Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

LETILTVA az egészségbiznisz L. Ron Hubbardja

2008. november 04. - Reformer

Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA.

  nem pártolom a túlzott gyógyszerhasználatot
- szerintem is fontos a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitel
- LETILTVA sokmindenben igaza van
- az is elismerésre méltó, hogy felvállalta ezt a témát és könnyen elérhetővé tett bizonyos, valóban fontos készítményeket
- tehetséges üzletembernek tartom az urat
- nem kétlem, hogy sokak életminőségén javított a LETILTVA-készítmények szedése

A problémáimat pedig a friss LETILTVA-hírlevél releváns pontjainak bemutatásával illusztrálnám. A legfőbb gondom az, hogy LETILTVA úr gondolkodásmódja egyre jobban hasonlít Hubbardéra (paranoia, összeesküvések sejtése, csak nálunk van a megoldás/igazság, establishment-ellenes imázs, kirohanások kormányzati tisztviselők ellen, megregulázzuk a korrupt hivatalnokokat, mindig/úgyis mi győzünk stb.), mint a mellékelt ábra is mutatja (kiemelések tőlem).

A HÍRLEVÉL ERRE HIVATKOZVA LETILTVA:

Az 1999. évi LXXVI. törvény 33. §. (2) bekezdése értelmében a felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr19749729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambika 2008.11.04. 20:20:14

Hát igen, itt tartunk a 21. században. De legalább ne lenne a neve előtt a dr jelzés, és attól félek nem jogászról van szó. Sokadik eset amikor "orvosok" mindenféle módon egészséget ígérve lenyúlják a jó népet nem bizonyított kezelésekkel. Ráadásul áldozatoknak állítják be magukat, el kellen venni a diplomájukat. Nem tudom az Orvosi kamara miért nem ilyenekkel foglalkozott politika meg megélhetés helyett.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2008.11.04. 20:24:37

Ez az ember a legkevésbé sem orvos, vagy legalább is már nem gyakorolja a szakmáját. Sokkal inkább üzletember/marketinges. Annak nagyon jó, valóban, bár sajnos megvezeti az embereket. Méghozzá elég profi módon

Ha jól sejtem, Hubbard is üzletember volt, tényleg eléggé hasonlítanak

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.04. 20:31:58

Ez az a nagyszerű vitaminkészítmény, amiben urán, higany és más nehézfémek is vannak?

SZVSZ Lenkeinek már rég börtönben a helye, hogy ilyen mérgeket kever ki.

arkana 2008.11.04. 20:34:09

1. Viszonylag régóta olvasom ezt a blogot, nagyon rendben van, kösz szépen, Reformer.

2. Az Élni jó c. könyv borítójának prominens helyén "Soha nem fogom feladni" ~ Never gonna give you up.
A változat) Sajnos mellényúltál, Reformer. Dr. Lenkei igazából anon, és olyan zseniálisan csinálja, hogy még te is ráharaptál, a vitaminbizniszből pedig 20x30 méteres HAIL XENU feliratú transzparensre gyűjt, meg egy irodára a Blahán. Igazából annyira szeretném ezt hinni.

B változat) Még jobban igazad van, mint gondoltad, és már "Ők" is megtanultak tisztességesen trollolni. Ebben az esetben is nála a pont.

C változat) Tök véletlen, mindennapi frázis, valószínűleg én magam is használtam már életemben. Ebben az esetben én vagyok a paranoid összeesküvés-elmélész, és kérem az egész hozzászólásomat figyelmen kívül hagyni.

decoati 2008.11.04. 20:36:13

Ugyan már, ríderszdájdzseszt.
Ha ilyen érvelési rendszerrel találkozok, 15 éves korom óta kapásból ignorálom az egészet, bármi is a téma.

fairi 2008.11.04. 20:39:28

Pitypalatty úrfi

hu.wikipedia.org/wiki/L._Ron_Hubbard
LRH nemvolt üzletember,mondjuk inkább polihisztornak,de főleg szektalapító,és B-kategóriás sci-fi író:)

missparker
JAJA,ÉN IS NÉZTEM MIKOR EGYSZER OLVASTAM MIBŐL ÁLL A KÉSZÍTMÉNY:URÁN(!!!),NA ENNÉL KIAKADTAM:)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.11.04. 20:54:39

Ez a szcientológia legmagasabb szintje: eladni a semmit. Legalábbis semmi különöset nem árul, csak bazinagy dózisú vitamínt.
Elképesztő milyen szövegeket talál ki hozzá: gonosz ellenségek-elnyomók, csodás gyúgyulások, eltitkolt-megtalált igazság, a magányos kutató hősiessége, hozzá nem értő árusítók, jóságos ingyen házhozszállítás.
Engem leginkább a Sóbert Norbi válalkozására emlékeztet... a gonosz Béres Alexandrával mint elnyomóval, több házhozszállító céggel mondta fel az együttműködést.... :D

Tapasztalat.. 2008.11.04. 20:57:05

Urán?!?!. Te jó ég.

Mondjuk az, hogy zabáld a kálciumot elég nevetséges, mert a túlzott bevitellel elég nagy esélyt ad a vesekő kialakulásának.

tomi79 2008.11.04. 21:08:31

"Magyarországon törvény tiltja azt, hogy a természetes anyagoknak, étrendkiegészítőknek, bármiféle egészségjavító, egészséget helyreállító hatást tulajdonítsunk"

Hogy is van ez?

Milyen szereknek tulajdonítható egészségjavító, egészséget helyreállító hatás és milyeneknek nem?

Ilyen hatás akkor tulajdonítható egy szernek, ha a gyártó igazolja a hatást az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) felé, aki a készítményt elismeri gyógyterméknek. Ezt Lenkei úr is tudja, mint orvos. A dolog a fogyasztók védelmét szolgálja, különben bárki bármilyen terméknek gyógyhatást tulajdoníthatna.

Itt látható az engedélyezett gyógytermékek listája (a listán sok természetes anyaggal): www.ogyi.hu/gyogytermekek/

Fat Abbot 2008.11.04. 21:12:34

Én inkább a vitaminoktól halok meg, mint a sok szívtelen, pénzhajhász orvos ötletelésétől, nyakra-főre írják ki a sok gyógyszert, egymással bizonyítottan a másik hatását gyöngítő ill.tiltó összetételekkel.

fairi 2008.11.04. 21:23:57

Fat Abbot

Lenkei meg szinte ingyen adja a szereit.ő nem nyakra-főre minden betegségre ugyanazt ajánlja(megadózisú vitamin.)

Vitamin nem gyógyszer(kivéve ha egyik hiánybetegségében szenvedsz),hanem bizonyos mennyiségbe szükséges anyagok hogy normálisan működjön a szervezetünk..
Semmilyen olyan összefüggésről nem tudok,hogy minél többet eszünk meg belőle,annál egészségesebbek leszünk...

Jah,és a topic nem a vitaminokról szól,hanem Lenkei etikus viselkedéséről...

_yx 2008.11.04. 21:26:31

"Aki nem hiszi, járjon utána!" - így végződnek a népmesék. Én ugyanezt tudnám ajánlani a dr úr csodavitaminjaival kapcsolatban is.. Ki is gyártja? Hol? Miből? - merthogy a dr úr "csak" újracsomagolja a bogyókat, ez gondolom, mindenki előtt világos. Érdekes dolgok derülnek ki. Méghogy "Nem a készítményekkel volt bajuk"... :) Szerencsére a vesekő és tsai nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, a vitamincsomagok meg elég húzós árban vannak ahhoz képest, hogy mennyit fizetnek az orgban..

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.11.04. 21:32:31

Ezek tényleg elhiszik,

-hogy az államilag fenntartott OGYI azért van, hogy a valódi gyógyítókat ellehetetlenítse, és a gyógyszermaffia pénzeli őket?

-hogy az orvostudomány sarlatánság, Lenkei meg a tudomány fölé emelkedett "tudós"?

-hogy minden orvos aki gyógyszert ír fel ártani akar nekik?

-hogy bárkinek bármit árulni lehet azért, mert bár nincs tudományosan bebizonyítva, de azt mondja, hogy ez bizony csodaszer? Ráadásul az sem baj, hogy a gyógyszerészek szerint ártalmas.

Hát hol élnek ezek?

Tapasztalat.. 2008.11.04. 21:37:06

Ha nem a készítményekkel volt bajuk, akkor mivel? Nem tett a zsebükbe elég kenőpénzt? Hát akkor rajta, ha a szci egyháznak tudott 3 millió dollárt adni, akkor nekik is. Megéri, hiszen evvel a bolygót mentjük meg nem??

Ha már 14.000Ft nem sokat vág földhöz, akkor Lenkei úr kenőpénze sem fogja a földhöz vágni.. ;)

Amúgy abban értek vele egyet, hogy a gyógyszergyártóknak tényleg gusztustalan a politikája. Ha fáj valamid, akkor ne vizsgáltasd ki és gyógyíttasd meg, hanem vegyél fájdalomcsillapítót. Ha fáj a fogad, de tömesd be, hanem vedelj lidocain-t.

Amúgy meg miért épp Lenkei szarjait kellene venni? Érdekes, hogy más vitamint készítményeket miért nem tiltottak be? Mert abba nincs vitamin, vagy mi? Nevetséges ez a szöveg, amit idehányt. Jah és inkább zöldségekkel és gyümölcsökkel viszem be a szervezetembe a vitaminokat és nem a bogyókkal.

Amúgy jogos Reformer megjegyzései. Bizonyította, hol olvashatjuk a publikációt? Vagy elég csak a szavainak hinnünk??? Mi alapján? Honnan tudja, hogy nem akar Ő is átverni engem mint a gonosz orvosok,csak másképp???

Chintaran 2008.11.04. 21:40:21

Rosszul vagyok ettől az embertől (és nem, nem vitaminokkal kívánom magam meggyógyítani).

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.11.04. 22:12:00

Nekem 4 szó jut eszembe a fentiekről:

1,Hazudik
2,Félrevezet
3,Rágalmaz
4,Tudománytalan

Ennyit tud a 3 millió dollár lenkei

Dalacus Dortemente 2008.11.04. 22:22:07

Elég egyszerű a helyzet. Süllyed a hajó.

Üzletek lépnek ki a hálózatból, munkatársak távoznak (például H. Ildi), hatóságok esküsznek össze. Mindenhol ellenségek bújnak meg, a médiában, a saját csapatban, a hatóságokban és a konkurrens nagyvállalatokban. Akik igazából nem konkurrensek, mert ha Lenkei venné a fáradságot bazmeg és utána nézne, ha véletlen Floridában jár, hogy a Nulab honnan szerzi a vitamin alapanyagokat és kinek a kezében vannak azok a kínai gyárak, akkor rájönne, hogy ő is a gyógyszervállalatokat gazdagítja.

De mindig a másik a hibás. A hős viszont folytatja, mert meg kell menteni az emberiséget...és kell a lóvé.

Ha Szentgyörgyi ma életre kelne, besétálna egy Lenkei boltba és meglátná a dísznek kiállított 1 kilós liszthez hasonló C-vitamin csomagokat, megtérdelne a röhögéstől aztán nem látna a pipától.

Ugyanis:
1937-es Nobel elődásában ( nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1937/szent-gyorgyi-lecture.pdf ) pont arról beszél, hogy a ma C-vitaminnak nevezett porított aszkorbinsavval nem tudta meggyógyítani a barátját, de egy sima szegedi paprikával igen. Ezután kezdte el kutatni, hogy mi a francért van ez, ezután találta meg a P-vitaminnak nevezett anyagot és ezután jött rá, hogy mennyi minden kell a "C-vitamin" hatékony működéséhez, amit lehetetlen benyomni egy tablettába. Csak a természet tudja elintézni.

Sosem akarta, hogy az általa felfedezett anyagot kilós kiszerelésben példaként mutogassák és "megoldásként" reklámozzák.

Tapasztalat.. 2008.11.04. 22:35:13

Jah, De Szentgyörgyinek nem lehet hinni, inkább a szóbeli tudományos Lenkeinek...

Undorító pénzhajhász....

bumburnyak 2008.11.04. 22:55:19

lenkeitől valahogy mindig kavargott a gyomrom. most már fel is kavarta!

h. ildi kilépett??? ez újdonság! az iwiw adatlapjáról levette ugyan a képet, ahol hőn szeretett doktorunkkal pózol, viszont a magyar kitüntetettek ott vannak vele, az éremmel a nyakukban!!!

kretensz 2008.11.04. 22:59:37

Nem értek egyet sok dologban dr. Lenkeivel (a szcientológiával meg pláne), de az ő ténykedésének köszönhetően egyre többen szereztek tudomást a B17 nevű vitaminról is, mely a környezetemben is már kb. 1 tucat embert húzott ki a rákból. (ami kb. 40 éve gyógyítható kb.) Köztük családtagokat is, szóval csínján az anyázással.

Lehet itt undorító pénzhajhászozni de mi a célod vele? Még ha sok dologban igazad is van, az emberek (a buta tömeg) azt fogja ebből kivenni, hogy Lenkei is átverés és szedi tovább a gyógyszereket ezerrel. Már évek óta nem Lenkei vitaminbombáit szedem (így rám nem nagyon hat a pénzhajhászása) de a könyvei által felismertem, hogy miben kell változtatnom az életemen ahhoz, hogy ne legyek beteg és ez több mint 4 éve sikerült is! Barátaim, ismerőseim mindig valami "csúnya" betegségtől szenvednek, én meg -10 fokban szarrá fagyizom magam és nincs bajom. Pedig korábban úgy kellett vigyáznom magamra, mint a hímes tojásra.

Ami az összeesküvést illeti, elég buta lehetsz, ha nem látod hogy basznak át jobbról balról, pénzügyi mentőcsomagokkal és a hamis demokrácia ígéretével, miközben a TE ÉRDEKEDBEN nem csökkentenek adókat és közben még arra is figyelmeztetnek, hogy oltsd be magad időben, mert "szuperveszélyes" influenza járvány közeledik.

Még egyszer megismétlem, nem értek egyet Lenkeivel és nekem sem tetszik ez az üzleties megközelítés (ráadásul a szintetikus bogyóitól falra mászok), de nem lehet elvitatni a pasastól, hogy RENGETEGET TETT ABBAN, hogy az emberek droid módon ne minden esetben hatástalan antibiotikummal próbálják magukat helyrehozni.

Azt ajánlom minden anyázónak, hogy ha nem tetszik a rendszer, ne vásárolj nála. De a könyvét akkor is olvasd el, ha jobb közérzetre vágysz! ("A cenzúrázott egészség"-re gondolok).

Reformer 2008.11.04. 23:06:27

kretensz: írtam én is az elején, hogy Lenkeinek vannak elvitathatatlan érdemei. A B17-re valóban felhívta a figyelmet, bát az igazi érdem ott G. Edward Griffin-é, aki a "A világ rák nélkül" szerzője.

De ez nem mentség egy ilyen brosúra elkövetésére.

Martian (törölt) 2008.11.04. 23:11:47

Jót nevettem Lenkei prospektusán... Lenkei de la Mancha... :)))

agtalpai · http://talpai.net 2008.11.04. 23:17:08

Mivel nem vagyok abban a helyzetben, hogy ellenőrizhessem, így csak hozzáfűzném, emlékeim szerint (de mondom: tévedhetek) a skorbutos történet egyes részei, vagy talán egésze is a William Dufty "Cukorkékség" című művéből származnak.

kretensz 2008.11.04. 23:19:15

reformer: igazad van (a prosi nagyon gáz), csak a helyzet az, hogy a nagy tömeg nem azt fogja levágni róla, hogy vannak érdemei is, hanem azt, hogy a csávó mindent CSAK az üzlet miatt csinál. Még ha 90%-ban így van is, a 10%-ot értékelni kell. És Lenkei érdeme főleg abban van, hogy az embereket egy másfajta gondolkodásra bírja. Egy olyan irányra, amire szükség van ahhoz, hogy jobban lássuk mi miért van körülöttünk és hogy ne féljünk annyira a betegségektől, hanem tanuljuk meg felismerni és megelőzni őket.

_Feree_ 2008.11.04. 23:34:57

Azzal a B17-el is csak csínján. :)
Ciánvegyületet tartalmaz, aminek a szervezetre gyakorolt hatását még nem vizsgálták behatóbban.
A káros anyagot lebontó enzimünk mennyisége is véges.

"A B17-vitamin a leírások szerint azáltal fejti ki gyógyító hatását, hogy a szervezetbe bekerülve a nem daganatos sejtek számára energiát szolgáltat (vagyis tápanyagként funkcionál), a rákos sejtekben viszont a rodanáz enzim hiánya miatt sejtpusztító hatású ciánvegyület és benzaldehid keletkezik. Az egészséges sejtekben a rodanáz (transz-szulfuráz) enzim megtalálható, amely hatástalanítja a mérgező vegyületet.
...
Kis mennyiségű ciánvegyület szervezetbe való juttatásával, a rodanáz enzim működése lépést tud tartani, vagyis alacsony koncentráció esetén a cián szervezetbe kerülése nem okoz problémákat. Nagyobb mennyiség esetén viszont az enzim kapacitása kimerül, nem képes az összes ciánszármazék detoxikálására - ezzel a vegyület kifejtheti mérgező hatását."

Egyébként nagyon egyszerű a dolog: csaknem minden gyümölcs magja tartalmazza. És nemcsak azóta ismerik, hogy Lenkei promózza, mint a Szent Grált. ;)
Nem véletlen, hogy a nagyanyám is azt tanította: egyem meg az alma magját is. :))

*Kretensz - ugye nem okoz neked problémát, hogy ha jobb közérzetre vágyok, akkor inkább megyek futni, úszni vagy csak simán kutyát sétáltatni a közeli erdőbe ... nem pedig egy olyan könyv fölött görcsölök a levegőtlen szobában, ami amúgy nagy ívben nem is érdekel. :P

Megjegyzem: életemben nem szedtem sem Lenkei-féle, sem egyéb szintetikus vitamint. Gyümölcsöt, zöldséget, húst ... egyszóval ÉTELT b+ kiegyensúlyozottan, aztán mégsem vagyok kripli. Utoljára 20 éve voltam beteg, mikor kivették a vakbelem. :))

Hümm. Lehet, hogy vitaminokkal még menthető lett volna? ... Nadehát Braun Mónika is nemrég vált meg e nemes szervétől! Ahhh ... biztos ő sem szedte rendesen a Lenkei-vitaminjait. :P

A vitaminbiznisz parasztvakítás.
Nagyobb üzlet, mint a gyógyszergyártás.

Joco40 2008.11.04. 23:45:08

Népbutítás, profithajhászás...ez az egész, nem más. Hülye aki elhiszi a reklámszövegeit!!!!!!

kretensz 2008.11.04. 23:49:25

Nem a vitaminbizniszt védtem, szerintem is az első az egészséges táplálkozás. A b17 működik, ezt első kézből tudom, akármit is olvastál róla. Nem az egyetlen szer a rák ellen, de nagyszerűen működik. Véletlenül ismerek olyanokat is, akik 20 éve(!) ez által jöttek helyre és ez a mondat (Nagyobb mennyiség esetén viszont az enzim kapacitása kimerül, nem képes az összes ciánszármazék detoxikálására - ezzel a vegyület kifejtheti mérgező hatását.) nem jött be. Ha tonnaszámra eszed és mellette nem zabálod a zöldségeket, akkor persze rossz lesz, mert felborul az egyensúly. De ez táplálék KIEGÉSZÍTŐ!

A gyógyszergyártás meg (egyelőre még) nagyobb üzlet. Bár a Pfizer és a hozzá hasonló "jótét lelkek" már rég beférkőztek a vitaminbizniszbe is, (Ergo a kettő ugyanazt gazdagítja), a hatását tekintve még sem tudok egyet érteni veled Feree. Sokkal több embert ismerek, akik a vitaminok hatására lettek kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek, mint akik gyógyszereket szedtek. Pont.

bumburnyak 2008.11.04. 23:50:59

jajj, valami meg nagyon piszkálja a csőröm:

"a félretájékoztatott emberek nátha és influenzajárványoktól tartanak."

na már most e szerint a megfogalmazás szerint a nátha járvány?! anyám borogass!!!

a másik, nem tudom hol olvastam (remélem megtalálom) hogy a niacin káros is lehet a szervezetre!

az a kép pedig fejtől lefelé egyszerűen (legalábbis többünk számára) ízléstelen lenkei úrról! hogy lehetett ilyen képet betenni?
ha nekem nagyon el akarnak adni valamit, akkor legalább megnézem, hogy ne egy olyan embertől vegyem meg a terméket, aki a krémszínű garbóját betűrte a szintén krémszínű nadrágjába!!! talán még a 80as évek közepén divatos volt, de most? jó kis marketingesek lehetnek ott, akik ezt engedélyezték...

LyukasBogrács 2008.11.04. 23:59:23

Nos, ez a tájékoztató hasonló szinvonalon áll a hitelválságos/drogmentes brossúrával. Szerencsére a fenti iromány nekünk, vevőjelölteknek szól, igy azt mondunk róla, amit akarunk. Lenkei marketinghez még a gyógyitásnál is kevésbé ért. Mások tudatlanságával, betegségével pedig nem szép dolog visszaélni.

Szóval a vitamintúladagolás nem egy gyakori halálok. Ez már erény? Mármint az, hogy nem döglök bele szci bogyók szedésébe? Meg kéne köszönnöm?

_Feree_ 2008.11.05. 00:01:52

"a hatását tekintve még sem tudok egyet érteni veled Feree. Sokkal több embert ismerek, akik a vitaminok hatására lettek kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek, mint akik gyógyszereket szedtek. Pont."

Mi vaaa? :))

Idézd már, légy szíves, hol írtam olyat, hogy a gyógyszerektől kiegyensúlyozottab lesz valaki, mint ha vitaminokat szed?

Röviden megismétlem magam, hátha úgy érthetőbb lesz: egészségesen táplálkozó, aktív életet élő (sport) embernek ritkán (betegség eseetén) van szüksége gyógyszerre, nincs szüksége külön bevitt, mesterségesen előállított vitaminra.

Nem tudom, hallottál-e róla, de a zöldségek, gyümölcsök (magjuk is!) sok-sok-sok vitamint, ásványi anyagot és ún. flavonoidokat + élelmi rostokat tartalmaznak. :P

_Feree_ 2008.11.05. 00:12:00

"Visszavágtam, megtettem a szükséges jogi lépéseket.
Eljárást kezdeményeztem a hatalmukkal csúnyán visszaélő hatóságokkal szemben."

Öhm - azt hiszem, én valahol csúnyán lemaradtam. :)
Én még ott tartok, hogy Lenkei egyes készítményeit betiltották, amit aztán ugyanazzal az összetétellel, de más néven piacra dobott.

Oszt' a TV-ben egyenesen megígérték neki, hogy majd jön a bünti, ha nem nyugszik bele a LB döntésébe és továbbra is hazardírozik más emberek egészségével. :P

Most akkor jó doktorunk ki ellen kezdeményezett eljárást és hol?
Vagy ez csak olyan "én vagyok a Nép Érinthetetlen Orvosa, engem nem lehet ám büntetlenül sarokba állítani" - féle mellveregetés?

Gyk: hazudozás, védve a mundér becsületét a t. vásárlók előtt. :P

BZL 2008.11.05. 00:20:42

"a gyógyszergyártóknak tényleg gusztustalan a politikája. Ha fáj valamid, akkor ne vizsgáltasd ki és gyógyíttasd meg, hanem vegyél fájdalomcsillapítót. Ha fáj a fogad, de tömesd be, hanem vedelj lidocain-t."

Ilyet nem mond senki.
Nem is mondhatna, mert halálra perelnék/büntetnék őket.

Dalacus Dortemente 2008.11.05. 00:20:57

Bumburnyák: a szárnyas zöldalmás hajóra gondoltam.

_Feree_: egyetértek. Iszonyat sok embert ismerek, aki vitamint szed, de még egyet sem láttam a vitamintól kiegyensúlyozottabbnak. Még egészségesebbenek sem, de hát többen is állították, hogy egészségesebbek tőle. Azt se feledjük, hogy a szci egyháznak a kezében is több millió "nyereség-jelentés" van.

Ennek ellenére értem én kretenszt is. Tény, hogy vannak érdemei a doktor úrnak: a másképp gondolkodásra sarkallásig egyet is értek vele. Én is b17 kúrára mennék és nem kemoterpáiára. De kretensz, Reformernek nem célja gyógyszerre szoktatni az embereket. Azért tette fel ide az anyagot, hogy lássuk az ijesztő párhuzamokat e vitamin-vonat és a szci között. Mindkettőnél a "megoldásokkal" és a módszerekkel van gond.

_Feree_ 2008.11.05. 00:47:34

Dalacus Dolemente

Hát azért én ezzel a B17-el kapcsolatban is olyan szkeptikus vagyok, mint a többi "csodavitaminnal". :)

www.mke.org.hu/content/view/208/98/
www.mok.hu/index.php?pg=news_1_20019

Ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy már Szentgyörgyi Albert rájött: önmagában a C-vitamin kivonat nem olyan hatékony, mint maga a termés, ami tartalmazza, akkor maradok annál, hogy - többek között - jóízűen elropizom az almacsutkát, szétroppantom a barackmagot, elrágom a grape-fruit magját, nasizom a mandulát ... stb.

Természetes anyag, nem kivonat - és legalább eszel is valamit, nemcsak bogyókat nyelsz. :))

Persze, aki könnyen fanatizálható, az nyelje a Lenkei-pirulát - 100%, hogy működni fog a placebo hatás. :)

Végül: ha a B17 nevű cucc valóban elősegíti a rákos sejtek pusztulását, akkor sem önmagában. Szerintem szükséges hozzá a hatékony és hozzáértő orvosi kezelés is.

_Feree_ 2008.11.05. 00:52:41

Ja, még ez lemaradt - bocs:

"Tény, hogy vannak érdemei a doktor úrnak: a másképp gondolkodásra sarkallásig egyet is értek vele."

Miért nem úgy sarkallja "másképp gondolkodásra" a népet, hogy:
"Emberek! Nézzétek már meg, hogy mit esztek! Szórjátok ki a zsiradékot, egyetek több omega3-ban gazdag halat, sovány húst; kevesebb szénhidrátot, több zöldséget-gyümölcsöt - és az Istenért! ne főzzétek agyon szegényeket, mert akkor adtok a sz.rnak egy pofont! Emeljétek ki a feneketeket a fotelből és húzzatok ki a friss levegőre!" Hm?

Mondjuk ez hülye kérdés volt ... ilyesmivel nem lehet milliókat keresni. :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.05. 01:39:27

:: Mondjuk ez hülye kérdés volt ... ilyesmivel nem lehet milliókat keresni. :)

Izé, Norbi? :DDD

a csapos, aki beleszól 2008.11.05. 02:49:12

Piszkosul objektiv cikk. Mint ahogy én eldöntöm, hogy mit eszem, és mit nem, mit szedek és mit nem. Észre lehetne venni, hogy a gyógyszergyártás-gyógyszerészet évtizedek óta kizárólag az üzletről szól. Ezért van ennyiféle antibiotikum, vitamin, tápszer, amelyek mind-mind csalhatatlanok és egyedül üdvözítőek. Jó esetben van beleszólásom, mit szedek, rossz esetben az orvosom orvoslátogatója, ill. az orvos számára nagyobb előnyt adó gyógyszercég győz, megint csak objektíven.
Gyerekkoromban olyan, de olyan beteg lettem a nyár során gyűjtött barackmagok elropogtatásától... "A csonthéjas gyümölcsök magjában (pl. keserűmandula, barackmag) ... benzaldehid-ciánhidrin fordul elő, .... Ez a vegyület az amigdalin ... benzaldehidre és hidrogén-cianidra esik szét, ezért már 20 szem keserűmandula halálos, 100 barackmag pedig súlyos mérgezést okoz." Egyél maszlagot, ne hintsed.
Ja, és itt SZTEM üres és értelmetlen fecsegés megy, önjelölt professzorokkal, Lenkeinél gazdagodás (és ezrek hálája). Válassz, melyiket szeretnéd igaziból?

standupc · http://standupc.blog.hu 2008.11.05. 07:19:10

Egyszer vashiány miatti vérszegénységet állapítottak meg és felírtak vasat. Emiatt elkezdtem körbenézni, vajon más lappangó hiánybetegségem lehet-e, gyógyszerészeket is megkérdeztem.

Gyógyszerészektől minden esetben egy dolgot hallottam: vasat szedjem, mert vérből kimutatták. C-vitamint is szedjek ésszel, mert dohányzom.
DE. Ha normálisan táplálkozom, semmi másra nincs szükségem.

Sőt, anno vesegörcsöm is volt, a lezajlott kezelés után mit írt fel az orvos? Áfonyát. Kérdeztem, ezt hogy érti, hol vegyek? Hogyhogy hol? Piacon, zöldségesnél. Kivonatot akkor, ha nagyon nincs szezonja és nem lehet hozzájutni.

Ergo nekem az jött le, hogy hacsak nincs ez bizonyított betegség, ahol vérvizsgálattal alátámasztják, hogy valamiből hiány van a szervezetben, akkor max a zöldségesnél kell nagyobb összeget elverni...

ezobiooko · http://ezobiooko.blog.hu 2008.11.05. 07:36:48

Lenkei egy elég kínos szituációba futott bele. Mint tudjuk támadja a "nagyon gonosz", embereket lemészárló gyógyszergyárakat, magát a gyógyszer bizniszt.

Hangsúlyoznám, hogy a termékeit nem betiltották, hanem mint táplálék kiegészítő nem forgalmazható.

Ha bizonyítja, hogy a termékek hatékonyak (klinikai kísérletek stb), amiben nem láthat semmi kivetnivalót, hisz ezek "csodaszerek", akkor minden további nélkül lehet forgalmazni, mint gyógyszer.
Csakhát itt a baj...

A törvényi szabályozás teljesen érthető. Mindenféle hülyeséget lehet táplálékkiegészítőként forgalmazni (lásd Táltoscsepp, ami sima "áldott" csapvíz), csak ezeknek nem lehet gyógyhatást tulajdonítani. Másodsorban nem lehet olyan készítményt árusítani, aminek a hatóanyag tartalma átlépi a törvényileg meghatározott mennyiséget. Lenkei mindkét okot hajtogatja, miközben a második a fő indok.

Mégegyszer hangsúlyoznám: nem tiltották be a termékeit. Lehetősége van elkezdeni a gyógyszerré való minősítését. Ezt természetesen két ok miatt nem fogja megtenni:
- akkor ő is beszáll a gyógyszerbizniszbe
- klinikailag nem biztos, hogy be tudja bizonyítani a "csodálatos" hatást

Jah.. és persze. Egy gyógyszer tesztelése sok év és sok pénz. Senki nem vitatkozik ezzel, hiszen idő kell hozzá, hogy a hosszútávú hatás kibukjon.

Lenkei folyamatosan hivatkozik arra, hogy senki nem hal meg vitamin túladagolásban. Most még nem... De később sem, hanem májproblémák, veseproblémát... satöbbi.

Nincs tapasztalat a megadózisú vitaminok hosszútávú negatív hatásairól, de vélemények szerint több év rendszeres fogyasztás meghozza ezt az eredményt is...

Doki 2008.11.05. 08:19:15

A szemészorvosunk szerint a túlzott és nem jól adagolt kalcium lerakodik a lágy szervekben, így a szemben is. Könnyebben kialakulhat a macula degeneratio. Jöhet a szemfenékmeszesedés, ami pedig NEM GYÓGYÍTHATÓ! Szcientológusok meg bekaphatják. Megszerezték ingyen a volt Hiradó Mozit, fillérekért (gyalázatosan) az Almásy téri szabadidőközpontot, itt állítják fel a nagy bázisukat. Rémes. Agymosoda, hülye emberek megvezetéséből élnek. Akár a hitgyülisek. Vitaminbiznisz, vallásbiznisz. Ember- és pénzgyár ez a javából!

amondó (törölt) 2008.11.05. 08:27:19

A bezabált kalciumot meg jól beépíti a szervezet a csontokba, mert máshova nem tudja. Csak az a gond, hogy a csontsejtek nem regenerálódnak akárhányszor, úgyhogy majd csontritkulása lesz azoknak, akik kalciumot zabálnak feleslegesen.

Normann 2008.11.05. 09:01:00

Nagyon tetszik ez a "Soha nem fogom feladni" szöveg. Majd hülye lenne feladni egy számára százmilliókat hozó üzletet, holmi törvények miatt.
Az a legszánalmasabb ebben, hogy úgy állítja be magát mint valami jótevő hős aki harcol a gonosz gyógyszerlobbival és mindennek természetesen semmi köze ahhoz, hogy közben degeszre keresi magát a vitaminbizniszen. És az a szörnyű, hogy vannak emberek akik beveszik a meséjét és mennek sírni az EÜ miniszterhez, hogy "ne bácsák már szegény lenkei doktorurat!" Asszem a szcinetológiát pont ilyen embereknek találták ki az olyanok mint Lenkei. Még LRH is büszke lenne rá.

örge1 2008.11.05. 09:06:23

"Mint tudjuk támadja a "nagyon gonosz", embereket lemészárló gyógyszergyárakat, magát a gyógyszer bizniszt."

Viszont a "nagyon gonosz", "embereket lemészárló" dohánygyárakat támogatja ezerrel:)

Bocs, hogy ennyire leragadtam ennél a témánál, de nagyon bosszant, hogy egyrészt egy olyan ember mondja meg, hogyan kell egészségesen élni, akinek folyamatosan lóg a szájából a cigi, másrészt szapulja a gyógyszergyárakat, összeesküvéselméleteket sző, miközben ő maga egy olyan termék függője, mely gyártóinak sokkal aljasabb módszerei, lobbitevékenységei vannak, mint bármelyik gyógyszergyárnak.

Bradley Tamás 2008.11.05. 09:16:49

Lenkei nem végzett kutatásokat.
A PubMed-en mindössze egy találat van "Lenkei G" szerzőre, de ez sem a vitamin témában (www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=Search&Term=%22Lenkei%20G%22[Author]&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_RVAbstractPlus)
És nem is biztos, hogy ez az a Lenkei. Egyszerűen az USA-beli eladási technikát vette át (nem csak a készítményeket). Ott is valószínűleg ugyanilyen szöveggel adják el ezeket a szarokat (és csatolva a szcientológia egyéb termékeit is).

Bradley Tamás 2008.11.05. 09:17:52

Bocs, nem sikerült a linket jól beszúrni :(

nagypáholy 2008.11.05. 09:55:17

Kedves Fijjug!
Két éve vastagbél rákot kaptam. Meg is operáltak. Na, kicsit későn, ezért egy hetet kómában töltöttem az intenzíven, de mégiscsak túléltem a műtétet. A vett 9 mintából egy sajna áttétes volt. Rossz hír. Jött a chemó, meg a szerencse. Bekerültem a Roche Gyógyszergyár kisérletébe, ahol valami hajszálér-zabáló biológikumot próbáltak ki rajtam. (És még másokon). (A rákos sejt imád hajszálereket gyűjteni, mert az eteti - hát, ez nem hagyja.) Ezzel el is voltunk, úgy egy évig. Azután PET, és láss csodát: elmúlt a rák. Szóval a gonosz gyógyszergyárak, mellékesen pár milliárd dollárért, talán tévedésből, de kifejlesztenek néha valami hatékonyat is.A terápia nem volt kellemes, de ha meghal az ember, állítólag az sem jó.
Ja! Csak a terápiát csináltam, bután, még szentelt vizet sem használtam
Nem lehet megtakarítani a gondolkodást - sajnos. Azt szedd, ami segít. Ne egyél gyógyszert, ha nem kell. A nagy felismerés: mikor kell! No, meg, hogy kiben bízz. Ha megfelelő személyre hallgatsz: okos vagy, ha nem, ostoba.
Azért én bízom a tudományban, noha mindíg kételkedni kell.
Szép napot! Lehetőleg ne legyetek betegek.

Tapasztalat.. 2008.11.05. 09:57:08

"de nagyon bosszant, hogy egyrészt egy olyan ember mondja meg, hogyan kell egészségesen élni, akinek folyamatosan lóg a szájából a cigi"

Jogos. Én is furcsáltam mikor az FLP termékeit áruló ember olyan szinten túlsúlyos, hogy a Norbi műsorába mehetett volna. És akkor Ő szónokol, hogy egészséges életmód?????

Dalacus Dortemente 2008.11.05. 10:09:26

_Feree_
"Miért nem úgy sarkallja "másképp gondolkodásra" a népet, hogy:
"Emberek! Nézzétek már meg, hogy mit esztek! Szórjátok ki a zsiradékot, egyetek több omega3-ban gazdag halat, sovány húst; kevesebb szénhidrátot, több zöldséget-gyümölcsöt - és az Istenért! ne főzzétek agyon szegényeket, mert akkor adtok a sz.rnak egy pofont! Emeljétek ki a feneketeket a fotelből és húzzatok ki a friss levegőre!" Hm?"

Ebben itt több igazság volt, mint az egész Cenzúrázott Egészségben. Csillagos ötös neked ezért az egy bekezdésért! Én is ezt vallom, sőt így élek. Olcsóbb, jobb és egyszerűbb mint bármilyen csodaszer-ajnározás. Fogjunk össze basszus.

Szerintem ebből is lehetne milliókat keresni, Amerikában többeknek is sikerült. Persze nem olyan egyszerű, mint nevetségesen olcsó mesterséges vegyületeket méregdrágán eladni és "megoldásként" reklámozni. Milyen aljas dolog.

Translator, Norbi nem egy ilyen bekezdésből gazdagodott meg. A termékeinek nagy része nem is kapcsolódik ehhez a bekezdéshez. Láttál már Norbis karalábét? Vagy Norbis kirándulást az erdőbe?

Valaki itt hangsúlyozta, hogy nincsenek betiltva a lenkei termékek. Ha valamit tilos árulni, az nincs betiltva? Lehet hogy csak egy vidéki hülyegyerek vagyok, de nekem ez betiltást jelent.

Tapasztalat.. 2008.11.05. 10:13:10

Van pár elmélet miszerint egyes betegségek nem feltétlenül fizikai, hanem inkább lelki hatás miatt jelentkezik. A családban történtek alapján azt mondom, hogy lehet benne valami. De én akkor is azt vallom, hogy inkább többet költök a zöldségesnél zöldségre, gyümölcsre, minthogy gyógyszerre meg vitaminokra. Ha nincs szezonja egy növényke, akkor megpróbálok más alternatívát beszerezni, vagy kicsivel többet költök rá.

Illetve mozogni, mozogni. Egy csomó felesleges anyagot éget el az ember mozgás közben a zsíron felül. És ne mondja senki, hogy nincs rá ideje, mert van. Még egy otthoni fél órás Norbi szintű mozgás is többet segít, mint terpeszteni a szgép vagy a TV előtt.

phaedrus 2008.11.05. 10:35:49

Köszi reformer, klassz blog, de:
kicsit csalódás, hogy úgy tárgyalod pont itt az objektivszcn-en Lenkei vitaminjait, hogy meg sem említed a "Purif"-ot.
Aki esetleg nem tudná, a "Purification Rundown" az az a tisztítókúra, amivel OT kevésből az OT kicsit többe vezető úton a jó tanítvány tisztogatja a földi testét: kocog, sokat szaunázik, és főleg tonnaszám eszi a vitamintot. (en.wikipedia.org/wiki/Scientology_beliefs_and_practices)
Persze nem akármilyen vitamintot, hanem lehetőség szerint tiszta és megbízható vitamintot, pl olyat, amilyet egy szektatestvér kutyul. És van-é jobb szektatestvér annál, mint amelyik $3M-ót adományoz az egyháznak? Sajnos úgy tűnik, hogy van, mégpedig az olyan, amelyik állítólag kevésbé (veszélyes anyagokkal) üti fel. Ma szégyen szemre ott tartunk, hogy már a Mao-i egyház sem a Lenkei féle cuccot ajánlja a rundown-hoz. És ez bizony igen szomorú, és ezért esett vissza a forgalom, és ezért lép ki a h.ildi, és ezért széled szét az értékesítői hálózat.

Netszamuráj 2008.11.05. 10:53:13

Kretensz, nagyon profin terel, megkeresi azokat a pontokat, ahol biztonságosan egyetérthet, majd következik a "de" szekció. Honnan is ismerős ez a technológia... megvan! :)

Üdvözlöm a cimbiket a zorgban!

_Feree_ 2008.11.05. 10:58:33

Translator:
"Izé, Norbi? :DDD "

Én még emlékszem, Norbi hogy kezdte.
Odaállt az emberek elé és nem csak papolt az egészséges életmódról, hanem csinálta is.
Időközben rájött, hogy ez jó üzlet, mert sok a túlsúlyos, egészségtelenül élő ember, aki hajlandó fizetni azért, hogy megszabaduljon pár kilótól és jobban érezze magát.
Norbi fő termékei a fitnessz-kazetták, amiket jó szívvel ajánlhatok bárkinek, aki nem fél egy kis mozgástól + az Update-ételei ... amit személy szerint marhaságnak tartok, de van, aki benyalja.
Ártani mindenesetre nem ártanak, max. nem használnak. :)

Mindenesetre nem kiáltotta ki egyedül üdvözítő gyógyhatású terméknek egyik cuccot sem, és nem gyárt összeesküvés-elméleteket a gyógyszergyártók és a hatóság meg klf. érdekcsoportok ellen. :P

Állítsd egymás mellé Norbit és Lenkeit.
Látni fogsz egy izmos, jó karban lévő embert és egy pocakosodó, dohányzó másikat (tekintsünk el a taszító megnyilvánulásaiktól).
Kinek a terméke hitelesebb?

"Gyerekkoromban olyan, de olyan beteg lettem a nyár során gyűjtött barackmagok elropogtatásától... "A csonthéjas gyümölcsök magjában (pl. keserűmandula, barackmag) ... benzaldehid-ciánhidrin fordul elő, .... Ez a vegyület az amigdalin ... benzaldehidre és hidrogén-cianidra esik szét, ezért már 20 szem keserűmandula halálos, 100 barackmag pedig súlyos mérgezést okoz." Egyél maszlagot, ne hintsed."

Nem tudom eldönteni ... ez most nekem szólt? :)

Maszlagot egyen az a hülye, aki ajánlgatja másnak, meg aki nem meri magát felkötni. :P

Senkinek nem javasoltam azt, hogy marékszám zabálja az olyan terméseket, amikben az említett "B17" nevű vegyület található.
Ezt meghagyom a hiszékenység vámszedőinek, akiknek weboldalán ott ordít a hazugság: "nem mérgező, nem káros az egészségre."
Az amigdalin hátrányára itt valamelyik kommentemben én is felhívtam a figyelmet.

Az emberek 99%-a nem sz.rozgat azzal, hogy a csonthéjat feltörje. A gyümölcsök magvát hulladéknak tekinti.
Nem baj ez, legalább nem nyomja tele magát vele. :)
Mint mindenhol: itt is meg kell találni az arany középutat és TUDATOSAN táplálkozni.

A ciánszármazékot tartalmazó magoknak jellegzetes íze (kesernyés) és illata (mandulához hasonló) van. Könnyen felismerhető, hamar megtanítható a gyereknek, hogy ezeket dobja el.
Az, hogy Te gyerekkorodban "túladagoltad" - úgy gondolom - a szülők felelőssége.
Nekem megtiltották, hogy sárgabarack-magot egyek. Maradt az alma. :)

Al Ghandi 2008.11.05. 11:39:22

Az én véleményem aza témáról, hogy:

Bíztatnék minden scientológust, hogy a gyerekeinek nehogy beadassa a védőoltásokat. Az csak gonosz gyógyszergyártók propagandája! Semmi szükség rá, csak sok vitamin kell a gyereknek, lehetőleg már rögtön csecsemőkorban.

Innentől meg majd Darwin bácsi intézi a többit :)

Al Ghandi

_yx 2008.11.05. 12:08:22

_Feree_:
Egyetértek: Mértékkel! Ha megeszel negyed kiló sárgabarackot és a végén megtöröd a magját is és azt is megeszed, az nem az, mintha degeszre próbálod zabálni magad csak a magokkal! És ugyanez vonatkozik a táplálékkal felvehető vitaminok kontra megadózisú vitaminok, kivonatok, sűrítmények összehasonlításra is. Sztem.

harmatOSA 2008.11.05. 12:08:36

Al Ghandi 2008.11.05. 11:39:22
A gyerekeket hagyjuk már ki ebből , te meg felnőtt vagy gondolkodj mielőtt ilyet leírsz ..Jéusom te hol szocializálódtál?

Tapasztalat.. 2008.11.05. 12:55:28

_Feree_ 2008.11.05. 10:58:33

_Feree_-nek igaza van. Lehet nem szeretni Norbi stílusát én sem csípem, de rajta legalább látjuk azt amit képvisel. Sportolt, dinamikus megjelenésű, akin látszik az egészség. Az üzlet politikája sem annyira erőszakos. "Javaslom", hogy csináld ezt, mert nekem ez bevált és nem harcolok semmi ellen, csak az egészség mellet kampányolok, de nem erőszakolom rá senkire. Lehet meggazdagodott belőle. És?? De nem úgy terjeszti az egészséges életmódot, hogy közben szarrá cigizi magát és épp sörhasat növeszt. A módszerét vizsgálták, és ugyan pontosan nem értik miért, de működik. És ha jól tudom (100%-ig nem vagyok benne biztos) de publikálva is vannak az orvosi tesztek. És még a javasolt étkeket se kötelező enni, mert inkább a mozgásra próbál ösztönözni.

Al Ghandi 2008.11.05. 12:58:27

harmatOSA 2008.11.05. 12:08:36

Ne érts félre, nem én vagyok az, aki nem akarja kihagyni ebből a gyerekeit. Nem én szocializálódtam Tom Cruise-on.

Épp arra próbáltam célozni, hogy a scientology egyház által oly támadott gyógyszergyártó cégek nélkül bizony veszélyes lenne élni.

A Jézusunk pedig a tanítványaival szocializálódott :)

Al Ghandi

harmatOSA 2008.11.05. 13:18:16

Al Ghandi Hát sem jópofának sem követendőnek nem tartom a beszólásod .
"Épp arra próbáltam célozni, hogy a scientology egyház által oly támadott gyógyszergyártó cégek nélkül bizony veszélyes lenne élni." Hát szerintem másra céloztál ...
Amúgy velük az élet épp oly veszélyes már a gyógyszercégekkel , ők se a királyfi fehér lovon.Tényleg gondold át kivel viccelődsz gyerekekkel ne , kösz -amúgy ez egy nagyon nem ide illő beszólás volt .

malacful 2008.11.05. 16:58:15

"Nehany szerzodott partner, akik engedelyt kaptak..." ????
Basszus a pofatlansagnak is van hatara. A drlenkei 10 milliokat levesz franchise dijkent egy uzlet nyitasakor, es NEM erdekli, hogy a partnernek nyereseges legyen a vallalkozasa, hagyja, hogy egymas nyakara nyissanak uzleteket, ez az ember csak kapzsi, az egeszseg neki ugyanolyan uzlet, mint masnak a mobilcsengohang. Amerikabol a kapitalizmusbol csak a kapzsisagot hozta haza, a menedgement tudasbol semmit.

kretensz 2008.11.06. 11:06:58

Netszamuráj: Nem vagyok szcientológus, de ha azt akarod hinni, hogy az vagyok, legyen igazad. Megpróbáltak berántani egyszer (ezt bevallom), de az ájtatos fejű műmosolygós kedvezményes kurzust hirdető droidok nem győztek meg.

A zöldségek, gyümölcsök, edzés, friss levegőn sétálás valóban a legfontosabbak az egészséghez, én ezt nem kétlem. Városi embereknek azonban ez nagyobb erőfeszítést igénylő dolog (ez a tapasztalatom) és a Tescos óccsó kaja mellé egy kis vitamin segíteni tud. Én személy szerint már nagyon kevés bogyót szedek és azt is ritkán, de sok olyan embert ismerek, aki állandóan betegeskedett és a vitaminok hatására ez elmúlt. Ezen lehet vitatkozni, hogy valóban a vitaminok okozták-e a javulást, de a lényeg akkor is a végeredmény.

Ha valaki itt ismeri Hamer doktor gyógymódjait, akkor ismerheti azt a tézist, miszerint minden betegség lelki defekt eredménye és a lélek és test karbantartásával igenis minden helyrehozható. (persze egy amputált láb ettől még nem nő ki). Az átalakulás viszont a társadalmi programozottság miatt lassú folyamat. Mindannyian abban nőttünk fel, hogy "Beteg vagy?" Nos, akkor "itt a csodatévő széles spektrumú antibiotikum", szedd be, jókat írtak róla. Ennél már jobb szerintem, ha vitaminokkal / vagy más módon inkább a megelőzésre koncentrálsz. Az orvosi egyetemeken miért nem a megelőzés kerül előtérbe? Szerencsére egyre több orvos ismeri fel ezt a hiányosságot és változtat a módszerein.

A baj ott van, hogy minden ember tartozni akar valamelyik oldalra. Ha nem vagy jobbos, akkor balos vagy. DE NEM! Nincs olyan, hogy gonosz gyógyszeripar és olyan sincs, hogy profitorientált vitaminipar. Ezeket MI, EMBEREK TARTJUK FENN azzal, hogy magunkon kívül helyezzük a döntést, mert mindenáron hinni akarunk valamiben.

Nekem csak az nem tetszik ezen a blogon, hogy mindannyian attól érzitek jól magatokat, hogy mocskolódtok ugyanabba az irányba (mintha egy pártgyűlésen lennénk) és nem veszitek észre, hogy ezzel magatoknak ártotok a legtöbbet. Pl. gondolkoztál már azon, hogy ha mérges vagy, akkor kinek ártasz? Kiben jelenik meg a méreg, benned vagy a másikban?

A szcientológia ugyanolyan szekta mint a vallás, a vitaminimádat és még sorolhatnám. De attól, hogy vannak rossz oldalai, vannak benne jó dolgok is. És ha képes vagy józanul, előítélet mentesen kívülről szemlélni dolgokat, rájössz, hogy még adott szektáknak is vannak használható, előrevivő nézetei. Még akkor is, ha az egész szervezet úgy amblokk destruktív hatású.

Vegyétek észre: MINDEN ÜZLET! AZ egész világ egy biznisz. A pénz is üzlet. Pl. Amerikában a FED egy privát cég, az ő TERMÉKE a pénz. Azzal, hogy kimentettek most egy csomó bankot, az amerikai adófizetőkre hárították a mentőcsomagban felvett összeget kamatait.

Na megyek futok egyet inkább.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.06. 11:55:32

kretensz:

Egyetértek veled abban, hogy a Szci-ben lehet találni jó dolgokat is. Itt azért nem foglalkozunk ezekkel túl sokat, mert ezt úgyis megteszi az egyház a saját fórumain.

Ami pedig a vitaminokat illeti. Ha segít valakin, annak szívemből örülök. Amit nem szeretek, az a Robin Hood álarc mögé bújtatott pénzcsinálás és átverés.

Nézd meg Lenkei brossúráját. Demagógabb nem is lehetne!

örge1 2008.11.06. 12:00:16

Kretensz,
"..minden betegség lelki defekt eredménye és a lélek és test karbantartásával igenis minden helyrehozható."

Miért van az, hogy egy ovis csoportban a gyerekek 90%-a elkapja a hasmenéssel, hányással járó vírust? (tapasztalat)
Szerinted akkor ezeknek a gyerekeknek mind van valami lelki defektjük?

kretensz 2008.11.06. 12:02:21

AnonHun: teljesen igazad van. De ezt hívják úgy, hogy marketing. Rossz marketing, de attól még marketing. Elkötelezett a csávó és csinálja a bizniszét. Ebből él.

Ha megállsz egy pillanatra és körülnézel a világban, rá fogsz jönni, hogy elenyésző azoknak az üzleti vállalkozásoknak a száma, melyek abból élnek, hogy az emberiség valódi javát szolgálják.

Persze az is lehet, hogy pont ez a cél. Ha felismered, hogy hol vernek át, a végén csak nevetsz rajtuk. És ebben van a legnagyobb fejlődés. Megszabadítani magad attól, hogy mások gondolják ki számodra azt, ami (szerintük) neked jó.

kretensz 2008.11.06. 12:13:57

örge1: nem tudom miért van és okozhatják kórokozók, ez világos. A lelki defekt azonban nem feltétlenül rajtad múlik. Ha elolvasod Bruce Lipton: Tudat a belső teremtő c. könyvét, megérted.

A tested működését te formálod azzal, ahogy gondolkozol. És a gyerekek is csak azt viszik tovább, amit örököltek. A DNS gondolkodási mintákat is továbbvisz (Lipton szerint - és ezt elég jól bebizonyítja a könyvben).

Nem akarok túl okosnak tűnni, mert nem vagyok az. Az információt én is különböző forrásokból szedem össze - csakúgy mint mindenki - és próbálom kibogozni a lényeget. Ha egy barlangban születtem volna és ott növök fel, valószínűleg most ordítanék, mint az ősember: artikulálatlan módon és nyílvesszővel lövöldöznék bölényekre. Ezzel azt akarom mondani, hogy sem tudós, orvos, sem tudományos kutató nem vagyok, csak megfigyelő. Látom, hogy kinek milyen rossz beidegződések miket okoznak és az életmód- szemléletmód változtatásával miket lehet elérni.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.06. 15:50:02

kretensz:

"Elkötelezett a csávó és csinálja a bizniszét. Ebből él."

- Tudod mi zavar engem igazán? Hogy Lenkei a saját orvosi meggyőződését igazította a vallási meggyőződéséhez, és nem fordítva.
Mire is gondolok?
A Szcientológiában a nagy dózisú vitaminnal való gyógyítás az egyik Rundownnak alapja:
en.wikipedia.org/wiki/Purification_Rundown

Egyébként ezt a módszert használja a Narconon is, ami megint csak egy ismert Szci fedőszervezet.
en.wikipedia.org/wiki/Narconon

Ezen kívül ott van még a "Csendben szülés" intézménye, amiről még könyvet is írt.
www.fo.hu/hu/konyv/szakkonyv/orvosi/meltosaggal_megerkezni

Ez (jé!) megint csak LRH egyik találmánya.
en.wikipedia.org/wiki/Silent_birth

És ezek azok a tények, ami miatt nem mindegy, hogy Lenkei keresztény, vagy szcientológus! Ő amellett hogy sok pénzt csinál, a saját Egyháza érdekeit is képviseli.

fairi 2008.11.06. 19:33:26

"Ha valaki itt ismeri Hamer doktor gyógymódjait, akkor ismerheti azt a tézist, miszerint minden betegség lelki defekt eredménye és a lélek és test karbantartásával igenis minden helyrehozható."

sok civilizációs betegség lelki eredetű,pl.:stressz,debresszió..
Ezeket sokszor jobb tényleg nem hagyományosan kezelni,jól reagálhatnak a placebora is..

egy bakteriális fertőzésnek nincs köze a léleknek,kórokozó van ami bajt okoz nekünk,és ez ellen harcolunk..
Kimenetel függ az immunrendszertől..
Rákra se lehet ráfogni lelki defektus okozza,mélyen vallásos,optimista ember is megkapja,de súlyosan fogyatékos meg lehet sose lesz rákos..

Így az állítás egy baromság a tézise..

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.06. 20:42:49

Egy kis bevezetés: asszem, félreértitek, Norbit követendőbb példának tartom, mint Lenkeit...

:: Al Ghandi 2008.11.05. 11:39:22
:: Bíztatnék minden scientológust, hogy a gyerekeinek nehogy beadassa a védooltásokat.

A védőoltásokkal a tartósítószerként használt higany/aluminium szokta kivágni a biztosítékot (lásd lenkei-urán), nem a bacitörzs...

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.06. 11:55:32
:: Itt azért nem foglalkozunk ezekkel túl sokat, mert ezt úgyis megteszi az egyház a saját fórumain.

Meg esetleg objektívek lennnétek. :DDD

:: Kretensz,
:: "..minden betegség lelki defekt eredménye és a lélek és test karbantartásával igenis minden helyrehozható."

Ha vkit érdekel a szci nézőpont:

HCOB, 1969. MÁRCIUS 12. II. TESTILEG BETEG PC-K ÉS PRE-OT-K
"Az ember nagyon könnyen túlzásba eshet a mentális betegségek kontra testi betegségek témájában.
Az egyik iskola azt mondja, hogy minden probléma a testi betegségekből származik.
A másik az állítja, hogy minden a mentális betegségekből származik."

Szóval a szci nézőpont kifejezetten nem az, hogy "minden betegséget auditálással meg vitaminokkal kell kezelni".

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.06. 15:50:02
:: A Szcientológiában a nagy dózisú vitaminnal való gyógyítás az egyik Rundownnak alapja:

Na majd erre kellene külön topik...

kretensz 2008.11.06. 23:47:24

"Rákra se lehet ráfogni lelki defektus okozza,mélyen vallásos,optimista ember is megkapja,de súlyosan fogyatékos meg lehet sose lesz rákos.."

Látom a tudatalatti erejével még nem sokat foglalkoztál eddig. Pedig lehet, hogy lenne értelme. A mélyen vallásosságnak semmi köze a defektmentességhez és az optimizmusnak se a kiegyensúlyozottsághoz.

"Orvostudomány a feje tetején." Ez a könyv címe.
"Tudat, a belső teremtő". Meg ez.

ORVOSOK ÍRTÁK! :)

csipinymous 2008.11.07. 08:25:23

Lenkei Gábor, aki elfelejtette a Hippokratészi esküt és hátat fordított a nyugati orvostudománynak. Hónapokkal ezelőtt, Reformer felrakta, Hubbard kutatásait, vélekedéseit, parancsait a vitaminokkal kapcsolatban.
Milyen érdekes, hogy Lenkei úr kutatásai is ezen a síkon mozognak, sőt megegyeznek Hubbardéval. Miközben az amerikai gyógyszergyártó vitamin készítményeit forgalmazza. A vitaminok adagolásába nem szólhat bele, nem kutathat a nagy Amerikában ezen a területen. Különben is a gyártó, Hubbard receptjeit keveri be! Hubbár után már nem kell újra gondolni a dolgokat! Mindent megírt!
Akkor most Lenkei Gábor, mit kutat?
Saját ötlete nem nagyon lehet mert, azt bent a zagyházban nem szeretik! Hubbard vitamin receptjeit nem változtathatja meg!
Egyáltalán, Hubbárd írásait senki sem változtathatja meg!
Ha, a nagy mesemondó szerint a szervezetnek szüksége van a nehézfémekre, akkor azt sürgősen be kell szedni! Nincs vita!
Maszkevicsgazembernek új helikopterre van szüksége!
Nyaralni is szeretne.
Megkérnék minden szcientológust, hogy dupla adagokat szedjen! Sőt, a könyvértékesítést is fel kell pörgetni!
Még több pénzeltüntető alapítványt kell bejegyeztetni, hogy az állami valamint, uniós támogatások átfolyhassanak a szcientológiai egyház amerikai számlájára!
Így majd Maszkavicsgazember, senkit sem fog felpofozni, lágerbe küldeni.
Maximum, egy-két hívő öngyilkos lesz de, az bele fér!
A szabad zónás partizánokat is megkérném, hogy a könyveket hivatalosan az egyháztól vásárolják majd meg!
Az Amazon és a többi ilyen oldal, elnyomó! Ne vedd meg és ne olvasd el az ott, 1 centért értékesíteni szándékozó könyveket!

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.11.07. 13:19:31

Trans:

"Meg esetleg objektívek lennnétek. :DDD"

- Isten ments! :D Egyébként attól még lehet objektív valaki, hogy csak a negatívumokat kritizálja.

"Na majd erre kellene külön topik..."

- Remélem lesz Narconon-os topic is! Kíváncsi vagyok én arra a 95%-ra :D

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.07. 19:52:04

:: kretensz 2008.11.06. 23:47:24
:: "Orvostudomány a feje tetején." Ez a könyv címe.

Na ebből keresnék egy orvosoknak szóló verziót, ennek még eléggé bulvárszinvonala volt...

:: AnonHun · www.freeforum.hu/anonymous
:: Egyébként attól még lehet objektív valaki, hogy csak a negatívumokat kritizálja.

Reformer már kifejtette, hogy vhogy mégsem lesz ez "objektív" blog, szóval ezen már nem kell összeveszni. ;)

kretensz 2008.11.07. 23:21:19

Translator:

Látom, te azért be vagy programozva egy picit. :) Hangsúlyozni szeretném, hogy én nem orvosellenes és gyógyszerellenes vagyok, hanem komformizmus - ellenes. Nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy egy adott dolog csak a hivatalosan "elfogadott" módszer alapján működhet. Az ember a tudást tovább örökíti. Ha az alap hibás, a következtetés is az lesz. (A történet mindkét oldalán!)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.11.08. 01:04:43

:: kretensz 2008.11.07. 23:21:19
:: Látom, te azért be vagy programozva egy picit. :)

Tévedés, én programozok. :P
(A többi részét a hozzászólásodnak viszont nem értem teljesen.)

Elolvasgattam a könyvet, de vhogy nem találtam meg benne azt a részt, amiben egy "szimptóma -> kezelés" jellegű táblázatot lehet találni.
Az a könyv nekem inkább egy ismeretterjesztő mű volt, nem pedig egy szakmai kézikönyv.

Mellesleg pont a könyv fordítójától kaptam kölcsön elolvasni, és amikor neki is felvetettem ezt a gondomat, egyetértett velem, továbbá mondta, hogy lesz még ebből egy szakmai szintű kiadvány is, tehát valsz nem mondtam túl nagy hülyeséget.

Így amit szeretnék látni, az egy orvosi tankönyv, vagy vmi hasonló. Ilyet még nem láttam, de angolul vagy németül sem, így bármilyen jó ötletnek tartom én is a megközelítést, nehéz lesz enélkül kiértékelni vagy elterjeszteni.

Benigna 2008.11.09. 17:47:58

Na, ez a cikk most kiverte nálam a biztosítékot! Egy ORVOS hogy írhatja azt, hogy a kórokozók veszélytelenek?! Ez veszélyes is lehet, mert egy csomó vitamin-hívő elhiszi, és onnantól nem ad annyira a védelemre. Hisz' akkor felesleges beadatni a édőoltásokat, kezet mosni WC után, bármiféle higiéniai előírást betartani, nem? (Persze, a normáli ember már csak igényességből betartaná, de van, aki sajnos nem:( Lenkeinek meg javasolnám: vegye be a megavitaminjait, aztán menjen ki hiányos öltözékben a -10 fokban, és utána jelentse ki, hogy a kórokozók nem veszélyesek.Aztán kúrálgassa C-vitaminnal a tüdőgyulladását.Tulajdonképpen szedi ő egyáltalán a saját készítményeit?

bumburnyak 2008.11.10. 19:06:07

benigna, valahol az index fórumon olvastam anno, ha jól emlékszem, vagy 1 index cikk kommentnél lenkei egy volt egyetemi hallgatótársa kommentjét.

a lényeg az volt, hogy sok év után összefutottak, és az illető megkérdezte gáborunkat, hogy be is szedi-e az általa forgalmazott termékeket. a válasza szimplán egy "nem ment el teljesen az eszem" volt, ha jól emlékszem, ha nem is pontos így, a lényege ez volt.

de nézd csak meg a cikket jól, az ő megfogalmazása szerint a nátha járvány!!! :S
ő aztán nagy orvos... inkább kuruzslónak mondanám maximum...

dietkong 2008.12.02. 13:13:58

hát, emberek, hogy a könyvet és a marketinget kritizáljátok, az oké. kell szkeptikusnak és kritikusnak is lenni (jómagam is igen kritikus vagyok, főként a szcientizmussal szemben), de hogy fórumozó laikus emberek tudományágakat figyelmen kívül hagyva írogatnak "okosságokat", az azért kemény. gondolok itt az egyszerű biológiára, a dietetikára, az élettanra és anatómiára, valamint megannyi, számában több ezerre rúgó, néhol Nobel-díjas tanulmányokra, melyekbe belekukkantva a kedves, itt megcélzott irodista méltán vélné magát alulinformáltnak.
én sem írogatok hülyeséget ahhoz, amihez nem értek...
mellesleg megjegyezném, hogy az URÁN, mint ahogyan az arany, az ezüst, a kálium, a szelén, a cink, az ólom STB. (mert igen sok van), mind egytől egyig NYOMELEM. gondolom beugrott már ez a szó. ha nem viszünk be nyomelemet, hiányállapot alakul ki... ez egy ilyen dolog.
így a végén pedig felhívnám a figyelmet elsőként Szent-Györgyi Albertre, majd Linus Paulingra... Kettőjüknek 3 Nobel-díja van, ebből 2 közvetlenül úgymond ebben a témában. És akkor ne feledjük Dr. Matthias Rath-ot sem, akire bár Lenkei is hivatkozik néhol, mégsem szcientista, hanem egy igen nagy nevű kutató-orvos.

Benigna 2008.12.02. 19:51:43

Tegnap nyomtak a kezembe egy új Lenkei-szórólapot. Eltettem,gyűjtőm őketXD

Warlimont 2008.12.02. 21:12:25

A Lenkei féle "Tömegeket tudhatok magam mögött" jelmondat, vastagon szedve lényegében egy Hitler-idézet, amit a Führer gyakran használt beszédeiben:

Millionen stehen hinter mir! - Milliók állnak mögöttem.

Warlimont 2008.12.02. 21:15:20

Dietkong!

Szent-Györgyi forog a sírjában, amikor minden sarlatán, kegyszerárus és szinte a komplett természetgyógyászat IPAR (mert ipar az is!) rá hivatkozva igyekszik legitimálni önmagát.
süti beállítások módosítása