Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jason Beghe interjú, 1. rész

2008. augusztus 05. - Reformer

Elkészült a Jason Beghe-interjú első része magyar felirattal. Az interjú összesen 2 óra, nyolc részben fogjuk megcsinálni.

Pár dolog:

Jason Beghe (1960. márc. 12.) egy amerikai film- és TV-színész. 1994-ben lett szcientológus, eljutott az OT V-ös szellemi szintre (viszonylag magasnak számít a szcientológiában) és képzett szcientológia lelkésszé vált. Hírességként TV-reklámokban és promóciós anyagokban is népszerűsítette a szcientológiát. 2007-ben kilépett az egyházból, majd 2008. áprilisában egy két órás interjút adot Mark Bunkernek, az ismert szcientológiaellenes aktivistának, ahol részletesen beszámolt az élményeiről.

Íme az első rész:

 

 

 

Átirat

JB: Valószínűleg hasznomra válna, ha végigvennénk ezt az egészet, mivel még mindig azon agyalok, hogy mi is történt. Egy kicsit elveszettnek és zavartnak érzem magam és nem egészen értem. És ez elég gyakori jelenség az életemben, hogy mint például... vegyük a politikát: képtelen vagyok felfogni,  hogy miért nem látják mások, hogy egy politikus hazudik. Érted, mire célzok? Nem értem. Így hát számomra, ha írni akarnék róla, a lényeg vagy a cím ez lenne: "Hogyan kerültem be a szcientológiába és miért léptem ki".

A KEZDETEK

Kisgyerekként - erről beszélek..  mielőtt még beszélni tudtam volna - emlékszem arra, hogy nagyon érdekeltek az emberek. Tényleg nagyon érdekeltek. Vidám kis kölök voltak és mindenki  az ölébe akart venni, meg minden ilyes baromság... de ezt nem nagyon csíptem. Láttam az embereket és úgy éreztem, hogy kiskölökként egész jól értettem, ki kicsoda volt, de ebben nem volt semmiféle előítélet - bár lehet, hogy egy kicsi mégiscsak volt. De semmi olyasmi, mint "Ah..." Egyszerűen csak ezt gondolta: "OK, ez ez a fickó, az pedig Jeno bácsi és... ő pedig ez a fickó ezen a partin" - három-négy éves gyerekként elkezdtem szemlélni a világot.

És azt hiszem, hogy volt egy pont - biztosan az első osztály előtt - amikor elkezdett nagyon érdekelni, hogy "Ki vagyok én?" Nem csak az, hogy tudod, "Ó, igen, ő az a fickó", de volt valamiféle megérzésem is hozzá az illetőről, és emlékszem, hogy kisgyerekként volt valamiféle megérkezésem mindenkiről, függetlenül attól, hogy pontos volt-e vagy sem; akkor igaznak hittem. A lényege az volt, hogy a szemükbe néztem és megmondtam, kicsodák ők valójában. Emlékszem, amikor egyszer ezidőtájt tükörbe néztem. Néztem a tükörképem és nem igazán az érdekelt, hogy hogyan nézek ki, hanem néztem és próbáltam feltenni a kérdést magamnak is: "Ki vagyok én?" Kérdezgettem magamtól: "Ki vagy te? Ki vagy te?", érted? Már öt vagy hat éves koromban is csináltam, nyolcéves koromra pedig már igen intenzíven tudni akartam, de valahogy sose jöttem rá. Azután elintéztem annyival, hogy "Hát, ezekszerint úgy tűnik, ilyen az élet, túl nehéz önmagunkat megfelelően érzékelni".

A kérdés persze ezután is ott lógott a levegőben, de közben persze felnőttem, csináltam a
szokásos bolondságokat,  meg a normális és a hülye dolgokat is, drogok meg minden, de valahogy ez a kérdés mindig ott motoszkált bennem, és mindig valamiféle szellemi úton voltam; általában valami New Age-s szarságot csináltam, de a vallás valahogy sose jött a képbe - már tizennégy éves koromtól fogva nem érdekelt. Rengeteng minden elolvastam, sőt 21 évesen még franciául is megtanultam, hogy el tudjam olvasni valakinek a szellemi tanításait, aki eredetileg franciául írta le. Fontos volt ez nekem. De az egész erre a "ki vagyok én?"-re épült, tehát ez egy ilyen görög "ismerd meg önmagad" típusú életfilozófia volt. Tehát.

Valahogy belebotlottam a szcientológiába is, ami Bodhi Elfman képében talált meg. Együtt jártunk színművészetet tanulni - Milton Katselas, a nagy terjesztő volt az előadó. Éppen jól lehordott minket valami ökörség miatt, amivel persze jól ki is akasztott, mert elcseszett vele egy csomó időt. Mintha senki... "hogy figyeltek így rá?" vagy valami - morcos volt, több feltétlen csodálatot várt tőlünk, és úgy tűnt, hogy nem kap eleget. Miközben sorolgatta a sérelmeit, először arra gondoltam, hogy "kik azok a faszok, akik nem figyelnek eléggé a mesterre", de aztán azt mondtam magamban, hogy "talán lehet, hogy én se figyelek rá eléggé". Aztán arra gondoltam, hogy "Bízok Miltonban?" "Hát tudod, valójában nem." Ez egy kicsit furcsán érintett. Aztán arra gondoltam: "Kiben bízok?" "Hát, a szüleimben biztos. Bennük bízom." Aztán körülnéztem, és senkit nem láttam a teremben, akiben bíztam volna. Aztán egyszercsak beugrott egy gondolat: nem bízok magamban sem. Szcientológus nyelven mondva, megtaláltam a romomat. Megtaláltam a saját romom. És aztán valamilyen oknál fogva... mivel arra jutottam, hogy "Megpróbálok bízni valakiben és legyen ez Milton", aki éppen erről ordítozott valamit a hegyibeszéde részeként. Mivel tudtam róla, hogy szcientológus, azt mondta Bodhinak, hogy adjon már pár könyvet a szcientológiáról.

Éppen volt vele egy jelenetem. "Ja jó." Akkoriban csak egy ideges kissrác volt még. Adott nekem jó vastag könyvet, a Mi a szcientológia? -t. Jó sok kép volt benne. Fogtam magam és elolvastam. Azt hiszem, majdnem egész éjjel fennmaradtam, hogy elolvassam. Már nem emlékszem, mennyit fogtam fel belőle. Azt biztos, hogy nem tisztáztam le az összes megnemértett szót.

De valahogy átrágtam magam rajta. Aztán arra gondoltam "Ez így lenne? Hát akkor Clear leszek. Megpróbálom. Egész jól hangzik." Másnap már vissza is adtam Bodhinak a könyvet, és azt mondtam neki. "Vigyél el abba a nagy kastélyotokba, meg akarom nézni ezt a szart." Nagyon izgatott voltam. Bevitt, mindenki nagyon izgatott volt, készültek rám, mert már láttak a TV-ben meg ilyenek, és mindenki nagyon kedves volt. Én úgy gondoltam akkor, jó lenne ezt a méregtelenítést megcsinálni, mert volt dolgom drogokkal régebben és éreztem, hogy még nem ürültek ki belőlem. Elolvastam, hogy működik a méregtelenítő, és ... akkor úgy éreztem, hogy bár már 10-15 éve tiszta voltam, de a drogozás volt az egyik legnagyobb ballépésem. Arra gondoltam, hogy ha ez tényleg megszabadít az utóhatásoktól... Úgy érezem, hogy vesztettem valamit a "ragyogásomból" - bár nem volta drogfüggő, azért szedtem be belőlük. Tehát én már csináltam volna, de csak vittek körbe és mutogatták a dolgokat. Már reggel 10 óta ott voltam, és már kezdtek az agyamra menni. Teszteket töltöttem ki, valami nő éppen az E-méterre rakott, én meg arra gondoltam, hogy "Megvehetnék már ezt a tanfolyamot és csinálhatnám, basszameg?" Aztán persze csinálták a maguk dolgát, megmondták a teszteredményt, minden pont magasan volt, de ennek ellenére azt nyomták, hogy el van baszva az életem. Aztán végül ezt akarták csináltatni velem - már vagy nyolc órája ott voltam ekkor - már épp szálanként akartam kitépni a hajam, amikor közölték, hogy meg kellene csinálnom egy tanfolyamot, a Lenn és Fennt.

Erre azt mondtam, hogy jó, majd megcsinálom a tanfolyamot, de nem lehetne inkább méregtelenítéssel nyitni? "De lehetne, csak meg kellene csinálni a TR-ek és Objektíveket először, vagy e mellett." "Hát az meg mi?" "Ez egy olyan tanfolyam..." Azt mondtam, hogy "Jó, jó, csak kezdjük már." Befizettem a tanfolyamot és azt mondtam. "Már itt vagyok egy ideje..." Ekkor már este fél kilenc körül járt az idő. Megkérdeztem, hogy "Elkezdhetem most?" Azt mondtam: "Hadd csináljak már valamit, szcientológiáért jöttem ide, és eddig mindenki csak eladni akarta nekem, még ki se próbálhattam." Érted? Mert ki akartam próbálni ezt a szart. És már fél kilenc volt. Erre azt mondták: "Elkezdheted a TR-tanfolyamot, megcsinálok a TR-eket, majd utána a... " A TR-ek kommunikációs gyakorlatok. "Aztán megcsinálod a méregtelenítőt, kipucoljuk a drogokat, és aztán jön az auditálás." Az Objektívek olyan auditálás, amikor átsétálsz a szobán, megérinted a falat meg ilyenek. És azt kell elérni... a zárójelenség a következő: szilárdan a jelen időben lenni."  Azt mondtam: "Hát ez nem hangzik rosszul, megcsinálom. Ha tényleg ezt el tudjátok érni. Cool." Azt is mondtam: "Az Isten szerelmére, adjatok már valami szcientológiát. Már kilenc órája itt vagyok, és még semmi nem volt." Erre azt mondták: "OK, elkezdheted a TR-tanfolyamot." Bementem és M7-et kaptam, ami alapvetően abból állt, hogy Bodhi és egy tanfolyamfelügyelő segítettek letisztázni a szavakat, és az első lépésem az volt a szcientológiában, hogy elolvastam a "Szcientológia Működésben Tartását". Az egy elég nehéz... bulletin.

MB: Magyarázd el kérlek, miről szól.

JB: Hát alapvetően arról, hogy a szcientológia... Nos, ez egy nagyon érdekes bulletin. Először is, ezt többször módosult. Tehát már a módosításokkal olvasod. 1965-ben írta eredetileg, és 1970-ben és 1970-ben hozzáírt még. A kiegészítéseket pedig a tényleges bulletin előtt elolvasod, amik abból állnak, hogy L. Ron Hubbard teljesen bevadul. "Ez a dolog igaz! Már 1965-ben is igaz volt, és mindig is az lesz! Ha csak ezt betartod, akkor a szcientológia sose bukik el és meghódítjuk az univerzumot, megmentjük az emberiséget és mi vagyuk a világ egyetlen reménye! Tehát ha csak ezt az egy irányelvet betartjátok, minden rendben lesz." Namost, az összes kibaszott irányelv között ez egy... hát elég nehéz, főleg ha egy centire vagy benn a szcientológiában, és már azzal jön, hogy vagy kinn, vagy benn... Mármint, hogy az elkövetkező időre benn vagy... ez az a millárd éves szerződéses szarság. Ez a kemény szcientológia: "Mi vagyunk az emberiség egyetlen reménye, ha érted, ha nem, ez az igazság, és nem elégetté akarunk tenni. Azért vagyunk itt, hogy megmentsük a bolygót és mi vagyunk az emberiség egyetlen reménye. Tehát ez nem játék."

Hát ez volt, amivel először találkoztam. Azt mondtam: "Ok, meglátjuk." Azt nem mondanám, hogy el is hittem, de elég merész és érdekes állítás volt, ami még inkább fokozta bennem, hogy "Tényleg ilyen jó ez a szar? Akkor csináljuk!".

Szóval ott voltam, megvettem a TR-ek és Objektíveket és a méregtelenítőt, és azt mondtam a tanfolyamfelügyelőnek - mivel ekkor már este tizenegy óra volt - hogy akkor mikor kezdünk? Erre ő: "mikor tudsz bejönni elkezdeni a tanfolyamot?" Azt mondtam, hogy "Kezdjük holnap. Reggel hétre itt vagyok." Erre azt mondta: "De csak kilenckor kezdünk." Azt mondtam, hogy "Azért jöttem ide, hogy csináljak valamit. Egész nap itt voltam ma is. Azt mondtátok, hogy nálatok az igazság." Így hát bejött reggel nyolcra csak miattam. Tehát bejöttem és elkezdtem. Elolvastam az összes szarságot és... jól hangzott. Az első gyakorlat egy OT TR 0 nevű dolog volt. Alapvetően ott kellett ülni 1 méterre valakitől, nem volt szabad gondolkozni, be kellett csukni a szemet és teljesen ellazulva ott ülni; de volt még veled szemben egy másik ember, aki szintén ezt csinálta. A gyakorlatok lényege az volt, hogy teljesen kommunikációban kellett lenni azzal az emberrel és a környezeteddel - a kulcsszó a "konfrontálás" volt, amit "meghátrálás nélküli szembenézés"-ként határozott meg. Tehát semmi gondolat nem lehetett, például ha azon gondolkozol a beszélgetés közben, hogy "OK, Mark egy szakállas fickó, biztos amögé bújik." - akkor már meg is buktam. Mert gondolkozom ahelyett, hogy egyszerűen csak ott lennék. Nincs gondolkozás. Tehát képesnek kell lennem - azt is mondta, hogy ezt addig kell csinálni, amíg nem lesz egy nagy és stabil nyereséged. Oké? Ezt mondtam: "Bassza me, itt az első szcientológia szarság, itt vagyok valakivel, itt ülök és meghátrálás nélküli szembenézés nélkül, és lett is egy nagyon nagy és stabil nyereség. A szcientológusok szerint - és mivel más szót nem ismerek erre - kiléptem a testemből. Szóval az a lényeg, hogy te magad vagy a thetán, a "te", a lelked vagy akárhogy is hívod - ez vagy te. Nem a tested vagy. Én nem Jason Beghe vagyok; Jason Beghe - ez olyan, mint amikor új autót veszel. De azt én vezetem. OK? Tehát kiléptem a testemből és hogy visszakanyarodjak a történetem elejére, úgy éreztem, életem legnagyobb nyereségét éltem át, de kibaszottul. Már tudtam, ki vagyok. Erre a kérdésre kerestem a választ, mióta az eszemet tudom. Ki vagyok? Most már tudtam, ki vagyok. Ez nekem óriási dolog volt. Azt mondtam, hogy "Wow!" És ez még nem is csak az a kibaszott auditálási dolog, amiről beszéltek, ez valami más faszság. Azt mondjam. "Hát ez kibaszott jó." Madarat lehetett volna fogatni velem. "Hát ez vagyok én!" Érted? Mert tudtam, hogy nem ez a dolog vagyok, mert néha ilyen volt a személyiségem, néha hamis volt rajtam az álarc, néha meg... sose tudtam, hogy igazi vagy, vagy hamis. De aztán ott voltak azok a pillanatok, amikor jött a "Ki vagy?". Láttam, ahogy hatni tudtam másokra, amikor felnőttem, az tényleg érdekes volt. Az az ember miért kedvel engem? Érted? Azt tudtam, hogy én miért kedvelem, de ő miért kedvel?

MB: Nos, azt mondtad, hogy az órán nem bíztál magadban. Miért nem?

JB: Nem tudtam, ki is vagyok.

 

SZÓJEGYZÉK

rom - egy olyan szituáció, probléma stb. ami valakinek tönkreteszi, rombadönti az életét, vagy amit nagyon el akar érni, de nem tudja megvalósítani. Az a probléma, amit valaki a legnagyobbnak gondol az életében.

auditálás: gyakorlatilag meghallgatás - szcientológia eljárások, a pszichoanalízishez és a gyónáshoz hasonlíthatóak

Lenn és Fenn: az Egyszer Fenn, Egyszer Lenn tanfolyam rövidebb neve - ez egy rövid tanfolyam, ahol azt lehet "megtanulni", hogy minden rossz állapot, betegség, a stressz és a depresszió oka egy elnyomó személlyel fennálló jelenbeli vagy múltbeli kapcsolat és Hubbard szerint ez okozza a "hullámvasutazást" - azaz a kedélyállapot-változásokat.

méregtelenítő program: Hubbard méregtelenítő módszere, megadózisú vitaminok, valamint szaunázás és kocogás alkotja, összesen napi 5 órában

TR-ek, OT TR 0: a TR-ek a training routines (tréninggyakorlatok) rövidítése - Hubbard által összeállított kommunikációs gyakorlatok, amelyekből az első az OT TR 0, ahol lényegében a "nyugodtan ott ülés" képességét gyakorolja valaki. Az "0" a számozása, az "OT" itt is a Operatív Thetán, azaz a környezete felett okozó szellemi lény rövidítése.

Objektívek: auditálási eljárások, amelyeknél nem szubjektív auditálás megy (azaz nem a problémáiról vagy bűneiről kérdezik), hanem az auditor utasításait követve ide-oda kell mászkálni vagy megérinteni dolgokat.

M7: Method 7 Word Clearing, azaz a 7-es módszerű szótisztázás rövidítése - az egyik tanuló hangosan felolvassa a szöveget egy másiknak, és ha nem ért egy szót (tehát megbotlik rajta, rosszul ejti stb.), a másik tanuló szóban elmagyarázza a jelentését

"a szcientológia működésben tartása" c. írás: ezt már kiveséztem régebben itt.

Hálás köszönet Tunguskának a feliratos videó elkészítéséért.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3601499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.05. 12:10:47

Talán a KSW -t avagy a keeping scientology working et nem magyarázta el elég jól.
hadd prbáljam meg:) Sajnos voltama Sea ORgban. és volt szerencsém találkozni vele
Az egész abból áll, hogy TUDD hogy amit csinálsz helyes. NE HAGYD másoknak, hogy ezt leértéékeljék, meg hoogy ennyire igaz, meg annyira igaz, meg hogy ilyen jól működik, meg olyan jól műköidik.
azthiszem, több mint 120 pont van ami így írja (nem sorba)
1. Tudd hogy a tech működik
2. stb...
és a vicc ebbe csak az, hogy a teh nem működik, és nem is jó. vagy ha működik is rosszul. pont az ellenkezője, nem a világot mentik meg, hanem kirabolják.
olyan baromségok, és alapvető hazugságok vannak beleírva: pl:
Csak a tigrisek (az OT ra akar utalni) élik túl ezt a bolygót.
nos ez két szempontból is hülyeség
1 lélek vagy (elvileg) ezért nem tudsz meghalni.. csak atested.. nem mindegy.
2 nem kell, OT nak lenned, hogy többb legyél. nem segít az... beszéltem nem egy OT van, és azok csak szenvedtek igazából. a legjobban akkor látjuk, illetve láthatjuk meg az OT ság mibenlétét, ha beszélünk egy-két OT vag, vagy OT nyereségeket olvasunk: linekelet is be egyet :) érdemes elolvasni.
vagy inkább idézőjelesen bemásolom:
"kalman 2008.06.24. 19:28:22
Egy-két OT nyereséggel megfűszerezném a dolgot:)
ma jött (kéreltenül)

"néhány nappal ezelőtt meg kellett találnom az egyik beosztottamat. Ő körülbelül 100 kilométerre volt tőlem. Felhívtam egy helyet, de nem volt ott, hívtam egy másikat ami körülbelül fél háztömbnyire volt az elsőtől, de ott sem volt. Úgy döntöttem:"meg kell tudnom, hol van, és az OT-érzékelésemet fogom használni." Exteriorba mentem hát és átnéztem a teljes, több háztömbnyi területet, ahol lennie kellett, és megláttam őt, ahogy egy másik épület recepciójánál áll. Megszereztem az épület számát és felhívtam. Persze éppen ott volt, és odajött a telefonhoz"
Egyszerű hazugság... muszály valamit írni, mert kezdheti újra előlről az egészet
vagy egy másik

"Van a szomszédságunkban egy elvadult erdőrész. Az emberek gyakran említették, hogy valami megijesztette őketaz erdőnél, amikor elmentek mellette. Én is ugyanezt az érzést tapasztaltam, és rájöttem, hogy van egy thetán (lélek) az erdőben, aki ezt csinálja. Tehát úgy döntöttem, hogy teszek valamit ezzel kapcsolatban. Kommba léptem a lénnyel és rájöttem, mi volt az aberráció. Ő valamikor indián volt akit kisgyermekként megöltek, és azóta is az eseményben lévő rettegést dramatizálta. Amikor ez kiderült, ő kikapocslt és a jelenbe jött, több száz év óta először. Tényleg kommba volt velem, és megígérte, hogy többé nem ijesztegeti az embereket, és azóta nem érkezett több panasz."E.M
nos, sztem ha valaki elbújik, és fél, az nem ijeszteget senkit, a mese egy kicsit hibádzik.
Különben nekem tetszett : D Lehet, hogy egy róka volt ott, nem? Jah, bocs meg nem értett szavam van megint.

vagy + jobb!!
Esős nap volt Koppenhágában. Elvittem a feleségemet és a lányomat egy hídhoz, ami az óceánra nézett. Körülbelül 10 méterre álltam tőlük, a tengert nézve, amikor valaki felkiáltott:
"A gyereked!" Megfordultam és láttam, ahogy a lányom elkezdett leesni. Már 45 fokos szögben az óceán fölött volt. Gondolkodás nélkül egyszerűen megállítottam az időt, amíg megtettem a távolságot, hogy elérjem őt. Emlékszem az esőcseppekre, amik mozdulatlanul áltak (neeee Mátrix?) megdermedve egy helyben, miközbe futottam. (most akk futott vagy állt) Amint elkaptam, és visszahúztam őt a biztonságba, az idő újra elindult." P.B.
Jól bebeszéli magának. Nobelt megérdemelte volna csalásért LRH. ilyet. és vagy tényleg elhiszi.. vagy egy ember írja ezt a sok xart 5 perc alatt : D
Még van egy kettő, de inkább már le sem írom. nem írónikus, hogy saját magukat égetik ezzel?
Énnekmis volt OT nyereségem a minap! Képzeljétek
mentem a MAch ba, de nem volt 20asom.. a kocsi miatt ugye. Lenéztem a földre és egy kupaknak az oldala le volt vágva, csak a teteje volt meg. betettem, és működött! IGEN a MEST engedelmeskedett nekem. alap. csak az a baj, hogy ezt szerencsének hívják, nem OT jelenségnek.
Ennyi!! pacsi anohun "

Karma 2008.08.05. 12:52:02

1:56 - "hogy kisgyerekként volt valamiféle megérkezésem" - szvsz ide "megérzés" kellene

6:58 - A szöveg eleje kilóg kicsit

10:47 - kilóg

11:32 - kilóg, és egy teljes betű ráadásul

12:23 - kilóg

12:58 - kilóg

Karma 2008.08.05. 12:53:17

Volt még egy elgépelés, de azt nem és nem találom meg, de valahol a harmadik harmadában lehet. Ettől függetlenül, szép, igényes munka, grat a fordítóknak is, mert nem lehetett túl könnyű Beghe szabadszájúságát visszaadni, de sikerült :)

Pamparam 2008.08.05. 13:21:41

Javaslom, hogy töltsétek fel az összes elérhető videó megosztóra, de legalább 10-15-re, hogy ne legyen gond, ha letörlik, illetve, hogy minél többen belefussanak véletlenül is.

És jó lenne, ha letölthető formában is valahova fel lehetne tenni, hogy lehessen másolni, meg fájlcserélőre feltölteni meg ilyesmik.

Tunguska 2008.08.05. 14:06:32

Kösz Karma, javítok mindent, aztán felteszem ahova csak lehet, majd nézek valami magyar torrent oldalt is

ThufirHawat 2008.08.05. 15:07:55

Köszönjük, hasznos munka volt.

Tunguska 2008.08.05. 15:10:44

A fordítás egyébként Vénróka és Reformer munkája

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.05. 16:19:03

a www.remalom.blog.h -m szintén egy csomó videó elérhető:
a xenu természetesen
Miklovitz attila megsemmisül:
www.youtube.com/watch?v=5eqAps8n9eE
a kedvencem :$ :) Csak így tovább, jó munka.

komper 2008.08.05. 17:44:23

"normal stupid things"

Nem azt jelenti hogy normalis _es_ hulye dolgok, hanem csak hulye dolgok, de amiket altalaban minden gyerek csinal.

(Nem mintha ez valtoztatna az interju uzeneten. :) )

bakker 2008.08.05. 19:05:53

Én nem kezdhetnék rögtön OT 6-on?

Elmesélem mit éltem át.

Pont most gondoltam Morgan Freemanre, mert bár volt egy pár zsé filmje mostanában, azért nehogy meghaljon már nekem.
Ekkor hirtelen kiléptem a testemből és ott találtam magam a kórházban. Sose jártam még az USA-ban és angolul se tudok, elég fura is volt, de biztos hogy ott voltam.
Gyorsan megkerestem hol fekszik, mikor végre megtaláltam már nagy volt a baj, a kontár orvosokat (sztem pszichológus is volt köztük ... vajon mit keresett ott???) és az ügyeletes nővérkét aki meg összejátszott vele (valszeg freezone-os köcsög volt) és megpróbált megállítani, egy-két (szellemi) ütéssel a földre vittem. Elég izmos lehet a thetánom, eddig bármire gondoltam az vagy bekövetkezett vagy majdnem.
Szóval mikor mind kifeküdt végre foglalkozhattam Freemannel is.
Éreztem, hogy depressziós a thetánja, ezért komm ba kerültem vele, mondtam neki egy viccet, amin hangosan röhögni kezdett és éreztem hogy elkezd végre fehéredni (a thetánja).
ösztönösen láttam hogy ez így jó lesz ezért megállítottam az időt kicsit szétnéztem a szervezetében, mégis mi a gáz vele. Helyrepöcköltem néhány dolgot, lassan beindítottam az időt, nehogy vmi gáz legyen. Aztán mikor láttam, hogy végre rendben van, hagytam hagy menjen rendesen is.
Megnyugodva gondoltam arra hogy most már jó lenne hazajönni.

...

Alighogy kinyitom a szemem, az rtl-en pont bemondták hogy vége az életveszélynek.

Na bakker, EZ nyereség volt.

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.05. 20:17:10

bakker, te akk OT45 vagy sztem...
de írok róla egy papírt, és akk nincs kétség effelől : D

Gyula Úr 2008.08.05. 21:57:47

Gratulálok!

Várom a folytatást és a letölthető verziókat. Bevinném pár zárt torrentre....

karak 2008.08.05. 22:05:48

szuper a vid, kösz a munkátokat..várom a többit.

satan panonski 2008.08.06. 01:50:26

Köszönjük a befektetett energiát és munkát!
Újabb lék a "bolondok (űr)hajóján".
Xenu kegyelmezzen Nektek :-)!

anula 2008.08.06. 06:02:29

Szép munka, kíváncsian várom a folytatást. Ez a bevezető rész arra különösen jó, hogy megváltozzon az a vélekedés és előítélet, hogy valami nagyon extra hülyeség kell ahhoz, hogy valaki szcientológus legyen. Mint látszik, elég az, ha valaki magáról gondolkodik, de nem találja a választ. És ilyenek eléggé sokan vannak. (Vagyunk.)
Egy technikai észrevétel: a személyes névmásokat írjuk kisbetűvel: Nekünk > nekünk. Korrektúrába, olvasószerkesztésbe szívesen besegítek.

bakker 2008.08.06. 06:17:35

www.youtube.com/watch?v=VOeLrXZPmUE&NR=1

Ez OT hanyas lehet? 4-5?
Nemtom ezek a technikák valahogy nem akarnak működni. Hogy képesek ennyire lefagyni dolgoktól? :) Egy nyomorult elterelő mondatot nem tud mondani, szánalmas. Látom rajta ahogy jár a fejében melyik technikával nyerjen most de azért van benne bizonytalanság is, hogy az lehet csak droidok ellen működik az egész.
Aztán csak kiválasztja a megfelelő technikát: a nagyon csúnyán beégés techet (fejlettebb droid szinten ez tartalmazza azt is, hogy a saját valóságában ő nyerte a szituációt)

Valszeg jobban járnának ha nem xenutól tanulnának kommunikálni, mert ez hihetetlen siralmas.

Nekem ez inkább "retardációs és hogyan hazudjunk magunknak" központnak tűnik.
De legalább látszik mire jó a saját valóság baromságuk.


Transz, jelenj meg lenne kérdésem:
Az kiderült, hogy ezeket a csodatechnikákat Hubbard hogyan szerezte? Vagy erről sosem nyilatkozott, egyszercsak tudta és kész vagy van rá vmi történet?

Grege 2008.08.06. 09:49:10

"Az kiderült, hogy ezeket a csodatechnikákat Hubbard hogyan szerezte?"

Megvizsgálta a TELJES idővonalat, -fszom ebbe a sok értetlen emberbe...

Dr. Kix 2008.08.06. 09:49:20

Gratuláció a fordítónak és a feliratozónak! Várjuk a folytatást.

gz · http://mlmhu.blog.hu 2008.08.06. 13:32:26

OFF

"Emlékszem az esőcseppekre, amik mozdulatlanul áltak (neeee Mátrix?)"

A Jet Li-féle Hős című filmben is volt hasonló jelenet...

ON

Már töltöm... :-)

Tunguska 2008.08.06. 14:20:13

Az a gond egyébként, hogy nem hazudik. TÉNYLEG emlékszik arra, hogy mozdulatlanul álltal az esőcseppek.

Ennek fényében már nem vicces a dolog, hanem félelmetes...

bakker 2008.08.06. 15:15:01

Grege hálás vagyok, addig nem léphettem tovább míg nem tisztázom ezt is. Irány az OT 100! :)

Tunguska
Akkor nem csodálom, hogy irtják a pszihomókusokat. Tényleg ők lehetnek a legnagyobb ellenségeik :P

Grege 2008.08.06. 17:03:51

bakker: ugyan nincs mit,

volt egy post, hirtelen nem találtam meg, de szerintem ezzel magyarázta hubibá :o)

Anonym Mouse 2008.08.06. 17:26:52

Magam részéről is elismerés a fordításért.

Ez a klímás gyerek pont úgy reagál mint a Miklovic vagy Milkovic Attila, amikor bekérdezi a riporter a videózásról :)
Ez tuti valami komm tech, mert annyira egyforma a reakció. Csak mi lehet a neve? Mert nem konfrontálódás, az tuti. Inkább "rángassuk a mikrofont" vagy hasonló.
Grege LOL

anonim én 2008.08.06. 17:51:54

bakker, most, hogy Kalman lepapirozza neked az ot45-öt, bármi lehetséges. Mellesleg kösz, amit az öreg Morganért tettél.
:D

ubi 2008.08.06. 18:47:07

Részemről is köszönönet mindenkinek, aki elősegítette és dolgozott a JB interjú magyar változatán.

Látom mások is nagyon hálásak. Szerintem ez a munka nagyon nagy mértékben elősegíti majd az anon felvilágosító munkáját.

Majd egyszer valamikor külön leírom, hogy miért is örülök ennek a filmnek ilyen nagyon.

Nagyon érdekes az, ahogyan az egész történet kezdődik, és feltehetőleg sokaknak ismerős: kérdések az élettel kapcsolatban, majd nyereségek a szcientológiából...

Nagyon kíváncsi vagyok a történet folytatására, mert OTV-ig nem csak pénz kérdése eljutni - és onnan kijönni és azt állítani, hogy valami nincs rendben, nagyon meggondolandó, még azok számára is, akik hisznek a szciben.

Nem tudom miért, de annak ellenére, hogy nyers ez a Jason, nagyon őszintének tűnik - talán mert nincs benne semmi nyálas.

Várom a következő fejezeteket.

Valerijov 2008.08.06. 20:28:48

"Emlékszem az esőcseppekre, amik mozdulatlanul áltak (neeee Mátrix?)"

Vagy a Hősökbe lesett bele a rondroid, egy Hiro Nakamurás jelenetbe.

Az megvan,hogy a Lenkei a Blikkben 7 részes nyílt levélben propagálja a cenzúrázott egészséges könyvét, nem aprózta el, féloldalnyi felületen.

Gyula Úr 2008.08.06. 20:59:56

Ezekről az OT-sztorikról ez a vicc jut eszembe:

Egy mohamedán, egy katolikus és egy zsidó vitatkozik, melyikük istene a nagyobb hatalmú. A mohamedán azt mondja:
- Felénk nagy földrengés volt, de mi erősen fohászkodtunk Allah-hoz és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.
- Az semmi, - mondja a katolikus- nálunk árvíz volt, de mi erősen imádloztunk Istenhez és 30 km-es körzetben minden ház ép maradt.
- Egy az Isten, barátaim - mondja a zsidó - képzeljétek, a múlt szombaton séta közben az utcán egy nagy táska pénzt láttam heverni. Tudjátok, mi szombaton nem nyúlhatunk pénzhez, de én erősen imádhoztam az Úrhoz és képzeljétek, 3 méteres körzetben péntek lett!

Kalman 2008.08.07. 08:53:23

Bakker lehet, h ez kérdés a válaszodra.
Bár ezt eleinte nem neked írtam, de hasznos lehet.
Szia Anafeb!
a hajótöréses cucc igaz. Anyám mesélte - kő szci.
Egy szombati reggel arra ébredtem, hogy anyukám ezt elmeséli.
Mielőtt bementek az orgbe, ahol volt az előadás,lefényképezték őket biztonsági okokból... érthető. Így kezdik... : D (ebbe a vicc az, hogy ha neked nem tetszik az előadás, vagy kiteregeted a sajtóba, akkor elővesznek) csakhogy anyukám 10 éve bent van és még mindig szeretné folyatani (több kevesebb sikerrel) inkább kevesebb- és rá nem gyanakodnak,így elmondhatom:
Szóval miután mindenkit lefényképeztek, egy Sea ORgos tartott előadást.
Ő mesélte el hogy mi hogy teremtődtünk, mi ez itt a Föld stb.
A lényege az volt, hogy voltak főkomposok régen és az univerzuma, és azt akarták, hogy az összes lélek nekik dolgozzon, de ezt nem tudták valami könnyen elérni, mert voltak zsenik, bűnözök, művészek, stb. akik ki tudtak bújni az ördögi kör alól, és ez nem tetszett nekik, ezérthát lekerültünk ide a "börtönbolygóra" aholis vannak csapdák. ezekbea csapdákba halálunk után bemegyünk kimossák az emlékezetünket, kapunk mellé úgynevezett engramot (rossz emléket) és degratáltabb állapotba születünk ujjá. ÉS mivel ez egy börtön vannak börtön őrök. ezek az UFÓ k és eleinte el akarták pusztítani a lelketet, amiért nem dolgoznak úgy mint a többi szerencsétlen, de nem tudták őket elpusztítani, így erre a börtönre érkeztünk. a Piramis, és a Kínai nagyfal, ami az űrből látható egy "útjelzú tábla" ami azt mondja, hogy veszélyes hely, nem szabad odameni, és senki sem jön ide elvileg, de LRH valahogy idekeveredett. idefújta a szél hajótörött volt. És PONT a himalájára zuhant (ebbe az a vicc, hogy olyan helyet mondanak, amit nem tudnánk felkutatni) (amúgy meg az egész egy vicc) és habár ő is bement a csapdába őrá nem volt ez akkora hatással, mert ő ezt csak először kapta. és különben azért őriz egy lyukat az űrben MOST LRH, mert ha egy két OT most kimenne, akkor ez a komunista társadalom ahonnan jöttünk, megtudná, hogy igazából, nem is haltunk meg, és ez a régi börtönbolygó elhasználódott, kapnánk egy újjat, és akkor a szcientolügiának, és a TUDÁSNAK vége lenne. Ami persze nem jó. Ezért is kell sietni A Sea ORgban. ezért mondják, hogy nincs sk időnk, meg hogy pörögni kell. Mert a MArson van egy gomb, és ha azt megnyomják vége a Földnek ennyi. Aki nem hiszi járjon utána. csak tudjátok mit nem értek?
LRH ot 15 volt ugye (annál magasabb állapot nincs)
akkor miért dohányzot, ha tudta nem jó?
Miért ivott?
hogy lehetet SP gyermeke? ( Dewolf Hubbard) ?
Miért volt a többit meg már leírtam... Köszi.
remélem kielégítettem a kérdésed ezzel anafeb. :) kalman 2008.05.28. 00:17:44
Your serenity. muszály megkérdeznem
ugye van ez a CCRH az emberi jogokért, nos ha elolvastad a történetem (személyi lopás, telefon elvevés , napi 10-12 óra meló) no pénzz, no szappan, szerinted segítenének jogilag rendberakni a dolgot? szerinted jogom van az egészséges környezethez, a magántulajdonhoz ilyesmi... megkérdeznéd pket, ilyenkor mivan? vagy aztmodnjék, hogy ilyen nincs? nem létezik félrebeszélek? Az iwiwn találtam egy ilyet, hogy
Szcientológia CCHR a GYermekek emberi jogaiért.. érted? még van pofájuk, már ne haragudj. Most gondolj bele.. a legfiatalabb Sea Orgos 7 éves. a gyereketed meg vetesd el, mert kül. nem tudsz melózni. ez mi?? nem olvastad amit írtam, ez hogy nem sérti a jogokat? bezze a konkurencia, a pszcihiátriát azt kell fikázni mi? és ha a fiad pszcihológiát akar tanulni, őbelőle is gyilkost faragnak, nem engded ugye? Én igazából azokat az EPF eseket sajnálom akik MOST güriznek kint, és semmi keresnivalójuk nem lenne ott. meg akik még menni fognak. Vitték volna el Gyurctán (direkt írtam rosszul) fiát.. akkor már be lenne tiltva azt hiszem! :) köszi kalman12345@ciromail.hu voltam

elrondít 2008.08.07. 14:03:03

ha létezik majd teljes feliratfájl azt linkelhetné valaki,mert a "pébé"-ről letöltöttem egy 700mb-os verziót(gondolom ez az eredeti) azt is érdemes lenne terjeszteni felirattal
4154236

Tunguska 2008.08.07. 14:09:44

Ha meglesz mind a 8, összefüzön és felpakolom majd valamelyik magyar feliratos oldalra

ubi 2008.08.07. 16:48:53

"LRH ot 15 volt ugye (annál magasabb állapot nincs)
akkor miért dohányzot, ha tudta nem jó?
Miért ivott?
hogy lehetet SP gyermeke? ( Dewolf Hubbard) ?"

Hát igen, ha az ember jó kapcsolatban akar valakivel lenni, elég hozzá egy kis megértés és ARK :)) meg hozzá a szándék, nem kell még clearnek sem lenned...és akkor a Dewolf keményen megmondja a frankót a faterról?

Vagy egy OT-nak már a családja le van sz@rv@? Ez se fér a képbe.

Annyi csúnya rossz ember van ezen a világon, aki hazudik és kritizál :))

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.07. 18:14:32

Ubi.. had kérdezzem meg, te szci vagy? nem baj.. vallás szabadság van, mielőtt kérdeznéd.. de ez a szci re nem igazán vonatkozik ám. igazából. hogy miért nem? mert egyántalán nem nevezhető vallásak, nem IStenről szól. nem is tudnak egyetlen egy imát sem. ennyi. nem vallás. kül. elvileg pont arra kéne megtanítania Az OT ság nak eredetileg, (anyag energia tér idő ura), hogy te vagy ISten xD de ha valaki tényleg OT, akkor miért csinálja? mert akk ugye (feltételezem) nem akar beteg lenni, ne makar rákot, szóval nem csinálja..
ha meg nincs rá hatással a füst.. akk miárt veszoi meg 500 ft ért dobozát? így is rendesen le lett húzva (spkmilliókkal) az OIT szintekért.
ezt te is tudod. nem De wolf személye itt a kérdsé. a hiteleség itt a kérdés. ki volt LRH ?
egy író, egy filozófus, vagy egy senki.. ez mind igaz.
de Isten biztos, hogy nem volt. ergo milyen alapon alapított vallást? érted?
onnan, hogy őneki voltak felvillanásia a TUDÁÁÁÁSRÓL? ugyan kérlek.. füvezett, ettől voltak látomásai. nem volt hiteles ennyi. mert ha ő a MEST bpl kilépet, valószínű azért, és úgy tudta csak megcsinálni, ha lemond az anyagi élet élvbezeteiről, nem? de nem tette meg, sőt épp ellenkezőleg, volt több felesége, ivott, cigizett, pénz központú vallást épített ki, ingyen emberkéket alkalmazott kedvére (EPF, RPF) ez épp ellenkezője annak amit hírdet (szellemi szabadság.)
érted?
tudod.. én is voltam szci és sajnos sajnálom, h akk nem világosított fel senki.
tudom, h hogy gondolokozol. ha van + kérdésed, szólj.
bye

ubi 2008.08.07. 19:32:11

Kalman:
Igen sokmindent ismerek a szciből, ami jó és működik az jó és működik.
De még mielőtt elkezdenéd szórni az infót, előre szólok, hogy nem vagyok a pártjukon, az összes fellelhető anyagot elolvastam a neten, amit csak magyarul meg lehet találni.

Én olyan "válogatós" vagyok, ami az infókat illeti, de tény hogy nem a szci oldalára hajlok.

Nekem is voltak kezdeti nyereségeim, és jó volt, de tovább nem mentem, viszont érdekel a téma.
Leginkább olyanok véleménye, aki bent volt és sok idő-tapasztalat után rájött, hogy valami nem ok.

Mondjuk a "pénz központúság" kifejetten engem is zavar, mert azt még megértem, hogy nekik is meg kell élni valamiből, de hogy álandóan el akarjon nekem valaki valamit adni, többszázezrekért, meg milliókért az nem ok.

Kérdésem nincs, köszi, olvasgatom a blogot, meg várom a JB interjút és a többi lefordított anyagot.

Kalman · http://remalom.blog.hu 2008.08.08. 08:02:17

Ubi.. hivatkoztál azokra a véleményekre, akik bent voltak.
No én Sea Orgos voltam. adok egy linket, olvasd el. én írtam azt a bejegyzést.
remalom.blog.hu/2008/05/25/magyar_sea_orgos_tortenet
köszi
szia

ubi 2008.08.08. 08:39:34

Szia Kalman,igen már olvastam. Ezt a blogot, a rémálmot és Vénróka blogját is átolvastam.

Hogy a fenébe léphettél be 14 évesen? Azt tudom, hogy ez normális a szciben, de pl. a szüleid mit szóltak hozzá?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.08.09. 00:53:44

Szamomra feltuno, hogy Jason Beghe a technikat nem kritizalja, sot! Tehat a tech az jo, mukodik? Ha elmegyek egy tanfolyamra ott nekem is megtanitjak egy-ket ora alatt, hogy hogyan lephetek ki a testembol? Ron papa tenyleg egy zseni volt, aki mukodo, kezzelfoghato technikakat fejlesztett ki? Aztakurva, hat ezt eddig miert nem mondtatok?

ubi 2008.08.09. 14:00:39

lowfast:
A kezdeti sikerekről beszél, ami azért előfordul.
De várjuk meg a folytatást szerintem, mert biztos lesz még több sikerbeszámlója is, DE biztosan nem poénból jött ki.

A szerelő 2008.08.09. 21:51:02

Én is azért nem kérdeztem rá a tech-re, mert várom a következő részeket. Néhány helyen már körülnéztem, ahol a szcientológiáról van szó, de pont ez a rész mindenhol hiányzik. Szemérmes hallgatás van róla. Ez akár gyanússá is teheti a dolgot, legalábbis elgondolkoztató, hogy vajon miért van ez. Általában a hozzászólók, akik a témához közelítenek, azokon érződik hogy vagy elfogultak, és ez az enyhébb vagy zsigeri gyűlölet vezérli őket, minden indoklás nélkül. Számomra egyik sem mérvadó. Éppen ezért nagyon örülök az ilyen dokumentumoknak, mint ez a film is. Várom türelemmel a folytatást.

ubi 2008.08.10. 11:55:07

A szerelő:
A technek jónéhány részével valószínűleg nincs is gond - de ezt most nem a vita kedvéért írom.

Itt az érdekes az, hogy ilyen magas szintről lép ki valaki, ahová azért jó hosszú út vezet szerintem. És pont ezért szerintem JB interjúja nagyon is objektív vélemény.

Egy kicsit bízom benne, hogy jön valaki a szciből és alaposan elmagyarázza, hogy JB kilépése miért nem ok :)) Nagyon kíváncsi vagyok, mert az hogy valamilyen bűne miatt lépett ki, az már szerintem nagyon gyenge válasz lenne.

Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a JB interjúval kapcsolatban nem is fog "közülük" senki sem hozzászólni :P

Kalman 2008.08.12. 11:08:22

Szia Kalman,igen már olvastam. Ezt a blogot, a rémálmot és Vénróka blogját is átolvastam.

Hogy a fenébe léphettél be 14 évesen? Azt tudom, hogy ez normális a szciben, de pl. a szüleid mit szóltak hozzá?

Ők akarták.. ilyen rendes szüleim vannak, SŐT
miután kikerültem, és elmeséltm mindent tüviről hegyire még azt mondták, hogy jót tett nekem a fejlődésembe.. ja nagyon sokat segíthetett.
bye

tech 2008.08.12. 13:53:05

nem nagyon megy a videó, elakad és nincs hangja, ha továbbpörgetem manuálisan, akkor megy 1-2 másodpercet, de megint elakad...

pszicho 2008.08.12. 13:57:36

Nos, én egy főellenség vagyok, pszichológus. Úgy került nálam képbe a szcientológia, hogy volt egy kliensem, akit teljesen lehúztak, és az öngyilkosság szélére hajtották. Fél évig tartott, amíg tényleg elhitte, hogy én nem manipulálom. Egy évbe tellett, amíg rendbejött. Közben kissé beleláttam, mi folyik.

Az első csőbehúzás az Oxford-teszt, ami végig olyan kérdéseket tesz fel, amelyek rejtett módon azt sugallják, hogy egy nagy szarkupac vagy. Egy bizonytalan önértékelésű ember, mire a végére ér, segítségért kiált.

A tanfolyamaik bizarr keverékei a tréningbizniszből és a pszichológiából lopott elemeknek, és Hubbard nagyzási hóbortjának. Biztosak lehettek abban, hogy ami működik, azt máshonnan lopta Hubbard.

Az etikai tiszt-rendszer arra való, hogy kiölje a manusból az önálló gondolkodást, megtörjön, és elfogadja, hogy mások feltétlenül mindent jobban tudnak nála. Összetörik a személyiséget.

Ugyanaz történik, mint a hosszú ideig fogságban lévő túszokkal. Egyszerre csak elkezdik elfogadni az elrablók gondolkodását, és igazat adnak nekik. A fejlődéslélektanban is alapvető jelenség: azonosulás az agresszorral. Ezért van az, hogy akit az apja rendszeresen gyújtóssá aprít gyerekkorában, az felnőttként úgy gondolja, hogy igen, ennek így kellett lennie, lám, ember lett belőlem.

Kijönni nehéz, mert ember! azt tudatosítani, hogy a francba, hogy lehettem ekkora állat, nos, ez nehéz dolog bárkinek.

Lemondani a Hubbard-féle megváltásról éppolyan nehéz, mint egy hívőnek azt belátni, hogy az intézményes vallások törzsi hókuszpókuszok, amelyek dajkamesékkel etetnek. A környezet nyomása benntart.

Sok sikert kívánok a munkátokhoz!

bestboy 2008.08.12. 14:36:28

Pszicho, szeretnék kapcsolatba lépni Veled. Egy ismerősömet húzták be nagyon fimoman a nemrég. Küldenél elérhetőséget a nvmsnk@gmail.com címre?

toreki 2008.08.12. 15:44:10

Tegyétek ki csak a feliratokat letöltve. Azt jobban lehet olvasni, mint ezt a video alatt.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.08.12. 16:07:15

"..you ever have that feeling where you
don't know if you're awake or still dreaming?"
"Mm, all the time. It's called Mescaline."

Volt valaha olyan érzésed, hogy nem tudod, hogy ébren vagy e vagy álmodsz?
Óóó, egyfolytában! Úgy hívják meszkaline! :)

Tudjátok nekem mindig ez a fenti Matrix idézet ugrik be a sci-ről, meg hubbiról főleg. Szvsz túl sok spichedelikus szert nyomott magába az a faszi és rajtamaradt, de keményen bazz!

SubHuman 2008.08.12. 17:46:54

Kérem szépen, hogy a teljes anyag elkészülte után csináljatok egy torrent fájlt az egészből. Köszi.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.08.12. 20:28:45

pszicho:

Remélem tudod a mantrát:
- Webes email küldés (no Outlook or Thunderbird)
- Semmi személyes infó magadról


"Az hogy paranoiás vagy még nem jelenti azt, hogy nem követnek." - Ismeretlen

Karma · http://karma.blog.hu 2008.08.13. 14:25:08

hajjaj... hogy lehet, hogy van itt még egy ember Karma nickel? Ez kicsit bosszantó :)
süti beállítások módosítása