Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Megváltás havi előfizetési díjért

2020. február 24. - Reformer

A szcientológia Hubbard halála óta elvileg változatlan módon működik. Csak ő írhatná át a szabályokat, de David Miscavige, az "egyház" jelenlegi vezetője megtalálja a módját, hogy hogyan lehet ezt a problémát "okosban" megoldani. Időnként felfedezgetnek "elveszettnek hitt" Hubbard-írásokat, esetleg csendben átírogatják a már kínossá vált okosságokat.

Egy területen azonban teljesen szabadjára van engedve a kreativitás - ez pedig nem meglepő módon az adománygyűjtésnek nevezett pénzharácsolás.

Hubbard még 1972-ben kiadta az ukázt, hogy mi a legfontosabb teendő:

"KERESS PÉNZT. KERESS MÉG TÖBB PÉNZT. ÉRD EL, HOGY MÁSOK IS ÚGY DOLGOZZANAK, HOGY PÉNZT KERESSENEK."

- L. Ron Hubbard, BEVÉTELI ÁRAMLÁSOK ÉS FORRÁSOK PÉNZKEZELÉSI ALAPELVEK, 1972. MÁRCIUS 9-i irányelvi levél

Szellemi szabadság havidíjért?

A legújabb ötlet a rendszeres havi díj perkálása az egyháznak. Ez persze nem váltja a szcientológusok feneketlen perselyébe dobálandó nagyobb eseti összegeket (éves tagság, élethossziglani tagság, adományok épületvásárlásra, Drogmentes Maratonra stb., promóciós kampányokra, könyvtári könyvadományozásra, pszichiáterzaklatásra stb.), hanem azokon felül van!

Természetesen itt is vannak adományozási szintek, amelyekért egyfajta negatív bankkártyaként működő kártyák járnak: havonta elvisznek egy fix összeget.

1. A legalja a kék kártya, ezért havi 10 és 250 dollár (kb. 3000 - 78000 Ft) közötti összeget kell  csengetni. Ilyen az, amikor a szcientológusok még az apróért is lehajolnak.

iasblue-1.png

 

2. Az arany kártya tulajdonosainak havi 251-500 dollárral (78000 Ft - 156000 Ft) lesz könnyebb dolga azzal a problémával, hogy mire költsék a fizetésüket...

iasgold-1.png

 

3. A platina kártya kiváltásához már jobban zsebbe kell nyúlni - 500 és 1000 dollár havi "adomány", azaz 156e - 312e közötti összeget betolásáért cserébe lehet ezzel villogni.

iasplat-1.png

 

4. Az igazi nagymenők azonban a fekete kártyát választják, itt már minimum 5000 dollárt, azaz kb 1,5 millió forintot kell havonta eltapsolni erre a nemesnek mondott célra.

iasblack-1-1.png

Valamennyire azért önironikus ez (biztos nem szándékosan mondjuk) - igen komoly sötétség kell honoljon valakinek a fejében, hogy ennyi pénzt költsön el havonta teljesen értelmetlenül...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9815490192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása