Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vitéz László nekiront a médiának

2019. augusztus 01. - Reformer

don-quixote.jpg

Újabb blogot indított Lange László, melyben ezúttal a médiának ront neki, hadat üzenve a szerinte törvénytelen és etikátlan újságíróknak.

Itt található: https://szcientologia-media.blog.hu/

Remek taktikai érzékétől vezérelve már a beharangozóban előhúzza a nácikártyát:

Be kívánjuk mutatni az "üres címkézés"-t, ahol a szcientológiához tartozás ténye a "vádpont", valaki vallása a pellengérezés oka, pont úgy, ahogyan a nácik csinálták az 1930-as években a zsidó néppel. 

A szcientológiával kapcsolatos bejegyzések

1. Ír például az Átlátszó blogon megjelent információkról, melyek B. Zsolt és cége állami megbízásait ismertették (amelyekről a HVG lehozott egy sokkal részletesebb, konkrétumokkal teli cikket is, de azt valahogy elfelejti megemlíteni). Végig azon rugózik, hogy B. Zsolt nem felsővezető, hanem csak tagja az egyháznak és hogy csak később rakták ki az álláspontját. Ennek az egész ügynek pont nem ez a lényege (hanem az adatkezelési aggályok), de arról persze nem ír egy sort sem.

2. Előveszi a szentendrei iskolai DVD-osztási ügyet is. Mi a mondanivalója? Hosszasan kifejtett párhuzam a zsidóüldözéssel, majd jön a szokásos hazugság, hogy az Út a boldogsághoz könyvnek semmi köze a szcientológia valláshoz. Na persze - mindössze annyi, hogy a szcientológia egyház alapítója írta, a szcientológusok adományaiból terjesztik és a szcientológia egyház szerzetesei felügyelik közvetlenül a füzet terjesztésével megbízott fedőszerveket.

3. Dudás Diána Fókusz-interjújáról írt egy újabb bejegyzést.

Itt már dolgozhatott benne az ideg, mert csak ilyen elmés megfogalmazásokra futotta:

Dudás Diána egy hölgy, aki azt mondja, hogy elhagyta a Szcientológiát és egy kritikus könyvet írt a történetéről.

Aztán részletesen kifejti, hogy pontosan hogyan nem kapott megszólalási lehetőséget, az RTL állítólagos ígéretei ellenére, ahol már én is előkerültem, mint magyarázó tényező. A műsorban elhangzottak érdemi cáfolatával továbbra is adós maradt viszont.

Mi lehet a cél?

Igazából nem értem, hogy mi ezzel a bloggal a célja. Vannak kétségeim afelől, hogy ezzel a módszerrel sok barátot szerez majd az újságírók között, de ha ezt gondolja hatékonynak, hát csinálja.

Illetve arról ritkán indít blogot az ember, hogy mit és hogyan nem sikerült elintéznie, és ezért hogyan felelős rajta kívül mindenki más.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7814989868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpiii 2019.08.01. 13:43:25

Langepaci egy szerethető, okos, tehetséges és ahogy a neve is mutatja, hihetetlenül nagy munkabirással megáldott személy. A jószándékú és jóképességű szci archetipusa, aki tudatát vesztve tolja ezerrel az ördög szekerét magát és másokat is a kárhozatba taszitva. Hány válást is sikerült összehoznia a világ egyetlen működő szellemi technológiájával? Az ő arcára leszek leginkább kiváncsi, mikor leesik neki és otthagyja a szcit, mag a "Zuhanó Dénesére" meg annak kedvesére.

Damiel 2019.08.01. 19:26:44

Ránéztem. Agysebészi kvalitások nélkül is megállapítható, hogy
- az a blog bejegyzéseit követő "hozzászólás-cunami" jól fémjelzi a szci vajúdása iránt mutatott fergeteges érdektelenséget,
- Lászlóra ráférne némi megértés a "felelősség" témakörével kapcsolatban, hisz kritikus-panaszos felhang nem szól másról, mint hogy mindenki más tehet minderől,
- továbbá ráférne valamilyen képzés, hatékony technológia azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell fenntartani jó kapcsolatot a környezetünkkel, illetve egyáltalán hogyan kell kezelni az élet dolgait, hogy ne nézzen mindenki minket hülyének és/vagy ne utáljanak bennünket, mint a frissen dobott vörösboros hányást,
- és, hogy a blog a "szcientisták" megítélése szempontjából pont annyit ér, mint halottnak a hónaljcsók, bár eddig is olyan messze jártak a celeb-státszutól, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől.

free spirit 2019.08.03. 10:07:58

Lange úr nem fecsérli az idejét. Lassan napi 24 órában kell majd erőlködnie, hogy mindent meg akarjon magyarázni és elmondhassa, mindig más a hibás. Ez a folyamatos magyarázkodás pedig meglehetősen visszatetsző.
Remini sorozatában minden alkalommal felajánlották az egyháznak a megszólalás lehetőségét. Egyszer sem éltek ezzel. Bezzeg nálunk! Ez lenne a magyar virtus? :D Csak nehogy a gazdi koppintson majd Lange úrék fejére. :D

Gyaloghuszár 2019.08.04. 10:10:17

"Minket úgy lehet megismerni a legjobban, ha igazi szcientológussal beszélsz, megismersz minket."
Szóval megismeréssel lehet Laci12-t megismerni. Mesés! Még két blogot erről!

"A két blog szervesen összekapcsolódik a tartalmak kiegészítik egymást."

Nincs ott egy legalább általánost kijárt ember valahol, aki átnézné ezeket a bejegyzéseket, és kijavítaná a hibákat? Nem kell klír, nem kell oparáló tetán, egy 12 éves kislány is tudna segíteni. Ez így merő szánalom. Ron forog a 13 szinten.

Bögreőr 2019.08.05. 11:01:36

@eszpiii: 20- vagy 30 évesen könnyebb kijönni az egyházból és normális egzisztenciát építeni, 40 évesen nehezebb, 50 évesen pedig, főleg nálunk a félperiférián, hát... azért sok sikert hozzá, ha meglépi, még mindig jobb, mintha marad.

TellVilmos 2019.08.06. 09:50:31

@Bögreőr: Valószínű, nem mindegy mikor dobbant valaki. Találkoztam olyan SO tagokkal külföldön, akik az 50-es 60-as évek óta voltak munkatársak és még Ronnal is személyesen találkoztak. Érdekes volt velük elbeszélgetni. Akkor nem tudtam, hogy miért vannak egy-egy OT VIII alatti szinten, gondoltam jó sokáig tarthat megcsinálni egy ilyen szintet. Most már sejtem, hogy csak félre voltak rakva a sarokba, hogy ne legyenek útban. Akkor fura volt látni, hogy bizonyos régi munkatársak egy hozzájuk képest senior SO taggal és sokkal magasabb eset szinttel rendelkező emberrel milyen lekezelő módon beszélnek. Persze így már látszik. Olyan öregek voltak, hogy már nem voltak igazán produktívak. Kirakni nem akarták őket, de várták, hogy mikor hallnak meg. Az életbölcsességükre meg nem figyeltek oda, mert csak lézengő hülyének tartották őket. Páran mi új zöldfülűek Magyarországról, beszélgettünk velük és nagyon hálásak voltak ezek az öregek, hogy valaki, csodálattól kikerekedett szemekkel hallgatja őket. Ők mint eleven történelem jártak köztünk. De már sehova nem mehettek 35-40 év SO tagság után, évtizedekre elzárva mindenkitől, nyugdíj jogosultság nélkül, elgyöngülve és valószínűleg a kinti barátaik és családtagjaik nagy része már meghallhatott addigra és ki tudja mennyire idegenítették el az otthoniakat maguktól, hogy a szent célt a világmegváltást teljes odaadással csinálhassák.

atomic squirrel 2019.08.08. 18:10:17

@TellVilmos: Tudom, hogy ez nem nyelvtannáci blog, de a "hallnak meg" és a "meghallhatott" helyesen halnak meg és meghalhatott, ezt kétszer elkövetni már nem véletlen

TellVilmos 2019.08.10. 13:29:03

@atomic squirrel: Igen, ez nem nyelvtanci blog. Köszönöm a lényeget nélkülöző hozzászólásodat.
süti beállítások módosítása