Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A HírTV-s riport híre a világban + segítségkérés

2008. június 10. - Reformer
A nemzetközi Anonymous / antiszci mozgalomban igen jó visszhangja van már most a Hír TV-s Célpont műsornak.



Bár csak egy rövid részlet került ki, ez:


 

de már ennyi visszajelzés van rá:

Enturbulation.org fórum
Exscn.net fórum #1
Exscn.net fórum #2

Egyeztettem a Hír TV-vel, kikerülhet a YouTube-re lefordítva.

Kiteszem a teljes szöveget, kellenének:

1. fordítók
2. akik megcsinálják a feliratot

Van-e jelentkező?

A riport teljes szövege:

„Én is nagyon gyakran nézem a hírtv-ét, mindenkit szeretettel üdvözlök!”

 

Volt olyan szcientológus, aki így köszöntötte stábunkat, és volt aki így. Nagy kavarodást okoztunk a Blaha Lujza téri szci központnál.

 

„Megkérdezhetjük, hogy miért készít rólunk felvételeket uram?

Szeretek fotózni.”

 

„Éppen előadás zajlik bent, megkérdezhetjük?

Nem kérdezhet semmit. Miért kérdezhetne?”

 

A szcientológusok valamiért nem szeretik, ha felvétel készül róluk. Annyira nem, hogy még a majálisuk is zártkörű volt.

 

„Van belépő jegyetek?

Nincs.

Akkor nem lehet bemenni.

Nem lehet bemenni?

Nem.

Televíziónak nem lehet bemenni tudósítani az eseményről?

Nem.

Miért zártkörű rendezvény?

Igen.”

 

A majálissal egy időben rendezték meg az első szcientológia ellenes tüntetést a fővárosban. Az Anonymus csoport tagjai többnyire kiugrott szci-k.

 

„Az egyházzal úgy kerültem kapcsolatba mint egy átlagos ember. A Blahán mentem és behívtak a központjukba, tesztet töltöttem ki, csináltam tanfolyamot és elég mélyen belelovaltam magam egy fél év alatt. Aztán megkeresett egy Sea Org-os toborzótiszt.

Mennnyit költöttél rá ezalatt az idő alatt, azt lehet-e tudni?

Igazából nem az a fontos, hanem, az, hogy mit veszítettem.

Mit?

Egy kapcsolatom ment rá.”

 

„Annak idején kimenekültem az egyház elől külföldre, illetve kimenekítettek külföldiek. Megfenyegettek életveszélyesen.”

 

"Elég nagy különbség van az egyház belső arculata és a kifelé mutatott arc között, és szeretnénk az emberek figyelmét felhívni arra, hogy igen is van különbség és igenis jó ha tájékozódnak mielőtt ebbe belevág."

 

A csoport tagjai kivétel nélkül eltakarták az arcukat, azt mondják félnek, hogy azonosítja őket az OSA vagyis a szcientológusok titkosszolgálata. Ezek a fiatalemberek az OSA tisztjei. Végig a tüntetőket és az újságírókat filmezték.

 

„Önök az egyháznak készítenek felvételeket a tüntetőkről?

Igen. Igen.

Milyen célból? Azt lehet tudni?

Mármint mit?

Milyen célból készítenek a tüntetőkről felvételeket.

Csak úgy. Az Attila a PR emberünk ővele kell beszélni.”

 

Megkérdeztük Attilát is.

 

„Miért dokumentálják, azt lehet tudni?

Ha-ha-ha!

De most tényleg. Bevallották, hogy a szcientológia egyháznak készítenek felvételeket. Miért?

Nem tudom.

Önhöz irányítottak.

Ezt nem hiszem.

Mondom önhöz irányítottak. Azt mondták, hogy a szcientológia egyháznak készíetenek felvételeket az ellentüntetőkről és önhöz irányítottak.

Szabolcs!” (befogja a kamerát)

 

Így hát Fritzlauf Lajoshoz a magyarországi egyház vezetőjéhez fordultunk. Fritzlauf nagy ember, nemrég nevezték ki az OSA közép európai vezetőjévé, így 17 országban ő lett a titkosszolgálat főnöke.

 

„Szép jó napot Fritzlauf úr!

Talán nem hallotta. Fritzlauf úr!”

 

Bizonyára kíváncsiak, hogy miért van egy űrlény a tüntetők transzparensein. Nos, ő Xenu a gonosz galaktikus herceg, akiben a szcientológusok hisznek. A történet szerint Xenu összegyűjtött egy csomó embert, mivel túlnépesedett az általa irányított galaxis és a földre hozta őket. Itt egy vulkánba hidrogénbombákat dobott és megölte az embereket, akiknek a lelkét ezután összefogdosta és háromdimenziós mozikban hazug dolgokat nézetett velük. Ezután a lelkek összekapcsolódtak, visszatértek a földre, beleköltöztek az emberekbe és persze csak az tisztulhat meg tőlük – a szcientológus megfogalmazás szerint az válhat clear állapotúvá – aki, betér az egyházba.

 

A szcientológia egyház kerüli a feltűnést. Igaz sokszor részt vesznek tömegrendezvényeken – idén például az MSZP majálisán is volt sátruk – többnyire azonban valamelyik fedőszervükön keresztül képviseltetik magukat. Céljukat így is elérik. Lássuk a kisegyház nagy hálózatát.

WISE, ABLE, Criminon, Narconon, Drogmentes maraton, Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért, Fiatalok az Emberi Jogokért, Magyarországi Föld Egyesület – ez mind-mind az egyház szervezete. Ez a kisegyház közép európai központja, igen ez is Budapesten van a 8. kerületben. Itt működik a szcientológus cégeket tömörítő WISE, és az egyházalapító L. Ron Hubbard tanulási technológiáját népszerűsítő ABLE is.

 

„Én kijöttem lefényképezni, mert kamerázzák az épületet, a biztonsági szolgálattól.

Az OSA-tól?

Nem.

Melyik cég azt meg lehet kérdezni?

Hát ott van.

De a biztonsági szolgálat.

Saját.”

 

„Attila! Gyere be!”

 

Ez pedig már a Narconon székhelye. Ők a kábítószerfüggők rehabilitációjával foglalkoznak, vagyis kivonják a drogfüggőket az orvosi kezelés alól és drága vitaminkúrákkal próbálják leszoktatni őket.

 

Márton Péter

„Mi is L. Ron Hubbard technológiáját használjuk, de nem vallásos technológiáját. Ez egy fontos dolog, így szoktak összekapcsolni minket.”

 

Tehát csak a rossz nyelvek kapcsolják össze őket a szcientológia egyházzal. Az összes ilyen szervezet ezt állítja. A szervezők szerint a Drogmentes Magyarországért Maratont megrendező Héliosz Alapítvány sincs kapcsolatban a kisegyházzal. Az csak véletlen, hogy egy Xenu-hívő alapította és az összes vezetője is tagja az Európa számos országában betiltott egyháznak.

 

Braun Mónika

elnök, Héliosz Alapítvány

"Önök fedőszerve a szcientológia egyháznak?

Nem tudom értelmezni.

Mit? Anyagilag köthetőek a szcientológia egyházhoz?

Micsoda?

A Héliosz alapítvány, a drogmenets magyarországért maraton.

A Héliosz egy közhasznú alapítvány.

De köthető a szcientológia egyházhoz?

Természetesen mint minden más alapítvány önálló jogkörrel, önálló jogi tevékeynséggel sé teljesen elszeparáltan működik.

Semmi anyagi kötődésük nincs az egyházhoz?

Ennyit tudok elmondani erről."

 

A szervezet olyan embereket nyert meg támogatónak, mint Schmitt Pál, Geszti Péter vagy Erdei Zsolt.

 

Soós Zoltán

ügyvezető igazgató, Héliosz alapítvány

„A védnökök mindannyian tudják, mert aláírják ezt.

Schmitt Pál nem ezt nyilatkozta.

Igen azt tudom.

Akkor?

Hm!”

 

Találomra felhívtunk a védnökök közül néhányat. Senki nem tudta, hogy a szcientológia egyház fedőszervezetének írt alá.

 

Csötönyi Sándor

elnök, Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Hát ezt nem tudom, de nem is nagyon érdekel. Én soha nem nézem, hogy ki katolikus, ki refromátus, ki zsidó, ki bármilyen vallásnak a képviselője.”

Kamuti Jenő

elnök, Nemzetközi Fair Play bizottság

„Én a magam részéről később értesültem róla, hogy a szcientológiához tartozik. (…) Természetesen én semmiféle olyan dolgot nem szeretnék támogatni, ami esetlegesen hírbe hoz, a szcientológia vagy más politikai dologgal.”

Vikidál Gyula

„Azon a honlapon én már kértem, hogy töröljenek a francba. A szcientológusokkal én nem tartom a kapcsolatot.”

Erdei Zsolt

ökölvívó

„Azt tudom, hogy én vagyok a védnöke, de hogy ki hozta létre arról nincs fogalmam.”

Erdei Zsolt

ökölvívó

„Ha bebizonyosdik az, hogy a szcientológiai egyház számomra bebizonyosodik, hogy szélhámosság, és az ő kezdeményezésükre egy olyan dolog indult, aminek én is részese vagyok, akkor engem is meglehetősen becsaptak. A becsapást meg nem szeretem. Akkor nyilvánvalóan az lesz a következő lépésem, hogy megszűntetem a velük való kapcsolatomat.”

Geszti Péter

„Viszonylag egyszerű és tisztának tűnő civil szervezetként jelent meg előttem ez az egész. Utólag, jóval később a fülembe jutott az, hogy ennek a szervezetnek a hátterében esetleg valami más is áll. Minek után ez a többedik ilyen típusú megkeresés irányomban, most már nagyon hamarosan lépni fogok az ügyben, és lépéseket fogok tenni. Ha mindez igaz ami ebben a közleményben áll, akkor valószínűleg töröltetni fogom a nevem, igen.”

 

A közleményt, amit Geszti Péter is említett a Magyar Addiktológiai Társaság adta ki, amelyben a szenvedélybetegek terápiájával foglalkozó szakemberek felhívják a figyelmet, hogy drogmentes maraton annak a Szcientológia Egyháznak a programja, amely tagadja a drogbetegeket gyógyító pszichiátriai és addiktológiai kezelések jogosultságát, egyben felkéri a támogatókat lépjenek vissza. A szervezetet az Országos Polgárőr Szövetség is támogatja, de már ők is a visszalépést fontolgatják.

 

Szántó Gábor

szóvivő, Országos Polgárőr Szövetség

„Mi egy dologban támogatjuk ezt a rendezvénysorozatot. Hogy az utakon biztosítjuk az utakon futó gyerekeket. Tudjuk, hogy ez egy egyház féle mozgalom, amik keményen az üzleti világba tolakszik. Tudjuk azt is, hogy térítenek. A polgárőrség ezt a mozgalmat vagy egyházat nem támogathatja. Nem is támogatja, ideje volna levenni a védnökök névsorából a polgárőrséget.”

 

A drogmenetes futáshoz minden évben több száz iskola és több ezer gyerek csatlakozik. A szcientológusok nemcsak a gyerekeknek tartott szakmailag igencsak megkérdőjelezhető felvilágosító kampánnyal okoznak kárt. A futás után ugyanis jön a kapitányi eskü.

 

 „Jobb kéz a szíven, bal kéz a levegőben. Én mondom előre az eskü szövegét. Mindenki aki letette az esküt fog kapni egy oklevelet, ami bizonyítja, hogy drogmentes kapitányokká válltatok, valamint drogfelvilágosító füzetet és részt vehettek egy olyan játékban is amelyben teljes sportfelszerelést és 100 ezer forint értékű utazást nyerhettek.”

 

Igaz, ehhez a gyereknek minden adatukat meg kell adniuk. És a kisegyház ugye nem az adatkezelési törvény betartásról vált híressé hazánkban. Adatokat azonban nemcsak a fedőszervek gyűjtenek. Ő Lenkei Gábor, az egyik legismertebb szcientológus. A vitamindokinak becézett Lenkei a gyógyszeripart leleplező könyvével vált ismertté. Szerinte ugyanis minden betegség megelőzhető lenne vitaminokkal, de a gyógyszer-lobbi érdeke az, hogy ezt ne tudják meg az emberek és inkább gyógyszereket szedjenek. Ez még hitelesnek is tűnhetne, ha Lenkei nem erre építette volna vitaminbizniszét. Üzletei szinte az összes fővárosi bevásárlóközpontban és minden vidéki nagyvárosban megtalálhatóak. Lenkei interjút adott a Célpontnak, de később letiltotta azt. Szerinte szándékos hangulatkeltés folyik a szcientológia ellen, de ez nem meglepő hiszen a keresztényeket is üldözték és holokauszt is volt. Lenkei nemrég kapta meg a szcientológusok arany érdemérmét, amiért több mint egymillió dollárral támogatta az egyházat.

 

A Nemzetbiztonsági Hivatal évek óta foglalkozik a társadalomra veszélyes vallási csoportokkal. Igaz egyszer sem nevezték meg a Magyarországi Szcientológia Egyházat, de évkönyvükben azt írják: van olyan gyülekezet hazánkban, amely a vallási külsőséget csupán előnyszerzés érdekében alkalmazza, leplezve demokrácia- és jogellenes törekvéseit.

 

Szilvásy György

titkosszolgálatokat felügyelő miniszter

„Az, hogy valaki a tanait hirdeti, akármelyik egyház vagy iskola vagy ideológia és erre van törvényes lehetősége az nem kockázatos. Ez a törvény értelmében biztosított joga. Hogyha ezt nem törvényes eszközökkel teszi, vagy ezen tevékenysége nem erre irányul hanem mondjuk gazdasági befolyásra kíván szert tenni, politikai befolyásra kíván szert tenni és leplezi ezt a törekvését, nem törvényesen csinálja az már jelent kockázatot. Ezek reális, valóságos kockázatok. És azt is tudják, hogy eltérőek a törvények mondjuk Németországhoz képest Magyarországon.”

 

Hogy miért pont Németországot említette Szilvásy? Talán azért, mert ott tavaly év végén a magát egyháznak nevező szervezet teljes betiltását kezdeményezte a nemzetbiztonsági szolgálat, mivel a szcientológusok törekvései ellentétesek a német alkotmánnyal, és az ország békés, demokratikus rendjét is fenyegetik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr68513082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akim 2008.06.10. 15:51:11

Engem nagyon idegesít az egész Szic cucc, de nem értem mérft kell félni tőlük? Ezek csak bolondok, akik folyamatosan jogokat sértenek. MÉRT KELL FÉLNI TŐLÜK? nem értem...valaki segíthetne.

Karma 2008.06.10. 16:02:22

Be tudok vállalni pár részletet, de pl. a "Drogmentes"-re nem tudok frappáns szót angolul.

a rekettyés 2008.06.10. 16:04:55

Akim 2008.06.10. 15:51:11

Ha majd neked is esetleg beférköznek a munkahelyedre és átveszik az irányitást és neked vagy menned kell vagy az idiota semmire sem jo tanfolyamaikat kell végezned aztán látod csödbemenni a céget amit tönkre tett a szci akkor lehet majd elgondolkozol hogy lehet hogy nem annyira jopofák.
Aztán ha majd a gyerekedet hülyitik meg esetleg a tanárát vagy épp a barátnöd házastársad hülyül be erre akkor lehet hogy másképp fogod látni.
Nagyon másképp...

an0234 2008.06.10. 16:13:11

Akim: hogy ne serthessenek jogokat.

phreeq 2008.06.10. 16:39:19

drogmentes maraton: nem kell bonyolítani, egyszerűen 'marathon against drugs'.

Neduddgi 2008.06.10. 16:49:35

Karma: A Drogmentes az Drug-free...

Akim: Félni nem kell tőlük. De ismerőseinket, rokonainkat már félthetjük tőlük, mert páros lábbal taposhatják az emberi jogaikat. Ugyanis nem csak ártalmatlan hülyék gyülekezete, akik jámboran várják Xenu mester eljövetelét, hanem LRH tanainak köszönhetően bizonyos szempontból "törvényen" kívülinek gondolják magukat, akiket a demokratikus állam intézményei (sajtó, kormány, apeh, másként gondolkodó állampolgárok, stb.) el akar pusztítani, és ezért ők feljogosítva érzik magukat, hogy BÁRMILYEN eszközzel harcoljanak az ellenségeik ellen. Szintén nem túl megnyugtató az a törekvésük, hogy minél magasabb szinten beférkőzzenek a hatalomba.

anonViktor 2008.06.10. 16:49:42

Akim: Azért, mert arra vannak berendezkedve, hogy legális, és a legalitás határán mozgó eszközökkel ártsanak bárkinek. Ideértve bármi olyat, ami végrehajtásában illegális, de a gyakorlati jogorvoslat lehetetlen, mert nem lehet a tevékenységet bizonytani. (Tulajdonképpen az egész egyházuk működésének túlnyomó része ilyen). A vonatkozó eljárásaik megérnek egy külön topikot.

V

Karma 2008.06.11. 07:57:21

A "Marathon against Drugs" szerintem jobb, bár a "Drug-free" pontosabb...

A Drug-free nekem is eszembe jutott, csak a free-nek van egy "ingyen" jelentése is, igaz, ahhoz meg kéne fordítani a két szót :)

anula 2008.06.11. 09:09:30

A Drogmentes Föld Művelet honlapján esetleg meg lehet nézni, ők mit használnak.
drugfreeworld.org

p@rasztpicsa 2008.06.11. 09:43:43

hogy miért kell félni?

feleségemet majdnem felvették az SDL fordítóirodába... lökték a rizsát, hogy milyen családközpontúak, stb.

de még mielőtt felvették volna, küldtek mélben egy OCA tesztet egy adatvédelmi nyilatkozattal, hogy akkor légyszi ezt is, csak egy apróság, tényleg.

na most mivel elégé South Park függők vagyunk, így rögtön beugrott, hogy a kérdések kissé ismerősek, a 912-es epizódból.

ja, és a nyilatkozatot a HR Navigátornak kellett volna kitőlteni, mert hogy ők (mint 3rd party) értékelték volna ki. na itt borult ki a bili, a jó kurva anyjukat. persze elküldük őket a picsába.

és az már mellékes, hogy az SDL-es fordítók között van egy valag sci fordító is.

Lovag, aki azt mondja: Ni! 2008.06.11. 14:08:48

Hehe, jól néz ki Lenkei mézes szavai mellet a kapcsolódó cikkek szövegdoboz :)

SoDI · http://sodi.freeblog.hu/ 2008.06.11. 14:39:28

Kövezzetek meg, de Lenkei kivételesen tök normális.Szerintem egészen rendben van, amit ír.
Ja hogy pénzt is keres? És ki nem? :)

anula 2008.06.11. 14:50:00

Lovag, ha a cikket is elolvasod, kiderül belőle, hogy senki nem is említette a cikkben, hogy LRH füzeteket árul a Lenkei.
Egyébként a múltkor teszteltem a bótot, bementem, mondtam néha nagyon magam alatt vagyok, máskor marha jól érzem magam, és a magam alattra kéne valami, de csak vitamint ajánlottak a kisasszonyok, füzetet nem.

Lollipop 2008.06.11. 14:53:40

Én konkrétan a hétvégén a párommal betértünk egy Lenkei Centrumba, a kíváncsiság kedvéért. Mondtuk, hogy csak körbenézünk, ilyesmi. A fiatal hölgy, aki igen kedves volt, azonnal a szci könyveket kezdte el ajánlgatni. Nem a vitamint.
A gond itt van. Persze, írhatnak nekem profi komm szakemberek nyilatkozatokat, kérdés, hogy igazat szól-e vagy sem.
A baj nem azzal van, hogy szci a doktor úr, hanem azzal, hogy igenis azzal bazirgálják az embert a centrumaiban. Engem más vallású doktor sosem akart befolyásolni és a vallásával traktálni. Pedig jártam már itthon ki tudja hány orvosnál. Volt közöttük fekete bőrű, fehér bőrű, sárga bőrű. Lövetem nincs, ki milyen vallású volt, NEM EZ VOLTA A TÉMA. Nem próbált pult alatt a vallásával traktálni. Pedig természetgyógyász, alternatív gyógyász is volt köztük. Bocs, de nekem LRH-ról mindig Ceausescu jut eszembe, aki akkora bazi nagy tudós volt, hogy még...
Még valami. Nekem egy orvos a saját szakmájában (nem tudom, mi a szakterülete, mit végzett) lehet hiteles. De nem tartom ettől még polihisztornak. Bármi más témában annyit adok a szavára, mint a 8 osztályt végzett szomszéd néninek. És erősen hozzáköti a vitaminjaihoz a szci cuccait. Fő helyen helyezi el őket a boltjaiban. Valamint a doktori státuszát használja fel (szakértői heurisztikának hívják, úgy tudom) arra, hogy szci témában is befolyásoljon, és tulképp az jön le, hogy ő egy csomagban árulja a bogyijait és a könyveket... ez a véleményem.

gollum 2008.06.11. 15:28:00

anula:
"...ha a cikket is elolvasod, kiderül belőle, hogy senki nem is említette a cikkben, hogy LRH füzeteket árul a Lenkei."
A cikkben olvasható:
"Miért találhatóak meg a boltjainkban meg L. Ron Hubbard írásai?" - igaz, nem azt írja, hogy árulja, de ha már ott van...
Lollipop pedig az ellenkezőjét tapasztalta: igenis árulják.
Hogy van ez?

an0234 2008.06.11. 15:32:15

Nemtom, de szerintem vmelyik nap en is teszek egy probat, meglassuk ram akarnak-e sozni vmit :)

Lollipop 2008.06.11. 15:59:59

drlenkei.hu/content/view/24/73/

További lehetőség címszót az oldalon (alul) kukk. Ott van...
Továbbá a kezdőlapon a baloldalon a könyv cím.

Kaptunk szórólapot is, azon is ott volt LRH. A könyvei egy egész szekciót betöltöttek, ezek közül ajánlották ezt a betegség/baleset/sérülés assziszt könyvet.

Érdekes, van egy indiai fogorvos, akihez járok, még sosem traktált a vallásával. Könyvet se akart rám sózni. Csak simán frankón kezelt. A belgyógyász se fárasztott még a hitével. Én se őt. Az egyik kedves barátom erősen vallásos. Mégsem tolakodik a vallásával. HA KÉRDEZEM, válaszol. Ha nem, nem téma...

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.11. 16:05:00

Lollipop: asszisztok betegsé... Muhaha :D Esetleg mi lett volna, ha nem a sci fordítja a szokásos igénytelenséggel.

Amúgy a Lenkei oldalát lapozgatva az a képzetem támadt, hogy a szcientológusoknak nem sok saját gondolatuk van. Mástól elferdített igazságok szeleteivel operálnak.

ElPadre 2008.06.11. 16:09:12

fordítani sajnos most nincs időm (éjjen a vizsgaidőszak), de szívesen lektorálom a szöveget, ha elkészült. az angol-amerikai különböző stílusokban és a sci "speciális nyelv" angol változatával is eléggé tisztában vagyok (sok-sok év Operation Clambake olvasásával).

ha megvan az angol szöveg, keress majd meg, reformer, emilben, és kb 1-2 nap múlva tudnám küldeni a véglegesen lektorált dolgot.

Lollipop 2008.06.11. 16:30:57

Osztom a véleményed. Ráadásul úgy tűnik, hogy a pszichológia és legfőképp a szociálpszichológia eszközeit használja a beszervezésre, kommunikációra, de még a beszámolók alapján szervezetpszichológiát is a szervezetben. Én ezeket tanultam, nem mondom, hogy profi módon, de annyit látok, hogy pszicho alapeszközt használnak.

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.11. 16:39:36

Reformer: Én szívesen segítenék a fordításban, de sajnos az angolomat inkább nem tenném próbára visszirányban.

Lollipop: ebben meg én osztom a véleményed.

anula 2008.06.11. 17:45:39

Gollum, a cikkben nincs szó a füzetekről, ezt maga Lenkei hozta elő. Nem tudom, miért van, hgy egyik üzletben tukmálják a füzetet, a másikban, pedig eszükbe se jut, pedig direkt olyan problémáról beszéltem, amire van füzet a boltban. Lehet, hogy ez az eladólányok elkötelezettségétől is függ, és most remélem nem toltam ki szegényekkel.
Azt viszont épp most hallottam, hogy Lenkei Szombathelyen az előadásán reklámozta a füzeteket. Lehet, hogy ezért tette be válaszlevélbe. Marketingfogás.
De akármilyen nagyonokos, az én városomban nem lesz sok szerencséje.

Reformer 2008.06.11. 18:10:14

ElPadre: köszi, már van jelentkező a feliratozásra is (megkaptam az emailt!), már "csak" le kell fordítódnia. Karmán kívül van más jelentkező?

gollum 2008.06.11. 18:12:57

anula:
"ezt maga Lenkei hozta elő" - tehát ott van a cikkben.

A "Hogy van ez?" költői kérdés akart lenni.

anula 2008.06.11. 18:40:57

Gollum, olvastad a nyugat.hu cikkét? Én arra gondoltam.
Egyébként tök mindegy, mert nem biztos, hogy ezzel a megszólalással nagyon jót tett ebben a városban magával. Majd, kiderül, ha sántikál egy idő után, akkor láblövés. :)
Az viszont elgondolkodtató, hogy 1000 ember volt az előadásán. (Belépőjegyes.) Rettentően szeretnek az emberek racionalizálni és a ronda csúnya orvosokat, gyógyszeripart felelőssé tenni az saját problémáikért. Micsoda felelőtlenség ezt kihasználni.

gollum 2008.06.11. 19:06:24

anula:
Éreztem, hogy nem ugyanarról beszélünk. Félreértettelek, elnézést kérek.

Karma 2008.06.11. 19:07:48

Reformer, a fordításra jelentkezem, ezen a mail címen elérhetsz.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.12. 10:20:40

Én is segítek fordítani! Remélem mint admin látod az emilemet.

ramallah 2008.06.13. 13:27:36

nem vagyok paranoid skizo, de ezek mindenhol ott lehetnek már.
ez a legborzasztóbb.
ha kell, én is segítek fordítani.
legközelebb a tüntetésen is ott leszek.
süti beállítások módosítása