Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb öngól a tévhitoszlatás során

2019. augusztus 21. - Reformer

A szcientológia egyház szóvivője blogján újabb kísérletet tett a Drogmentes Maraton szerepének tisztázására 

Ezt írta:

- Drogmentes maraton: miközben az egész országban drogfelvilágosító munkát végeznek, nem térítenek, nem terjesztenek vallásos elveket, nem toboroznak híveket. Néhány hazugságon alapuló sajtóhír próbálta ennek ellenkezőjét sulykolni, de soha nem tettek ilyet. Ezt nem csak mi mondjuk, de az összes iskola is, ahol 16 alatt megfordultunk.

Ha jól értem, akkor ismét csak a sajtó csúsztat.

Szeretném Lange úr figyelmébe ajánlani ezt a lassan 9 éves blogbejegyzésem, amit most a friss próbálkozás miatt újra leközlök:

A blog egy ismeretlen olvasója küldte el nekem a Drogmentes Magyarországért Maratonok "forrásleveleit", melyekben a mozgalom alapítója, Kunfalvy Ákos összefoglalja annak legfontosabb irányelveit.

Innen tölthető le PDF-ben az egész: Drogmentes Maraton Forráslevelek.

A pikánsabb részleteket kigyűjtöttem (kiemelések tőlem):

A kezdetek

 

2002-ben, alapvetően engem az Clear ország érdekelt. És itt a Clear Magyarországra gondolok. Ott, akkor, az Emberjogi Maraton, 2001-ban, Svájc hegyeiben, mintha Ron szólt volna hozzám, és azt mondta volna, hogy csináld meg fiam. És lehet, hogy tényleg leszólt hozzám. Nem tudom, de azt tudom, hogy a Drogmentes Magyarországért Maraton, mint projekt, ezzel a céllal és szándékkal lett kitalálva és lett elindítva általam. Akkor, ahhoz, hogy valaha legyen egy Clear országunk a DMM volt a következő lépés. Ezt így gondoltam.

Nem ejtünk foglyokat

 

Az én szívemhez a társadalom és az ország vezetőinek a tájékoztatása és a Szcientológia bemutatása az, ami közel áll. Ennek része az SP-k [Suppressive Person, elnyomó, szcientológiaellenes személy - a szerk.] elleni kemény harc, amiben nincs kegyelem: támadás, támadás, nagyon kemény elpusztítása a gonosznak.

 

Az elsődleges cél

A Drogmentes Magyarországért Maraton azért jött létre, hogy mindig megfelelő gradiensen és tónuson, kellően jól, és széles körben kommunikálni tudja az egész országnak LRH kiváló termékeit, munkásságát és a Szcientológia egyedülállóan működőképes technológiáját

...

 

A Drogmentes Magyarországért Maratonok jelenlegi célja:
1. Elérni, hogy az általános társadalmi kép a Szcientológiáról pozitív legyen

....

A sajtó kezelése

 

Soha ne egyezz bele, hogy ha azt mondják, hogy a Szcientológiát nem ejtheted ki a szádon az interjú alatt. Akkor sajnos nincs interjú. Ez az elején lehet, hogy nem tűnik sikeresnek, de hosszú távon ez az egyetlen út. Kérd a felettest, vagy írj nyílt levelet! Soha ne hagyd elnyomni a Szcientológiát. Legyél magas tónusú ezzel kapcsolatban! Nem a csík húzza a repülőt!

Volt olyan, amikor megszegtük a fenti meggyőződésemet, mert pillanatnyilag úgy tűnt, hogy jó ötlet. Aztán beláttam, hogy nem jó ötlet semmilyen megalázkodás és semmi olyan, ami erősíti azt, hogy mi el vagyunk nyomva! Legyen benne a Szcientológia szó a cikkben, hiszen ez a fő célunk fő tevékenysége! Ha csak drogmentes szervezet lennénk, akkor nem lenne nagy baj, de a DMM nem ezt az utat járja.

Mi nem fogunk könyörögni. Mi hozzuk a megoldást, és még mi könyörögjünk? Nem hiszem, hogy ez helyes lenne!

„Áhá, nem említhetjük meg, hogy Szcientológia Önkéntes Lelkészek vagyunk? És miért nem? Beszélhetnék a főnökével? A tulajdonossal? Miért nem akar tudósítani az ország legnagyobb drogellenes rendezvényéről? Ha cigányok lennénk, tudósítana? És ha zsidók lennénk? Hallott már az emberi jogokról? Hallott már a diszkriminációról?”

Nem fogunk együttérezni

 

A Krisnások Karácsonykor ingyen levest osztanak a hajléktalanoknak. Ez reális, annyira, hogy benne is van minden karácsonykor a híradóban. Meg persze azért is benne vannak a tévében, mert nem ártanak a légynek se, azoknak se, akiket pedig bántani kellene, ha békét akarunk a Földön. De ez a téma nem ide tartozik. Az együttérzés is reális az embereknek, és az is, hogy támogassuk az elesetteket. De mi azért nem fogunk együtt érezni, mert ez reális a társadalomnak.

 

Már varrják a sárga csillagokat...

 

Egyik legkedvesebb VIP Szcientológus barátom az egyik legnagyobb országos kereskedelmi tévé csatorna hivatalos hangja volt. Ő mesélte, hogy a tévé vezetése ráállított egy embert, hogy szemmel tartsa őt.

Vicces nem! A veszélyes Szcientológus! Ha-ha! A Nemzetbiztonságiak már varrták a sárga csillagokat nekünk.

A végtermék:

 

Mi a Drogmentes Magyarországért Maratonok értékes végterméke?

Ha nagyon a lényegre akarnék térni, akkor ezt mondanám:

Egy emberi lény, aki jól érzi magát a Szcientológiával kapcsolatban.

 

...

Ha hasonlítani akarnám magunkat valamihez, akkor azt mondhatnám, hogy a Drogmentes Magyarországért Maraton a tájékoztató füzet a Szcientológiához. Minket dobnak be a postaládába, hogy kezeljük az emberek ilyen és olyan hozzáállását, azért hogy utána jöhessen a termékismertető is a postaládába, ahonnan már nyugodt szívvel választ az illető.

 

 

Mit akarunk

Mi azt akarjuk, hogy egy bármikor is hatalomra kerülő politikus, vagy üzletember, vagy művész, vagy sportoló teljes, kimondott és publikált szeretetben legyen velünk! Ezt kell elérnünk. A többi az részlet, és másodrendű.

 

A befolyásszerzés menete

 

2002-ben is szinte ugyanaz volt az útiterv, mint 2005-ben, de előre senkit nem értesítettünk a települések részéről, csak elindultunk. 270 település várt ránk nem egészen 35 nap alatt. 

Jött az első város. Választottam magam mellé valakit, és megkerestük a polgármesteri hivatalt, meg a rendőrkapitányságot. És bekopogtunk!

Tone 40, tudod! Nincs kétséged, hogy sikerrel jársz!

- Csókolom, a Drogmentes Magyarországért Maraton megérkezett, a drogok ellen demonstrálva körbefutjuk az országot 35 napon át, beköszönnénk a polgármesterhez! - mindezt magyar lobogóval a kezemben, csillogó szemmel.

Szerinted a kis titkárnő mit mondott erre? Nagy mosollyal a tekintetében már állt is fel a székről:

- Erre tessék jönni! - és már mentünk is.

A polgármesternek előadtam ugyanezt! Boldogan fogadott. - Drogmentesség, hát persze, hogy egyetértek, nagyszerűnek tartom ezt a kezdeményezést! - amikor ezt kimondta, már nyitottam a szám:

- Örülök, hogy így gondolja, egyébiránt Szcientológia Önkéntes Lelkészek vagyunk, akik szerezik ezt a rendezvényt – akkor még rendezvény, később mozgalom – és volna itt egy Vándorkönyv, amit már annyian aláírtak többek között polgármesterek, lenne szíves beírásával igazolni, hogy érintettük az Önök települését is és egyetért egy drogmentes Magyarországgal? 

És tudod mi történt?

Az estek nagy százalékában a szemük se rezzent a Szcientológiára, a másik része nyelt egyet, amit észrevettem és rákérdeztem, hogy hallott-e már a Szcientológiáról. És akkor elmondta, hogy mit hallott és akkor azt kezeltük.

Volt például olyan rendőrkapitány, aki lelkesedett, csatlakozott a drogmentességhez, de látszott, hogy van valami, amit a bajsza alatt eltitkol és miután egy jó pár perce kellemesen elbeszélgettünk, egyszer csak hátradőlt a széken – látszott, hogy most felszabadult – és azt mondta: 

- És mondják már meg, mi az a Szcientológia valójában?

Ez az a kérdés, amiért a Drogmentes Magyarországért Maraton létezik és ez az a kérdés, amiért mindent megteszünk, hogy megkérdezzék!

Ez a kérdés az OK, amiért a Drogmentes Magyarországért Maraton létezik!

 

A sárga póló

Én még emlékszem arra az időre, amikor a 2002-ben, Dunaújvárosban találkoztam a helyi Vöröskereszt vezetőjével és nagyon elismerően nyilatkozott a megjelenésünkről, arról a stratégiai nézőpontról, ami megalkotta a sárga pólót, mint egyenruhát. Azt mondta a hölgy, hogy kiváló marketingeseink lehetnek, mert ez a sárga a lehető legjobb figyelem felkeltés, a lehető legjobb szín, ami kirí a tömegből, és ugyanakkor nem emlékeztet másra, esetleg a segítségre!

 

A maraton és az egyház

 

Miután Kunfalvy Ákos a Szcientológia céljainak hathatós előremozdításáért hozta létre a Drogmentes Magyarországért Maratonok koncepcióját és céljait, ezért Kunfalvy Ákos csak addig tekinthető a DMM alapítójának és csak addig viselheti ezt a posztot, amíg jóban van a Szcientológia Egyházzal és ezt a Szcientológia Egyház is megerősíti.

Ugyanez vonatkozik minden egyes vezetőre, aki a Drogmentes Magyarországért Maratonok szervezési tábláján ügyvezetői és titkári pozícióban van.

Ugyanez vonatkozik a Drogmentes Magyarországért Maratonok ügyvezető tanácsának tagjaira. 

Ugyanez vonatkozik mindenkire, aki hivatalosan munkatársa a Drogmentes Magyarországért Maratonok szervezetének és betölt egy posztot a szervezetben vagy az alapítványban.

Ákos, a történész

 

Magyarországon szenté avatták az egyik legnagyobb néppusztító zsarnokot, amiért a Német-római birodalom segítségével megölte bátyját, aki a trón tulajdonosa lett volna, és erővel, erőszakkal, halállal és vérrel, könyörtelenül bevezettette a kereszténységet, csak ezért, hogy pár évig király lehessen. Ez volt István irály. Ez volt a Magyarságnak az utolsó öndeterminált korszaka, azóta PTS az ország és mindig valaki másnak a füttyére táncolunk. Pardon.

Sok száz éven keresztül tartó, az Isten nevében vívott háborúk, és inkvizíciók, és a sok elbukott segítség nyújtás megint csak nem emelte az egyház szónak az értékét. Aztán amióta a heroinista Freud felnyitotta a szexualitás Pandora szelencéjét, azóta a vallásokkal együtt az egyház szó is kezdett egyre kevesebb affinitással járni.

Ekkor jött a Szcientológia Önkéntes Lelkész ötlet. A felső vezetés a mai napig nem érti szerintem, hogy mit keresnek a VM-ek az utakon futó pólóban, drogellenes szórólapokkal. De nem baj, a statisztikákat értik és ez a lényeg. Mert a statisztikák felfelé mennek.

"Add meg a királynak, ami a királyé"

 

Számos álmatlan éjszakát okozott ez nekem 2002-ben és 2003-ban a DMM másfél hónapja alatt, hiszen napra pontosan kellett tájékoztatnom a Szcientológia felső vezetést, pontosan az OSA-t, akik kihajtották belőlem, hogy az egész napos rohangászás után még éjszaka éjjelnappali Internet kávézót keressek, és megírjam, és összeszedjem a napi eseményeket, amikről jelentést kellett írnom. Nem volt olyan nap, amikor hajnali 1-2-3-4 óra előtt ágyba bújtam volna, az egész napos futás, PR látogatás és rendezvények után. 

Most elárulom magam azzal, ha azt mondom, hogy élveztem! Ezért nem mondom.

Meg kell oldani, hogy valakinek a posztja legyen, amely belefér a napi rutinba!

A jelentések az év minden hetére vonatkoznak, kivéve a Maraton időtartama, amikor napi jelentések vannak.

A címlista

Ez a címlista rendkívül értékes. Olyan telefonszámok és címek vannak benne, mint Székhelyi Józsefé, az Országos rendőrfőkapitányé, a Belügyminisztérium főorvosáé, politikusoké, az Olimpiai bajnokok mobilszámait és címét tartalmazza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8215018558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bgisi 2019.08.22. 09:04:47

www.dropbox.com/s/oiju0wilac79q7u/scn%20nonprofit.png?dl=0

Avagy, miért kell ennyire kihangsúlyozni a nonprofit státuszt egy "egyházi" szervezetnek?

eszpiii 2019.08.22. 12:41:13

" támadás, támadás, nagyon kemény elpusztítása a gonosznak"

Szegény Péter, nem irigyellek, mit fogsz te most kapni ezért... LOL

Gyaloghuszár 2019.08.22. 17:21:41

@eszpiii: Igen, ezen én is felröhögtem.
Nem csak így ímmel-ámmal pusztítják ám el a gonoszt. Nem csak úgy félgőzzel és unottan. Nem ám amolyan vasárnapi ebéd utáni álmossággal. Hetykén, lazán, hejjráérünkarramég-esen.
Nem.
Úgy mindenkinek menne.
Hanem keményen.
NAGYON keményen.
Támadás.
TÁMADÁÁÁÁS!
:-DDDDDD

Orbánviktor 2019.08.30. 07:35:29

Non profit = tuti nem fogsz profitálni belőle
süti beállítások módosítása