Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Desztinésön: Bukarest (ja nem, Budapest)

2023. május 23. - Reformer

A szcientológusok amerikai tévécsatornája, a Scientology TV Imázsfilmet készített a magyar szcientológusokról és a budapesti orgról.

Itt lehet megnézni,

aki szcientológia oldalakra mer merészkedni. (Már szedettek le olyan blogjegyezést, amelybe be volt ágyazva videó onnan, szóval ettől eltekintek most.)

Vissza a múltba

A szcientológiában elég sok szempontból megállt az idő a '80-as évek közepén, amikor meghalt Hubbard és vele együtt sírba szállt a szcientológia anyagok megváltoztathatóságának lehetősége. Eme alkotás forgatókönyvírói is vagy a '80-as évekből jöttek időgéppel, vagy azóta itt vannak és ugyanazzal a mentalitással dolgoznak, mert persze sikerült az összes turisztikai sztereotípiát ellőni kedves hazánkról.

Miklovicz Attila, a magyar szcientológia szóvivője az egyik prominens arc a videóban, és vele mondatták ki, hogy aki idejön, az fogyni biztosan nem fog:

0.jpg

-

Tartalmi elemek

Maga a tartalom teljesen semmitmondó, fent említett gyengébb országimázs-filmekből átvett kliséken kívül a szokásos szcientológia-dicsőítésen kívül semmi különösebb újdonság nem hangzik el. 

Pár dolgok emelnék ki:

1. Közelkép a 2016-os megnyitóról

Most először láttam közeli képet arról, hogy ki volt Miscavige-dzsel a színpadon a 2016-os megnyitóünnepségen, íme:

2.jpg

2. A celebfelhozatal (vagy inkább annak hiánya)

Összesen kettő többé-kevésbé híres embert sikerült felvonultatni. A bonyodalmak elkerülése végett "Vörös veréb" Kincső és "Édes nagyik" Ferenc tette tiszteletét a műsorban. Ha ennél nagyobb nevek nincsenek, az valahol jó hír.

3. Szövetségesek

A végén "a más civilekkel is együtt dolgozunk" blokkban ők vállalták arccal ezt a dolgot:

Dr. Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke:

3.jpg

 

És Szomolányi Tímea, a Tündérpakk Alapítvány egyik alapítója és elnöke:

4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1418130806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása