Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Lassan halad a bolygó Clearré tétele

2020. március 02. - Reformer

Büszkén posztolta pár nappal ezelőtt az egyik új magyar Clear (László) a státus eléréséért járó karkötőt, amelyen szerepel a sorszáma is.

Íme:

clear_1.jpg

Ezt a számot az egyház fennállása óta vezetik, és mindenki benne van, aki valaha Clear lett - azok is, akik már meghaltak vagy kiléptek a szcientológiából. Tehát ennek a 73.000 ember jó esetben a fele aktív szcientológus talán...

De számoljunk a 73.000-rel.

Pár számadat

A Föld lakossága jelenleg 7,8 milliárd.

Minden egyes nap kb. 350.000 gyerek születik a bolygón, ami a Clearek 70 év alatt létrehozott összlétszámának kb. ötszöröse.

2001-ben, szcientológus koromban kb. 55.000 Clear volt a bolygón. Azóta eltelt 19 év és 18000-rel lettek többen. Évente 1000 ember. Az egész világon.

 

A szcientológia szervezési módszerének valódi értéke

Ha legközelebb szcientológusoktól kérünk üzleti tanácsot, jussunk eszünkbe: a szcientológia egyház az 1970-es évek vége óta kb. ugyanannyi komolyabb méretű szervezettel rendelkezik a világon ("orgok"). Ezekből van 150-160. Azóta ugyan nyílt pár új, de kb. ugyanannyit be is zártak, és a meglévők egy részének új épületet vettek (ez adja a terjeszkedés látszatát). De Magyarországon például egyetlen egy "org" van több mint 20 éve. Ezt a sehová nem jutást és a 73.000 Cleart a saját fejlesztésű "Hubbard Menedzsment Rendszerrel" sikerült összehozni az '50-es évek óta.

Mindeközben például a Toyota a saját fejlesztésű Toyota Termelési Rendszerrel az '50-es évek óta egy kis japán cégből a világ legnagyobb autógyártójává vált.

A Microsoft, az IBM és az Apple ennél kevesebb idő gyökeresen átalakították a mindennapi életünket, és akkor a Google, a Facebook vagy az Amazon még meg se lett említve.

Szoktak azzal érvelni a szcientológia mellett, hogy ha csalás lenne, soha nem jutottak volna el idáig, és már rég összeomlott volna. 

Gondolkozzunk el azért azon a számokat és az összehasonlító adatokat nézve, hogy egész pontosan hova jutottak el.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4415500690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása