Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ahol a munkatársak elbocsátása is a pénzről szól

2020. december 30. - Reformer

A múltkori két dokumentumon felül eljutott hozzánk az alkalmatlan munkatársak elbocsátásakor használt "továbbítólap" is, amely részletezi és pontosítja ezt az üzleti folyamatot. (Bár fogadjunk, ha rákérdez valami hatóság, akkor ez is valami szent vallási rituálé lesz egyből.)

Íme:

img146.jpg

img147.jpg

Kiemeltem pár részt pirossal:

1. Az egész lépéssorozatból összesen 1 mondat szolgálja az alany lelki egészségét, az összes többi az "egyház" érdekeit érvényesíti. Megható ez az empátia igazán... az is csak annyiból áll, hogy közli vele a "káplán" elnevezésű tisztviselő a kirúgás tényét, és kezeli az ARK-töréseit (azaz a problémáit, zaklatottságát, felháborodást stb.). Ennyi. "Kezelje". Így ködösen.

2. Amikor viszont pénzt be kell behajtani az elbocsátott delikvenstől, akkor teljesen konkrét nyelvezetre vált az űrlap.

a. (Megjegyzés: a "kormányzati" Vodafone előfizetés az valójában csak egy céges flottás telefon.) Az elmaradt telefonszámlát MOST (csupa nagybetűvel) be kell vasalni az illetőtől, ez abszolút halaszthatatlan nyilván, ki kell hangsúlyozni (pénzről van szó elvégre!).

b. Aztán jön a pénzügy később, ahol kiszámlázzák neki az összes munkatársként kapott "ingyenes" szolgáltatást - de ez nem elég, ki is kell dolgoztatni vele, hogy fizeti ki a pénzt, amivel hirtelen elkezdett tartozni az egyháznak. Nem sok ideje marad szomorkodni amiatt, hogy kirúgták, rögtön kap egy súlyosabb problémát.

3. A végén jön az utolsó belerúgás a távozó emberünkbe: a megértő és szeretettől átitatt egyház leíratja vele az ártó tetteit, hiszen Hubbard tanításai szerint biztosan ő tehet arról is, hogy alkalmatlan munkatársnak.

Szóval mit kap útravalóként a szcientológia "egyháztól"?

Egy kifizetendő számlát és azt, hogy ez mind az ő hibája volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7616364404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása