Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb vallásközi pogácsázás holnap

2019. augusztus 05. - Reformer

Annyira semmi köze a szcientológia egyháznak az "Út a boldogsághoz" című könyvhöz, hogy az Út a boldogsághoz Alapítvány konferenciája a szcientológia egyház budapesti székházában lesz megrendezve.

Emlékszünk, mit írt László atya július 20-án?

[...] Út a boldogsághoz könyv anyagokról van szó, amely egyébként a szcientológia vallástól független erkölcsi útmutató, a szerzője L. Ron Hubbard, aki a szcientológia vallást is alapította.

A lényeg az, hogy az egyházi tevékenység látszatának fenntartása érdekében a toleranciáról (haha) tartott konferencia után most a barátságról fognak a római katolikus, református, muszlim és a hindu vallások (szokás szerint) meg nem nevezett képviselőivel beszélgetni a szcientológia egyház különleges ügyek irodájának vezetői.

Az esemény Facebook-oldala jelenleg 25 érdeklődő mellett 9 résztvevőt mutat, de szerintem ebben már az előadók is benne vannak.

Az érdekfeszítő témák közül ez a kettő rögtön szemet szúr:

Közel engedhetjük-e magunkhoz azokat, akik egészen máshogy gondolkodnak?
Gyengíti-e a hitünket, ha közel engedünk más vallásúakat magunkhoz?

Erről tudnának mesélni a szcientológusok (akik hermetikusan elzárják a tagságot minden kritikától; kapcsolatmegszakítást alkalmaznak még családon belül is, ha valakik bírálják az egyházat, nem engednek be külsősöket a nagyobb rendezvényekre stb.), de biztosan csak a szokásos hazug képmutatás lesz műsoron, az Út a boldogsághoz könyvből idézgetve.

A rendezvényre előzetes regisztrálni kell, és a megadott hivatkozásra kattintáskor megjelenő adatbiztonsági figyelmeztetés (igen, ennyi eszük van) tartalma azért mosolyra késztet:

biztonsag.jpg

Kíváncsian várom az izzadtságszagú sajtóközleményt, amit majd kiadnak, és a trükkös szögekből készített fotókat, amelyeken mindent megtesznek, hogy ne látszódjon, mennyire kevés résztvevő volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7914996246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása