Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hubbard második felesége

2023. április 02. - Reformer
Bevezetés a szcientológia etikába - a szcientológia alapítója életének egy korai szakasza, amikor lelépett üzlettársa pénzével és feleségével (aki persze aztán egy másikra cserélt).
A teljes cikk itt olvasható:
---
A releváns idézet:
... találkozott a szcientológia későbbi alapítójával, L. Ron Hubbarddal, aki 1945-ben átmenetileg beköltözött az Agape Páholyba.

Hubbard hamarosan összeszűrte a levet Sarával [a rakétatudós Jack Parsons, a cikk alanyának felesége - a szerk.], és rábeszélték Parsonst egy közös cég, az Allied Enterprises alapítására. Parsons ebbe beletette minden pénzét, több mint húszezer dollárt. A pénz nagy részével aztán két üzlettársa lelépett, Hubbard és Sara ugyanis titokban világkörüli utat terveztek együtt. Parsons egy floridai kikötőben érte utol őket, de csak 2900 dollárt kapott vissza tőlük, Sara pedig megfenyegette, hogy ha tovább erősködik, bepereli, és azt fogja állítani, hogy megerőszakolta, amikor ő 17 éves volt. A páros így szállt ki Parsons életéből, és Sara később Hubbard második felesége lett (amíg 1952-ben le nem cserélte a harmadikra).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5918092580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása