Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Jason Beghe interjú-előzetes magyarul, szójegyzékkel

2008. április 20. - Reformer
Elkészült az első, a szcientológiát otthagyó híresség, Jason Beghe interjúelőzetésének feliratos változata.



Íme:




Itt a szójegyzék a teljes megértéshez:

bolygó megmentése:
a szcientológia szerint a bolygó és a jelenlegi földi civilizáció a vesztébe rohan és csak a szcientológia képes ezt a folyamatot megállítani, illetve visszafordítani.

Clear: szellemi állapot a szcientológiában, ahol a személy elvileg önmagává változik, megszabadulva aberrációnak forrásától, a reaktív elméjétől.

Dianetika könyv Clear meghatározása:
az 1950-es Dianetika könyvben a Clear ennél sokkal többet jelentett - gyakorlatilag azt jelentette, hogy az illető megszabadul összes aberrációjától, teljesen racionális és mindenre emlékszik a múltjából, tökéletes fel tud idézni bármit, minden érzéklettel (színek, szagok, hangok stb.). Ez a definíció később megváltozott a fentebb leírt Clear definícióra.

engram: a reaktív elme felvétele a személy “öntudatlan” állapotában. Az engram nem emlék, hanem egy olyan mentális képmás, amely a részleges vagy teljes “öntudatlanság” pillanatainak teljes felvétele az összes jelen levő érzéklettel együtt, a legapróbb részletességgel. (ez a hivatalos meghatározás)

Híd: a szcientológia lépéssorozata, amely végigcsinálásakor a teljes szellemi szabadságot el lehet érni szerintük.

OT, OT V, OT VIII: az OT-szintek a Clear feletti állapotok a szcientológiában. I-től XV-ig vannak számozva, de csak VIII-ig van hivatalosan kiadva. Ezek elvileg fokozatosan eljuttatnak az élet feletti teljes uralmon át (OT VII) a teljes szellemi szabadságig (OT XV). Az OT V egy köztes szint ebben, az OT VIII pedig a most elérhető legmagasabb szellemi szint a szcientológiában.

OT-nagykövet: olyan OT VIII-as, aki önkéntesként a szcientológia nemzetközi vezetésének projectjeinek végrehajtását segíti. A fő feladata az, hogy képviselje a nemzetközi vezetést egy adott területen és segítsen a többi szcientológusnak haladni a Hídon.

reaktív elme: a szcientológia szerint a személy elméjének az a része, amely teljes mértékben inger-reakció alapon működik, amely nincs az akaratlagos irányítása alatt. A múltbeli kellemetlen élmények, valamint a fizikai fájdalommal és öntudatlansággal járó történések összessége (engramok) alkotja.

théta csapda:
szellemi lények csapdában ejtésére szolgáló dolog. (a szcientológia az embereket halhatatlan szellemi lényként kezeli).

További videók várhatóak. Önkéntes segítséget elfogadok (a videó átiratát időkódos felirattá átalakítani - ebben kellene elsősorban.)

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr49433779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

langi 2008.04.20. 12:31:27

Köszi a fordításokat. Én sajna csak akkor tudom elolvasni, megnézni az anyagokat, ha a kisfiam hajlandó lefordítani nekem.

Reformer 2008.04.20. 17:52:04

Friss hír: elkezdtek "nemszemélyt" (ld. Orweel: 1984) csinálni belőle, a nyilatkozatát és egy, őt is említő sajtóközleményt eltávolítottak a hivatalos szcientológia oldalakról... Félelmetes.

Régen itt volt a bejelentése:
www.fundamentaltraining.org/page07.htm

Itt az archív "felvétel" az oldalról:
web.archive.org/web/20070615064934/http://www.fundamentaltraining.org/page07.htm

Itt volt a hír, már nincs:
news.scientology.org/press/jul/nprsre01.htm

Itt az oldal a Google cache-ből:
64.233.167.104/search?q=cache:pOwNhQTbpisJ:news.scientology.org/press/jul/nprsre01.htm

Bibircsók 2008.04.20. 19:39:44

Mondjuk várható volt...megkezdődött az elhallgatás, a szőnyeg alá söprés.
Persze, félelmetes valahol, bár nekem az első reakcióm az volt, hogy "ez de vicces". :)

Kábé mint tizenévesen, amikor a régi fényképeimről a volt pasim fejét vagdostam ki ollóval... :)

vénróka 2008.04.20. 19:51:05

Egyértelmű volt, hogy mindent törölni fognak, ami vele kapcsolatos. De ezzel nem sokra mennek. A teljes Jason Beghe-videó örökzölddé fog válni. Már az előzetes is az.

Ligur 2008.04.21. 10:17:15

Ide is beirom, mert ez sajnos az oldal hangoztatott alapelvet serti meg...


Reformer, ha mar torolsz hozzaszolasokat, akkor legalabb jelezd. Nekem itt (Gallup felmeres topic)3 hozzaszolasomat torolted!

Ird be, hogy OT anyag, vagy hogy miert torlod, de nyomtalanul ne tuntesd el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eal 2008.04.21. 11:45:40

Jason Lee (My Name is Earl, jó pár Kevin Smith film, stb.) is kiszállhatna, annak igazán örülnék. Nem értem, mi a fenét keres ezek között.

Reformer 2008.04.21. 12:27:00

Ligur: egyetlen hozzászólásodat sem töröltem, valami technikai gond lehetett a blogmotorral

Ligur 2008.04.21. 14:15:38

A Xenus sztoribol csinaltam kivonantot, leforditottam par erdekesnek gondolt reszt.
Pl. a cikkbol kiderult, hogy LRH volt az egyik elozo eleteben Buddha. Ott valszeg jobban ment neki a vallasalapitas :D

Nem ertem kulonben mikor talalkozott Xenu meg LRH, hisz a 60-as evekben Xenu a svajci vilagbankot igazgatta, akkoriban Elron pedig lezuhant a hegyekben (valszeg Xenu lotte le az urhajojat.)

Nekem kulonben ugy tunt a freeorgos cikkbol, hogy LRH es Elron (ali LRH korabbi megtestesulese) egy idoben elt?????

Leander 2008.04.21. 14:30:10

Ehhhe,nagyon frappánsan konferálják fel az interjút:

I think you’ll greatly enjoy this interview. That is, unless your name is David Miscavige.


:-DDDDDDDDDDDDDD

davidpeter 2008.04.21. 14:40:05

Csak nekem gyanús, hogy a teljes interjú nincs fent a YouTube-on? hogyan lehtne ezen segíteni? Orbittal nem tudtam letölteni, hogy utána megosszam. Ötlet?
Tudja valaki, hogy hol hozták le (ismertebb TV adók) az interjút vagy annak részleteit?

Reformer 2008.04.21. 16:25:06

Ligur: "Nekem kulonben ugy tunt a freeorgos cikkbol, hogy LRH es Elron (ali LRH korabbi megtestesulese) egy idoben elt?????"

ehhez nem tudok hozzászólni, mert abszolút nem ártottam bele ebbe a témába

davidpeter: YouTube-on azért nincs, mert Mark Bunker accountját felfüggesztették

duda 2008.04.21. 19:45:52

A clear régi és új definícióját is tudom úgy értelmezni, mintha egy megvilágosodott személyről szóló kicsit béna definíció lenne. Bár én részletesen nem ismerem a módszereket meg az elméleteket, de nagyon úgy tűnik hogy a Buddhizmus technikáit meg útját használnák, nem?
Szerintem ez lehet az oka, a korábban felmerült véleményeknek, hogy kilépettek sajnálnak otthagyni bizonyos dolgokat. Mert a jó dolgok lehet, hogy tényleg működnek.
Csak azt nem tudják, hogy ezt máshol is el lehet érni, és hogy a a szci egyházban viszont rossz célok érdekében használják fel.
Mi erről a véleményetek?

Luxon 2008.04.21. 20:38:41

Nekem is hasonló a véleményem.
Plö a Buddhizmusban (is) igen, ráadásul ingyen; na ja könyvtári olvasó jegy.

Nem beszélve a világvallások "a hívő támogatása" tevékenységéről, lásd példul muszlin egyház és szervezetei támogatják ha ki akarsz jutni szent zarándoklatra, vagy keresztény Szent Jakab út végigjárható magyar viszonylatban is fillérekért; stb stb.

Röviden tömören: szegényen is nyitva áll az út Mekkába avagy Santiago de Compostellába. (nem beszélve olyan vallásokról filozófiákról amiben még utazni se "kell".)

Ezért visszatetsző és undorító számomra a szcí. Nem (lehet!(-ne!!!)) pénz kérdése a megváltás, hanem elsősorban elhatározás/kegyelem kérdése.

Videóról: egy becsapott ember megvilágosodása; jobb később mint soha.

anonymous108 2008.04.21. 23:49:15

Van néhány elem, amit talán a buddhizmusról másoltak, de a megértés teljes hiányában. A meditációs gyakorlatok vakon is működnek, de helyes megértés nélkül veszélyesek, és egyáltalán nem szolgálják a spirituális fejlődést. Ole Nydahltól is végezték már páran pszichiátrián.

A clear ideája talán a shiné (shinay) megvalósításából lett, az OT szintek a bodhiszattvákból (bhumi szintek). De ezek így csak üres szavak, a szcientológiára jellemző egoizmussal képtelenség a közelébe jutni bármelyiknek is.

És hogy LRH mint Buddha, ettől a szőr feláll a hátamon...

A szcientológia meg olyan, mint mikor a törzsi népek látnak egy zseblámpát, kifaragják maguknak a pontos mását fából, aztán úgy tesznek, mintha világítana.

Bibircsók 2008.04.22. 10:48:48

Fenn van a teljes interjú a youtube-on.

meeke 2008.04.22. 11:23:29

fú, figyeljetek, váo! kaptam egy "az ember története" könyvet, jó alaposan átolvastam és ssshhh, rmmmm, sssssss, zúúúúúú baszki egyszerre olyan kisülés, hogy rögtön OT VIII lettem. ahogy mondom. na, ez semmi. szóval OK, ott vagyok, OT VIII, minden, egyszerre az az érzésem támadt, hogy VAN egy ray-ban napszemüveg meg egy fajansz pincsikutya a hűtőszekrényemben. értitek? na, kimegyek - de ez ilyen teljesen exterior cucc volt - és egyszerre így teljesen rám zuhant, hogy ssshhhh rrrrrrmmmssssshhh, vúúúúúúúúúú. na, a lényeg az, hogy vegyétek a könyveket. ja, meg még annyi, hogy a hang/hangulatfestő szavakat nem kell lecsótisztázni.

yx 2008.04.22. 14:18:06

horváthágikamilla:
"Gratulálok a sikeredhez, a tűd lebeg!" :)

cdrom70 2008.04.22. 16:02:26

Hali

Most voltam egy sci tanfolyamon.
A sorok között van a lényeg!!
Ez az egyház a pénzre megy a segítség amit hangoztatnak másodlagos kérdés sajnos. Pedig sok emberen esgithetne ha valóban a segitség lenne a cél....

Szomorú, hogy minden jó dolgot mi emberek a kapzsiságunkkal tönkreteszünk.

mindgap 2008.04.22. 16:03:58

h.á.kamilla: képzeld működik közvetve is! miközben olvastalak levitálni kezdett a hamutartó az asztalomon és ráébredtem hogy látens OT VI, de az is lehet hogy VII. vagyok!
világ klírjei egyesüljetek!

mindgap 2008.04.22. 16:04:52

cdrom legközelebb lécci szerezz nekem egy plüssxenut.
köszi

mostmárüldözésimániás 2008.04.22. 18:20:04

Sziasztok!
Nem szoktam ide (se) írogatni, viszont mindig elolvaslak titeket, nehogy bezombuljak. Szóval elolvastam a Dianetika A szellemi egészség modern tudományát, a Szcientológia: A gondolkodás alapjait, meg Az ember történetét.
Ja, nem vagyok szcis, nagyon nem, viszont volt (van?) egy barátom, aki igen, és megkaptam tőle, hogy hát én kívülállóként nem értek semmit, így hát elolvastam.
Hát, szóval nem vesztetek semmit, ha ti nem fogjátok. Egész eddig azt hangoztattam, hogy nincsenek rossz könyvek, most már nem vagyok biztos benne.
Úgyhogy megyek vissza Dean R. Koontzhoz. Ő legalább normális író

wogos 2008.04.22. 18:50:04

Na pont ez volt velem is én az első kiadást vetem meg valamikor réges régen, amikor még 100 forintért is lehetett könyvet venni. A fedele egy kicsit gyanus volt de én akkor még biztam a könyvekben - addig.

mostmárüldözésimániás 2008.04.22. 19:04:19

Én nem vettem meg. Megvolt a könyvtárnak is. "Valahol. A raktárban." Nagyon igényes kivitelü, de csak a külsőségekben.
Szerintem ezek az emberek olyanok, mint a 84-ben. Már meg sem fordul a fejükben, hogy ki is lehet lépni. Teljesen átnevelték őket.
Mondjuk én felhatalmaztam a családomat, hogyha esetleg nagyon bezombulnék, nyugodtan vigyenek el pszichiátriára.

mostmárüldözésimániás 2008.04.23. 07:49:06

Ja, ha valaki tud szerezzen nekem is olyan sohakinemfogyós Xenu-elemet!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.04.23. 09:34:34

Én meg egy plüssXenut szeretnék :-)

gyz 2008.04.23. 14:15:28

"Úgyhogy megyek vissza Dean R. Koontzhoz. Ő legalább normális író"

én azért azt tanácsolnám, tégy inkább egy próbát mondjuk Dosztojevszkijjel. Már ha valódi írók művei is érdekelnek.

mostmárüldözésimániás 2008.04.23. 15:18:57

Kedves gyz!
És megmondanád, hogy abból hogy fogok új szektát alapítani?
Mondjuk Bűn és bűnhődés.
Ez jó lesz kiindulásnak.

bence 2008.04.23. 15:28:25

mi a túró ez a théta csapda?
mint a vulkánok, amibe a DC-9-esek dobálták a lelkeket? vagy ez nem fizikai szinten értelmezednő?

még egy kérdés: ez a szint amin a pali volt hány év alatt érhető el? (magyarul: hány évnyi agyzsibbasztás után jött rá, hogy valami nagyon nem oké?)

Reformer 2008.04.23. 15:45:11

bence:

théta csapda - ez inkább ilyen szellemi börtönként értelmezendő, ahová önként és mosolyogva vonulsz be, nem sejtve, hogy csapda

1994 és 2006 között volt szcn, 12 év és kb. 1 millió dollár után:
en.wikipedia.org/wiki/Jason_Beghe

Anonanon 2008.04.24. 18:03:05

A teljes videót meg akarjuk csinálni magyarul.

A felirat elkészítéséhez kellenének önként törpök.

Bővebben itt:

miaszcientologia.blog.hu/2008/04/24/jason_beghe_felirat_file_keszito_ke_t_keres

fido75 2008.07.01. 11:26:48

Ugye Tom Cruise-t utánozta, amikor a théta csapdában lévő boldogokról beszélt?

Matyko 2008.07.02. 06:54:29

A hir, hogy Jason Lee szcientomokus elbaszta a hetemet. :((((

Alíz 2008.07.02. 12:15:51

Szia!
De örülök, hogy egyre több ilyen videó van lefordítva! És annak is hogy az Anonimus ilyen elszánt!
Mikor lesz meg az egész anyag?

Alíz

Alíz 2008.07.02. 12:17:09

Helyesbítenék: Anonymous =)

aussiezolee 2008.07.05. 10:38:18

en benne vagyok h segitsek forditani, ha nem baj h nincs ekezetes billentyu 16 ezer kilometeres korben.
Egyebkent ennel az interjunal 100 x felelmetesebb dolgok vannak, amit erdemes lenne leforditani, arrol mar nem is beszelve, hogy amit a utube muvelt az anonym al, az onmagaban is verlazito. Peldaul hogy toroltek a xenutv csatornajat, minden figyelmeztetes neklkul. Megcsak azt sem mondtak neki h mukk. Csak toroltek. Kb mintha torolnek ezt a blogot minden magyarazat nelkul... Arra sracok vigyazzatok h jogvedett anyagot ne rakjatok fel sehova, mert a cos ( church of scientology) egyetlen fegyvere a copyright. Es ezt kihasznalva torolnek felhasznalokat, csatornakat blogokat. Had pontositsak nem csak ez a fegyvere. Hasznalja azokat a szerencsetlen felkegyelmueket is akik mar bent vannak, hogy zaklassanak embereket. Ajanlom figyelmetekbe erre a celra youtube ot es a keresesbe irjatok be "scientology harassment" itt mondjuk egy pelda www.youtube.com/watch?v=4EYS7SpFTEI
( a videon azt latod h egy nemet scientology kritikus megerkezik amerikaba es ahogy kiszall a repulogepbol ez fogadja) Ugyanis a zaklatas a masik fegyveruk. TUdnek irni millio dolgot de nem fogjatok elolvasni. Higyjetek ebbol a szempontbiol a legszarabb orszagban elek, mert h ausztralia volt az elso orszag ami elismerte a szcientologiat egyhaznak:( Rengeteg az elmebeteg itt. Na mindegy is kitartas sracok, es habar en beketuro ember vagyok az anonim tuntetesen en is ott voltam ( eletem elso tuntetese volt) Na de vissza topicra, ha kell fordito ember ekezet nelkul, akkor ajanlom magamat. Ha meg nem, akkor meg tudok ajanlani videokat amiket erdemes leforditani. En eddig azt hittem otthon szinte nem is letezik ez a szar ezert is nem foglalkoztam vele...

udv meg jo egeszseg

Zoli

fairi 2008.07.06. 10:08:47

"TUdnek irni millio dolgot de nem fogjatok elolvasni."
olvassa itt sokmindenki, csak ez már nem a legfrissebb topic,ha az aktuális témához tudsz hozzászólni akkor nagyobb párbeszéd is lehet belőle!
süti beállítások módosítása