon átvesz egy díjat is; új céget alapít (LETILTVA,)., aminek egy szlovák cég, LETILTVA  a tulajdonosa (gondolom ez i s LETILTVA, adóoptimalizásra kétségtelenül alkalmas), ahová újra bejelenti a betiltott vitaminjait; továbbra is magasról tesz az OÉTI-re/ÁNTSZ-re; a hírcsatorna megkeresésére és kérdéseire olvasói levelekkel "válaszol", stb.

Ez LETILTVA valódi arca. Bele a medencébe, a trambulinról.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr80929893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2009.02.08. 13:55:18

Meddig ver még bennünket a sors ezekkel a paprikajánosokkal...ekkora az igény rájuk?

_Toto_ 2009.02.08. 13:59:36

A hozzá nem értők hülyítése és gátlástalan lehúzása, ez tökéletesen illik a Xenu-mese hívőihez.

Undorító egy szemét mindegyik. Nem kezdeményezné már valaki mondjuk aláírásgyűjtéssel ennek a maffia-szektának a betiltását?
Szégyen, hogy nálunk működhetnek!

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.08. 14:15:11

Hihetetlen ez a félpolitikusi-vallási szektás "alvilág", ami Mo-n van. Lásd még a hitgyülit, ott is érdekes összefonódások vannak a politikával és a médiával. Gusztustalan és ijesztő mind a kettő.

Spéter46 2009.02.08. 14:20:03

Olvasd el a közreműködök névsorát és az mindent elárul!

fénycsepp 2009.02.08. 14:32:57

jesszusom, mennyi birka egy helyen..bár nem is csodálkozom azon, hogy a vitaminoknak ennyi rajongója van, hiszen csak be kell szedni mindet, és makkegészségesek leszünk, hiszik ők, a kispolgárok.
lenkei kitűnő célcsoportot talált, le a kalappal :D

musi 2009.02.08. 14:44:35

Tény, hogy a szcientológia egy k.nagy átbaszás (bár én azt vallom, hogy aki ennyire hülye, az megérdemli) Azonban ti is kurvasötétek vagytok, mert csak eddig lát az agyatok. Az, hogy a Lenkei propagálja a vitaminokat, az egy nagyon is jó dolog! LESZAROM hogy magának ad díjat, vagy hogy ő is szcientológus, felőlem buzi is lehet! Mert ez mind az ő magánügye. Az bezzeg nem szúrja senki szemét, hogy a gyógyszeripar ennél SOKKAL több pénzzel bassza át a fejeteket! Mivel a gyógyszerek 80%-a teljesen fölösleges. A vitaminok viszont nem átbaszás (és mellesleg a gyógyszertárban ugyanazt a vitamin mennyiséget háromszoros áron kapod meg!) A hányás hírtv-t meg hagyjuk már...

Ronald 2009.02.08. 14:50:25


A gyógyszerész-maffiát gyalázó könyvéért becsültem a fickót.
Ezért az új hobbijáért viszont: leköpöm.

Gatto Negro (törölt) 2009.02.08. 14:55:43

Úgy tűnik Lenkei elkezdett dörgölőzni a hatalomhoz, méghozzá annak egy bizonyos színű részéhez.

2009.02.08. 15:30:46

Egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig van, aki benyalja ezt a vitaminmaszlagot. Ezeknek még most kéne elkezdeniük a régi középsulis biológiakönyvek előásását a padláson a kartondobozokból, mielőtt eszük nélkül bekajálják a Lenkei-vitaminokat terhesség alatt, szoptatás közben, meg a gyerekeiknek adják.

De azt egy se tudná megindokolni, hogy az evolúciónak pontosan melyik lépcsőfokán alakult ki akkora A-vitamin-igény az emberben, amit drága őseink csak napi három egész mamutmáj felfalásával tudtak volna kielégíteni :P

2009.02.08. 15:36:44

És akkor még nem is beszéltünk a C-vitaminról, amihez, hú hogy is, hát úgy napi tíz alma kellett volna, aztán egy rakos olajosmag az E miatt, kicsike élesztő a B1-nek. Jól ettek az ősök, na, hát hiába, nekünk így a civilizációban már bizony nem jut napi három mamutmáj, szal muszáj vagyunk Lenkei-vitamint enni. Nem is tudom, hogy az emberek Japánban a Lenkei nélkül hogy tudnak száz évig élni.

2009.02.08. 15:43:25

És persze, jajistenem, fogalmuk sincs szegény Lenkei-imádóknak, hogy mik azok a zsírban oldódó vitaminok és hogy működnek, és hogy a nehézfémek rendszeres zabálása lehet, hogy szintén nem életbiztosítás.

És a Lenkei meg okos, de okos ám, mert tudja, hogy a legtöbben eleinte mindenképpen pozitív hatásokat fognak tapasztalni, mert a legtöbbünkben tényleg vannak vitaminhiányos állapotok, és ezekre nézve pozitív, ha vitamint kezd szedni valaki. Csak az a gond, hogy aztán már nem is hagyják abba, és nem jut eszükbe, hogy lehet, hogy a _normális_ mennyiséget és _természetes úton_ lenne célszerű, és szedik éveken keresztül a sokszoros mennyiséget, meg az ólmot meg az uránt, és aztán vesznek egy nagyobb vitamincsomagot, ha már kezd kiütközni a gebasz, és a szervezetükkel egyetemben a kölkeiket is rászoktatják, és azoknak se lesz elég a normális mennyiség soha többet az életben a normális működéshez.

Hú, bocs a szóf*sásért, de egyszerűen úgy ki tudok akadni ettől...

borpancsoló 2009.02.08. 16:00:19

Nagyüzemben megy az emberek hülyítése. Az egyik egyetemi prof, vagy ki mondta, hogy onnan is látszik milyen nagy szűkség volna a fizika, kémia, egyéb term-tudományok magasabb óraszámára, hogy milyen nagy a kereslet az áltudományos gyógyhülyeségekre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.08. 16:20:35

@canahari:

ha Lenkei üldözési mániájától akadnál ki, megérteném. De az a céltalan csapkodás, amit előadsz (milyen nehézfémekről hablatyolsz, hülyegyerek?), az nagyon, nagyon gáz.

A post íróinak: Lenkei szarait a hozzájuk mellékelt régebbi tájékoztatók miatt tiltották be, azóta, hogy gyógyító hatást nem tüntetnek fel ezeken, újból engedélyezettek. Lenkei valóban kattant némileg, de a pusztán a készítményeivel nagy baj nincs, ugyanolyanok, mint a Béres meg a többi.

Szóval imádkozzatok, hogy ne tévedjen errefelé, mert rágalmazásért simán pert akaszthat a nyakatokba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.08. 16:31:33

Egyébként az A, E, B6, magnézium és cink készítményei a valóban aggályosak, ha valaki _rendszeresen_, _hosszú_ ideig szedi azokat.

Ebből a vitaminok túladagolása _lehet_ _hosszú távon_ káros, az ásványi anyagok túladagolás inkább kellemetlenséget okozhat.

coeurace 2009.02.08. 16:35:37

@canahari:

Kb 5 éve szedek napi 1000mg c-vitamint. 2 éve a Lenkei féle csomagot, bár a nyomelem tablettát - amiben tényleg van minden amit a periódusos rendszer csak tartalmaz - nem szedem be. Szerintem ennyi idő alatt jelentkezne negatív hatás, ha lenne.
Ami a pozitívumot illeti, a legkeményebb influenza járványokat is megúsztam, bár néha érzem hogy fáj a fejem egy-két napig mikor mindenki más hetekre ágynak dől magas lázzal.

musival kell egyetértenem. Nem kedvelem a szcientológiát, de ettől dr Lenkei vitaminjai nem lesznek kevésbé jók. Ha más árulna hasonló csomagot, eldönthetném, hogy kitől veszem. Viszont nem fogom 10 különböző patikában kapható vitaminkészítményből sokszoros áron kikeverni magamnak, ha egyszerűbben is megvehetem.

Dr. Kix 2009.02.08. 16:49:13

Ha Lenkei a téma, valahogy mindig megjelennek az "évek óta szedem, semmi bajom nincs" szöveggel posztolók.

Lassan kezdem azt hinni, hogy bérposztolók.

Én csak próbálok egészségesen táplálkozni, s lám Lenkei vitaminok nélkül is elértem azt, hogy idejét nem tudom, mikor nyomtam az ágyat betegség miatt. (Egy ételmérgezést leszámítva.)

pause 2009.02.08. 16:56:03

en orulok,Debrecenben a vitality centrum ugy nez ki bezar...vagy elkoltozik?ugye nem?

marosy 2009.02.08. 17:06:03

"A nagyszabású koncert házigazdája Juszt László volt."
Nahát, egy jogerősen elítélt köztörvényes bünöző volt a házigazda.

csipinymous 2009.02.08. 23:13:41

Üdv., a bérenceknek! :-DDDD

2009.02.09. 00:36:34

@mavo: Esetleg nézz utána, hogy az a 72-féle nyomelem, ami a Lenkei-alapvitamin csomagolásán ilyen pontosan és információdúsan meg van említve. Fogsz találni furcsa dolgokat.

@coeurace: A C-vitaminnal a világon semmi gond, kipisiled. Nátha, influenza etc. fertőzések ellen a magasabb C-vitamin-bevitel tényleg hatásos, erre is céloztam, amikor írtam, hogy pozitív hatásokat fognak tapasztalni! Zsírban oldódó vitaminok&nehézfémek a meggondolandók - mind2 hatásmechanizmus kifejezetten hosszú távú, nem két év. De látom, te gondolkodsz is, hiszen a periódusos rendszert nem eszed meg, tehát neked nem kell magyaráznom. Aki gondolkodik, azzal semmi gáz, nekem az "eszem nélkül bekapkodom, és adom a gyereknek is" emberekkel van gondom.

(Vigyázz viszont terhességnél és szoptatásnál, ha esetleg nő vagy, ezzel kapcsolatban még a gyengus 60mg C-vitamin-tabletták betegtájékoztatójában is van figyelmeztetés (ami a Lenkei-féle elméletbe nem nagyon illik, hiszen ezzel a saját pozíciójukat rontják a gyógyszergyárak), amit ajánlok mindenki figyelmébe!!!)

2009.02.09. 00:42:07

Ja és:
@coeurace! Én 60mg C-vitaminnal szintén sosem vagyok influenzás, náthás. Ezerrel még ennyire sem lennék, viszont utána visszaállva már nem lenne elég a 60. A szervezet C-v-kinyerésre való mechanizmusa hajlamos hozzászokni a bőséghez, és utána már nem áll vissza az a hatékonyság. A te esetedben már alighanem mindegy, de ezért sem jó rákapatni senkit, aki amúgy egészséges.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.02.09. 07:24:30

@mavo:
"Lenkei szarait a hozzájuk mellékelt régebbi tájékoztatók miatt tiltották be, azóta, hogy gyógyító hatást nem tüntetnek fel ezeken, újból engedélyezettek."

- Ezt honnan veszed? Tényeken azért ne vitatkozzunk már!
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=226709

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.02.09. 19:52:28

lenkeinek már a személyiségjegyei is vészjóslóan hasonlítanak adolf hitleréhez. innentől kezdve leszarom, mit akar beadni nekem, egy ilyen embertől semmit nem fogadnék el szívesen - pláne nem valamit, ami a szervezetemre van hatással.

baka 2009.02.10. 11:35:30

@Pszientológus:

Miért van az, hogy a sok vitaminforgalmazó közül pont csak egy másik szcientológus cégét sikerült felhoznod példaként?
- Demecs István, (a Vitaminkirály tulajdonosa, korábban Lenkei vitamint is forgalmazó) története lsd:
groups.google.com/group/hun.vallas.szcientologia/browse_thread/thread/f9713e70875ba3cf -

rednorb 2009.02.10. 20:46:25

Lenkei szcientológus, ezért elvesztette a hitelét a tudományos világban. Feltételezhető róla, hogy részrehajló. A probléma az ezzel, hogy amit mond és képvisel, nem feltétlenül hamis. Sokat beszél Szentgyörgyi Albertról, a vitaminokról és Rockefeller egészségiparáról. Ezek mind érdekes dolgok, kár hogy lejáratta saját magát. A gyógyszertárakban európai viszonylatban is van eltérés. Valamelyik B-vitamin (az amelyiknek a hiányától a rizsevők lebutulnak) a németeknél kb. 10-szer akkora adagban kapható, mint nálunk. Az egész egészségipar nagyon gyanús, és számos embert ismerek, akit a hivatalos orvosi kezelés (gyógyszeres és egyéb) nem gyógyított meg, viszont talált más dolgokat, amiktől meggyógyult (nem, nem Xenu, meg vallási dolgokról és nem is vitaminokról beszélek). Egyik néni (65 éves) nem tudott tejet inni, mindig rátört a hasmenés. Egyéb ételeket (pl. töltött káposzta) sem tudott megenni, borzasztóan rosszul érezte tőle magát. A gerince sem volt rendben és annyira leépült, hogy már menni is alig tudott, meggörbült, és gyakran szédült is, pedig nem ivott alkoholt. Doktor urak mind mondták neki, hogy nem tudom mit csináljak magával, hozzá kell szokni (a felírt gyógyszereken kívül természetesen). A néni 2 évvel később már nem szed gyógyszert és táncolni jár. Ma már az emésztésével sincs baja. Ha az orvosok nem tudják meggyógyítani (pedig nem kevés pénz megy el az egészségügyre), de ő az alternatív módszerektől meggyógyul, akkor csak van az ilyeneknek helye.

rednorb 2009.02.10. 20:52:58

A vitamintémáról meg a szokásos dumám tudnám előadni. Szét kéne választani a kérdést.
-Van-e káros hatása a Lenkei vitaminoknak?
-Van-e jótékony hatásuk?
A hírTV-ben nyilatkozó nénivel az a gond, hogy ő az orvosi álláspontot képviseli, a gyógyszercégek támogatják az orvosi kutatásokat, nem feltétlenül megbízható. Kéne egy független kutatócsoport, akik tesztalanyokkal elfogulatlan vizsgálatot készítenek. Az egész ügy egy nagy kérdőjel. Én csak azért nem venném meg Lenkei vitaminjait, mert tudom hogy szcientológus. Sajnos azt nem tudom milyen hatásai vannak a készítményeinek, és mások is találgatni, vagy saját szemlélet alapján állástfoglalni tudnak csak.

Fekete Sámuel 2009.02.11. 00:42:14

Nekem egy bajom van a vitaminjaival, és az a nyomelemtablettája. Abban nagyjából benne van a periódusos rendszer, többek között higany és urán is van benne. Nyilván nyomokban, na de mekkora nyomokban?

Szerintem alapvetően hihető, hogy napi 0.00......1 g higany vagy urán egészséges lehet. De akkor oda kéne írnia! És nincs leírva! Továbbá nehézfémek esetében nem igaz, ami Lenkei szerint a vitaminoknál, hogy gyakorlatilag nem túladagolhatóak. A nehézfémeknek jól ismert halálos adagja, és jól ismert krónikus egészségkárosodáshoz vezető koncentrációja van. És amíg ezek fennállnak, rá kellene írni a kapszulákra, hogy mennyi a naponta bevehető maximum. Ehelyett az van rájuk írva: "ízlés szerint fogyasztható"

Kopiás Attila Steve 2009.02.13. 00:27:35

@rednorb: Osztom. Nyilván bárkinek a vélemenyét erős kritikával fogadom, aki a saját termékét akarja hitelesíteni bármilyen statisztikával, de ugyanez igaz bármilyen konkurenciájára is.
A független tanulmánnyal csak az a gond, hogy mondj hiteles, megvesztegethetetlen szervet itthon. Még csak nem is kell tényleg lefizetni őket, bármilyen eredményre is jutnak, úgysem hiszünk nekik (én sem), hát még akik meggyőződésből köteleztél el magukat.
Én rokonoktól ajándékba szoktam kapni lenkei vitamint, amikor olyan időszakok vannak, hogy nagyobb fizikai és szellemi megterhelés alatt állok, akkor hetekig szedem, amúgy nem. Franc se tudja, ennek mennyi szerepe van benne, de tény, hogy sokkal jobban érzem magam fizikailag, akár placebo, akár nem.

elfelejtette 2009.02.13. 02:25:08

Xenuhoz passzol a Xénia lázas Schmuck Andor. A Juszt meg alkatilag passzol a Schuckhoz. Megvan az összefüggés. :)

Benigna 2009.02.16. 19:05:35

Pszientológua!1 g higanytól meghalsz, inkább ne próbáld ki...
süti beállítások módosítása