Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"A szcientológia egy gyomnövény, amit fának akarnak eladni"

Hírösszefoglaló az utóbbi idők eseményeiből

2023. január 09. - Reformer

Nagy dolgok nem történtek az utóbbi időben, de egy rövid összefoglalót megérnek a kisebb jelentőségű események.

Tom Cruise és a szcientológia, 223512.  és 223513. cikk

Tom Cruise ezeket parancsolta meg Katie Holmesnak a válásuk után: szigorú szabályokat kellett betartania

Idézet:

nem nyilatkozhat sem róla [Tom Cruise], sem a szcientológiáról, illetve a válást követő öt évben nem randizhatott senkivel sem nyilvánosan - árulta el a lapnak egy bennfentes... Katie annyira el akart válni, hogy beleegyezett a feltételekbe, kapott 4,8 millió dollár gyerektartást, plusz további 5 millió dollárt, ami őt illette meg.

„Nem hiszem, hogy szeret bárkit is” – Tom Cruise ezért szakított meg minden kapcsolatot lányával, Surival

Idézet:

Katie tudatosan „mentette ki” lányát és önmagát a szerinte manipulatív, elnyomó és kifejezetten veszélyes egyházból. Tom viszont maradt, és teljesen eltűnt volt szerettei életéből, mivel vallása szerint még a családtagokkal is meg kell szakítani a kapcsolatot, ha ők nem szcientológusok.

 

Melyik vallás a legértelmetlenebb?
(tette fel valaki a gyakorikerdesek.hu-n)

1_17.jpg

 

A holokauszt megemlékezésekből sem maradhatnak ki (náluk ezért IS a pszichiáterek felelősek)

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány [róluk bővebben ittharmadik alkalommal szervez emlékestet a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

 

Szcientológia a szürke zónában

A Szürke Zóna podcast-csatorna 3 hete a szcientológiával foglalkozott. Ez egy közel két és fél órás beszélgetés volt, amelyet bevallom őszintén nem hallgattam meg; akit érdekel, itt találja:

 

Amerikai bírósági ügyek

-

A Danny Masterson-ügy: röviden ez arról szólt, hogy bíróság elé állították nemi erőszak vádjával, ugyanis három nő azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta őket, illetve az is elhangzott, hogy az ügyeik kivizsgálását a szcientológia egyházának segítségével szándékosan hátráltatta. 

Tömör összefoglaló angolul itt a New York Times cikkében, a lényeg: az esküdtszék nem tudott egységes álláspontra jutni, ezért a bírónő 2022. november 30-án megszüntette a peres eljárást (ez az ún. mistrial). A lap szerint a büntetőeljárást indító Los Angeles-i ügyészség nem adta fel, gondolkodnak a következő lépéseken.

-

Májusban hírt adtunk arról, hogy hárman perlik a szcientológia egyházat gyermekmunka és gyermekkereskedelem miatt. Az ügyvédjeik nagyon szeretnék tanúként beidéztetni David Miscavige-t, a szcientológia egyház admirális generális pápáját.

2_12.jpgDavid Miscavige - a kép NEM photoshop, egy szcientológus kiadványból származik

Az a helyzet ahogy a The Independent is írja: hónapok óta nem sikerül neki átadni az idézést. A Los Angeles-i és clearwateri központokban próbálkoztak, a biztonsági őrökig jutottak, aki persze nem tudták, hogy hol lakik vagy dolgozik Miscavige. Már az egyház hivatalos Instagram-fiókját megkeresve is próbálkoztak a rejtőzködő nagyfőnök felkutatásával, mindhiába.

Tony Ortega is írt erről a sajátos jelenségről blogján: ha Los Angelesben perelik be, akkor Floridában él, ha Floridában perelik be, akkor Los Angelesben él.

Ebből a TikTok videóból pedig kiderül, hogy magándetektívvel is kerestették és 27 alkalommal próbálták eljuttatni hozzá az idézést:

@itzjoshuajake Scientology Leader On the Run from Human Trafficking allegations�� #scientology #davidmiscavige #arrested ♬ Paris - Else

 

"Azokról a könyvekről, amelyek 2022-ben a legjobban tetszettek" - Moha bácsi blogja

Idézet a blogbejegyzésből:

*

dudas_az_en_szcientologiai_sztorim.jpg  Dudás Diána:  
  Az én szcientológia sztorim (Egy volt szcientológus igaz története)  

Itt is pontosan arról van szó, amit a cím takar: egy bizonytalan ember biztos pontot keres, és úgy gondolja, a szcientológiában meg is találta. Aztán ahogyan egyre mélyebbre merül az L. Ron Hubbard által alapított, s hosszú évekig az ő instrukciói által működtetett szervezet tagjaként a tanításban, úgy válik egyre inkább függőbbé, s úgy záródnak le előtte a visszaút lehetőségei. 

Ahogy telik az idő, Diánának úgy fogy a pénze, s úgy lesz egyre világosabb a számára, hogy valami nagyon visszataszító dologba keveredett. 

A könyv olvastatja magát, és ahogyan mondani szokták, ha csak a fele igaz, már akkor köztörvényes bűnei vannak ennek az egyháznak. 

*

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1118022468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása