Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kaszát kapott a Wikipedia

2019. augusztus 06. - Reformer

kasza_4.jpg

Kasza Tamás önjelölt jedi mester most már saját kamu Forbes-címlap után igazi Wikipédia oldallal is rendelkezik (ami vélhetően ő maga írt meg).

Kasza Tamás - Wikipédia

Azért foglalkozok csak vele, mert sok hasonlóságot mutatott a szcientológiával az oldal - ígéretesnek tűnik addig, amíg a tényszerű elemeket közelebbről meg nem vizsgáljuk.

Az például már kissé pikáns, ha valaki a hivatalos életrajzában beleveszi, hogy meghívták az ajkai (!) és a budaörsi (!!) városi TV-be, sőt egyszer még a Dunakanyar Rádióban (!!!) is kapott megszólalási lehetőséget.

"Társadalmi szerepvállalás" gyanánt pedig felsorolja, hogy melyik szcientológia fedőszervezetekben váltott ki fizetős tagságokat. A díjak között szerepeltetett "humanitárius kitüntetést" és "patrónus státuszt" pármillió forint befizetése után adja ki az egyház. Itt is visszaköszön tehát az a szcientológus tévhit, hogy jótékonyság = pénzt adni a szcientológia egyháznak.

Hát nem. Az egyház saját zsebből fennállása óta egy fillért sem adott ki valódi jótékony célra (mert ellenkezik az alapvető tanításokkal, ld. Az empátia kiölése c. részt ebben a bejegyzésben). A tagjaikat szokták ugráltatni, ha reklámcélokból ilyen akciókra szükség van.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5514998192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpiii 2019.08.06. 20:17:49

Na mennyél már, ez kamu, nincs is benne, hogy Jedi-lovag...

Moria 2019.08.06. 20:34:46

Reklám a szcinek.

"1996-ben a müncheni szcientológia egyház akadémiáján hivatalos professzionális szótisztázói és tanfolyam-felügyelői végzettséget szerzett."

Hihetetlen...

free spirit 2019.08.07. 00:18:10

A helyében én nem reklámoznám a professzionális szótisztázói tanfolyamot. Ennek az eredménye lett a következő mondat by Mr. Jedi: "Kérj költsön, törd fel a banki betétet, vagy lopj össze ennyi pénzt, mert többet nem lesz ilyen AKCIÓ!". Aki nem tudja a különbséget a költsön és a kölcsön szavak között, az nagy szegénységi bizonyítvány. :D A befektetés nemigen térült meg. :D :D

anon 2019.08.08. 11:09:30

A wiki szócikkeit bárki szerkesztheti. Tegyetek be -forrásokkal alátámasztva- pár olyan infót erről a szerencsétlenről, amit titkolna, jó eséllyel nekiáll majd törölgetni és kitiltják. Törlésre is lehet jelölni a szócikket, mivel a cikk alanya nem jelentős személy. Be lehet tenni a hivatkozások közé ennek a blognak a bejegyzéseit is. A lehetőségek határtalanok, a jedi mester feltehetőleg nem gondolta végig, hogy ha feltölti egy mindenki által szabadon szerkeszthető felületre az önéletrajzát, akkor azt nem túdja utána csak úgy cenzúrázgatni...

atomic squirrel 2019.08.14. 20:19:19

Már törlésre jelölték a Wiki oldalt

anon 2019.08.22. 11:52:08

Hopp, már el is tűnt a wikipédiáról a cikk, azt hiszem a törlési megbeszélés és Lange vitalapja megérdemelne egy önálló blogposztot itt :) A wikin nincs helye a szcientológus propagandának, ez napi szinten figyelve van (amint látszik is: nem sok sót evett meg kasza cikke...) hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:T%C3%B6rl%C3%A9sre_javasolt_lapok/Kasza_Tam%C3%A1s

Gyaloghuszár 2019.08.22. 17:29:28

Virágot a virágnak....

waitforit

Kaszát a Tamásnak!
süti beállítások módosítása