Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Dr. Schmitt Pál a Drogmentes Maraton védnöke?! (+fotó)

2008. április 16. - Reformer
Egy iskolaigazgatótól kaptam ezt az emailt, ma reggel kapta a Drogmentes Magyarországért Maratonoktól - ld. előző bejegyzés a szcientológia kapcsolatról. (kiemelések tőlem, megjegyzések piros színnel):



Kedves Igazgató Asszony/Úr!

Örömmel tudatjuk, hogy Martinek János, Janics Natasa, Vörös Zsuzsa, Pulai Imre olimpiai bajnokok után most dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke és dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöke is Védnökként csatlakozott a Drogmentes Magyarországért Maratonhoz!

A 2008. április 12-i MOB Közgyűlésen a jelenlévők és a sajtó képviselői előtt dr. Kamuti Jenő, dr. Schmitt Pál és Braun Mónika (a drogmentes mozgalom elnöke) közösen írták alá a Maraton Kiáltványát.

"A Drogmentes Magyarországért Maraton civil és hivatásos sportolói elviszik a hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogott ebben a kérdésben, és teremtő szándékával meg kívánja azt állítani.” (idézet a Mozgalom  Kiáltványából)

Itt az erről készült fotó (jobbról balra: dr. Schmitt Pál MOB-elnök, Braun Mónika DMM elnök, Varga Xénia DMM helyettes vezető):























A program támogatói és segítői között bármilyen vallású, illetve nem vallásos személyek egyaránt megtalálhatóak, azaz mindenki, aki hatékony lépéseket szeretne tenni a gyermekek drogmentes jövőjéért.

A Drogmentes Magyarországért Maraton április. 12-n hetedik alkalommal indult el ország-körüli futására! Útja során 42 nap alatt 2100 km-t tesz meg 310 település érintésével.

A Drogmentes Magyarországért Maratont 2002-ben egy szcientológus magánszemély, Kunfalvy Ákos (Magyar tőrvívó bajnok, és költő) indította el. A mozgalmat ma már nem kisebb szervezetek, mint az „Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom” (Héliosz Alapítvány), az Országos Polgárőr Szövetség, és a magyar Olimpiai Bajnokok Klubja közösen szervezi.

Célunk hogy a különböző világnézetű emberek összefogjanak ebben a kérdésben, és tényleges tettekkel demonstrálják ezt; függetlenül attól, hogy a pilismaróti katolikus plébánosról, az Ezoterikus Egyház vezetőjéről, a Magyar Muszlim közösség vezetőjéről, vagy akár Janics Natasa olimpiai bajnokról van szó.

Védnökeink (pl. Gálvölgyi János, Török Ottó, Erdei-Madár Zsolt, vagy Székhelyi József) és támogatóink (pl. Nike, Aegon Biztosító, a Ségécé Plázalánc, a Magyar Posta vagy az Agip) (vajon ezek a támogatók tudják, hogy a nemes eszme és cél támogatása mellett egy az emberi jogokat és a társadalmi értékeket lábbal tipró, egyházi köntösbe bújt üzleti vállalkozást támogatnak és a Szcientológia Egyház népszerűségének növeléséhez járulnak hozzá? - Reformer) szintén komoly lépéseket tesznek a drogmentességért.

Amíg a drog a világ 3. legnagyobb üzletágának számít, mindig lesznek olyanok, akik különböző módokon megpróbálják negatív színben feltűntetni Magyarország legnagyobb drogellenes programját. (tehát aki támadja őket, az drogdealer, értem! - Reformer)

Nem mondom, ez néha kedvünket szegi, mert nem kis erőfeszítésbe kerül megszervezni ezt a 42 napos programsorozatot; és mi valójában az ő gyerekeiért is futunk.

Védnökeink, eszmei támogatóink, és az eddig csatlakozott 220 település, illetve 425 iskola lelkesedése, kedvessége és munkája azonban mindenért kárpótol minket, és újult erővel vetjük bele magunkat a 2008-as Drogmentes Magyarországért Maraton lebonyolításába!

Szeretettel várjuk Önöket is színes programjainkon!

Tisztelettel,

Braun Mónika

Kuratóriumi Elnök, Héliosz Alapítvány

Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr55428427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2008.04.16. 16:03:21

Schmitt Pál és tudás egy mondatban? Nekem ez sok...

Smitt és most. 2008.04.16. 16:05:04

Smidt megint függentlenként indult gondolom.

TBone 2008.04.16. 16:15:25

Eszembe jutott egy kerdes ugy altalaban a scientologiai egyhazrol, hatha valaki meg tudja nekem valaszolni.

A lelekvadorlas elmeletileg a az egyhaz alaptanai koze tartozik. Hubbart 1986-ban hunyt el, 18 evvel ezelott. Mivel O egy uberfasza szellemi lennye valt a vegere biztos ujjaszuletett azota. Miert nem jelentkezett mar a kozpontban, hogy itt vagyok ujra, visszaveszem az iranyitast, hol a szekem, miert cselerletek ki a butort az irodamban?

Mákvirág 2008.04.16. 16:17:34

Hol itt a scientlógia? Bocs, nem látom át.

Drömögödömötör 2008.04.16. 16:17:55

mért van Drogos Maraton is ?? mármint ha van mentes akkor van olyan is . Egyébként Pali Bocskai mentéje hol van Brüsszelben hagyta ?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.16. 16:18:23

Nem tudja.
Kurva sokan nem tudják, most szándékosan nem akarok megnevezni senkit (illetve egy szervezetet se), akik szintén támogatják a DM-t, anélkül, hogy tudnának róla, kikkel is paroláznak tulajdonképpen. Sajnos saját tapasztalatból beszélek!

Bibircsók 2008.04.16. 16:21:20

Tbone: megtalálták már Hubbard reinkarnációját...Stan Marshnak hívják és South Parkban él... :))

Retexis 2008.04.16. 16:24:11

Hasznos lenne egy postban összegyűjteni a fedőalapítványokat mint az ABLE, NarcoNon, CrimiNon, stb... és a céges érdekeltségeket is. Pont az a gond, amit Mákvirág is írt. Hubbard papa hülyeségeit szépen becsomagolják szaloncukornak.

Reformer 2008.04.16. 16:25:47

TBOne: ez a kérdés engem is sokáig foglalkoztatott, aztán rájöttem a zinternetes adatokból, hogy Hubbard bá' szenilis öregemberként halt meg, és valószínűleg semmiféle szupermen nem lett... hát ezért nincs sehol.

gombocartur 2008.04.16. 16:29:28

fogalmuk nincs szerintem, hogy mihez adják a nevüket.
milyen "egyház" az, ahol mindegy, hogy milyen vallású a tag?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.16. 16:30:03

Reformer, reformer, te nagyon nem stimmelsz nekem...
Már a kezdetek óta. Eleinte olyan kis bársonyosan írtál a sci-ről, "nagyon klassz dolog lenne, csak csúnyarossz emberek uralják, bla-bla", mostanra pedig már-már radikális a hangvetésed.

Critmiss 2008.04.16. 16:35:40

Ez egy nagyon fontos probléma. Pont a héten írtam róla én is. Mit kell ilyenkor tenni? Lobbizni azért, hogy szabályosan menjenek a dolgok?

A gond csak az, hogy azért a végén előálltak a farbával, és leírták, hogy ők kik. De persze ez édeskevés, és ahogy Before írta, gondolom jó ideig titkolják, pontosan milyen kötődésű a szervező.

Én a támogatók helyében perelnék.

Nagyné Horváth Anna · http://Figyeljetek 2008.04.16. 16:36:01

Ez az aljas egyháznak nevezett üzlet minden sunyi módon igyekszik besurranni a köztudatba. Azt vettem észre hogy a Hegyvidék újságban is elkezdtek hirdetni. Életerő centrum is az érdekeltségük

anon 2008.04.16. 16:37:11

A Drogmentes Maraton igazi célja a társadalmi problámát kihasználva a szcientologusok toborzása. Az alapítványnak gyujtött pénzek Narconon Alapítvány révén a szcientológia egyház saját szervezetéhez, alapítványához kerül. A rendezvényre a gyanútlan pedagógusok általában kiterelik a település gyerekeit is.


Az amerikai mintához hasonlóan a '90-es évek közepére megjelentek a Szcientológia Egyházhoz lazán vagy hivatalosan nem kapcsolódó alapítványok is, amelyeknek célja valamilyen társadalmi probléma leküzdése, például a kábítószerezés visszaszorítása (Narconon), vagy a bûnözõk rehabilitálására (Criminon). Ezekben az alapítványokban közös az, hogy mindannyian L. Ron Hubbard módszerét kínálják a probléma megoldására. Azok a szcientológusok, akik ezeknek a szervezeteknek valamelyikében dolgoznak, fizetésük egy részét tanfolyam-kreditekben is kérhetik, így olcsóbban iratkozhatnak be a szintjüknek megfelelõ következõ kurzusra. A mozgalom számos „non” végzõdésû alapítványt üzemeltet, melyek a társadalom normáit be nem tartó embereket kívánják a szcientológia felé terelni. A NARCONON igazi célja a társadalmi problámát kihasználva a szcientologusok toborzása. Az alapítványnak gyujtött pénzek Narconon Alapítvány révén a szcientológia egyház saját szervezetéhez, alapítványához kerül.
Az egyházat a nemzetbiztonsági hivatal a destruktiv szekták közé sorolja :

Az átlag állampolgár az egyházakat elsõsorban humanitárius, karitatív tevékenységet folytató vallási szervezetként azonosítja, amely lelki támaszt, szellemi megtisztulást és egyéb segítséget nyújt számára. Az immáron eltelt 15 év e téren szerzett tapasztalatai azonban azt bizonyítják, hogy a rendszerváltozáskor egyházként bejegyzett, új szemléletmódot képviselõ vallási szervezetek közül némelyek, e nemes célok látszólagos felvállalásával, saját fontosságukat hangsúlyozva csupán a társadalom elismerését kívánják elnyerni annak érdekében, hogy valós érdekeik megvalósításáról eltereljék az emberek figyelmét. A háttérben azonban különleges státusuk védelme alatt, sajátos céljaik megvalósítása érdekében, a politikai és gazdasági hatalomba történõ bejutásra, valamint az önfenntartáson túlmutató gátlástalan üzleti haszonszerzésre törekednek.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.04.16. 16:38:00

én akkor is nagyon pipa voltam, amikor ezek a drogellenesek álltak a sziget bejáratánál tavaly, és osztogatták a szórólapjaikat.

Grege 2008.04.16. 16:48:17

"én akkor is nagyon pipa voltam, amikor ezek a drogellenesek álltak a sziget bejáratánál tavaly, és osztogatták a szórólapjaikat. "

Juhúúúú :)
Tényleg ők voltak? :))
Én is kaptam tőlük papírkát, de nem esett le, hogy kik ők. Bár akkor a Narcononról se nagyon hallottam még.

eerdeklodoo 2008.04.16. 16:50:01

indexék kitehetnék ezt a postot a címlapra, hátha eljutna a neves védnökökhöz, hogy mit is támogatnak valójában, na meg az emberek is világosodhatnának...

Bibircsók 2008.04.16. 16:52:57

Kinn van a címlapon.

Marino 2008.04.16. 17:07:17

Az előző héten a VIVÁ-n fél órát kapott a Braun Mónika és Beleznai Endre, hogy "népszerűsítse" a futást. Kizártnak tartom, hogy a szerkesztők nem voltak képben, hogy mit támogatnak így. Aki ismeri fő csapásaikat, a szófordulatokat rögtön képben volt, de a tinik honnan lennének képben???

eerdeklodoo 2008.04.16. 17:17:17

A cél szép, amit támogatnak, de őszintén... vannak más alapítványok/szervek amelyek hasonló céllal jöttek létre, nem lehetne, hogy ők rendezzék ezt az egészet? de minimum az iskoláknak tájékoztatni kellene a szülőket, hol/miért is futnak a csemetéik.

Bibircsók 2008.04.16. 17:17:28

Nemcsak a tinik, sokszor az idősebbek sincsenek tisztában sem az egyházzal, sem azzal, hogy milyen szervezeteket támogat.
Jómagam mezei érdeklődőként csak egy évvel ezelőtt kezdtem el nézegetni Tóta W. második cikke után, hogy mégis mi ez a szcientológia.

firefly 2008.04.16. 17:44:09

A Drogmentes maraton nagyon vicces volt, ismerőseim látták. Ezek a hülyék a Váci úton futottak, az egyik sáv volt nekik lefoglalva. Körülöttük mindenhol autók, ráadásul az egyik sci gyerekkocsival futott a bűzben. Noooormális? Persze biztos clear volt...
Ja, és voltak vagy 24-en.

vuk 2008.04.16. 17:49:47

Nehogymá ne tudnák kivel futnak...
A sárga trikósok scientológus felirattal csak annak nem szúr szemet aki nem lát..
Talán az iskola igazgatók sci ágensek? semmi se lehetetlen .....mert egyébként télleg én sem értem...

landov · http://landov.blog.hu 2008.04.16. 17:53:17

Xénia rossz méretű melltartót vásárolt, vagy ha nincs is rajta, akkor: RESPECT

dovi 2008.04.16. 17:57:24

Az a gond, hogy nem mondják ki, de nem csupán a fűre, heroinra gondolnak, mikor azt mondják, hogy drogok, hanem az összes antidepresszánsra és mindenre, aminek köze van a pszichátriához.

eerdeklodoo 2008.04.16. 17:58:32

Vuk, szerintem legtöbbjüknek (pedagógusok, igazgatók, szülők, védnökök) fogalmuk sincs az egész szci témáról (mélyebben biztosan nem) és csak azt látják, hogy jó ügyet támogatnak. Mert ha van, akkor fel nem fogom, hogyan adhatják a nevüket ehhez.

gyz 2008.04.16. 18:05:08

Vajon a Xénia név nem a Xenu női megfelelője?

Mindjárt megnézem a Ladóban.

sz.csabiii 2008.04.16. 19:03:36

Idén nálam is kamera és fényképezőgép is lesz

prometheus_X 2008.04.16. 19:17:07

"Az átlag állampolgár az egyházakat elsõsorban humanitárius, karitatív tevékenységet folytató vallási szervezetként azonosítja, amely lelki támaszt, szellemi megtisztulást és egyéb segítséget nyújt számára. Az immáron eltelt 15 év e téren szerzett tapasztalatai azonban azt bizonyítják, hogy a rendszerváltozáskor egyházként bejegyzett, új szemléletmódot képviselõ vallási szervezetek közül némelyek, e nemes célok látszólagos felvállalásával, saját fontosságukat hangsúlyozva csupán a társadalom elismerését kívánják elnyerni annak érdekében, hogy valós érdekeik megvalósításáról eltereljék az emberek figyelmét. A háttérben azonban különleges státusuk védelme alatt, sajátos céljaik megvalósítása érdekében, a politikai és gazdasági hatalomba történõ bejutásra, valamint az önfenntartáson túlmutató gátlástalan üzleti haszonszerzésre törekednek."

Ilyen alapon tiltsuk be a katolikus egyházat is. Ja hogy az más? Frászt, csak jobb a PR-juk.

Hozzáteszem: a sci-sek viselkedése minimum annyira irritáló mint a katolikus hittérítőké.

Megjegyzem még, hogy amennyire tudom, a mostani sci-nek alig van köze Hubbard eredeti tanításához. De ahogy már korábban egyszer leírtam: sosem lennék olyan "egyház" tagja, amelyiknek az alapítója Aliester Crowley bukott tanítványa. Nem mintha Crowley-t kedvelném, de akkor már inkább a Thelema, ha már legalább valami tartalmas borzalmat szeretnék magamnak, nem valami sótlan-ízetlen lehúzást.

rudebwoi 2008.04.16. 19:17:16

gyz baszki, nekem rogton varga xenu jutott eszembe ^^
nagyobb hirveres kene az internetnel. kezdjunk el gyujteni egy antiszci reklamra, a baratok kozt 2 resze kozti reklamblokkba ^^

fawlty 2008.04.16. 19:23:54

Kíváncsi vagyok, hogy ezek a tetvek hogyan vették palira Pali bátyánkat.

R2D2 2008.04.16. 20:21:15

Szia Árpád! Az idén is lejössz Veszprémbe? (nem F.úr vagyok:))

meeke 2008.04.16. 20:26:59

térjetek már észhez basszátok meg, az I_sten szerelmére! mit fáj az nektek, hogy a szcientológusok jó ügyért hasznos munkát végeznek? a ti kultúrátokat összegzi a zöld ogre vs. jótündér keresztanya deathmach, nem? kinek drukkoltatok? a csúnya gonosz ogrének aki csúnya gonosz (és mellesleg PR) célokból drogmaratont szervez?
vagy a jótündér keresztanyának akiről meg se mondom kicsoda és mit csinál? a keresztények nem mellesleg gondoljanak az irgalmas szamaritánus esetére is.

vuk 2008.04.16. 20:41:44

kamilla:

gyengus érvelés ám a tied.

Ogre fasza csávó.
A narconnon meg a sci fedőszerve, és mint ilyen ne menjen a gyerekek közelébe se. Veszélyes szekta.

örge 2008.04.16. 20:44:08


Baráth Árpád, szoktatok küldeni még az iskolaigazgatóknak a 2006-oshoz hasonló, felvilágosító leveleket?
És annak idején az iskolaigazgatóknak volt valami reakciójuk, visszajelzésük?

sz.csabii 2008.04.16. 21:05:52

horvatagikamilla

Mit ahogyan már előttem is megfogalmazták, vállalja fel, hogy szci rendezvény, utána beszélhetünk róla, hogy mi is az igazi céljuk. Egyébként, meg miért káromkodsz? Ezzel tudod magad kifejezni?

harmatOSA 2008.04.16. 21:46:53

Most nagyon le fogtok scn -ezni.. de..annnyit irtk eről a drogmentesről . Vettem a fáradtságot és megkérdeztem több gyereket , mi is zajlik egy ilyen maratonon.
Elsősorban futnak , aztán letesznek egy drogmetnes kapitányi esküt , meg kapnak csokit .
Vessetek meg ebben semmi borzalmas nincs.
Tanár ismerősöm kérdeztem ők mit tudnak erről mennyire befolyásolja az egyház megitélését ez a dolog.A LEGTÖBB PEDAGÓGUS NEM TUDJA HOGY EGYHÁZI KEZDEMÉNYEZÉS. IGY AZT HISZEM BÁR PR CÉLRA KITŰNŐ , A TÁRSADALMI HASZNOSSÁGA MÉGIS NAGYOBB.
A drog és az scn közti különbséget taglalta bolgárka és anafeb, mondjuk irrelális annyira félni az scn től hogy azt mondja egy fenőtt inkább drogos lenne mint scn.
Az a drogmentes egy jó kezdeményezés, sok celeb ál mögötte sportolók művészek . És tudjátok mit , a drog problémához képest az scn kutya füle nem gond.....Na lehet sárt dobálni..:)ZGVW

gyz 2008.04.16. 21:59:00

harmatOSA,

a fő gond az, hogy sumákolnak?
Én is adtam már adományt a baptista szeretetszolgálatnak, pedig katolikus vagyok. De eszükbe nem jutott titkot csinálni belőle, hogy kik is ők.

Ezen túl a szci alapból egy olyan mocskos szervezet, hogy elvből nem vállalhat az ember semmiféle közösséget velük.

Képesek minden követ megmozgatni pl, hogy elhülyült alapítójuk 50-es évekbeli tudományos eredményekre alapuló torz világképét felhasználva a Vadaskert bezárásáért lobbizzanak és tüntessenek, veszélybe sodorva egészen kiváló orvosok (és emberek) munkáját, és mindent, ami ezzel jár.

és ez csak egy a sok közül.

Ha összeállna Pol Pot és Hitler, és a Blahán levest osztanának, megsimogatnád a buksijukat?

(remélem, nem veszed sárdobálásnak :-))b

gyz 2008.04.16. 21:59:52

a "sumákolnak" után nem kell kérdőjel

bunk0 2008.04.16. 22:06:58

Legalize Everything!

harmatOSA 2008.04.16. 22:40:54

gyz.........
Sarkítasz, nem kedvelem az scneket, Braun Mónika viselt dolgairól zeng a net. A Baráth Árpi féle sztori ..
Ez egy jó kezdeményezés, és minden erőfeszítés ellenére nem jön le a sajtóból egyértelműen hogy ez scn szervezet.
Nem kell elbagatelizálni , a drog kérdés sokkal súlyozottabb annál mint hogy ilyen buta hasonlatokat puffogtass...hitler a blahán .

"Ezen túl a szci alapból egy olyan mocskos szervezet, hogy elvből nem vállalhat az ember semmiféle közösséget velük."
VELÜK NEM IS , DE A DROGELLENESSÉGGEL IGENIS VÁLLALHAT...
Legyen legalább valami jó abban amit csinálnak, és ez ki merem jelenteni igenis jó ügy.

vuk 2008.04.16. 22:43:11

harmatosa:
nem lehet párhuzamba állítani a drog/sci-t.

fawlty 2008.04.16. 22:49:26

Bármi, amit ez a zettyáz szervez, egyetlenegy célja van: Embereket beszervezni, $zcientológu$$á változtatni. Nem más.

harmatOSA 2008.04.16. 22:53:04

Vuk tényleg nem, az scn eltörpül a drog mellett.
Kettő közül lássuk be a drog amit több embert érint. Az scn direktben kevesebb ember gondja, és talán az ehez hasonló blogoknak hála már nem sokáig gond.
De azértfikázni valamit ami nem ártalmas met az scn közeli szervezet, ilyen alapon a VA SOKKAL KÁROSABB A GYERKEKRE.
Figyelem felhívó kezdeményezés , és tudod mit?
Nekem imponál ha valaki nem csaka száját koptatja hanem csinál valamit. És a drogmentes valami, ennek apropóján beszélnek a gyerekeknek a drogmegelőzésről egyebekről......ez egy jó dolog ,EZ A VÉLEMÉNYEM

Rongy Elek 2008.04.16. 23:03:22

A drogmentes világ igenlése szimpla idiotizmus. Egyszerűen nem lehetne benne élni. Nem folyna többé a bor, nem füstölne el a dohányt. Az ovikban nem lenne kakaó és teja, a patikák és a drogériák elhúzhatnának a holdra, és bizony nem lőhetne fel senki többé rakétát az égbe, csak úgy, a béke érdekébe.

A szcientológusok kreatív bűnözők, a médiazombi nyugati világ még időben felimert, de azóta is kezeletlen rosszindulatú daganatai. Az egyszerű csigakettős sémákban és ertéeles klisékben gondolkodó, a pénzt atyaúristenként imádó és rettegő népek pár éven belül úgy fognak hódolni szcientológia egyházának, ahogyan a náciknak hódoltak a harmicas évek végén az agymosott németek. Azt se tudták, hogy minek hódolnak. Egy ponton túl aztán a hódolat félelemmé, majd kussolássá szelídült.

Telnek, múlnak az évek, futnak a fiatalok, a polip típusú politikusok és a médiagenyók teszik a dolgukat, a szcientológusok pedig szépen rámutatnak a társadalmi problémákra, majd egyszerű megoldásokat kínálnak a bajok orvoslására.

Aztán az egyik nap munkába menet megszólít majd egy fiatal fiú és az egészségem iránt érdeklődik. Mondom neki, hogy elvagyok, bár néha húz az ágy. Mire ő számon kér, hogy szedem-e a Lenkei féle életerő kapszulákat. Ha megmondom, hogy nem szedem végem van. Teher vagyok a társadalom számára, olyan ember aki miatt másoknak kell dolgoznia, olyanoknak, akik egészségesek, okosak és úgy gondolkodnak, ahogyan azok, akik beszedik a Lenkei féle életerő kapszulákat. Miattam mennek rosszul a dolgok, miattam épül kevesebb ház, és miattam halnak meg korábban az emberek, mert az én magom nem hatja át a Lenkei féle életerő kapszula. Parazita vagyok, esetleg bacilus. Gondolom majd elfog a rettegés és kussolok arról, hogy nem veszem a kapszulákat, inkább azt mondom, hogy pont most kezdtem el egy új kúrát és az elején mindig picit rosszul vagyok, aztán hebegek habogok valamit Xenuról, majd elsietek a dolgomra.
Addig amíg van.

vuk 2008.04.16. 23:18:54

harmatosa: basszaki, legyen drogmentes futás, meg felvilágosítás, de nehogymá scisek csinálják!!!!
Nem érzed a veszélyét ennek???

Ne agyerekek között futassa a drogtémát, az iskolákat bevonva, futtassa a drogelvonóban ahol gyógyítanak drogosokat. A sci nem tud drogosokat gyógyítani, mert nincs hozzá tudása. A drogtémát felkapta, mert ezzel-amint látható- tömegekhez tud nyomulni, és ezt legálissá teszi nekik smidt p és társai.

Rongy Elek kurvára igazad van..

gyz 2008.04.16. 23:49:19

harmatOSA,

csak ilyen buta példákra futotta, elnézést. Csupán azt akartam megvilágítani vele, hogy bizony nemcsak a szándék a fontos, hanem az is, hogy ki áll mögötte, és milyen mögöttes indítékkal.

buta példámhoz visszatérve: tömeggyilkos sincs annyi, mint éhező.

a drogkérdés fontosabb, igen. De egy szélsőséghez sem csatlakozom egy másik ellen. Ilyen válogatós vagyok.

gyz 2008.04.16. 23:57:51

Rongy Elek,

frászkarikát. Divatos szó mostanában ez az agymosott, holott az átlagemberek agymosottsági szintje szvsz korfüggetlenül konstans. Ha jól tudom, 1000 körül van a mo-i szcik száma, a net tele van őket kritizáló anyagokkal (nagyon helyesen), szóval azért nem kéne világvégét károgni.

a legjobb út szerintem a humorral való küzdelem, önnön szánalmas és nevetséges mivoltukkal való szembesítésük.

harmatOSA 2008.04.17. 07:34:26

Gyz igazad van!
Több helyen leirtam én magam is ne tegyen jót aki álszent,de csak azért mert nem lehet drogmentes világ még nem kellene hagyni mindent úgy ahogy van.
Azok a civil kezdeményezések amik hasonló eszméket céloznak fele ekkora média figyelem se kiséri.Mondom több gyereket megkérdeztem , semmi scn re utaló tevékenység nem folyt a futás helyszínén.Mondjuk valóban nem kellene azokat lehúzni akik még hajlamosak tennivalamit a közösségért.
"Rongy Elek 2008.04.16. 23:03:22
A drogmentes világ igenlése szimpla idiotizmus. Egyszerűen nem lehetne benne élni. Nem folyna többé a bor, nem füstölne el a dohányt. Az ovikban nem lenne kakaó és teja, a patikák és a drogériák elhúzhatnának a holdra, és bizony nem lőhetne fel senki többé rakétát az égbe, csak úgy, a béke érdekébe."
Na ez a hozzáállás az idiotizmus,ne csináljunk semmit mert úgyse változtathatunk.
Már bocs , de szedek vitamint ha nem is lenkei félét, jó nekem aza másik magyar termék amin nincs 500% os haszon.Nem dohányzom , sőt a cégem területén is tilos a dohányzás. Probálok megtenni mindent hogy a közvetlen, és közvetett környezetem maradjon egészséges.

"Telnek, múlnak az évek, futnak a fiatalok, a polip típusú politikusok és a médiagenyók teszik a dolgukat, a szcientológusok pedig szépen rámutatnak a társadalmi problémákra, majd egyszerű megoldásokat kínálnak a bajok orvoslására."
ELEK HA HAGYOD MAGAD MEG IS ÉRDEMLED, SZABAD AKARAT És TETTEK .Tegye mindenki amit jónak lát,csak tegye.A birkáké a belenyugvás meg a kész válaszok, az életben a felnőtt attól felnőtt hogy szembenéz és megoldja a problémáit.
NEM KELL MINDENT ÚGY HAGYNI AHOGY TALÁLTUK LEHET JOBBITANI , DE HA NEMT ESZEL SEMMIT AKIK CSINÁLJÁK LEGALÁBB AZOKAT HAGYD DOLGOZNI.

Bibircsók 2008.04.17. 07:37:12

Rongy Elek: nagyon jól vezetted végig a folyamatot, tényleg efelé tartunk, a folyamat már évek óta tart és még fog is, bár a korrektség jegyében azért tegyük hozzá, nem biztos, hogy elsősorban a szci egyház fog ebből hasznot húzni - nyilván ők is le fogják hasítani a maguk szeletét -; a gondolkodásra kevésbé hajlamos, éppen ezért könnyebben irányítható tömeg a politikának is kedves. Mennyivel könnyebb így irányítani egy szavazóbázist: bedobunk egy-két hangzatos igét, aztán uccu neki (oldaltól függetlenül).

gyz: talán tényleg konstans az agymosottsági szint, bár nekem az a benyomásom, mintha az utóbbi x évben az arányok kicsit eltolódtak volna...

Visszakanyarodva az eredeti témához, a drogprobléma okozat, inkább az ok(ok)ig kéne leásni, ez viszont messzire visz.
Az ajtóban álldogáló szcivel az a bajom, hogyha kinyitom résnyire az ajtót, beteheti a lábát és nem biztos, hogy többé ki tudom teljesen zárni.

Amúgy mindenkinek jó reggelt! :)

R2D2 2008.04.17. 08:16:14

A szcientologiát el lehet ítélni. A baj ott kezdődik, amikor bizonyos dolgokat összemosnak vele. Lassan ott tartunk, hogy aki drogmentes martotn támogat az szcientológus.
Aki vitamint szed = szcientologus. Azért legyen eszetek. Ez már nagyon demagóg duma.
Különböző fórumokat olvasgatva, az a véleményem, hogy - pl. a vitaminoknál maradva - nem kevesen vannak olyanok, akik sosem szednének vitamint nagyobb mennyiségben, mert a szcientologusok is ezt teszik. Az meg, hogy ráadásul még egy szcientologustól is vegyék meg, mindennek a teteje. Ez csak a szűklátókötűségüket bizonyítja, hiszen a vitaminok (nagyobb adagban való) szükségességéről nem is tudnak, egy anti szci oldalon olvastak róla először. Szerintetek meglepődnének, ha egy nem szci professzor is ezt mondaná??

sz.csabii 2008.04.17. 08:46:09

harmatosa

A szci egy csomó gyógyszert is drognak tart.

r2d2

Ott még nem járunk és nem is akarunk. Egyébként a túlzott vitamin bevitel lehet káros is az egészségre, egyes vitaminok esetében.

örge 2008.04.17. 09:03:35

harmatOSA, a drogmentes maratonon osztogatnak a tanároknak és a gyerekeknek szép kis küzeteket arról, hogy milyen csúnya dolog is a kábítószer, és ez mind szép és jó, de a végén ott van a honlap címe, amit olvasgatva további szci oldalakra keveredhet az ember, ezenkívül neveket, címeket gyűjtögetnek. Valaki egyszer írta ha jól emlékszem a remalmon, hogy az ismerőse gyereke ott volt egy ilyen futásons, megadta a nevét, címét, azóta kapják folyamatosan a kéretlen leveleket.

Rongy Elek 2008.04.17. 09:08:38

Ne legyetek vakok. A szcientológusok értékválasztásával nincs baj. Amit megfogalmaznak problémaként (drogprobléma, vitaminhiány, pszichiátriai visszaélések, kórházi szülések módja, stb.) az valóban probléma és sokszor úgy probléma ahogyan tálalják, vagy ahogyan a média tárgyalja. A trükk mindig a megoldásban van. A megoldás mindig valamilyen egyszerű faszság (vitamin túladagolás, ami egyébként már tudjuk, hogy lehet káros), vagy közös futás, vagy közös tanfolyamra járás és még sorolhatnám a közös megoldáskat. Az önálló gondolkodásra egyre kevésbé képes tömbtársadalom pedig ragyogó tekintettel üdvözli azokat akik tesznek valamit a gyermekeink szebb jövőjéért.
A drogproblémát a szcientológusok nem kezelik, hanem körbefutják és misztifikálják, hogy legyen mit felmutatni a zombiknak, akik mindent üdvözölnek ami a látszatproblémára látszatmegoldás.
Drogprobléma márpedig nincs. Legalábbis abban a formában nincs, ahogy a szcientológusok tárgyalják. Aki drogháborút hirdet, az hasznot akar húzni a tájékozatlanságból és félelemből.

ThufirHawat 2008.04.17. 09:09:59

Kicsit túlreagáljátok az scn súlyát, jelentőségét. Ezek senkik, gyengék, jelentéktelenek. A támogatóik is csak a kisember perspektívájából jelentősek, valójában nullák ők is.
Nem kell itt világvégét félni... Vagyis nem miattuk. A legrosszabb amit elérhetnek, hogy tönkretesznek még pár családot és életutat, de össz társadalmi szinten sosem lesznek veszélyesek.
A legjobb amit tehetünk, hogy a térünket csapkodva nevetünk a hüjeségeiken.

ThufirHawat 2008.04.17. 09:11:29

Amúgy minden scn nőnek ilyen nagy a melle? Xenu áldja meg őket érte.

Grege 2008.04.17. 09:13:31

"pszichiátriai visszaélések" -nahát, a pszichiátriai visszaélések, mint általános jelenség az hazugság. a pszihológusok támadásáról nem is beszélve, kamuznak ezek bármit, ha sikert remélnek tőle

langi 2008.04.17. 11:52:26

Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Drogmentes Maraton hogyan tart vissza fiatalokat a drogoktól?
Az lenne a cél, hogy ki se próbálják. Nem? Az majd visszatartja, hogy a tanár kihajtja az utcára futni, esetleg kap prospektust leírásokkal? Én is láttam anno fekete tüdőt prospektusban, mégis cigizek. Nem látom a módszer lényegét. Figyelem felhívás szülőknek, tanároknak? Vagy mi?

gyz 2008.04.17. 12:17:39

"Figyelem felhívás szülőknek, tanároknak? Vagy mi?"

Figyelemfelhívás a szcire.

egyébként az általad felvetettek minden ilyen kampámyra igazak.

a gyereket a családja óvhatja meg a drogoktól, ha úgy neveli, felelősségteljesen, normál légkörben.
Szvsz ez az egyetlen üdvözítő módszer, és sajnos ez sem 100%-os.

langi 2008.04.17. 15:52:05

Akkor valahol a Drogmentes Maraton csak egy felesleges kirakat akció? Én annak látom. Szombathelyen középiskolás diákok járnak ált. isk-ba, és korosztálynak megfelelő formában tartanak osztályoknak foglalkozást. Nem látványos. Nincs országos marketingje. De talán a gyerekek jobban elfogadnak információt egy velük kb. egykorútól. Tanár nincs jelen. Ebben én több fantáziát látok.

Neduddgi 2008.04.17. 15:57:05

"Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Drogmentes Maraton hogyan tart vissza fiatalokat a drogoktól?"

Nem a futás és nem is a prospektusok, hanem elvileg az eskü része az, amelyik visszatartó erővel rendelkezik. A résztvevők általában nem tinédzserek, hanem annál fiatalabb gyerekek, így ők még a drogkarrierjük előtt vannak. Ha pedig sok iskolatársával együtt, nyilvánosan és ünnepélyesen megesküszik, hogy nem lesz drogos és másokat is megpróbál attól visszatartani, akkor az elérheti a kívánt hatást. Elvégre egy "Drogmentes Kapitány" mégse füvezhet...

langi 2008.04.17. 16:17:16

Neduddgi
Beszéltél Te már 12-15 éves gyerekkel? Elmennek futni, mert muszály. Tanárnéni mondta. És? Addig sem tanítás van. Ugyan már! Ez csak felnőtteknek szóló bohóckodás a jobb társadalmi megítélés miatt. Szerinted gyereket érdekli Schmitt Pál? Azt sem tudja ki az.
Vagy csak vicc volt?

gyz 2008.04.17. 16:45:56

ez kb. olyan, mint amikor a tornatanárok kihajtanak minél több tanulót a nagy futóeseményekre. Múltkor valami spéci női tömegrendezvénybe ütköztem a Margitszigeten futás közben: végeláthatatlan tömeg, lányok-asszonyok egyenpólóban, a végén pár kamaszlány sétálgatott cigizve :-)

csipinymous 2008.04.17. 19:22:10

Iden nem Veszprembe megyek. Egy masik varosban fogok panikot kelteni a szcientologusok kozott.
Tavaj vegig kerdezgettem a tanarokat es az igazgatokat. Egye, igazgato no tudta, mert maga is szcientologus. Az osszes diaknak kotelezo volt resztvennie a maratonon.
A gyerekek kozol egyik sem tudta, hogy mi a fene ez.
Levelek? ;-))) Hm,... ;-)))))

tarkeddli 2008.04.17. 19:59:04

Pete Doherty is indul a drogmentes maratonon, és ő is leteszi a kapitányi esküt!!!:DDD
velvet.hu/blogok/gumicukor/2008/03/28/pete_doherty_a_szcientologiaval_kacerkodik

Tamás 2008.04.18. 07:30:12

"Amíg a drog a világ 3. legnagyobb üzletágának számít, mindig lesznek olyanok, akik különböző módokon megpróbálják negatív színben feltűntetni Magyarország legnagyobb drogellenes programját. (tehát aki támadja őket, az drogdealer, értem! - Reformer)"

Hát kedves Reformer. Ez egy igen elmés következtetés volt. Gratulálok hozzá. A cikk pont azt mondta, amit mondott, Te meg kifordítottad. Senki azt nem állította, amit Te itt kommentként leírtál. Kicsit már be lehet állva a fejed a sci ellenességtől. Tessék világosan gondolkodni!!!!

Bibircsók 2008.04.18. 10:06:18

Tamás: Reformernek annyiban igaza van, hogy a szcik sokszor sugallják a Rákosi-féle "aki nem velünk, az ellenünk van" gondolatot, így nyugodtan le lehet vonni a drogdealeres következtetést.

gyz 2008.04.18. 11:51:23

Tamás,

sajnos Reformer közbevetése tökéletesen logikus.

A mondat ugyanis azt sugallja, hogy azért támadják a drogmentes maratont, mert jó üzlet a drogkereskedelem:

"amíg ilyen nagy üzlet, addig támadják" - ebből az következik, hogy ha nem lenne üzlet a drog, akkor nem támadnák a maratont, ergo azok támadják, akik a drogüzletben érdekeltek.

nem kell álszentnek lenni, pont az van oda írva és pont úgy, amit és ahogy sugallni akartak vele.

Neduddgi 2008.04.19. 10:12:22

Azért tulajdonképpen csak elszólja magát:
Egyrészről ezt a diplomatikusan semmitmondó választ adja arra a kérdésre, hogy mit szól a szcn negatív megítéléséhez: "Ahhoz, hogy erre a kérdésre érdemben válaszoljak, többet kellene tudnom róluk." Ez a standard, politikailag korrekt válasz.

Ugyanakkor szintén tőle: [a drogmegelőzéshez] "...akár még az ördöggel is cimborálni kell" illetve "... sem lehet eléggé körültekintő az ember".

Értitek, ugye? :o)

(Kis logikai bukfenc, hogy ha már "akár az ördöggel is", akkor mi a fenének kéne körültekintőnek lenni? Vagy netán ez még rosszabb az ördögnél is? Akkor meg mégis van véleménye?)

Rongy Elek 2008.04.19. 12:49:43

Gondoltam, hogy valami hasonló faszságot fog nyilatkozni Pál, főleg, hogy a Viktor nevű cimborája évekkel ezelőtt azt mondta, hogy aki drogokkal él azaz ördöggel cimborál, ami egyszerűen nem tűrhető. Vagy a Schmitt pál cimborája lehet az ördög, csak a drogosé nem? Dehiszen az ördögnek cimborája az a drogos is, aki ellen a Schmitt szövetkezne az ördöggel. De hát az ördög miért árulná el a drogos cimbijét a Schmittnek? A Schmitt közelebb áll az ördög szívéhez, mint a drogos? Ha az ördög elárulja a drogos cimbijét a Schmittnek, akkor az azt jelenti, hogy a Schmittet jobban szereti, vagy a Schmitt többet tud adni neki, mint a drogos. Dehát akkor a Schmitt és az ördög elég jó cimbik lehetnek. Vagy nagyon jó üzletet kötöttek.

harmatOSA 2008.04.26. 21:40:23

Leander:)
a LINKED FÉL MILLÁMBA FÁJ, DE KÖSZ... ÉRDEKES TAPASZTALAT VOLT ÉS... TANULSÁGOS.NAGYON IS...

Leander 2008.04.26. 23:02:50

tyű,mitől fájt félmilládba?:)

harmatOSA 2008.04.27. 14:59:50

Menj a linkre:) valamit tennem kellett ....és a drogmentes nem keresett meg :))))), így én kerestem egy helyi szervezet amit kicsit megtámogattam.Ja és most jöttem rá fingom nem volt a témráról , most azért kicsit több .( drogmegelőzés)

greensheep · http://greensheep.hu 2009.03.17. 13:35:39

www.greensheep.hu

Kedves drogellenes, drogpárti és pártatlan olvasok es hozzaszolok!

Egy civil kezdemenyezes keretein belul megnyiottuk informacios es vitaportalunkat, ahol egy kulturalt, ervek alapjan mukodo konszenzusra kesz tarsasagot szeretnenk osszehozni, akik egyutt, egymas gondolatait kiegeszitve kepesek eloremutatoan allast foglalni a drogok kerdeseben.

Szeretettel varunk mindenkit aki ugy erzi tajekozodna, illetve iranyokat mutatna. Nagy szuksegunk lenne az intelligensen, indulatoktol es tevhitektol mentesen megnyilvanulni kepes ellenpartiakra, hogy vegre tiszta kepet kaphassunk a gondolkodasuk es hozzaallasuk mikentjerol.

A greensheep.hu minden kedves temaban erdekelt (es egyeb) olvasot/hozzaszolot szivesen lat a hasabjain.

www.greensheep.hu
süti beállítások módosítása