Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vallási identitás nélkül egyház

2019. december 02. - Reformer

A legújabb rendezvényük szórólapja láttán azért elgondolkodik az ember – tulajdonképpen miért ünnep náluk a karácsony? A szcientológia tanításainak nem sok köze van a kereszténységhez, Jézus Krisztust nem nagyon említi Hubbard (csak párszor, akkor is eléggé negatív kontextusban), az Istenre adott meghatározásuk pedig valamiféle ködös, a kívülállók számára értelmezhetetlen fejtegetés az élet nyolc hajtóerejéről.

78421723_2852562171462776_933906317431537664_o.jpg

A másik: ha leszednénk a szcientológia egyház feliratot, szerintem 10-ből 10-en azt tippelnék, hogy ez valami pláza vagy talán egy játszóház vevőcsalogató programja lehet.

Jobb agyféltekés rajzolás, koncert, fotózás a Mikulással, gyerekdiszkó, papírhajtogatás… Tipikus vallási tevékenységek ezek, igaz?

Az ingyenességről pedig Rejtő Jenőt idézném „A három testőr Afrikában” című alapműből:

Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4615334838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása