Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Június 14. - Sea Arrrgh hadművelet

2008. május 27. - Reformer
A következő nemzetközi Anonymous tüntetéssorozat június 14-én lesz.

Már most el kellene szervezni a magyar akciókat, hogy rengetegen legyünk és nagyot szóljon!

A téma, mint a névből is kiderül, a szcientológia privát haditengerészeti szerzetesrendje, a Sea Org lesz, és az ott tapasztalható durva emberi jogi visszaélések és egyéb jogsértések.

Az akció hivatalos weboldala: http://www.seaarrrgh.com/



Hivatalos videó (angol), képekkel a Sea Orgról:




Join the Sea Arrrgh, make yer mark and fly the colors -- June 14 protest of the Cult of Scientology. from TheDonzerlyLight on Vimeo.

A Sea Orggal kapcsolatos tényeket és fontos tudnivalókat nagyon jól összefoglalja a nemzetközi Anonymous aktivizmus fórumának ez a hozzászólása:

Sea Org Facts (angol) - kéne valaki, aki lefordítja, hogy közkinccsé tegyük. Anafeb fia lefordította, én kiegészítgettem, köszönöm neki!

Íme:

Mi a probléma a Sea Orggal és miért ellenzik a kritikusok?

A kritikusok úgy gondolják, hogy a Sea Org a tagjaira nézve a világ egyik legkártékonyabb szervezete. A szcientológia egyházi státusza ráadásul még nagyobb teret enged az amúgy is súlyos visszaéléseknek, ugyanis emiatt a rendvédelmi szervek tartózkodnak ezek kivizsgálásától.

Csak néhány dolgot sorolnék fel, ami felett a kritikusok nem tudnak napirendre térni: 

  • A Sea Org tagok nem vállalhatnak gyereket. Azok a nők, akik mégis teherbe esnek, választhatnak az abortusz és a Sea Org elhagyása között.  Gyakori, hogy ezek az emberek olyan rég óta tagjai a szervezetnek, hogy egyszerűen nincs hová menniük, a szcientológián kívül szakmai tapasztalat, pénz, nem-szcientológus barátok és bármilyen tulajdon híján – esélyük sincs az újrakezdésre.
  • Aki engedély nélkül távozik a Sea Orgból, azt az egyház elnyomó személlyé nyilvánítja. Akivel ez megtörténik, azt kiközösítik a szcientológián belüli barátai és ismerősei, sőt gyakran még a családja is. Nagyon nehéz engedélyt szerezni a Sea Org elhagyására, nem lehet csak úgy kilépni, és kisétálni az ajtón. A hivatalos kilépési procedúra akár 3 évig is eltarthat; ezalatt az illető nehéz fizikai munkát kell végezzen, miközben időnként az e-méterre kötve faggatják a bűneiről. L. Ron Hubbard szerint az emberek csak a saját bűneik és titkait miatt távoznak. Ezalatt az idő alatt a távozni kívánó illetőt elszeparálják a többi Sea Org tagtól, és a csoport többi tagja többnyire megvetéssel kezelik.
  • A Sea Org tagok szörnyű körülmények közt élnek. A még nem házas tagoknak semmi esetben sem jár külön szoba, ehelyett 3-12 főnek berendezett, meglehetősen szűkös helyiségekben szállásolják el őket. A tagok a megterhelő munka mellett általában nem alszanak eleget (van, amikor több napon át fenn vannak), és gyakran előfordul, hogy az étkezéseket is ki kell hagyniuk a napi termelési kvóták elérése érdekében.
  • A Sea Org tagok nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Általában nincs egészségbiztosításuk, nem vehetnek ki betegszabadságot és a Sea Org nem finanszírozza a gyógyszereiket. Ha egy ingyenes klinika nem látja el a beteget gyógyszerekkel, a Sea Org menedzsmentje nem fogja ebben támogatni a tagot. Számos esetben megtörtént, hogy aki nagyon beteg lett, vagy már meglévő betegséggel lépett be a szervezetbe, nem engedték hogy kezeltesse magát. A betegséget a beteg ember hibájaként kezelik; azt hiszik, hogy minden betegsége oka az, hogy az illető egy elnyomó személlyel áll kapcsolatban; továbbá azt is hiszik, hogy az egyén el tudja dönteni, hogy nem lesz beteg. Tehát ha valaki megbetegszik az bizonyára valami rosszul csinált, és nem „kezelte” a helyzetet. 
  • Mivel a szcientológia sok országban egyházként van bejegyezve, a munkajogi törvények nem vonatkoznak a Sea Orgra. A tagoknak semmiféle védelmük nincs a kizsákmányolás és a kihasználás ellen. Sokan dolgoznak napi 17-20 órát a teljesítési kényszer és a felettesek által a dolgozóra gyakorolt nyomás miatt. Aki panaszkodik, azt „etikátlannak” és „más pecsenyét sütögetőnek” tartják, aki „nincs velünk a fedélzeten”. Kiskorúak ezrei dolgoznak a Sea Orgban, ugyanilyen körülmények között.
  • A Sea Org tagoknak hetente legfeljebb néhány óra szabadidő jut, ez alatt az idő alatt se mehetnek túl messze a létesítménytől, ahol laknak és dolgoznak. Ha a menedzsment úgy dönt, hogy nem dolgoztak elég keményen, szentestére, szilveszterre, születésnapra, nemzeti ünnepekre sem kapnak kimenőt.
  • Mivel csak házaspárok kaphatnak külön szobát, sok gyerek, aki a Sea Orghoz csatlakozik már nagyon fiatalon megházasodik – 15-16 éves korukban – csak hogy saját szobát kaphasson. 
  • A Sea Org tagoknak nincs saját telefonszámuk (hacsak nem engedélyeznek nekik egy saját mobiltelefont – csak a vezetőknek lehet többnyire), nem nézhetnek TV-t, nem lehet internet hozzáféréssel rendelkező számítógépük és csak ritkán nézhetnek – természetesen előre engedélyezett – filmeket.
  • A házastársak és a családtagok csak nagyon ritkán találkoznak. A Sea Org menedzsmentje fenntartja a jogot, hogy a családtagokat különböző országokba szállíthassa dolgozni, a házastárs beleegyezése nélkül. A férjeket elküldhetik a feleségeiktől, anyákat a gyermekeiktől, etc. Ha a család panaszkodik, a családtagokat megbüntetik. 
  • Olyan családoknál, ahol csak a család egyes tagjai Sea Org tagok, a kint lévő családtagok még ritkábban láthatják a bent lévőket. A szülők általában nem hívhatják fel közvetlenül a Sea Org tag gyermeküket, csak a szervezet központi számán keresztül.
  • A leveleket, amiket a Sea Org tagok írnak a kint lévő hozzátartozóiknak, vagy kapnak kívülről felbontják és cenzúrázzák, kiszűrik az esetleges „entheta” (a szcientológiára nézve rossz hír) tartalmakat, mielőtt továbbadnák a címzettnek. Aki levélben panaszkodik, hogy szomorú, azt megfegyelmezik és a levelet nem kézbesítik. Ha egy családtag kezd aggodalmaskodni a Sea Orgban jelen lévő körülmények miatt, a Sea Org biztonsági személyzete nyomást gyakorol a címzettre, hogy „kezelje” a küldőt. Ezt általában egy lehallgatott telefonhívással teszi, amiben lelkendezik, hogy mennyire jól érzi magát, és minden milyen jó a Sea Orgban. 
  • Ha egy Sea Org tag súlyos kihágást követ el, az RPF-re küldik (Rehabilitation Project Force), ami egyfajta „átnevelő tábor” a „rossz” Sea Org tagok számára. Az RPF-ben résztvevők csak olyan ételt ehetnek, amit más Sea Org tagok meghagytak, nem beszélhetnek más Sea Org tagokkal, csak ha ők szólnak hozzájuk, nem sétálhatnak (futniuk kell mindenhová), nem mehetnek szabadságra, még a SO tagok bérénél is kevesebbet kapnak és egész nap nehéz fizikai munkát kell végezniük a napi pár óra szcientológia tanulás és gyónások mellett. Akár 10 évig is RPF-en tarthatnak egy SO tagot.
  • A tagok óriási lelki nyomás alatt állnak. Elvárják tőlük, hogy olyan keményen dolgozzanak, ahogy bírnak, zokszó nélkül, feláldozva alvást, kimenőt, ételt és családot. Az elvárások gyakran messze meghaladják az „emberileg lehetséges” kategóriát, mégis folyamatosan kritizálják és leértékelik őket, ha nem tudnak ezeknek megfelelni akkor is, ha tényleg minden tőlük telhetőt megtettek. Sok, már kilépett Sea Org tag ezt tartja a legelkeserítőbb tényezőnek. Csak dolgoznak, dolgoznak és dolgoznak, a lelküket kiteszik, a főnök mégis mindig azt mondja, hogy nem elég jó, amit csinálnak. A főnökeik természetesen hasonló nyomás alatt állnak az ő főnökeiktől, azok pedig az övéiktől, és még folytathatnám.

 

Miért is tűrné el bárki ezeket a körülményeket? 

A Sea Org tagok túlnyomó többsége vagy a szcientológiában nőtt fel vagy már sok-sok éve az egyház tagja. Valóban hisznek abban, hogy csak ők menthetik neg a bolygót a végromlástól. Sokan azért viselik el a körülményeket, mert azt mondták nekik, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy segítsenek az emberiségen, és ők őszintén hisznek is ebben. Valószínűleg érzik azt, hogy nagyon nehéz körülményeket viselnek el, de a menedzsment azt sulykolja beléjük, hogy a Föld bajban van, és az emberiség javát szolgálják ezeknek a körülményeknek az elviselésével. Mivel bárki, aki panaszkodik, büntetést kap, senki se mer kifelé elégedetlenséget mutatni, inkább magába fojtja. Bárki lehet boldogtalan a SO-ban, de ha körülnéz és csak elégedett embereket lát, akik teszik a dolgukat, azt fogja gondolni, hogy nyilván vele van valami baj, ha azon tűnödik, hogy el kellene menni.

A menedzsment a szcientológián kívüli világot valami nyomorúságos, ördögi helyként festi le a Sea Org tagok számára, amit elárasztottak a drogok, a szex és a szenvedés. Azt mondják nekik, hogy nem bízhatnak a „való világ” törvényekben; csak a szcientológia törvényei lehetnek jók és igazságosak, míg a világi törvények korruptak és megbízhatatlanok. A Sea Org tagok ugyan nem boldogok, de folyamatosan azt hallják, hogy kint sokkal rosszabb a helyzet. Aki kilép, azt a többieknek a továbbiakban bűnözőként, gyávaként és árulóként festik le.

Mivel döntő többségük nem állnak kapcsolatban a való világgal, nincs lehetőségük olyanokkal találkozni, akik konstruktív és boldog életet élnek az egyházon kívül. Azt ismételgetik nekik, hogy akik a Sea Orgon kívül vannak, azok nem elég elkötelezettek.

Ha összeadjuk a fentieket az alvás- és ételhiánnyal és a gondolkodásra fordítható idő hiányával, talán érthetőbbé válik, hogy miért hajlandó ilyen sok ember elviselni ENNYIRE durva bánásmódot.

 
Miért nem tesznek a hivatalos szervek semmit ezügyben?

Nagyon jó kérdés. Miért nem kérdezed meg a képviselődet?



Én is írtam már a Sea Orgról kétszer is : Sea Orgos bejegyzés #1 és #2.

A következő javaslom az Anonymous-nak:

1. Legyen a Blahánál a helyszín. (Erzsébet krt. 5.) A magyar Sea Orgosok a VIII. Leonardo u. 8-14. ben vannak, de ott kevés a járókelő. Azt lehetne, hogy a tüntetés a Blaha előtt kezdődik (járókelőknek szórólapozás) utána átvonulás a Leonardo u. 8-14. elé, kb. 10-15 perces séta. De ez csak egy tipp, lehet az egész a Blahánál.

2. Vidéken is mehetne - vidéken nincs Sea Org, de kisebb szcientológia egyházi szervezetek (misszióknak hívják őket) vannak. Ide jelentkezők kellenének, akik vidéken megszervezik, bejelentik a tüntetést, hoznak embert stb.

Pécsre már volt egy jelentkező.

Itt a magyar missziók listája (ez nem biztos, hogy naprakész, kellene ellenőrizni):

http://www.smi.org/address/hungary.htm

Hajrá, Anonymous!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr51490173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V 2008.05.27. 16:27:54

Sziasztok! Amazonon lehet vásárolni azt a bizonyos maszkot, $10 és a szállítási költség az ára. www.amazon.com/Rubies-Vendetta-V-For-Mask/dp/B000J1BQVW/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1211897839&sr=8-1 Ha többen vennénk, természetesen érdemes egyszerre rendelni, ha gondoljátok szívesen összefogom a társaságot - és finanszírozok is az eseményig. Azt kell még jól kitalálni, hogy ha vettünk egyszerre sokat, akkor hogyan történjen az átadás. (Mármint úgy, hogy egyikünk se lehessen véletlenül Szci tag közben :)) V

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.27. 16:27:56

hajrá Anonymous!
cool a seaarrrgh.com :)

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.27. 16:30:21

anti-SCI teszt:
személyt kérni arra a maszk átvételekor,hogy szídja a SCI-t, de rendesen, szívből.
erre nem képes egy hívő :-)

http://www.unnepekaruhaza.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=157 2008.05.27. 16:34:32

Bár olcsóbban is meg lehet úszni, pl. itt: www.unnepekaruhaza.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=157 V

örge 2008.05.27. 16:38:40

Szcientológus mivoltukat tagadhatják, de LRH-ról egy rossz szót sem szólhatnak.

interferencia 2008.05.27. 18:27:39

Egyébként gratula a maszk választáshoz - gondolom azt nem tudtátok - a Wachowski fivérek is szektások. (Mátrix:kapszula után clear, a "test" kivétele után OT3, Építész OT5)

További szép napot.

anafeb fia 2008.05.27. 18:54:31

elkezdem fordítani a szöveget, remélem ma este el tudom küldeni (sea org facts)

anon4050 2008.05.27. 19:03:44

igen pécsre rátesszük magunkat, majd küljük ide (is) a fix infokat időben :)

an0234 2008.05.27. 19:17:53

interferi, koszi az infot, bar nem erzem ugy, hogy hulyen halnek meg nelkule, ugy is mondhatnam, h ki a fene kerdezte, illetve kit erdekel,h a wacho-mittommilyen testverek szektasok vagy sem? azt hittem, az a maganugyuk, es senkinek semmi koze hozza. :)

btw epp elkezdtem volna en is a forditast, de akkor nem vagok bele.. illetve esetleg ha kell segitseg akkor szolj, este meg visszanezek es foglalkozom a temaval, de lehet h csak delelottre lenne eredmeny.

csipinymous 2008.05.27. 19:25:56

Holgyek es Urak!
Az osa, itt is offolni probal!

Lily 2008.05.27. 19:52:00

A videóban felmerül két név: Ken Ogger and Shawn Londsdale. Érdemes utánaolvasni a tevékenységüknek és haláluk körülményeinek. Talán még egy blogbejegyzést is megérne...

anafeb fia 2008.05.27. 20:47:01

kész a fordítás, küldöm. Lektorálást azért kérnék:)

Reformer 2008.05.27. 23:13:41

nagyon köszönöm, már ki is egészítettem vele a bejegyzést

Neduddgi 2008.05.27. 23:54:56

Az első ponttal (gyerekvállalás) igazából ott a nagy probléma, hogy a házasságot viszont engedik. A katolikus egyház szerzeteseinek sem lehet gyereke, cserébe viszont házastársuk sem.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.28. 00:44:49

interferi:
minden spirituális tartalmú filmet SCIk készítettek. sőt, sci-fi könyvek nagy részét LRH írta.
emlékszem, amikor Sea Org-ban voltam, akkor is hivatalosan minden jó filmhez SCI-nek volt köze.
Ezt te tényleg kajálod? ezen fotoszintetizálsz katódsugarat a gép előtt?
iszonyú lehet ennyire szűklátókörűen élned.
röviden, Besenyő Pista mozdulatokkal: Nooooormális?

Gre 2008.05.28. 04:11:50

Jó lett a fordítás, egy külön szórólapot is megérdemel :o)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.28. 08:44:49

CC: ezt úgy mondod, mintha te nem kajáltad volna, amikor önkéntes hülye voltál...

Wachowski 2008.05.28. 08:55:55

interferencia
Ha már a Wachowski testvéreknél tartunk, hadd jegyezzem meg, hogy Larry épp most operáltatja át magát nővé és a legtöbbszor Lana Wachowski néven, női ruhában jelenik meg.

Egyikük sem szcientológus. Valószínűleg beszívtad te is a pletykát, amit én is hallottam. A szcik egyébként mindenhol szciket látnak, ott is ahol nincsenek. Ha egy űrhajót Mark 8-nak hívnak, akkor tuti szcik írták a filmet. Az Orákulum meg L. Ron Hubbard. Egy nagy fenét. Látjátok, ez az agymosás csúcsa.

an0234 2008.05.28. 09:46:27

Igazabol szamit az, hogy ki szcientologus? Szerintem nem. Nagyon nem. Barki barmiben hihet szabadon. Szabad vallasgyakorlas vagy mi a szosz. A baj azokkal van, akik sajat jol felfogott anyagi erdekuk miatt kivakuzzak masok agyat, es kizsakmanyoljak oket. Nekem csak ezzel az uzleti alapokon mukodo scifi operaegyhazzal van bajom, bar lehet h ezzel egyedul vagyok.. az emberek talan meg menthetoek..

sz.csabiii 2008.05.28. 10:10:46

Juni 14-én most én is ott leszek. Álarcom már van. Fényképezőgépet viszek.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.28. 19:46:27

Before: el kell keserítselek, de nem kajáltam ezeket. Nem sokan, de én biztos furcsáltam, hogy mennyi sci-fi-t kizárnak (tilos pl. az Űrodüsszeiákat nézni), s lévén imádom a sci-fiket, röhögtem ezen szokásaikon.
Before, látom szeretsz általánosítani és csípőből "önkéntes hülyézni".
Amikor hirtelen tör elő az ész és az ítélkezés belőled inkább számolj el 20-ig és gondold át :)

csipinymous 2008.05.28. 20:36:48

csipinymous 2008.05.28. 20:13:15 Na, hat akkor elkezdem, jo anonym szokas szerint!
Mar elore jelzem, hogy az ip. cimem lenyomozhatatlan (vedik, es figyelik, az is lehet, hogy a bumerang vissza megy ;-))
Tehat!
Az elso nev!
Ott volt egy osa-kutya (ot7), aki az index kamerajat is lenyomta. Sokaig, figyelt minket, sok fotot is keszitett. Be-be szolt, es egy megy-levessel es annak levezetesevel allt elo az erdeklodo medianak.
www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?textencoded=1&userID=8915750k
Beck Zsolt! A fejet kikockaztatta az index felvetelen, a vegen lathatjuk, amint a kamerat babralja.
Van egy kis cege is, a fiunak!
Ime az egyik OSA-s aki ott volt!
Majd sorra jonnek a tobbiek is!
Szorjatok szet a neten, hogy ettol az embertol mindenki ovakodjon!
Mar kulfoldi szajtokon szorjuk egy paran!
Esetleg, ha tud meg errol az emberkerol valaki, valamit, irja ki

anon aki ott volt 2008.05.28. 21:21:19

Tényleg ő az. Csak a "k" betű nem kell a link végére.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.29. 14:45:15

CC: biztos voltam benne, hogy te voltál az egyetlen valódi egyéniség, amikor szíorgos voltál... Aranyos, komolyan!

pac 2008.05.29. 19:39:15

én nagyon szeretnék maszkot venni valami 70 dollárt akarnak lehúzni a szállításért, szóval tényleg jó lenne együt venni adjuk meg a módját :) remélem ott tudok majd lenni a legközelebbin nem nézem a blogot minden nap, ide lehet írni ezügyben: paciiiii@freemail.hu

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.29. 21:20:14

Nézz körül az ebay-en, magyarországi szállítás 10 és 32 dollár között, az árak meg jellemzően 7-8 dollár körül indulnak. Viszont még így is megérheti a csoportos rendelés, mert a posta nem igazán lehet lényegesen több akár 10-15 darabra sem...

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.05.29. 21:35:29

Before és pac jó ötlet a csoportos vásárlás, de csak azoknak, akik ismerik egymást. Idegenben ne bízzatok meg. Ha jöttök, gyertek olyannal, akit már ismertek.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.30. 01:27:36

Before: abban hiszel amiben jól esik
a különbség hogy én ott voltam és még tudom is mit tettem.
viszont látom az önkéntes lehülyézést lelkesen folytatod, magadat minősítve. grat

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.30. 01:34:37

vitaminguru Lenkei rokona is ugyanott kungfu-zik mint az egyik OSA.
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9506833

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.06.02. 10:35:02

Sziasztok, csipi üzeni, hogy megérkeztek az álarcok és még van 5 db felesleges. 20 euróba került szállítással együtt.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.06.02. 12:32:50

Nekem is jutott 2? Ha nem, akkor a maradékból kérnék! Thx

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.06.02. 14:28:36

csipivel kell intézni, de szerintem kettőt befoglal neked

csipinymous 2008.06.02. 17:38:26

Hát, akkor extrém kolléga, nem sokat tévedett. Viszont, kiállt az orvosok mellett, és abban osztom véleményét.
Egy semmitmondó tanfolyam, nem érhet fel egy diplomával.

csipinymous 2008.06.02. 17:39:23

Hölgyek és Urak!
Ahun, köszi, hogy szóltál!
Megérkeztek az álarcok. Sajna, csak öt maradt, amit szívesen eladok a demonstráción!
20 euróra, 5000,- forintra jött ki a vége, darabjának.
Az átadásról!
A demonstráció, kezdetét követően 15 percig tartom meg, a lefoglalt darabokat. Ha, addig nem érkezik meg a lefoglaló, akkor vásárlói sorrendben eladom.
Kint, a demonstráción, további rendelést felveszek, 50% befizetése ellenében, mert nem akarom, hogy a nyakamon maradjanak a maszkok.
Köszönöm megértéseteket!

PPéter 2008.06.10. 12:18:26

chanologynews.com/2008/06/chanology/proof-of-xenu

Arra gondoltam, hogy DVD-n osztogatni kellene a tüntetés alatt. :D

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.16. 03:22:35

"Before · azbeszt.blog.hu 2008.05.29. 14:45:15
CC: biztos voltam benne, hogy te voltál az egyetlen valódi egyéniség, amikor szíorgos voltál... Aranyos, komolyan!"

Te, figyelj csak, Before...

Cconstantine sziorgos volt, de tobb forumon reszletesen leirta, hogy milyen gyalazat folyik ott, ezzel fogyelmeztetve az embereket.
Tehat.A kerdesem.Neked mi a problemad?
Merhogy - a kotozkodesi szandekod nyilvanvalo, csak az okat nem latom.
Viszont kisertetiesen emlekeztet a stilusod (mar a kotoszkodes) kogitora, aki egy masik forumon ugyanigy probalta hulyenek beallitani Cc -t, es egeszen addig mondta az sci -s baromsagait, amig ra nem jott, hogy ott neki nem terem baber, azota sci ugyben kussban van.
Szoval csak kerdezem, hogy a kotozkodesed a "kiugrott mokus" lejarato technika resze, vagy csak egyszeruen nem szimpatikus?

Harcifüles 2008.10.02. 00:03:44

Miért nem lehet egyszerűen betiltani a "szcientológiai egyházat"?

Állampolgári jogokat sért, megtéveszt és két lábbal tiporja el az alkotmányt.

Nem tartom egy fokkal sem jobbnak, mint az állatkínzást, vagy a pedofíliát.

Ítéljék el mindazt, aki bizonyíthatóan felelős a terjesztéséért!

Nektek pedig üzenem, hogy HAJRÁ!!! Nyissátok fel a világ szemét!

AnonHun · http://www.xenutv.com 2008.10.02. 02:08:36

HarciFüles:

"Miért nem lehet egyszerűen betiltani a "szcientológiai egyházat"?"

- Az egyházi státusz miatt nagyon óvatosan kell közeliteni, mert a vallásüldözés-kártyát nagyon szivesen jatsszak ki.
- Egyébként több országban betiltották már (vagy korlátozták ill. megfigyelik), pl. Görögországban, Németországban, Oroszországban, Belgiumban, Franciaországban, Dél-Afrikában, stb.

"Nektek pedig üzenem, hogy HAJRÁ!!! Nyissátok fel a világ szemét!"

- Köszönjük! Jól esik, hogy mellettünk álltok.
süti beállítások módosítása